Het overige nieuws

Heropleving Limburgse economie

Woensdag 30 november 2016
Het gaat goed met de Limburgse economie. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Het ongezien hoog aantal starters, de stijging in de niet-residentiële bouw én de automobielsector zorgen ervoor dat 2016 eindigt met een positieve noot. De krimp in onze economie de voorbije maanden wordt zo definitief van tafel geveegd, klinkt het.

Meeuwen-Gruitrode

Maandag wordt het centrum van Meeuwen in de kerstsfeer ondergedompeld. Tijdens het ophangen van de kerstverlichting zullen de Dorpsstraat en de Hoogstraat afgesloten worden richting Genk.
De werkzaamheden starten vanaf half 9 's morgens. Tot 16.00 u. ’s namiddags zal de Dorpsstraat vanaf het kruispunt Weg naar Helchteren tot aan het kruispunt Kiestraat afgesloten zijn, met uitzondering van plaatselijk verkeer en de lijnbussen. De Hoogstraat zal afgesloten zijn vanaf het (…) Het hele nieuwsbericht

693 euro voor 11.11.11

Dinsdag 29 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

De huis-aan-huis collecte voor 11.11.11 in Ellikom bracht 693,20 euro op

Steun voor Derde Wereld

Dinsdag 29 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

De parochie Wijshagen heeft op Missiezondag actie gevoerd voor projecten in Nigeria. De opbrengst bedroeg 315 euro. En met Allerheiligen werd er 111 euro ingezameld voor een Afrikaanse priesterstudent.

Meeuwen-Gruitrode

Vanaf zaterdag 3 december organiseert het parochieteam van Ellikom woord- en communiediensten in de weekends dat er geen eucharistieviering is. De woord- en communiediensten komen er op verzoek van een aantal parochianen. In de parochiekerk van Ellikom is er slechts een eucharistieviering om de veertien dagen.

Zware brand bij loonwerker

Dinsdag 29 november 2016
In een loods van loonwerker Partoens Agro Service aan de Panhovenstraat in Bree heeft deze namiddag een zware brand gewoed. Meerdere tractoren zijn vernield. Omdat de brand met een felle rookontwikkeling gepaard ging riep de politie omwonenden op ramen en deuren gesloten te houden. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Bladafval gratis naar recyclagepark

Dinsdag 29 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Nog tot en met 31 januari kan je gratis met bladafval van laanbomen terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladaval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.
Het is maar dat je 't weet

Meeuwen-Gruitrode

Het wijkkantoor Meeuwen-Gruitrode van de politie zal woensdag 30 november uitzonderlijk gesloten zijn. Je kan je steeds wenden tot het hoofdkantoor in Bree. Dit is tot 18.00 uur geopend.

70 weekendverkeersongevallen

Maandag 28 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 70 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 11 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 36 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
De provinciebelastingen blijven volgend jaar ongewijzigd. De provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing van het Vlaams gewest bedragen 400. Het tarief van de algemene provinciebelasting gezinnen blijft behouden op 35 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering of een leefloon betalen een sociaal tarief van 17,5 euro.  Ook de algemene provinciebelasting voor bedrijven blijft in 2017 dezelfde.

Joke Evens overleden

Maandag 28 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Joke Evens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Joke Evens overleden, de echtgenote van Wim Meus. Zij was 36 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Wat zegt de Sint?

Zondag 27 november 2016
Oudsbergen - Wat zegt de Sint?ZoomEr zijn geen zekerheden meer, want al vaak zie je rond deze tijd een versierde kerstboom opduiken, en Sinterklaas is nog niet geweest! Dat is ook cartoonist Stijn Lodewijks niet ontgaan. Maar hij liet één tekstballonnetje open voor de Internetgazetlezers. Hoe reageert Sinterklaas op de opmerking van Zwarte Piet? De inzender van het beste tekstje wint een dvd, of een boek! Mail uw inzending vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com.

Openbare verkoping: Weg naar As

Zondag 27 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in "De Kastelein" in Gruitrode de woning Weg naar As 98 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 65a31ca. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 196.200 euro. Tijdens dezelfde zitting gaat ook een aanpalend perceel weiland met bijhorende stal onder de hamer. Het perceel heeft een oppervlakte van 11a42ca en kreeg een hoger bod van 14.300 euro.

Hij won de DVD

Zaterdag 26 november 2016
Oudsbergen - Hij won de DVDZoomWie won de DVD? Peter Testelmans! Hij vulde het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks in met bovenstaand tekstje. Hij mag van ons dan ook de dvd verwachten. Morgen een nieuwe opgave!

Licht in donkere dagen

Vrijdag 25 november 2016
Oudsbergen - Licht in donkere dagenZoomRuim 800 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar waaronder heel wat Noord-Limburgers hebben vanavond deelgenomen aan een fakkeltocht doorheen het centrum van Hasselt. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de advent samen licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.    
De fakkeltocht is een jaarlijks initiatief van IJD Hasselt - de dienst voor jongerenpastoraal van het (…) Het hele nieuwsbericht

Succes voor wetenschapsacademie

Vrijdag 25 november 2016
Kinderen warm maken voor technologie door hen spelenderwijs te leren over techniek. Dat is wat de techniek- en wetenschapsacademie van de hogeschool UC Leuven Limburg nu al drie jaar doet. En met succes, want zopas schreven zij de 35.000ste deelnemer in voor één van hun workshops in Houthalen.

Jaak Vanbuel overleden

Vrijdag 25 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jaak Vanbuel overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jaak Vanbuel overleden, de echtgenoot van Godelieve Verrijsen. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe bvba: TIRog

Vrijdag 25 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Roger Cousaert uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba TIRog opgericht met zetel aan de Bosstraat in Meeuwen-Gruitrode. Doel van de vennootschap zijn onder meer managementwerkzaamheden en consultancy, opleiding, training en bijstand op het domein van onder andere personeespslanning, loonadministratie én werving en selectie van personeel.

Noliko mag uitbreiden

Woensdag 23 november 2016
Het groentenverwerkend bedrijf Noliko in Bree mag van het provinciebestuur uitbreiden met 7 ha. In december loopt er een openbaar onderzoek over de uitbreidingsplannen. Daarna moet de provincieraad zich definitief uitspreken over de uitbreiding. Noliko stelt nu zo'n 800 personen te werk. Door de uitbreidingsplannen zal de tewerkstelling er wellicht toenemen.

Henri Claes overleden

Woensdag 23 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Henri Claes overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Gruitrode afkomstige Henri Claes overleden, de echtgenoot van Annie Evens. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Vrijdag (19.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille.

Openbare verkoping: Broekkantstraat

Woensdag 23 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café In the Mood een perceel bouwgrond met achterliggende grond, gelegen Broekkantstraat, openbaar verkocht. Het volledige perceel heeft een oppervlakte van 15a21ca.
Oudsbergen - Ondertussen, tijdens een politiecontrole...ZoomHet aantal inbraken blijft stijgen, las Fobie in de kranten.

Werken op Kempische Steenweg

Dinsdag 22 november 2016
Het is maar dat je 't weet
De werkzaamheden ter hoogte van de vertakking (N74, N72, N715b) in Zonhoven lopen op hun einde. Van vrijdag 25 november tot en met maandag 28 november zal het Agentschap Wegen en Verkeer in de volledige werkzone asfalteringswerken uitvoeren en de verkeerslichteninstallaties op de twee kruispunten plaatsen en in dienst nemen. Om deze werken tijdig af te kunnen ronden, zal de aannemer vanaf vrijdagochtend 04.00 uur tot maandagmiddag 15.00 uur zowel overdag als ‘s nachts werken. Er zal (…) Het hele nieuwsbericht

731 euro voor 11.11.11

Dinsdag 22 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

De 11.11.11. inzameling in Neerglabbeek heeft 731 euro opgebracht. Aan de geldinzameling namen dit jaar enkele kandidaat-vormelingen deel.

Nieuwe voorzitter kerkfabriek

Dinsdag 22 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Rik Hoogmartens is de nieuwe voorzitter van de kerkfabriek in Meeuwen. De kerkfabriek heeft ook een nieuw lid, Mathieu Amand  in opvolging van Mathieu Meermans die op 24 augustus overleed. De kerkfabriek is een openbare instelling die de materiële middelen beheert, nodig voor de uitoefening van de eredienst in de parochie.

53 positieve ademtesten

Maandag 21 november 2016
Het afgelopen weekend werd in Limburg in het totaal bij 2.054 bestuurders een ademtest afgenomen. 53 van deze ademtests (of 3 %) waren positief. Er werd van 12 bestuurders een drugstest afgenomen, 8 testen  waren positief.  3.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 18 % procent van de voertuigen of 631 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid. Naast de overtredingen op alcohol, snelheid en drugs werden ook nog 76 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 22 (…) Het hele nieuwsbericht

Eet meer Limburg!

Maandag 21 november 2016
Oudsbergen - Eet meer Limburg!ZoomVandaag werd in de hotelschool van Hasselt voor het derde jaar op rij de campagne 'Eet meer Limburg' voorgesteld aan twintig ambassadeurs. De Internetgazet is er daar één van.
"Wie tijdens de eindejaarsfeesten verrassend en lekker uit de hoek wil komen, kan dat met het menu van ‘Eet meer Limburg’. Door producten van een 30-tal producenten op deze smakelijke manier aan te prijzen, geraakt de consument verder vertrouwd met het rijke aanbod aan lokale landbouwproducten in (…) Het hele nieuwsbericht

Kijken bij de buren

Maandag 21 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

De parochiefederatie Meeuwen-Gruitrode woonde recent een eucharistieviering bij in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Het bezoek werd ingegeven door het feit dat men zowel binnen het federatieteam als binnen de parochieteams in de eucharistievieringen meer betrokkenheid van alle aanwezigen wil bewerkstelligen. Het feit dat men in Houthalen-Oost in dit kader ook gebruik maakt van multimedia was een bijkomende reden voor het bezoek.

Jef Paesen overleden

Maandag 21 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jef Paesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jef Paesen overleden, de echtgenoot van Josée Eyckens. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 november 2016
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomVoortaan gaan we regelmatig een cartoon van Stijn Lodewijks publiceren waarin één tekstballonnetje leeg is gebleven. Aan u wordt gevraagd voor dat ballonnetje een tekst te verzinnen, liefst een grappige of pertinente tekst. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Vandaag is er bovenstaande cartoon over de 11.11.11-actie. Mail uw inzending tegen uiterlijk vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien komt de dvd of dat boek dan wel uw kant uit!

Charel Booms overleden

Zaterdag 19 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Charel Booms overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Charel Booms overleden, de weduwnaar van Josée Roosen. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in  Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Jos Lipkens overleden

Zaterdag 19 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jos Lipkens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Jos Lipkens overleden, de weduwnaar van Helena Mulders. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Schaamte om een geschenk

Vrijdag 18 november 2016
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Schaamte om een geschenkDe dame die zich in mei van dit jaar bij de vrederechter van Genk aanbood had wel een heel speciaal verzoek. Als thuisverpleegster had zij de zorg over een weduwnaar zonder kinderen. De man was ondertussen gestorven en liet haar zijn have en goed na, met uitzondering van zijn woning en 25.000 euro. Die gingen naar een andere dame en een nicht. De weduwnaar had ook voorzien dat, als zijn verzorgster niet wilde weten van het testament of overleed, alles naar haar kind ging.
De thuisverpleegster huiverde bij (…) Het hele nieuwsbericht
"De Vlaamse regering mag ons niet behandelen als het buitengebied van Vlaanderen en Limburg moet krijgen waar het recht op heeft." Dat hebben de gedeputeerden Jean-Paul Peuskens en Inge Moors vanavond in de provincieraad gezegd, meldt TVL. Op het vlak van mobiliteit is er sprake van stilstand. En als de voorstellen van Vlaanderen het halen, dreigen we ook op vlak van toekomstige ruimtelijke ontwikkeling achterop te hinken, klinkt het. Maar één van de grote uitdagingen voor het provinciebestuur, blijven de problemen in het Limburgse onderwijs.

Vergunning Nieuwjaarsvuurwerk

Donderdag 17 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Ben je van plan om vuurwerk af te steken met oudejaar? Weet dan dat niet alle vuurwerk aan particulieren verkocht mag worden of zonder vergunning mag worden afgestoken. Als particulier mag je alleen feestvuurwerk aankopen en afsteken.
Feestvuurwerk wordt onderverdeeld in twee groepen:
- het siervuurwerk, (bv. Bengaals vuur, …) dat je op oudejaarsavond mag afsteken zonder vergunning;
- het ontploffend vuurwerk, (bv. strijkers, …) waarvoor je een vergunning nodig hebt. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Twaalf dopelingen

Donderdag 17 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

In de parochiefederatie Meeuwen-Gruitrode worden zondag twaalf kindjes gedoopt:
Amina, dochtertje van Radek Weglicki en Goelle Everts
Kobe, zoontje van Kris Vliegen en Sofie Felix
Matteo Leo, zoontje van Rudi Hanssen en Elke Jaeken
Owen, zoontje van Thomas Neyens en Jasmien Bensch
Milan, zoontje van Toni Bongiovanni en Claudia Geysels
Hanne, dochtertje van Mark Smets en An Dewel
Nand, zoontje van Marco Goossens en Elke Wevers
Liam, zoontje van Kevin Ruyters en Marijke (…) Het hele nieuwsbericht

Je kan nooit alles weten

Donderdag 17 november 2016
Vandaag gelezen
"Of je nu jong bent of oud, je kunt elke dag iets bijleren. Onwetend zijn is erg, maar mensen die denken alles beter te weten, zijn erger. Het is ook niet omdat je ouder bent, dat je de wijsheid in pacht hebt of weet hoe het leven in elkaar zit."
                                      (Studio Brussel-dj TLP in "De Standaard")

Finneke Eerdekens overleden

Donderdag 17 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Finneke Eerdekens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Finneke Eerdekens overleden, de weduwe van Jef Domen. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmogelijkheid in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe vennootschap: Cover-it Limburg

Donderdag 17 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Dirk en Jason Moonen, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de gewone commanditaire vennootschap Cover-it Limburg opgericht. De vennootschap is gevestigd in Rooierlee in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van baggerwerken, het ruimen van waterlopen, de aanleg van dammen en dijken, de bouw van sluizen en bezinkbekkens én de isolatie van koelkamers en -pakhuizen.

Politiecontroles in héél Limburg

Woensdag 16 november 2016
Oudsbergen - Politiecontroles in héél LimburgKomend weekend organiseren provincie en politie het tweede grote SLim-controleweekend. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 6 u., gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Jef Hermans overleden

Woensdag 16 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jef Hermans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag overleed Jef Hermans, de echtgenoot van Irma Prikken. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Mieke Geebelen

Woensdag 16 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Mieke Geebelen

Meeuwen-Gruitrode

In Tongerlo (Bree) is de uit Gruitrode afkomstige Mieke Geebelen overleden, de echtgenote van Henrie Theunissen. Zij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tongerlo.

Openbare verkoping: Klein-Gestel

Woensdag 16 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café "In the Mood" de woning Klein-Gestel 14 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 9a en heeft een KI van 627 euro. Ook een perceel bouwland en een perceel hooiland gaan onder de hamer.
Het is maar dat je 't weet
Voka – KvK Limburg waarschuwt voor goedkope licenties voor Windows 10 Professional OEM en Office 2016 Professional Plus, die worden aangeboden via de website kaufkaufkauf.de. Aanvankelijk lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar zodra men betaald heeft, hoort men niets meer van de firma en is ze ook niet bereikbaar. Aangeraden wordt om zeer voorzichtig om te gaan met dergelijke aanbiedingen.

Smartphone verraadt je levensstijl

Dinsdag 15 november 2016
Het is maar dat je 't weet
Moleculen en microben op je mobiele telefoon verraden je levensstijl. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers vastgesteld. Ze achterhaalden bij hun onderzoek informatie over geslacht, hygiëne, gebruik van cosmetica, voeding, medische toestand, en zelfs de plaats waar de persoon met zijn smartphone kon zijn geweest.
De techniek die bij de studie is gebruikt, kan in de toekomst mogelijk ingezet worden bij de forensische opsporing van misdadigers of vermiste personen. (Bron: ii.nl)

José Wellens overleden

Dinsdag 15 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - José Wellens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Meeuwen afkomstige José Wellens overleden, de weduwe van Roger Vanderbiesen. Zij was 95 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Berkenbos (Heusden-Zolder). Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeringsmoment in funerarium De Backer-Put in Heusden-Centrum.

94 weekendongevallen

Maandag 14 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 94 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 20 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werden het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 30 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: D.N.B.O.

Maandag 14 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Davy Nijs uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba D.N.B.O. opgericht met zetel aan de Raffisstraat. Doel van de vennootschap is onder meer het waarnemen van bestuursmandaten en het verlenen van technische, juridische en administratieve adviezen met betrekking tot onroerend goed-projecten.

Wildplassen is gevaarlijk

Zaterdag 12 november 2016
Wilt u alstublieft niet meer wildplassen langs de snelwegen, want dat is gevaarlijk. Dat staat op grote reclameborden langs de Waalse wegen. Maar de verantwoordelijke minister, Prévot, geeft toe dat er veel te weinig toiletten zijn langs diezelfde snelwegen. De krant "La Meuse" heeft ze op een kaart gezet en constateert dat er soms 132 km. snelweg is zonder toilet. Er loopt nu wel een onderzoek en daarbij worden ook moderne droge toiletten betrokken. Het idee is dat de automobilist uiteindelijk nooit langer dan 10 minuten van een schoon toilet verwijderd moet zijn. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Provinciale noodhulp voor Haïti

Donderdag 10 november 2016
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag beslist, 10 000 euro toe te kennen als noodhulp voor het door een orkaan getroffen Haïti. De uitbetaling gebeurt aan de vzw Protos. Twee van de drie werkgebieden van Protos zijn zwaar getroffen: 2 van de 3 drinkwatersystemen zijn defect geraakt. Een groot deel van de bevolking in dat gebied heeft daardoor geen drinkwater. Ook de sanitaire installaties zijn vernield. Een direct gevolg is dat er reeds cholera-uitbraken zijn.
Met de financiële middelen worden kits met zaaigoed voor getroffen landbouwers ter beschikking gesteld. Men kiest voor bonen wegens de snelle groei en de hoge voedingswaarde. Daarnaast worden ook hygiëne-kits voorzien die verspreid worden via de gezondheidscentra.

Lena Broekmans overleden

Donderdag 10 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lena Broekmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Lena Broekmans overleden, de weduwe van Henri Peeters. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Pluimvee moet achter slot

Donderdag 10 november 2016
Federaal Minister van Landbouw Willy Borsus legt de ophokplicht op voor alle professionele pluimveehouders in heel België. Aanleiding is het opduiken van het hoogpathogene vogelgriepvirus van het type H5N8 in onze buurlanden en elders in Europa. Dit virus wordt volgens het ministerie verspreid door wilde vogels, in het bijzonder watervogels op weg naar het zuiden. De voorbije weken zijn er in Hongarije, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië en nu ook in Nederland (…) Het hele nieuwsbericht

Infomomenten over fusieonderzoek

Woensdag 9 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Na infomomenten over het fusieonderzoek in Meeuwen en Gruitrode staan nog volgende infomomenten gepland: 10/11: Buurthuis Wijshagen; 14/11: Buurthuis Ellikom en 16/11 Elckerlyc Neerglabbeek. De infomomenten beginnen telkens om 20 uur.

Gratis lidmaatschap bib verlengen

Woensdag 9 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode kunnen alle 60-plussers deze maand gratis hun lidmaatschap van de bibliotheek laten verlengen. Ook niet-leden worden gratis ingeschreven.

Nooit zoveel vacatures in Limburg

Woensdag 9 november 2016
De Limburgse bedrijven schreven nog nooit zoveel vacatures uit als in de eerste tien maanden van dit jaar, meldt TVL. In vergelijking met vorig jaar is er een stijging met 30 procent. De VDAB noteerde maar liefst 109.000 vacatures.

65 weekendongevallen in Limburg

Maandag 7 november 2016
Oudsbergen - 65 weekendongevallen in LimburgHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaar- en 13 lichtgewonden.  De politie nam er in totaal 38 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.  Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Meeuwen-Gruitrode

600 jaar geleden (1416) vestigde de Duitse Orde zich in Gruitrode.  Voor de bouw, de vernieuwing en het onderhoud van de parochiekerk zorgden de opeenvolgende commandeurs. Ook voor de verfraaiing hadden ze aandacht, onder meer van de beeldengroep van de Calvarieberg (1520),  het prachtige glasraam in het kerkkoor (1553) en de grote kerkklok (1691). Van deze laatste was commandeur Hendrik van Wassenaer de peter. Volgend jaar 350 jaar geleden deed Hendrik van Wassenaer zijn intrede in Gruitrode. Om dit historisch gegeven luister bij te zetten zal op initiatief van de Royer Reuzengilde in samenwerking met de parochie een jubileumviering plaatsvinden op zondag 20 november (10.30 uur).

Parochie drukt energiekosten

Maandag 7 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Om de energiekosten te drukken zal de eucharistieviering op maandag in de november, december, januari en februari in Ellikom niet in de kerk doorgaan maar wel in de kleine kapel in de pastorie. Telkens om 9.00 u.

Zeer late herfst

Zondag 6 november 2016
Vandaag gelezen
Op basis van satelliet- en grondwaarnemingen blijkt dat we een late tot zeer late herfst hebben. De zeer warme september droeg sterk bij aan de vertraging. Veel zon en vrijwel geen vorst gaf intense kleuren. Door het rustige, droge weer bleef het verkleurde blad lang aan de boom hangen. Het groeiseizoen van 2016 is een van de langste ooit door de zeer vroege start en de late herfst. (Bron: Naturetoday.com)

Fototentoonstelling Licht & Schaduw

Zaterdag 5 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Roger Donné uit Gruitrode exposeert bijzonder fotowerk in CC cultuurpunt. Donné is al jaren gefascineerd door het spel van licht en kleuren dat de wereld rondom ons biedt. Als fotograaf weet hij dit op een bijzondere manier vast te leggen. Met zijn fototentoonstelling ‘Licht &  Schaduw’  focust  hij  in  deze  donker  wordende  najaarsdagen  op  het thema leven en dood.  Vanaf onze geboorte al staat vast dat ons leven (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: LS Medical

Zaterdag 5 november 2016

Meeuwen-Gruitrode

Radoslaw Weglicki uit Meeuwen-Gruitrode en en Kroon Beheermaatschappij uit Zeist hebben de bvba LS Medical opgericht met zetel aan de Weg naar Ellikom in Meeuwen-Gruitrode. Doel van de vennootschap is onder meer de import, export en groothandel van medisch, orthopedisch en paramedisch materiaal.

Vrijwilligers op zolder

Zaterdag 5 november 2016
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Vrijwilligers op zolderDrie keer moesten ze de secretaris van de KWB opereren, nadat hij door de zolderwering van een oude koeienstal viel. Die koeienstal was het bijgebouw van een woning in een West-Vlaamse gemeente, bekend om haar varkens. De secretaris viel toen hij met een andere KWB-er de panelen van de zolder haalde voor de jaarlijkse KWB-fietstocht. De zoon van die KWB-er huurde de woning met verbouwde koeienstal.
Wie de gewonde secretaris moest vergoeden was onduidelijk en de zaak kwam voor de rechtbank van Gent. De (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Schalley overleden

Zaterdag 5 november 2016
Oudsbergen - Jef Schalley overledenMaandag is in Genk de uit Grote Brogel afkomstige Jef Schalley overleden, de weduwnaar van Mia Van Noppen. Hij was 87 jaar en wordt dinsdag in Gruitrode begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk H. Hart in Winterslag. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Oudsbergen - Donderdag ticketactie bij Blues PeerZoomKomende donderdag 10 november om 10u. start Blues Peer met een online OP=OP ticketactie. Er zijn dan 600 Combitickets aan voordelig tarief beschikbaar: 450 Combi Weekend Tickets aan €156 en 150 Combi Backstage Tickets aan €271. Er worden geen bank- of reserveringskosten aangerekend en het overschrijven van het geld gebeurt gratis. Bovendien zullen 10 snelle beslissers door loting uitgenodigd worden voor een meet-and-greet met één van de artiesten. Het aanbod is beperkt. De online-verkoop stopt zodra de eerste 600 festivalbezoekers hun Combiticket geboekt hebben.

Meeuwen-Gruitrode

Badminton is een laagdrempelige sport waar jong en oud samen kunnen spelen op eender welk niveau. Heb je vroeger ooit gespeeld of wil je eens kennis maken met deze sport? Kom gerust eens meedoen met deze initiatiereeks voor volwassenen onder begeleiding. Het aantal deelnemers is beperkt. Rackets en pluimpjes worden voorzien, zelf dien je sportieve kledij en indoor sportschoenen mee te brengen.
Data: woensdag 9, 16, 23, 30 november, 7, 14, 21, 28 december 2016, van 20 tot 21 u. Deelname: €16. Plaats: Sportcentrum Meeuwen-Gruitrode. Info: Dienst Vrije Tijd, sport - 011 79 39 33

Meeuwen-Gruitrode

Vanavond tussen 18u en 22u bezetten Ingrid Hoeben, Sabine Helena Schrayen en Johan Simons op de Boekenbeurs op de stand van uitgeverij Het Punt met haiku's en foto's. Rendez-vous in zaal 4, standje 417.

Jef Schoofs overleden

Woensdag 2 november 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jef Schoofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen is gisteren Jef Schoofs overleden, de echtgenoot van Roza Cardinaels. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Even astronaut spelen

Dinsdag 1 november 2016
Oudsbergen - Even astronaut spelenZoomAltijd al astronaut willen worden? En eens willen rondkijken in het internationaal ruimtestation, het ISS? Misschien krijg je nog meer goesting als je dit NASA-filmpje bekijkt, dat je het inwendige van het ISS laat zien. Zorg dat je het op het volledige scherm van je pc laat draaien, dan kan je linksboven regelmatig meelezen wat je te zien krijgt. En af en toe duikt er rechtsonder in het rood een schema op, dat aangeeft in welk deel van het ISS de opname gemaakt is. Prachtig gewoon. Nu nog de koptelefoon op en naar die muziek luisteren, terwijl je gewichtloos meezweeft in dat ding dat volgestouwd is met allerhande materiaal, kabels, schermen, slangen, aansluitingen, knoppen, computers,... Geniet ervan, 18 minuten lang! (Video NASA)

Alternatief voor mammografie

Dinsdag 1 november 2016
Onderzoekers aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werken aan een stralingsvrije, borstvriendelijke methode voor het borstonderzoek. Die methode zou de pijnlijke mammografie moeten vervangen. Daardoor wordt de borst tussen twee platen geklemd, een pijnlijke aangelegenheid die bovendien niet zonder risico is. Bij de nieuwe techniek die aan de TU/e is ontwikkeld, ligt de patiënt op een tafel en hangt de borst vrij in een kommetje. Via een speciale echo wordt dan een 3D-beeld gemaakt van de borst. Eventuele kanker is op de beelden duidelijk herkenbaar; de onderzoekers verwachten daarom dat er veel minder verkeerde uitslagen zullen zijn. Maar het kan nog enkele jaren duren voor de vinding op de markt komt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen