Het overige nieuws

Man die zoon neerstak blijft in cel

Vrijdag 30 september 2016

Meeuwen-Gruitrode

De 61-jarige man die maandag zijn 32-jarige zoon neerstak in de Wolstraat in Beek (Bree) blijft in arrest. Dat heeft de raadkamer in Tongeren vandaag beslist. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Maandag weer 'flitsmarathon'

Vrijdag 30 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Maandag weer 'flitsmarathon'Maandag houdt de politie in heel het land alweer een "flitsmarathon" tegen overdreven snelheid. Volgens de federale politie is het doel van de actie "een verbetering van de veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen." De politie hoopt "dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven."

Bisdom steunt vluchtelingenkinderen

Vrijdag 30 september 2016
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Caritas International voor noodhulp aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Het bedrag komt vanuit het fonds 'Wereldnoden', waarvoor er ieder jaar op de derde zondag van mei een collecte wordt gehouden in de Limburgse parochies.
In Libanon leven vandaag 400.000 vluchtelingenkinderen. De meesten daarvan komen uit Syrië. Uit cijfers van Caritas International blijkt dat bijna 250.000 van hen niet naar school gaan. De internationale (…) Het hele nieuwsbericht

Het parlementaire werk

Vrijdag 30 september 2016
Vandaag gelezen
"Het parlementaire werk is geen afspraak meer tussen de parlementair en zijn kiezers, maar tussen de parlementair en zijn partij. Partijen hebben geen leden meer nodig, ze krijgen bijna 70 miljoen uit de staatskas. Dat bedrag wordt beheerd door een tiental mensen uit de partijtop. Zij zijn het die beslissen wie verkozen wordt.” (Journalist Rik Van Cauwelaert in een interview met Apache.be)

15 miljoen sigaretten in beslag genomen

Donderdag 29 september 2016
Tijdens een actie van de federale gerechtelijke politie Limburg tegen financiële criminaliteit met 19 huiszoekingen, niet alleen in ons land maar ook in Duitsland, Nederland en Spanje, hebben de speurders gisteren minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak, een aanzienlijke partij alcoholische dranken, een grote geldsom en cheques in beslag genomen. Het onderzoek viseert vermoedelijke feiten van internationaal georganiseerde BTW- en accijnsfraude waarbij twee van de vermoedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Camps overleden

Woensdag 28 september 2016

Meeuwen-Gruitrode

In Sint-Truiden is de uit Meeuwen afkomstige Jan Camps overleden. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.

Vader die zoon neerstak aangehouden

Dinsdag 27 september 2016
De 61-jarige man die gisteren zijn 32-jarige zoon neerstak in de Wolstraat in Beek (Bree) is vandaag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Dat meldt het parket Limburg. Het slachtoffer verblijft nog steeds in het ziekenhuis en kan nog niet worden verhoord over de feiten.
Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

Openbare verkoping: Weg naar As

Maandag 26 september 2016

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in "De Kastelein" in Gruitrode de woning Weg naar As 98 openbaar verkocht. Ook drie stallen, drie percelen weiland en een perceel voorliggende grond gaan er onder de hamer. Het perceel dat met de woning in de verkoop gaat is 7a65ca groot; het K.I. bedraagt 763 euro.

Vader steekt zoon neer

Maandag 26 september 2016
In de Wolstraat in Beek (Bree) heeft een vader tijdens een ruzie zijn  32-jarige zoon neergestoken. De zoon is ernstig gewond en opgenomen in het ziekenhuis. De vader (61) werd gearresteerd en zal morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen. Dat meldt het parket Limburg.

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jan Thaens overleden

Maandag 26 september 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jan Thaens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jan Thaens overleden, de weduwnaar van Fina Thaens. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Ze wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Meeuwen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Dag van de KlantMorgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf dopelingen

Dinsdag 20 september 2016

Meeuwen-Gruitrode

Zondag werden in de parochiekerk van Ellikom drie kinderen gedoopt: Fie, dochtertje van Maarten Cardinaels en Ann Verheyen; Lucas, zoontje van Berth Immerix en Hanne Lespoix en Milan, zoontje van Jarno Camps en Sanne Schepers. In Meeuwen werden twee kinderen gedoopt: Lieke, dochtertje van Kris Gerits en An Bosmans én Vic, zoontje van Roel Bonhomme en Ilona Willekens.

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Oudsbergen - Ik doe wat ik wilZoomVrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

Jan Thaens overleden

Maandag 19 september 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jan Thaens overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Wijshagen is Jan Thaens overleden, de echtgenoot van Karine Lemmens. Hij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Cai Hong

Maandag 19 september 2016

Meeuwen-Gruitrode

Zhao Xiaodong en Li Jianbin, beiden uit Tienen, hebben de bvba Cai Hong opgericht, met zetel aan de Grote Baan in Meeuwen-Gruitrode. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 60.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van drank- en eetgelegenheden.

Minister De Croo komt naar Bocholt

Maandag 19 september 2016
Vice-minister en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo komt op dinsdag 27 september naar Bocholt op initiatief van Focus Noord. Geïnteresseerde ondernemers worden uitgenodigd op een interactieve infoavond rond digitale groeikansen en e-commerce. Aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips vernemen ze hoe hun bedrijf door digitaal te gaan op een eenvoudige manier aan klanten en omzet kan winnen. De bijeenkomst vindt om 19u plaats in GC De Kroon aan het Nevenplein 1 in Kaulille. Deelname is gratis, maar inschrijving verplicht via deze link.

GVC Geert Lammens opgericht

Vrijdag 16 september 2016

Meeuwen-Gruitrode

Geert Lammens en Nele Creemers, beiden uit Meeuwen, hebben besloten de gewone commanditaire venootschap (GCV) Geert Lammens op te richten met zetel in de Hensemstraat in Meeuwen. Doel van de vennootschap zijn onder meer algemene audit- en managementactiviteiten.
Het is maar dat je 't weet
In 2014 gaven Belgische huishoudens gemiddeld 4.300 euro uit aan vervoer. Voor de huishoudens met een eigen wagen steeg dit budget tot gemiddeld 5.000 euro. 90% van dit bedrag ging naar de aankoop en het onderhoud van dit voertuig. De post "vervoer" voor de huishoudens zonder auto bedroeg daarentegen gemiddeld iets meer dan 700 euro... of 7 keer minder dan voor de eigenaars van een auto, ook al gaven ze 2 keer meer uit aan het spoorvervoer en 3 keer meer aan het (openbaar) vervoer over de weg. Naar schatting hebben 17% van de Belgische huishoudens geen auto, 57% één auto, 23% twee en 3% meer dan twee. (Bron: Statbel)

Internetkiosken in New York

Woensdag 14 september 2016
Van onze man in New York
Oudsbergen - Internetkiosken in New YorkZoomOpenbare telefooncellen zijn door de populariteit van GSM en ander mobiele toestellen onrendabel geworden in New York City. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om ze te vervangen door internet kiosken. De eerst 500 zijn al in gebruik en de firma linkNYC gaat er ongeveer 7500 plaatsen. Aan deze kiosken heb je toegang tot het internet, is er hoge snelheid WIFI, kan je telefoneren binnen de VS en is er de mogelijkheid om via een usb-connectie batterijen te herladen. Ook noodoproepen naar het nummer 911 zijn met een druk op één knop mogelijk. Dit alles is gratis. Een privé-bedrijf bekostigt het hele project en hoopt rendabiliteit te halen door het vertonen van reclame op de beeldschermen die de kiosken flankeren. (Bijdrage Dirk Vandenberk)
Internetkiosken in New YorkInternetkiosken in New York
Zoom
Voor de zwaarste categorie elektrische fietsen worden vanaf 1 oktober een rijbewijs, een helm en een nummerplaatje verplicht. Dat schrijft tijd.be. Er worden drie categorieën elektrische fietsen ingevoerd. Lees zelf meer bij De Tijd.

Wijkkantoor politie gesloten

Dinsdag 13 september 2016

Meeuwen-Gruitrode

Het wijkkkantoor Meeuwen-Gruitrode van de politie zal  morgen/woensdag uitzonderlijk gesloten zijn. Je kan je steeds wenden tot het hoofdkantoor in Bree. Dit is tot 18.00 uur geopend.

Ook geen merels in de tuin?

Dinsdag 13 september 2016
Oudsbergen - Ook geen merels in de tuin?ZoomMail van een lezer: "Het is mij opgevallen dat er in onze tuin geen enkele merel meer te bespeuren is, daar waar er vroeger zeer veel zaten. Ik heb twee druivelaars in de tuin, die ik vorig jaar moest afschermen, daar anders de merels met de druiven aan de haal gingen. Dit jaar niet afgeschermd, en toch geen merels aan de druiven gezien."
Dat kan te wijten zijn aan een ziekte die de merels treft, zeggen ze bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Daar worden dagelijks zieke merels (…) Het hele nieuwsbericht

Fusieplannen politiezones

Dinsdag 13 september 2016
Tegen de zomer van 2017 willen de politiezones MidLim (Genk, As, Opglabbeek, Zutendaal en Houthalen-Helchteren) en Noordoost-Limburg (Bocholt, Bree, Kinrooi en Meeuwen-Gruitrode) fuseren. Ze willen zo hun krachten, middelen en expertise bundelen. De zones MidLim en Noordoost-Limburg zullen samen 396 personeelsleden tellen en voor de veiligheid instaan van 175.962 inwoners. 

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 12 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 29 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 31 ademtesten af, waarvan er 6 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jan Renckens overleden

Maandag 12 september 2016
Oudsbergen - Jan Renckens overledenVrijdag is de uit Peer afkomstige Jan Renckens overleden, de weduwnaar van Rita Bessemans. Hij was 66 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische kerk in Genk. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Overvolle wei op Sanicole

Zondag 11 september 2016
Oudsbergen - Overvolle wei op SanicoleZoomWe wachten vol ongeduld de ramingen van organisatie én politie af, maar er was volk op de Sanicole Airshow, veel volk. Vielen er rond de middag enkele druppels en was het tot een uur of twee nog wat betrokken, de zon kwam er in de namiddag wél door, samen met duizenden enthousiastelingen, waarvan er sommigen van ver kwamen, en anderen met het goede weer toch eens een airshow van dichterbij wilden beleven. Het geweld van de moderne jets bezorgde de wei kippevel, maar dat deden de oude bakken met hun kenmerkend geluid ook. En zo bracht de organisatie weer een prachtige afwisselende show. Dat belooft voor de jubileum-editie (40 jaar) volgend jaar! (foto's Marc Faes) Meer foto's

Behoorlijk spectaculair

Zaterdag 10 september 2016
Oudsbergen - Behoorlijk spectaculairZoomNatuurlijk hebt u al lang spijt dat u gisteravond niet op het vliegveld van Sanicole in Hechtel-Eksel was, waar u kon kijken naar de avondshow van vliegtuigen die zondag deelnemen aan de airshow. Maar via dit prachtige filmpje kunt u toch al zien hoe het kwam dat duizenden mensen daar hun adem inhielden... (Video: Chris Janssens)
Vanaf 1 oktober a.s. kunnen alle jonge (ook Vlaamse) muzikanten van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21) zich weer inschrijven voor het Nederlandse Prinses Christina Concours. Iedereen mag meedoen, ongeacht niveau. Het Prinses Christina Concours wordt in januari t/m april 2017 georganiseerd en vindt plaats op zes verschillende locaties in heel Nederland. Het staat open voor alle jonge muzikanten die een klassiek stuk al aardig in de vingers hebben. Alle deelnemers mogen tien minuten optreden. Het concours is (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsuitbreiding in een sociale woning

Zaterdag 10 september 2016
Tribunaliteiten
Een sociale huisvestingsmaatschappij in het Antwerpse eiste voor de vrederechter de uithuiszetting van een koppel met een baby. De mannelijke helft van het koppel had een huurovereenkomst ondertekend en volgens de huisvestingsmaatschappij verzwegen dat hij gehuwd en zijn vrouw zwanger was. Een terechte uithuiszetting, vond de vrederechter. Want, door de verzwijging was het appartement overbevolkt. Vreemdelingen, zo wist de vrederechter, verzwijgen dikwijls hun gezinssamenstelling om voorrang te krijgen bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Veel volk voor avondshow van SanicoleZoomWie zich deze avond buiten waagde, zal het wel gehoord hebben. Veel beweging (met soms veel lawaai) in de lucht, en dat voor de ondertussen alweer 6e Sanicole Sunset Airshow. Het was de B-1 bommenwerper die de avond mocht openen, al waren de Amerikanen wel bijzonder sober met slechts 2 doorvluchten. Wat volgde was een afwisseling van geweld en elegantie, van moderne toestellen tot bakken vol nostalgie. De avond werd beëindigd met (zweef)vliegtuigen en een helikopter die tijdens hun vlucht een heel arsenaal vuurwerk afschoten. Een tip voor wie zondag naar de Airshow gaat: wie zonder 'bag' naar daar trekt, geraakt vlot binnen, met 'bag' kan het iets langer duren. (Foto Emma Faes) Meer foto's

Cannabisplantage ontdekt

Vrijdag 9 september 2016
Tijdens een huiszoeking in het centrum van Bree ontdekte de politie een kleine operationele cannabisplantage van 18 planten in de kelder van een appartementsgebouw. De agenten troffen er eveneens 1 kg cannabis aan. De verdachten zullen zich later voor de strafrechter moeten verantwoorden.

Meeuwen-Gruitrode

Paul Lipkens en Rita Stouten, beiden uit Meeuwen-Gruitrode hebben de gewone commanditaire vennootschap PWL & Hars consulting opgericht met maatschappelijke zetel aan de Venhovenstraat in Meeuwen-Gruitrode. Doel van de vennootschap is onder meer het adviseren van bedrijven en/of overheid op management- en operationeel gebied, het uitvoeren van markt- & opinieonderzoeken en de organisatie van congressen, beurzen en seminaries.

Minder doden op Limburgse wegen

Dinsdag 6 september 2016
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kwamen in Limburg 20 personen om, drie minder dan in dezelfde periode van 2015. Het aantal ongevallen met gewonden is wel bijna met 2 procent gestegen. Het aantal ongevallen met voetgangers is bestegen met 17,1 procent. Eén en ander blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

63 weekendongevallen in Limburg

Maandag 5 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 63 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. De politie nam daarbij in totaal 17 ademtesten af waarvan er 4 (of 24%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Bralako

Maandag 5 september 2016

Meeuwen-Gruitrode

Bralako: dat is de naam van de bvba die door Nico Loos en Jessica Vannutte, beiden uit Meeuwen-Gruitrode werd opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Wilgenstraat in Meeuwen-Gruitrode. Doel van de vennootschap is onder het ondernemen in onroerende en roerende goederen. Het maatschappelijk kapotaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.

4 op 10 bedrijven willen verhuizen

Maandag 5 september 2016
Vier op de tien Limburgse ondernemers zijn op zoek naar een nieuw bedrijfspand binnen dit en vijf jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van werkgeversorganisatie Unizo Limburg, meldt TVL. De belangrijkste reden om te verhuizen is de groei van de onderneming, een belangrijke aanwijzing dat het de goede kant uitgaat met de Limburgse economie.

Vanaf vandaag terug nachtvluchten

Maandag 5 september 2016
Zoals elk jaar werden er vanaf 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september geen nachtvluchten vanaf de vliegbasis Kleine Brogel uitgevoerd om tal van publieke redenen (‘blokperiode’ studenten, zomertoerisme, gebruik militaire luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).
Concreet wil dit zeggen dat de afgelopen 3 maanden alle militaire toestellen steeds ten laatste om 17u30 terug aan de grond stonden.Vanaf vandaag worden de nachtvluchten echter terug opgestart, meldt de vliegbasis.

François Meulemans overleden

Zaterdag 3 september 2016
Meeuwen-Gruitrode - François Meulemans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is François Meulemans overleden, de echtgenoot van Lena Vandewal. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Bertha Cox overleden

Zaterdag 3 september 2016
Meeuwen-Gruitrode - Bertha Cox overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is in Meeuwen Bertha Cox overleden, de weduwe van Pierre Nullens. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

Amelie Braekers overleden

Vrijdag 2 september 2016
Meeuwen-Gruitrode - Amelie Braekers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Amelie Braekers overleden, de echtgenote van Henri Gielissen. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Bijna vijf procent minder werklozen

Vrijdag 2 september 2016
Eind augustus zaten 34.415 Limburgers zonder werk, een daling met bijna vijf procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. Vlaanderen telt in het totaal 214.622 werklozen.

Academie pakt uit met nieuwe website

Vrijdag 2 september 2016
Oudsbergen - Academie pakt uit met nieuwe websiteZoomStipt met het begin van het nieuwe schooljaar lanceert de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL, voorheen NIKO) een nieuwe website. Nieuw is dat de site ook prima werkt op mobiele toestellen, zoals tablet of smartphone. En voor beginners is de cursuswijzer handig, in enkele muisklikken loodst die je door het aanbod. Voor de ontwikkeling zorgde Christophe Evers van Webstylers, die ook al jaren instaat voor de Internetgazet.

Lambert Magchiels overleden

Donderdag 1 september 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lambert Magchiels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Meeuwen afkomstige Lambert Magchiels overleden, de echtgenoot van Philomène Herremans. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sledderlo (Genk). Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

'Funeraria zijn geen cultusplaatsen'

Donderdag 1 september 2016
In een brief aan alle Limburgse priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorg en de gemandateerde lekenvoorgangers in de uitvaartliturgie vraagt Karel D’Huys, vicaris voor de parochies van het bisdom Hasselt, uitdrukkelijk om in alle gevallen af te zien van het leiden van of voorgaan in een uitvaartdienst in een funerarium. “Hoe pastoraal goed bedoeld soms ook, zulke praktijk stemt niet overeen met de afspraken binnen de Vlaamse bisdommen, ze schept onduidelijkheid en (…) Het hele nieuwsbericht
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen