Het overige nieuws

Twee nieuwe gemeenteraadsleden

Zondag 31 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Ellen Nijs en Sigrid Breemans nemen met ingang van morgen ontslag als gemeenteraadslid. Ze worden respectievelijk opgevolgd door Carine Neyens en Lut Witters.

Op zoek naar een ontmoetingshuis

Zondag 31 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

"Welzijnsschakel Tochtgenoten en vzw De Tandem zijn samen op zoek naar een geschikt huis of een locatie voor een ontmoetingshuis. Onze verenigingen die hun werking over Meeuwen-Gruitrode hebben, en weldra over heel Oudsbergen, dragen solidariteit en duurzaamheid in het vaandel. Ontmoeting, dialoog en samenwerken zijn de hoofdwegen waarlangs ze dit willen bereiken. Dit ontmoetingshuis moet het uithangbord worden van onze eigenheid. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Oudsbergen - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Rotonde onder het bier

Zaterdag 30 december 2017
Deze namiddag heeft een open bestelwagen een deel van zijn lading bier verloren op de rotonde van de Rode Kruislaan en de Opitterkiezel in Bree. Daardoor ontstond enige tijd verkeershinder.

Helena Broens overleden

Vrijdag 29 december 2017
Op 23 december overleed de uit Meeuwen afkomstige Helena Broens, de weduwe van Martinus Berben. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Jean Vanoppen overleden

Vrijdag 29 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Jean Vanoppen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jean Vanoppen overleden, de echtgenoot van Anita Thaens. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Regenafvoerbuizen gestolen

Vrijdag 29 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Van de Sint-Lambertuskerk in de Kapelstraat in Opglabbeek-Centrum zijn een aantal koperen regenafvoerbuizen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Virginie Vermeyen overleden

Donderdag 28 december 2017
Oudsbergen - Virginie Vermeyen overledenVandaag is in WZC Sint-Antonius in Peer de uit Meeuwen afkomstige Virginie Vermeyen overleden, de weduwe van Jaak Nelissen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Ree gered uit modder

Dinsdag 26 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Ree gered uit modderZoom

Meeuwen-Gruitrode

Vanmiddag werd de hulp ingeroepen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek door een wandelaarster uit Stevoort. De dame had een ree aangetroffen dat vastzat in de modder. De dierenliefhebster had het dier al kunnen bevrijden, maar het lag uitgeput en onderkoeld op het bospad. Twee medewerkers snelden ter hulp en troffen een volwassen reegeit aan. Het dier had tot aan de buik in de modder vastgezeten en veel energie opgebruikt in de wanhopige poging zichzelf te bevrijden. De zuigende modder hield het dier (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Meeuwen uitgebekerd

Maandag 25 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

In de Beker van België zaalvoetbal is Meeuwen uitgeschakeld door Wellen. De wedstrijd eindigde op 3-3. Meeuwen werd uitgeschakeld na strafschoppen.

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Oudsbergen - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Wilhelmina Van der Lint overleden

Zaterdag 23 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Wilhelmina Van der Lint overleden

Meeuwen-Gruitrode

In WZC Ter Meeuwen overleed dinsdag Wilhelmina Van der Lint, de echtgenote van Jef Van Puijenbroek. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Alda Truyen

Zaterdag 23 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Alda Truyen

Meeuwen-Gruitrode

In Maaseik is de uit Gruitrode afkomstige Alda Truyen overleden, de weduwe van Louis Swinnen. Zij was 93 jaar. In overeenstemming met haar wens werd zij in besloten kring naar haar laatste rustplaats gebracht.

Veel schade, geen buit

Vrijdag 22 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

In bouw- en projectbedrijf Gijbels in Opglabbeek is afgelopen nacht ingebroken. De daders geraakten binnen door een zijwand open te breken maar konden geen buit maken. Er is wel veel schade.

Herman Corstjens overleden

Vrijdag 22 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Herman Corstjens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is de uit Wijshagen afkomstige Herman Corstjens overleden, de echtgenoot van Angèle Vankevelaer. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Voorshoven (Neeroeteren).

'DISV Noord-Limburg' opgericht

Vrijdag 22 december 2017
In het gemeentehuis van Neerpelt hebben de negen gemeenten, die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg, vanmiddag de oprichting van de Dienstverlenende Intergemeentelijke Samenwerking Noord-Limburg (DISV) ondertekend. Aan die oprichtingsplannen gaven de betrokken gemeenteraden en OCMW-raden eerder dit jaar al hun goedkeuring. De statuten van de DISV zijn afgestemd op die van de Welzijnsregio, een vereniging van de Noord-Limburgse OCMW's. Oprichting van de DISV was noodzakelijk omdat het nieuwe decreet lokaal bestuur niet voorziet in de mogelijkheid om lokale opdrachten op meerdere domeinen ook bovenlokaal te behandelen. Meer info

Rotonde Zwartberg wordt aangepakt

Vrijdag 22 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de rotonde in Zwartberg (bij de terril) aanpakken. Daarmee wil men de doorstroming van de N76 in Opglabbeek verbeteren, meer bepaald op de rotondes ter hoogte van de Weg naar Zwartberg en de Bedrijfsstraat.
Aan de rotonde ter hoogte van de Bedrijfsstraat zal een bypass aangelegd worden. Verder worden er de nodige voorzieningen ten behoeve van de afwatering uitgebouwd (grachten, bekkens, rioleringen,...). De rotonde richting Weg naar Zwartberg zal worden omgevormd tot een kruispunt met verkeersregelinstallatie.

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Weer tientallen Hongaarse vrachtwagens

Donderdag 21 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Op een parking in de Nijverheidslaan in Opglabbeek zijn vandaag weer tientallen vrachtwagens opgedoken van het Hongaarse transportbedrijf Waberer. De chauffeurs parkeerden er hun truck en reizen wellicht morgen met bussen naar huis voor de feestdagen. Het gemeentebestuur werd niet ingelicht over het gebruik van de parking.

Actie tegen woninginbraken

Donderdag 21 december 2017
Oudsbergen - Actie tegen woninginbrakenPolitie CARMA organiseerde van gisterenavond 18 uur tot vanochtend 2 uur een actie tegen woninginbraken. In As, Bocholt, Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek werden in totaal 48 voertuigen en 187 personen gecontroleerd. De bestuurders werden ook aan een snuffeltest onderworpen, maar geen van hen testte positief. In Opglabbeek kon een bestuurder geen geldig keuringsbewijs voorleggen. In Meeuwen-Gruitrode werden twee onmiddellijke inningen uitgeschreven wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. In het kader van woninginbraken kon de politie niets verdachts aantreffen.

Hond in beslag genomen

Donderdag 21 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

In de Heidebloemstraat in Opglabbeek is vanmiddag een verwaarloosde hond in beslag genomen. De hond verbleef in een niet afgesloten veranda achteraan een verlaten woning. Tegen de eigenaar is pv opgesteld. De hond had geen voedsel, enkel drinkwater.De graatmagere hond, een Golden Retriever, is ondergebracht in het asiel in Genk.

Meeuwen-Gruitrode

De provincieraad keurde vanavond het plan voor de uitbreiding van het regionale bedrijventerrein Opglabbeek definitief goed. Hiermee is het planningsproces afgerond en kan het bestaande bedrijventerrein met 31ha uitgebreid worden. Binnen deze nieuwe oppervlakte wordt ook ruimte voorzien voor een nieuw lokaal bedrijventerrein van 5,5ha.
Inge Moors (CD&V), gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening: “Het bedrijventerrein in Opglabbeek is één van de belangrijke industriezones in onze provincie. Het terrein werd in het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK) aangeduid als één van de terreinen waarop uitbreiding noodzakelijk was. Via dit nieuwe bedrijventerrein creëren we een uitbreidingsmogelijkheid van netto 25ha. Op deze oppervlakte kunnen ongeveer 50 nieuwe bedrijven terecht.” 
Oudsbergen - 'Sahara Expeditie' voor kinderen in BoslandZoom In Bosland is een gloednieuwe belevingswandeling voor kinderen van 6 - 10 jaar uitgewerkt: de Sahara Expeditie. Onder leiding van een speciale Boslandgids kunnen kinderen voortaan op speurtocht in de leefwereld van Zeno de Zandloopkever in de Lommelse Sahara. Onderweg beleven ze het gebied op een nieuwe manier via toffe opdrachten, spelletjes, actie en avontuur. Deelnemers vervullen tijdens de Expeditie een geheime opdracht en naar het schijnt ligt er ook een schat begraven…
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Oudsbergen - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

Twee everzwijnen tegen auto

Dinsdag 19 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Op de Kinrooierdijk in Maaseik zijn gisterenavond twee everzwijnen tegen de auto van S.H. (40) uit Opglabbeek gelopen. De wagen raakte zwaar beschadigd. Eén everzwijn overleefde het ongeval niet.

Nieuwe bvba: M&M Vloeren

Dinsdag 19 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Mauro Marcheggiani uit Meeuwen-Gruitrode en Giovanni Marcheggiani uit Dilsen-Stokkem hebben de bvba M&M Vloeren opgericht met zetel aan de Ophovenstraat in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloer- en wandtegels, laminaat én chapewerken.

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Oudsbergen - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Jaak Janssen nieuwe deken van Bree

Maandag 18 december 2017
Oudsbergen - Jaak Janssen nieuwe deken van BreeJaak Janssen, vicaris-generaal van het bisdom Hasselt, wordt de nieuwe deken van Bree. Het dekenaat Bree omvat de parochiefederaties Bocholt, Bree en Meeuwen-Gruitrode.
Janssen volgt Bart Coenegrachts op. Coenegrachts wordt bisschoppelijk vicaris voor de vorming en adjunct-vicaris van het parochievicariaat.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Vzw Fornet opgericht

Zondag 17 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Stijn Van Gorp uit Meeuwen-Gruitrode, Johan Baeten uit Opglabbeek en vier inwoners van Bree hebben de vzw Fornet opgericht met zetel aan de Opitterkiezel in Bree. Tot het doel van de vereniging behoren onder meer het promoten en verspreiden van kunst en cultuur in het algemeen en meer specifiek van muziek en muziekbeluistering en van alle podiumkunsten.

Zaalvoetbal: Meeuwen klopt Alken

Zondag 17 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Meeuwen klopt Alken

Meeuwen-Gruitrode

In Tweede Nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Heracles Alken verslagen met 7-4. Meeuwen staat zevende in de stand met 18 punten uit 12 wedstrijden.

Guy Petitjean overleden

Zondag 17 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Guy Petitjean overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Guy Petitjean overleden, de echtgenoot van Linda Bosmans. Hij was 69 jaar.  Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19-19.30 uur) is er gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Mia Geris overleden

Zondag 17 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Mia Geris overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Mia Geris overleden, de weduwe van Jef Houben. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

John Damoiseaux overleden

Vrijdag 15 december 2017
Oudsbergen - John Damoiseaux overledenIn Genk is woensdag John Damoiseaux overleden, de echtgenoot van Nelleke Pluymen. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: maandag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen-Gruitrode

In de Kruisstraat in Opglabbeek raakten vanmorgen rond 7.45 uur een auto en voetganger Kobe S. (17) uit Opglabbeek in een aanrijding betrokken. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.

Winkeluitbater aangevallen met mes

Vrijdag 15 december 2017
Oudsbergen - Winkeluitbater aangevallen met mesVanochtend is op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren een winkeluitbater gewond geraakt toen hij rond 6.30 uur een onbekende betrapte die zijn bestelwagen, die aan de achterkant van de zaak geparkeerd stond, aan het doorzoeken was. De uitbater wilde hem tegenhouden maar werd aangevallen met een mes. Hij  liep daarbij lichte verwondingen op aan zijn hand. De verdachte kon niets buitmaken en is te voet gevlucht in de richting van de Nachtegalenstraat. De politie kon hem niet meer (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Man gearresteerd na dollemansrit

Donderdag 14 december 2017
Oudsbergen - Man gearresteerd na dollemansritIn Houthalen-Helchteren heeft de politie CARMA gisteravond een twintiger uit Meeuwen-Gruitrode gearresteerd na een achtervolging van ca. 40km die in Bocholt was begonnen. Vanuit een tankstation daar had de politie een oproep gekregen waarin men zich zorgen maakte over een erg dronken man die met de wagen aan het tankstation was toegekomen. Wanneer Politie CARMA ter plaatse kwam, reed de bestuurder van de BMW Coupé net weg over de Kaulillerweg in de richting van Bocholt-centrum. De patrouille besloot (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Elisa Smeets overleden

Woensdag 13 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Elisa Smeets overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Elisa Smeets overleden, de weduwe van Emiel Braekers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Betrapte dieven fietsen weg

Woensdag 13 december 2017
In een bedrijf op industrieterrein Kanaal-Noord in Bree hebben dieven afgelopen nacht ingebroken in kledinglockers. Ze wisten beslag te leggen op twee gsm's en geld. Enkele werknemers hebben nog tevergeefs geprobeerd om de twee op de fiets tegen te houden maar zij wisten te ontkomen.

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Oudsbergen - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Moederhuis maakt plaats voor MCH

Dinsdag 12 december 2017
In Bree wordt het Moederhuis, dat deel uitmaakt van de ziekenhuisgebouwen, gesloopt. Op die plaats komt het Medisch Centrum Huisartsen (MCH), dat nu te eng behuisd zit op 't Stift. Ook de andere ziekenhuizen worden later afgebroken. Daar komen een atletiekpiste, een zwembad en een sporthal.

Gratis feestbussen

Dinsdag 12 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

De Lijn legt met eindjaar feestbussen in die Meeuwen-Gruitrode bedienen:* 408: Genk - Opglabbeek - Gruitrode - Bree - Neerpelt - Overpelt en • 419: Genk - Meeuwen-Gruitrode - Bree.
Inwoners van Meeuwen-Gruitrode reizen gratis. Als inwoner van Meeuwen-Gruitrode kan je sinds gisteren een gratis feestbiljet afhalen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis. Daarmee mag je van oudejaarsnacht (vanaf 18.00 u.) tot en met 1 januari onbeperkt gebruik maken van de bussen van De Lijn. Zowel van de speciale (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in jeugdhuis

Dinsdag 12 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

In jeugdhuis 't Auwelke aan de Riekskenstraat in Bree werd vandaag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen aan de haal met cash geld.
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

Lena Heylen overleden

Dinsdag 12 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Lena Heylen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Lena Heylen overleden, de weduwe van Jaak Dreesen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Anneke Thys overleden

Dinsdag 12 december 2017
Oudsbergen - Anneke Thys overledenZaterdag is in Meeuwen de uit Bocholt afkomstige Anneke Thys overleden, de echtgenoot van Gust Vangompel. Zij was 79 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18-19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Oudsbergen - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.

418 auto's gecontroleerd

Maandag 11 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - 418 auto's gecontroleerd

Meeuwen-Gruitrode

De politie heeft gisteren tijdens een verkeersactie in Bree 418 auto's gecontroleerd. Drie bestuurders legden een positieve ademtest af. Hun rijbewijs werd tijdelijk ingehouden. Er werden ook pv's uitgeschreven voor een aantal andere verkeersinbreuken zoals het foutief inrijden in een éénrichtingsstraat en het parkeren op een parkeerplaats voorbehouden voor mensen met een beperking.

Openbare verkoping: Opglabbeek

Maandag 11 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café 'In den Ouden Tijd' in Opglabbeek de woning Molenweg 136 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 22a70ca en heeft een K.I. van 1814 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 306.200 euro.

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 3-2 verloren bij Lidenhof Zutendaal. Meeuwen staat zevende in de stand met 15 punten uit 11 wedstrijden.

Man (51) gewond bij botsing

Zondag 10 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

André B. (51) uit Opglabbeek is gewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's op de Weg naar As in Genk. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 19.45 uur.
FLASH Het Provinciaal Comité Limburg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden van zondagnamiddag 10 december en de wedstrijden van maandag 11 december.

Gevaarlijk glad op de wegen

Zondag 10 december 2017
Oudsbergen - Gevaarlijk glad op de wegenZoomDoor de hevige sneeuwval is het gevaarlijk glad op de weg. Zowel de autosnelwegen als de lokale wegen zijn bedekt met een flinke laag sneeuw. Het is dus uitkijken voor wie vandaag nog weg wil.

Weg met tv, laptop en spelcomputer

Vrijdag 8 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Inbrekers drongen binnen in een woning aan de Weerterweg in Bocholt. De buit bestaat uit een tv, een laptop en een spelcomputer.

683 chauffeurs moeten blazen

Vrijdag 8 december 2017
Oudsbergen - 683 chauffeurs moeten blazenTijdens een actie in Bocholt, Bree, Kinrooi en Meeuwen-Gruitrode werden gisteren 683 chauffeurs aan een alcoholcontrole onderworpen. Twee chauffeurs legden een positieve test af. Hun rijbewijs werd tijdelijk ingehouden. Er werden onder meer ook drie bestuurders geverbaliseerd die geen veiligheidsgordel droegen.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.

Vrouw (39) gewond bij ongeval

Donderdag 7 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Anita V. (39) uit Opglabbeek raakte gewond bij een botsing tussen twee auto's op de Steenweg naar Maasmechelen in As. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 9.30 uur.
Meeuwen-Gruitrode - 8 maanden cel voor aanrijden 9 fietsers

Meeuwen-Gruitrode

Acht maanden cel, 13.200 euro boete en 27 maanden rijverbod: dat is de straf die de politierechter in Beringen vandaag oplegde aan een man uit Opglabbeek die vorig jaar negen fietsers aanreed in Lommel. Op het ogenblik van de feiten was de betichte onder invloed van alcohol en drugs. De man liep eerder al veroordelingen op. Over de eisen ban de slachtoffers zal later worden beslist. (PG)

Bedankt Sinterklaas!

Woensdag 6 december 2017
Oudsbergen - Bedankt Sinterklaas!ZoomVandaag, 6 december, is het Sinterklaas, het grote kinderfeest waar al de brave kinderen snoep en speelgoed krijgen.

Huiszoekingen in drugsonderzoek

Dinsdag 5 december 2017
De federale gerechtelijke politie heeft afgelopen nacht onder meer huiszoekingen uitgevoerd in Bocholt, Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. De huiszoekingen kaderden in  een onderzoek naar de aanmaak van synthetische drugs, zoals XTC. Ook in Nederland - o.m. Bergeijk en Eindhoven - en Duitsland zijn gelijktijdig huiszoekingen uitgevoerd. In het totaal zijn zes arrestaties verricht waarvan vier in ons land. (PG)

Brand bij nieuwbouw groepspraktijk

Dinsdag 5 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Brand bij nieuwbouw groepspraktijk

Meeuwen-Gruitrode

Vanochtend werd de brandweer opgeroepen voor een brand bij een nieuwbouw van een groepspraktijk aan de Boneput in Bree. Daar woedde een zware dakbrand. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Zangvogels in beslag genomen

Maandag 4 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft 74 zangvogels opgevangen die door inspecteurs van het Agentschap Natuur en Bos in beslag werden genomen bij een vogelhouder in Vlaams-Brabant. Het ging vooral om barmsijzen, maar onder meer ook om groenlingen, putters en appelvinken. De in beslag genomen vogels zullen zo snel mogelijk worden vrijgelaten maar dat is afhankelijk van de conditie van de vogels en van de weersvoorspellingen.
 Door het prangende tekort aan voedsel in Noord-Europa doen veel (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Maandag 4 december 2017
Oudsbergen - Wie wint de dvd?ZoomGeen winnaar van de dvd voor de wedstrijd van afgelopen week. De tekstjes waren gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk zocht iedereen het bij iets met "knal", maar echt plezierige vondsten waren er niet bij.
Dan maar de nieuwe opgave! Iedereen kent wel de stress van het plaatsen van de kerstboom. Ook cartoonist Stijn Lodewijks, blijkbaar. Wat antwoordt de man op de vraag van zijn echtgenote? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!

Handbal: Meeuwen-Nelo 21-24

Zondag 3 december 2017
In Liga 1 van het handbal eindigde de wedstrijd Meeuwen-Nelo op 21-24. Aan de rust was de stand 10-9.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis met 1-4 verloren van United Beverlo. United Beverl staat aan de leiding met 27 punten, Meeuwen staat zevende met 15 punten.

Oude geldbiljetten gestolen

Zondag 3 december 2017

Meeuwen-Gruitrode

Inbrekers maakten in een woning aan de Hoekstraat in Opglabbeek enkele oude geldbiljetten buit. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Driemaal verlies

Zondag 3 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Driemaal verlies

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vandaag verloren van Anadol. Uitslag: 2-1.
Nevok staat na 14 wedstrijden met 16 punten negende. Sporting Ellikom verloor met 1-4 van Molenbeersel en staat zeventiende met 8 punten uit 17 wedstrijden. Heidebloem Wijshagen verloor ook: tegen Rotem werd het 5-2. In  de stand staat Wijshagen twaalfde met 22 punten uit 17 wedstrijden.
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stimuleert de woonzorgcentra in hun omslag van papierwerk naar de digitale realiteit van vandaag. Daarom krijgen alle erkende woonzorgcentra en bepaalde dagverzorgingscentra een subsidie om de digitalisering te versnellen. Zo wordt voor de volgende twee jaar een bedrag van 443.000 euro voorzien om de woonzorgcentra te begeleiden naar meer digitale samenwerking met andere zorgverleners. Bewoners van een woonzorgcentrum worden (…) Het hele nieuwsbericht

Hendrikus Evens overleden

Zondag 3 december 2017
Op 28 november overleed de uit Meeuwen afkomstige Hendrikus Evens. Hij was 79 jaar en wordt woensdag 13 december begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren.

Kijken mag

Zondag 3 december 2017
Oudsbergen - Kijken magZoomOp deze dag in 1968 kregen The O’Kaysions een gouden plaat voor ‘Girl Watcher’, eigenlijk hun enige successingle die op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitparade piekte. Lees hier het verhaal achter dit vrolijke liedje.

KSK Meeuwen klopt Lindel-Hoeven VV

Zaterdag 2 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen klopt Lindel-Hoeven VV

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond Lindel-Hoeven VV met forfaitcijfers terug naar huis gestuurd: 5-0. KSK Meeuwen staat derde in de stand met 26 punten uit matchen.
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Een huurovereenkomst met slechte punten...E.L. huurde in Antwerpen een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Na zes jaar zegde hij de huur op en vertrok. Omdat hij de huurwaarborg niet terugkreeg, daagde hij zijn huurbaas voor het vredegerecht van Antwerpen. Daar moest hij ervaren dat voor een rechter niet alles is wat het lijkt.
Hij legde aan de vrederechter uit dat hij het appartement huurde voor € 520 per maand en een korting kreeg van € 100 per maand tot de badkamer was afgewerkt. De afwerking bleef uit en (…) Het hele nieuwsbericht

Twaalf procent minder werklozen

Vrijdag 1 december 2017
In vergelijking met vorig jaar zijn er in Limburg 12 procent werklozen minder. De werkloosheid in Limburg ligt sedert enige tijd onder het Vlaams gemiddelde.

Gerda Woitaszak overleden

Vrijdag 1 december 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gerda Woitaszak overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Gerda Woitaszak overleden, de echtgenote van Lei Heylen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen