Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Vimana

Dinsdag 28 februari 2017

Meeuwen-Gruitrode

Vimana: dat is de naam van de bvba die door Vital Driesen en Natalie Aras, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, werd opgericht. De zetel van de vennootschap met een maatschappelijk kapitaal van 18.550 euro is gevestigd aan de Broekkantstraat in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van bijstand en adviezen van juridische, financiële, commerciële en administratieve aard.

Steeds meer langdurig werklozen

Maandag 27 februari 2017
In onze provincie zijn er steeds meer langdurig werklozen. Eén op drie werkzoekenden is langer dan twee jaar werkloos. Minister van Werk Philippe Muyters belooft inmiddels dat er een premie komt voor bedrijven die langdurig werklozen aanwerven.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 26 februari 2017
Oudsbergen - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomHet carnaval heeft weer heel wat gemeenten in bezit genomen. Vandaag waren er al verscheidene carnavalstoeten, morgen nog enkele en dan hebben we halfvasten nog niet gehad. Reden voor Stijn Lodewijks om bovenstaande cartoon te maken. Wat zegt de metgezel van de prins carnavalsprins wanneer deze vaststelt dat hij het snoep is vergeten?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, met vermelding van uw postadres. En misschien wordt u dan de winnaar van de week!

En wie won de dvd?

Zondag 26 februari 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet is Werner Follon! We hadden een tekstje gevraagd naar aanleiding van de plaatsing van "slimme" camera's in de provincie en de cartoon die Stijn Lodewijks daarbij maakte. De vraag was natuurlijk: HOE slim zijn die camera's? En Werner bedacht daar bovenstaand tekstje bij. Hij krijgt een dvd of een boek in de bus.
Straks een nieuwe opgave!

Hanne Schrooten nieuwe schepen

Zaterdag 25 februari 2017

Meeuwen-Gruitrode

Hanne Schrooten (29) heeft de eed afgelegd als nieuwe schepen. Zij volgt Johan Bongaerts op. Schrooten, die les geeft in Don Bosco in Hechtel, wordt onder meer bevoegd voor lokale economie, toerisme en feestelijkheden.

Alda Cardinaels overleden

Zaterdag 25 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Alda Cardinaels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is in Meeuwen de uit Reppel afkomstige Alda Cardinaels overleden, de weduwe van Pierre Goijens. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid en de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats.
Tribunaliteiten
Al een paar dagen kreeg JM rare telefoons. Zodra hij opnam, legde de andere kant in. Als bij wonder kreeg hij enkele dagen later bezoek van een veiligheidsfirma. JM, die aan multiple sclerose leed en rolstoelgebruiker was, tekende terstond een contract. Hij bestelde branddetectoren, een alarmcentrale en een agressie-alarm, totale prijs 4.900 euro. Daarnaast ook nog telebewaking en een dienstenpakket voor 3,85 euro per dag en een onderhoudscontract voor 150 euro/jaar. Maar, JM kon niet betalen. Geen probleem, want (…) Het hele nieuwsbericht

Overvallers aangehouden

Donderdag 23 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Overvallers aangehouden

Meeuwen-Gruitrode

De twee verdachten die dinsdag gearresteerd werden naar aanleiding van een diefstal met geweld in de Reyndersstraat in Opglabbeek, zijn ondertussen ook aangehouden. Het gaat om twee mannen van 23 jaar oud, uit Opglabbeek en Lanaken. Ze zijn woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren.
In een appartement op de Reyndersstraat werd dinsdagnacht een bewoner met zware verwondingen aangetroffen. De broer van het slachtoffer verwittigde de hulpdiensten. Het 61-jarige slachtoffer werd met een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Cape 2 Invest

Donderdag 23 februari 2017

Meeuwen-Gruitrode

Cape 2 Invest: dat is de naam van de bvba die door Johan Heynickx en Inge Kerkhofs, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, werd opgericht. De bvba is gevestigd aan de Wijshagerkiezel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop alsook de huur en verhuur van onroerende goederen, interieurbouw en schrijnwerkerij.

Louis Croimans overleden

Donderdag 23 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Louis Croimans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is de uit Gruitrode afkomstige Louis Croimans overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opoeteren vindt in beperkte kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opoeteren.

Jef Nijs overleden

Woensdag 22 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Jef Nijs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Jef Nijs overleden, de weduwnaar van Helena Schepers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Openbare verkoping: Genitsstraat

Woensdag 22 februari 2017

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café "In the Mood" de tweewoonst met loods, gelegen Genitsstraat 44, openbaar verkocht. Het gaat om een woning met achterliggende garage, en een appartement. Het perceel is 15a72ca groot.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Daar is de lente, daar zijn de paddenZoomMalse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Man gewond bij diefstal met geweld

Dinsdag 21 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Man gewond bij diefstal met geweld

Meeuwen-Gruitrode

In een appartement  aan de Reyndersstraat in Opglabbeek werd afgelopen nacht een bewoner met zware verwondingen aangetroffen. De broer van het slachtoffer verwittigde de hulpdiensten. Het 61-jarige slachtoffer werd met een ernstige hoofdwonde overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde niet in levensgevaar. Het parket en Politie MidLim startten een onderzoek naar de omstandigheden. Twee verdachten werden intussen gearresteerd.

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag vanaf 18 uur vindt de maandelijkse papierophaling plaats in de Dorpsstraat, Hoogstraat, Beemdstraat, Kruisstraat, Begoniastraat, Lentestraat en aanpalende straten. En zaterdag vanaf 8 uur in de overige straten van Meeuwen.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Henri Schrooten overleden

Donderdag 16 februari 2017
Oudsbergen - Henri Schrooten overledenIn WZC Kloosterhof in Meeuwen is gisteren Henri Schrooten overleden, de weduwnaar van Lena Jehoul. Hij was 79 jaar. De afscheidsviering in aula Omega in Peer vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Onderzoek naar drugshandel

Donderdag 16 februari 2017
Oudsbergen - Onderzoek naar drugshandelHet parket Limburg startte in november 2016 samen met de lokale politie MidLim een onderzoek naar een grootschalige drugshandel.  Door een uit de hand gelopen drugsdeal in de wijk Winterslag in Genk kwam de politie een drugsbende op het spoor. Onder bedreiging van een vuurwapen werden een dealer en zijn kompaan een kilo cocaïne afhandig gemaakt. Hierna had de bende getracht de gestolen cocaïne te recupereren, waarbij de deelnemers zich hadden voorzien van een kalashnikov, (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Schroyen overleden

Woensdag 15 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Jan Schroyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jan Schroyen overleden, de weduwnaar van Maria Gofflo en van Maria Essers. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Margaretha Rutzerfeld overleden

Woensdag 15 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Margaretha Rutzerfeld overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Margaretha Rutzerfeld overleden, de echtgenote van Marc Boogaerts. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Zeventig slimme camera's

Maandag 13 februari 2017
Oudsbergen - Zeventig slimme camera'sZoomNog dit jaar komen er in Limburg 70 ANPR-camera's, verspreid over de hele provincie. Die zogenaamde slimme camera's kunnen nummerplaten herkennen en moeten vooral dienen om rondtrekkende dievenbendes op te sporen. Op de foto een pas geïnstalleerde camera bij de grens tussen Bocholt en Weert, langs het kanaal in Lozen. (Foto Josh Vandijck)

Bejaard koppel overvallen

Maandag 13 februari 2017
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen werd een bejaard koppel (81 en 83 jaar) in zijn woning aan de Stramproyerweg in Bocholt overvallen. Rond 10 uur werd er door drie Franssprekende personen aangebeld. Toen de vrouw de deur opende, drongen deze personen de woning binnen.  De vrouw werd gekneveld, terwijl de man werd geslagen en bedreigd. Ondertussen werd de hele woning doorzocht. De buit is voorlopig niet gekend. Rond 12.15 uur sloegen de verdachten op de vlucht met een personenvoertuig dat mogelijk een grijze Ford Focus (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Knevels overleden

Maandag 13 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Mia Knevels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Mia Knevels overleden, de echtgenote van Teng Loos. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 12 februari 2017
Oudsbergen - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomNeemt u ook deel aan "Tournée Minérale", de actie die mensen uitnodigt om in februari geen alcohol te drinken? Of laat u die uitdaging aan u voorbijgaan? Misschien hebt u wel een goede ingeving voor het lege tekstballonnetje hierboven, op de cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt Fons als zijn vrouw hem meedeelt dat ze hen beiden heeft ingeschreven voor "Tournée Minérale"?
Mail uw inzending voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en vermeld uw postadres. Misschien wordt u dan de winnaar van de week!

Wie won de DVD?

Zaterdag 11 februari 2017
Oudsbergen - Wie won de DVD?ZoomWe hadden het natuurlijk een beetje gezocht, met die cartoon van Stijn Lodewijks rond de ophokplicht. Nog nooit zoveel inzendingen voor de tekstballonnetjes gekregen, en het aantal verwijzingen naar kippetjes, hanen en dergelijke was niet te tellen. Maar iemand moet winnen, en dus werd dat Paul van Kilsdonk, die bovenstaande tekstjes uit zijn hoed toverde. Hij mag eerstdaags de dvd in zijn brievenbus verwachten!
Morgen plaatsen we een nieuwe opgave.

Pauline Verslegers overleden

Zaterdag 11 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Pauline Verslegers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Pauline Verslegers overleden, de echtgenote van Jef Leijskens. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Winterpret op school

Vrijdag 10 februari 2017
Tribunaliteiten
Dertien jaar was het geleden dat het nog zo sneeuwde en vroor. Vier dagen aan één stuk tekende Ukkel ‘min tien’ op. In de basisschool waar het hier over gaat, was de speelplaats ijs- en sneeuwvrij gemaakt. Overal. Behalve aan de glazen deur naar de turnzaal waar het schuurwater van de schoonmaak was bevroren. Later, voor de rechtbank, had de ene het over een plekje ijs/sneeuw of een ijsplek, de andere over een ijsbaan of een strook ijs. Vast stond dat een jongetje van tien met zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Anno 2017 is in 49 Limburgse deelgemeenten geen enkel aanbod van dagelijkse producten meer. De meerderheid van deze deelgemeenten vindt men op het Limburgse platteland. In 27 plattelandsdorpen is er geen buurtwinkel, bakker, slager of andere dagelijkse voorziening meer. Dat zei gedeputeerde Inge Moors vandaag in Hasselt op een provinciale studiedag rond leefbare dorpskernen.
Dezelfde evolutie kan worden vastgesteld in de deelgemeenten van de grotere gemeenten en van de stedelijke gebieden. Dit wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Een op vier heeft buitenlandse roots

Vrijdag 10 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
25,4% van de Limburgers heeft buitenlandse roots. 10 jaar geleden was dat nog 20%. Meestal komen de "buitenlanders" uit Nederland, Turkije en Zuid-Europa, zo blijkt uit cijfers van het Agentschap Integratie en Inburgering - Limburg.

Noord-Zuid blijft op de rails

Vrijdag 10 februari 2017
Als de Raad van State het GRUP voor de Limburgse Noord-Zuidverbinding zou vernietigen, dan staat de Vlaamse Regering klaar met een alternatief, aldus een mededeling vanmiddag. Een ‘complex project’ kan de Noord-Zuid een versnelde doorstart bieden. Dat werd de voorbije dagen als gesuggereerd.  Er worden op korte termijn mobiliteitsmaatregelen genomen en nieuwe doorstromingsmaatregelen worden bekeken. “We blijven niet bij de pakken zitten”, zeggen de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Hendrica van Harmelen overleden

Donderdag 9 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Hendrica van Harmelen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Hendrica van Harmelen overleden, de echtgenote van Jacobus van Zon. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment:woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

'Vakantiegids Limburg' voorgesteld

Donderdag 9 februari 2017
Vanavond werd in de gouverneurswoning in Hasselt de derde editie van de "Vakantiegids Limburg" voorgeteld. De gids werd in primeur overhandigd aan de deelnemende steden, gemeenten en toeristische ondernemers. Vanaf zaterdag is hij gratis verkrijgbaar in de krantenwinkel. Nieuw dit jaar is dat je de gids ook online kan raadplegen via deze link.

Campagne tegen sluikstorten

Woensdag 8 februari 2017
Oudsbergen - Campagne tegen sluikstortenZoomSluikstorten is een groot probleem en daarom start afvalintercommunale Limburg.net een campagne én een proefproject in zes gemeenten: in Noord-Limburg is dat  in Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel en in West-Limburg in Lummen, Halen en Herk-De-Stad. In die gemeenten wordt een integraal sluikstortbeleid uitgewerkt. Dat beleid krijgt de komende maanden concreet vorm. Limburg.net werkt hiervoor samen met de 6 gemeenten en hun politiediensten. In dit (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Smeets overleden

Dinsdag 7 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Jan Smeets overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Meeuwen afkomstige Jan Smeets overleden, de echtgenoot van Elisa Paredis. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Ongeval met paramotor

Maandag 6 februari 2017
Op de grens van Bree en Wijshagen is Pol Goven (65), van de Grote Heide in Neerpelt, vandaag gewond geraakt toen hij bij het opstijgen onder zijn paramotor belandde. De man werd naar het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik overgebracht.
In januari van dit jaar zijn er in Limburg 866 nieuwe bedrijven opgericht. Nooit eerder telde onze provincie zo veel starters op één maand tijd.

Oppassen voor wisseltruc

Maandag 6 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Oppassen voor wisseltruc

Meeuwen-Gruitrode

In de politiezone Noordoost Limburg zijn een aantal winkeliers het slachtoffer geworden van een wisseltruc of een poging tot. Hoe gaan oplichters te werk?  Als potentiële oplichters de zaak binnenkomen, zijn ze meestal niet alleen maar in gezelschap. Eén van hen koopt en hij/zij wil deze aankoop met een grote coupure betalen (vaak met een biljet van 100, 200 of zelfs 500 euro). Deze biljetten zijn niet vals, maar wanneer men het wisselgeld wil teruggeven, begint de discussie. Plots wil men de (…) Het hele nieuwsbericht

Lies Bloemen overleden

Maandag 6 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Lies Bloemen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag is Lies Bloemen overleden, de weduwe van Jef Meus. Ze was 88 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte familiekring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 februari 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt er ongetwijfeld over gelezen: de ophokplicht voor alle pluimvee omdat er een vogelgriepvirus rondwaart. Cartoonist Stijn Lodewijks liet deze keer twee tekstballonnetjes open, kwestie van uw inspiratie zo ruim mogelijk te laten spelen. Wat zeggen man en vrouw tegen elkaar in verband met die ophokplicht? Mail uw tekstjes naar wineendvd[!]gmail.com - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 5 februari 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet is Harry Geens! Hij bedacht bovenstaand tekstje voor de lege tekstballon op de cartoon van Stijn Lodewijks en krijgt van ons een dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave!

BMW-diefstallen mogelijk opgelost

Vrijdag 3 februari 2017
Tientallen diefstallen van auto's - vooral BMW's - in de grensstreek met Nederland zouden wel eens gepleegd kunnen zijn door leden van een Nederlands-Limburgse bende die op professionele wijze te werk ging. De Nederlandse politie heeft de bende inmiddels opgerold. Ze telde 75 leden van 15 tot 23 jaar en werd geleid door 19 jongeren tussen 18 en 23 jaar, waarbij vier leden van één familie in Heerlen de touwtjes in handen hadden. De bendeleden stalen overigens niet alleen auto's maar ook (…) Het hele nieuwsbericht

176 arrestaties in 2016

Vrijdag 3 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - 176 arrestaties in 2016

Meeuwen-Gruitrode

In 2016 werden er 176 mensen opgepakt in de politiezone Noordoost-Limburg. 65 personen werden bestuurlijk aangehouden (openbare dronkenschap, onder invloed van verdovende middelen, collocatie, verstoring van de openbare orde ...). 15 personen werden gearresteerd omdat ze nog een gevangenisstraf moesten uitzitten. De overigen werden gearresteerd in het kader van lopende gerechtelijke onderzoeken.

Henri Paredis overleden

Vrijdag 3 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Henri Paredis overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Henri Paredis overleden, de echtgenoot van Mia Vangeloven. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-190.30 ujur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Afschermplicht voor pluimvee

Donderdag 2 februari 2017
Op 1 februari werd het H5N8-vogelgriepvirus geïdentificeerd bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke. Daardoor moeten volgens het ministerie van Landbouw vanaf vandaag/donderdagmiddag "alle pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden." "Alle verzamelingen van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, evenals de markten worden verboden."

Door Smeets overleden

Donderdag 2 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Door Smeets overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is de uit Meeuwen afkomstige Door Smeets overleden,de echtgenoot van Elza Caelen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek.

Tweehonderd inbraken in 2016

Woensdag 1 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Tweehonderd inbraken in 2016

Meeuwen-Gruitrode

Vorig jaar zijn er in de politiezone Noordoost Limburg 201 inbraken gepleegd: 131 inbraken in woningen en 70 in bedrijven. Daarnaast werden er 28 voertuigen en 95 fietsen gestolen. In 2015 waren er 170 woninginbraken, 65 inbraken in bedrijven of handelszaken en werden er 39 voertuigen en 200 fietsen gestolen.

Tine Janssen overleden

Woensdag 1 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Tine Janssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren overleed Tine Janssen, de weduwe van Fons Paesen. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Els Braeken overleden

Woensdag 1 februari 2017
Zaterdag overleed de uit Hamont afkomstige Els Braeken, de echtgenote van Roger Lemmens. Zij was 66 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats.

Zuster Mia Symkens overleden

Woensdag 1 februari 2017
Meeuwen-Gruitrode - Zuster Mia Symkens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Gruitrode afkomstige zuster Mia Symkens overleden. Zij was 82 jaar en lid van de congregatie van de zusters Jozefienen. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het hoofdklooster van haar congregatie in Sint-Niklaas.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen