Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Oudsbergen - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Vrouw blijft in arrest

Maandag 31 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
De 35-jarige vrouw uit Bree die vorige week haar 6-jarig zoontje doodde blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Tongeren vandaag beslist.

Trainersploeg blijft

Zondag 30 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Trainersploeg blijft

Meeuwen-Gruitrode

Kevin Ulenaers, Brecht Paruys en Brecht Ceyssens zullen komend seizoen ook KSK Meeuwen trainen. Zij verlengden hun overeenkomst.
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: ZVK Meeuwen S speelt gelijk

Meeuwen-Gruitrode

In tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen S gelijk gespeeld bij Genea'80 L. Uitslag: 3-3.

Nieuwe bvba: Yumax

Zondag 30 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Maarten Ceyssens uit Melle heeft de bvba Yumax opgericht met zetel in de Beukenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren de aankoop, verkoop, in- en uitvoer van dierenvoeders en begeleiding van bedrijven in de landbouwsector.

Nieuwe bvba: Dierenarts Ellen Meex

Zondag 30 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Ellen Meex uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Dierenarts Ellen Meex opgericht met zetel in Luttelmeeuwen. Doel van de vennootschap: de uitoefening van diergeneeskundige activiteit.

Nieuwe bvba: Excellent Cleaning

Zondag 30 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Davy Vanderlinden en Ellen Post, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba Excellent Cleaning opgericht met zetel aan de Royestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de reiniging van gebouwen en de vervaardiging van meubelen en matrassen.

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

Weinig verandering in winkelaanbod

Zaterdag 29 december 2018

Opglabbeek

In vergelijking met tien jaar geleden is er in Opglabbeek weinig verandering in het winkelaanbod. In 2008 waren er 70 detailzaken, in 2018 precies hetzelfde aantal. Er kwamen wel drie ketenwinkels bij. Er zijn er nu 13.

Meeuwen-Gruitrode

Van 2008 tot 2018 is het aantal winkels in de detailhandel gedaald van 83 naar 63. Het aantal ketenwinkels daalde in dezelfde periode van 11 naar 9.

Recordjaar voor Natuurhulpcentrum

Vrijdag 28 december 2018

Opglabbeek

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft dit jaar bijna 8.000 dieren opgevangen. Dat is een record. Er werden zo'n 1.500 exoten en 6.500 dieren van hier opgevangen.

Geen gewonden bij verkeersongeval

Vrijdag 28 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Er gebeurde een verkeersongeval in de Schoolstraat in Opoeteren. Daar reed een dertiger achteraan in op een andere auto. Bij het ongeval vielen geen gewonden.

Petroleum gestolen

Vrijdag 28 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Aan een tankstation aan de Meeuwerkiezel in Bree zijn zes kannen petroleum gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

1.433 zelfstandigen

Vrijdag 28 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode zijn momenteel 1.443 zelfstandigen gevestigd. De jongste jaren zijn er veel zelfstandigen bijgekomen. In 2019 waren er 1.268.

Nieuwe straatnaamborden

Donderdag 27 december 2018
Zowel in Meeuwen-Gruitrode als in Opglabbeek zijn 40 nieuwe straatnaamborden geplaatst. Dubbele straatnamen en namen van straten die op elkaar lijken werden gewijzigd.

968 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018

Opglabbeek

In Opglabbeek zijn momenteel 968 zelfstandigen gevestigd. In Opglabbeek is het aantal zelfstandigen minder snel toegenomen dan in andere gemeenten.

Moeder aangehouden voor moord

Donderdag 27 december 2018
De onderzoeksrechter heeft de vrouw uit Bree, die gisteren haar 6-jarig zoontje doodde, onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De vrouw is beschuldigd van moord en in de gevangenis van Hasselt opgesloten.

Nieuwe bvba: Dokter Inge Kerkhofs

Donderdag 27 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Inge Kerkhofs uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Dokter Inge Kerkhofs opgericht met zetel aan de Wijshagerkiezel. Doel van de vennootschap is de uitoefening van de geneeskunde door de arts-vennoot.

Nieuwe bvba: Geja Constructure

Donderdag 27 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Gert Janssen uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Geja Constructure opgericht met zetel aan de Boesestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het management van vennootschappen, ondernemingen en organisaties.

Veertienjarige weggelopen

Donderdag 27 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Een 14-jarige jongen uit Ittervoort (NL) is 's nachts aangekomen bij zijn kameraad in Maaseik. Het is niet de eerste keer dat de jongen wegloopt en dan opdaagt bij zijn vriend. Er zouden thuis regelmatig spanningen zijn. De politie Maasland heeft de jongen opgehaald en overgedragen aan haar Nederlandse collega's.

Met bevroren ruiten tegen tegenligger

Donderdag 27 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren is een 82-jarige vrouw met haar auto met bevroren ruiten van haar rijvak afgeweken en tegen een tegenligger aangereden. Gelukkig was er enkel blikschade.

Guy Braekers overleden

Donderdag 27 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Guy Braekers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Op Kerstdag overleed Guy Braekers, de echtgenoot van Kris De Wilde. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Drika van Susteren overleden

Donderdag 27 december 2018
Opglabbeek - Drika van Susteren overleden

Opglabbeek

Maandag is Drika van Susteren overleden, de weduwe van Bernard Knevels. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in het crematorium in Hasselt. Haar urne krijgt een plaats op de begraafplaats van Opglabbeek.

Vrouw doodt kind

Woensdag 26 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Vrouw doodt kindIn de Millenstraat in Bree heeft een vrouw vanavond haar kind gedood en nadien geprobeerd zelfmoord te plegen. Die poging mislukte. Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter. Ook een forensisch team ging ter plaatse. Het parket heeft vanavond geen informatie meer vrijgegeven.
Wie vragen heeft over zelfdoding, kan contact opnemen met de zelfmoordlijn via het gratis telefoonnummer 1813.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Oudsbergen - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

Jan Lemmens overleden

Maandag 24 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jan Lemmens overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Plockroy is gisteren Jan Lemmens overleden, de weduwnaar van Mia Geuns. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Oudsbergen - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Coba Janssen overleden

Maandag 24 december 2018
Opglabbeek - Coba Janssen overleden

Opglabbeek

Vrijdag is de uit Meeuwen afkomstige Coba Janssen overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaars in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Drie kerstvieringen

Maandag 24 december 2018
Opglabbeek - Drie kerstvieringenZoom

Opglabbeek

In Opglabbeek zijn er drie kerstvieringen: vanavond (17 uur) is er een kerstviering in de kerk van Louwel, morgen (9.30 uur) in de kerk van Opglabbeek en woensdag (10.30 uur) in de kerk van Nieuwe Kempen.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Oudsbergen - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Kerstvieringen

Zondag 23 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - KerstvieringenZoom

Meeuwen-Gruitrode

In Ellikom is er dinsdag een kerstviering om 10.30 uur, in Gruitrode dinsdag om 9 uur. In Meeuwen is er maandag (19 uur) en dinsdag (10.30 uur) een kerstviering. In Neerglabbeek en Wijshagen is er maandag een kerstviering, telkens om 19 uur.

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en juwelen gestolen

Zondag 23 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een huis aan de Swennenstraat in Bree. Er zijn juwelen, ecocheques en geld gestolen.

17 kilo vuurwerk in beslag genomen

Zondag 23 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een gezamenlijke controle van de politiezone Maasland en de federale overheidsdienst economie is zaterdag 17 kilo aan vuurwerk in beslag genomen in Maaseik. Eén van de drie betrapten had zelfs 7,5 kilo vuurwerk bij. Bij de betrapten: een Nederlander en een Duitser.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Schoten 1-6

Zaterdag 22 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Meeuwen - Schoten 1-6

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis met 1-6 van Schoten verloren. Meeuwen staat zevende in de stand met 16 punten uit 12 wedstrijden.

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Bakkerij Geusens

Vrijdag 21 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

De bvba Geusens Rudi uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Bakkerij Geusens opgericht met zetel aan de Martinlaan.

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Stagione

Woensdag 19 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Frank Franssens uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Stagione opgericht met zetel aan de Boomgaardstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, bouwadvies en opmetingen van onroerende goederen.

Afvalbrand

Woensdag 19 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren was gisterenavond een 61-jarige man rubberen en stoffen matten aan het opstoken.Tegen de man is een GAS-pv opgesteld, meldde de politie Maasland.

Bèr Kerkhofs overleden

Woensdag 19 december 2018
Oudsbergen - Bèr Kerkhofs overledenIn WZC Kloosterhof in Meeuwen is gisteren de uit Opglabbeek afkomstige Bèr Kerkhofs overleden. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.

Horeca Rent failliet

Dinsdag 18 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Horeca Rent uit Meeuwen-Gruitrode failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 17 januari ingediend worden.

Balette & Co failliet

Dinsdag 18 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Balette & Co uit Bree is failliet. Dat besliste de rechtbank van Koophandel in Tongeren. Tot 17 januari kunnen schuldvorderingen ingediend worden.

Bestuurder gered uit brandende auto

Dinsdag 18 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond belandde een auto tegen een paal op het kruispunt van de Europalaan en de Westerring in Genk. Het voertuig vloog daarop in brand. Een toevallig passerende brandweerman heeft de bestuurder uit zijn wagen gered.

Werkmateriaal ontvreemd

Dinsdag 18 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden drongen binnen in een leegstaande woning aan de Sportlaan in Genk. Er verdween allerlei werkmateriaal. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Jean Rogiers overleden

Dinsdag 18 december 2018
Opglabbeek - Jean Rogiers overleden

Opglabbeek

Zondag is de uit Opglabbeek afkomstige Jean Rogiers overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Van Reempts. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Genk-Centrum.

Pascale Steyven overleden

Dinsdag 18 december 2018
Opglabbeek - Pascale Steyven overleden

Opglabbeek

Op 14 december overleed Pascale Steyven. Zij was 51 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Louwel waarna gelegenheid tot groeten in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Nest van hoornaar op 13m hoogte

Maandag 17 december 2018

Opglabbeek

Aan de Hoeverbergweg is op zowat 13m hoogte in een boom het nest van een Aziatische hoornaar gevonden. Het is door de wespenkolonie verlaten. De experten van de UGent zijn over de vondst geïnformeerd.

Acht batterijen gestolen

Maandag 17 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Van een zendmast op 't Hasseltkiezel in Bree zijn acht batterijen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Neyens overleden

Maandag 17 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Henri Neyens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag overleed Henri Neyens, de echtgenoot van Irène Stinkens. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmomeht: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Openbare verkoping: Breekiezel

Maandag 17 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café 't Stamineeke een wonning/handelspand gelegen Breekiezel 53 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a58ca en heeft een K.I. van 1534 euro.

Twee verkeersongevallen

Zondag 16 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree raakten een motorfietser en een auto in een aanrijding betrokken. Iris S. (34) uit Mol liep daarbij lichte verwondingen op. Op de Kruittorenwal kwam een auto in een aanrijding met een bromfietser. Jeffrey B. (18) uit Peer raakte lichtgewond.

Verlies voor Ellikom en Wijshagen

Zondag 16 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Verlies voor Ellikom en Wijshagen

Meeuwen-Gruitrode

Ellikom heeft vandaag met 0-5 verloren van Wiemismeer. Ook Wijshagen verloor: thuis werd het 1-3 tegen Eigenbilzen.
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Meeuwen verliest in Zolder

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 11-7 verloren in Zolder.

Louwel - Opglabbeek 1-0

Zaterdag 15 december 2018
Opglabbeek - Louwel - Opglabbeek 1-0

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanavond de derby tegen Kabouters Opglabbeek gewonnen. Uitslag: 1-0.

KSK Meeuwen verliest van Eksel

Zaterdag 15 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen verliest van Eksel

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond thuis verloren van FC Eksel. Uitslag: 2-3. Nevok Gruitrode verloor met 2-1 van KFC Hamont 99.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Oudsbergen - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Nieuwe bvba: AcouBEL

Vrijdag 14 december 2018

Opglabbeek

Zafer Albayrak uit Opglabbeek en Emre Albayrak uit Genk hebben de bvba AcouBEL opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van materiaal voor akoestische absorptie en isolatie.

Bromfietser (22) gewond bij ongeval

Vrijdag 14 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bromfietser (22) gewond bij ongevalGisterenavond rond 18u40 uur botsten een bromfietser en een auto op de Opitterkiezel in Bree. Bromfietser Roy B. (22) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.
Oudsbergen - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Nieuwe bvba: Geusens Jonny

Donderdag 13 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Jonny Geusens uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Geusens Jonny opgericht met zetel aan de Wijshagerkiezel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy- en managementactiviteiten.

Nieuwe bvba: Geusens Rudi

Donderdag 13 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Rudi Geusens uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Geusens Rudi opgericht met zetel aan de Tulpenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer administratie, consultancy en managementactiviteiten.

Ruth Scheffel overleden

Donderdag 13 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Ruth Scheffel overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Ruth Scheffel overleden, de weduwe van Roland Verlee. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Oudsbergen - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Waarschuwing voor piramidespel

Donderdag 13 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde op 1 december vijf twintigers uit Knokke-Heist, Edegem en Bree. Ze worden verdacht van oplichting door middel van een piramidespel. Politie en parket willen waarschuwen voor deze vorm van fraude.Op 20 november jl. ontving Politie CARMA een klacht van iemand uit Bree. Een familielid van deze persoon werd vermoedelijk opgelicht door ‘Imarkets Live’, een organisatie die personen aanbiedt om te investeren in vreemde valuta en cryptomunten. Om lid te worden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Actie tegen wildcrossers

Donderdag 13 december 2018
Dit jaar zijn al acht wildcrossers in bossen betrapt in de politiezone Hano (Hamont-Achel), Lommel en Carma (Meeuwen). Dat meldde het parket Limburg vandaag. Enduromotorfietsen, quads en all-terrein voertuigen veroorzaken herhaaldelijk overlast in bossen en op terreinen die beheerd worden ten behoeve van het natuurbehoud. Ook volgend jaar worden controles opgezet. Overtreders riskeren een boete van minimum 800 euro en/of een celstraf van 1 maand tot 2 jaar. De motorfietsen of quads kunnen daarenboven door de rechter verbeurd verklaard worden.

Maurice Cuppens overleden

Donderdag 13 december 2018
Opglabbeek - Maurice Cuppens overleden

Opglabbeek

Op 8 december overleed in Vliermaalroot de uit Opglabbeek afkomstige Maurice Cuppens, de echtgenoot van Martine Lemmens. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Vendrickx in Wellen.

Nieuwe bvba: Fuarte

Woensdag 12 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Ranco Vleeshouwers en Ann Hendrikx, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba Fuarte opgericht met zetel aan de Leeuwerikstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de teelt van gewassen en bloemen, bosbouw, prepress- en premediadiensten én vervaardiging van kleding.

Zwembaden Nico Van Lierde failliet

Woensdag 12 december 2018

Opglabbeek

De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Zwembaden Nico Van Lierde uit Opglabbeek failliet verklaard. Schuldvorderingen worden tot 10 januari ingewacht.

Tuinaanleg L.V.B. failliet

Woensdag 12 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Tuinaanleg L.V.B. uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 januari ingediend worden.

Inbraak in chalet

Woensdag 12 december 2018

Opglabbeek

In de Zandstraat in Opglabbeek is ingebroken in een chalet. Er is een batterij van een vrachtwagen en een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Priester Jan Oosterbos overleden

Woensdag 12 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Priester Jan Oosterbos overledenMaandag is de uit Opoeteren afkomstige priester Jan Oosterbos overleden. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide.

Snelheidsduivel betrapt

Woensdag 12 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisterenavond rond 23.45 uur een snelheidsduivel betrapt in de Hoevenstraat in Opoeteren. Hij reed 110 km per uur hoewel er maar 70 km per uur is toegelaten.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Flatgebouw geëvacueerd

Dinsdag 11 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Flatgebouw geëvacueerdIn Genk is Zonneweelde, het hoogste appartementsgebouw van Limburg, vanavond even geëvacueerd geweest voor een keukenbrand in een flat op de elfde verdieping. De brandweer kon het vuur snel bedwingen en de bewoners mochten vervolgens terug naar hun flat.

Pater Albert Clijsters overleden

Dinsdag 11 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Pater Albert Clijsters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag is de uit Gruitrode afkomstige pater Albert Clijsters overleden in Heverlee. Hij was 92 jaar en lid van de congregatie van de Paters van de Heilige Harten. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Antoniuskapel aan het Damiaanplein in Leuven. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Pues in Heverlee.

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Oudsbergen - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).

Bestelwagen en auto botsen

Dinsdag 11 december 2018

Opglabbeek

Jill P. (29) uit Opglabbeek raakte lichtgewond bij een botsing tussen een bestelwagen en een auto. Het ongeval gebeurde vanochtend op de Bevrijdingslaan in As.

Autodiefstal op Weg naar Zwartberg

Dinsdag 11 december 2018
Opglabbeek - Autodiefstal op Weg naar Zwartberg

Opglabbeek

Op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek is een auto gestolen. De wagen stond geparkeerd aan een woning. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Oudsbergen - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Kop-staartaanrijding

Maandag 10 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Opoeteren raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde gisteren.

Gerard Amand overleden

Maandag 10 december 2018
Opglabbeek - Gerard Amand overleden

Opglabbeek

In WZC Kimpenhof in Opglabbeek is zaterdag Gerard Amand overleden. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Dorne (Opoeteren) waarna gelegenheid tot groeten in UitvaartCentrumAs.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Louwel klopt Pelt

Zondag 9 december 2018

Opglabbeek

In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel Esperanza Pelt puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 8-0.

Handbal: Meeuwen - Merksem 27-26

Zondag 9 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen een nipte overwinning behaald tegen Merksem. Uitslag: 27-26. Aan de rust was de stand 13-10.

Jean Janssen overleden

Zondag 9 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jean Janssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

in Genk is vrijdag Jean Janssen overleden. Hij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Mien Vranken overleden

Zondag 9 december 2018
Opglabbeek - Mien Vranken overleden

Opglabbeek

Vrijdag is Mien Vranken overleden. Zij was 85 jaar.  Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Bonné De Winter overleden

Zondag 9 december 2018
Opglabbeek - Bonné De Winter overleden

Opglabbeek

Woensdag is Bonné De Winter overleden, de echtgenoot van Christiane Stinkens. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UitvaartCentrumOPglabbeek.
Oudsbergen - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie

Driemaal verlies

Zondag 9 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Driemaal verlies

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode is bij Anadol gaan verliezen. Uitslag: 2-1. Ook Ellikom verloor: tegen Neeroeteren werd het 1-2. En Wijshagen maakte het drieluik vol door met 2-4 te verliezen van Wiemismeer.
Oudsbergen - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Oudsbergen - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Oudsbergen - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Oudsbergen - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

Louwel verplettert Molenbeersel

Zaterdag 8 december 2018
Opglabbeek - Louwel verplettert Molenbeersel

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanavond met 8-0 gewonnen van HO Molenbeersel, de op een na laatste in de stand van 3de Provinciale. Kabouters Opglabbeek versloeg Eendracht Mechelen-aan-de-Maas B met 1-7. De doelpunten werden gescoord door Michiel Hilven, Lorenzo Palaia (3) en Niels Stouten (3).

KSK Meeuwen verliest van RC Peer

Zaterdag 8 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen verliest van RC Peer

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond thuis verloren van Racing Peer. Uitslag: 0-2.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Oudsbergen - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Dakwerken M&N failliet

Vrijdag 7 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank van Koophandel heeft Dakwerken M&N uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 januari ingediend worden.

Autodief ingerekend

Vrijdag 7 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Steenbergstraat in Bree is vanochtend een auto gestolen. De dief reed naar Maaseik waar hij een inbraak pleegde. Vervolgens reed de man naar Stramproy waar hij een ongeval veroorzaakte en ingerekend werd door de politie. Hij bleek onder invloed van drugs.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Paredis overleden

Donderdag 6 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Lieske Paredis overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Lieske Paredis overleden, de echtgenote van Rik Leijskens. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in de Lentestraat.

Fietser (17) gewond bij aanrijding

Donderdag 6 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Industrieweg Kanaal-Noord in Bree kwam het vanmorgen rond 7 uur tot een aanrijding tussen fietser David S. (17) uit Bree en een bestelwagen. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Michel Brebels overleden

Woensdag 5 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Michel Brebels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Michel Brebels overleden, de echtgenoot van Martine Ruyloft. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Jef Zwakhoven overleden

Woensdag 5 december 2018
Opglabbeek - Jef Zwakhoven overleden

Opglabbeek

Zondag is de uit Opglabbeek afkomstige Jef Zwakhoven overleden, de echtgenoot van Gertrude Beynsberger. Hij was 89 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van As. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het UitvaartCentrumAS.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Overvaller sluit twee werkneemsters opIn een restaurant op de Hasseltweg in Genk is vanmorgen rond 8 uur een diefstal met geweld gepleegd. Een werkneemster trof een gemaskerde man achter de toog aan en werd door hem bedreigd met een wapen. De vrouw werd samen met een tweede werkneemster een tijdje opgesloten in een vertrek. De gewapende man kon geld en een bankkaart buitmaken. De slachtoffers, twee vrouwen uit Genk, konden na de feiten uit een raam kruipen. Ze raakten niet gewond maar waren wel erg onder de indruk van de feiten.

Bakkerij overvallen

Dinsdag 4 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bakkerij overvallenGisterennamiddag is een bakkerij aan de Opitterpoort in Bree overvallen. Rond 16.30 uur bedreigde een gemaskerde man er de 19-jarige winkelbediende met een mes en greep het geld uit de kassa.  De vrouw uit Kinrooi raakte niet gewond. De overvaller vluchtte na de feiten in de richting van Bree-centrum. De dader is spoorloos.

Jos Drees overleden

Dinsdag 4 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jos Drees overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is in Bree de uit Neerglabbeek afkomstige Jos Drees overleden, de echtgenoot van Mia Creemers. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Oudsbergen - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Auto vat vuur

Zondag 2 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Tongerlo (Bree) heeft vanavond een auto vuur gevat. De brand is vermoedelijk ontstaan door een kortsluiting.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Wellen 3-4

Zondag 2 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Meeuwen - Wellen 3-4

Meeuwen-Gruitrode

In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis verloren van Wellen. Uitslag: 3-4.

Fietser (64) gewond

Zondag 2 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Wolfstraat in Bree raakten een auto en fietser Freddy A. (64) uit Bree in een aanrijding betrokken. De fietser werd lichtgewond.

Inbraak in cafetaria

Zondag 2 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een cafetaria aan de Steenbeukstraat in Genk is ingebroken. Er zijn voedingswaren gestolen.

Louwel wint bij Opitter

Zondag 2 december 2018
Opglabbeek - Louwel wint bij Opitter

Opglabbeek

Eendracht Louwel is vandaag gaan winnen bij Opitter. Uitslag: 1-4.

Gruitrode klopt Maasland

Zondag 2 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode klopt Maasland

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft Maasland NO puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 4-0. Sporting Ellikom speelde 3-3 gelijk op het veld van AA Rekem. KSK Meeuwen won met 1-2 in Lutlommel.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.
Opglabbeek - Kabouters Opglabbeek - Ven Maaseik 7-1

Opglabbeek

Kabouters Opglabbeek won vanavond thuis van rode lantaarn Ven Maaseik. Uitslag: 7-1.

Wijshagen verliest in Neeroeteren

Zaterdag 1 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen verliest in Neeroeteren

Meeuwen-Gruitrode

Heidebloem Wijshagen heeft vanavond verloren op het veld van leider Neeroeteren. Uitslag: 3-1.

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.

13 leegstaande handelszaken

Zaterdag 1 december 2018

Opglabbeek

In Opglabbeek staan 13 van de 178 handelszaken leeg. Dat is 7,3 procent.

Fina Schrooten overleden

Zaterdag 1 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Fina Schrooten overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is de uit Ellikom afkomstige Fina Schrooten overleden, de weduwe van Willem Aendekerk en de levenspartner van wijlen Henri Paesen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg-Peer. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Jos Neyens overleden

Zaterdag 1 december 2018
Opglabbeek - Jos Neyens overleden

Opglabbeek

Donderdag is Jos Neyens overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Neyens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen