Het overige nieuws

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Oudsbergen - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Zoals elk jaar schort Defensie de nachtvluchten met F-16's op tijdens de examenperiode van juni en de grote vakantie. Overdag, tussen 8 en 17.30 uur, vinden er wel nog oefenvluchten plaats.

Buurvrouw met mes bedreigd

Woensdag 30 mei 2018
Oudsbergen - Buurvrouw met mes bedreigdDe rechter heeft een vrouw uit Bree die haar buurvrouw met een mes had bedreigd de gunst van de opschorting verleend. De buurvrouw had 3.500 euro schadevergoeding geëist maar de rechter kende haar maar een bedrag van 100 euro toe. De feiten dateren van twee jaar geleden. (PG)

Jaak Corstjens overleden

Woensdag 30 mei 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jaak Corstjens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag is Jaak Corstjens overleden, de echtgenoot van Lilis Kustianti. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)

Afval in vuilniswagen in brand

Woensdag 30 mei 2018
Meeuwen-Gruitrode - Afval in vuilniswagen in brand

Meeuwen-Gruitrode

Op de Industrieweg-Noord in Opglabbeek vloog deze voormiddag afval in een vuilniswagen in brand De chauffeur kieperde het afval op straat. De brandweer heeft het geblust.

Man (32) gewond bij botsing

Dinsdag 29 mei 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op het kruispunt van de Schoolstraat en de Siemenstraat in Bree botsten vanochtend rond 7.20 uur twee auto's. Steve H. (32) uit Bree raakte hierbij lichtgewond.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Twaalfjarige gewond

Maandag 28 mei 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op het kruispunt van de Heerstraat en de Weg naar Opoeteren in Opglabbeek botsten deze voormiddag een fietser en een auto. Fietser Enrique C. (12) uit Opglabbeek raakte daarbij lichtgewond.

Louis Stinkens overleden

Maandag 28 mei 2018
Oudsbergen - Louis Stinkens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Louis Stinkens overleden, de echtgenoot van Alice Raemen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Uit een garage aan de Tongerlostraat in Bree zijn allerlei werkmaterialen gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Fietser (26) zwaargewond

Zondag 27 mei 2018
Op het fietsroutenetwerk aan de Nijverheidslaan in Opglabbeek kwam het zaterdagvoormiddag rond 11.10 uur tot een aanrijding tussen twee fietsers. Dries S. (26) uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij zwaargewond.
Verkiezingen Beringen
Hilde Schuurmans uit Neerpelt trekt bij de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober de lijst van Groen in het kiesdistrict Maaseik. Dat is vandaag bekendgemaakt in Bokrijk. Hilde is huisvrouw en penningmeester van Groen Limburg.

Nik Niesen overleden

Zaterdag 26 mei 2018
Oudsbergen - Nik Niesen overledenWoensdag overleed Nik Niesen, de vriend van Wendy Schoofs. Hij was 35 jaar en werkzaam bij loonbedrijf Vandijck in Peer. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info

Arbeider (67) omgekomen

Donderdag 24 mei 2018
Oudsbergen - Arbeider (67) omgekomenOp een werf aan de Diestsesteenweg in Rillaar (Aarschot) is vanmorgen rond 9.30 uur de 67-jarige arbeider Freddy Savelkoul uit Bree om het leven gekomen. Hij kwam er onder een betonplaat terecht. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Jeanine Kerkhofs overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jeanine Kerkhofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Jeanine Kerkhofs overleden, de echtgenote van Jaak Paesen. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Jean Janssen overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Oudsbergen - Jean Janssen overledenZaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Jean Janssen overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag (16.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Motorfietser (63) gewond

Maandag 21 mei 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Industrieweg-Noord in Opglabbeek kwam het tot een aanrijding tussen een auto en een motorfietser. Robert O. (63) uit Opglabbeek liep daarbij lichte verwondingen op.

Drie gewonden bij ongevallen

Maandag 21 mei 2018
Op de Gruitroderkiezel in Bree botsten een wagen en een bromfietser. Glenn C. (17) uit Bree liep daarbij lichte verwondingen op. Op de Grauwe Torenwal kwam het tot een aanrijding tussen een voetganger en een bromfietser. Anja A. (40) uit Bree werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerde niet in levensgevaar. Bjarne T. (18) uit Bree raakte lichtgewond.

Inbraak in chalet

Maandag 21 mei 2018
Een chalet in de Spilstraat in Bree kreeg gisteren inbrekers over de vloer. Er werden een radio en enkele flessen sterke drank gestolen. Ook in de Bloemenstraat in Bree sloegen dieven toe.

Anna Domen overleden

Zaterdag 19 mei 2018
Meeuwen-Gruitrode - Anna Domen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Anna Domen overleden, de weduwe van Jan Eerdekens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

19 ton kroonkurken

Donderdag 17 mei 2018

Meeuwen-Gruitrode

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft zijn kroonkurkenkelder leeggemaakt: 19 ton dopjes werden ingezameld en afgevoerd naar een recyclagebedrijf. Sinds jaar en dag verzamelt het Natuurhulpcentrum kroonkurken. Het is één van de middelen om geld in het bakje te krijgen want met slechts 8 procent subsidies moet het centrum zelf instaan voor 92 procent van zijn inkomsten.

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Meeuwen-Gruitrode

Martien Janssen uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Pilates Body Center opgericht met zetel aan de Heerstraat. Doel van de vennootschap: het uitbaten en/of verhuren van een fitness- en sportcentrum, personal training én het geven van sportmassages.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Oudsbergen - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.
Oudsbergen - Knelpuntendossier in de prijzenZoomDe leerlingen van de Middenschool H. Hart in Bree maakten een analyse over de verkeers(on)veilige punten in de schoolomgeving. De analyse was zo grondig dat het kabinet van Minister van Mobiliteit Ben Weyts de school feliciteerde met een eerste plaats en 250 pakjes spaakreflectoren. De leerlingen werden dan ook uitgenodigd op de verkeerscommissie in Bree om hun dossier toe te lichten. (foto Middenschool H. Hart).

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Cyriel De Backer overleden

Woensdag 16 mei 2018
Meeuwen-Gruitrode - Cyriel De Backer overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Cyriel De Backer overleden, de echtgenoot van Simonne Vanotterdijk. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.

Fietsster (19) zwaargewond

Dinsdag 15 mei 2018
Oudsbergen - Fietsster (19) zwaargewondOp het kruispunt van de Opitterkiezel en de Rode Kruislaan in Bree zijn maandagnamiddag rond 16.50 uur een auto en een fietsster gebotst. Fietsster Dorien H. (19) uit Bree raakte zwaargewond.

TV gestolen uit woning

Maandag 14 mei 2018
In een woning op de Bocholterkiezel in Bree is zondagavond een diefstal gepleegd. Er werd een TV gestolen.

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Oudsbergen - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen-Gruitrode

Drie personen raakten gewond toen vanavond rond 18.45 uur een paardencamper na het missen van een bocht op zijn flank belandde. Het ongeval gebeurde net voor de rotonde aan de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht De camper had geen paarden aan boord.

Drugsdealer opgepakt

Zondag 13 mei 2018
Oudsbergen - Drugsdealer opgepaktOp de Nijverheidslaan in Genk heeft de politie Carma gisteren een 19-jarige drugsdealer opgepakt. Hij had een zakje met cannabis, een precisieweegschaal en veel geld bij. Ook bij hem thuis werd een grote som geld aangetroffen tijdens een huiszoeking, maar ook een bivakmuts. Alles werd in beslag genomen. Na verhoor werd de man vrijgelaten; hij zal later voor de rechter moeten komen.

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Oudsbergen - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.

Politie in ongeval betrokken

Vrijdag 11 mei 2018
Op de Bocholterkiezel in Bree botsten deze namiddag rond 14.10 uur een auto en een dienstvoertuig van Politie CARMA. Twee passagiers van de andere auto en één inspecteur van Politie CARMA raakten hierbij lichtgewond. Politie HANO kwam ter plaatse en voerde de vaststellingen uit.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Oudsbergen - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Afscheid met witte ballonnen

Woensdag 9 mei 2018
Het Augustinusinstituut in Bree waar de op 3 mei verongelukte Bernd Van der Borght uit Opglabbeek school liep heeft vandaag een afscheidsceremonie gehouden. Er gingen meer dan 1.000 witte ballonnen de lucht in. Eerder werden op de plaats van het ongeval al witte rozen neergelegd.

Verstrooide autobestuurster

Woensdag 9 mei 2018

Meeuwen-Gruitrode

In de Bleumerstraat in Maaseik week een verstrooide vrouw van haar rijstrook af en raakte daarbij het tegemoetkomend voertuig van C.H. (47) uit Meeuwen. Het bleef bij blikschade.
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ramkraak op juwelierszaak

Dinsdag 8 mei 2018
Vanochtend rond 3.50 uur is een ramkraak gepleegd op een juwelierszaak in de Stalenstraat in Genk. De vitrine werd met een bestelwagen ingebeukt. Het metalen rolluik en de vitrine liepen zware schade op. Twee personen vluchtten op een scooter weg in de richting van de Onderwijslaan. De bestelwagen, met gestolen Nederlandse nummerplaat, lieten ze achter bij de winkel. Het is nog niet duidelijk of de verdachten de winkel binnen geraakten en welke buit ze eventueel gemaakt hebben.
Meeuwen-Gruitrode - Barbara Schouteden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Barbara Schouteden overleden, de weduwe van Louis Peeters. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Ellikom waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Oudsbergen - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.

Wagen over de kop

Zondag 6 mei 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de rotonde Europalaan / Oosterring in Genk ging vanochtend rond 3 uur een auto over de kop. Levi B. (26) uit Opglabbeek hield er lichte verwondingen aan over.
Liesbeth D. (41) uit Bocholt en twee andere personen zijn gewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's op de Opitterkiezel in Bree. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.30 uur.

Terreinwagen gestolen

Zondag 6 mei 2018

Meeuwen-Gruitrode

Dieven sloegen gisteren toe op de Genkerbaan. Daar werd bij een bedrijf een terreinwagen gestolen. Het betreft een Toyota Landcruiser.

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht
De nv A.P.K. en de bvba Pates Consulting, beiden uit Overpelt, én de bvba Cordella uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba APK Smart Solutions opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van hard- en software van computers, het bewaren en bewerken van data én internettoepassingen.

Lène Aendekerk overleden

Zaterdag 5 mei 2018
Meeuwen-Gruitrode - Lène Aendekerk overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Lène Aendekerk overleden, de weduwe van Harrie Stienaers. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Meeuwen-Gruitrode - Afscheid verongelukte scholier

Meeuwen-Gruitrode

Het afscheid van Bernd van der Borght (17) uit Opglabbeek die donderdag verongelukte in Bree vindt in intieme sfeer plaats. Dinsdag (18.30-20 uur) is er gelegenheid tot groeten in het UitvaartCentrumOPglabbeek.

Twee beren naar Schotland

Vrijdag 4 mei 2018

Meeuwen-Gruitrode

Twee beren die in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden opgevangen verhuizen naar een zoo in Schotland. Toen de beren in augustus vorig jaar aankwamen in Opglabbeek waren ze mager en verwaarloosd. Nu gaat het beter met de dieren en krijgen ze een definitieve thuis.
Oudsbergen - Nieuwe interventievoertuigen  voor politieZoomDe politiezone CARMA neemt drie nieuwe interventievoertuigen in gebruik. Er is gekozen voor de Skoda Superb Combi Ambition 1800 benzine met 179 PK. Burgemeester-voorzitter Wim Dries legt uit: “De nieuwe wagens zijn aangekocht ter vervanging van oudere interventievoertuigen. Via het raamcontract van de Federale Politie viel de keuze op de Skoda Superb Combi Ambition omdat deze wagens uiterst geschikt zijn voor snelle interventies en rekening houden met aangepast comfort”. De voertuigen zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Oudsbergen - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.

Edelhert doodgereden

Donderdag 3 mei 2018
Op 't Hasseltkiezel in Bree is vanochtend een edelhert doodgereden. De brandweer moest de hulp van het Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek inroepen om het dier op te halen, want het woog 200 kg. Het dier zou deel hebben uitgemaakt van een groep edelherten die een tijd geleden ontsnapte uit een afgesloten terrein in Nederlands-Limburg.
Oudsbergen - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Scholier verongelukt in Bree

Donderdag 3 mei 2018
Oudsbergen - Scholier verongelukt in BreeBij een verkeersongeval op het kruispunt van de Eetseveldstraat met de Rooyerstraat in Bree is vanmorgen rond 8.20 uur de 17-jarige bromfietser Bernd van der Borght uit Opglabbeek, die op weg was naar school, om het leven gekomen toen hij in een aanrijding betrokken raakte met een auto. Het slachtoffer was op slag dood. Het parket Limburg heeft een verkeersdeskundige opdracht gegeven de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.UPDATE Het slachtoffer was een leerling van het vijfde jaar Verzorging van het Sint-Augustinusinstituut in Bree.

Meeuwen-Gruitrode

Yves Aendekerk verlaat Ellikom. Hij zal komend seizoen de kleuren verdedigen van Heusden 06.

Meeuwen-Beverst 1-2

Woensdag 2 mei 2018
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen-Beverst 1-2

Meeuwen-Gruitrode

In de eindronde van tweede provinciale (bijkomende stijgers) verloor KSK Meeuwen van Schoonbeek Beverst met 1-2. KSK Meeuwen is uitgeschakeld.
Oudsbergen - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Oudsbergen - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Oudsbergen - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Oudsbergen - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!

Lieske Taens overleden

Dinsdag 1 mei 2018
Oudsbergen - Lieske Taens overledenIn Houthalen is zondag de uit Peer afkomstige Lieske Taens, de weduwe van Henri Moons, overleden. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen