Het overige nieuws

7,4 procent handelspanden staat leeg

Vrijdag 30 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

Van de 188 handelszaken in Meeuwen-Gruitrode staan er 14 leeg. Dat is 7,4 procent.

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Oudsbergen - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Voetgangster (16) aangereden

Vrijdag 30 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Bosstraat in Bree is deze voormiddag rond 10.50 uur voetgangster Chloë P. (16) uit Bree aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Auto tegen boom en in beek

Donderdag 29 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Mariahofstraat in Bree botste vanavond rond 18.30 uur een auto tegen een boom en belandde vervolgens in de beek. Roel A.(37) uit Bree raakte daarbij gewond.

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Mia Feyen overleden

Donderdag 29 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mia Feyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is in Lommel de uit Meeuwen afkomstige Mia Feyen overleden, de echtgenote van Louis Swinnen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters  in Lommel.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Jos Vliegen overleden

Woensdag 28 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jos Vliegen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jos Vliegen, de echtgenoot van Marleen Luyten, plots overleden in zijn woning in Neerglabbeek. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren. Begroetingsmoment: vrijdag (18-19 uur).

Nieuwe bvba: Immo Tormans

Woensdag 28 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

Franky Tormans en Wendy Cox, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba Immo Tormans opgericht met zetel aan het Kerkplein in Meeuwen. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Ongeval op Weg naar Zwartberg

Woensdag 28 november 2018
Opglabbeek - Ongeval op Weg naar Zwartberg

Opglabbeek

Deze namiddag rond 14.10 uur botsten twee auto's op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek. Ayse K. (27) uit Opglabbeek raakte daarbij lichtgewond.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Oudsbergen - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Oudsbergen - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Man loopt zware brandwonden op

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stramproyerweg in Bocholt heeft vanmiddag een man zware brandwonden opgelopen. Over de omstandigheden van het voorval is nog niets geweten. Het slachtoffer is naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek overgebracht.

Mandje met kleding vat vuur

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de badkamer van een huis aan de Ter Rivierenwal in Bree heeft deze voormiddag een mandje met kleren vuur gevat. Het mandje stond vlakbij een elektrisch vuurtje.

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Imelda Goossens overleden

Dinsdag 27 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Imelda Goossens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Peer afkomstige Imelda Goossens overleden, de echtgenote van Willy Bomans. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aann de Lentestraat.

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Diefstal op werf

Maandag 26 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Rode Kruislaan in Bree is vanochtend een inbraak vastgesteld. Er werd werkmateriaal gestolen.

Botsing in Plockroy

Maandag 26 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Botsing in Plockroy

Meeuwen-Gruitrode

In Plockroy in Meeuwen-Gruitrode zijn vanochtend rond 6.45 uur een auto en een tractor met aanhangwagen gebotst. Jorn P. (23) uit Meeuwen-Gruitrode raakte daarbij lichtgewond.

Brandweer koppelt alarm af

Maandag 26 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Schoolstraat in Opoeteren trad vanochtend rond 2 uur het inbraaksysteem van een gebouw in werking. De politie kon geen braaksporen aantreffen en liet de brandweer het alarmsysteem uitschakelen omdat de verantwoordelijke van het gebouw niet bereikbaar was en het constant afgaan van het alarmsysteem voor geluidsoverlast zorgde.

Godfried Baeten overleden

Maandag 26 november 2018
Opglabbeek - Godfried Baeten overleden

Opglabbeek

Gisteren is in Hasselt de uit Opglabbeek afkomstige Godfried Baeten overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Rijckx. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats.

Margret Gödde overleden

Maandag 26 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Margret Gödde overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Margret Gödde overleden, de echtgenote van Karel Jakubka. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Auto uitgebrand

Zondag 25 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Auto uitgebrandVanochtend is aan de Meeënweg in Genk een auto uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Zaalvoetbal: Huy - Meeuwen 5-4

Zondag 25 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Huy - Meeuwen 5-4

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen verloren bij Inter Huy. Uitslag: 5-4.

Auto tegen brugpijler

Zondag 25 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Bergbeemdstraat in Genk belandde gisterenavond een auto tegen een brugpijler. Daarbij raakten twee personen gewond. In de Wintergroenstraat raakte een voetganger gewond toen hij aangereden werd door een bestelwagen. Op de Mosselerlaan viel één gewonde bij een botsing tussen drie auto's.

Drie diefstallen

Zondag 25 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Oostlaan in Genk zijn juwelen en een tablet gestolen. In een huis aan de Klimoplaan maakten dieven juwelen en een laptop buit en bij een sportclub aan de Tennislaan werd een aanhangwagen gestolen.

Ellikom wint van Uikhoven

Zondag 25 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Ellikom wint van Uikhoven

Meeuwen-Gruitrode

Ellikom heeft vandaag Uikhoven verslagen. Uitslag: 4-3. Ellikom staat twaalfde in de stand met 11 punten uit 13 wedstrijden. Wijshagen won ook: het klopte Rekem met 2-0 en staat negende in de stand met 18 punten uit 13 matchen.

José Paesen overleden

Zondag 25 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - José Paesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is José Paesen overleden, de weduwe van Pierre Deckers. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom

Lichte aanrijding

Zaterdag 24 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vanmiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de aansluiting van de Genkerbaan met de Hoogstraat in Meeuwen. Er was alleen blikschade.

Verlies voor Kabouters Opglabbeek

Zaterdag 24 november 2018
Opglabbeek - Verlies voor Kabouters Opglabbeek

Opglabbeek

Vanavond hebben de Kabouters Opglabbeek verloren op het veld van As-Niel. De derby werd beslist met een 3-1-uitslag. De Kabouters staan vierde in de stand. Eendracht Louwel klopte Bokrijk Sport met 1- en staat derde.

Meeuwen verslaat Grote Heide

Zaterdag 24 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen verslaat Grote Heide

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond Grote Heide verslagen. Uitslag: 4-0. Nevok Gruitrode ging met 0-1 winnen bij Stal Sport.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Dodelijke val van 6 meter

Donderdag 22 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 13.45 uur is een 51-jarige man tijdens werken aan een loods aan de Weertersteenweg in Maaseik zo'n zes meter diep gevallen en ter plaatse overleden, meldde de politiezone Maasland vandaag. De arbeidsauditeur onderzoekt de omstandigheden van het voorval.

Botsing op Weg naar Niel

Donderdag 22 november 2018

Opglabbeek

Op de Weg naar Niel in Opglabbeek botsten woensdagnamiddag riond 16.40 uur twee auto's. Stef M. (20) en Carla C. (45), beiden uit As, raakten daarbij lichtgewond.

Fietser gewond op kruispunt

Donderdag 22 november 2018
Opglabbeek - Fietser gewond op  kruispunt

Opglabbeek

Vanochtend rond 5.45 uur kwam het tot een aanrijding tussen een fietser en een auto op het kruispunt van de Weg naar Opoeteren en de Heerstraat in Opglabbeek. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Sabine Van Doveren overleden

Woensdag 21 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Sabine Van Doveren overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode is maandag de uit Koersel afkomstige Sabine Van Doveren overleden, de partner van Johan Vanhees. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

7,4 % handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode staat 7,4 procent van de handelspanden leeg. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 10,7 procent.

7,3 procent handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018

Opglabbeek

In Opglabbeek staat 7,3 procent van de handelspanden leeg. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 10,7 procent.

Verkeerslichten gestolen

Woensdag 21 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Verkeerslichten gestolen

Meeuwen-Gruitrode

Op het kruispunt van de Elzenstraat en de Peerderbaan in Meeuwen-Gruitrode zijn twee mobiele verkeerslichten gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld. De verkeerslichten stonden er vanwege de omleiding. Ze zijn inmiddels vervangen.

Voetganger (12) aangereden

Woensdag 21 november 2018

Opglabbeek

De 12-jarige Thijs B. uit Opglabbeek raakte lichtgewond toen hij vanmiddag om 12.15 uur aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde op de Weg naar As in Genk.

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Brand in bos

Dinsdag 20 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een bos aan camping Zavelbos aan de Kattebeekstraat in Opoeteren ontstond deze namiddag een begin van brand zodat de brandweer moest uitrukken. Bladeren waren er aan het smeulen. De brand werd opgemerkt door een mountainbiker die alarm sloeg.

Kat met strop om de hals

Dinsdag 20 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
De vzw Dieren in Nood uit Kinrooi heeft een kat opgevangen die met een strop om de hals werd aangetroffen aan 't Hasseltkiezel in Bree. Een röntgenopname wees uit dat er op het dier werd geschoten.

Inbraak in stal

Dinsdag 20 november 2018

Opglabbeek

Er is ingebroken in een stal aan de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek. Er zijn drie buitenlampen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Oudsbergen - Kunstacademie gaat kunstwerken veilenZoomIn het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk, de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

FrieslandCampina sluit

Dinsdag 20 november 2018
Bedrijfsnieuws
In Bree gaat het zuivelbedrijf FrieslandCampina dicht. Volgens de eerste berichten verliezen 30 werknemers hun baan.

Ook vandaag nog huisvuilophaling

Dinsdag 20 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

Omwille van een panne is gisteren het huisvuil op sommige plaatsen in Meeuwen-Gruitrode niet opgehaald. Laat uw container daarom buiten staan. Deze wordt vandaag nog geledigd.

Tinus Bloemen overleden

Dinsdag 20 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Tinus Bloemen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Tinus Bloemen overleden, de weduwnaar van Maria Boonen. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de  parochiekerk van Wauberg-Peer. Begroetingsmoment: woensdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Jef Booms overleden

Maandag 19 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jef Booms overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is de uit Helchteren afkomstige Jef Booms overleden, de echtgenoot van An Aendekerk. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Voetgangster (16) aangereden

Maandag 19 november 2018
Opglabbeek - Voetgangster (16) aangereden

Opglabbeek

Een 24-jarige autobestuurster uit Opglabbeek heeft vanmorgen rond 7.35 uur een 16-jarige voetgangster aangereden in de Neeroeterenstraat in Opoeteren. De voetgangster werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Damesvoetbal: Louwel klopt Bilzen

Zondag 18 november 2018

Opglabbeek

10-1: dat is de uitslag van de wedstrijd Louwel Bilzen in de eerste provinciale van het damesvoetbal. Aan de rust was de stand 3-0.

Handbal: Meeuwen geklopt

Zondag 18 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Liga 1 van het handbal verloor Meeuwen van Bocholt. Uitslag: 16-24.

Ellikom verliest van Voorshoven

Zondag 18 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Ellikom verliest van Voorshoven

Meeuwen-Gruitrode

Sporting Ellikom heeft vandaag met 4-3 verloren van VV Voorshoven. Ook Wijshagen verloor: in Uikhoven werd het 3-1. Nevok Gruitrode speelde thuis 0-0 gelijk tegen Stokkem.

Nieuwe toplaag voor Finse piste

Zaterdag 17 november 2018

Opglabbeek

De Finse piste krijgt een nieuwe toplaag. De vervanging van de huidige toplaag gebeurt van 19 tot 23 november.

Gelijkspel voor Louwel

Zaterdag 17 november 2018
Opglabbeek - Gelijkspel voor Louwel

Opglabbeek

Eendracht Louwel is vanavond bij Lanaken 2-2 gelijk gaan spelen. Kabouters Opglabbeek verloor met 1-2 van Boorsem.

Meeuwen wint van Lindel-Hoeven

Zaterdag 17 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen wint van Lindel-Hoeven

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond Lindel-Hoeven verslagen met 2-0.

Dronken man slaapt roes uit in auto

Zaterdag 17 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Een patrouille van de politiezone Maasland trof op de Dilserweg in Opoeteren een dronken man aan die zijn roes aan het uitslapen was in zijn auto. "Openbare dronkenschap", oordeelde de politie, en de man werd ter ontnuchtering opgesloten in de politiecel.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Oudsbergen - Plato-primeur voor 14 ondernemersZoomVoka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Lies Schepers overleden

Vrijdag 16 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Lies Schepers overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Peer is gisteren de uit Meeuwen afkomstige Lies Schepers overleden, de weduwe van Jef Schildermans. Zij was 83 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Mia Willems overleden

Donderdag 15 november 2018
Opglabbeek - Mia Willems overleden

Opglabbeek

Gisteren is de uit Opglabbeek afkomstige Mia Willems overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30) plaats in de parochiekerk van Zutendaal. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake.

Chel Ruyters overleden

Donderdag 15 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Chel Ruyters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Chel Ruyters overleden, de weduwnaar van Sylvie Bloemen. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Martin Vandewal overleden

Donderdag 15 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Martin Vandewal overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Martin Vandewal overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Doucet overleden

Donderdag 15 november 2018
Opglabbeek - Maria Doucet overleden

Opglabbeek

Maandag is Maria Doucet overleden, de echtgenote van Guido Fantini. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek - Nieuwe Kempen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Marie-José Walravens overleden

Donderdag 15 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Marie-José Walravens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is de uit Bocholt afkomstige Marie-José Walravens overleden, de weduwe van Paul Leenders. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Oudsbergen - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht

Gregy Optiek failliet

Maandag 12 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank van Koophandel heeft Gregy Optiek uit Bree failliet verklaard.

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Oudsbergen - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen-Gruitrode

In mannen Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen met 26-17 verloren in Tongeren. Aan de rust was de stand 14-10.

Auto's botsen: twee gewonden

Zondag 11 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree zijn twee wagens gebotst. Stefan M. (57) uit Maaseik en Remi D. (81) uit Bree raakten daarbij lichtgewond.
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Meeuwen wint in Zutendaal

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal  heeft Meeuwen gewonnen bij Lindenhof Zutendaal. Uitslag: 0-4.

Wijshagen en Ellikom winnen

Zondag 11 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen en Ellikom winnen

Meeuwen-Gruitrode

Heidebloem Wijshagen heeft Voorshoven VV verslagen met 5-3. Sporting Ellikom klopte Zutendaal B met 3-1.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Louwel klopt Opoeteren

Zaterdag 10 november 2018
Opglabbeek - Louwel klopt Opoeteren

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanavond SSD Opoeteren verslagen. Uitslag: 6-0. Kabouters Opglabbeek verloor met 3-4 van Grimbie 69.

Gruitrode wint in Reppel

Zaterdag 10 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode wint in Reppel

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vanavond Reppel verslagen. Uitslag: 1-2. KSK Meeuwen speelde 0-0 gelijk op het veld van KFC Hamont'99.

Inbraak in kantine sportclub

Vrijdag 9 november 2018
Kort nieuws van bij de buren

Opglabbeek

In de kantine van een sportclub aan de Herengracht in As is ingebroken. Vandaag stelde men vast dat er drank en snoep werd gestolen.
Oudsbergen - De eerste naam voor Blues Peer 2019ZoomDe Amerikaanse Beth Hart is de eerste artieste waarvan de naam zal verschijnen op de affiche van de jubileumeditie 2019 van Blues Peer. Dit jaar won ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalde ze ook nog eens The Blues Foundation Award 2018 voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november verschijnt haar live album “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En ze komt naar Peer! Hier kunt u tickets bestellen.

Opglabbeek

Politie en parket zijn op zoek naar de getuige van een geval van verkeersagressie op de Bevrijdingslaan in As, op vrijdagnamiddag 2 november omstreeks 16.30 uur. Het gaat om een conflict tussen een fietser en een autobestuurder. De fietser reed  op de Bevrijdingslaan in de richting van Maasmechelen en de auto kwam uit de Schietboomstraat. Er ontstond een conflict en een voorbijganger kwam tussenbeide om de partijen te scheiden. Naar aanleiding van de feiten raakte de fietser gewond.  De politie en (…) Het hele nieuwsbericht

126 kandidaten voor sociale woning

Donderdag 8 november 2018

Opglabbeek

Volgens de jongste cijfers zijn er in Opglabbeek 126 kandidaat-huurders voor een sociale woning of -appartement. Tien jaar geleden waren er dat 49.

Kandidaten sociale woonst verdubbeld

Donderdag 8 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode zijn er momenteel 141 kandidaat-huurders voor een sociale woning of -appartement. Tien jaar geleden waren er dat 71.

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Vrouw omgekomen bij verkeersongeval

Donderdag 8 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de parallellweg langs de Oosterring in Genk is vanmorgen rond 9.10 uur een 23-jarige vrouw uit Zonhoven ter plaatse om het leven gekomen. Ze zat in een auto die inreed op een vrachtwagen, die ter hoogte van het bedrijf Limeparts stilstond. De bestuurder bleef ongedeerd.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht

Even schrikken

Woensdag 7 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens haar wandeling in het verlengde van de Smoutweg in Opoeteren stootte een wandelaarster gisterennamiddag rond 16 uur op een jonge man met zwart haar die er helemaal naakt stond aan een grijs voertuig. Even voordien had ze dezelfde jongeman gezien met blauwe trui en geel-bruine broek.

Automatische grasmaaier gestolen

Woensdag 7 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Randstraat in Opoeteren gingen onbekenden met een automatische grasmaaier aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Erik Drees overleden

Woensdag 7 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Erik Drees overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Erik Drees overleden, de echtgenoot van Lieve Steensels. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Vrijdag (18u) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.

Verboden wapen aangetroffen

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Verboden wapen aangetroffenEen patrouille van de politiezone Maasland controleerde een auto op de Weg naar As in Opoeteren. De bestuurder, een 38-jarige man uit As, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. In zijn auto werd een verboden wapen aangetroffen. Het vlindermes werd in beslag genomen.

Weg met werkmateriaal

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Sint-Jobstraat in Bree waar momenteel renovatiewerken worden uitgevoerd is allerlei werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Kuikens in beslag genomen

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Kuikens in beslag genomenPolitie CARMA en de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn voerden gisterennamiddag een controle uit op een adres op de Lillerbaan in Bocholt. Ter plaatse trof de politie veertien zeer magere kuikens aan. Er was enkel beschimmeld brood en een beetje drinkwater voorzien. De kuikens werden door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.
Oudsbergen - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

8.000 euro voor 1.227 xtc-pillen

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 8.000 euro voor 1.227 xtc-pillenEen werkstraf van 150 uur en een boete van 8.000 euro. Daarmee bedacht de rechtbank in Tongeren een vrouw uit Genk omdat zij in het bezit gevonden werd van maar liefst 1.227xtc-pillen.(PG)

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Batterijen van zendmast gestolen

Maandag 5 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de 't Hasseltkiezel in Bree zijn acht batterijen ontvreemd uit een zendmast. Op de Opitterkiezel werd ingebroken in een woning. Daar werd een portefeuille gestolen. De daders gingen er ook met de auto van de bewoners vandoor.

Watermeters gestolen

Maandag 5 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de kelder van een appartementsgebouw op Hondsbos in Genk zijn negen watermeters gestolen. Op een werf in de Boshoekstraat zijn werkmaterialen gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld.

Bertha Coenen (100) overleden

Maandag 5 november 2018
Meeuwen-Gruitrode - Bertha Coenen (100)  overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is de uit Meeuwen afkomstige Bertha Coenen overleden, de weduwe van Jan Gabriëls. Zij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk H. Hart in Winterslag.
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Zwaar verlies voor Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode

In de Beker van België zaalvoetbal heeft Meeuwen van Halle-Gooik verloren met 1-11. Aan de rust was de stand 1-6.

87 geboorten, 66 overlijdens

Zondag 4 november 2018

Opglabbeek

De gemeente Opglabbeek registreerde vorig jaar 87 geboorten. Het aantal overlijdens bedroeg 66.

112 geboorten, 92 overlijdens

Zondag 4 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode waren er vorig jaar 112 geboorten. Het aantal overlijdens bedroeg 92

Auto ramt bomen

Zondag 4 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Luysenstraat in Bree ramde een auto gisterenochtend rond 1.30 uur enkele bomen. Mark V. (28) uit Bree liep daarbij lichte verwondingen op.

Kabouters spelen gelijk

Zondag 4 november 2018
Opglabbeek - Kabouters spelen gelijk

Opglabbeek

Kabouters Opglabbeek heeft vanmiddag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Calcio Genk. Opglabbeek blijft aan de leiding met zes puntebn voorsprong op Lommel.
Meeuwen-Gruitrode - Nevok Gruitrode klopt Paal-Tervant A

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft Paal-Tervant A verslagen met 2-1.KSK Meeuwen klopte FC Anadol uit Heusden-Zolder met 3-0.

Yvonne Bosmans overleden

Zondag 4 november 2018
Opglabbeek - Yvonne Bosmans overleden

Opglabbeek

Donderdag overleed Yvonne Bosmans, de echtgenote van Leon Geebelen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur)in UitvaartCentrumOPglabbeek.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)

395 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018

Opglabbeek

Opglabbeek telt 395 tachtigplussers. Dat zijn er 182 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 3,8 procent van de bevolking 80 jaar of ouder.

639 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

Meeuwen-Gruitrode telt 639 tachtigplussers. Dat zijn er 365 meer dan tien jaar geleden. 4,9 procent van de bevolking is 80 jaar of ouder.

Louwel wint in Genk

Zaterdag 3 november 2018
Opglabbeek - Louwel wint in Genk

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanavond een nipte overwinning behaald op het veld van Genk VV. Uitslag: 0-1.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

Geld gestolen uit woning

Vrijdag 2 november 2018
Aan de Hengelhoefstraat in Genk is ingebroken in een woning. Er is geld gestolen. De diefstal werd woensdagavond gepleegd.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Oudsbergen - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Nieuwe bva: Loos Yzelle Management

Vrijdag 2 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

Yzelle Loos en Jan Verheyen, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba Loos Yzelle Management opgericht met zetel aan de Lentestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grond- en wegenwerken en activiteiten van preventieadviseur en van veiligheidcoördinator in de bouw.

Nieuwe bvba: GLW Nelis Management

Vrijdag 2 november 2018

Meeuwen-Gruitrode

Glenn en William Nelis, beiden uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba GLW Nelis Manegement opgericht met zetel aan de Kapelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grond- en wegenwerken, projectontwikkeling en projectmanagement.

Meeuwen-Gruitrode

Van de jongeren uit Meeuwen-Gruitrode die tijdens het schooljaar 2016-2017 secundair onderwijs volgden liepen er 402 school in Bree en 116 in Hechtel-Eksel. 73 liepen school in de eigen gemeente, 64 in Peer, 39 in Genk, 34 in Hasselt, 30 in Bocholt, 22 in Overpelt, 17 in Maaseik, 11 in Houthalen-Helchteren en 7 in Neerpelt.

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Oudsbergen - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Opglabbeek

Van de leerlingen uit Opglabbeek die in het schooljaar 2016-2017 secundair onderwijs volgden liepen er 347 school in Bree, 186 in Genk en 41 in Hasselt. 30 volgden les in Dilsen, 21 in Maaseik en 13 in Bocholt

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Oudsbergen - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Oudsbergen - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen