Het overige nieuws

Zware nederlaag voor KSK Meeuwen

Zaterdag 31 augustus 2019
Oudsbergen - Zware nederlaag voor KSK MeeuwenKSK Meeuwen heeft vanavond thuis een zware nederlaag geleden tegen Bregel Sport. Uitslag: 0-4. Eendracht Louwel won met 1-2 op het veld van FC Eksel. Nevok Gruitrode won met 0-3 van RC Reppel.
Oudsbergen - Sanicole Airshow op 13 en 15 septemberZoomOp en boven de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 13 en 15 september de 41ste International Sanicole Airshow plaats. “De airshow staat dit jaar in het teken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van West-Europa," zegt airshow director Geoffrey Buekenberghs. "Sommige van de internationale deelnemers, zoals de B-52 bommenwerper, de unieke CV-22 Osprey of de SU27 van de Oekraiense luchtmacht, zijn hier maar zelden te zien. Tegelijk proberen we van (…) Het hele nieuwsbericht

René Lowijs overleden

Zaterdag 31 augustus 2019
Oudsbergen - René Lowijs overledenDinsdag overleed de uit Opglabbeek afkomstige René Lowijs, de weduwnaar van de in 2011 overleden Irène Albrechts. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Maasmechelen. Maandag(18.30 uur) is er daar een avondwake.

Jaak Bullen overleden

Zaterdag 31 augustus 2019
Oudsbergen - Jaak Bullen overledenWoensdag is Jaak Bullen overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Annie Reyskens. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Gerta Vandeurzen overleden

Zaterdag 31 augustus 2019
Oudsbergen - Gerta Vandeurzen overledenGisteren is de uit Opglabbeek afkomstige Gerta Vandeurzen overleden, de weduwe van Jules Van de Water. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10,uur) plaats in de Begijnhofkerk in Herentals.

Kluis en auto gestolen

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen via een raam binnen in een meubelzaak aan de Baan naar Bree in Peer. Er is een kluis gestolen. In Linde-Dorp is via een kiepraam ingebroken in een woning. De daders hebben er de autosleutels gestolen en reden er met de auto van de bewoners vandoor.

Voetgangster (52) gewond

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten gisteren in de vooravond een vrachtwagen en een 52-jarige voetgangster uit Houthalen-Helchteren in een aanrijding betrokken. De vrouw werd daarbij gewond.

Fiets gestolen uit tuin

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de tuin van een woning aan de Markt in Bree is een fiets gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Geld gestolen in horecazaak

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een horecazaak aan het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren. Er is geld gestolen.

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Oudsbergen - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Jean Better overleden

Vrijdag 30 augustus 2019
Oudsbergen - Jean Better overledenWoensdag is Jean Better overleden, de weduwnaar van de in 1972 overleden Renilda Rutten. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

Tien verkeersovertredingen

Donderdag 29 augustus 2019
Tijdens een verkeersactie gisteren tussen 16 en 20 uur heeft de politie Carma gisteren tien overtredingen vastgesteld, onder meer voor bellen tijdens het rijden en het niet dragen van de veiligheidsgordel. De agenten troffen ook een hoeveelheid drugs aan.

Fiets gestolen uit garage

Donderdag 29 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een gemeenschappelijke garage van een appartementsgebouw op de Witte Torenwal in Bree is een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Weer 2x2 rijstroken open in Zwartberg

Donderdag 29 augustus 2019
Oudsbergen - Weer 2x2 rijstroken open in ZwartbergZoomVanaf komend weekend zullen er op de Weg naar Zwartberg in Genk opnieuw 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat opent weer. Fietsers kunnen intussen gedeeltelijk gebruik maken van de fietspaden rondom het complex van de spoorwegbruggen. Tegen begin oktober zouden ook de nieuwe op- en afritten gebruiksklaar zijn.
De werken aan het op- en afrittencomplex zitten stilaan in de laatste rechte lijn, meldt het (…) Het hele nieuwsbericht

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Oudsbergen - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting Ellikom verliest in Stokkem

Woensdag 28 augustus 2019
Oudsbergen - Sporting Ellikom verliest in StokkemSporting Ellikom heeft vanavond zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Op het veld van VV Stokkem B werd het 4-1. Heidebloem Wijshagen bleef thuis de baas van Turkse Rangers. Uitslag: 3-2.

Fiets gestolen in appartement

Woensdag 28 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Steenbergstraat in Genk is een fiets gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk omhoog

Woensdag 28 augustus 2019
Morgenmiddag zal het Belgische F16 Demo Team een demonstratie geven boven de vliegbasis van Kleine Brogel, tussen 12u00 en 12u30. Ze beloven dat het de moeite waard zal zijn. Dus, als je in de buurt bent... kijk dan even omhoog. Maar eerst stoppen, natuurlijk!

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Oudsbergen - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Oudsbergen - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (31) gewond bij aanrijding

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag raakten een 31-jarige fietser en een auto in een aanrijding betrokken op de Fabrieksweg in Opoeteren. Hij werd daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Reiskoffer met afval gedumpt

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een onbekende heeft een reiskoffer met allerlei afval gedumpt in de Houtenweg in Opoeteren. De stedelijke technische heeft het afval opgehaald.

Fietser rijdt tegen bushokje

Dinsdag 27 augustus 2019
Gisterenavond rond 19.15 uur is op de Oudsbergerweg een fietser tegen een bushokje gereden. De 21-jarige fietser uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Damesvoetbal: Louwel verliest

Maandag 26 augustus 2019
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel verliestIn tweede nationale van het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel A thuis verloren van Standard C. Uitslag: 1-2.

Met de groeten uit... Thailand

Maandag 26 augustus 2019
Oudsbergen - Met de groeten uit... ThailandZoomChiang Khan kennen we niet, maar het moet in Thailand liggen. Patrick Jacobs fotografeerde daar deze zonsondergang boven de Mekong-rivier.

Inbraak in garagebox

Maandag 26 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een garagebox van een appartement aan de Priesterhaagstraat in Genk is vandaag ingebroken. Onbekenden gingen aan de haal met een fiets.
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Dozen vatten vuur in bedrijfshal

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Dozen vatten vuur in bedrijfshalIn een bedrijfshal aan de Mieënbroekstraat in Genk heeft een partij dozen vuur gevat. De oorzaak van de brand is niet gekend. Er is beperkte schade.

Drie ongevallen: vier gewonden

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's in de Vennestraat in Genk is een 50-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt. Op het kruispunt van de Molenstraat en de Gerard Bijnenslaan vielen twee gewonden bij een botsing tussen twee auto's. In de Boxbergstraat is een Genkenaar gewond geraakt toen hij tegen een geparkeerde auto reed.

Inbrekers weg met geld

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is afgelopen weekend zowel ingebroken in een woonst aan de Eikelaarstraat als in een huis op Hoogzij. Telkens maakten de dieven geld buit.
Oudsbergen - Wijshagen verslaat Eendracht HouthalenIn Vierde Provinciale heeft Heidebloem Wijshagen vandaag gewonnen van Eendracht Houthalen. Uitslag: 1-2. KSK Meeuwen verloor met 1-0 op het veld van Helson Helchteren. De reserven van Sporting Ellikom verloren met 4-1 in Molenbeersel.
Oudsbergen - Ellikom verliest eerste competitiewedstrijdSporting Ellikom heeft vanavond zijn eerste competitiewedstrijd verloren. Ellikom ging thuis onderuit met 1-2 tegen HO Molenbeersel. Eendracht Louwel heeft vanavond thuis van Bilzen-Waltwilder gewonnen met 2-1. Kabouters Opglabbeek verloor thuis met 2-3 van Bregel Sport.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode verliest van MaaslandNevok Gruitrode heeft vanavond zijn oefenwedstrijd verloren op het veld van Maasland NO. Uitslag: 2-1.

Vrouw (67) gewond bij aanrijding

Vrijdag 23 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag gebeurde er een kop-staartbotsing aan het Sint-Donatusplein in Opoeteren. Een 67-jarige vrouw uit Genk is daarbij gewond geraakt.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Jaarbeurslaan in Genk kwam het deze namiddag rond 14.45 uur tot een botsing tussen een bromfietsster en een auto. De 45-jarige bromfietsster uit Genk raakte daarbij gewond.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Aandacht voor jongeren

Donderdag 22 augustus 2019
Zes Limburgse gemeenten, onder meer Lommel en Oudsbergen, stappen in het project 'Warme steden en gemeenten'. Ze gaan concrete initiatieven nemen om de geestelijke gezondheid van jongeren en kinderen te verbeteren. Want steeds meer jongeren zeggen dat ze zich slecht in hun vel voelen.

Pierre Berben overleden

Donderdag 22 augustus 2019
Oudsbergen - Pierre Berben overledenIn Meeuwen is dinsdag Pierre Berben overleden, de weduwnaar van Nelly Janssen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Meeuwen verliest van KVK Beringen

Woensdag 21 augustus 2019
Oudsbergen - Meeuwen verliest van KVK BeringenKSK Meeuwen heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen KVK Beringen verloren met 0-4. Nevok Gruitrode verloor met 1-3 van E. Mechelen-aan-Maas.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Carma kreeg gisterenavond twee meldingen van overlast op een parking aan de astorijstraat in Houthalen-Helchteren en aan de Winterslaan in Genk. Bij controle van de voertuigen stelden de agenten vast dat op beide locaties jongeren bijeenkwamen om lachgas te inhaleren. De flessen werden in beslag genomen.

Drie diefstallen

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de garage van en woning aan de Asbergstraat in Genk is allerlei werkmateriaal gestolen. Aan een woning in de Gieterijstraat is een aanhangwagen ontvreemd. Op de parking van een bedrijf aan de Transportlaan is een bromfiets gestolen.

Lena Evens overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Oudsbergen - Lena Evens overledenMaandag is Lena Evens overleden, de weduwe van Michel Jansen. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Kabouters verliezen van Zutendaal

Dinsdag 20 augustus 2019
Oudsbergen - Kabouters verliezen van ZutendaalKabouters Opglabbeek heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Zutendaal verloren. Uitslag: 1-3.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Oudsbergen - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom

Fietser (43) gewond bij aanrijding

Dinsdag 20 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Regenboogstraat in Bree raakten gisterenavond rond 19.30 uur een auto en een 43-jarige fietser uit Bree in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Marie-Thérèse Berben overleden

Dinsdag 20 augustus 2019
Oudsbergen - Marie-Thérèse Berben overledenOp 12 augustus overleed Marie-Thérèse Berben, gewezen leerkracht van het Biotechnicum in Bocholt. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

Thoke Dingenen overleden

Maandag 19 augustus 2019
Oudsbergen - Thoke Dingenen overledenGisteren is in Meeuwen de uit Kauillle afkomstige Thoke Dingenen overleden, de echtgenote van Jef Reijnders. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Twee tachtigers gewond

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerbaan in Genk botsten gisterennamiddag rond 15 uur twee auto's. De 82-jarige bestuurder en zijn 83-jarige passagierster, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.

Paardenvoer gestolen

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een container in een weide aan de Ophelgenstraat in Houthalen-Helchteren. De daders hebben er paardenvoer, paardenmaterialen en leeggoed gestolen.

Lieske Swennen overleden

Maandag 19 augustus 2019
Oudsbergen - Lieske Swennen overledenOp 15 augustus overleed de in Opglabbeek woonachtige Lieske Swennen, de weduwe van Jef Lambrechts. Zij was 84 jaar.  De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zwartberg. Begroeting: maandag en dinsdag (telkens van 14 tot 15 uur) in UitvaartCentrumAs.

Damesvoetbal: Louwel stoot door

Maandag 19 augustus 2019
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel stoot doorIn de tweede ronde van de Beker van Belgie damesvoetbal is Eendracht Louwel in Tielt-Winge gaan winnen met 0-4. Aan de rust was de stand 0-1. Reyners maakte drie doelpunten. Nijs scoorde één keer. In de volgende ronde neemt Louwel het op tegen Melsele.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Oudsbergen - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

Nevok verliest van Elen

Zondag 18 augustus 2019
Oudsbergen - Nevok verliest van ElenNevok Gruitrode heeft thuis van Elen verloren met 0-1. Heidebloem Wijshagen speelde 1-1 gelijk op het veld van SV Breugel. Eendracht Louwel en Grimbie 69 speelden 4-4 gelijk. Kabouters Opglabbeek won met 1-2 op het veld van Genk VV.

Nieuwe vennootschap: EGS Industry

Zondag 18 augustus 2019
Peter Maesen uit Genk, Anh Le Hong uit 's Gravenwezel en Davy Bielen uit Wellen hebben de besloten vennootschap EGS Industry opgericht met zetel aan de Leyssenstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer technische en financiële advisering bij de verkoop en inkoop van duurzame energie én groot- en kleinhandel in zonnepanelen, zonneboilers en combiboilers.

Met niets in orde

Zondag 18 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Centrumlaan in Genk controleerde de politie gisterenavond een voertuig. De bestuurder, een Genkenaar, had geen identiteitskaart en geldig rijbewijs op zak. De nodige boorddocumenten waren niet aanwezig in de auto en de bestuurder kon ook geen geldig verzekerings- en keuringsbewijs voorleggen. De politie liet de wagen takelen.

Weg met tablets en geld

Zondag 18 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in de Dennegaerdelaan in As maakten inbrekers twee tablets en geld buit. De diefstal is vrijdag gepleegd.
Sander Spreeuwers uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Restaurant Modest opgericht met zetel aan de Reyndersstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant, catering, de uitbating van speeltoestellen en automaten én de uitbating van een evenementenbureau.

Truitjes Nevok duiken op in Gambia

Zaterdag 17 augustus 2019
Oudsbergen - Truitjes Nevok duiken op in GambiaZoomNevok Gruitrode heeft zijn restant van oude uitrustingen bezorgd aan een club in Gambia. FC Dahaba is er blij mee.

Louis Kessels overleden

Zaterdag 17 augustus 2019
Oudsbergen - Louis Kessels overledenWoensdag overleed in Bree de uit Gruitrode afkomstige Louis Kessels, de weduwnaar van Lina Coenegrachts. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Oudsbergen - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Veeweidestraat in Bree is gisteren een auto tegen de omheining van enkele woningen gereden. De 29-jarige bestuurder uit Bree raakte daarbij gewond.

Auto tegen boom: vijftiger gewond

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bilzerweg in As is vanochtend rond 3.45 uur een auto tegen een boom beland. Een 58-jarige man uit Maaseik liep daarbij verwondingen op.

Politie ingehaald aan 140 km per uur

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger haalde woensdag aan 140 km per uur een anoniem politievoertuig in op 't Hasseltkiezel in Bree. De agenten zetten de achtervolging in en zetten de chauffeur even later aan de kant. Hij zal voor de politierechter moeten verschijnen. De man zal zich niet enkel moeten verantwoorden voor overdreven snelheid maar ook voor bumperkleven.

Louwel verslaat Calcio Genk

Donderdag 15 augustus 2019
Oudsbergen - Louwel verslaat Calcio GenkEendracht Louwel heeft zijn oefenwedstrijd tegen Calcio Genk gewonnen met 3-0. Kabouters Opglabbeek en Nevok Gruitrode speelden 2-2 gelijk. Meeuwen SK heeft de beloften van Lommel SK geklopt met 1-0.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Nieuwe vennootschap: APP-IT

Donderdag 15 augustus 2019
Pascal D'Helft uit As, Arn Geusens uit Genk en de bvba ASL Travel hebben de besloten vennootschap APP-IT opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT consultancy activiteiten en het ontwikkelen van web-applicaties.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Oudsbergen - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Oudsbergen - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Vandermeulen Ondernemingen opgericht

Woensdag 14 augustus 2019
Jurgen Vandermeulen uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Vandermeulen Ondernemingen opgericht met zetel aan de Broeksbeemdenstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van motoren en turbines, de reparatie en het onderhoud van verwarmingsinstallaties en de bouw van start- en landingsbanen.

Portefeuille gestolen uit woning

Woensdag 14 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Schoolstraat in Bree is gisterenavond ingebroken. Onbekenden gingen aan de haal met een portefeuille.
Kort nieuws van bij de buren
De rechter in Hasselt heeft een 58-jarige man uit Genk met 18 maanden celstraf bedacht omdat hij zijn zoon bedreigde met een bijl. De man, die niet kwam opdagen op de zitting, moet ook een boete van 800 euro betalen. Het bijl, dat eerder in beslag genomen werd, is verbeurd verklaard.

Twee jaar cel voor stalker

Woensdag 14 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Twee jaar cel voor stalkerDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een vijftiger uit Genk veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij zijn ex-vriendin stalkte. Hij drong zeven keer in haar woning binnen en beschadigde haar auto en de wagen van haar nieuwe vriend. Het slachtoffer krijgt 7.550 euro schadevergoeding. (PG)

Ellikom - Voorshoven 3-3

Woensdag 14 augustus 2019
Oudsbergen - Ellikom - Voorshoven 3-3In het bekervoetbal speelden Sporting Ellikom en Voorshoven 3-3 gelijk. (3-5)

Jos Wauters overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Oudsbergen - Jos Wauters overledenHet afscheid van Jos Wauters die zondag verongelukte op de Weg naar Gruitrode vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in  UitvaartCentrumOPglabbeek.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond waren een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken op de Peerderbaan in Peer. Daarbij vielen vier gewonden. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen ree

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hengelhoefstraat in Genk heeft een autobestuurder gisterenavond een ree aangereden. Het dier werd voor verzorging naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gebracht.

Fietser (15) gewond bij aanrijding

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Bocholt botsten deze voormiddag rond 9.30 uur een auto en een 15-jarige fietser uit Bocholt. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Vier gewonden bij aanrijding

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Westerring en de Henry Fordlaan in Genk botsten vanochtend rond 4.15 uur twee auto's. Een 23-jarige Nederlandse vrouw verkeerde tijdelijk in levensgevaar. Twee Nederlanders, respectievelijk 24 en 41 jaar, en een 51-jarige man uit Hoeselt raakten ook gewond. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Twee gewonden bij frontale klap

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Herebaan-West in Houthalen zijn vanmorgen de twee chauffeurs gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Zij zaten bekneld in hun auto en moesten door de brandweer bevrijd worden.

Fietser (45) gewond bij botsing

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16.30 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren. Daarbij waren een auto en een 45-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Ingebroken in tuinhuis

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een tuinhuis aan de Steenakkerstraat in Bocholt kwamen afgelopen weekend dieven over de vloer. De buit bestaat uit een koffiemachine, een verlengkabel en voedsel en drank.

Betrapt met drugs: aangehouden

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft vandaag een 21-jarige man uit Genk onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij werd betrapt op het bezit van vier soorten drugs én van verpakkingsmateriaal voor het verhandelen van drugs

KSK Meeuwen wint in Dilsen-Stokkem

Zondag 11 augustus 2019
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint in Dilsen-StokkemIn het bekervoetbal is KSK Meeuwen gaan winnen op het veld van Dilsen-Stokkem. Uitslag: 1-2. Sporting Ellikom verloor in Neeroeteren met 4-3 en Heidebloem Wijshagen verloor met 3-2 in Molenbeersel. Kabouters Opglabbeek gaf forfait voor de wedstrijd op het veld van Calcio Genk.

Vier diefstallen

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In twee horecazaken, resp. aan de Hoefstadstraat en de Winterslagstraat in Genk, is ingebroken. Er is geld uit de kassa gestolen. In een woning aan de Marcel Habetslaan is een autosleutel gestolen. In een appartementsgebouw aan de Centrumlaan werd een fiets ontvreemd.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree zijn batterijen van vrachtwagens gestolen. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.

Bromfietser en fietser gewond

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 13 uur botsten op de Hasseltweg in Genk een bromfietser en een fietser. Een 53-jarige Genkenaar en een 70-jarige vrouw uit As raakten daarbij gewond.

Auto tegen rotonde

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag belandde een auto tegen de rotonde in de Vennestraat in Genk. De bestuurder liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Onder invloed: nacht in cel

Zaterdag 10 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderbaan in Opoeteren plukte de politie een 28-jarige dronken bestuurder uit het verkeer. Hij moest een nachtje in de cel doorbrengen. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Thieu Neyens overleden

Zaterdag 10 augustus 2019
Oudsbergen - Thieu Neyens overledenGisteren is Thieu Neyens overleden, de echtgenoot van Bertha Roosen. Hij was 80 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Nevok Gruitrode verslaat Maaseik

Zaterdag 10 augustus 2019
Oudsbergen - Nevok Gruitrode verslaat MaaseikIn de Beker van Limburg heeft Nevok Gruitrode Maaseik verslagen. Uitslag: 2-0.

Tinne Lodts overleden

Vrijdag 9 augustus 2019
Oudsbergen - Tinne Lodts overledenDinsdag is Tinne Lodts overleden, de verloofde van Benny Mertens. Zij was 37 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Lena Bongaerts overleden

Vrijdag 9 augustus 2019
Oudsbergen - Lena Bongaerts overledenWoensdag is Lena Bongaerts overleden, de weduwe van Jef Gijsen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag (19.30, uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid ot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Meeuwen verliest van Westerlo

Vrijdag 9 augustus 2019
Oudsbergen - Meeuwen  verliest van WesterloKSK Meeuwen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Westerlo verloren. Uitslag: 1-5.

Auto gestolen in Bijvaerdeweg

Donderdag 8 augustus 2019
Oudsbergen - Auto gestolen in BijvaerdewegAan een woning op de Bijvaerdeweg in Opglabbeek is een auto gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Oudsbergen - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Brandweer neutraliseert oliespoor

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brandweer neutraliseert oliespoorDe brandweer heeft vanmorgen een oliespoor geneutraliseerd in Beek. Het spoor liep van de Jef Van Hoofstraat tot in de Veeweidestraat.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Oudsbergen - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met fietsen en materiaal

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een garage aan de Canadastraat in Houthalen-Helchteren zijn twee fietsen en werkmaterialen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Rijden ondanks rijverbod

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA controleerde gisterennamiddag een bestuurder in de Nieuwstraat in Genk naar aanleiding van een verkeersovertreding. De twintiger uit Genk had een rijverbod, kon geen geldige identiteitskaart voorleggen, legde een positieve speekseltest af en had drugs op zak. Bovendien stond hij nog onder opgelegde voorwaarden. De politie stelde de nodige PV's op.

Mechelaars in beslag genomen

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA en de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn namen deze namiddag twee Mechelse herdershonden in beslag bij een woning op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. De honden hadden geen voedsel of drinken ter beschikking en werden door de eigenaar achtergelaten. Ze zaten buiten in een onveilig hondenhok vol uitwerpselen. Beide dieren zijn overgebracht naar het dierenasiel. Er wordt een PV opgesteld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet en de eigenaar wordt nog verhoord.

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalen houden lelijk huis

Maandag 5 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Vostert in Bree hebben vandalen lelijk huis gehouden. Die hadden het onder meer gemunt op de paaltjes van het fietsroutenetwerk. Er werden ook groenten en een vuilnisbak vernield.
Kort nieuws van bij de buren
Een politiepatrouille plukte gisterenavond in Genk een snelheidsduivel uit het verkeer. De man raasde aan 120 km per uur over de Westerring, 30 km per uur meer dan toegelaten. Hij had daarenboven 2,94 promille alcohol in het bloed. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Wijshagen klopt Waterloos

Maandag 5 augustus 2019
Oudsbergen - Wijshagen klopt WaterloosHeidebloem Wijshagen heeft de bekerwedstrijd tegen Waterloos (Neeroeteren) gewonnen met 3-0. Sporting Ellikom verloor van Molenbeersel met 2-3. Opglabbeek en Louwel speelden 3-3 gelijk.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Oudsbergen - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Autodiefstal in Heidestraat

Zondag 4 augustus 2019
In de Heidestraat is een auto gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk is vanmiddag rond 12.45 een 63-jarige fietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een andere fietser. Gisterenochtend rond 6.45 uur is een auto van de baan geraakt op de Europalaan. Een 21-jarige vrouw uit Schilde liep daarbij verwondingen op. Een 64-jarige fietser uit Genk raakte vrijdagavond rond 22.50 uur gewond toen hij tegen een geparkeerd voertuig reed in de Boogstraat.

Fietser (20) in levensgevaar

Zondag 4 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22.15 uur is een 20-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Grote Baan in Helchteren. Gisterenvoormiddag rond 11.45 uur botsten twee auto's op de Kazernelaan. Een 56-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Rosa Beertens overleden

Zaterdag 3 augustus 2019
Oudsbergen - Rosa Beertens overledenDonderdag is Rosa Beertens overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Jan Peeters. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Lène Camps overleden

Vrijdag 2 augustus 2019
Oudsbergen - Lène Camps overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is gisteren de uit Meeuwen afkomstige Lène Camps overleden, de weduwe van de in 1996 overleden André Bollen. Zij was 85 jaar en wordt woensdag begraven
na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Linde Peer. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Salvi Rosario overleden

Vrijdag 2 augustus 2019
Oudsbergen - Salvi Rosario overledenWoensdag is Salvi Rosario overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

KSK Meeuwen op stage

Donderdag 1 augustus 2019
Oudsbergen - KSK Meeuwen op stageKSK Meeuwen trekt morgen als voorbereiding op het nieuwe seizoen naar Valkenburg voor een driedaagse stage. Er staan niet alleen trainingen maar ook teambuildingsactiviteiten op het programma.

Motorrijder en duozitster gewond

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding met een auto op de André Dumontlaan in Genk raakten vanavond een motorrijder en zijn duozitster gewond. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Chauffeur met niets in orde

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Brelaarschansweg in Houthalen-Helchteren controleerde Politie CARMA woensdagavond een voertuig naar aanleiding van een verkeersinbreuk. De bestuurder, een man uit Houthalen-Helchteren, droeg zijn gordel niet. De kentekenplaat hoorde niet bij het gecontroleerde voertuig en de auto bleek niet ingeschreven te zijn. De bestuurder kon ook geen geldig verzekerings- of  keuringsbewijs voorleggen. De politie liet de wagen takelen en stelde PV's op voor de verkeersovertredingen.

Jan Dreesen overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Oudsbergen - Jan Dreesen overledenDinsdag is de uit Meeuwen afkomstige Jan Dreesen overleden, de echtgenoot van Annie Urlings. Hij was 93 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochieraad van Opitter. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Bree. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen