Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag botsten een bromfietser en een auto op het kruispunt van de Hasseltweg en de Genkerhei in Genk. Daarbij raakte een 22-jaruge Genkenaar gewond.

Cafetaria overvallen

Zondag 30 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagavond rond 23.30 uur hebben drie gemaskerde en gewapende mannen een cafetaria overvallen op het Vliegplein in Genk. Toen de uitbaters hun zaak wilden afsluiten daagden plots de overvallers op. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes moesten de uitbaters het geld uit de kassa en de kluis geven. De verdachten verlieten de zaak en vluchtten in de richting van de Torenlaan. Niemand raakte gewond.
Er leven drie stammen van everzwijnen in onze provincie. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Van de stam die er in 2015 bij kwam, staat vast dat die uit Nederland komt.
Oudsbergen - Vijf nieuwe spelers voor KSK MeeuwenKSK Meeuwen heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Dries Martens (Bree-Beek), Stef Pluymers (Paal-Tervant), Jenne Goossens (Helson), Maarten Geelen (Hades) en Samuel Marques (Zonhoven VV).
Weerbericht
Oudsbergen - Iets minder heet vanaf vandaagHogedrukgebieden domineren aanhoudend het weer in onze streken. De luchtstroming wordt westelijk en gaat later over naar het noorden. Hierdoor wordt wat vochtigere en koelere maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen komen niet meer zo hoog uit en er zijn ook een aantal wolkenvelden. Gisteren liepen de temperatuur flink boven de 30graden.
Vandaag wordt het opnieuw zonnig en warm, bij gemiddeld 27 graden. De wind kiest voor het westen en spant aan tot matig.
Maandag komt er meer bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Auto vat vuur op E314

Zaterdag 29 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Auto vat vuur op E314ZoomOp de E314 in Houthalen vloog gisterenavond een auto in brand, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. Het voertuig is goed voor de sloop. (Foto T.R.)

Alice Schmit overleden

Zaterdag 29 juni 2019
Oudsbergen - Alice Schmit overleden
Woensdag is Alice Schmit overleden, de weduwe van Frans Severs. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Mathieu Knoops overleden

Zaterdag 29 juni 2019
Oudsbergen - Mathieu Knoops overledenDinsdag is in Opglabbeek Mathieu Knoops overleden, de echtgenoot van Magda Olaerts. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Madeleine Maggen overleden

Zaterdag 29 juni 2019
Oudsbergen - Madeleine Maggen overledenWoensdag is de uit Meeuwen afkomstige en in Reppel woonachtige Madeleine Maggen overleden, de echtgenote van Jaak Schildermans. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

'De wolvenwelpjes zijn er'

Vrijdag 28 juni 2019
Alles wijst erop dat de wolven August en Naya kleintjes hebben. Dat bevestigt Jan Gouwy van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO). Hoeveel welpjes er zijn, is nog niet bekend. Ze konden ook nog niet op camera vastgelegd worden, maar de onderzoekers van het INBO gaan ervan uit dat er welpen geboren zijn.
Begin mei werd een zwangere Naya op beeld vastgelegd en sindsdien is ze niet meer op camera gezien. “Wanneer een wolvenkoppel jongen krijgt, trekken de dieren zich terug naar (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Grote Baan in Houthalen zijn vanochtend vier transmigranten uit een truck met oplegger geplukt. De vier mannen zjjn naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel gebracht. De transmigeranten zouden in Calais in de Spaanse wegreus zijn gekropen.

Controle op zwaar vervoer

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Controle op zwaar vervoerZoomPolitie CARMA voerde vandaag tussen 6 en 12 uur in samenwerking met de Wegeninspectie en de Dienst Toezicht Sociale Wetten een controle uit op het zwaar vervoer in Genk. Bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring zijn 20 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal werd er een bedrag geïnd van 3.748 euro. Vijf vrachtwagens waren in overtreding: 3x overladingen, 1x overtreding inzake rij- en rusttijden, 1x overtreding technische eisen. Eén firma moest ter plaatse drie banden van een vrachtwagen vervangen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevenzavellaan in Genk botsten vanmorgen rond 6.45 uur een auto en een 34-jarige bromfietsster uit Bilzen. Deze laatste werd daarbij gewond.

Man (23) gewond bij botsing

Donderdag 27 juni 2019
Oudsbergen - Man (23) gewond bij botsingVanochtend rond 5.45 uur botsten twee auto's op de Oudsbergerweg. Een 23-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Veel lokaal verkeer op Noord-Zuid

Donderdag 27 juni 2019
In maart en april het verkeer op en rond de Limburgse Noord-Zuid (N74/N715). Er werd niet enkel gemeten, maar ook gekeken naar de herkomst en bestemming. De uitgebreide meetcampagne leverde enkele opmerkelijke resultaten op. Zo blijkt dat het zuidelijk deel van de N715 aan Houthalen het zwaarst belast segment van de Noord-Zuid is. Opvallend daarbij is het groot aandeel lokaal verkeer. In Houthalen-Helchteren loopt dat aandeel zelfs op tot 50%.
“We brachten niet alleen de intensiteit van (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Veel tijdswinst voor wielrenner achter motorZoomIn wielerwedstrijden rijden veel motoren mee, bijvoorbeeld met cameramannen. Renners in de windluwte achter motoren kunnen flinke tijdswinst behalen. Voor het eerst is wetenschappelijk onderzocht hoe groot dit voordeel precies is – en het blijkt nog veel groter dan gedacht. Met computersimulaties en windtunnelmetingen bracht hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven (TU/e) en de KU Leuven dit in kaart, samen met softwarebedrijf ANSYS. Uit zijn studie blijkt dat een motor (…) Het hele nieuwsbericht

Vera Grondelaers overleden

Donderdag 27 juni 2019
Oudsbergen - Vera Grondelaers overledenOp 22 juni overleed de in Opglabbeek woonachtige Vera Grondelaers. Zij was 57 jaar.

Naar school met De Lijn

Donderdag 27 juni 2019
Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het 1ste secundair? Dan kan je voor hem/haar een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen. Interesse? Vraag dan vóór 30 juni (zondag!) jouw abonnement aan via www.delijn.be/probeeractie.
Kort nieuws van bij de buren
In de Zalmstraat in Houthalen is een fietser vanmorgen zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De hulpdiensten moesten de man reanimeren. Over de oorzaak van de val is niets geweten.

Maria Caelen overleden

Donderdag 27 juni 2019
Oudsbergen - Maria Caelen overledenZondag is de uit Opglabbeek afkomstige Maria Caelen overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Maurice Colson. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide-Genk.

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Hitte blijft durenHogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Hitte duwt fietspad omhoog

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Opoeteren heeft de verzengende hitte het fietspad omhoog geduwd.

Vrouw (41) en kind (7) gewond

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Sledderlo in Genk botsten gisterenavond rond 17.30 uur twee auto's. Daarbij raakten een vrouw (41) en een meisje (7), beiden uit Diepenbeek, gewond.

Kinderfiets gestolen

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning op de Binnenlaan in Genk is een kinderfiets gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee vrouwen uit Heusden-Zolder zijn deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Guldensporenlaan in Houthalen-Helchteren. Zij zijn respectievelijk 33 en 55 jaar
Oudsbergen - Muurschildering in minderjarigenkamerIn het Genkse politiecommissariaat is een streetart-artiest aan het werk geweest. De kunstenaar bracht een muurschildering aan in de kamer voor minderjarigen. Politie CARMA hoopt zo een rustgevende ruimte te creëren voor jongeren die tijdelijk van hun vrijheid beroofd zijn. Volgens de wet mag een minderjarige niet zomaar in een ‘cel’ opgesloten worden. De politie spreekt daarom over een over een toezichtslokaal of -kamer. Deze moet groter zijn dan een gewone cel en over iets meer meubilair (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Elise Bergen overleden

Woensdag 26 juni 2019
Oudsbergen - Elise Bergen overledenIn Opglabbeek is zondag Elise Bergen overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.15 uur) plaats op de begraafplaats in As. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumAS.

Afwasmachine vat vuur

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.15 uur vatte een afwasmachine vuur in de Overwegstraat in Helchteren zodat de brandweer moest uitrukkenEr is beperkte schade.

Woning onbewoonbaar door brand

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de garage van een huis aan de Neeroeterenstraat in Opoeteren brak deze namiddag brand uit. Een bewoner inhaleerde rook en kreeg medische verzorging. Door rookschade is de woning onbewoonbaar.

Twee ongevallen met gewonden

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hengelhoefstraat in Genk botsten vanmorgen rond 9.15 uur twee auto's. Daarbij raakte een 37-jarige Genkenaar gewond. Op de Hasseltweg botsten gisterenavond rond 17.15 uur een fietser en een auto. Een 54-jarige vrouw uit Herk-de-Stad raakte daarbij gewond.

Man verblindde F16-piloot

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Man verblindde F16-pilootDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 67-jarige man uit Hechtel tot zes maanden celstraf met uitstel en tot een boete van 1.200 euro veroordeeld omdat hij vorig jaar een F16-piloot van de basis Kleine Brogel met een laserpen verblindde.
Oudsbergen - Schutterswezen nu immaterieel erfgoedZoomVlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft 5 nieuwe elementen toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed. Daaronder het schutterswezen met zijn vele buks- en andere schutterijen.
Schuttersgilden werden eeuwen geleden opgericht om in te staan voor de veiligheid van de plaatselijke bevolking. Vandaag de dag bestaan ze nog steeds in de vorm van sociale verenigingen, waarbij het groepsgevoel primeert. Deze broeder- en zusterschappen houden eeuwenoude tradities (…) Het hele nieuwsbericht

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Oudsbergen - Vakantieregeling De LijnZoomVanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Grote hoeveelheid drugs gevondenPolitie CARMA viel zaterdagavond binnen in een woning in de Fransebosstraat in Genk en trof er aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen en cash geld aan. Een 25-jarige man uit Genk werd gearresteerd. Er waren aanwijzingen dat een bewoner van de Fransebosstraat drugs verkocht. De politie ging over tot een huiszoeking met een drugshond en vond er grote hoeveelheden cannabis, XTC, cocaïne en een grote som cash. Ook werden er enkele cannabisplanten aangetroffen en materialen die wijzen op de verkoop (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf illegalen opgepakt

Maandag 24 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie voerde vandaag een actie om uitgeprocedeerde migranten op te pakken. In totaal werden zestien adressen gecontroleerd in Genk en Houthalen-Helchteren. In Genk zijn vijf illegalen aangetroffen en administratief aangehouden. Het vijftal werd overgebracht naar een gesloten instelling.

Fiets gestolen uit tuinhuis

Maandag 24 juni 2019
Oudsbergen - Fiets gestolen uit tuinhuisUit een tuinhuis op Breekiezel is een fiets gestolen. Aan een woning aan de Sparrenstraat in Houthalen-Helchteren zijn twee fietsen gestolen. Aan een huis aan de Hagdoornstraat in Genk is ook een fiets ontvreemd.

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Oudsbergen - Tips voor warme dagen!ZoomDe Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.

Helena Paredis overleden

Maandag 24 juni 2019
Oudsbergen - Helena Paredis overledenIn WZC Kimpenhof is vrijdag Helena Paredis overleden, de weduwe van Jan Creemers. Ze was 90 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Oudsbergen - Code oranje: hitteHet KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.

Drie verkeersongevallen

Zondag 23 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Halmstraat en de Minderbroedersstraat in Genk is gisteren een 27-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Op het Nieuwdakplein werd een 33-jarige bromfietser uit Genk gewond bij een aanrijding met een auto. Een 40-jarige fietsster uit Diepenbeek liep verwondingen op bij een botsing met een auto in de Vennestraat.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Grotestraat in Genk drongen dieven binnen in een appartement. Zij gingen met geld aan de haal.

Nog 496 landbouwbedrijven

Zondag 23 juni 2019
Noord-Limburg telt 496 landbouwbedrijven. Zij bewerken in het totaal 13.800 ha. Tien jaar geleden waren er in Noord-Limburg nog 607 landbouwbedrijven.
Oudsbergen - Leven met de overlast van de processierupsZoomVan de processierups geraken we nooit meer af, lazen we gisteren ergens. Dus moeten we met die overlast leren leven. Nature Today mailde vandaag wat een mens kan doen bij gezondheidsklachten die door de brandhaarden van de vermaledijde rups veroorzaakt worden. Krabben tegen de jeuk is er niet bij.  

4,1 procent in Limburg bebouwd

Zaterdag 22 juni 2019
In Limburg is 4,1 procent van de totale oppervlakte bebouwd. Genk kent met 8,4 procent de grootste bebouwingsgraad, Voeren met 1,2 procent de kleinste. De bebouwingsgraad in Leopoldsburg bedraagt 6,7 procent, in Beringen 5,7 procent, in Pelt 5 procent, in Hamont-Achel 4,4 procent, in Lommel 4,2 procent, in Houthalen-Helchteren 4,1 procent, in Tongeren 3,7 procent, in Bocholt 3,3 procent, in Oudsbergen 2,9 procent, in Peer 2,8 procent en in Hechtel-Eksel 1,8 procent.
Vandaag gelezen
Burgemeester Yzermans van Houthalen-Helchteren heeft vandaag affiches van de extreemrechtse organisatie Voorpost laten verwijderen in Helchteren. De organisatie had affiches opgehangen in de directe omgeving van de kazerne waar tijdelijk asielzoekers worden opgevangen. Daarop stond onder meer te lezen 'Stop de asielinvasie'. De politie stelde proces-verbaal op voor opruiing en het onrechtmatig aanplakken op verlichtingspalen

Marco Capodifoglia overleden

Zaterdag 22 juni 2019
Oudsbergen - Marco Capodifoglia overledenDinsdag is Marco Capodifoglia overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Betty Henrist. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Mia Caris overleden

Zaterdag 22 juni 2019
Woensdag is Maria Caris overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Clement Nijs en de levenspartner van Vic Hopstaken. Zij was 85 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Oudsbergen - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)
Oudsbergen - Wasberen komen en wasberen gaanZoomTwee wasberen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek mochten gisteren verhuizen naar een Duitse dierentuin, maar tegelijkertijd moest het centrum twee kleine wasbeertjes gaan ophalen in Duffel. Wasberen zijn uitheemse dieren, die normaal gezien in België niet voorkomen. Toch moeten er geregeld worden opgevangen in het Natuurhulpcentrum. Vroeger kwamen wasberen vooral via inbeslagnames binnen, maar sinds de Zoogdieren-Positieflijst is verschenen in 2001 en wasberen niet meer gehouden mogen worden, (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Actie tegen straatracers en driftersZoomVerschillende politiediensten in Limburg gaan strenger optreden tegen straatracers en zogenaamde drifters. Dat zijn chauffeurs die met gierende banden door de bochten scheuren. 

Weg met elektrische fiets

Vrijdag 21 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Cipressenstraat in Houthalen-Helchteren is een elektrische fiets gestolen uit de garage van een woning. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een overval gepleegd op een apotheek in Houthalen en daarna ook op een restaurant in Genk. Eén persoon raakte gewond. Er is geen aanwijzing dat de twee feiten verband houden met elkaar. Rond 18.30 uur overvielen twee gemaskerde en gewapende mannen een apotheek op de Lillo Steenweg in Houthalen. Een winkelbediende moest onder bedreiging van een wapen het geld uit de kassa overhandigen. De vrouw raakte niet gewond. De verdachten verlieten de winkel en vluchtten weg op een scooter. (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond merkten agenten in Genk een scooter zonder nummerplaat op. De bestuurder gaf geen gevolg aan het bevel van de agenten om te stoppen. Daarop zetten motards van de politie de achtervolging in. Tijdens de achtervolging raakte één van de motards gewond bij een val. De scooterrijder en zijn duozitter kon evenwel ingerekend worden in de Hengelhoefdreef in Houthalen. Zij zijn ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Geld gestolen bij woninginbraak

Donderdag 20 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Baron de Stockemlaan in Heers. Er is geld gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht

Twee wietplantages ontdekt

Donderdag 20 juni 2019
Oudsbergen - Twee wietplantages ontdektDe politie heeft twee wietplantages ontdekt aan de Hoevenzavellaan in Genk. De Civiele bescherming heeft de plantages opgeruimd.

Leon Schreurs overleden

Donderdag 20 juni 2019
Oudsbergen - Leon Schreurs overledenIn Opglabbeek is woensdag Leon Schreurs overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (18.30-20.30 uur) in het sterfhuis aan de Bosstraat.

Albert Geebelen overleden

Donderdag 20 juni 2019
Oudsbergen - Albert Geebelen overledenMaandag is Albert Geebelen overleden, de echtgenoot van Mia Vandewal. Hij was 80 jaar. De afscheidsgroet vindt vrijdag (11 uur) plaats op de begraafplaats van Opglabbeek.

Alain Dirkx overleden

Donderdag 20 juni 2019
Oudsbergen - Alain Dirkx overledenIn Opglabbeek is woensdag Alain Dirkx overleden. Hij was 58 jaar.
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Auto tegen boom: twee gewonden

Woensdag 19 juni 2019
Oudsbergen - Auto tegen boom: twee gewondenZoomOp de Gruitroderkiezel in Bree belandde deze namiddag rond 16.45 uur een sportwagen tegen een boom. Een 22-jarige man uit Peer en een 21-jarige vrouw uit Oudsbergen zijn in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak op werf

Woensdag 19 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Boshoekstraat in Genk is afgelopen nacht ingebroken. Onbekenden gingen er met werkmaterialen aan de haal.

Geld gestolen uit woning

Woensdag 19 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Genkseweg in Houthalen-Helchteren is geld gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Oudsbergen - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een bedrijfspand op het Industrieterrein Kanaal Noord in Bree zijn gistermiddag drie vrachtwagenchauffeurs gearresteerd op verdenking van diefstal. De zaakvoerder had 's ochtends vastgesteld dat er een groot aantal werkmaterialen verdwenen was en zag enkele verdachte vrachtwagens op zijn parking. Toen de vrachtwagenbestuurders de zaakvoerder opmerkten, vertrokken ze onmiddellijk. Daarop verwittigde de zaakvoerder de politie. Die trof na opzoekingen in de omgeving zes vrachtwagens aan. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Oudsbergen - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken moeten rijden, voorbij een mobiele werf. Van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 10u worden ook twee lussen van de verkeerswisselaar volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Werkstraf voor bestelen werkgeverEen werkstraf van 60 uur en een boete van 800 euro: dat is de straf die een dertiger uit Genk kreeg omdat hij geld uit de kassa van zijn werkgever had gestolen. Aan zijn werkgever moet hij nagenoeg 1.300 euro betalen. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.45 uur is een 39-jarige motorrijder uit Zutendaal ten val gekomen op de Meeënweg in Genk. Hij liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuisje aan de Ziepstraat in As zijn twee fietsen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Duo overvalt speelhal

Dinsdag 18 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Duo overvalt speelhalVanochtend rond 1.30 uur zijn twee gemaskerde personen binnengevallen in een speelhal op Hoevenzavellaan in Genk. Een werknemer en een klant werden bedreigd met wapens. De werknemer werd gedwongen de kluis te openen. De verdachten gingen aan de haal met een aanzienlijk bedrag en vluchtten te voet weg. De slachtoffers verwittigden meteen de politie. Ze raakten niet gewond maar waren wel erg onder de indruk van de feiten en worden begeleid door de dienst slachtofferbejegening van de politie.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende maandag 24 juni starten op de Kempischesteenweg in Hasselt de werken voor de aanleg van een nieuw fietspad tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Daarna volgen ook op en rond het kruispunt met de Paalsteenstraat nog enkele verbeteringen die het comfortabeler moeten maken voor de fietsers en voetgangers.
De afgelopen weken voerde Fluvius nutswerken uit tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Aansluitend kan het Agentschap Wegen en Verkeer op 24 juni starten met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Geerkens overleden

Dinsdag 18 juni 2019
Oudsbergen - Guido Geerkens overledenZondag is de uit Meeuwen afkomstige en in Paal woonachtige Guido Geerkens overleden, de weduwnaar van de in 1995 overleden Maria Schepens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: donderdag:(19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Jaak Bollen overleden

Dinsdag 18 juni 2019
Oudsbergen - Jaak Bollen overledenZondag is Jaak Bollen overleden, de echtgenoot van Rina Vanoosterhout. Hij was 77 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Ellikom vinden in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bosblook in Genk kwam het zondagnamiddag rond 16 uur tot een aanrijding tussen een 11-jarig voetgangertje en een auto. Het voetgangertje werd daarbij gewond.

Inbraak in werfcontainer

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is vanochtend een inbraak vastgesteld in een werfcontainer. De dieven gingen met werkmaterialen aan de haal.

Drugsafval gedumpt in veldweg

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugsafval gedumpt in veldwegOnbekenden hebben een honderdtal zakken met afval van een cannabisplantage gedumpt op een veldweg aan de Weerterweg in Bocholt. Wanneer dat precies gebeurde, is niet geweten. Het afval werd aangetroffen door gemeentepersoneel. De gemeentelijke technische dienst van Bocholt heeft het drugsafval opgeruimd.

Brand door kortsluiting

Maandag 17 juni 2019
Als gevolg van een kortsluiting ontstond vanmorgen brand aan de batterijen van een vuilniswagen in de Heideveldstraat in Meeuwen. De ophalers slaagden erin het vuur zelf te blussen.

Overvaller krijgt 7 jaar cel

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Overvaller krijgt 7 jaar celDe correctionele rechtbank heeft een dertiger uit Houthalen tot zeven jaar cel veroordeeld omdat hij vier keer De Voorzorg in Houthalen-Helchteren overviel. De man moet ook een boete van 2.400 euro betalen. (PG)

Bestelwagen in brand

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bestelwagen in brandDe brandweer moest vanochtend rond 2 uur uitrukken voor de brand van een bestelwagen in de Springstraat in Houthalen-Helchteren. Mogelijk gaat het om opzettelijke brandstichting. De politie liet het voertuig wegtakelen voor verder onderzoek door het gerechtelijk labo.

Bulldozer vat vuur

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag vatte een bulldozer vuur aan de Dingenstraat in Bree. De bulldozer bleek niet meer te redden. De brand is mogelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Quad tegen boom

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Overheidestraat in Genk reed vrijdag rond 16.30 uur een quad tegen een boom. De 32-jarige bestuurder uit Genk raakte daarbij gewond.

Terrasstoelen gestolen

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een horecazaak aan de Schietboomstraat in Genk zijn vier terrasstoelen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zestig zakken drugsafval gedumptIn de Kapelstraat in Bree zijn gisterenochtend een zestigtal zakken met restanten van een cannaisplantage aangetroffen. De technische dienst van de stad Bree heeft de zakken opgeruimd.

Diefstal met geweld

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Donderdagvoormiddag rond 11 uur werd politie CARMA opgeroepen voor een diefstal met geweld op de Hooiweg in Genk. Een 68-jarige man uit Genk zou in zijn woning door een onbekende persoon bedreigd worden met een mes. De bewoner raakte niet gewond. De verdachte ontvreemdde een tablet en cash geld en vluchtte hierna weg met een tweede onbekende man die buiten de wacht hield. De daders namen de bus richting het station van Genk.De politie ging onmiddellijk ter plaatse en voerde een buurtonderzoek uit. Aan het (…) Het hele nieuwsbericht

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Oudsbergen - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Oudsbergen - Reuzenmiereneter geborenZoomIn de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Drie diefstallen uit BMW's

Vrijdag 14 juni 2019
Afgelopen nacht werd er op drie verschillende plaatsen in de politiezone CARMA het navigatiesyteem, het stuur en/of het dashboard uit BMW's gestolen. De diefstallen vonden plaats in de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren, de Opitterkiezel in Bree en de Neerhovenstraat in Oudsbergen.

Breekhamer gestolen op werf

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Maaseikerbaan in Bree is de breekhamer van een mini-graafmachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Inbraak in cafetaria

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Slagmolenweg in Genk is ingebroken in een cafetaria. Er is geld uit de kassa gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Bromfietser (18) gewond

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur botsten een auto en een 18-jarige bromfietser uit Genk op de Berm in Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Oudsbergen - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Fietser gewond bij ongeval

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is er een verkeersongeval gebeurd in de Vennekenslaan in As. Daarbij is een fietser gewond geraakt.

Twee blikseminslagen op woningen

Donderdag 13 juni 2019
In de vooravond is de bliksem ingeslagen op twee woningen. Dat was het geval in de Klaverstraat in Meeuwen en aan de Emonsweg in Beek (Bree).
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is ingebroken in een woning op de Volmolen in Genk. De daders maakten er juwelen en geld buit. In een appartement aan de Reinpadstraat zijn vier sleutels gestolen en op de oprit van een huis in de Vredestraat is een aanhangwagen ontvreemd.

Vrouw (46) gewond bij botsing

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Evence Coppeelaan in Genk botsten gisterennamiddag twee auto's. Een 46-jarige vrouw uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Bierblikjes in berm

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de berm van de Bovenleestraat in Opoeteren is gisteren een sluikstort ontdekt. De politie trof er een partij bierblikjes aan.

Veertiger rijdt in op politie

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Veertiger rijdt in op politieEen veertiger uit Genk moest zich voor de rechter verantwoorden omdat hij in december 2017 bij een controle op de Emiel Van Dorenlaan in Genk inreed op de politie.  Het Openbaar ministerie vorderde acht jaar cel. Het verdict valt op 25 juli. (PG)

Jef Vliegen overleden

Donderdag 13 juni 2019
Op 7 juni overleed de uit Meeuwen afkomstige Jef Vliegen. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos-Genk. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Remans in Genk.

Twee faillissementen

Woensdag 12 juni 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft CAB Construct en de bvba Broux Projecten, beide uit Oudsbergen, failliet verklaard.

Twee jonge kauwen gered

Woensdag 12 juni 2019
Het Natuurhulpcentrum heeft gisteren twee jonge kauwen gered uit een nagenoeg 30 meter hoge toren van het Sint-Jozefsinstituut in Bokrijk. Voor de bevrijding van de vogels moest het Natuurhulpcentrum de hulp inroepen van de brandweer.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Autobanden gestolen

Woensdag 12 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Waterscheistraat in Genk zijn vier autobanden gestolen. In een woning aan de Jan Habexlaan maakten dieven geld, juwelen en een fototoestel buit.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Boodschappen betaald met vals geldEen veertiger uit Genk werd ter verantwoording geroepen omdat hij zijn boodschappen betaalde met vals geld. Het Openbaar ministerie eiste een werkstraf van 150 uur. Eind deze maand wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Priester Robert Claes overleden

Woensdag 12 juni 2019
Oudsbergen - Priester Robert Claes overledenZondag is priester Robert Claes overleden. Hij was 88 jaar. Van 1972 tot 1989 was hij directeur van het Sint-Michielscollege in Bree en van 1989 tot 2006 deken van Bree. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Oudsbergen - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Vier ICT-awards

Dinsdag 11 juni 2019
ICT-specialist EuroSys Business heeft vier ICT-awards toegekend : de gelukkigen zijn Kreon uit Oudsbergen, Radiant Color (Houthalen-Helchteren), Inspirocollege (idem) en Garage Boden/General Lease (Tongeren/Hasselt).

Rikske Kerkhofs overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Oudsbergen - Rikske Kerkhofs overledenGisteren is de in Meeuwen woonachtige en uit Neerglabbeek afkomstige Rikske Kerkhofs in Peer overleden. De uitvaartlitirgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Antoine Verheyen overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Oudsbergen - Antoine Verheyen overledenZondag is de in Gruitrode woonachtige Antoine Verheyen overleden. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) in beperkte familiekring plaats in funerarium Witters in Meeuwen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Twee mannen gewond bij botsing

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten gisterenavond rond 21.15 uur twee auto's. Bij het ongeval raakten een 39-jarige man uit Beringen en een 29-jarige man uit Heusden-Zolder gewond.

Weg met stroomgroep

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Hengelhoefdreef in Houthalen-Helchteren is een elektrische stroomgroep gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Fiets gestolen

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Millenstraat in Bree is een fiets gestolen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Opitterpoort in Bree ontstond dinsdagochtend rond 1 uur een discussie tussen drie personen, waarbij een 49-jarige man uit Bree bedreigd werd met een wapen. De discussie was een uitloper van een vechtpartij eerder op de avond op de Witte Torenwal. Niemand raakte gewond. Politie CARMA ging meteen ter plaatse en kon een 40-jarige verdachte aantreffen.Bij een huiszoeking in zijn woning vond de politie een BB-gun. Het wapen werd in beslag genomen. Er werd een PV opgesteld voor bedreiging, slagen en verwondingen en illegale dracht van een wapen.

Zware straf voor drugsdealer

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware straf voor drugsdealerTwintig maanden cel waarvan de helft met uitstel en een boete van 8.000 euro waarvan 2.000 euro effectief: dat is de straf die de rechter in Tongeren aan een drugsdealer uit Genk. Bij een wegcontrole trof de politie in dee wagen van de dertiger onder meer 88 gram cocaïne en 146 XTC-pillen aan. (PG)
Oudsbergen - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.
Kort nieuws van bij de buren
Een 13-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren is vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Herebaan-Oost in Houthalen-Helchteren.

Voetganger (11) aangereden

Maandag 10 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noordlaan in Genk is zaterdagmiddag rond 12 uur een 11-jarige voetganger uit Genk aangereden door een auto. Hij werd daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In de Bosstraat in Bocholt botsten deze namiddag rond 13.30 uur een auto en een 42-jarige fietser uit Peer. Deze laatste raakte gewond.

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Oudsbergen - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Oudsbergen - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.
Kort nieuws van bij de buren
Op de zolder van een woning aan de Langstukweg in Genk brak vrijdagavond brand uit. De schade bleef beperkt. Een kortsluiting lag aan de basis van de brand.

Agnes Vanhemel overleden

Zondag 9 juni 2019
Oudsbergen - Agnes Vanhemel overledenVrijdag is Agnes Vanhemel overleden. Zij was 76 jaar. Het afscbeid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree raakten gisterenavond rond 19 uur twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werden twee vrouwen gewond: een 71-jarige uit Bree en een 27-jarige uit Leuven. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 'Dagelijkse kunst' in de KunstacademieZoomDonderdag werd in Neerpelt de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" feestelijk geopend. Met deze tentoonstelling tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg niet alleen hun kunnen, maar ook hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, heerlijkste, eerlijkste, meest bizarre en soms ludieke werkjes aangedragen. De tentoonstellende leerlingen komen immers uit Oudsbergen, Peer, Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Wie er niet bij was kan nog gaan kijken tot en met Pinkstermaandag 10 juni in het Dommelhof in Neerpelt.
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
Zoom

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht
Er is ingebroken in een jeugdhuis op de Gouverneur Alex Galopinlaan in Genk. De daders gingen met geld aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sledderloweg in Genk gebeurde deze voormiddag rond 10.40 uur een kop-staartbotsing. Daarbij raakten een 32-jarige vrouw uit Genk en een 50-jarige man uit Bilzen gewond.

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Oudsbergen - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Weg met zeven velgen

Donderdag 6 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Damburgstraat in Bocholt gingen dieven met zeven velgen van een vrachtwagen aan de haal. De diefstal is gisteren gepleegd.

Trio overvalt tankstation

Donderdag 6 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Trio overvalt tankstationGisterenavond.rond rond 21.20 uur zijn drie gemaskerde personen binnengevallen in een tankstation op de Hoevenzavellaan in Genk. Terwijl twee van hen de toegangsdeur in de gaten hielden, eiste een derde persoon het geld uit de kassa. Hij nam ook enkele pakjes sigaretten uit een winkelrek. Het drietal vluchtte te voet weg in de richting van de wijk Driehoeven. Niemand raakte gewond. Enkele toevallige passanten probeerden de daders tegen te houden maar deze wisten toch te ontsnappen. De politie doorzocht de omgeving  met meerdere ploegen, maar kon de daders niet aantreffen.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Oudsbergen - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Op de Hasseltweg in Genk botsten deze namiddag rond 15.15 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste werd daarbij gewond.

KRC-supporter gearresteerd

Woensdag 5 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde gisteren een supporter van KRC Genk omdat hij na afloop van de laatste wedstrijd tegen Standard Luik Bengaals vuurwerk in het bezoekersvak gooide. Na het laatste fluitsignaal op 19 mei liepen honderden supporters het speelveld op.Een 20-jarige supporter uit Houthalen-Helchteren ontstak Bengaals vuurwerk in de staantribune en begaf zich over het veld naar de bezoekersvakken van Standard Luik. Gemaskerd met een bivakmuts gooide hij de brandende staaf in het vak A. Meerdere (…) Het hele nieuwsbericht
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Oudsbergen - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage ontdekt: twee arrestatiesIn het centrum van Bree vonden speurders maandag een ontmantelde wietplantage. Twee mannen zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. De poitie voerde een huiszoeking uit aan de Markt in Bree, in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek. In een loods achter een woning vonden de speurders kweekmaterialen die wezen op de eerdere aanwezigheid van een 3000-tal planten. Twee veertigers uit Bree werden gearresteerd. Ze zijn deze namiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Om de installatie van (…) Het hele nieuwsbericht

Asbest gedumpt in berm

Dinsdag 4 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben gisteren drie zakken met asbest gedumpt in de berm van de Nielerlochstraat in Opoeteren. Het afval is opgeruimd door de technische dienst van de stad Maaseik.

Voetganger (83) gewond

Dinsdag 4 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noordlaan in Genk kwam het gisterenavond rond 18 uur tot een aanrijding tussen een 83-jarige voetganger uit de gemeente en een auto. De voetganger werd gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage met 500 plantjes opgeroldPolitie CARMA heeft gisterenavond in een woning in de Meeënbroekstraat in Genk een cannabisplantage ontdekt. De kweekruimtes bevonden zich op het gelijkvloers en in een losstaande garage, met in het totaal bijna 500 plantjes. Op de meterkast werd een illegale aftakking aangetroffen. Tijdens de huiszoeking kwam een 49-jarige man toe aan de woning. Hij werd gearresteerd. Twee honden die in de garage verbleven zijn opgehaald door het Genkse dierenasiel. De brandweer voerde in de woning een controle uit op (…) Het hele nieuwsbericht

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Oudsbergen - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Nolly Peeters overleden

Dinsdag 4 juni 2019
Oudsbergen - Nolly Peeters overledenZondag is in Gruitrode Nolly Peeters overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Mariëtte Casters. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft minderjarige jongens uit Genk en Zutendaal ingerekend die gisterennamiddag met een bromfiets aan de haal gingen aan het zwembad in Zutendaal. De bromfiets is terugbezorgd aan de eigenaar.

Tafeltennistafel gestolen

Maandag 3 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Slagmolenweg in Genk zijn een tafeltennistafel, gereedschap en een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk raakten deze voormiddag rond 9.45 uur een auto en een 81-jarige fietser uit Genk in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Geld en juwelen ontvreemd

Maandag 3 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Glycinestraat in Bree is gisteren ingebroken. De daders gingen met geld en juwelen aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Trichterweg in Genk is vrijdagavond een scooter in beslag genomen. De patrouille ging tot controle over omdat de bestuurder geen helm droeg en omdat de kentekenplaat ontbrak. De scooter bleek niet ingeschreven te zijn en ook niet verzekerd. Uit nazicht van het chassisnummer bleek ook nog dat de bromfiets in het buitenland geseind stond voor inbeslagname, waarop de tweewieler gerechtelijk getakeld werd. De bestuurder uit Genk werd voor afhandeling meegenomen naar het commissariaat. Er werd een PV (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in café

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een café aan de Stationsstraat in Houthalen-Helchteren is geld gestolen. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Betrapt zonder rijbewijs

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond haalde de politie op de Tennislaan in Genk een autobestuurder uit het verkeer wegens gevaarlijk rijgedrag. De bestuurder bleek een 17-jarige zonder rijbewijs te zijn die stiekem met de auto van zijn ouders was vertrokken.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Europalaan en de Wiemesmeerstraat in Genk raakten gisterennamiddag rond 13.30 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 22-jarige vrouw uit Bilzen en een 29-jarige vrouw uit Bree werden daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een appartement aan de Gerdingerpoort in Bree zijn juwelen, parfum en schoenen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Oudsbergen - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Oudsbergen - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen