Het overige nieuws

Meeuwen verliest van Herkol

Zaterdag 30 november 2019
Oudsbergen - Meeuwen verliest van HerkolKSK Meeuwen heeft vanavond thuis met 0-1 verloren van Herkol uit Pelt. Eendracht Louwel ging met 2-1 verliezen bij RC Reppel.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Alken 3-1

Zaterdag 30 november 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen -  Alken 3-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen met 3-1 gewonnen van Alken. Meeuwen staat vierde in de stand.

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.

Onder invloed van cocaïne

Vrijdag 29 november 2019
Oudsbergen - Onder invloed van cocaïneEen twintiger uit Oudsbergen is in Schalkhoven (Hoeselt) betrapt toen hij onder invloed van cocaïne en amfetamines reed. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inrekenen.
Oudsbergen - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

Auto tegen boom en gekanteld

Vrijdag 29 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Tulpenlaan in Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag rond 16.30 uur een auto tegen een boom gebotst en vervolgens gekanteld. Een 29-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte bij het ongeval gewond.

Meisje (20) gewond bij val

Vrijdag 29 november 2019
Oudsbergen - Meisje (20) gewond bij valEen 20-jarig meisje uit Oudsbergen is afgelopen nacht gewond geraakt in het aangezicht bij een val op de Kapucijnenvoer in Leuven. Zij is naar het UZ Gasthuisberg in Leuven gebracht.

GAS-boetes in CARMA-gemeenten

Vrijdag 29 november 2019
De acht gemeenten binnen de politiezone CARMA gaan hetzelfde GAS-reglement invoeren. Dat hebben de burgemeesters vanmiddag bekendgemaakt. Met het GAS-reglement kan opgetreden worden tegen kleine vormen van overlast. De afhandeling van dossiers zal centraal vanuit Genk gebeuren. De gemeenteraden moeten het voorstel nog goedkeuren.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Oudsbergen - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Oudsbergen - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.

Nieuwe vennootschap: Dorpermolen

Donderdag 28 november 2019
Mark Hollanders, Nicole Achten, Len Hollanders, Karen Dilissen, Rens Hollanders en Christa Maesen, allen uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Dorpermolen opgericht met zetel aan de Dorpermolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer een eetgelegenheid met volledige bediening en het bereiden van maaltijden en spijzen in centrale keukens voor rekening van derden.

Tiener en vrouw gewond

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botste een auto met een elektrische step op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een 18-jarige jongen uit Zonhoven raakte daarbij gewond. Gisterenavond raakte een 55-jarige vrouw gewond toen zij aangereden werd op de Koolmijnlaan.

Negen gewonden bij ongevallen

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Wiemismeerstraat en de Europalaan in Genk zijn gisterenavond vijf personen gewond geraakt. In de Turfstraat botste gisterenavond een auto tegen een geparkeerde auto en sloeg vervolgens over de kop. Daarbij vielen drie gewonden. Vanochtend raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto in de Hospitaalstraat.

Lichte vrachtwagen gestolen

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het industrieterrein Kanaal Noord in Bree is een lichte vrachtwagen met elektrische materialen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Geld en dvd-speler gestolen

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is ingebroken in een woning aan de Torenlaan in Genk. De dieven gingen met geld en een dvd-speler aan de haal.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.

Pater Jef Vliegen overleden

Donderdag 28 november 2019
Op 22 november overleed de uit Meeuwen afkomstige pater Jef Vliegen, Missionaris van het H. Hart. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk OLV van het H. Hart in Borgerhout.

Juwelenroof

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er zijn juwelen gestolen in een woning aan de Lechtenstraat in Bocholt. De diefstal is gisterenavond gepleegd.
Kort nieuws van bij de buren
De Champions League-wedstrijd van Genk tegen Salzburg is zonder incidenten gebleven voor de politiediensten. De laatste Europese thuiswedstrijd verliep rustig op het vlak van openbare orde, zonder noemenswaardige incidenten aan de Luminus Arena.Politie CARMA zette zelf een groot aantal manschappen in en kreeg ook versterking van andere politiediensten. Er werd nauw samengewerkt met de politie uit Salzburg, die ook in Genk aanwezig was.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Betaald maar bedot

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Maaseik had een afspraakje met een vrouw via de website Afspraakjes.com. De vrouw kwam opdagen en de man betaalde haar in ruil voor de diensten die ze zou leveren, maar zover kwam het niet. Opeens zei de vrouw dat ze eventjes weg moest. Ze kwam niet meer terug en de man kon haar telefonisch niet meer bereiken. De man stapte naar de politie en diende klacht in wegens oplichting.

Geld ontvreemd bij woninginbraak

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning in Kunselveld in Houthalen-Helchteren. Zij gingen met geld aan de haal.

Kledij en werkmateriaal gestolen

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn gisterenavond twee inbraken gepleegd: in de André Dumontlaan is kledij gestolen, in de Gelabbekerstraat werkmateriaal en een aanhangwagen.

Vier verdachten gevat na inbraak

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de nacht van zaterdag op zondag arresteerde Politie CARMA vier Nederlanders na verdachte gedragingen bij een bedrijf op de Swinnenwijerweg in Genk. De politie betrapte hen op heterdaad. Zaterdagavond rond 23.30 uur werd de politie op de hoogte gebracht dat enkele personen op het terrein van een bedrijf rondliepen. Enkele patrouilles gingen meteen ter plaatse om het terrein te doorzoeken maar kon niemand aantreffen. Rond 1.25 uur trof de bewakingsfirma vier verdachten aan op de Swinnenwijerweg. De politie (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (14) gewond bij aanrijding

Dinsdag 26 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Wildekerslaan in Genk is gisterennamiddag rond 16 uur een 14-jarige fietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. In de Omlooplaan botsten rond 17 uur twee auto's. Een 25-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Victor Vanstraelen overleden

Dinsdag 26 november 2019
Oudsbergen - Victor Vanstraelen overledenGisteren is de in Opglabbeek woonachtige Victor Vanstraelen overleden, de echtgenoot van Leonie Waeben. Hjj was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Patje Rosiers overleden

Dinsdag 26 november 2019
Oudsbergen - Patje Rosiers overledenGisteren is Patje Rosiers overleden, de echtgenoot van Lydia Vranken. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Vrijdag (19 uur) is een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in 't Stamineeke.

Vijf wietplantages opgerold

Dinsdag 26 november 2019
Oudsbergen - Vijf wietplantages opgeroldDe politie heeft vanochtend op zeven locaties huiszoekingen uitgevoerd. De agenten troffen vijf operatieve wietplantages aan waarbij in het totaal 3.841 planten werden aangetroffen. Op alle locaties werd vastgesteld dat er elektriciteit en water illegaal werd afgetapt. De grootste plantage (1.500 planten) werd ontdekt in Leopoldsburg. Ook in Tongeren, Lanaken en Zutendaal zijn planten ontdekt. In Zutendaal heeft een verdachte in de richting van de politieagenten geschoten. In het totaal zijn er zes arrestaties verricht.

Dino Vignigni overleden

Dinsdag 26 november 2019
Oudsbergen - Dino Vignigni overledenZaterdag overleed de in Opglabbeek woonachtige Dino Vignigni, de echtgenoot van Heidi Bylois. Hij was 49 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Italiaanse Missie in Hoevenzavel-Waterschei.

Carjacking op parking

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van Carrefour Market aan de Maaseikerbaan in Genk is vanavond een carjacking gepleegd. Drie gemaskerde mannen trokken een vrouw uit haar auto en reden er met haar voertuig vandoor.

Auto tegen paal : man gewond

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botste vanochtend rond 0.30 uur een auto tegen een verlichtingspaal. Daarbij viel één gewonde: een 37-jarige man uit Diepenbeek.

Gewond bij botsing met vrachtwagen

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Sportlaan en de Hamonterweg in Bree botsen vanmiddag rond 12.30 uur een auto en een vrachtwagen. Daarbij is een 31-jarige vrouw uit Bree gewond geraakt.

Damesvoetbal: Sibret - Louwel 3-1

Maandag 25 november 2019
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel verloren in Sibret. Uitslag: 3 -1.

Met niets in orde

Zondag 24 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op het Marktplein in As trof de politie vrijdagavond een auto aan waarvan de kentekenplaat geschrapt is. De chauffeur had geen identiteitskaart of rijbewijs op zak en kon geen geldig inschrijvings- en verzekeringsbewijs voorleggen. De auto werd getakeld.

Inbraak in twee flats

Zondag 24 november 2019
Vandaag gelezen
In de Hospitaalstraat in Genk is ingebroken in twee appartementen. Er is geld gestolen. De inbraken zijn gisterenavond vastgesteld.

Weg met palletten

Zondag 24 november 2019
Op een bouwwerf aan de Weg naar As zijn palletten gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

KSK Meeuwen verliest van FC Herk

Zondag 24 november 2019
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest van FC HerkKSK Meeuwen heeft met 2-0 verloren op het veld van FC Herk. Sporting Ellikom verloor thuis met 2-6 van Grenstrappers Lommel Kolonie. Nevok Gruitrode speelde 1-1 gelijk op het veld van Thes Tessenderlo B.

Zaalvoetbal: Wellen-Meeuwen 6-1

Zondag 24 november 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Wellen-Meeuwen 6-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 6-1 verloren in Wellen. Meeuwen staat vierde in de stand.

Brand in auto

Zondag 24 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond ontstond brand in de kofferruimte van een auto aan de Kanaalkaai in Bree. Er is veel brandschade.

Vrouw en tiener gewond bij botsing

Zaterdag 23 november 2019
Vanochtend rond 2.10 botsten twee auto's op het kruispunt van de Hofstraat en de Cremerstraat in Houthalen-Helchteren. Een 42-jarige vrouw en een 17-jarige passagier, beiden uit Houthalen-Helchteren, gewond.

Winst voor Kabouters Opglabbeek

Zaterdag 23 november 2019
Oudsbergen - Winst voor Kabouters OpglabbeekKabouters Opglabbeek heeft vanavond de buren van Calcio Genk verslagen met 4-0, na doelpunten van Dieter Kosten (3) en Antonio Foglia. Eendracht Louwel speelde thuis 2-2 gelijk tegen Exc. Hamont.

Auto's botsen: drie gewonden

Zaterdag 23 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Sportlaan en de Kookshofstraat in Bree. Daarbij velen drie gewonden: een 80-jarige man uit Bree en een 59-jarige man en een 57-jarige vrouw, beiden uit Peer.

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Oudsbergen - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Zonhoven B - Wijshagen 3-2

Vrijdag 22 november 2019
Oudsbergen - Zonhoven B - Wijshagen 3-2Heidebloem Wijshagen heeft vanavond met 3-2 verloren op het veld van Zonhoven Utd B. Wijshagen speelt zijn volgende wedstrijd thuis tegen Sporting Ellikom.

Drie verkeersongevallen

Vrijdag 22 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.20 uur raakte in de Herenstraat in Genk een 59-jarige fietser uit Genk gewond bij een aanrijding met een autobus. Op de Transportlaan werd een 59-jarige voetganger uit Genk gewond bij een ongeval met een auto. Om 7 uur raakte op de Cockerillplaats een 61-jarige fietsster uit Genk gewond bij een aanrijding met een auto.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht

Drugssmokkelaar gearresteerd

Vrijdag 22 november 2019
De politie heeft een netwerk opgerold dat drugs smokkelde naar Australië. Een hoofdverdachte, een vijftiger, is in Opglabbeek aangehouden.

Weer schaap doodgebeten

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is er weer een schaap doodgebeten in Peer. Er wordt onderzocht of dit het werk van de wolf is.

Auto rijdt in op tractor

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op 't Hasseltkiezel in Bree een auto achteraan op een tractor aangereden. De tractorbestuurder liep daarbij zware verwondingen op. De autobestuurder werd lichtgewond.

Nieuwe vennootschap: EasyFin

Donderdag 21 november 2019
Tine Moors uit Hasselt en Annelyne Lambeets uit Herk-de-Stad hebben de besloten vennootschap EasyFin opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consulting op het gebied van beheer en management, debiteurenbeheer en minnelijke en gerechtelijke invordering voor derden.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Oudsbergen - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Vrouw (48) gewond bij botsing

Woensdag 20 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Oosterring en Fletersdel in Genk zijn deze namiddag rond 13.30 uur een auto en een vrachtwagen gebotst. Een 48-jarige vrouw uit Zutendaal raakte daarbij gewond.

Bedrijf ontruimd na brandmelding

Woensdag 20 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag is het bedrijf Sabic in Genk ontruimd. Dat gebeurde na een brandmelding. Achteraf bleek dat de brandmelding vals was.

Dakappartement uitgebrand

Woensdag 20 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Ondanks snel optreden van de brandweer is deze voormiddag een dakappartement uitgebrand aan de Opitterstraat in Bree. In de aanpalende woningen is er beperkte rookschade. Op het ogenblik van de brand waren de bewoners afwezig. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Oudsbergen - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Godelieve Thora overleden

Dinsdag 19 november 2019
Oudsbergen - Godelieve Thora overledenIn Meeuwen is zondag Godelieve Thora overleden, de weduwe van Henri Hermans. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Auto belandt op zijn kant

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een ongeval op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren belandde een auto op zijn kant. Het ongeval gebeurde deze namiddag. Of er gewonden vielen, is niet geweten.

Actie tegen drugs in het verkeer

Dinsdag 19 november 2019
Oudsbergen - Actie tegen drugs in het verkeerZoomDe politie CARMA heeft gisteren in Oudsbergen en Zutendaal actie gevoerd tegen drugs in het verkeer. Een man uit Maaseik, die geseind stond, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Hij mag zich aan een boete van minstens 1.500 euro verwachten.

Twaalf chauffeurs onder invloed

Dinsdag 19 november 2019
Bij de controle van 443 bestuurders in Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Genk bleken twaalf personen te diep in het glas te hebben gekeken. Het rijbewijs van drie bestuurders is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Meisje (13) aangereden door auto

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Duinenlaan in Genk is vanmorgen rond 8 uur een 13-jarig meisje uit Genk gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Een 30-jarige vrouw uit Genk liep rond 8.45 uur verwondingen op bij een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Putwijerstraat en de Kensheide.

Werkmaterialen gestolen

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen hebben allerlei werkmaterialen gestolen op een bouwwerf aan de Kloosterstraat in Bocholt. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten. De jongste weken zijn er in Noord-Limburg al meerdere werfdiefstallen gepleegd.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Oudsbergen - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Oudsbergen - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Juwelen gestolen in flat

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Burgemeester Gerard Bijnenslaan in Genk is gisteren ingebroken in een appartement. Er zijn juwelen gestolen.

Fietsster (17) gewond bij aanrijding

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bochtlaan in Genk is een 17-jarige fietsster uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding door een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.30 uur.

Geld gestolen in horecazaak

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is ingebroken in een horecazaak aan de Toleikstraat in Bree. Er is geld gestolen.

Man gooit molotovcocktail in woning

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Man gooit molotovcocktail in woningDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een veertiger tot 30 maanden cel met uitstel veroordeeld omdat hij een molotovcocktail binnen gooide in de woning van zijn ex-echtgenote in Bree. De rechtbank besliste ook dat de man zich moet begeleiden door het CAW. Op het ogenblik van de feiten waren de vrouw en de kinderen niet thuis. (PG)
In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen met 43-28 verloren van Uilenspiegel. Meeuwen staat laatste in de stand.

Damesvoetbal: Louwel - Perwez 2-0

Maandag 18 november 2019
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel Perwez verslagen met 2-0. De eindstand was al aan de rust bereikt. Reyners en Ramakers maakten de doelpunten.

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Oudsbergen - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Oudsbergen - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Oudsbergen - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)
Kort nieuws van bij de buren
Een dertiger uit Dilsen-Stokkem is vanochtend rond 1.30 uur uit het verkeer gehaald wegens overdreven snelheid en onaangepast rijgedrag. De man reed op de E314 in Genk aan zeer hoge snelheid. Na een lange achtervolging kon een patrouille van de politie CARMA hem intercepteren op de verkeerswisselaar in Lummen. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

Huiszoeking levert drugs op

Zondag 17 november 2019
Oudsbergen - Huiszoeking levert drugs opEen 29-jarige man uit Lommel is tijdelijk van zijn vrijheid beroofd wegens bezit van drugs tijdens een drugsactie van de politie Carma in Genk, Bocholt en Houthalen-Helchteren. De man werd betrapt in Bocholt. Bij een huiszoeking in zijn woning is nog een hoeveelheid drugs aangetroffen. 

Twee vrouwen gewond bij aanrijding

Zondag 17 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de oprit van de E314 in Genk raakten zaterdagnamiddag rond 13 uur twee personen gewond: een 36-jarige vrouw uit Zutendaal en een 27-jarige vrouw uit Schaarbeek.

Vrouw (41) gewond bij botsing

Zondag 17 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van een winkel aan de Sportlaan in Bree botsten gisterennamiddag rond 16.30 uur twee auto's. Daarbij raakte een 41-jarige vrouw uit Bree gewond.

Broodautomaat opengebroken

Zondag 17 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar As in Genk is ingebroken in een broodautomaat. Dat leverde de daders geld op. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Fietser (66) gewond bij aanrijding

Zondag 17 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As botsten gisterenavond rond 18 uur een auto en een 66-jarige fietser uit As. Deze laatste raakte daarbij gewond.

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Oudsbergen - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

Eendracht Louwel wint in Gruitrode

Zondag 17 november 2019
Oudsbergen - Eendracht Louwel wint in GruitrodeEendracht Louwel heeft met 0-1 gewonnen van Nevok Gruitrode. Sporting Ellikom verloor met 8-1 van Turkse Rangers. Heidebloem Wijshagen speelde 2-2 gelijk tegen Paal-Tervant B. Kabouters Opglabbeek won met 1-2 van Genk VV.

Albanesese beertjes opgevangen

Zondag 17 november 2019
Oudsbergen - Albanesese beertjes opgevangenZoomHet Natuurhulpcentrum heeft twee jonge Albanese beertjes opgevangen. Hoewel de dieren nog wat schuw zijn, zijn ze ondertussen al beginnen eten. De volgende vier weken blijven ze in quarantaine, waar er een volledige check-up gedaan zal worden. Na die quarantaineperiode mogen ze verhuizen naar een groter verblijf. Nu al start de zoektocht naar een nieuwe en definitieve thuis waar de beertjes voor de rest van hun leven kunnen blijven. (Foto Natuurhulpcentrum)

Voertuigen botsen

Zondag 17 november 2019
Oudsbergen - Voertuigen botsenTwee auto's, bestuurd door resp. een 42-jarige uit Lommel en een 33-jarige uit Oudsbergen, botsten gisterenvoormiddag rond 11 uur. Het ongeval gebeurde op de Gruitroderlaan in Opoeteren (Maaseik).

Meeuwen klopt Mechelen a/d Maas

Zaterdag 16 november 2019
Oudsbergen - Meeuwen klopt Mechelen a/d MaasKSK Meeuwen heeft vanavond Eendracht Mechelen-aan-de-Maas verslagen met 1-0. Meeuwen speelt zondag uit bij Herk FC

Auto in beek

Zaterdag 16 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërweg in Bocholt belandde vanochtend rond 2.45 een auto in de beek. De bestuurder raakte daarbij gewond.

Zaalvoetbal: Meeuwen-Koersel 2-2

Zaterdag 16 november 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen-Koersel 2-2In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen RSC Koersel. Meeuwen staat derde in de stand.

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Trucking Service failliet verklaard

Vrijdag 15 november 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Trucking Service met maatschappelijke zetel aan de Nijverheidslaan in Oudsbergen failliet verklaard.

Weg met leeggoed

Vrijdag 15 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een café aan de Lozerstraat in Bocholt is een aantal bakken leeggoed gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Auto in gracht: 31-jarige man gewond

Vrijdag 15 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kookshofstraat in Bree belandde gisterenavond rond 17.30 uur een auto in de gracht. Een 31-jarige man uit Bocholt raakte daarbij gewond.

Fietser (57) gewond bij aanrijding

Vrijdag 15 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 14 uur botsten een auto en een fietser op de rotonde van de Rozenkranslaan en de Gildelaan in Genk. De 57-jarige fietser uit Genk raakte daarbij gewond.

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Voetganger omgekomen

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Voetganger omgekomenOp het kruispunt van de Kasteelstraat en de Parkstraat in Opoeteren raakten vanavond een voetganger en een auto in een aanrijding betrokken. De voetganger bezweek ter plaatse aan de opgelopen verwondingen.

Wietplantage opgerold

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage opgeroldVanavond heeft de politie een wietplantage ontdekt aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De Civiele Bescherming is opgeroepen om de plantage op te ruimen.

Gewond bij aanrijding met autobus

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk raakte vanmorgen rond 9.15 uur een 58-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond bij een aanrijding met een autobus. In de Stalenheidestraat werd een 20-jarige bromfietser uit Genk gewond bij een aanrijding met een auto.

Auto in gracht op Grote Baan

Donderdag 14 november 2019
Vanochtend rond 5.30 uur belandde een auto in de gracht op de Grote Baan. Een 33-jarige vrouw uit Peer raakte daarbij gewond.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Oudsbergen - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Weg met gsm's en tablets

Woensdag 13 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een handelszaak aan de Winterslagstraat in Genk. De buit bestaat uit gsm's en tablets.

Keukenapparaten gestolen

Woensdag 13 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met keukenapparaten en vleeswaren aan de haal in een horecazaak aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Oudsbergen - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Oudsbergen - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

Jef Schepers overleden

Dinsdag 12 november 2019
Oudsbergen - Jef Schepers overledenZaterdag is de in Meeuwen woonachtige Jef Schepers overleden, de echtgenoot van Mia Geers. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Twee inbraken in tuinhuisjes

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Wauberg-Peer is vandaag ingebroken in twee tuinhuisjes. De daders maakten twee koersfietsen, twee fietsen en allerlei gereedschap buit. De diefstallen zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Oudsbergen - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.

Twee verkeersongevallen

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend botste een auto tegen een boom op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Een dertiger uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond. Vanmorgen rond 8.25 uur vloog een auto uit de bocht aan het kruispunt van de Vlinderstraaat en de Snijwitstraat. Daarbij werd een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren gewond.

Weg met juwelen

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Molenstraat in Genk zijn juwelen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Geld gestolen uit woning

Dinsdag 12 november 2019
Oudsbergen - Geld gestolen uit woningIn een woning aan de Weg naar Helchteren is geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Oudsbergen - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Ramaekers overleden

Dinsdag 12 november 2019
Oudsbergen - Henri Ramaekers overledenVrijdag is Henri Ramaekers overleden, de echtgenoot van Truda Willems. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Damesvoetbal: Heist-Louwel 0-4

Maandag 11 november 2019
In tweede nationale B van het damesvoetbal heeft Louwel in Heist gewonnen met 0-4. In eerste provinciale verloor Louwel B van KRC Genk Ladies C met 0-3.
In de derde provinciale van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo C het met 3-1 gehaald van Opglabbeek. Stalvoc Beverlo staat vierde in de stand, Opglabbeek laatste.

Zaalvoetbal: Genk-Meeuwen 3-3

Maandag 11 november 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Genk-Meeuwen 3-3In tweede nationale van het zaalvoetbal heeft Meeuwen 3-3 gelijk gespeeld bij ZVK A5 Genk. Meeuwen staat tweede in de stand.

Man rijdt verder zonder rijbewijs

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde zondag op de Duinenlaan in Genk een 44-jarige autobestuurder. Tijdens het verkeerstoezicht naar aanleiding vann de voetbalwedstrijd KRC Genk-Gent weigerde de man te stoppen voor de gemachtigde toezichters. Daarop haalde de politie de wagen uit het verkeer. De bestuurder was onder invloed van verdovende middelen, droeg zijn veiligheidsgordel niet en weigerde om de boorddocumenten af te geven. De Genkenaar werd bestuurlijk gearresteerd, kreeg een pv voor de verkeersovertredingen en (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met twee fietsen

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Collegelaan in Genk zijn twee fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Motard vlucht voor politie

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Antwerpsestraat in Diest trok een 23-jarige motorrijder uit Houthalen-Helchteren zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur de aandacht van de politie door zijn onaangepast rijgedrag. De motorrijder probeerde aan de politiecontrole te ontkomen door aan hoge snelheid weg te vluchten in de richting van Beringen. Hierbij maakte hij verschillende zware overtredingen en werd op het nippertje een aanrijding vermeden. Op de Wezelbaan in Schaffen hield de motorrijder het voor bekeken. Op beslissing van het parket van Leuven werd de motorfiets aan de ketting gelegd. De man beschikte niet over een geldig rijbewijs voor een motorfiets.

Twee ongevallen in tien minuten

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren zijn vrijdagnamiddag op tien minuten tijd twee verkeersongevallen met gewonden gebeurd. Om 15.30 uur botsten een fietser en een auto. Een 38-jarige man uit Houthalen-Helchteren en zijn twee kinderen raakten gewond. Om 15.40 uur botsten twee auto's. Daarbij werd een 59-jarige vrouw uit Heusden-Zolder gewond.

Twee ongevallen: drie gewonden

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in Genk raakten vrijdagavond rond 18.15 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Twee Genkenaren van 19 en 42 jaar werden daarbij gewond. Op de Onderwijslaan botsten vrijdagavond rond 21.10 uur twee auto's. Een 24-jarige vrouw uit Bree werd daarbij gewond.

Twee mannen gewond bij botsing

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 21-jarige man uit Hamont-Achel en een 52-jarige Nederlander raakten gisterennamiddag gewond bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht maar verkeerden niet in levensgevaar. De Hamonterweg werd in de richting van Bocholt tijdelijk afgesloten.

Weg met motorfiets

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille is een motorfiets gestolen. De diefstal is vrijdag gepleegd.

Twee auto's gestolen

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een huis aan de Schutterijstraat in Bree is vanochtend de diefstal van twee auto's vastgesteld. In een woning aan de Schoolstraat is ingebroken Daar is een speaker gestolen.
Oudsbergen - Gruitrode speelt gelijk in Lindel-HoevenNevok Gruitrode is op het veld van Lindel-Hoeven niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Heidebloem Wijshagen verloor met 4-0 op het veld van Sporting Winterslag. Sporting Ellikom klopte Eendracht Houthalen met 3-2.

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Kabouters Opglabbeek

Zaterdag 9 november 2019
Oudsbergen - Winst voor Kabouters OpglabbeekKabouters Opglabbeek heeft vanavond met 5-3 gewonnen van Mechelen-aan-de-Maas B. Louwel versloeg Thes Sport B met 3-2. KSK Meeuwen heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld bij en tegen Park Houthalen.
Oudsbergen - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Lut Verslegers overleden

Zaterdag 9 november 2019
Oudsbergen - Lut Verslegers overledenDonderdag is de in Meeuwen woonachtige Lut Verslegers overleden, de weduwe van Marc Geuns. Zij was 59 jaar. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Karel Braeken overleden

Zaterdag 9 november 2019
Oudsbergen - Karel Braeken overledenOp 1 november overleed de in Wijshagen woonachtige Karel Braeken, de echtgenoot van Sonja Vrolijkx. Hij was 57 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Actie tegen grenscriminaliteit

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Actie tegen grenscriminaliteitZoomPolitie CARMA nam gisteren samen met de douane en PZ Maasland deel aan de internationale actie Trivium. Op vier locaties in de gemeenten Bocholt en Kinrooi voerde Politie CARMA controles uit in de strijd tegen rondtrekkende dievenbendes en grenscriminaliteit. 675 bestuurders ondergingen een alcoholtest. 127 voertuigen en 134 personen zijn grondig gecontroleerd in de controlepost. De politie stelde een tiental overtredingen vast (o.a. drugs, keuring, gordel, verboden wapen). Eén bestuurder was onder invloed van drugs en een andere werd betrapt met een grote hoeveelheid cannabis.

Bejaarde gewond bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 75-jarige vrouw uit Stramproy (75) is deze voormiddag rond 9.45 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Stramproyerweg en de Luypenweg in Bocholt .

Voor 5.390 euro boetes geind

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag heeft de politie samen met de Wegeninspectie en de Dienst Sociale Wetten van 6 tot 14 uur het zwaar verkeer gecontroleerd bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk. 10 van de 25 gecontroleerde vrachtwagens waren in overtreding. Er werden voor 5.390 euro boetes geind.

Quadrijder over de kop

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 15.30 uur ging een quadrijder over de kop op de Maaseikerbaan in Bree. De gewonde is een 58-jarige man uit Maaseik. Vanmiddag raakte een 50-jarige fietser uit Bree gewond bij een aanrijding met een auto in de Toleikstraat.

Inbraak in handelszaak: geld weg

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een inbraak vastgesteld in een handelszaak aan de Molenstraat in Genk. Er is geld gestolen.

Woningbrand veroorzaakt door kaars

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Peerboomstraat in Genk ontstond vanavond brand in een huis. De brand werd veroorzaakt door een kaars. Er is schade aan het meubilair.

Recordjaar voor Kunstacademie

Donderdag 7 november 2019
Nooit eerder telde de Kunstacademie Noord-Limburg zoveel inschrijvingen als voor het schooljaar 2019-2020. Met 3315 zijn ze, de leerlingen muziek, theater, dans en beeldende kunsten. Dat zijn maar liefst 224 leerlingen meer dan het vorige schooljaar.
Wellicht is de invoering van het nieuwe decreet deeltijds kunstonderwijs niet vreemd aan dit succes. Hierdoor kon de kunstacademie immers uitpakken met nieuwe opleidingen zoals kunstenmix, musical, kunstatelier, kunstinzicht en muziekschatten. (…) Het hele nieuwsbericht

Twee bromfietsers gewond

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hoogstraat en de Stationsstraat in Genk botsten vanmorgen rond 9 uur een auto en een 39-jarige bromfietser uit Bilzen. Deze laatste raakte daarbij gewond. Rond 11 uur raakte een 44-jarige bromfietsster uut Genk gewond bij een aanrijding met een auto op de Hoevenzavellaan.

Fietser (24) gewond bij botsing

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren raakte een 24-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.45 uur.

Inbrekers weg met geld

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kraanbeekstraat in Houthalen-Helchteren is ingebroken in een woning. De daders maakten geld buit.

Rijden ondanks rijverbod

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Millenstraat in Bree is gisterennamiddag een 72-jarige man uit Bree betrapt die een auto bestuurde hoewel hij een rijverbod van onbepaalde duur had opgelopen. Het voertuig werd getakeld.

Gratis naar lezing Annelies Beck?

Donderdag 7 november 2019
Oudsbergen - Gratis naar lezing Annelies Beck?Zoom
Annelies Beck is de frontvrouw van Terzake op Canvas. Zij is ook historica, journaliste en auteur. Nu zondag 10 november is ze te gast in de bibliotheek in Lommel met een lezing over haar laatste boek 'Toekomstkoorts'. Hierin belicht ze een onbekende bladzijde uit de Belgische geschiedenis en geeft tegelijk een kijk op het hedendaagse Brazilië. De lezing vindt plaats om 10.30 uur en de bokes en bubbels krijgt u er bovenop! De eerste vijf die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be krijgen een gratis duoticket! Snel zijn is de boodschap...Meer info. UPDATE: de gratis tickets zijn de deur uit, reserveren kan nog wél!

Stalker op het matje

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een jongeman uit Houthalen-Helchteren werd ter verantwoording geroepen voor het belagen en bedreigen van een minderjarig meisje. Er moet een contactverbod komen, stelt de advocate van de familie van het meisje. De jongeman riskeert twee jaar cel. Begin december wordt er vonnis geveld. (PG)

Wiettelers veroordeeld

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een twintiger uit Peer tot 40 maanden celstraf en;een boete van 12.000 euro veroordeeld voor het uitbaten van een wietplantage aan de Noordervest in Peer. Zijn vriendin kreeg een werkstraf van 150 uur en een boete van 8.000 euro met uitstel. (PG)

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Oudsbergen - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Tiener vervolgd voor vechtpartij

Woensdag 6 november 2019
Oudsbergen - Tiener vervolgd voor vechtpartijEen 19-jarige jongeman uit Oudsbergen stond vandaag in Tongeren terecht voor een vechtpartij met een studiegenoot aan een school in Oudsbergen. Het Openbaar ministerie kan zich verzoenen met  de opschorting van de straf onder probatievoorwaarden omdat de dader de feiten betreurt. Op 4 december wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Liza Hellinx overleden

Woensdag 6 november 2019
Oudsbergen - Liza Hellinx overledenMaandag is Liza Hellinx overleden, de weduwe van Jaak Vanbaelen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
De politie Carma heeft vandaag samen met de Vlaamse belastingdienst een controleactie gehouden in Houthalen-Helchteren en Genk. Er werd 7.890 euro aan openstaande boetes geind.

Vrouw gewond bij aanrijding

Dinsdag 5 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Europalaan in Genk.

Dieven weg met auto

Dinsdag 5 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Dorpsstraat in As is een auto gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Koperdieven gearresteerd

Dinsdag 5 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zondagavond rond 22.30 uur werd de politie op de hoogte gebracht van een verdachte toestand aan het slachthuis op de Europalaan in Genk. De politie ging meteen ter plaatse en doorzocht het gebouw met meerdere ploegen. In het gebouw werden twee mannen aangetroffen. Een 31-jarige Genkenaar en een 33-jarige man uit Diepenbeek werden gearresteerd. Ter plaatse werd werkmateriaal gevonden dat gebruikt kan worden bij een koperdiefstal. De gereedschappen werden in beslag genomen. Het duo werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om de dertiger uit Diepenbeek aan te houden. De andere verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Mia Vranken overleden

Maandag 4 november 2019
Oudsbergen - Mia Vranken overledenGisteren is Mia Vranken overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Gustaaf Wolfs. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Schapen doodgebeten

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht zijn twee schapen doodgebeten in een weide in Wauberg-Peer. Mogelijk was dat het werk van wolf August. Rond de weide staat schrikdraad maar de elektriciteit stond naar verluidt niet op.

Twee werfdiefstallen

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kaulillerweg en aan de Kloosterstraat in Bocholt hebben dieven toegeslagen op een werf. Er is telkens werkmateriaal gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld. Vermoedelijk zijn de diefstallen het werk van dezelfde daders.

Zes gewonden bij botsing

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de N75 in As zijn gisterenavond rond 17 uur zes gewonden gevallen: een 30-jarige vrouw en een baby uit Tervuren, een 27-jarige vrouw uit Maaseik, een 29-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem, een 30-jarige vrouw uit Sint-Pieters-Woluwe en een 30-jarige vrouw uit Sint-Lambrechts-Woluwe.

Fietser (56) gewond bij aanrijding

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.20 uur raakten een 56-jarige fietser uit Zonhoven en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken in de Woudstraat in Genk. De fietser werd gewond.

Inbraak in bedrijf: geld weg

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers maakten geld buit in een bedrijf aan de Voortbemdenstraat in Bree. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Trio veroordeeld voor tabaksdiefstalllenDrie mannen uit Houthalen-Helchteren hebben elk 25 maanden cel en een boete van 1.600 euro gekregen voor het plegen van tabaksdiefstallen. Zij sloegen vooral toe bij Okay en Colruyt, onder meer in Beringen en Zonhoven. De auto die zij gebruikten om de diefstallen te plegen is verbeurd verklaard.(PG)

Brandweer rukt nodeloos uit

Maandag 4 november 2019
De brandweerkorpsen van Bree, Genk en Houthalen-Helchteren rukten deze voormiddag uit nadat een brand werd gemeld aan de Weg naar Ellikom in Meeuwen. Er bleek echter geen brand te zijn.

Vrouw (19) onder invloed

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4.15 uur werd in de Nieuwstraat in Genk een auto aan de kant gehaald. Een patrouille van Politie CARMA merkte de wagen op in de Dieplaan. Deze reed aan hoge snelheid, verloor bijna de controle aan de rotonde met de Centrumlaan en reed via de middenberm richting Grotestraat. De 19-jarige bestuurster uit Genk, die ook nog drie passagiers aan boord had, legde een positieve ademtest af en kreeg een stuurverbod van zes uur opgelegd.

Twee crossmotoren gestolen

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een huis aan de Meeënheide in Genk zijn twee crossmotoren en een koersfiets gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Vrouw (28) gewond bij botsing

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen raakten gisterenavond drie auto's in een kop-staartbotsing betrokken. Daarbij werd een 28-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.

Wijshagen klopt Lanklaar

Zondag 3 november 2019
Oudsbergen - Wijshagen klopt LanklaarHeidebloem Wijshagen heeft Lanklaar verslagen met 3-0. Nevok Gruitrode klopte Stal Sport met 1-0. Kabouters Opglabbeek versloeg Bokrijk Sport met 11-0. Eendracht Louwel won met 3-2 van Turkse FC.

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)

KSK Meeuwen wint in Halen

Zaterdag 2 november 2019
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint in HalenKSK Meeuwen heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Moedige Duivels Halen. KSK Meeuwen speelt zaterdag uit bij Park Houthalen.

Twee gewonden bij aanrijding

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Baan naar Helchteren in Peer botsten gisterenavond twee auto's. De twee bestuurders werden daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Catho Evens overleden

Zaterdag 2 november 2019
Oudsbergen - Catho Evens overledenOp 30 oktober overleed de in Opglabbeek woonachtige Catho Evens, de echtgenote van Jerôle Meus. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Niel-bij-As. Aansluitend volgt de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.
Oudsbergen - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Oudsbergen - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Jan Dreezen overleden

Vrijdag 1 november 2019
Oudsbergen - Jan Dreezen overledenGisteren is Jan Dreezen overleden, de weduwnaar van Dora Siborgs. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Tiener gewond bij ongeval

Vrijdag 1 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Fabrieksstraat in Bocholt zijn een fietser en een bromfietser ten val gekomen. Een 16-jarige uit Lommel liep daarbij verwondingen op. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.

Auto en terreinwagen botsen

Vrijdag 1 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een terreinwagen op de Noordweg in Peer zijn vandaag één licht- en twee zwaargewonden gevallen. Door de klap belandde de auto in de berm. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen