Het overige nieuws

Apotheek overvallen

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is een apotheek op de André Dumontlaan in Genk overvallen. Niemand raakte gewond. De politie voerde een buurtonderzoek ui maar de verdachten konden niet aangetroffen worden.

Botsing op Westerring en Noordlaan

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de Westerring in Genk zijn vanochtend rond 1 uur een 24-jarige Genkenaar en een 49-jarige man uit Kortessem gewond. Gisterennamiddag rond 16.15 uur botsten een auto en een 17-jarige bromfietser uit Genk in de Noordlaan. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Diefstal in sportclub

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kleedkamer van een sportclub op Kattevennen in Genk zijn sleutels, een uurwerk, schoenen en airpods gestolen. Op de auto werd een auto ontvreemd.

Hangbuikzwijn in beslag genomen

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie nam woensdag een hangbuikzwijn en drie kippen in beslag in de Kelchterhoefstraat in Houthalen-Helchteren. De eigenaar kreeg enkele weken geleden een verwittiging om de leefomstandigheden van de dieren aan te passen. Bij hercontrole bleek dat de dieren nog steeds in een veel te kleine ruimte zaten zonder eten of drinken. De dieren krijgen een tijdelijk onderkomen bij het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.

Dief veroordeeld

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank heeft vandaag een twintiger uit Bocholt veroordeeld tot 36 maanden cel waarvan de helft met uitstel voor meerdere diefstallen met geweld en drugsbezit.

Geen straf voor opblazen automaat

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De daders die drie jaar geleden een broodautomaat hebben opgeblazen aan de Noordervest in Peer krijgen geen straf omdat de feiten verjaard zijn. De daders waren twee twintigers uit Peer en één uit Bocholt en een 45-jarige man uit Mol.

Vrouw steekt vriend neer

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Vrouw steekt vriend neerDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft vandaag een vrouw uit As tot 40 maanden celstraf en een boete van 1.600 euro, telkens met uitstel, veroordeeld omdat zij haar vriend messteken toebracht. De rechtbank besliste ook dat de vrouw zich moet laten behandele voor haar agressieprobleem.

Jos Joosen overleden

Donderdag 31 oktober 2019
Oudsbergen - Jos Joosen overledenMaandag is Jos Joosen overleden, de echtgenoot van Thilly Cuppens. Hij was 71 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de  begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroetin: zaterdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOP.

Zuster Elisa Smeets overleden

Donderdag 31 oktober 2019
Oudsbergen - Zuster Elisa Smeets overledenDinsdag is de uit Meeuwen afkomstjge zuster Elisa Smeets overleden. De  uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de kapel van de Zusters van Maria in Leuven.

Argenta sluit bankautomaten

Woensdag 30 oktober 2019
Oudsbergen - Argenta sluit bankautomatenArgenta sluit voor onbepaalde duur hun bankautomaten. "Er gebeurden de laatste maanden meerdere plofkraken op bankautomaten, waaronder ook bij Argenta. Plofkraken zijn een internationaal fenomeen waarbij de criminelen steeds driester te werk gaan. De schade wordt steeds groter. Gelukkig zijn hierbij nog geen slachtoffers gevallen. Omdat veiligheid primeert, hebben we besloten om uitzonderlijke maatregelen te nemen en al onze bankautomaten te sluiten", laat de bank weten.
Kort nieuws van bij de buren
De politie Maasland heeft op de Boslaan in Dilsen een overladen lichte vrachtwagen aan de kant gezet. De bestuurder, een 55-jarige man uit As, verklaarde dat hij al 23 jaar zonder rijbewijs rijdt.

Overlastcontrole

Woensdag 30 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond controleerde Politie CARMA op de Jaarbeurslaan in Genk drie twintigers uit Genk. De jongemannen hadden een kleine hoeveelheid drugs bij. Eén van hen probeerde de controle te ontvluchten maar kon verderop toch staande gehouden worden. Hij bleek zich niet aan eerder opgelegde voorwaarden te houden en werd gearresteerd. De politie nam de drugs in beslag.

Twee auto's en vrachtwagen botsen

Woensdag 30 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de rotonde van de Europalaan en de Oosterring in Genk botsten vanmiddag rond 12.50 uur twee auto's en een vrachtwagen. Een 26-jarige vrouw uit Beringen liep daarbij verwondingen op.

Gera Construct failliet

Woensdag 30 oktober 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren Gera Construct met vestiging aan de Industrieweg-Noord in Oudsbergen failliet verklaard.

Recyclageparken zaterdag open

Woensdag 30 oktober 2019
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag 2 november open.

Neerglabbeek viert Sint-Hubertus

Woensdag 30 oktober 2019
Zondag 3 november (10.30-18 uur) viert Neerglabbeek Sint-Hubertus. Op het programma staan onder meer een eucharistieviering met jachthoornblazers, een slipjacht, de zegening van paarden en honden, koerstochten en huifkartochten.

Materiaal gestolen uit garage

Dinsdag 29 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Kapelstraat in Bocholt is allerlei werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Koperdiefstal in bedrijf

Dinsdag 29 oktober 2019
In een bedrijf aan de Nijverheidslaan is een koperdiefstal gepleegd. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Sinds begin september startten Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen met de zoektocht naar tuinen voor de actie Klimaatboom zoekt tuin. Via deze actie zoeken ze naar Limburgers en Diestenaren die graag hun steentje willen bijdragen voor het klimaat door een klimaatboom in hun tuin te planten. Meer bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en minder CO2. Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.

Auto tegen aanhangwagen

Maandag 28 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10 uur botste een auto tegen een aanhangwagen in de Vooruitzichtlaan in Genk. Een 29-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. In de Vennestraat botsten deze voormiddag rond 10.50 uur een auto en een 70-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Dieven weg met fietsen

Maandag 28 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een winkel aan de Steenweg op Kleine Brogel in Bocholt zijn enkele fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen van Merksem verloren. Uitslag: 27-31. Meeuwen staat laatste in de stand.

Twintig flessen lachgas gevonden

Zondag 27 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een auto in Kolderbos (Genk) heeft de politie twintig flessen lachgas aangetroffen. De flessen zijn in beslag genomen.

Twee fietsers gewond

Zondag 27 oktober 2019
In de Poortstraat raakten vrijdagnamiddag rond 15.30 uur een auto en een 41-jarige fietsster uit Bree en een 39-jarige fietser uit Bocholt in een aanrijding betrokken. De fietsers werden gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Mispadstraat in Genk raakten gisterenavond rond 18 uur een auto en een 35-jarige fietser uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Controles aan KRC-stadion

Zondag 27 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Controles aan KRC-stadionPolitie CARMA voerde gisterenavond extra controles uit aan de Luminus Arena. Voor de start van de wedstrijd tussen KRC Genk en Cercle Brugge werd een aantal supporters aan een grondige controle op drugs, wapens en pyrotechnisch materiaal onderworpen. Deze controles stonden los van de toegangscontroles door stewards van KRC Genk. Het gebruik van drugs door supporters en het bezit van wapens en pyrotechnisch materiaal heeft een ernstige impact op de openbare veiligheid in en rondom het (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Wijshagen verliest in Grote BrogelHeidebloem Wijshagen heeft vanmiddag met 3-2 verloren op het veld van Sporting Grote Brogel. Sporting Ellikom verloor met 5-2 van Zonhoven Utd. Eendracht Louwel won met 1-3 in Lindel-Hoeven.

Uur zonder stroom

Zondag 27 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk en As heeft men vanochtend nagenoeg een uur zonder elekticiteit gezeten. Oorzaak van het euvel was een fout op een middenspanningslijn.

Opglabbeek wint bij Boxberg

Zaterdag 26 oktober 2019
Oudsbergen - Opglabbeek wint bij BoxbergKabouters Opglabbeek is vanavond met 1-3 gaan winnen bij Boxberg. KSK Meeuwen verloor met 1-3 van FC Alken. Nevok Gruitrode verloor met 4-1 van As-Niel.

Het wordt kouder

Zaterdag 26 oktober 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt kouderEen hogedrukgebied over het zuiden van Europa kan storingen net buiten onze regio houden, al schuiven de overhangende (hoge) wolkenvelden wel tot onze streken. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op zondag, domineert een volgend hogedrukgebied het weerbeeld. De kern bevindt zich echter nabij IJsland, waardoor polaire lucht wordt aangevoerd. Het wordt dan ook een flink stuk kouder.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt en erg zacht bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Jansen overleden

Zaterdag 26 oktober 2019
Oudsbergen - Paul Jansen overledenDonderdag is Paul Jansen overleden, de echtgenoot van Mia Ramaekers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOP.

Komende nacht een uur langer slapen

Zaterdag 26 oktober 2019
Oudsbergen - Komende nacht een uur langer slapenKomende nacht begint de wintertijd. Om 3u wordt de klok dus een uurtje teruggezet. Meteen kunnen we een uur langer slapen!
Tijdens de weekends van 1, 9, 23 en 30 november werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt dan de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Hamont/Hasselt tussen Herentals en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hasselt wijzigen tussen Hasselt en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hamont wijzigen tussen Mol en Hamont. De reisplanner houdt al rekening met deze aanpassingen, meldt de NMBS.

Auto uit bocht en in weide

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogveldstraat in Opoeteren ging gisterenavond een auto uit de bocht. De wagen belandde in een weide. De bestuurster was onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Weg met diepvriezer en frigo

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Stalenstraat in Genk is ingebroken in een woning. De buit bestaat uit een diepvriezer, een frigo, een salon en een tafel.

Juwelen gestolen in woning

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een woning aan de Vlierstraat in Bocholt. De daders maakten er juwelen buit.

Steeds minder geboorten

Donderdag 24 oktober 2019
In 2018 zijn er in België 117.800 baby’s geboren, een daling van 1,1% ten opzichte van 2017. Dit kan geconcludeerd worden uit de voorlopige geboortestatistieken voor 2018. Een en ander blijkt uit gegevens van het Belgisch statistiekbureau Statbel. De statistiek wordt opgesteld door gebruik te maken van het Rijksregister, in afwachting van gedetailleerde informatie uit de geboorteformulieren.
De gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte is 30,7 jaar in België. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (15) gewond bij aanrijding

Donderdag 24 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk botsten gisterennamiddag een auto en een 15-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Weg met bestelwagen

Donderdag 24 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Oude Kerkstraat in Bocholt is een bestelwagen gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Robert VanHumskerken overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Oudsbergen - Robert VanHumskerken overledenDinsdag is de in Opglabbeek woonachtige Robert VanHumskerken overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Jaak Bosmans overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Oudsbergen - Jaak Bosmans overledenDinsdag is Jaak Bosmans overleden, de echtgenoot van Mia Coolen. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrjijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten vanmiddag een auto en een 14-jarige voetgangster uit Houthalen-Helchteren in een aanrijding betrokken. De voetgangster raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Op het kruispunt in Helchteren viel vanmiddag een zwaargewonde bij een botsing tussen een auto en een lijnbus.

Weg met fiets

Woensdag 23 oktober 2019
Aan een woning in de Pater Lambertusstraat in Bree is een fiets gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Materialen gestolen uit tuinhuis

Woensdag 23 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Zandbergstraat in Genk is vandaag een inbraak vastgesteld. Er zijn werkmaterialen gestolen.

Bestelwagen uitgebrand

Woensdag 23 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bestelwagen uitgebrandOp de Europalaan in Genk is deze namiddag een bestelwagen uitgebrand. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Drugsreclame op sociale media

Woensdag 23 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugsreclame op sociale mediaOp het betichtenbankje moest een twintiger uit Genk plaatsnemen voor het dealen van drugs. Hij maakte reclame voor zijn handeltje op sociale media. Bij een huiszoeking was bij de man 11.000 euro cash geld gevonden. "Ik heb dat verdiend met werken", verdedigde de man zich maar het Openbaar ministerie hechtte geen geloof aan zijn verklaring. Op 6 november valt het vonnis. (PG)

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht

Auto rijdt achter op tractor

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Auto rijdt achter op tractorVanavond is een auto op een tractor ingereden op 't Hasseltkiezel in Bree. De bestuurder werd slechts lichtgewond. Zijn wagen is goed voor de schroot.

Kledinghandel failliet

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag kledinghandel Farida Maagouz uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 november ingediend worden.

Twee crossmotoren gestolen

Dinsdag 22 oktober 2019
Uit de garage van een woning aan de Havenstraat in Genk zijn twee crossmotoren gestolen. Uit de kelder van een appartement aan de Eggestraat verdween een laspost.

Verkeersactie

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren in Genk een verkeersactie gehouden op meerdere locaties. De agenten schreven onder meer pv's uit voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel en voor inbreuken op de technische eisen van de gecontroleerde voertuigen.

Betrapt met lachgas

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht controleerde de politie een voertuig op een parking aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De drie inzittenden, twintigers van Nederlandse afkomst, gebruikten lachgas in de auto. De agenten namen de gasfles in beslag.
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Oudsbergen - Onze Gust maakt het goedZoomNatuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Landwaartslaan in Genk kwam het maandagmorgen rond 9 uur tot een aanrijding tussen een 78-jarige fietsster uit Genk en een auto. De fietster raakte daarbij gewond.

Damesvoetbal: verlies voor Louwel

Zondag 20 oktober 2019
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel met 3-1 verloren van Mechelen B. Aan de rust keek Louwel tegen een 2-0 achterstand op. Reyners scoorde het Louwelse doelpunt.

Volleybal: Opglabbeek verliest

Zondag 20 oktober 2019
In  derde provinciale van het volleybal heeft Opglabbeek van Tongerlo B verloren. Uitslag: 1-3.
In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen verloren van Sasja. Uitslag: 33-21.
Kort nieuws van bij de buren
Op het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren kwam het gisterenavond rond 19.30 uur tot een aanrijding tussen een auto en een 77-jarige voetgangster uit Heusden-Zolder. De bejaarde vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Fietsster (45) gewond

Zondag 20 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Herenstraat in Genk botsten een auto en een 45-jarige fietsster uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Diefstal met geweld in woning

Zondag 20 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Dieplaan in Genk is gisteren een 37-jarige bewoonster bedreigd door twee gewapende mannen. Een gewapende man bedreigde de vrouw met een vuurwapen. Een tweede verdachte kwam ook gewapend de woning binnen en eiste haar geld. De bewoonster sloeg in paniek en begon te schreeuwen. Enkele buren kwamen ter hulp en probeerden de deur van de woning te openen. De verdachten ontvreemdden een gsm en cash geld en vluchtten vervolgens weg. Tijdens hun vlucht werden de buren ook bedreigd met een vuurwapen. Niemand raakte gewond.

Nevok Gruitrode verslaat Elen

Zondag 20 oktober 2019
Oudsbergen - Nevok Gruitrode verslaat ElenNevok Gruitrode heeft de punten thuis gehouden tegen St. Elen. Uitslag: 4-2. Sporting Ellikom speelde thuis 0-0 gelijk tegen Paal-Tervant B. Heidebloem Wijshagen versloeg Leut met 3-1.

Meeuwen wint in Leopoldsburg

Zaterdag 19 oktober 2019
Oudsbergen - Meeuwen wint in LeopoldsburgKSK Meeuwen heeft vanavond een uitoverwinning behaald op het veld van K. ESK Leopoldsburg. Uitslag: 1-2. Meeuwen ontvangt zaterdag Alken. Eendracht Louwel verloor van Stal Sport met 1-2 en moet zondag naar Lindel-Hoeven. Kabouters Opglabbeek versloeg Houthalen VV met 4-0 en moet zaterdag naar Racing Boxberg.

Vrachtwagen in aanrijding betrokken

Zaterdag 19 oktober 2019
Een 58-jarige vrachtwagenbestuurder uit Oudsbergen raakte gisterennamiddag rond 15 uur bij het uitvoeren van een manoeuvre op de Rijksweg in Dilsen de volledige flank van een auto. Er was enkel blikschade.
Kort nieuws van bij de buren
Een inmiddels afgezette 52-jarige notaris uit Houthalen-Helchteren moest vandaag voor de rechtbank in Hasselt verschijnen. Hij wordt ervan verdacht 4,25 miljoen euro verduisterd te hebben. Er zijn een tachtigtal gedupeerden. De ex-notaris riskeert vijf jaar opsluitiing. In deze zaak staan ook andere betichten terecht. Volgende week wordt de zaak verder behandeld. (PG)

Voetgangster (69) gewond

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk raakten deze voormiddag rond 10.40 uur een auto en een 69-jarige voetgangster uit Genk in een aanrijding betrokken Deze laatste werd daarbij gewond.

Twee fietsen gestolen aan woning

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Margarethalaan in Genk zijn twee fietsen gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld.

Weg met handtas en golfsticks

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een huis aan de Steenweg in As. De daders maakten een handtas en enkele golfsticks buit.
Oudsbergen - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerdeZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Regenachtig weekendStoringen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

436 vaten met drugsafval gedumpt

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 436 vaten met drugsafval gedumptIn de Veldstraat in Bocholt is een groot aantal vaten met drugsafval gedumpt. Een postbode trof het afval vrijdagochtend aan tijdens zijn ronde en verwittigde de politie. Politie CARMA stelde meteen een veiligheidsperimeter in en voerde de eerste vaststellingen uit. Brandweer Noord-Limburg is momenteel ter plaatse om de vaten na te kijken en luchtmetingen uit te voeren. Uit een aantal gescheurde vaten is vloeistof gelekt, maar er is voorlopig geen gevaar vastgesteld voor de omgeving. Het zou gaan om maar liefst ;436 vaten van verschillende grootte. De totale inhoud van de vaten kan geteld worden tussen 10.000 – 15.000 liter.

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Oudsbergen - Einde captatieverbodZoomEr geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Slim maar niet slim genoeg

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Bree reed vanochtend in Maaseik tegen een verlichtingspaal. Hij dacht slim te zijn en verwijderde de kentekenplaten van zijn voertuig om zijn auto vervolgens achter te laten. De politie kon hem echter toch identificeren.

Zes gewonden bij botsingen

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Putstraat en de Koning Boudewijnlaan in Genk vielen vanmorgen rond 8 uur drie gewonden: een 26-jarige vrouw uit Genk, een 24-jarige vrouw uit Zutendaal en een 61-jarige vrouw uit Hasselt. Gisterenavond rond 23.45 uur belandde een auto tegen een boom in Craenevenne. Daarbij raakte een 46-jarige Genkenaar gewond. Bij een botsing tussen twee auto's in de Hoogstraat raakten gisterenavond rond 21 uur een 21-jarige vrouw en een 47 -jarige man, beiden uit Genk, gewond.

Twee vijftigers gewond

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's in de Stationsstraat in As zijn gisterenavond rond 17.30 uur twee gewonden gevallen: een 52-jarige man uit Maasmechelen en een 55-jarige man uit As.

Weg met juwelen, tv en gsm

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Nieuwe Kuilenweg in Genk maakten dieven juwelen, een tv en een gsm buit. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Oudsbergen - Regen en windHet komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Oudsbergen - Een nieuwe provinciegriffierHet provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Eenden en ganzen in beslag genomen

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisteren een vijfigtal verwaarloosde eenden en ganzen in beslag aan een woning in de Snellewindstraat in Bocholt. De dieren verbleven in een modderige achtertuin zonder drinkbaar water of voedsel. Sommige beesten zaten ook met te veel in erg kleine kooien. Begin oktober ontving de politie al een melding over de toestand van de eenden en ganzen. De eigenaar kreeg toen al bezoek van de politie en werd aangemaand om de leefomgeving van de dieren aan te passen. Gisteren werd vastgesteld dat de situatie onveranderd was. Daarom werden alle dieren in beslag genomen.

Fietser (26) gewond bij aanrijding

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur botsten een auto en een 26-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren op de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Twee veertigers gewond

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de Hasseltweg in Genk waarbij drie auto's betrokken waren raakten deze namiddag rond 15.40 uur twee personen gewond: een 43-jarige vrouw uit Maasmechelen en een 49-jarige Genkenaar.

Twee gsm's gestolen

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kempenstraat in Bocholt maakten dieven twee gsm's buit bij een inbraak. De feiten werden gisteren gepleegd.

Mia Braeken overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Oudsbergen - Mia Braeken overledenIn het Mariaziekenhuis in Pelt is zondag Mia Braeken overleden, de echtgenote van Bert Vrolix. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven in Bree, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Wijshagen. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Oudsbergen - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituatiesZoomOm onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Kind (6) gewond bij botsing

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een zesjarige jongen is deze voormiddag rond 11.30 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Hasseltweg in Genk, ter hoogte van de rotonde met de Wennel. Op de Brikkenovenstraat is gisterenavond rond een 47-jarige motorrijder gewond bij een val.

Autodiefstal

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Ambachtstraat in Houthalen-Helchteren is een autodiefstal gepleegd. Dat gebeurde gisterennamiddag.

Gecrasht tijdens achtervolging

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Europarklaan in Houthalen-Helchteren is vrijdagnacht een auto tegen een omheining gecrasht na een achtervolging van enkele kilometers. De bestuurder reed in de Bremstraat aan hoge snelheid weg van een politiepatrouille. In een bocht op de Europarklaan verloor hij de controle over het stuur, raakte een boom en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de omheining van een bedrijf. De bestuurder raakte niet gewond. Het bleek om een minderjarige zonder rijbewijs te gaan. De jongeman werd voor verhoor meegenomen naar het commissariaat en de politie stelde een proces-verbaal op voor meerdere verkeersovertredingen.

Pandoering voor Sporting Ellikom

Zondag 13 oktober 2019
Oudsbergen - Pandoering voor Sporting EllikomSporting Ellikom heeft met 7-1 verloren in Winterslag. Heidebloem Wijshagen verloor met 5-2 in Waterloos.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Oudsbergen - Win een jeep! = oplichtingZoom
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: La Baracca - Meeuwen 1-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal stonden La Baracca Houthalen en ZVK Meeuwen tegenover elkaar. Uitslag: 1-5.

KSK Meeuwen klopt Zepperen-Brustem

Zaterdag 12 oktober 2019
Oudsbergen - KSK Meeuwen klopt Zepperen-BrustemKSK Meeuwen heeft Zepperen-Brustem verslagen met 4-3. Meeuwen speelt zaterdag uit bij K. ESK Leopoldsburg. Kabouters Opglabbeek ging met 2-5 winnen bij Neeroeteren en geeft zaterdag Houthalen VV thuis partij. Eendracht Louwel verloor met 3-2 op het veld van As-Niel en ontvangt zaterdag Stal Sport Koersel. Nevok Gruitrode speelde 2-2 gelijk op het veld van Racing Peer en ontvangt zondag St. Elen.

Met auto van moeder tegen boom

Zaterdag 12 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Met auto van moeder  tegen boomEen 17-jarige is vanochtend rond 3.15 uur met de auto van zijn moeder tegen een boom gereden in de Grotlaan in Neeroeteren. De bestuurder en zijn passagier raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Beiden hebben geen rijbewijs en legden een positieve ademtest af.

Louis Geebelen overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Oudsbergen - Louis Geebelen overledenGisteren is Louis Geebelen overleden, de echtgenoot van Nellie Hermans. Hij was 76 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UitvaarrtCentrumOPglabbeek.

Zuster Coba Loos overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Oudsbergen - Zuster Coba Loos overledenDonderdag is de uit Meeuwen afkomstige zuster Coba Loos van de Zusters Kindsheid Jesu overleden. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV van Banneuxkerk aan de Hazelarenlaan in Hasselt.

Dokter Luc Emmery overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Oudsbergen - Dokter Luc Emmery overledenWoensdag is kinderarts Luc Emmery overleden, de echtgenoot van Mimi Swinnen. Hij was 77 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Jef Brebels overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Op 7 oktober overleed Jef Brebels, de echtgenoot van Rosa Keppens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Leo Haex overleden

Vrijdag 11 oktober 2019
Oudsbergen - Leo Haex overledenGisteren is de in Wijshagen woonachtige Leo Haex overleden, de levenspartner van Philomène Maesen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Oudsbergen - Rookmelder weldra verplichtVanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat je 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Oudsbergen - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

Teng Maesen overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Oudsbergen - Teng Maesen overledenVandaag is de uit Wijshagen afkomstige Teng Maesen overleden, de echtgenoot van Madeleine Habraken. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
Oudsbergen - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Achttien auto's beschadigd

Donderdag 10 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben afgelopen nacht in Houthalen- Helchteren achttien auto's beschadigd. De daders sloegen onder meer toe in de Groenstraat en de Koolmijnlaan. De ruiten van een aantal wagens werden ingegooid, banden werden stuk gestoken, zijspiegels werden afgerukt en er werden deuken in het koetswerk aangebracht.

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Oudsbergen - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer

Drie ongevallen: drie gewonden

Woensdag 9 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk is afgelopen nacht een auto tegen een verlichtingspaal gebotst. Een 55-jarige vrouw uit Genk is naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde tijdelijk in levensgevaar. Op de Westerring botsen gisterenavond rond 18 uur twee auto's nadat een man zich geërgerd had aan het gedrag van een andere chauffeur en die wagen blokkeerde. Bij de botsing werd een 27-jarige vrouw uit Lommel gewond. Gisterennamiddag rond 13.15 uur is een 30-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in Schiepse Bos.

Fietser (37) gewond bij botsing

Woensdag 9 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten op de Herebaan-Oost in Houthalen-Helchteren een auto en een 37-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Spelconsole en tv gestolen

Woensdag 9 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren is een spelconsole en een tv gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Oudsbergen - Flitsmarathon: 354 pv's in politiezone CARMAPolitiezone Carma voerde gisteren tussen 6u en 22u op verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uit in het kader van de 'flitsmarathon'. In totaal werden 2799 voertuigen gecontroleerd waarvan 354 bestuurders te snel reden, dat is 1 op 8.

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht
Rijn Delbroek heeft de besloten vennootschap Delbroek Accountancy & Tax opgericht met zetel aan de Weg naar Opoeteren. Tot het doel van de vennootschap behoren de werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent.

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Oudsbergen - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.

226 overtredingen

Dinsdag 8 oktober 2019
In Oudsbergen en Genk zijn maandag snelheidsacties gehouden. Er werden 226 overtredingen vastgesteld. Bij een controle op het zwaar vervoer in Genk waren acht van de tien gecontroleerde bestuurders in overtreding.

Zwaar verkeersongeval in Bocholt

Dinsdag 8 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zwaar verkeersongeval in BocholtZoomRond 9.45 uur uur vanmorgen gebeurde er een zwaar ongeval op de Kaulillerweg in Bocholt bij een botsing tussen enkele personenwagens. Daarbij werd een vrouw (38) uit Bocholt levensgevaarlijk gewond. Ze moest met haar dochter (14) uit het wrak van een wagen worden bevrijd. Ook een man uit Peer raakte gewond. De Kaulillerweg werd deels afgesloten voor het verkeer. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

Documenten gestolen

Dinsdag 8 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement op Hofstede in As. Er zijn documenten gestolen.
Oudsbergen - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht

Philomène Vliegen overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Oudsbergen - Philomène Vliegen overledenVrijdag is Philomène Vliegen overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Leo Loos. Zij was 92 jaar. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in aula 't Sant in Hechtel.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de rotonde van de André Dumontlaan en de Onderwijslaan in Genk is een 54-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Auto tegen boom: twee gewonden

Maandag 7 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bruglaan in Bree belandde gisterenavond rond 21 uur een auto tegen een boom. Een 54-jarige vrouw uit Bree en een 24-jarige man uit Maaseik raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In de Rondestraat in Bocholt is een bestelwagen met werkmaterialen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Overval op apotheek

Maandag 7 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdag rond 11.45 uur betraden twee onbekende en gemaskerde mannen een apotheek op de Zaveldriesstraat in Genk. Ze bedreigden twee werknemers met een mes en eisten het geld uit de kassa. Niemand raakte gewond maar de twee medewerkers waren sterk onder de indruk van de feiten. Aan hen werd slachtofferzorg aangeboden door de politie. De verdachten vluchtten met een som geld in de richting van de Arbeidsstraat. Politie CARMA kwam onmiddellijk ter plaatse en voerde een buurtonderzoek uit. De verdachten konden niet aangetroffen worden.

Taxichauffeur overvallen

Maandag 7 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagavond rond 21 uur bracht een 27-jarige taxichauffeur een klant van Hasselt naar de Groenstraat in Genk. Toen de klant op zijn bestemming was, bedreigde hij de chauffeur en eiste zijn geld. De chauffeur kreeg daarbij enkele klappen. De dader vluchtte weg met het geld. De politie kon na onderzoek een verdachte identificeren. In een woning in de Spoorwegstraat arresteerde men een 32-jarige man uit Sint-Truiden. Hij stelde zich weerspannig op tijdens zijn arrestatie. De man is bij de politiediensten gekend voor eerdere feiten. Hij stond reeds geseind voor het niet terugkeren na een uitgaansvergunning. De man werd na verhoor overgebracht naar de gevangenis.
In dames tweede nationale van het handbal heeft Meeuwen Beyne verslagen. Uitslag: 20-25.

Vrouw (45) en man (42) gewond

Zondag 6 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.10 uur botsten twee auto's op de Westerring in Genk. Een 45-jarige vrouw uit Genk werd daarbij gewond. Een 42-jarige man uit Beringen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar As.

Wijshagen klopt HW Zonhoven

Zondag 6 oktober 2019
Oudsbergen - Wijshagen klopt HW ZonhovenHeidebloem Wijshagen heeft HW Zonhoven verslagen met 3-2. KSK Meeuwen verloor met 3-0 van Torpedo Hasselt. Nevok Gruitrode versloeg Stokkem A met 4-1. Sporting Ellikom versloeg Lanklaar met 3-1, de eerste overwinnning van het seizoen.

Opglabbeek verslaat Maaseik

Zaterdag 5 oktober 2019
Oudsbergen - Opglabbeek verslaat MaaseikKabouters Opglabbeek heeft SLW Maaseik geklopt met 2-0. Eendracht Louwel versloeg St. Elen. Uitslag: 2-0.

Auto op zijn kant

Zaterdag 5 oktober 2019
In de Vennestraat in Genk reed vanochtend rond 2.45 uur een autobestuurder een geparkeerde wagen aan. Het aanrijdend voertuig belandde op zijn kant. De bestuurder, die gewond raakte, is naar het ziekenhuis gebracht.

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

Marcel Vandebeek overieden

Zaterdag 5 oktober 2019
Oudsbergen - Marcel Vandebeek overiedenDinsdag is Marcel Vandebeek overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in het crematorium in Hasselt. De urnebegraving op de begraafplaats van Opglabbeek vindt in intieme kring plaats. Begroetng: maandag (19-20 uur) in funerariul Bussels in Neeroeteren.

Paula Verdonck overleden

Zaterdag 5 oktober 2019
Donderdag is de uit Meeuwen afkomstige Paula Verdonck overleden, de echtgenote van Jos Kerkhofs. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Debacker-Put aan de Bosstraat in Helchteren.

NHC vangt ratelslangen op

Vrijdag 4 oktober 2019
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek heeft twee levensgevaarlijke ratelslangen opgevangen. De eigenaar had ze gedumpt in een bos Namen.

Lieve Stienaers overleden

Vrijdag 4 oktober 2019
Oudsbergen - Lieve Stienaers overledenIn Residentie Boneput in Bree is woensdag Lieve Stienaers overleden. Ze was 59 jaar. Dinsdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie met urne in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht

Kaatje Meermans overleden

Vrijdag 4 oktober 2019
Oudsbergen - Kaatje Meermans overledenGisteren is Kaatje Meermans overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Michel Schetz. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Meeuwers dialectwoordenboek

Donderdag 3 oktober 2019
De 72-jarige Jean Bosmans uit Meeuwen heeft een dialectwoordenboek van het Meeuwers samengesteld. Aan het boek dat 1.632 pagina's telt heeft hij 50 jaar gewerkt.

Auto tegen rotonde: 20-jarige gewond

Donderdag 3 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 1 uur botste een auto tegen een rotonde op de Europalaan in Genk. Bij het ongeval raakte een 20-jarige man uit Hasselt gewond.

Twee katten in beslag genomen

Donderdag 3 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisterennamiddag twee katten in beslag bij een woning in de Kanaallaan in Bree. De katten werden door hun baasje achtergelaten. In de woning lagen overal uitwerpselen. De dieren werden opgevangen door Dieren in Nood in Kinrooi. De Inspectiedienst Dierenwelzijn werd in kennis gesteld voor verdere opvolging. De politie steld een PV voor dierenverwaarlozing op. De eigenaar wordt nog verhoord.

KRC Genk- Napoli: geen incidenten

Donderdag 3 oktober 2019
Oudsbergen - KRC Genk- Napoli: geen incidentenEr zijn geen incidenten te melden in het kader van de wedstrijd KRC Genk - SSC Napoli. Beide supportersgroepen hielden het rustig, zowel in het centrum van Genk als bij de Luminus Arena. Onder andere dankzij een politiehelikopter en -drone konden alle gebeurtenissen en verkeersstromen nauwgezet opgevolgd worden. Politie CARMA zette een groot aantal medewerkers in en kreeg versterking van verschillende diensten van de Federale Politie en van de Napolitaanse politie.

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Oudsbergen - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.

Nieuwe vennootschap: Becore

Woensdag 2 oktober 2019
Martine Eerdekens uit Oudsbergen en Hilde Cremers uit Paal hebben de besloten vennootschap Becore opgericht met zetel aan de Schaffensesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, bemiddeling en coaching én handel in onroerende goederen.

Vier gewonden bij twee ongevallen

Woensdag 2 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.15 uur raakte een 16-jarige bromfietser gewond bij een botsing met een auto op de Hasseltweg in Genk. Vanmorgen rond 9 uur vielen er drie gewonden bij een botsing tussen twee auto's in de Wildekerslaan: een 33-jarige vrouw en twee meisjes van 6 en 8 jaar

Man (30) overvallen in woning

Woensdag 2 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8 uur vond in een woning aan de Groenstraat in Bree een home invasion plaats. Twee gemaskerde mannen overvielen de 30-jarige bewoner. Ze bedreigden hem met een mes en bonden hem vast. Ondertussen gingen de overvallers aan de haal met geld en documenten. De bewoner kon zichzelf na afloop bevrijden en liet de hulpdiensten verwittigen. De man raakte niet gewond.
De werken aan het op- en afrittencomplex aan de Torenlaan (N76) in Genk zijn deze week klaar. Vrijdagnamiddag wordt het nieuwe complex - dat onder meer interessant is voor wie de thuiswedstrijden van KRC Genk wil bijwonen - geopend voor het verkeer. 

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.
Mona Schrijvers uit Oudsbergen heeft goud behaald in het discuswerpen en zilver in het kogelstoten tijdens het jaarlijkse Nationaal Criterium voor de jeugd in Nijvel. Zij is aangesloten bij AVT.

José Cretskens overleden

Woensdag 2 oktober 2019
Oudsbergen - José Cretskens overledenZondag is José Cretskens overleden, de echtgenote van Pierre Martens. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Alda Martens oveleden

Woensdag 2 oktober 2019
Oudsbergen - Alda Martens oveledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek overleed Alda Martens, de weduwe van de in 1994 overleden Leo Henkens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Oudsbergen - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht

Twee vrouwen gewond

Dinsdag 1 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.30 uur botsten twee auto's op de Hasseltweg in Genk. Een 27-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem raakte daarbij gewond. Gisterenavond rond 17.35 botsten een auto en een bus op de Schiepse Hei. Daarbij raakte een 73-jarige vrouw uit As gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Koelwagen op zijn dak, chauffeur gewondZoomDe bestuurder van een koelwagen is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de N73 in Peer tegen een boom reed en zijn voertuig op zijn dak belandde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
In de Groenstraat in Houthalen-Helchteren botsten gisterennamiddag een 37-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren en een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Vluchtmisdrijf

Dinsdag 1 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoevenstraat in Opoeteren heeft een automobilist deze voormiddag rond 10.45 uur een bocht gemist en is in een veld gereden. Hij pleegde vluchtmisdrijf. Ter plaatse is de kentekenplaat van de auto gevonden.

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht

Lieva Gabriëls overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Zaterdag is de uit Opglabbeek afkomstige Lieva Gabriëls overleden, de echtgenoot van Marcel Eygemans. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (18.30 uur) plaats in de kerk van Bret-Gelieren in Genk.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen