Het overige nieuws

Morgen is het 1 mei

Donderdag 30 april 2020
Oudsbergen - Morgen is het 1 meiZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
De wolf krijgt in Vlaanderen de hoogste beschermingsgraad, heeft minister Zuhal Demir vandaag aangekondigd. Bij een opzettelijke doding van een wolf kan de dader voortaan de maximale gevangenisstraf van vijf jaar krijgen en een boete van 500.000 euro oplopen. De minister heeft vandaag bij de Vlaamse regering een voorontwerp van decreet ingediend dat deze wijzigingen behelst. De wolf krijgt op die manier dezelfde bescherming als de bever en de otter. Inmiddels geldt er een jachtverbod in het leefgebied van de wolf tijdens het voortplantingsseizoen.   

Vogelnest in brand in schouw

Donderdag 30 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend moest de brandweer uitrukken omdat een vogelnest vuur had gevat in de schouw van een woning aan de Eilandweg in Grote-Brogel. De brandweer heeft de schouw vrijgemaakt. Dat nam heel wat tijd in beslag.

Stenengooiers vrijgesproken

Donderdag 30 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Stenengooiers vrijgesprokenTwee inwoners van Houthalen zijn vandaag in beroep vrijgesproken voor het verwonden van een agent tijdens rellen die in oktober 2013 uitbraken in de wijk Meulenberg. De agent werd geraakt door een steen en is voor 90 procent invalide. Volgens het hof van beroep is het niet bewezen dat de verdachten de bewuste steen gooiden. In eerste aanleg hadden de verdachten 40 en 18 maanden cel gekregen.(PG).

Weg met grasmaaier

Donderdag 30 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben een grasmaaier gestolen uit een tuinhuis aan de Varenstraat in Houthalen-Helchteren. De diefstal is gisteren gepleegd.

Al 5.125 corona-pv's

Donderdag 30 april 2020
De Limburgse politiezones hebben de jongste week 500 corona-pv's opgesteld, meestal voor het maken van niet-noodzakelijke verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Sinds het begin van de coronamaatregelen zijn al 5.125 pv's opgesteld. Enkele cijfers: CARMA 884, Lommel 223, HANO 175, Kempenland 230, Tongeren-Herstappe 192, Beringen-Ham-Tessenderlo 422 en Heusden-Zolder 248.
VolgensLimburg.net is de drukte op de recyclageparken de afgelopen dagen opnieuw toegenomen. Dat zorgt geregeld voor files, ook al omdat mensen zich soms voor de tweede keer in 14 dagen aanbieden. Dat mag voorlopig niet, en dus blijft de slagboom voor hen dan gesloten.
De bezoekersaantallen lopen nu ongeveer gelijk met die van een normale week, terwijl gevraagd is om alleen maar te komen als het echt noodzakelijk is. Via mijn.limburg.net kan je nakijken wanneer iemand van het gezin voor het laatst het recyclagepark heeft bezocht en dus of je de eerstvolgende dagen nog terug kan.
Vanaf dinsdag 5 mei zijn de recyclageparken op weekdagen ook een uurtje langer open, dus niet langer volgens de winterregeling. Check zeker vooraf ook altijd de barometer om lange wachttijden te voorkomen.

Niet iedereen heeft internet

Donderdag 30 april 2020
#samentegencorona
In deze coronacrisis verloopt communicatie hoofdzakelijk digitaal. Toch heeft een aanzienlijk deel van de bevolking nog geen internetconnectie, via eender welk apparaat. In totaal heeft 22% van de alleenstaanden in België thuis geen internet. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het gaat voornamelijk om iets oudere personen: bij de 65-74-jarigen gaat het zelfs om 31%. Ook 2% van de schoolgaande kinderen heeft thuis geen toegang tot internet, en kan dus onmogelijk thuis online les volgen.

Code geel: onweer

Donderdag 30 april 2020
Oudsbergen - Code geel: onweerIn de late namiddag en avond worden buien en lokaal onweer verwacht. Tijdens het onweer zouden rukwinden tot 75 km per uur of meer mogelijk zijn. Meestal doet de overlast zich dan lokaal voor, maar voor het KMI zijn de voorspellingen toch genoeg om code geel af te kondigen. Die code staat los van de droogtecode in de natuur.

Leven met corona (1)

Donderdag 30 april 2020
Oudsbergen - Leven met corona (1)ZoomVanaf maandag gaat de lockdown een nieuwe fase in. (Cartoon: Fobie)

Joanna Neyens overleden

Donderdag 30 april 2020
Oudsbergen - Joanna Neyens overledenOp 26 april is in WZC Pallieter in As de uit Opglabbeek afkomstige Joanna Neyens overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Mathieu Simons. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van As vindt plaats in intieme kring.

Jef Evens overleden

Donderdag 30 april 2020
Oudsbergen - Jef Evens overledenMaandag is Jef Evens overleden, de echtgenoot van Fin Paredis. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Opglabbeek.

Yens Brebels verlaat H. Wijshagen

Woensdag 29 april 2020
Oudsbergen - Yens Brebels verlaat H. WijshagenYens Brebels trekt de deur achter zicht dicht bij Heidebloem Wijshagen. Hij zal komend seizoen de kleuren van HO Molenbeersel verdedigen.

Van code rood naar code oranje

Woensdag 29 april 2020
Oudsbergen - Van code rood naar code oranjeDe regen van gisteren en vandaag heeft de natuur deugd gedaan. Daardoor kan brandfase rood in de natuurgebieden ook teruggeschroefd worden naar code oranje. Dat wil niet zeggen dat het gevaar geweken is. De brandtorens blijven meestal bemand, kinderen mogen niet alleen de natuur in en bezoekers worden tot grote voorzichtigheid aangemaand
Oudsbergen - Steun het Rode Kruis, ook zonder stickerZoomDe impact van het coronavirus op de samenleving is duidelijk voelbaar, voor iedereen. Zo hebben onder andere de mensen die werken in de gezondheidszorg de handen vol en is hun inzet bewonderenswaardig. Maar het virus heeft ook een impact op de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis.
Maar liefst 770.000 stickers met Suske en Wiske in de hoofdrol waren al gedrukt voor de uitbraak van de coronacrisis in ons land. Liever dan ze weg te gooien geeft het Rode Kruis de stickers cadeau. Ze worden op (…) Het hele nieuwsbericht

Mondmaskers verplicht bij De Lijn

Woensdag 29 april 2020
Oudsbergen - Mondmaskers verplicht bij De LijnVanaf komende maandag 4 mei zal De Lijn terug op hogere capaciteit uitrijden en zal elke reiziger vanaf 12 jaar verplicht zijn een mondmasker te dragen op bus of tram. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters nogmaals bevestigd in het Vlaams parlement. “Die verplichting komt er niet omdat we dat willen, maar omdat het noodzakelijk is en de social distancing niet altijd haalbaar is op het openbaar vervoer," aldus de minister.

Op komst: het virustoerisme

Woensdag 29 april 2020
Oudsbergen - Op komst: het virustoerismeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Mia Geers overleden

Woensdag 29 april 2020
Oudsbergen - Mia Geers overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige en in Sint-Huibrechts-Lille woonachtige Mia Geers overleden. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats.Rouwadres: Vaesen-Geers, Smeelstraat 4, 3910 Pelt.

Henri Bomans overleden

Woensdag 29 april 2020
Oudsbergen - Henri Bomans overledenIn WZC Uilenspiegel in Genk overleed op 21 april de uit Opglabbeek afkomstige Henri Bomans, de echtgenoot van Rina Habraken. Hij was 83 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vonden in besloten kring plaats. Rouwadres: Marijke Bomans, Kreemersstraat 68 3660 Oudsbergen.

Thieu Bollen overleden

Woensdag 29 april 2020
Oudsbergen - Thieu Bollen overledenOp 25 april overleed in Hasselt de uit Ellikom afkomstige Thieu Bollen, de echtgenoot van Jeanne Reckers. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring, gevolgd door de plaatsing in het familiegraf op de begraafplaats in Godsheide.

#nationalenaaiactie

Dinsdag 28 april 2020
Oudsbergen - #nationalenaaiactieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Meer hulpvragen bij OCMW's

Dinsdag 28 april 2020
Oudsbergen - Meer hulpvragen bij OCMW'sDe Limburgse OCMW's krijgen sinds de coronacrisis meer vragen om financiële hulp. Er zijn ook heel wat mensen en gezinnen bij die voor het eerst beroep doen op een OCMW, zo blijkt. Het OCMW van Tongeren registreert 10 tot 15 procent meer aanvragen. Ook in Lommel bijvoorbeeld is het aantal aanvragen toegenomen.

Wisselvallig weer

Dinsdag 28 april 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weerDepressies en storingen doen geregeld hun intrede in ozne streken. De neerslagkansen blijven de volgende dagen erg hoog en de temperaturen zijn aan de lage kant.
Vandaag trekt een storing over onze regio met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Later wordt het droger en zijn er enkele opklaringen. Na de middag komt echter een aantal buien tot stand, soms pittig met kans op een donderslag. De maxima liggen rond 17 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten. Woensdag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe leerstof

Dinsdag 28 april 2020
Oudsbergen - Nieuwe leerstofZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Blijf binnen!

Dinsdag 28 april 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Blijf binnen!ZoomEmma De Quick, Sara Schroyen, Sigi Hendrix en Robin Wellens hebben een cover gemaakt van het nummer 'Binnen' van Marco Borsato. En dat wordt in deze coronatijden: blijf binnen. "Zoals we allemaal merken, eisen de maatregelen stilaan hun tol op de bevolking. En omdat het net nu cruciaal is dat we ze nog een tijdje blijven respecteren, heb ik samen met een aantal goede vrienden besloten om hier een nummer naar te herwerken. Enerzijds om iedereen een hart onder de riem te steken en anderzijds om deze toch (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Nijs overleden

Maandag 27 april 2020
Oudsbergen - Elisa Nijs overledenZaterdag is Elisa Nijs overleden, de weduwe van Leo Camps. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt op een later te bepalen moment plaats.

Mountainbike gestolen

Maandag 27 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is een mountainbike gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Oudsbergen - Koningsdag in Nederland. Polonaise!Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het Covid19-virus is via de lucht overdraagbaar. Dat hebben onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam wetenschappelijk aangetoond. Daardoor is voor het eerst bewijs geleverd dat social distancing noodzakelijk is. Afstand houden, dus!

Noëlla is drachtig

Maandag 27 april 2020
Oudsbergen - Noëlla is drachtigZoomHet Agentschap Natuur en Bos laat weten dat er wolvenwelpjes op komst zijn. "Naar aanleiding van de recente berichten over het al dan niet drachtig zijn van Noëlla willen we iedereen geruststellen. Het in Limburg gevestigde wolvenpaar stelt het goed en wolvin Noëlla is wel degelijk drachtig. Als alles verder goed blijft gaan, is een Vlaamse wolvenroedel in de maak. De geboorte van welpen zal niet lang meer op zich laten wachten. De eerste weken na de geboorte leiden wolven een onopvallend (…) Het hele nieuwsbericht

Vogels vallen raam aan

Maandag 27 april 2020
Oudsbergen - Vogels vallen raam aanZoomEén van de meest voorkomende oproepen in het voorjaar in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Oudsbergen gaat over zangvogels die ramen of spiegels aanvallen. Niet onlogisch. In het voorjaar start namelijk de broedperiode voor vogels, en de eerste fase is het afbakenen van een territorium. Mannetjes moeten indruk maken op vrouwtjes. Naast hun soms geweldig klinkende zang doen ze dit ook door aan het vrouwtje te laten zien dat ze sterk genoeg zijn om een goed territorium af te bakenen waarin jongen veilig en (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Oudsbergen - Een overzichtje van de maatregelenZoomDe maatregelen die afgelopen vrijdagavond werden afgekondigd, zorgen nog voor veel vragen. De overheid geeft dit schema mee met de belangrijkste maatregelen. Op deze site kan je ook nog alle info vinden over het coronavirus.

Container in brand

Maandag 27 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest vanmorgen uitrukken omdat er brand was ontstaan in een container aan het voetbalveld aan de Eikenlaan in Bocholt. De brand was snel geblust. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.
Oudsbergen - Naar een heropening der scholenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
UPDATE De lokale politie Beringen Ham Tessenderlo is op zoek naar de verdachte van de feiten van intrafamiliaal geweld in Beringen van gisterennamiddag. Op zaterdag 25 april omstreeks 13u30 werd de lokale politie Beringen Ham Tessenderlo in kennis gesteld van feiten van intrafamiliaal geweld op de Stalsesteenweg te Beringen. Toen de ploegen de ter plaatse kwamen troffen ze er de 46-jarige moeder en haar 28-jarige dochter aan. Beiden werden gekwetst afgevoerd naar het (…) Het hele nieuwsbericht

Asielzoeker dreigt met aanslag

Zondag 26 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag moet een 24-jarige asielzoeker die in het asielcentrum in Helchteren verblijft voor de onderzoeksrechter in Hasselt verschijnen omdat hij meerdere dreigementen uitte. Hij zei onder meer dat hij alle christenen de keel zou oversnijden en zichzelf zou opblazen.
Oudsbergen - Weer nieuwe wolven gespot in WalloniëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Opgepast: valse sites voor mondmaskersZoomDe afgelopen weken werden massaal nieuwe domeinnamen geregistreerd met een verwijzing naar COVID-19 en meer specifiek naar mondmaskers. "Een deel van deze domeinen is waarschijnlijk geregistreerd door criminelen die ze willen gebruiken om valse websites en webshops te lanceren. Nu het sociale leven weer op gang zal komen, maken we ons allemaal klaar om dit veilig te kunnen doen. Bedrijven bestellen mondmaskers voor medewerkers en ook particulieren gaan ernaar op zoek. Maar wees op je hoede voor valse webshops als je online mondmaskers wil kopen", waarschuwt de overheid. 
Tips over een veilig internet kan je vinden op de site van safeonweb. Er circuleren trouwens ook weer veel valse mails. Die mails kan je best melden via verdacht[!]safeonweb.be 

'Ik geef om jullie'

Zaterdag 25 april 2020
Een lezer stuurde ons onderstaande tekst om over na te denken. "Laat het een ode zijn aan alle mensen die, waar ook ter wereld, zorg dragen voor anderen," mailt hij. "Zorg dragen, in de breedste betekenis van het woord. Het mag ook een welgemeende en hartelijke dankuwel zijn aan allen die zich zo goed mogelijk proberen te houden aan alle maatregelen. Het is ook een luide oproep aan hen die de maatregelen niet zo nauw nemen of negeren, om het roer om te gooien - vooral uit respect voor allen, (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Eerstelijnszone Noord-Limburg, de Welzijnsregio en Focus Noord hebben gezamenlijk beschermingsmateriaal aangekocht voor de eerstelijnszorgers in de regio.
In een eerste actie werd een groepsaankoop van 720 flessen ontsmettende alcoholgel geplaatst, die aan de hulpverleners konden verdeeld worden. Nu zijn 27.000 FFP2-gekeurde filters beschikbaar gesteld door Eurofilters uit Pelt. Voorzitter Welzijnsregio Ann Van Dorpe: “We zijn heel blij dat we met deze unieke samenwerking tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Beestenwagen in brand

Zaterdag 25 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest deze namiddag uitrukken naar de Ruitersbaan in Wauberg Peer waar een voertuig voor het vervoer van dieren had vuur gevat. De brandweer had de wagen snel geblust maar de beestenwagen is verloren. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Oudsbergen - Mondkapjes worden verplicht bij De LijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Al 4,3% heeft antistoffen

Zaterdag 25 april 2020
Oudsbergen - Al 4,3% heeft antistoffenDe immuniteit van de Vlaamse bevolking voor Covid-19 is verdubbeld in 2 weken tijd. In totaal heeft 4,3% van de bevolking in België antistoffen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een onderzoek dat Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, uitvoert in samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen en Le Service du Sang. Ondertussen werden 1327 bloedstalen getest op de aanwezigheid van antilichamen tegen SARS-CoV-2.
De groepsimmuniteit bouwt zich langzaam maar zeker op, maar blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Hendrix overleden

Zaterdag 25 april 2020
Oudsbergen - Thieu Hendrix overledenWoensdag is in WZC Kimpenhof in Oudsbergen de uit Kaulille afkomstige Thieu Hendrix overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Helena Dreesen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Hendrix-Kwanten, Erkstraat 11 3950 Kaulillle.

Bertha Geers overleden

Zaterdag 25 april 2020
Oudsbergen - Bertha Geers overledenDinsdag is in Houthalen de uit Meeuwen afkomstige Bertha Geers overleden, de echtgenoot van Mathieu Taens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Mia Swinnen overleden

Zaterdag 25 april 2020
Oudsbergen - Mia Swinnen overledenIn residentie Boneput in Bree is donderdag de uit Meeuwen afkomstige Mia Swinnen, de weduwe van de in 1961 overleden Bèr Loos. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.
Alle winkels mogen op 11 mei weer open, op voorwaarde dat hygiënische maatregelen worden nageleefd. Bedrijven mogen op 4 mei weer openen op voorwaarde dat er duidelijke veiligheidsprotocollen zijn die op sectorniveau zijn vastgelegd. Dat is zonet beslist op de Nationale Veiligheidsraad. Die besliste ook dat mondmaskers voortaan verplicht worden op bus en trein.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Celstraf voor door elkaar schudden babyDe correctionele rechtbank heeft een 25-jarige man uit Houthalen-Helchteren veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij in januari 2016 in Beringen zijn zes maanden oud zoontje door elkaar schudde. De baby hield er gelukkig geen blijvende letsels aan over. Zijn ex-partner heeft recht op ruim 5.000 euro schadevergoeding. (PG)
De Limburgse politiekorpsen hebben afgelopen week 726 corona-pv's opgesteld. Enkele cijfers: CARMA 101, Lommel 10, HANO 21, Kempenland 56, Tongeren-Herstappe 47 en Beringen-Ham-Tessenderlo 38. Sommige politiezones schreven de helft minder pv's uit, vergeleken met een week eerder. Dit kan te maken hebben met de versoepeling van de maatregelen.
Oudsbergen - Bijeenkomst van de nationale veiligheidsraadZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Vegatatie in brand in Gruitrode

Vrijdag 24 april 2020
In de Leemakkerstraat vatte vanmorgen rond 7 uur vegetatie vuur. De brandweer deed het nodige. De brandoorzaak is niet gekend.

Weersverandering!

Vrijdag 24 april 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Weersverandering!De anticyclonale condities beginnen stilaan te verzwakken. Eerst zien we wat meer wolken, al blijft het voorlopig nog droog. Na het weekend kunnen storingen tot onze streken doordringen en nemen ook de neerslagkansen toe. Het wordt bovendien wat kouder.
Vandaag wordt een zonnige dag met slechts enkele stapelwolken en wat hoge sluierbewolking. Het wordt warm bij maxima rond 22 graden. Er staat een zwak briesje uit het noordwesten.
Zaterdag maken wolkenvelden in de ochtend plaats (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de buxusmot weer

Vrijdag 24 april 2020
Oudsbergen - Daar is de buxusmot weerZoomIn al de coronatijden zouden we haast de buxusmot vergeten. De rupsen zijn er al weer en vreten lustig in onze tuin de buxus kaal. Natuurpunt geeft op deze site tips hoe je de buxusmot kan bestrijden op een natuurvriendelijke manier. (foto Stephan Volders)

Theo Drijkoningen overleden

Vrijdag 24 april 2020
Oudsbergen - Theo Drijkoningen overledenGisteren is de in Meeuwen woonachtige Theo Drijkoningen overleden, de echtgenoot van Rita Booms. Hij was 69 jaar en wordt begraven na een afscheidsplechtigheid in intieme kring.

De coronacijfers in Limburg

Donderdag 23 april 2020
Oudsbergen - De coronacijfers in LimburgZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

De 'sonic boom' gehoord?

Donderdag 23 april 2020
Oudsbergen - De 'sonic boom' gehoord?ZoomDeze namiddag heeft een F16 (foto) van de vliegbasis Kleine Brogel tijdens een Operational Check Flight weer de geluidsmuur doorbroken. Bij de controle van de motor versnelt de testpiloot het toestel boven 1200 km/u. Dat veroorzaakt - zoals vorige week - een 'sonic boom', die in de regio gehoord werd. 
Defensie had deze test op voorhand aangekondigd. "We proberen altijd zo transparant mogelijk te zijn en gaan mee met de moderne (…) Het hele nieuwsbericht
Gesuino Muroni uit Oudsbergen en Andry Sowinski uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap M&S Bouwwerken opgericht met zetel aan de Neerhovenstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw en de renovatie van residentiële woningen.

Frans Pauwels overleden

Donderdag 23 april 2020
Oudsbergen - Frans Pauwels overledenIn Opglabbeek is dinsdag Frans Pauwels overleden, de echtgenoot van Simonne Paredis. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Hoevekerkweg 39 3660 Opglabbeek.

Henri Werix overleden

Donderdag 23 april 2020
Oudsbergen - Henri Werix overledenIn Tongerlo is vandaag de uit Gruitrode afkomstige Henri Werix overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Al 334 coronadoden in ziekenhuizen

Donderdag 23 april 2020
In de Limburgse ziekenhuizen zijn tot op heden 334 coronapatiënten overleden. Er werden nu al 982 coronapatiënten uit de Limburgse ziekenhuizen ontslagen.

Fietsster (63) gewond

Donderdag 23 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Europark in Houthalen-Helchteren vond deze namiddag rond 14.30 uur een aanrijding plaats tussen een 63-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren en een vrachtwagen. De vrouw raakte daarbij gewond.

Te snel: auto kwijt

Donderdag 23 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een politiepatrouille merkte hoe een bestuurder een snelheid van 107 km per uur ontwikkelde en voetgangers en fietsers in gevaar bracht op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. De agenten zetten de achtervolging in en konden de 23-jarige uit Houthalen-Helchteren uit het verkeer plukken. Het rijbewijs van de twintiger is onmiddellijk ingetrokken. Zijn voertuig is in beslag genomen

Garagisten terug aan het werk

Donderdag 23 april 2020
Oudsbergen - Garagisten terug aan het werkZoom                                                                           (Cartoon: Fobie) 

Met de groeten uit... Thailand

Donderdag 23 april 2020
Oudsbergen - Met de groeten uit... ThailandZoomSoms krijgen we een foto binnen die we echt geweldig vinden. Zoals deze foto van een krab. Patrick Jacobs ging er aan de kust in Thailand even voor zitten en kon het beestje tot op een paar centimeter benaderen. Het was een ijdele krab, want ze poseerde en liep niet weg. Let op die twee oogjes onder die antennekes!  
Met de groeten uit... Thailand
Zoom
Nadat de voorbije dagen al enkele Limburgse gemeenten aankondigden mondmaskers aan te zullen kopen voor hun inwoners, vroegen verschillende lezers zich af of hun gemeente dat ook zou doen. Dat hoeft niet. Vandaag heeft het provinciebestuur beslist om voor heel Limburg een samenaankoop te doen. Op die manier wil men een opbod voorkomen, zegt gedeputeerde Inge Moors. De gemeentebesturen zijn meteen op de hoogte gebracht en kunnen inschrijven voor de samenaankoop.

Mondmaskers mét Limburg-logo

Woensdag 22 april 2020
Oudsbergen - Mondmaskers mét Limburg-logoZoom                                                                               (Cartoon: Fobie)
Het Vlaams onderwijsveld stelt voor, de scholen de mogelijkheid te geven om vanaf vrijdag 15 mei te openen voor een deel van de leerlingen, die dan een deel van de week les zouden kunnen krijgen in hun klas. Concreet gaat het dan om de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar (4 dagen per week), van het 6de leerjaar (2 dagen per week) en de scholieren van het laatste jaar secundair onderwijs (1 dag per week in het ASO, 2 dagen per week in het TSO, KSO en in zowel het 6de als het 7de jaar BSO). Na 1 week komt er een evaluatie met het oog op eventuele uitbreiding naar andere leerjaren. Een en ander is bekendgemaakt door Vlaams onderwijsminister Ben Weyts. Vrijdag zou de nationale veiligheidsraad een beslissing terzake nemen.
De organisatie van het Limburgs Oktoberfest in Oudsbergen heeft besloten de start van de ticketverkoop uit te stellen van 1 mei naar 1 juni. De organisatie hoopt in tussentijd meer duidelijkheid te krijgen van de Nationale Veiligheidsraad omtrent een eventuele besissing tot annulatie van het evenement. Normaal vindt het 11de Limburgs Oktoberfest plaats op zaterdag 26 september op de festivalweide aan de Genitsstraat.
#samentegencorona
Oudsbergen - Corona: naar versoepeling vanaf 4 mei?De experten die zich buigen over de exitstrategie voor de coronacrisis pleiten voor een gedeeltelijke heropening voor de bedrijven en winkels vanaf 4 mei. Dat meldt Le Soir. Vanaf die datum zouden inperkingsmaatregelen progressief opgeheven kunnen worden voor bepaalde niet-essentiële activiteiten.
Telewerk zou verplicht blijven waar dat mogelijk is. Voorwaarde is ook dat de statistieken de goede kant blijven opgaan.
Ook een avond met familie of goede vrienden zou weer toegelaten (…) Het hele nieuwsbericht
In Nederland woedt al twee dagen een brand in de Peel. Die blijkt erg moeilijk te bedwingen omdat het vuur doordringt in de ondergrond en zich daar uitbreidt via het veen. De brand en de bestrijding ervan zorgen voor geuroverlast vanwege de rook die door de heersende windrichting ook tot bij ons kan geraken.
Oudsbergen - Ondertussen, in de doe-het-zelfzaak...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Museum zet audiotours tijdelijk onlineZoomHet Gallo-Romeins Museum van Tongeren is sinds 13 maart gesloten. Zowel de permanente tentoonstelling als de tijdelijke expositie ‘Dacia Felix’ zijn sindsdien niet meer toegankelijk. Beide tentoonstellingen konden bezocht worden met audiogidsen. Die biedt het museum nu tijdelijk online aan. Je kan ze raadplegen via de website van het museum
De permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum vertelt (…) Het hele nieuwsbericht
De commissie sociale zaken in de Kamer heeft vandaag het voorstel goedgekeurd om de pensioenen van de ondergrondse mijnwerkers aan te passen zodat ze in overeenstemming zijn met de afspraken die destijds zijn gemaakt. Een meerderheid van de commissieleden keurde het voorstel goed. Dat moet nu nog wel een administratieve weg afleggen, onder meer langs de voltallige Kamer. De timing daarvan is nu nog niet duidelijk. 

Aanhoudend zonnig, wel wind

Dinsdag 21 april 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Aanhoudend zonnig, wel windHet omvangrijke en krachtige hogedrukgebied nabij Scandinavië kan onafgebroken het weerbeeld in onze streken domineren. Wolken komen er niet aan te pas en de zon is dan ook vanaf de vroege ochtend tot de late avond aanwezig. Er staat wel een strakke wind. De heldere condities houden tot het einde van de week aan, al zwakt de wind wat af. In het weekend zijn er wat meer wolken.
Morgen/woensdag is het al uitermate zonnig bij het ochtendgloren. De zon blijft volop aanwezig tot ze in de avond achter (…) Het hele nieuwsbericht

Corona-woonerven in Brussel

Dinsdag 21 april 2020
Oudsbergen - Corona-woonerven in BrusselZoomAlle straten binnen de Brusselse Kleine Ring worden woonerf tot de coronamaatregelen aflopen. Je mag er dan maximum 20km/u rijden. (Cartoon: Fobie)

'Uitzonderlijk'

Dinsdag 21 april 2020
Vandaag gelezen
"Het noorden van Limburg wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk groot areaal Europees en Vlaams beschermde natuur."
(De Vlaamse Minaraad in zijn advies aan de Vlaamse regering over het complex project Noord-Zuidverbinding)
Oudsbergen - Ondertussen, bij het woonzorgcentrum...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Voetganger (53) gewond

Dinsdag 21 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Hazelarenstraat in Houthalen-Helchteren raakten gisterenavond rond 19 uur een voetganger en een auto in een aanrijding betrokken. De voetganger, een 53-jarige man uit Houthalen-Helchteren, is daarbij gewond geraakt.

Werkmateriaal gejat

Dinsdag 21 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Verbindingsstraat in Houthalen-Helchteren sloegen dieven toe. Zij gingen met werkmateriaal aann de haal. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Vrouw (39) gewond bij botsing

Dinsdag 21 april 2020
Vanmorgen rond 8.15 uur raakten twee voertuigen in een aanrijding betrokken op de Weg naar Zwartberg. Een 39-jarige vrouw uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Jean Neyens overleden

Dinsdag 21 april 2020
Oudsbergen - Jean Neyens overledenZondag is Jean Neyens overleden, de echtgenoot van Josee Paredis. Hij was 84 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats in Meeuwen vinden plaats in beperkte familiekring.
Woorden van Jef
Het Openbaar ministerie heeft één jaar effectieve celstraf en een boete van 1.200 euro gevorderd tegen een man uit Bree die in Peer bij een coronacontrole betrapt werd op het maken van een nodeloze verplaatsing. De man reed met zijn fiets een agent aan. De agent was drie dagen werkonbekwaam. De betichte daagde niet op in de rechtbank. Het vonnis valt op 18 mei. (PG)

Corona: de cijfers...

Maandag 20 april 2020
Oudsbergen - Corona: de cijfers...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jef Feyen overleden

Maandag 20 april 2020
Oudsbergen - Jef Feyen overledenDrie weken na zijn echtgenote, Theresia Gerits, is zaterdag nu ook Jef Feyen overleden. Hij werd geboren in Meeuwen en woonde in Peer. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Rouwadres: fam. Feyen-Gerits, p/a Schansstraat 4, 3920 Lommel.

Woord van de week: raambezoek

Maandag 20 april 2020
De taaltelefoon heeft weer een nieuw woord opgenomen: raambezoek. Door de coronamaatregelen is het niet toegestaan om op bezoek te gaan bij vrienden of familie. Daarom organiseren sommige zorginstellingen raambezoeken of raamvisites. Zo kunnen bewoners hun familieleden in levenden lijve zien, zonder dat er risico is op besmetting. Ook kersverse ouders krijgen tegenwoordig raambezoek. Veilig vanachter het glas tonen ze hun baby aan de mensen buiten.

Code rood in natuurgebied

Maandag 20 april 2020
Oudsbergen - Code rood in natuurgebiedZoomIn Limburg is de code "rood" afgekondigd. Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden. Vuur maken is verboden, zo meldt het Agentschap Natuur en Bos.
Beheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en brandweerdiensten. (Foto Rudy Schoofs)

De paasvakantie is voorbij

Maandag 20 april 2020
Oudsbergen - De paasvakantie is voorbijZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gevel dreigt in te storten

Zondag 19 april 2020
In Gruitrode dreigt de gevel van de oude stalling van boerderij Het Kruis in te storten. Daarom werd uit veiligheidsoverwegingen de aansluiting van de Leemakkerstraat met Breekiezel afgesloten.

Auto uitgebrand

Zondag 19 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren is afgelopen nacht een auto uitgebrand. Over de brandoorzaak is er nog geen duidelijkheid.

Het zit er aan te komen...

Zaterdag 18 april 2020
Oudsbergen - Het zit er aan te komen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Melktandje van een mammoetje

Zaterdag 18 april 2020
Oudsbergen - Melktandje van een mammoetjeZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Deze maand is dat de melktand van een mammoet. Die melktand (foto) werd gevonden bij opgravingen in Veldwezelt (Lanaken) waar ook sporen van neanderthalerkampen werden aangetroffen. De kies van dit mammoetkalf is liefst 6cm hoog. Het dier moet ongeveer 50.000 jaar geleden hebben geleefd.
Mammoeten hadden naast twee slagtanden vier kiezen: twee in de onderkaak en twee in de bovenkaak. De ribbels van de kiezen dienden om steppegrassen en dwergstruiken fijn te kauwen. Tijdens hun leven wisselden mammoeten vijfmaal van tanden. Rond hun 35ste gebeurde dat voor het laatst. Die tanden gebruikten ze letterlijk tot op het bot. Vele mammoeten stierven rond hun 50ste of 60ste van ontbering: ze konden hun voedsel niet meer vermalen...

Museum in quarantaine... (3)

Zaterdag 18 april 2020
Oudsbergen - Museum in quarantaine... (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lied troost in coronatijd

Zaterdag 18 april 2020
Oudsbergen - Lied troost in coronatijdZoomDe Duitse componist Christoph Siemons, die zelf een tijdje voor zijn leven moest vechten, componeerde een coronalied. Het wordt gezongen door een groep van zo'n 100 muzikanten. Siemons wil met zijn lied troost en hoop geven.

Zacht en wisselvallig

Zaterdag 18 april 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Zacht en wisselvalligAan de zuidelijke flank van een krachtig hogedrukgebied over Scandinavië, kunnen storingen tijdelijk tot over onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen daarbij toe. De volgende dagen dwingt het hogedrukgebied de storingen terug naar het zuiden en wordt het stralend zonnig weer met maxima die vrij hoog zijn voor de tijd van het jaar. Er komt wel een strakke wind te staan.
Vandaag wisselen zwaar bewolkte perioden af met enkele opklaringen. In de ochtend kan er hier en daar een (…) Het hele nieuwsbericht

Wees niet bang voor vleermuizen

Vrijdag 17 april 2020
Oudsbergen - Wees niet bang voor vleermuizenZoomHet is me wat geweest, de voorbije maanden. Vleermuizen kregen de schuld van de coronacrisis. Maar het zit toch wat ingewikkelder in elkaar, zeggen wetenschappers. Vleermuizen verspreiden geen COVID-19. Mensen verspreiden COVID-19 door het virus van mens op mens over te dragen.   
De verstoring en vernietiging van leefgebieden en de handel in wilde dieren op ongecontroleerde wildmarkten worden genoemd als oorzaken van het ontstaan van het virus en de COVID-19-uitbraak. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Geen diocesane Lourdesbedevaart

Vrijdag 17 april 2020
Het coronavirus zorgt er nu ook voor dat de jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes niet doorgaat. "Gezien het nog een tijd zal duren vooraleer alles weer een beetje genormaliseerd zal zijn en wij op een veilige manier op bedevaart naar Lourdes kunnen gaan, hebben de diocesane bedevaartorganisaties van ons land beslist om de bedevaarten naar Lourdes te annuleren. Derhalve moeten wij u met spijt in het hart meedelen dat wij onze Limburgse bedevaart van 15 tot 20 juli dan ook annuleren", laat voorzitter Paul Gielen weten. 
Vorig jaar nam er nog een recordaantal van 457 Limburgers deel aan de diocesane Lourdesbedevaart.
Oudsbergen - Tien nieuwe spelers voor Sporting EllikomSporting Ellikom heeft tien nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen. Ellikom ging onder meer shoppen bij Maasland NO, Houthalen VV, Winterslag en Herk.

Corona-art (2): de toren van Babel

Donderdag 16 april 2020
Oudsbergen - Corona-art (2): de toren van BabelZoom                                (Cartoon: Fobie - vrij naar Pieter Bruegel)

Nieuwe vennootschap: Révvi

Donderdag 16 april 2020
Geoffrey Pieklak (43) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Révvi opgericht met zetel aan de Wijshagerkiezel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwerpen en programmeren van webpagina's, het concipiëren van reclametechieken en het beletteren en bestickeren van voertuigen en voertuigonderdelen.

Zitdagen belastingen geannuleerd

Donderdag 16 april 2020
Dit jaar organiseert de FOD Financiën geen sessies om burgers te helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. Het is volgens de FOD onmogelijk om de sessies te laten plaatsvinden met respect voor de afstandsregels en andere veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden.
De FOD Financiën zegt dat hij zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften wel wil blijven verzekeren. Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of (…) Het hele nieuwsbericht

René Klaps overleden

Donderdag 16 april 2020
Oudsbergen - René Klaps overledenGisteren is de in Gruitrode woonachtige René Klaps overleden, de echtgenoot van Julienne Vanaken. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Klaps-Vanaken, Verlorenstraat 18 3670 Oudsbergen.

Jan Meus overleden

Donderdag 16 april 2020
Oudsbergen - Jan Meus overledenDinsdag is de in Plockroy woonachtige Jan Meus overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Meeuwen.

Glasbollen en kledingcontainers

Donderdag 16 april 2020
Oudsbergen - Glasbollen en kledingcontainersZoomIn je buurt staan glasbollen en textielcontainers.
Brengt u glas naar de bol? Zorg er dan voor dat u het glas in de juiste bol deponeert en neem het terug mee naar huis als de glasbol vol is.
Kast opgeruimd? Breng uw textiel niet naar de textielcontainer. Door de coronacrisis verlopen de sortering en de afvoer van het textiel moeizaam. De textielophalers zitten hierdoor met een opslagprobleem. Hou textiel dus nog even bij zodat het na de coronacrisis een tweede leven kan krijgen via de textielcontainers.

Sciensano roept jouw hulp in!

Donderdag 16 april 2020
Oudsbergen - Sciensano roept jouw hulp in!Sciensano houdt een 2de COVID-19 gezondheidsenquête die focust op de impact van de huidige crisis op onze levensstijl en ons welzijn. Ze rekenen ook nu op een massale deelname van de burgers. Ben je 18 jaar of ouder en woonachtig in België? Vul dan deze online vragenlijst vóór 23 april 2020 in. Dit duurt slechts 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil!
Oudsbergen - Veiligheidsraad laat bezoek in rusthuis toeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 

Thieu Vanvlijmen overleden

Donderdag 16 april 2020
Oudsbergen - Thieu Vanvlijmen overledenOp 9 april overleed Thieu Vanvlijmen, de weduwnaar van de in 2013 overleden Lieva Wertelaers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond gisteren in intieme familiekring plaats. Rouwadres: Vanvlijmen-Wertelaers, Oude Asserweg 51 3660 Oudsbergen.

Doop volwassenen uitgesteld

Woensdag 15 april 2020
Oudsbergen - Doop volwassenen uitgesteldDoor de coronamaatregelen wordt het doopsel van Limburgse volwassenen verdaagd naar een later moment. De kandidaat-dopelingen (catechumenen in kerkelijke termen) worden in normale omstandigheden gedoopt en gevormd in de paaswake. Pastorale eenheden of federaties zoeken nu in samenspraak met de catechumenen een geschikte zondag om hun catechumeen te laten dopen zodra de publieke liturgie terug mogelijk wordt. In Limburg zijn er dit jaar veertien catechumenen.

Ook geen Pukkelpop dit jaar

Woensdag 15 april 2020
Oudsbergen - Ook geen Pukkelpop dit jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De nationale veiligheidsraad heeft de maatregelen die al van kracht waren om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, verlengd tot en met 3 mei 2020.
Daarnaast zijn enkele maatregelen versoepeld. Bewoners van zorginstellingen en woonzorginstellingen mogen bezoek ontvangen van één vooraf aangeduide persoon, op voorwaarde dat deze de laatste 2 weken geen ziekteverschijnselen heeft en op voorwaarde dat het steeds om dezelfde persoon gaat. Ook mensen die zich niet kunnen verplaatsen en anders geïsoleerd zouden wonen mogen op deze manier bezoek ontvangen. Tuincentra en doe-het-zelfzaken kunnen weer openen onder dezelfde maatregelen die gelden voor voedingswinkels.Telewerk zal bovendien nog enige tijd de norm blijven.
Een gefaseerde heropstart van de verschillende soorten ondernemingen wordt intussen sector per sector bekeken.

Gewond bij brandje in tuin

Woensdag 15 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is een vrouw uit de Schomstraat in Houthalen-Helchteren licht gewond geraakt toen zij afval dat in haar tuin vuur had gevat wou uittrappen. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer slaagde erin het brandje snel te blussen.

Limburgers veranderen reisplannen

Woensdag 15 april 2020
Oudsbergen - Limburgers veranderen reisplannenZoomMeer dan 8 op de 10 Limburgers veranderen hun reisplannen in de zomer van 2020. Zelfs indien de Belgische grenzen open zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL.
“Stel: we zijn enkele maanden verder en het coronavirus is onder controle. De Belgische grenzen zijn terug open. Zou jij op reis gaan?” Met deze vraag in het achterhoofd stelde de hogeschool een eenvoudige enquête op die via de sociale media verspreid werd. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Corona-art (1): meisje met FFP-maskerZoom                                                 (Cartoon: Fobie, vrij naar Vermeer)

De koning wordt 60

Woensdag 15 april 2020
Oudsbergen - De koning wordt 60Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Landbouw lijdt onder de droogte

Dinsdag 14 april 2020
Oudsbergen - Landbouw lijdt onder de droogteZoomHet heeft al een paar weken nauwelijks geregend en daardoor is de zandgrond in de Kempen flink uitgedroogd. Landbouwers moeten hun velden nu al beregenen. De pompen om water uit de grond te trekken en de sproeitoestellen zijn dit jaar dus erg vroeg opgesteld want normaal moeten de velden pas tegen de zomer extra water krijgen.

Museum in quarantaine (2)

Dinsdag 14 april 2020
Oudsbergen - Museum in quarantaine (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Een online museumbezoek

Dinsdag 14 april 2020
Oudsbergen - Een online museumbezoekZoomOm de verspreiding van het coronavirus te vertragen is het Gallo-Romeins Museum in Tongeren momenteel gesloten. Dat geldt helaas ook voor de expo 'Dacia Felix'. Maar het museum stelt nu 30 topstukken en -ensembles uit die tentoonstelling aan je voor: virusvrij en virtueel. Geniet tijdelijk van die audiotour 'Dacia Felix' online!

750 coronaboetes in paasweekend

Dinsdag 14 april 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben tijdens het paasweekend 750 coronaboetes uitgeschreven. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe 20, Beringen-Ham-Tessenderlo 92, CARMA 101, HANO 29, Kempenland 33, Lommel 37, Heusden-Zolder 31.

Museum in quarantaine

Dinsdag 14 april 2020
Oudsbergen - Museum in quarantaineZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jonge gezinnen tijdens corona

Dinsdag 14 april 2020
Oudsbergen - Jonge gezinnen tijdens coronaZoom                                                              (Tekening: Dirk van Bun)

Boer zoekt hulp: helpdeoogst.be

Dinsdag 14 april 2020
Oudsbergen - Boer zoekt hulp: helpdeoogst.beZoomVlaams minister van Werk en Landbouw Hilde Crevits lanceert vandaag de online site helpdeoogst.be. Daarmee ondersteunt de minister de land- en tuinbouwers die op zoek zijn naar extra helpende handen voor de oogst. Op de site van VDAB kunnen heel eenvoudig #COVID19 vacatures geplaatst worden en kunnen geïnteresseerden in een job zich melden. In april heeft de land- en tuinbouwsector naar schatting zo’n 15.000 seizoenarbeiders nodig. In mei zijn er dat er nog meer.
Op de (…) Het hele nieuwsbericht

Boris Johnson is weer thuis

Maandag 13 april 2020
Oudsbergen - Boris Johnson is weer thuisZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Coronamatregelen te laks opgevolgdZoomWaarnemend gouverneur Michel Carlier roept op tot meer burgerzin en gezond verstand. Hij richt zich in de eerste plaats tot  de mensen die het afgelopen weekend nonchalant omgingen met de coronamaatregelen. Over heel de provincie moest de politie optreden en boetes uitdelen voor nodeloze verplaatsingen en samenscholingen.
Oudsbergen - KMO’s zwaar getroffen door coronacrisisZoomDrie op vier Limburgse KMO’s hebben als gevolg van de coronacrisis hun activiteiten volledig of gedeeltelijk moeten staken. Zij hopen eind april/ begin mei hun activiteiten te kunnen hervatten. Dat zegt Unizo.
Oudsbergen - De voordelen van 'in uw kot blijven'Zoom                                                              (Tekening: Dirk Van Bun)

'Piste aux Etoiles'

Maandag 13 april 2020
Woorden van Jef
Oudsbergen - 'Piste aux Etoiles'Vanmorgen in mijn bed kwam "Piste aux Etoiles" plots voor de gordijnen van mijn geest tevoorschijn. Ik herinner me dat mijn moeder daar graag naar keek. Dat circusoptreden op Rijsel (een Franse zender die wij in West-Vlaanderen goed konden ontvangen met onze antenne) was het enige TV-programma waarbij ze niet in slaap viel in haar relaxzetel. Mijn vader zat dan op de bank zijn krant te lezen, want hij zag liever "Marnix" of "The Fugitive" die op datzelfde moment op de BRT te zien waren. Hij (…) Het hele nieuwsbericht

De klokken zijn gul dit jaar

Zondag 12 april 2020
Oudsbergen - De klokken zijn gul dit jaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Coronavragen voor HuurderssyndicaatHet Limburgs Huurderssyndicaat krijgt de jongste weken heel wat vragen van huurders op de privémarkt. De meest gestelde vraag gaat over een aanpassing van de huurprijs. Maar volgens het Huurderssyndicaat is er niets wettelijk voorzien, de huurder kan alleen hopen op een inschikkelijke verhuurder.

Chemisch afval gedumpt

Zondag 12 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een weiland achter de Hoolvenstraat in Houthalen-Helchteren zijn zondagmiddag elf lege bidons en een lege kuip aangetroffen. Mogelijk ging het om afval van een drugslabo. De civiele bescherming kwam ter plaatse om alles op te ruimen. De politie onderzoekt de dumping.

Veilig Pasen (2)

Zondag 12 april 2020
Oudsbergen - Veilig Pasen (2)Zoom                                                                        (Cartoion: Fobie)

Veilig Pasen!

Zondag 12 april 2020
Oudsbergen - Veilig Pasen!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
De kerkklokken zijn terug in het land en vanmiddag om 12u zullen ze luiden als teken van troost en hoop voor de slachtoffers van het coronavirus. Dat melden de bisschoppen van België. "Mogen onze klokken troost en hoop bieden aan slachtoffers van het coronavirus en aan al wie hen nabij zijn. Mogen ze een hart onder de riem steken bij wie strijden tegen het coronavirus, in het bijzonder bij onze zorgverstrekkers. Mogen ze ons allen met elkaar verbinden. Ook dit jaar zal het Pasen zijn!" aldus de boodschap.

De wereld na corona?

Zaterdag 11 april 2020
Oudsbergen - De wereld na corona?Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Warm weekend

Zaterdag 11 april 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Warm weekendHet hogedrukgebied dat voor het prachtige lenteweer zorgt, evacueert in het weekend naar het oosten. Hierdoor kunnen storingen vanuit het westen tot over onze streken doordringen, al zijn ze vrij verzwakt. Na het weekend bouwt stilaan een nieuw hogedrukgebied op, maar eerst volgen er enkele koude dagen.
Vandaag maakt de zon in de namiddag plaats voor enkele wolken. Het blijft meestal droog bij maxima rond 22 of 23 graden. Er is weinig wind.
Zondag - Paasdag - zijn er wat meer (…) Het hele nieuwsbericht

Hugo Vanlee overleden

Zaterdag 11 april 2020
Oudsbergen - Hugo Vanlee overledenWoensdag is in Neerglabbeek Hugo Vanlee overleden, de partner van Daniëlle Straetemans. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren vond gisterennamiddag rond 17 uur een kop-staartaanrijding plaats tussen vier wagens. Een 24-jarige vrouw uit Maasmechelen en een 43-jarige man uit Peer raakten daarbij gewond.

Oeps! Iets vergeten...

Vrijdag 10 april 2020
Oudsbergen - Oeps! Iets vergeten...ZoomVandaag kwam hij wat later, de knal die door een F16 van de vliegbasis Kleine Brogel werd geproduceerd toen een testpoiloot het toestel door de geluidsmuur liet vliegen. We hadden dat gisteren aangekondigd. Maar er was nog een ander mooi verschijnsel: het toestel liet op een hoogte van bijna 12000 meter een fraaie condensstreep achter waardoor men kon zien dat het een grote bocht maakte. Het leek alsof de piloot iets vergeten was... Daarover was vooral op Nederlandse sociale media nogal wat te doen. Peter Geven zag het van op de Grote Heide en maakte deze foto.   
Oudsbergen - Rusthuizen hebben nood aan zuurstofZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Nu de recyclageparken weer geopend zijn blijven de bezoekers komen. Met als gevolg: sinds woensdag opnieuw files. "De bezoekersaantallen van de afgelopen dagen liggen in lijn met de bezoekersaantallen op een normale dag. Dit betekent dat heel wat bezoekers ook komen als het niet noodzakelijk is en dat dit opnieuw voor files zal zorgen gezien de beperkingen in het aantal toegelaten bezoekers op het recyclagepark," aldus Limburg.net. "Gezien zaterdag traditioneel de drukste dag is, vreest Limburg.net opnieuw voor files en roept men iedereen op om enkel te komen als het noodzakelijk is.
Middenstandsorganisatie UNIZO is heel tevreden nu de regering ingaat op haar verzoek om de solden te verschuiven naar 1 augustus. In een recente UNIZO-enquête via Checkmarket gaf 73% van de zelfstandige handelaars, uit de mode- maar ook heel wat andere sectoren, aan vragende partij te zijn voor zo'n uitstel. "Deze maatregel zal onze handelaars, die momenteel noodgedwongen gesloten zijn, na de heropening wat extra ademruimte geven", aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. 
Oudsbergen - Al 2.697 inbreuken op coronamaatregelenDe Limburgse politiezones hadden tot en met gisteren al 2.697 inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe 74, Heusden-Zolder 150, Beringen-Ham-Tessenderlo 210, CARMA 501, HANO 94, Kempenland 104 en Lommel 110.

WMC een jaar opgeschoven

Vrijdag 10 april 2020
Grensgevallen
De 19de editie van het mondiale Wereld Muziek Concours in Kerkrade wordt verplaatst van 2021 naar 2022. "Er heerst op dit moment te veel onzekerheid om het WMC in 2021 doorgang te laten vinden,” zegt WMC-voorzitter Max Kousen.

Extra campagne tegen zwerfvuil

Vrijdag 10 april 2020
Oudsbergen - Extra campagne tegen zwerfvuilZoom We zitten allemaal al een tijdje in ons kot en dat heeft heel wat gevolgen. Ook op de openbare netheid. Daarom lanceert Mooimakers een extra campagne. Om de schaarse tijd die we buiten kunnen spenderen, voor iedereen aangenaam te houden en je afval niet achter te laten. Ze gaan ook gericht communiceren daar waar het probleem groot is, bijvoorbeeld op supermarktparkings. Wil je deze campagne zelf ondersteunen? Dat kan. In webwinkel van Mooimakers vind je een gratis downloadpakket met social posts om te delen op je eigen kanalen.

De klokken vertrokken naar Rome

Donderdag 9 april 2020
Oudsbergen - De klokken vertrokken naar RomeZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Awel, ik wil praten

Donderdag 9 april 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Awel, ik wil pratenZoom
Awel is gestart met een nieuwe campagne. De huidige situatie rond corona zorgt voor spanningen en dat is een gevaarlijke cocktail. Daarom is het belangrijk dat jongeren weten dat ze er niet alleen voor staan. Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Awel werkt volledig anoniem. Dat betekent dat enkel de oproeper en Awel op de hoogte zijn van het contact. Bovendien is een gesprek met Awel helemaal gratis. Meer info via deze link.
Oudsbergen - Campagne 'Opstaan en samen doorgaan'ZoomKamer van Koophandel Limburg dringt er bij de regeringen, de Nationale Veiligheidsraad en de expertengroep die de exitstrategie moet voorbereiden op aan om snel een actieplan op te stellen zodat de economie gefaseerd en met inachtneming van alle noodzakelijke gezondheids- en sanitaire voorschriften kan heropstarten. “We moeten nu snel werk maken van zo’n slimme heropstart van de economie. Per week waarin we verder werken zoals vandaag, lijden we miljarden euro’s schade. We zien dat andere (…) Het hele nieuwsbericht

Koop in je buurt!

Donderdag 9 april 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Koop in je buurt!ZoomVlaams minister van Economie Hilde Crevits lanceert samen met VLAIO, Unizo, NSZ en VLAM de website koopinjebuurt.be. Dit platform is een online verzamelplaats waar je als consument lokale handelaars op terug kan vinden. We roepen alle handelaars op zich dan ook te registreren via een van de verschillende initiatieven.
Binnenkort wordt er ook een gemeenschappelijke zoekmachine aan het nieuwe platform toegevoegd die het zoeken in de websites van de partners nog vergemakkelijkt. De coronacrisis slaat (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in uw kot...

Donderdag 9 april 2020
Oudsbergen - Ondertussen, in uw kot...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Welzijnsregio Noord-Limburg en RIMO organiseren volgende week dinsdag in samenwerking met Vormingplus en Eurosys een inzamelactie voor gebruikte laptops en tablets
Heb je nog een laptop of tablet liggen die je niet meer gebruikt? Werken ze nog en is er de juiste stroomkabel bij? Dan kan je ze dinsdag tussen 10u en 15u binnenbrengen in het gebouw van Welzijnsregio (Hoekstraat 70, 3910 Pelt).
Eurosys zal vervolgens de toestellen gebruiksklaar maken. Ze worden nadien in de regio verdeeld aan kinderen uit kansarme gezinnen opdat ook zij de komende weken thuisonderwijs kunnen volgen. 
Ook bij een aantal lokale besturen kan je de laptops rechtstreeks binnenbrengen. Check daarvoor de gemeentelijke websites en hun Facebookpagina’s. 

Wachten op de 'boem'

Donderdag 9 april 2020
Oudsbergen - Wachten op  de 'boem'ZoomDeze middag en morgen kan u mogelijk een “Sonic Boom” horen. Elke 200 vlieguren ondergaat de motor van een F16 zijn fase-inspectie. Na de “GO” in de testbank van de vliegbasis Kleine Brogel wordt de motor (foto) terug in de F16 gemonteerd. Eén van de testpiloten gaat dan geautoriseerd supersoon vliegen en even met een snelheid van 1200km/u door het luchtruim klieven (zo heet dat dan). Dat is sneller dan het geluid, vandaar de "boem" die u op de grond hoort. UPDATE De "boem" kwam er om 14.27u. (Foto KB Air Base)

Praten met dementerenden

Donderdag 9 april 2020
Mag ik naar huis? Waar is mijn moeder? Iedereen die een alzheimerpatiënt in zijn omgeving heeft, weet dat communiceren vaak lastig is – of je nu op afstand bent of dichtbij. Jorien Marcus ging na hoe je het beste zo’n gesprek kunt voeren. Lees het bij het Genootschap Onze Taal.

Met de groeten uit Thailand

Donderdag 9 april 2020
Oudsbergen - Met de groeten uit ThailandZoomPatrick Jacobs moest in Thailand lang wachten voor hij dit beestje uit zijn schelp zag kruipen. Let op die twee oogjes vooraan! Het is een heremietkreeftje, maar in feite is het een soort krab. Bij Wikipedia vindt u er alles over. Een prachtige foto!
Oudsbergen - Maak van je tuin een lenteparadijsZoomWe hebben allemaal veel meer tijd om in de tuin te werken, dat zien we overal in het straatbeeld. Natuurpunt geeft in deze coronatijd 13 tips om van je tuin een echt paradijs te maken. Klik via deze link. Je kan er ook gratis een e-book bestellen.

Oude laptops en tablets gezocht

Donderdag 9 april 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Oude laptops en tablets gezochtZoom'Ondernemers voor een Warm België' zoekt laptops en tablets die niet meer gebruikt worden. "We willen die in orde brengen en schenken aan kinderen van kansarme gezinnen van het basisonderwijs. We doen dit bewust nu. Sinds de uitbraak van het Corona-virus zijn kinderen immers aangewezen op thuisonderwijs. Daarvoor is een computer of tablet echt noodzakelijk. Jammer genoeg heeft niet elk gezin zo’n toestel. Heeft u zelf nog een toestel (of meerdere) dat niet meer gebruikt wordt, dan kan u ons dat (…) Het hele nieuwsbericht

Hakova failliet verklaard

Woensdag 8 april 2020
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft ramen- en deurenbedrijf Hakova uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 mei ingediend worden.

Armand Vanderheyden overleden

Woensdag 8 april 2020
Oudsbergen - Armand Vanderheyden overledenGisteren is Armand Vanderheyden overleden, de weduwnaar van Godelieve Gaethofs. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Help de helpers

Woensdag 8 april 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Help de helpersZoomZorginstellingen overtreffen momenteel zichzelf in de strijd tegen COVID-19. Daarbij vallen soms personeelsleden weg wegens ziekte. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke lanceerde daarvoor al aan het begin van de uitbraak een oproep naar vrijwilligers met een medische achtergrond om zich aan te bieden als inzetbare reserve. Dat aanbod wordt nu uitgebreid en aangeboden via een nieuw vrijwilligersplatform ‘Help de helpers’  Zorginstellingen kunnen er snel en gericht op zoek gaan naar (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Colaers overleden

Woensdag 8 april 2020
Oudsbergen - Mia Colaers overledenIn rusthuis De Voorzienigheid in Bocholt is gisteren Mia Colaers overleden, de weduwe van Thieu Van Otterdijk. Ze was 88 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting onder coronabeperkingen: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt.

Van Ellikom naar Molenbeersel

Woensdag 8 april 2020
Jelle Symons (Sporting Ellikom) zal komend seizoen de kleuren van Hoger Molenbeersel verdedigen.

Jan Feyen overleden

Woensdag 8 april 2020
Oudsbergen - Jan Feyen overledenMaandag is in WZC Kloosterhof in Oudsbergen de uit Grote-Brogel afkomstige Jan Feyen overleden, de echtgenoot van Pauline Feyen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in uiterst besloten kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Linde-Peer.

Ondertussen, in Wuhan...

Woensdag 8 april 2020
Oudsbergen - Ondertussen, in Wuhan...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Hooibrand in stal

Dinsdag 7 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kwikstraat in Peer heeft deze namiddag een partij hooi vuur gevat in een stal. De brandweer heeft het hooi uit de stal verwijderd en vervolgens geblust.

Brandfase oranje

Dinsdag 7 april 2020
Oudsbergen - Brandfase oranjeVanaf vandaag geldt preventieve brandfase ORANJE in de Limburgse bossen. Plannen om te gaan wandelen? Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Houd kinderen onder toezicht. Vuur maken is zoals steeds verboden.

Recyclageparken weer open

Dinsdag 7 april 2020
Oudsbergen - Recyclageparken weer openZoom(                                                                        (Cartoon: Fobie)

Louiza Ceyssens overleden

Dinsdag 7 april 2020
Oudsbergen - Louiza Ceyssens overledenZondag is de in Meeuwen woonachtige Louiza Ceyssens overleden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Vrijetijdsbesteding anno 2020

Maandag 6 april 2020
Oudsbergen - Vrijetijdsbesteding anno 2020Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Diefstal uit bestelwagen

Maandag 6 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een bestelwagen aan de Goolderheideweg in Bocholt zijn allerhande werkmaterialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen voortaan wel de auto nemen om zich te verplaatsen voor recreatieve activiteiten. Ook personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen, mogen de wagen nemen. Dat laat het federaal crisiscentrum weten, in de richtlijnen voor de politie en de bevolking naar aanleiding van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
Oudsbergen - Recyclageparken morgen weer openMorgen gaan de recyclageparken van Limburg.net weer open. U gaat er weer één keer per 14 dagen terecht kunnen. Bij de ingang gaat u een bord zien waarop u nog eens kunt lezen waar u op moet letten. Nog een paar vragen en antwoorden:
- Kan er een afspraak gemaakt worden? Nee, een afspraak is niet nodig. De toestroom wordt beperkt via de slagbomen.
- Geldt de regel van één keer per 14 dagen per park? Nee, U kunt 1 keer per 14 dagen in één (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 80 euro voor uitvaarten en huwelijken
Voor kerkelijke uitvaarten en huwelijken in het bisdom Hasselt vervalt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn het gewone tarief van 275 euro. Er wordt wel een bijdrage van 80 euro gevraagd om minimaal de kosten te dekken. Voor een afscheidsgebed op de begraafplaats wordt geen bijdrage gevraagd”. Dat schreef bisschop Patrick Hoogmartens vandaag aan pastorale medewerkers en kerkbesturen van het bisdom Hasselt.

Louis De Backer overleden

Maandag 6 april 2020
Oudsbergen - Louis De Backer overledenVrijdag is Louis De Backer overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

'Doe eens een belletje'

Maandag 6 april 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - 'Doe eens een belletje'Zoom"Een derde van alle Belgische huishoudens bestaat uit slechts één persoon. Het gaat over 1,7 miljoen mensen van alle leeftijden. Vaak hebben zij het extra moeilijk in deze tijd. Denk daarom aan hen: geef hen een belletje en bied een luisterend oor", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Oudsbergen - Bijna 90 corona-PV's tijdens weekendZoomPolitie CARMA heeft van zaterdagochtend 7 uur tot zondag 17 uur 86 corona-PV’s opgesteld. De politie zette extra patrouilles in om nog meer en gericht toezicht uit te voeren in Zutendaal, Genk, As, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt en Kinrooi. Tijdens een grote controleactie zaterdagavond werd ook de drone ingeschakeld om sneller en efficiënter grote gebieden te kunnen controleren. Dit resulteerde alles samen in 86 PV’s: een 50-tal voor overtredingen van het (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - De échte kampioenen van VlaanderenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hou vast voor een houvast

Zaterdag 4 april 2020
Oudsbergen - Hou vast voor een houvastZoomEen mooie tekening van Peltenaar Dries Peeten. In deze tijden heb je een houvast nodig. Anderzijds moet je héél voorzichtig zijn, wil je een ander eens goed vastpakken, terwijl je het toch zo graag zou doen...

Mooi lenteweer

Zaterdag 4 april 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Mooi lenteweerMorgen/zondag wordt het een stralend zonnige en erg warme dag. Het kwik bereikt gemiddeld 20 of 21 graden. De zuidoostenwind spant aan tot matig.
Maandag komt er na de middag meer bewolking opzetten en in de avond is er kans op wat regen in het westen. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.
Dinsdag begint grijs en mistig, maar later breekt de zon door. Bij een zwak briesje uit het oosten liggen de maxima rond 18 (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Palaia topschutter in derdeprovincialeLorenzo Palaia (Kabouters Opglabbeek) kroonde zich het voorbije seizoen tot topschutter in derdeprovinciale A. Hij maakte 27 doelpunten.

Bram Winkels naar Boorsem Sport

Zaterdag 4 april 2020
Oudsbergen - Bram Winkels naar Boorsem SportBram Winkels (Eendracht Louwel) zal komend seizoen de kleuren van Boorsem Sport verdedigen.
De voorbije vier dagen zijn in totaal 20 coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie vervoerd. De patiënten worden verplaatst om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorgen.
Oudsbergen - Ondertussen, in het gemeentehuis...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
In het Belang verscheen vandaag een artikel over de komst van een huisartsenwachtdienst naar Bree. Men zou uit dat artikel kunnen afleiden dat het de bedoeling is dat mensen uit heel Noord-Limburg, die in het weekend in de wachtpost een huisarts willen raadplegen, voortaan naar Bree zouden moeten gaan. Maar dat klopt niet. "De wachtpost in Bree is vanaf vanavond gewoon een uitbreiding," zegt dr. Jeunen van de overkoepelende vzw. "Hij is er vooral voor mensen uit Maaseik, Kinrooi, Meeuwen en Bree. De wachtdienst in Pelt blijft bestaan, voor de overige gemeenten."
De wachtdienst is geopend in het weekend en op feestdagen. Sinds de coronacrisis kan men er alleen nog terecht na een voorafgaand telefoontje naar het nummer 011 60 40 60; u geeft dan uw gegevens en vraag door, en een huisarts zal u terug contacteren. Heeft u dringende medische hulp nodig, bel dan 112.
Ouders mogen het huwelijk van hun kinderen niet meer bijwonen. Huwelijken kunnen enkel nog doorgaan in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand of de bedienaar van de eredienst. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad vandaag beslist in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere maatregelen: begrafenissen mogen nog maximaal door 15 personen worden bijgewoond. En meerdaagse schooluitstappen worden geschrapt voor heel het schooljaar.
Oudsbergen - De mondmaskers zijn aangekomen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Contact met familie via videochatZoomBezoek is al een hele tijd niet meer toegelaten in de ziekenhuizen. Voor zowel patiënten als hun familie is het zwaar om weinig contact te hebben met elkaar. Daarom heeft het Mariaziekenhuis verschillende tablets aangekocht. Zo kunnen patiënten, via videochat, toch contact houden met familie en vrienden. Dit geeft hen een extra hart onder de riem en doet zichtbaar deugd, horen we in het ziekenhuis.
Anouk en Romy, beiden zesdejaars studenten geneeskunde, en Wendy, docent (…) Het hele nieuwsbericht
De Koninklijke Belgische Handbalbond heeft in samenspraak met de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Handball Francophone een competitiehervorming in de nationale en regionale competities doorgevoerd. Zoals de bonden vorige week al aankondigden zijn er geen dalers, enkel stijgers. Vandaag werd er beslist dat er ook geen kampioenen aangeduid worden omdat niet alle competities afgewerkt werden. Voor wat betreft de BENE-League, de grensoverschrijdende competitie met zes Belgische en zes (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Verslegers overleden

Vrijdag 3 april 2020
Oudsbergen - Leo Verslegers overledenIn Maaseik is woensdag de uit Neerglabbeek afkomstige Leo Verslegers overleden, de echtgenoot van Mariette Van Heinsbergen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Op reis na het coronatijdperk

Vrijdag 3 april 2020
Stel: we zijn enkele maanden verder en het coronavirus is onder controle. De Belgische grenzen zijn terug open. Zou jij op reis gaan? Dat willen de studenten Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL maar al te graag weten. Daarom stelden ze een eenvoudige enquête op om te peilen naar het reisgedrag van de Limburgers na het coronatijdperk. De resultaten zullen een indicatief beeld geven van de reisplannen tussen juli en december 2020.
De bedoeling is om een zicht te krijgen op (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Morgen start het huismussentelweekendZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Leven in tijden van corona

Donderdag 2 april 2020
Oudsbergen - Leven in tijden van coronaZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Roger Lams overleden

Donderdag 2 april 2020
Oudsbergen - Roger Lams overledenGisteren is Roger Lams overleden, de echtgenoot van Josie Maesen. Hij was 83 jaar en voorzitter van KB Air Museum in Kleine-Brogel.  Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Al 1.513 corona-PV's in Limburg

Donderdag 2 april 2020
Oudsbergen - Al 1.513 corona-PV's in LimburgDe Limburgse politiekorpsen hebben al 1.513 corona-PV's opgesteld, voornamelijk voor het overtreden van het samenlevingsverbod en het maken van nodeloze verplaatsingen. De politiezone CARMA maakte de meeste PV's, namelijk 305. De politiezone Lommel maakte er 22, de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 160, de politiezone HANO 38, de politiezone Kempenland 60 en de politiezone Tongeren-Herstappe 33.
Oudsbergen - Een Ronde van Vlaanderen op rollenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sciensano roept jouw hulp in!

Donderdag 2 april 2020
Oudsbergen - Sciensano roept jouw hulp in!De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in België heeft ons dagelijks leven stevig door elkaar geschud. Sciensano lanceert daarom de COVID-19 gezondheidsenquête om de impact ervan op onze gezondheid, ons gebruik van gezondheidsdiensten en onze leefgewoonten te achterhalen. Sciensano is de organisatie die ons dagelijks de cijfers en grafieken rond corona bezorgt. Ben je 16 jaar of ouder en woonachtig in België? Vul dan deze online vragenlijst vóór 9 april 2020 in. Dit duurt slechts 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil!

Corona: landelijke cijfers

Donderdag 2 april 2020
Oudsbergen - Corona: landelijke cijfersZoomGisteren zijn er 584 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, 363 "ex-corona's" hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Vandaag liggen er in totaal 6.716 mensen met corona in Belgische ziekenhuizen. Met 1.144 mensen op intensieve zorgen is zo'n 54 procent van de huidige capaciteit ingenomen. Gisteren zijn in ons land opnieuw 183 mensen aan het coronavirus overleden. Het totale aantal doden komt daarmee op 1011.

De visie van Fobie

Donderdag 2 april 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Geen Sanicole Airshow dit jaar

Donderdag 2 april 2020
Met pijn in het hart laat Geoffrey Buekenberghs vandaag weten dat de jaarlijkse Sanicole Airshow op het vliegveld van Hechtel-Eksel verschoven wordt naar 2021. "Met veel ontzag hebben wij de afgelopen weken en dagen de media gevolgd. Iedereen, maar zeker niet in het minst onze provincie Limburg gaat door een zeer zware periode," zegt hij. "We hebben dan ook binnen onze organisatie het mogelijke doorgaan van onze vliegshow in 2020 intensief besproken en met zeer veel pijn in het hart moet ik jullie meedelen dat wij unaniem de beslissing genomen hebben om de 42e International Sanicole Airshow dit jaar te annuleren en uit te stellen naar volgend jaar." De nieuwe editie staat nu gepland op 10 & 12 september 2021.

Positief denken...

Donderdag 2 april 2020
Oudsbergen - Positief denken...ZoomEn als het nog niet voor mei is, dan gaan we voor juni! (Tekening Dirk Van Bun)
Oudsbergen - WICO TIO: drive-in voor gezichtsbeschermersZoomWico-campus TIO heeft inmiddels 16 3D-printers bijeen gekregen voor zijn actie ten voordele van de mensen in de eerstelijnszorg: men wil hen zo snel mogelijk gezichtsbeschermers uit kunststof leveren. Inmiddels draaien de 3D-printers op volle toeren, want er zijn bijna 300 stuks besteld en men  hoopt er tegen vrijdag 50 klaar te hebben.
Voor ieders veiligheid nemen de medewerkers maximale preventiemaatregelen in acht. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
WICO TIO: drive-in voor gezichtsbeschermers
Zoom

Ondertussen, bij de notaris...

Woensdag 1 april 2020
Oudsbergen - Ondertussen, bij de notaris...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Wietplantage ontmanteld

Woensdag 1 april 2020
Oudsbergen - Wietplantage ontmanteldGisteravond viel de politie binnen in een huis aan de Kloterstraat in Kaulille. Men trof er een wietplantage aan. Die werd vandaag ontmanteld door de civiele bescherming. UPDATE De politie pakte de bewoner op. Het gaat om een Amerikaans militair.

Corona: landelijke cijfers

Woensdag 1 april 2020
Oudsbergen - Corona: landelijke cijfersZoomGisteren zijn opnieuw 123 mensen in België aan het coronavirus overleden. Het totale aantal doden komt daarmee op 828. Gisteren werden 560 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging tegenover de vorige dagen. 436 mensen mochten het ziekenhuis verlaten en dat is een record. Daardoor stabiliseert het aantal mensen met corona in Belgische ziekenhuizen nagenoeg op 4.995. Op intensieve zorg liggen 1.088 patiënten, een toename met 67. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 1.189 tot 13.964. De stijging heeft vooral te maken met het opdrijven van het aantal testen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen