Het overige nieuws

De week van de afvalophaler

Zondag 29 november 2020
Oudsbergen - De week van de afvalophalerZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast: gladheid

Zondag 29 november 2020
Oudsbergen - Opgepast: gladheidZoomVannacht gaat het op vele plaatsen vriezen en is het uitkijken voor lokale rijmplekken. Het KMI geeft voor Limburg code geel. De strooidiensten staan dan ook paraat!

Een bedankje voor de boseigenaars

Zondag 29 november 2020
Oudsbergen - Een bedankje voor de boseigenaarsZoomWist jij dat de meeste bossen in Limburg beheerd worden door particulieren? Hun bossen zijn ontzettend belangrijk voor het milieu en de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze filteren de lucht die we inademen, werken als een natuurlijke airco en zijn een thuis voor vele planten en dieren. Meer dan ooit trekken we met z’n allen naar het bos om er te ontspannen. Daarom zeggen De Bosgroepen “een dikke merci” aan al de boseigenaars die samen met hen hun bos duurzaam beheren.  Vandaag, (…) Het hele nieuwsbericht

Zware brand in loods

Zondag 29 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware brand in loodsDeze namiddag ontstond brand in een loods van de firma Haels aan de Maaseikerbaan in Opitter (Bree). De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling, die richting Neerglabbeek/Gruitrode dreef. De hulpdiensten riepen de omwonenden op ramen en deuren gesloten te houden. De oorzaak van de brand in het bedrijf in bouwmaterialen is nog niet gekend. De Maaseikersteenweg werd voor het verkeer afgesloten tussen de Opstraat en de Bergstraat. UPDATE Het vuur is geblust. Bij de brand is asbest vrijgekomen en zolang dat niet opgeruimd is, blijft de wegafsluiting gelden.

Geld en smartphone gestolen

Zondag 29 november 2020
In een woning op de Reinpadstraat in Genk zijn een som geld en een smartphone gestolen. De bewoner stelde de inbraak vrijdagmiddag vast.

74 verkeersovertredingen

Zondag 29 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 74 verkeersovertredingenGisteren organiseerde Politie CARMA een verkeerscontroleactie van 13 tot 21 uur. De agenten stelden maar liefst 74 overtredingen vast. In Genk en Houthalen werden snelheidscontroles met interceptie uitgevoerd in zones met snelheidsbeperking van 50 km/u. In het totaal werden 490 passanten gecontroleerd. 25 bestuurders reden te snel. Daarnaast stelde de politie nog 28 andere overtredingen vast. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs en speelde zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Een andere (…) Het hele nieuwsbericht

Schaap doodgebeten

Zondag 29 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Muizendijk in Bree, op de grens met Wijshagen, is een schaap doodgebeten en een ander zwaar verwond. De dader blijkt een wolf te zijn.

Maak van de nood een deugd!

Zondag 29 november 2020
Oudsbergen - Maak van de nood een deugd!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lokaal dichte mist

Zondag 29 november 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Lokaal dichte mistOnder invloed van hogedrukgebieden is het erg rustig in de atmosfeer. Het is daarbij koud en de kans op mist is groot. De wegen kunnen lokaal glad worden. Vanuit het westen kunnen storingen de volgende dagen onze regio stilaan bereiken en de neerslagkansen nemen toe. De aangevoerde lucht blijft echter relatief koud met in de Ardennen later op de week kans op wat winterse neerslag.
Vandaag is het in de ochtend op veel plaatsen mistig. De mist kan lokaal erg dicht zijn. Bovendien liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Ubachs

Zaterdag 28 november 2020
Gert Ubachs uit Heusden-Zolder en Wout Ubachs uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Ubachs opgericht met zetel aan de Weg naar Opoeteren in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling en verkoop van shakes en het beheren van een webshop.
Lennart Caubergs uit Oudsbergen, Lucas Caubergs uit Lummen en de besloten vennootschap Caubergs Lucas uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Caubergs Grond- & Afbraakwerken opgericht met zetel aan de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grond- en afbraakwerken, rioleringswerken, bouw- en betonwerken en containerverhuur.

Gerard Bol overleden

Zaterdag 28 november 2020
Oudsbergen - Gerard Bol overledenWoensdag is Gerard Bol overleden, de weduwnaar van de in 2014 overleden Marie-Thérèse Vanlerberghe. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Veel fijn stof in de lucht

Vrijdag 27 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Er was de voorbije 24 uur veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roept de Vlaamse Milieumaatschappij de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Winkels mogen dinsdag open

Vrijdag 27 november 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Winkels mogen dinsdag openHet overlegcomité heeft nieuwe beslissingen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus:
- de winkels kunnen opnieuw opengaan vanaf 1 december, onder strenge voorwaarden.
- funshoppen is niet toegelaten.
- winkelen moet alleen (tenzij je hulp nodig hebt) en kort (maximaal een half uur) gebeuren.
- in winkels mag maximaal 1 klant per 10 m² aanwezig zijn.
- ook zwembaden en musea mogen vanaf 1 (…) Het hele nieuwsbericht

Veertigtal fietsen gestolen

Vrijdag 27 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA trof afgelopen week een groot aantal fietsen aan tijdens huiszoekingen in Genk. De fietsen zijn vermoedelijk gestolen en de politie is nu op zoek naar eventuele eigenaars. In het kader van een lopend onderzoek naar heling voerde de politie huiszoekingen uit in de Onderwijslaan en in de Jan Mathijs Winterslaan. Op deze plaatsen vond de politie een 40-tal fietsen, voornamelijk klassieke racefietsen. Twee Genkenaren werden ter plaatse gearresteerd.

Daar is de pixelteelt

Vrijdag 27 november 2020
Niet meer één gewas verbouwen op het land, maar dat land indelen in kleine vakjes en volstoppen met allerlei verschillende groenten en kruiden. Dat is pixelteelt. Wetenschappers en bedrijven ontwikkelen robots en slimme rekenprogramma’s om deze nieuwe aanpak mogelijk te maken. Een boeiend verhaal, dat u kunt lezen bij Nemo Kennislink: "Puzzelen met landbouwgrond"

Al 14 drugslabo's ontdekt

Vrijdag 27 november 2020
Oudsbergen - Al 14 drugslabo's ontdektDit jaar zijn er in Limburg al 14 drugslabo's en 15 dumpingen van chemisch afval ontdekt. Dat meldde het parket Limburg vandaag. Vorig jaar werden 14 labo's ontdekt en 23 dumpingen vastgesteld. Zeventig procent van de ontdekte labo's werden in Limburg opgezet en bleken vaak aangestuurd vanuit Nederland.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Actie rond verlichting zwakke weggebruikerZoomOm extra aandacht te vestigen op het belang van goede verlichting en reflecterende kledij of gadgets gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers’ in het kader van verkeersveiligheid opnieuw van start. Volgende week zullen de Limburgse politiekorpsen extra aandacht schenken aan de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan een ‘jongeren-pv’ worden uitgeschreven met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas van de politie. Het parket engageert zich om de processen-verbaal die de politie in het kader van de actie opstelt met prioriteit te behandelen. De thema-actie zal worden herhaald tijdens de week van 4 tot en met 8 januari 2021.

Erika Rocks overleden

Vrijdag 27 november 2020
Oudsbergen - Erika Rocks overledenDinsdag is Erika Rocks overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Werner Lanzendorf. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Opgelet voor valse websites

Vrijdag 27 november 2020
Oudsbergen - Opgelet voor valse websitesZoom Vandaag is het Black Friday, de grote jaarlijkse koopjesactie. Voor velen dé gelegenheid om een goede slag te slaan. Door de lockdown vindt de 2020-editie vrijwel uitsluitend online plaats. De FOD Economie waarschuwt om goed op te letten. Zo zijn er meer een meer valse websites online. Bij online shoppen is het belangrijk om een aantal goede reflexen aan te nemen en jezelf de juiste vragen te stellen, vooral als je te maken hebt met een webshop die je niet kent. Controleer dus of hij veilig is en of je de identiteit van de verkoper kunt achterhalen. Hoe zit het met de reputatie van de webshop? Zijn er verkoopsvoorwaarden? Controleer dat alles voordat je de aankoop doet. Een handig hulpmiddel is de Webshop Check van het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

Manuele Erjautz overleden

Donderdag 26 november 2020
Maandag overleed de in Wijshagen woonachtige Manuele Erjautz, de weduwe van Viktor Schennach. Zij was 60 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Weersonde KMI in hoogspanning

Donderdag 26 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Solterweg in Neeroeteren is gisteren rond 16.50 uur een weersonde (ballon) van het KMI in Ukkel in de hoogspanning blijven hangen bij de landing boven de weide. Vandaag wordt met een hoogtewerker de weersonde uit de hoogspanning gehaald.

Grondwaterstanden nog steeds laag

Donderdag 26 november 2020
De grondwaterstanden in Limburg zijn nog steeds laag ondanks het opheffen van het captatieverbod. Uit metingen blijkt dat het grondwater in Vlaanderen gemiddeld 30 centimeter te laag staat voor deze periode van het jaar. In Limburg zijn die grondwaterstanden nog lager: "Dat heeft onder meer te maken met de ondergrond en met feit dat hier minder regen viel dan elders in Vlaanderen", zegt hydrologe Marijke Huysmans. "Normaal gezien zou er in de herfst meer regen moeten vallen om dat grondwater aan te vullen maar dat is niet gebeurd." (Radio2)

Ondertussen, bij bpost...

Woensdag 25 november 2020
Oudsbergen - Ondertussen, bij bpost...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Hasselt start met wandelbussen

Woensdag 25 november 2020
Oudsbergen - Hasselt start met wandelbussenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Geen feestbussen bij De Lijn

Woensdag 25 november 2020
Oudsbergen - Geen feestbussen bij De LijnEr rijden tijdens eindejaar geen feestbussen bij De Lijn. Vanwege corona, natuurlijk. Iedereen wordt gevraagd om maximaal thuis te blijven; ook evenementen worden afgelast. Daardoor worden er met oudejaar geen extra bussen ingezet. De dienstregeling op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is te bekijken in de routeplanner van De Lijn.

Onderzoek naar loop- en wandelsport

Woensdag 25 november 2020
Oudsbergen - Onderzoek naar loop- en wandelsportZoomWandel je sinds de lockdowns vaker of beweeg je liever op een andere manier? KU Leuven voert een grootschalig onderzoek naar loop- en wandelsporten tijdens de coronapandemie en vraagt jouw deelname. De antwoorden op deze vragenlijst worden wetenschappelijk en anoniem behandeld en zijn niet voor commercieel gebruik. Met de inzichten in profielen, gedragingen, attitudes en motieven van loop- en wandelsporters willen de onderzoekers beter inspelen op de wensen en noden. Meedoen kan via deze link.

Bestuurder gearresteerd

Woensdag 25 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bestuurder gearresteerdPolitie CARMA merkte gisterenavond rond 17 uur in de Eggestraat in Genk een wagen op waarvan de bestuurder geen gordel droeg. De man werd aangemaand om te stoppen, maar vluchtte weg. Na een korte achtervolging stopte het voertuig in de Keinkesstraat en vluchtte de bestuurder te voet verder. De 30-jarige Genkenaar kon staande gehouden worden en werd gearresteerd. De man bleek een rijverbod te hebben en was bovendien onder invloed van verdovende middelen. Zijn wagen werd in beslag genomen. De man zal zich later nog moeten verantwoorden voor de politierechter.

23-jarige gewond bij botsing

Woensdag 25 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Wiekstraat in Genk botsten deze voormiddag rond 10.20 uur twee auto's. Een 23-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

eID voortaan met vingerafdrukken

Woensdag 25 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - eID voortaan met vingerafdrukkenZoomVanaf vandaag ziet de eID er een beetje anders uit en worden ook je vingerafdrukken er op opgeslagen De geldigheidsduur en de prijs van de nieuwe eID’s wijzigen niet. Je huidige kaart blijft gewoon geldig en enkele maanden voor de vervaldatum krijg je een brief om een nieuwe kaart aan te vragen.

Het wordt kouder

Woensdag 25 november 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt kouderEr komt een storing vanuit het westen aan en de bewolking neemt gestaag toe. De volgende dagen sleept een zwakke storing over onze streken met kans op wat lichte regen of motregen. Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en is de kans op zon groot, maar er komt een vrij schrale oostelijke wind te staan. Het wordt bovendien nog wat kouder met kans op grondvorst of nachtvorst.
Woensdag (25/11) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar lokaal komen er ook lage wolken voor en is het nevelig of mistig. (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Juliane Libbrecht overleden

Woensdag 25 november 2020
Oudsbergen - Zuster Juliane Libbrecht overledenIn Sint-Niklaas is zondag de uit Opglabbeek afkomstige zuster Juliane Libbrecht overleden. Zij was 98 jaar en lid van de congregatie van de zusters jozefienen waarvan zij van 1978 tot 1999 algemeen overste was. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Schreurs-Libbrecht, Weg naar Dorne 45, 3660 Opglabbeek.

Annie Van Montfort overleden

Dinsdag 24 november 2020
Oudsbergen - Annie Van Montfort overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is zondag Annie Van Montfort overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Jan Wertelaers. Zij was 88 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats.

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Man (76) gewond bij botsing

Dinsdag 24 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 76-jarige man is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Fletersdel in Genk. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.30 uur.

Fiets en motorfiets weg

Dinsdag 24 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een carport en een garage aan de Reinpadstraat in Genk zijn een fiets en een motorfiets gestolen. De feiten zijn vandaag gepleegd.

Man (48) gewond bij botsing

Dinsdag 24 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nieuwstadweg in Bree botsten gisterennamiddag rond 14.15 uur twee auto's. Een 48-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Liza Paredis overleden

Dinsdag 24 november 2020
Oudsbergen - Liza Paredis overledenZondag is de uit Neerglabbeek afkomstige en in Opitter woonachtige Liza Paredis overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Thieu Neijens. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Lea Vandeurzen overleden

Dinsdag 24 november 2020
Oudsbergen - Lea Vandeurzen overledenVrijdag is de in Genk woonachtige en uit Opglabbeek afkomstige Lea Vandeurzen overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Jos Wils. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Marc Cardeijnaels overleden

Maandag 23 november 2020
Oudsbergen - Marc Cardeijnaels overledenZaterdag is de in Opglabbeek woonachtige Marc Cardeijnaelsthuis overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Marcel Mattheus overleden

Maandag 23 november 2020
Oudsbergen - Marcel Mattheus overledenZaterdag is de in Opglabbeek woonachtige Marcel Matheus overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Hulplijn voor jongerenZoomKetnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Week van afvalophaler of recyclageparkwachterZoomDagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Bromfietser (58) gewond bij botsing

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 13 uur kwam het in de Melbergstraat in Genk tot een aanrijding tussen een auto en een 58-jarige bromfietser. Deze laatste werd daarbij gewond.

Auto van de baan: twee gewonden

Maandag 23 november 2020
Op de Sint-Hubertuslaan raakte gisterenavond rond 17 uur een auto van de baan. Een 29-jarige vrouw uit Maaseik en een 24-jarige man uit Oudsbergen werden daarbij gewond.

René Luyten overleden

Maandag 23 november 2020
Oudsbergen - René Luyten overledenZaterdag is de in Meeuwen woonachtige René Luyten overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Oudsbergen - 'Bodem van paardenweides is uit evenwicht'ZoomDe meeste paardenweides hebben te weinig koolstof in de bodem en hebben een bodem die uit evenwicht is. Er zijn verschillende oorzaken zoals overbegrazing en het gebruik van kunst- en drijfmest. De oplossing is het aanreiken van de humuslaag door het aanbrengen van organische stof. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van compost. Samen met de Bodemkundige Dienst België, PXL en Viva Concept onderzocht Regionaal Landschap Lage Kempen hoe men dit kan aanpakken. De uitkomst zal worden toegelicht in een eindseminarie op 25 november. Meer info (Archieffoto)

Guillaume Buntinx overleden

Maandag 23 november 2020
Oudsbergen - Guillaume Buntinx overledenGisteren in WZC Kimpenhof in Opglabbeek Guillaume Buntinx overleden, de echtgenoot van Tina Teuwen. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in intieme kring.

Leon Dirkx overleden

Maandag 23 november 2020
Oudsbergen - Leon Dirkx overledenGisteren is Leon Dirkx overleden, de echtgenoot van Alice Buntinx. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Leo Weltens overleden

Zondag 22 november 2020
Oudsbergen - Leo Weltens overledenVirjdag overleed de in Opglabbeek woonachtige Leo Weltens. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Rina Habraken overleden

Zondag 22 november 2020
Oudsbergen - Rina Habraken overledenWoensdag overleed de in Opglabbeek woonachtige Rina Habraken. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Oudsbergen - Even de Flandrien Challenge rijdenZoomToerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

Zware woningbrand

Vrijdag 20 november 2020
Oudsbergen - Zware woningbrandDe brandweer moest vanavond uitrukken voor een zware woningbrand in de Caetsbeek in Genk. De brand ontstond in de berging. Er is schade in het hele huis. De brandoorzaak is niet gekend. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar.

Verkeersactie op meerdere locaties

Vrijdag 20 november 2020
Oudsbergen - Verkeersactie op meerdere locatiesZoomOp verschillende locaties in Genk, Oudsbergen en Zutendaal zijn gisterennamiddag 40 voertuigen en 50 personen gecontroleerd. Enkele resultaten: 3x bezit gebruikershoeveelheid cannabis; 1x PV niet-naleven voorwaarden; 1x PV dronken bestuurder en rijden zonder rijbewijs; 2x vervallen keuring;  4x niet dragen van een gordel en 4x gebruik GSM.

Diefstal van juwelen

Vrijdag 20 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Mispadstraat in Genk is gisterenavond een diefstal vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met juwelen.

Fietsdieven gearresteerd

Vrijdag 20 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Fietsdieven gearresteerdWoensdag werden twee Genkenaren gearresteerd op verdenking van heling. In totaal werden 40 fietsen en fietsonderdelen aangetroffen.In het kader van een lopend onderzoek naar heling voerde Politie CARMA woensdag een huiszoeking uit in een woning op de Onderwijslaan en in twee garageboxen op de Jan Mathijs Winterslaan in Genk. Op deze plaatsen trof de politie in totaal 40 fietsen en/of fietsonderdelen aan. Een 27-jarige Genkenaar werd ter plaatse gearresteerd. Tijdens de huiszoeking in de Jan Mathijs (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Winters overleden

Vrijdag 20 november 2020
Oudsbergen - Annie Winters overledenIn Opglabbeek is dinsdag Annie Winters overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Willy Broux. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jeanne Veestraeten overleden

Vrijdag 20 november 2020
Oudsbergen - Jeanne Veestraeten overleden
Gisteren is de in Gruitrode woonachtige Jeanne Veestraeten overleden, de weduwe van Renaud Geussens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Het weer: somber

Vrijdag 20 november 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Het weer: somberEen verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.
Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Vanbaelen overleden

Vrijdag 20 november 2020
Oudsbergen - Jean Vanbaelen overledenGisteren is de in Meeuwen woonachtige Jean Vanbaelen overleden, de echtgenoot van Lidy Schreurs. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Tine Kerkhofs overleden

Vrijdag 20 november 2020
Oudsbergen - Tine Kerkhofs overledenIn Maaseik is op 8 november Tine Kerkhofs overleden, de weduwe van Louis Bloemen en de levensgezel van wijlen Jan Housen. Ze was 80 jaar.  De begrafenis in Bree vond plaats in intieme kring. Schriftelijk condoleren kan via www.uitvaartzorgvanhove.be. 

De visie van Fobie

Donderdag 19 november 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Juwelen en documenten weg

Donderdag 19 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Eindgracht in Genk zijn juwelen en documenten gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Scooterrijder (17) gewond

Donderdag 19 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Schietboomstraat in Genk botsten deze namiddag rond 14 uur een 17-jarige scooterrijder uit Genk en een lichte vrachtwagen. De scooterrijder raakte daarbij gewond.

Het aantal coronabesmettingen daalt

Donderdag 19 november 2020
Oudsbergen - Het aantal coronabesmettingen daaltZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe platform De ZorgSamen

Donderdag 19 november 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Nieuwe platform De ZorgSamenZoomDe ZorgSamen is een nieuw platform met tips voor mensen uit de zorg om fit te blijven. Wie in de zorg- of welzijnssector werkt of mantelzorger is, geeft vandaag alles wat hij kan. Met hart en ziel, dag in dag uit. Op dit platform vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen. Ook voor directe hulp kan je hier terecht. Walter Grootaers, Ann Wauters en longarts Eva Van Braeckel zijn enkele ambassadeurs.
Meer info via deze link.
Oudsbergen - Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautZoomOlympisch kampioen Tia Hellebaut wordt het gezicht van een campage rond vruchtbaarheid. Er blijkt immers iets aan de hand te zijn met onze vruchtbaarheid. Het is duidelijk dat er een groot kennistekort is rond vruchtbaarheid bij de Vlaamse bevolking. Vruchtbaarheidskansen én mogelijkheden in fertiliteitsbehandelingen worden veelal overschat. 18 plussers moeten weten dat naarmate de leeftijd hun eicel- en zaadcelkwaliteit afneemt.
Daarenboven toont nieuw onderzoek aan dat ook mannen (…) Het hele nieuwsbericht
Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia Hellebaut
Zoom

'Hoe gezond is jouw grond?'

Donderdag 19 november 2020
Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken.  
Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze watervoorraden. Vandaar dit onderzoek.  

Mia Vandael overleden

Donderdag 19 november 2020
Oudsbergen - Mia Vandael overledenDinsdag is de uit Gruitrode afkomstige en in Meeuwen woonachtige Mia Vandael overleden, de echtgenote van Thieu Stals. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Het is weer kadootjestijd...

Woensdag 18 november 2020
Oudsbergen - Het is weer kadootjestijd...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vrouw (46) gewond bij botsing

Woensdag 18 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.45 uur botsten twee auto's op de Europalaan in Genk. Een 46-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Brandweer raadt vuurwerk af

Woensdag 18 november 2020
Oudsbergen - Brandweer raadt vuurwerk afZoom‘Onze Rob’ en zijn hond Charlie zijn dit jaar terug als boegbeelden van de campagne #Ikknalzondervuurwerk van Netwerk Brandweer. Meer dan anders moet iedereen feesten in eigen bubbel. "We vrezen dan ook dat heel wat mensen zelf vuurwerk willen afsteken. Als brandweer raden we dit af, omwille van de risico’s op verwondingen, schade en dierenleed. We roepen op om te knallen (= te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Kruis lanceert nieuwe app

Woensdag 18 november 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Rode Kruis lanceert nieuwe appZoomRode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe gratis app die mensen, met concrete tips en uitleg, meer durf en zelfvertrouwen geeft om anderen in de buurt te helpen met psychische problemen. Zeker nu de coronacrisis weer volop piekt en de situatie nog harder weegt op het mentale welzijn van heel veel mensen, is de nood aan een ‘houvast’ – meteen ook de naam van de app – zeer hoog. Het idee is dat iedereen – ook als je een leek bent – een ander kan helpen en zo kan voorkomen dat milde problemen erger worden. De app ‘Houvast’ kan je downloaden in de appstore of via www.rodekruis.be/ehbp.

Inbraak in clubhuis

Dinsdag 17 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag stelde men vast dat werd ingebroken in een clubhuis aan de Steenbeukstraat in Genk. De daders gingen aan de haal met een televisie, een bladzuiger , batterijen en een koffiezetapparaat.

Auto uitgebrand

Dinsdag 17 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Auto uitgebrand
In de Reinpadstraat in Genk is een auto uitgebrand. Dat gebeurde vanochtend rond 1.30 uur.

Willy Kerfs overleden

Dinsdag 17 november 2020
Oudsbergen - Willy Kerfs overledenOp 13 november overleed de in Gruitrode woonachtige Willy Kerfs, de echtgenoot van Christine Mulders. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt op een later tijdstip plaats.
Oudsbergen - Afvalcontainer in brand in KapelstraatDeze voormiddag rond 10.45 uur ontstond brand in een afvalcontainer aan de Kapelstraat in Meeuwen zodat de brandweer van de voorpost Helchteren moest uitrukken. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Voetganger aangereden door auto

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een voetganger door een auto aangereden op de Europalaan in Genk. Hij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Auto rijdt in op vrachtwagen

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de Oosterring in Genk een auto achteraan op een vrachtwagen ingereden die stilstond voor de verkeerslichten. De automobilist raakte gewond.

Lachgas en drugs aangetroffen

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Heusden-Zolder heeft de politie dertien flessen lachgas aangetroffen in de auto van een twintiger uit Genk. De jongeman had ook drugs op zak.

Auto van de baan: twee gewonden

Maandag 16 november 2020
Oudsbergen - Auto van de baan: twee gewondenOp de Weg naar Zwartberg raakte vanochtend rond 5 uur een wagen van de baan. Een 40-jarige man uit Neeroeteren en een 51-jarige man uit Oudsbergen werden daarbij gewond.

Tien coronaboetes bij vuurwerk

Zondag 15 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond werd er vuurwerk afgestoken in de Bijlkesstraat in Genk. De politie schreef de tien aanwezigen een coronaboete uit omdat ze het samenscholingsverbod niet respecteerden.

Drie fietsers gewond

Zondag 15 november 2020
Uit de oude doos
In de Oud-Termienstraat in Genk zijn gisterennamiddag twee fietsers gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Op de Hasseltweg raakte ook een fietser gewond bij een ongeval.

Stookolie gestolen

Zondag 15 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Oude Heide in Genk is stookolie gestolen. De diefstal is vrijdagavond vastgesteld. Op een werf in de Mosselerlaan zijn werkmaterialen en machines gestolen uit een container. De diefstal werd gisterenochtend opgemerkt.

Brand in leegstaand huis

Zaterdag 14 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Opitterkiezel in Bree ontstond deze namiddag brand in een leegstaand huis. De brandoorzaak kon nog niet achterhaald worden.

Ophokplicht pluimvee

Zaterdag 14 november 2020
Oudsbergen - Ophokplicht pluimveeZoomVanaf morgen geldt er in ons land voor iedereen een ophokplicht voor kippen, duiven of ander pluimvee. In Oostende is er een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld. Zowel professionele bedrijven als particulieren moeten hun kippen of ander pluimvee ophokken of afschermen.

Henri Paredis overleden

Zaterdag 14 november 2020
Oudsbergen - Henri Paredis overledenDinsdag is de in Neerglabbeek woonachtige Henri Paredis overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Heb je al een kerstboom?

Vrijdag 13 november 2020
Oudsbergen - Heb je al een kerstboom?ZoomOp vraag van klanten verkopen plantencentra nu al levende kerstbomen.Dat is ruim twee weken vroeger dan normaal. Volgens de uitbaters willen mensen het extra gezellig maken in huis tijdens deze lockdown. Je moet de kerstboom wel fris zien te houden anders verliest hij zijn naalden al voor Kerstmis, waarschuwt Radio 2.

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 13 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag gebeurde er een botsing op de Weg naar As in Opoeteren. De twee bestuurders liepen daarbij verwondingen op. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Brievenbus ontploft

Vrijdag 13 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Zagerijstraat in Genk is de voorbije nacht een brievenbus ontploft. Vandalen hadden er een voetzoeker in gesmeten.

Frans Maesen overleden

Donderdag 12 november 2020
Oudsbergen - Frans Maesen overledenGisteren is de uit Wijshagen afkomstige Frans Maesen overleden, de echtgenoot van Henriette Winters. Hij was 77 jaar. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Grote Brogel vinden in besloten kring plaats.

Meer startende ondernemingen

Donderdag 12 november 2020
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Limburg 6.223 ondernemingen opgestart. Tijdens dezelfde periode vorig jaar waren er dat slechts 6.032. Limburg is de enige provincie waar het aantal startende ondernemingen is toegenomen.
Oudsbergen - Opgepast voor valse mails FOD FinanciënOpnieuw doen valse e-mails, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, de ronde. Hierbij belooft men u in het kader van de covid-19-crisis een fiscale tegemoetkoming. Om die te krijgen vragen de fraudeurs om u eerst aan te melden via MyMinfin. Doe dat zeker niet en negeer deze e-mail! Meer info over phishing en oplichting via deze link.

Fietsster (57) gewond bij botsing

Donderdag 12 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.15 uur botsten een auto en een 57-jarige fietsster in de Winterslagstraat in Genk. De fietsster liep daarbij verwondingen op.

Daar is de zelfrijdende tractor

Donderdag 12 november 2020
Oudsbergen - Daar is de zelfrijdende tractorZoomEen tractor die zonder bestuurder over een veld rijdt en daar zelfstandig aan de slag gaat, klinkt nog als toekomstmuziek, maar is over enkele jaren realiteit. Het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make ontwikkelde de eerste zelfrijdende tractor in ons land die allerlei taken van de landbouwer kan overnemen. Tijdens de fruitoogst plaatst hij bijvoorbeeld lege kratten naast het veld. Zodra ze gevuld zijn met fruit, haalt hij ze weer op en plaatst ze in een vrachtwagen. Dergelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Extra bussen De Lijn

Donderdag 12 november 2020
Oudsbergen - Extra bussen De LijnOp maandag 16 november komen er opnieuw 164 extra autocars bij om de drukke ritten tijdens de schoolspits te ontlasten. Het totaal komt zo op 375. Daarnaast beboeten de controleurs het niet of niet correct dragen van het mondmasker en blijven ook alle eerder genomen preventiemaatregelen van kracht. Met slechts één doel: ervoor zorgen dat al onze reizigers vlot en veilig op hun bestemming geraken.

Fietser (53) gewond bij aanrijding

Woensdag 11 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het Stift in Bree kwam een 53-jarige fietser in een aanrijding met een bestelwagen. Hij liep daarbij verwondingen op.

Twee twintigers gewond

Woensdag 11 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As botsten gisterennamiddag rond 16.40 uur twee auto's. Een 24-jarige vrouw uit Bree en een 26-jarige man uit As raakten daarbij gewond.

Een vaccin tegen het coronavirus

Woensdag 11 november 2020
Oudsbergen - Een vaccin tegen het coronavirusZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

'F-35 maakt te veel lawaai'

Woensdag 11 november 2020
Het is maar dat je 't weet
We moeten er (gelukkig) nog een jaar of vijf, zes op wachten, maar dan komt de F-35 de F-16 vervangen op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Of we daarmee blij moeten zijn - we gaan er ons niet over uitspreken. Nu al blijkt dat de F-35 driemaal meer geluidsoverlast gaat veroorzaken dan zijn voorganger. In Nederland zijn de reacties van omwonenden van het vliegveld Volkel verontrustend; de F-35 maakte daar maandag enkele vluchten en dat zorgde voor erg veel negatieve reacties in verband met het veroorzaakte geluid.  

Het coronavirus ontrafeld

Woensdag 11 november 2020
Oudsbergen - Het coronavirus ontrafeldZoomHoe kunnen we het coronavirus overwinnen? En hoe werkt dat virus? Een uiterst verhelderend inzicht dat in deze video geleverd wordt door prof. dr. Filip Lardon van de Universiteit Antwerpen. Ga er eens voor zitten, u gaat er veel van opsteken!

Ondertussen, in Washington...

Woensdag 11 november 2020
Oudsbergen - Ondertussen, in Washington...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Valse kentekenplaat

Dinsdag 10 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA controleerde gisterenavond een motorrijder op de Schuttenbergstraat in As. De motor was niet ingeschreven en niet verzekerd. Op de moto was een valse kentekenplaat bevestigd. De motor is in beslag genomen.

Daar is de Sintbus weer!

Dinsdag 10 november 2020
Oudsbergen - Daar is de Sintbus weer!ZoomOm Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt bpost alle brieven in een heus Sintsecretariaat. Alle kinderen kunnen tot 27 november 2020 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Het adres is: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.

Ganzen vallen dood uit de lucht

Dinsdag 10 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Uit de Nederlandse provincie Utrecht komen meldingen dat daar ganzen dood uit de lucht vallen. Dat heeft te maken met de vogelgriep die daar sinds enkele weken flink toeslaat. Bij de Dierenambulance komen dagelijks tal van meldingen binnen van dieren die dood uit de lucht vallen of raar gedrag vertonen. Door de uitbraak van de vogelgriep geldt ook in ons land een ophokplicht voor pluimvee.

Harrrie Schreurs overleden

Dinsdag 10 november 2020
Oudsbergen - Harrrie Schreurs overledenZaterdag is Harrie Schreurs overleden, de weduwnaar van de in 1987 overleden Miny Stockman en van de in 1998 overleden Mies Peters. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Opglabbeek vindt in besloten kring plaats.
Oudsbergen - 'Vaccin van Pfizer voor 90% betrouwbaar'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)    

Paul Maggen overleden

Maandag 9 november 2020
Oudsbergen - Paul Maggen overledenIn Meeuwen is zaterdag Paul Maggen overleden, de echtgenoot van José Breuls. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

EMJ krijgt online-editie

Maandag 9 november 2020
Oudsbergen - EMJ krijgt online-editieDe 69ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd zal vanwege de coronacrisis volgend jaar online doorgaan op 1 mei. Dat is vanmorgen in Pelt bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat het zowel een instrumentaal als een vocaal festival zal zijn. Alle juryconcerten kunnen tijdens het festival bekeken worden via één van de videostreams. Koren die houden van een extra uitdaging kunnen een extra werk instuderen en deelnemen aan een tweede categorie. Ook workshops en ontmoetingsmomenten met juryleden worden op de agenda gezet. Een spectaculaire proclamatie en avondhappening zullen niet ontbreken, zegt het EMJ. Het hele festival zal de hele dag door online bezocht kunnen worden van ontbijtsessie tot avondconcert, inclusief interactieve sessies voor elke deelnemende groep. Meer informatie over hoe men kan inschrijven en de voorwaarden zullen weldra terug te vinden zijn op www.emj.be.

Stijging aantal Covid-19-opnames

Maandag 9 november 2020
Oudsbergen - Stijging aantal Covid-19-opnamesMaandagmorgen waren er in het Mariaziekenhuis in Pelt 22 patiënten met een Covid-19-besmetting opgenomen. Acht van hen verbleven op intensieve zorgen. Woensdag waren dat nog 19 patiënten van wie er vier op de afdeling intensieve zorgen werden verpleegd.
Vanwege de toenemende besmettingen en verstrengde coronamaatregelen heeft Natuurpunt beslist de jaarlijkse distributie van planten - met dit jaar de gratis klimaatbomen - uit te stellen tot februari 2021. Bij de actie zijn lokaal zowat 250 vrijwilligers betrokken.

Twee diefstallen

Zondag 8 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kruidhofstraat in Genk gingen dieven met bouwmaterialen aan de haal. Uit de kelder van een appartement aan de Burgemeester Gerard Bijnenslaan zijn drie batterijen, drank en het bedieningspaneel van een elektrische fiets gestolen.

Auto in vangrails

Zondag 8 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk is gisterenavond rond 17.50 uur een auto in de vangrails beland. Een 37-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Onder invloed van drugs

Zondag 8 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag plukte de politie op de Evence Coppéelaan in Genk een bestuurder uit het verkeer die onder invloed was van drugs. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Jongen (7) aangereden

Zondag 8 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 12.45 uur is een 7-jarige jongen uit Leopoldsburg gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde aan de Gerdingerpoort in Bree.

Het Wilde Westen

Zondag 8 november 2020
Oudsbergen - Het Wilde WestenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Geen 'onze vader' meer

Vrijdag 6 november 2020
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Geen 'onze vader' meerVoor de familierechtbank van Brugge stond een man die niet langer de naam van zijn vader wilde dragen. Hij toonde twee brieven van zijn dokter, met het verhaal van een jeugd van stokslagen, stampen en vernederingen. 's Winters moest hij naar een onverwarmde veranda, zonder eten of beschutting. Ook moeder was het slachtoffer van de tiran en stierf toen haar zoon amper 21 was. Haar dood overlaadde hem met schuldgevoelens.
De minister van justitie had een naamswijziging geweigerd. Er was geen enkel bewijs van (…) Het hele nieuwsbericht
De besloten vennootschap S & L Management uit Oudsbergen en Alisan Dincer uit Hasselt hebben de besloten vennootschap S & D Automotive opgericht met zetel aan de Krokusstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een garage, bandencentrale, carwash, takel- en pechverhelpingsdienst én het geven van rij- en slipcursussen.

Nieuwe vennootschap: PV Invest

Vrijdag 6 november 2020
Patrick Vreys uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap PV Invest opgericht met zetel aan de Boomgaardstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vastgoedconsultancy en toezicht op bouwwerkzaamheden.
Nogal wat - vooral jonge - kandidaten-autobestuurder zaten met vragen en onzekerheden nu de rijlessen en -examens tot minstens 14 december zijn opgeschort. Voor hen is er goed nieuws. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft de wettelijk voorziene termijnen verlengd tot en met 30 september volgend jaar. "Personen van wie het theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of die het terugkommoment moeten volgen, geven we zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen. We creëren zo (…) Het hele nieuwsbericht

Mathilde Plessers overleden

Vrijdag 6 november 2020
Oudsbergen - Mathilde Plessers overledenIn Meeuwen is vandaag Mathilde Plessers uit Pelt overleden, de weduwe van Willy Weckx en de levenspartner van Louis Verbist. Ze was 81 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden in besloten kring plaats.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.40 uur botsten een auto en een 59-jarige fietsster op de Hasseltweg in Genk. De fietsster liep daarbij verwondingen op.
Oudsbergen - Covid-19-patiënten in het MariaziekenhuisMomenteel zijn er 21 patiënten, waarvan 6 op intensieve zorgen, met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn 2 opnames méér dan gisteren, en 1 patiënt méér op de afdeling intensieve zorgen.

Om natte voeten van te krijgen

Vrijdag 6 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Om natte voeten van te krijgenZoomDe meeste projecties van de globale stijging van het zeeniveau lopen tot eind deze eeuw. Het smelten van de ijskappen is echter een zeer langzaam proces en eens de ijskappen uit evenwicht zijn, kan het nog honderden tot duizenden jaren duren voor een nieuw evenwicht is gevonden. In zijn doctoraatsstudie, gepubliceerd in het tijdschrift Earth System Dynamics, heeft glacioloog Jonas Van Breedam projecties gemaakt voor de stijging van het zeeniveau tijdens de komende 10.000 jaar. Hij maakte hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht

De grens over in coronatijden

Donderdag 5 november 2020
Grensgevallen
Oudsbergen - De grens over in coronatijdenOmdat het voor grensbewoners niet altijd duidelijk is welke de coronamaatregelen zijn in elk land, ontwikkelden de Euregio Maas-Rijn en haar partners een instrument om daaraan te verhelpen. Met dit formulier kan je in een paar klikken de regelgeving vinden die op jouw situatie van toepassing is. Als de maatregelen veranderen, wordt er ook snel werk gemaakt van het bijwerken van deze tool, die je hier vindt.

Boormachine gestolen

Donderdag 5 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuisje op de Kensheide in Genk is een boormachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Oudsbergen - Bezoek Mariaziekenhuis en MS Reva blijft mogelijkIn tegenstelling tot wat vandaag in enkele kranten wordt gemeld, is bezoek in het Mariaziekenhuis nog altijd mogelijk, zij het mits inachtneming van een aantal voorwaarden, zo meldt het ziekenhuis. Die voorwaarden kunt u hier (ziekenhuis) en hier (Revalidatie & MS) nalezen. 
Het aantal Covid-19-patiënten in het ziekenhuis is vandaag gelijk gebleven (19); op de intensieve afdeling telt men één patiënt méér (5 ipv 4).

Pierre Thijs overleden

Donderdag 5 november 2020
Oudsbergen - Pierre Thijs overledenMaandag is de in Opglabbeek woonachtige Pierre Thijs overleden, de echtgenoot van Marie Jeanne Kuppens. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Kreemersstraat 11, 3660 Opglabbeek.

Nieuw: Mathieu Gijbels POB

Woensdag 4 november 2020
De naamloze vennootschap Gijbels Construct uit Oudsbergen heeft de naamloze vennootschap Mathieu Gijbels POB opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling en projectmanagement.

Dronken man vuurt op hond

Woensdag 4 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In De Schom in Genk heeft een dronken man in de vooravond vijf keer geschoten op de hond van de buren. Dat zorgde voor opschudding in de buurt. Achteraf bleek dat de man gebruik gemaakt had van een alarmpistool.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag zijn in een huis aan de Egelantierstraat in Genk twee personen getroffen door koolstofmonoxide uit de kachel. Het betreft een moeder en dochter. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Gerda Van Noppen overleden

Dinsdag 3 november 2020
Oudsbergen - Gerda Van Noppen overledenZondag is de uit Gruitrode afkomstige en in Helchteren woonachtige Gerda Van Noppen overleden, de echtgenote van Fons Jonckers. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Natuur geeft ons een goed gevoel

Dinsdag 3 november 2020
Oudsbergen - Natuur geeft ons een goed gevoelZoomIn de natuur bewegen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+gevoerd hebben sinds het begin van de corona-uitbraak . De twee organisaties, en de Limburgse Regionale Landschappen, roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken. Iedereen die op zoek wil naar wandelingen in zijn buurt of die eens een nieuw wandelgebied wil ontdekken in Limburg kan terecht op wandeleninlimburg.be. (Foto Hans Put)

Droog maar koud

Dinsdag 3 november 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Droog maar koudDrukstijgingen beperken de neerslagkansen sterk en met de kern van een hogedrukgebied die over onze regio komt te liggen krijgt de zon veel ruimte. Maar met het luwen van de wind is de kans op nevel en mist wel groot en het is koud.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend en het is droog. Er komen in de loop van de dag meer wolken opzetten en vooral na de middag vallen er ook enkele buien, bij de doortocht van een zwakke storing. Het wordt niet warmer dan 13 graden en de wind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Edgard Jolling overleden

Dinsdag 3 november 2020
Oudsbergen - Edgard Jolling overledenIn Wijshagen is zondag Edgard Jolling overleden, de echtgenoot van Tine Evens. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Soetebeek 51, 3670 Oudsbergen.

De visie van Fobie

Maandag 2 november 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor oplichters

Maandag 2 november 2020
Oudsbergen - Opgepast voor oplichtersDe politie waarschuwt nogmaals voor oplichting via telefoon of computer. Men merkt momenteel een enorme stijging van het aantal slachtoffers van oplichting via sms, mail en telefoon. Enkele voorbeelden: 
- Een familielid dat plots een nieuw nummer heeft en via Whatsapp vraagt of je snel wat geld kunt storten... Louche! 
- Een buurvrouw die plots een tweede profiel heeft en je aanspreekt in gebrekkig Nederlands... Louche!
- Microsoft belt je op (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder gewond bij val

Maandag 2 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Burgemeester G. Bijnenslaan in Genk is gisterennamiddag rond 14.50 uur een 72-jarige motorrijder uit Houthalen-Helchteren ten val gekomen. Hij raakte daarbij gewond.

54 corona-pv's tijdens weekend

Maandag 2 november 2020
Politie CARMA stelde 54 corona-pv's op tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie, van vrijdagavond  tot maandagochtend.. De overtredingen werden vastgesteld in het kader van het verplaatsingsverbod, de mondmaskerplicht, het samenscholingsverbod, het niet-respecteren van de social distance en de richtlijnen voor horeca. 23 van de 54 overtredingen vonden plaats tussen 0 en 5 uur en houden tevens een overtreding van de nachtklok in.


De visie van Lisa

Zondag 1 november 2020
Oudsbergen - De visie van LisaZoomIedereen is triestig wanneer hij een kerkhof bezoekt - maar misschien gaat het er ondergronds wel heel gezellig aan toe? vroeg Lisa van Gucht zich af...
Vanaf 2 november (middernacht zondag op maandag) zijn er geen publieke liturgische vieringen meer mogelijk. En dit alvast tot en met zondag 13 december. Huwelijken kunnen wel nog, maar enkel in aanwezigheid van de echtgenoten en getuigen en de voorganger. Ook uitvaartliturgie in de kerk blijft mogelijk, met een maximum van 15 personen (kinderen onder de twaalf jaar niet meegerekend).

Verraden door hoge snelheid

Zondag 1 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond controleerde Politie CARMA een bromfietser die met hoge snelheid in de Hengelhoefstraat in Genk reed. De verlichting van de bromfiets was niet in orde en de bestuurder had geen geldige verzekering. De bromfiets werd getakeld. De nodige PV’s werden opgesteld.

Vrouw (43) gewond bij botsing

Zondag 1 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk raakten gisterenmiddag rond 13.45 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 43-jarige vrouw uit Genk werd daarbij gewond.

Ophokplicht vanwege vogelgriep

Zondag 1 november 2020
Oudsbergen - Ophokplicht vanwege vogelgriepZoomWe meldden op 23 oktober al dat er in Nederland vogelgriep was uitgebroken. Nu heeft ook het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, alarm geslagen. Als u thuis pluimvee of ander gevogelte hebt, zou u dit moeten lezen.

Oppassen bij het winkelen...

Zondag 1 november 2020
Oudsbergen - Oppassen bij het winkelen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen