Het overige nieuws

Jaak De Backer overleden

Vrijdag 31 december 2021
Oudsbergen - Jaak De Backer overledenGisteren is Jaak Debacker overleden, de echtgenoot van Madeleine Kerkhofs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters.

Mia Siborgs overleden

Vrijdag 31 december 2021
Oudsbergen - Mia Siborgs overledenGisteren is Mia Siborgs overleden, de weduwe van Jean Tiesters. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (20)-20.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Covida Burana...

Vrijdag 31 december 2021
Oudsbergen - Covida Burana...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Al meer dan 8.800 starters

Donderdag 30 december 2021
Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar hebben 8.827 Limburgers een eigen zaak opgestart. Het aantal starters in onze provincie is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens van Voka Limburg. Limburg telt momenteel ruim 81.000 btw-plichtige KMO's. In 2010 waren er zo’n 60.500. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het dus om een stijging van bijna 35 procent.

Maria Molemans overleden

Donderdag 30 december 2021
Oudsbergen - Maria Molemans overledenDinsdag is Maria Molemans overleden, de weduwe van de in 1973 gestorven Toine Nelis en de levenspartner van de in 2006 overleden Chris Castermans. Zij was 84 jaar. Het afscheid, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Meeuwen, vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Wandelen in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Oudsbergen - Wandelen in LimburgZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

19 buitenlandse priesters in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Kerk
Oudsbergen - 19 buitenlandse priesters in LimburgIn het bisdom Hasselt zijn momenteel negentien buitenlandse priesters aan de slag, meestal in parochies. Zij komen onder meer uit Italië en Polen maar ook uit Burkina Faso, Benin, Rwanda, RDC Congo en India. Twintig jaar geleden waren er maar vijf buitenlandse priesters werkzaam in het bisdom. Er zijn daar nu ook buitenlandse zusters actief: leden van twee Indonesische congregaties en een congregatie uit Brazilië.
Het inzetten van buitenlandse priesters zal het priestertekort in Limburg niet (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig doden door spookrijders

Woensdag 29 december 2021
Vandaag gelezen
Elk jaar telt de federale politie 350 tot 400 spookrijders op de Belgische autosnelwegen. Gedurende de laatste 10 jaar werden er 121 letselongevallen met een spookrijder genoteerd op onze autosnelwegen. Deze ongevallen eisten bijna 250 slachtoffers onder wie 30 doden. Er was een spookrijder betrokken bij 2,4% van de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen gedurende de laatste 10 jaar. Dit soort ongevallen is dodelijk in bijna20% van de gevallen tegenover 3% voor alle letselongevallen op de autosnelweg. (Bron: VIAS)

Vijfhonderd gezinnen zonder stroom

Woensdag 29 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In As hebben deze namiddag zo’n 500 gezinnen een paar uren zonder stroom gezeten. Dat was het gevolg van een kortsluiting in een elektriciteitscabine aan de Steenweg. De cabine werd door de explosie zwaar geschadigd.

Marleen Cuppens overleden

Woensdag 29 december 2021
Oudsbergen - Marleen Cuppens overledenMaandag is Marleen Cuppens overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Guy Snykers. Zij was 63 jaar. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Minister van Cultuur teruggevonden

Dinsdag 28 december 2021
Oudsbergen - Minister van Cultuur teruggevondenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Julienne Heuninck overleden

Dinsdag 28 december 2021
Gisteren is in Opglabbeek Julienne Heuninck overleden, de echtgenote van Eddy Clerens. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Clerens-Heuninck, Speeltuinstraat 11, 3660 Opglabbeek.
Oudsbergen - Storende affiches langs fietsroute verwijderdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Eén vrijwilliger op drie is ouder dan zestig, één op vijf jonger dan dertig. Met andere woorden: er staat geen leeftijd op vrijwilligerswerk, al zijn mensen aan het begin van hun loopbaan en na hun pensioen sterker vertegenwoordigd in het vrijwilligerswerk. Bij hen een oververtegenwoordiging van mensen met een diploma hoger onderwijs. (Kerk & Leven)
Oudsbergen - Latere herstart voor provinciaal voetbalDe voetbalcompetitie in de amateur- en provinciale reeksen wordt pas hervat als er opnieuw publiek toegelaten wordt. De winterstop wordt dus - tenzij het overlegcomité eerder versoepelt - verlengd tot 29 januari 2022. De jeugdreeksen hervatten wel in het weekend van 8 en 9 januari. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

Mia Laumen overleden

Dinsdag 28 december 2021
Oudsbergen - Mia Laumen overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is op Kerstdag Mia Laumen overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Jozef Breuls. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Klanten met budgetmeter gedaald

Maandag 27 december 2021
Oudsbergen - Klanten met budgetmeter gedaaldZoomHet aantal klanten met een budgetmeter of stroombegrenzer in Limburg is gedaald tot 4.046. In 2012 waren er dat nog 6.364. Bij niet-betaling van de energiekosten mag een energieleverancier overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter bij de klant. Een budgetmeter laat toe het energieverbruik op te volgen via een systeem van voorafbetalingen. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. (Bron: limburg.incijfers.be)

Nieuwe vennootschap: Gproject

Maandag 27 december 2021
Johanna Vanvoorden (43) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Gproject opgericht met zetel aan de Erfstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilder- en behangwerken ,kleinhandel in meubelen, verlichtingen en decoratie én interieuraankleding.

Louis Evens overleden

Maandag 27 december 2021
Oudsbergen - Louis Evens overledenOp Kerstdag is Louis Evens overleden, de echtgenoot van Mina Bosmans. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

De Antwerpse wolf heet Asterix

Maandag 27 december 2021
Oudsbergen - De Antwerpse wolf heet AsterixZoom                                                                       (Cartoion: Fobie)

Cultuursector betoogde in Brussel

Zondag 26 december 2021
Oudsbergen - Cultuursector betoogde in BrusselZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woninginbraak in de Grotstraat in As zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal werd vrijdag gepleegd.

Wolf pakt schapen in Bree

Zondag 26 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een weide tussen ’t Hasselt en Tongerlo in Bree heeft vermoedelljk een wolf afgelopen nacht vier schapen gedood. Deskundigen van het Agentschap Natuur en Bos zijn ter plaatse gekomen om de sporen te onderzoeken. De weide had geen wolfwerende afsluiting.
Oudsbergen - Valse mails in naam van de gemeenteZoomEr doet een phishingbericht - een vals e-mailbericht - de ronde waarin Siregar, een onbestaand advocaten- en gerechtsdeurwaardersbureau, een aanmaning tot betaling stuurt van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. In de e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering. Ook de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt voor dit soort mails, ook van andere (valse) kantoren.  

Twee gewonden bij vechtpartij

Zaterdag 25 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een vechtpartij in een woning aan de Witte Torenstraat in Bree zijn gisterennamiddag twee lichtgewonden gevallen. De politie heeft in dit verband drie verdachten verhoord en onderzoekt de precieze omstandigheden van het gebeuren.

Een zalige Kerst!

Vrijdag 24 december 2021
Oudsbergen - Een zalige Kerst!ZoomAan alle sympathisanten, medewerkers en adverteerders van de Internetgazet: een zalige Kerst!

Vrede op aarde

Vrijdag 24 december 2021
Oudsbergen - Vrede op aardeZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstboodschap mgr. Hoogmartens

Vrijdag 24 december 2021
Oudsbergen - Kerstboodschap mgr. Hoogmartens"Het viel me op dat de politieke wereld er met de coronamaatregelen alles aan wilde doen om tenminste ‘kerst en de feesten’ gewoon te kunnen laten plaatsvinden. We willen met z’n allen immers opnieuw beleven wat ons zo kostbaar is: wat gezelligheid en geluk, liefst beleefd samen met enkele dierbaren. De voorbije twee jaar deden ons echter collectief inzien dat niets nog echt vanzelfsprekend is. Een economie kan sputteren, gezondheid kan ineens afknappen, mensen moeten hun land ontvluchten, (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstgeschenken gestolen

Vrijdag 24 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Ter Rivierenwal in Bree is gisteren ingebroken. De daders gingen met enkele kerstgeschenken aan de haal.

Leon Wertelaers overleden

Vrijdag 24 december 2021
Oudsbergen - Leon Wertelaers overledenWoensdag is Leon Wertelaers overleden, de weduwnaar van de in 2002 gestorven Jeanette Beckers en de echtgenoot van Gaby Van Den Meerssche. Hij was 93 jaar en afkomstig van Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rekem.

Kerstnachtvieringen zonder kerkgangers

Donderdag 23 december 2021
Kerk
De Nederlandse bisschoppen hebben in de strijd tegen Covid-19 besloten alle publieke kerstnachtvieringen te schrappen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. De lockdown is ingrijpend voor iedereen, aldus de bisschoppen. Zij begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van Kerstmis belemmert. 'Maar', vragen de bisschoppen, 'laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving'. De nachtmis wordt dit jaar opgedragen in een lege Sint-Jan in Den Bosch. De viering zal via Eurovisie uitgezonden worden.

Bouwmaterialen gestolen

Donderdag 23 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met bouwmaterialen aan de haal in Bree. De materialen lagen achter een woning aan de Bergstraat. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Oudsbergen - Vakantieregeling in Limburg, geen feestvervoerZoomDe Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Het oproer broeit in de cultuursector...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jean Tielens overleden

Donderdag 23 december 2021
Oudsbergen - Jean Tielens overledenDinsdag is Jean Tielens overleden, de echtgenoot van Mia Hurkmans. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Ellikom. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Opglabbeek wint van Louwel

Woensdag 22 december 2021
Oudsbergen - Opglabbeek wint van LouwelKabouters Opglabbeek heeft de derby tegen en in Louwel gewonnen. Uitslag: 2-3.

Nieuwe vennootschap: Dorien Cox

Dinsdag 21 december 2021
Dorien Cox (36) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Dorien Cox opgericht met zetel aan de Kapelanijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer studie, organisatie, advies en dienstverlening inzake communicatie, marketing en PR, alsook alle juridische, fiscale, administratieve en financiële aangelegenheden die daarmee samenhangen.

Groene kerst

Dinsdag 21 december 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Groene kerstNu we nog slechts enkele dagen van Kerstmis verwijderd zijn, wordt een weersvoorspelling voor die dag vrij betrouwbaar. De huidige weermodellen voorzien koude lucht met kans op sneeuw over het noorden van Nederland. Bij ons wordt het echter regenachtig met maxima in de buurt van 10 graden. Op korte termijn krijgen we eerst nog winterkou te verwerken met algemene vorst en droog weer.
Vandaag is het koud, maar wel zonnig. Het kwik komt niet hoger dan 1 of 2 graden, maar de zon domineert (…) Het hele nieuwsbericht

José Janssen overleden

Dinsdag 21 december 2021
Oudsbergen - José Janssen overledenOp 18 december is José Janssen overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Jean Schepers. Zij was 76 jaar. Rouwadres: fam. Schepers-Vandewinkel, Weg naar As 113 3660 Opglabbeek.

En nu de kinderen...

Dinsdag 21 december 2021
Oudsbergen - En nu de kinderen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Mia Verstappen overleden

Dinsdag 21 december 2021
Oudsbergen - Mia Verstappen overledenOp 18 december is Mia Verstappen overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Nelis Vanthoor. Zij was 86 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Rekem.
Jesse Gijsen (22) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap JG Interieurbouw opgericht met zetel aan de Broekkantstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van meubels, de montage van serres en veranda's en het plaatsen van isolatie.

Auto en tractor botsen

Maandag 20 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Sportlaan en de Kookshofstraat in Bree botsten vanmorgen rond 7 uur een auto en een tractor. De bestuurster van de auto, een 38-jarige vrouw uit Bree, liep daarbij verwondingen op.

Met de trein naar Berlijn

Maandag 20 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Met de trein naar BerlijnZoomAan het begin van de zomer van volgend jaar start de nieuwe nachttrein van Antwerpen naar Berlijn, Dresden en Praag. De capaciteit op het spoor voor deze trein is toegewezen aan de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper en het Tsjechische RegioJet. Dat levert een aantrekkelijke dienstregeling op, zowel voor vakantiegangers, stedentrippers als zakelijke reizigers. En voor fietsers, want ook fietsen kunnen mee.
 De trein gaat in eerste instantie drie keer per week rijden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse service. Begin 2022 volgt meer nieuws over de comfortklassen, ticketprijzen en de exacte startdatum. De start van de kaartverkoop is vooralsnog voorzien op 1 april 2022.
Het is maar dat je 't weet
"Onbeschermd vee is een gemakkelijke prooi voor de wolf. Hij zal graag zijn zoektocht onderbreken en in een gebied blijven waar hij onbeschermde schapen vindt. Hoe beter vee beschermd is, des te sneller zal de wolf dus verder trekken naar meer geschikt leefgebied.” (Ecoloog Johan Mees, secretaris van de Noord-Brabantse wolvencommissie)

Niet alles goud wat blinkt

Maandag 20 december 2021
Om over na te denken
Meer dan 1 op 4 studenten die zich inschreven aan een van de hogescholen of universiteiten in Vlaanderen verlaat het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen. Slechts 1 op 3 studenten behaalt een bachelordiploma binnen de vooropgestelde termijn van 3 jaar.
                                                              (Kabinet minister Weyts)

'Vogels in Limburg'

Maandag 20 december 2021
Oudsbergen - 'Vogels in Limburg'ZoomZaterdag lanceerden vrijwilligers van de LIKONA-vogelwerkgroep de nieuwe publicatie "Vogels in Limburg - Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen". Dit boek beschrijft elke vogelsoort die ooit in Limburg voorkwam en belooft hét standaardwerk over vogels in Limburg te worden.
Meer dan 750 medewerkers van de vogelwerkgroep van LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan deze eerste Limburgse avifauna. Zo’n avifauna (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting Ellikom - SV Breugel 1-7

Zondag 19 december 2021
Oudsbergen - Sporting Ellikom - SV Breugel 1-7Sporting Ellikom heeft vanmiddag thuis met 1-7 verloren van SV Breugel.

Wijshagen verliest in Molenbeersel

Zondag 19 december 2021
Oudsbergen - Wijshagen verliest in MolenbeerselHeidebloem Wijshagen heeft met 2-1 verloren op het veld van Molenbeersel.

Verlies voor Kabouters B

Zondag 19 december 2021
Oudsbergen - Verlies voor Kabouters BKabouters Opglabbeek B heeft thuis met 2-3 verloren van Dilsen-Stokkem B.

Nevok Gruitrode wint van Hoeselt

Zondag 19 december 2021
Oudsbergen - Nevok Gruitrode wint van HoeseltNevok Gruitrode heeft vanmiddag gewonnen van VV Hoeselt. uitslag: 3-0.
In het oude bestuursgebouw van het bisdom Hasselt konden kansarme gezinnen en dak- en thuislozen dit weekend kledij en speelgoed uitkiezen. Op 1 mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe stek aan de Paul Bellefroidlaan. Maar daarmee was het einde van het verhaal van het oude bisdomgebouw aan het Vrijwilligersplein nog niet geschreven. Nadat het vicariaat diaconie in september dit jaar het overgebleven meubilair schonk aan Warm Borgloon, om zo kansarme gezinnen te helpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Eendracht Louwel - KSK Meeuwen 1-2

Zaterdag 18 december 2021
Oudsbergen - Eendracht Louwel - KSK Meeuwen 1-2De derby tussen Eendracht Louwel en KSK Meeuwen is geëindigd op 1-2.

Stikstof zorgt voor neergang

Zaterdag 18 december 2021
Vandaag gehoord
"Stikstof heeft een verzurend effect. Mineralen in de bodem lossen daardoor op. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor insecten. En als vogels geen insecten meer vinden, valt het allemaal in elkaar."  
                       (Boswachter Jef De Winter in "Terzake" op Eén)

Damesvoetbal: Louwel klopt Beringen

Zaterdag 18 december 2021
In het damesvoetbal heeft Louwel Beringen verslagen met 7-1. Bij de rust was het al 7-0.
Na het eerste verlies van vorige week waren de dames van trainer Crooymans terug bij de les. In minuut 4 dweilt Cynthia Ramaekers de rechterflank af, en geeft de bal laag voor doel waar Morgan Breuls de 1-0 rustig binnenlegt. Louwel blijft evenwicht hebben, en in minuut 11 wederom over rechts, wederom Cynthia Ramaekers die voorzet naar de 2e paal, Esther Knevels stuit nog op de doelvrouw maar Kelly Hermans (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Schreurs overleden

Zaterdag 18 december 2021
Oudsbergen - Bèr Schreurs overledenDonderdag is Bèr Schreurs overleden, de weduwnaar van de in 2010 gestorven Lieve Vandyck. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: maandag (18.30-129.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Liliane De Clercq overleden

Zaterdag 18 december 2021
Oudsbergen - Liliane De Clercq overledenOp 14 december is Liliane Declercq overleden. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Hoeveel warmte verliest je huis?

Vrijdag 17 december 2021
Oudsbergen - Hoeveel warmte verliest je huis?ZoomZowat een jaar geleden, op 5 december, merkten we dat een klein vliegtuig constant in rechte lijnen over de provincie vloog. Later bleek dat het ging om een toestel dat in opdracht van Fluvius metingen deed om na te gaan hoeveel warmte er via daken verloren gaat. Begin volgend jaar kan je online navragen hoe het zit met jouw woning. Dat wordt gemeld in LINA, het (interessante!) blad van het Provinciaal Natuurcentrum. Een en ander wordt gekoppeld aan een provinciale actie voor een betere dakisolatie, waarbij ook infoavonden op het programma staan.

Ellikom - Grenstrappers 0-5

Donderdag 16 december 2021
Oudsbergen - Ellikom - Grenstrappers 0-5Sporting Ellikom verliest de wedstrijd tegen Grenstrappers Lommel Kolonie met 0-5. De wedstrijd werd op 28 november gestaakt. Toen hing er 0-2 op het bord.

Opglabbeek B - Boxberg B 0-5

Donderdag 16 december 2021
Oudsbergen - Opglabbeek B - Boxberg B 0-5Opglabbeek B verliest de wedstrijd tegen Boxberg B met 0-5. Door een lichtpanne werd de match stilgelegd. De stand was toen 3-4.

René Geebelen overleden

Donderdag 16 december 2021
Oudsbergen - René Geebelen overledenIn WZC Perrehof in Peer is gisteren René Geebelen overleden. Hij was 96 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Ria en Jean-Pierre Kindt-Geebelen, Weg naar Gruitrode 105 3660 Opglabbeek.

Roger Pluymers overleden

Donderdag 16 december 2021
Oudsbergen - Roger Pluymers overleden>Vandaag is Roger Pluymers overleden, de weduwnaar van Thea Jans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting :maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Fietsster (58) aangereden door auto

Donderdag 16 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sportlaan in Bree is deze namiddag rond 14 uur een 58-jarige fietsster aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

Joanna Gijsen overleden

Woensdag 15 december 2021
Oudsbergen - Joanna Gijsen overledenZondag is Joanna Gijsen overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Nieuwe Kempen in Opglabbeek. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Wedstrijd Kabouters uitgesteld

Woensdag 15 december 2021
Oudsbergen - Wedstrijd Kabouters uitgesteldDe voetbalwedstrijd As-Niel Utd – Kabouters Opglabbeek in tweede provinciale B gaat zaterdag niet door. De Kabouters hebben uitstel gekregen omdat zij geplaagd worden door corona.

Somber maar zacht

Woensdag 15 december 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Somber maar zachtHoewel het weerbeeld gedomineerd wordt door een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt over Frankrijk en een groot deel van Oost-Europa, blijft de zon de grote afwezige in het weerbeeld. Er is veel lage bewolking en in de onderste lagen van de atmosfeer bevindt zich ook veel vochtigheid, waardoor de kans op mist erg groot is. De volgende dagen wordt de kans op wat zon groter.
Vandaag is het weerbeeld uniform grijs met veel wolken en nauwelijks of geen zon. Bovendien kan er in de ochtend en (…) Het hele nieuwsbericht

Véronique Kiggen overleden

Woensdag 15 december 2021
Oudsbergen - Véronique Kiggen overledenZondag is Véronique Kiggen overleden, de echtgenote van Benny Geebelen. Zij was 58 jaar. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Opgepast voor RAT-fraude

Dinsdag 14 december 2021
Oudsbergen - Opgepast voor RAT-fraudeHet Openbaar Ministerie en de politie waarschuwen opnieuw voor oplichting via computerhelpprogramma’s, namelijk RAT-fraude. De afgelopen maanden is het aantal aangiftes gestegen en vaak met een erg groot nadeel. Er is sprake van het gebruik van een ‘remote acces tool’, zoals bijvoorbeeld het programma teamviewer.    
Hoe werkt deze fraude?  
De oplichter belt je op en beweert een medewerker te zijn van een betrouwbare organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Geen RYD-actie met oudejaar

Dinsdag 14 december 2021
Ieder jaar staan de vrijwilligers van Responsible Young Drivers Vlaanderen klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. Door de aanhoudende coronapandemie wordt de Nieuwjaarsactie dit jaar afgelast, voor de tweede keer op rij. De vormingen in scholen en bedrijven gaan wel door.

'Laat de dieren met rust'

Maandag 13 december 2021
Vandaag gelezen
"Op de heide van Noord-Limburg leven wolven, raven, gladde slangen, nachtzwaluwen. Die dieren hebben het nodig om met rust gelaten te worden." (Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos, vandaag in De Standaard)

Het nieuwe normaal (5)

Maandag 13 december 2021
Oudsbergen - Het nieuwe normaal (5)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Rugbydames: verlies tegen de nummer 1ZoomAfgelopen zaterdag mochten de Lommelse Murphy's Ladies samen met de dames van Oudsbergen zich bewijzen tegen de nummer 1 van hun poule. En ondanks stevig tegenwerk, werd er toch (maar met opgeheven hoofd) verloren met 36-22, en dit voor een hele schare supporters. Net als de afgelopen matchen verschenen de dames strijdvaardig en vol zelfvertrouwen op het veld. De eerst helft werd een gelijkoplopende strijd. Mirre Caers en Janne Kerkhof konden voor de Limburgse dames een try scoren. Helaas kregen ze ook 3 (…) Het hele nieuwsbericht
Rugbydames: verlies tegen de nummer 1
Zoom

Pierre Vandeurzen overleden

Maandag 13 december 2021
Oudsbergen - Pierre Vandeurzen overledenVrijdag is Pierre Vandeurzen overleden, de weduwnaar van de in 1986 gestorven Mayke Daniëls en de levenspartner van Mia Bouduin. Hij was 92 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Zutendaal vinden in besloten kring plaats.

Caroline Sterken overleden

Maandag 13 december 2021
Oudsbergen - Caroline Sterken overledenOp 9 december is Caroline Sterken overleden, de weduwe van Mathieu De Vos. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Kabouters B - Termolen 1-2

Zondag 12 december 2021
Oudsbergen - Kabouters B - Termolen 1-2Kabouters Opglabbeek B heeft vanmiddag thuis met 1-2 verloren van Flandria Termolen Zonhoven. Lemkens scoorde voor de Kabouters. Dries Vanderstukken is na de winterstop de nieuwe trainer van Kabouters Opglabbeek B.
Oudsbergen - Gruitrode klopt Kabouters OpglabbeekNevok Gruitrode heeft de punten thuis gehouden tegen Kabouters Opglabbeek. Uitslag: 1-0.

KSK Meeuwen wint bij Landen

Zondag 12 december 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint bij LandenKSK Meeuwen is in en tegen Landen gaan winnen met 1-2.

Thuisverlies voor Sporting Ellikom

Zondag 12 december 2021
Oudsbergen - Thuisverlies voor Sporting EllikomSporting Ellikom heeft thuis met 0-2 verloren van SSD Opoeteren.

Het nieuwe normaal (4)

Zondag 12 december 2021
Oudsbergen - Het nieuwe normaal (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Het nieuwe normaal (3)

Zaterdag 11 december 2021
Oudsbergen - Het nieuwe normaal (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wijshagen verliest van Maasland NO B

Zaterdag 11 december 2021
Oudsbergen - Wijshagen verliest van Maasland NO BHeidebloem Wijshagen heeft vanavond met 4-0 verloren op het veld van Maasland NO B.

Eendracht Louwel klopt Elen

Zaterdag 11 december 2021
Oudsbergen - Eendracht Louwel klopt ElenEendracht Louwel heeft vanavond met 4-2 gewonnen van St. Elen. Zaterdag ontvangt Eendracht Louwel KSK Meeuwen.

School mikpunt van vandalen

Zaterdag 11 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen vernielden de omheining en speeltuigen van basisschool Ter Heide aan de Kastanjedreef in As. De feiten zijn vorige nacht gepleegd.

Louis Molemans overleden

Zaterdag 11 december 2021
Oudsbergen - Louis Molemans overledenOp 2 december overleed Louis Molemans, de weduwnaar van Maria Teppers. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Hij wort begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Gaby Helsen overleden

Zaterdag 11 december 2021
Oudsbergen - Gaby Helsen overledenOp 6 december is Gaby Helsen overleden, de weduwe van Pierre Van Schevensteen en de levenspartner van Louis De Ceuster. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Louis De Ceuster, Wijshagerkiezel 52 3670 Oudsbergen.

Laat je prikken!

Zaterdag 11 december 2021
Oudsbergen - Laat je prikken!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
In het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel zijn eerste nederlaag geleden: in en tegen Bilzen werd het 4-3. Bij de rust was het nog 1-2.

Nieuw: Thuisverpleging Lene Braekers

Vrijdag 10 december 2021
Lené Braekers (26) uit Maaseik heeft de besloten vennootschap Thuisverpleging Lene Braekers opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Arkstraat in Oudsbergen.

Het nieuwe normaal (2)

Vrijdag 10 december 2021
Oudsbergen - Het nieuwe normaal (2)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het nieuwe normaal (1)

Donderdag 9 december 2021
Oudsbergen - Het nieuwe normaal (1)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Horloge en spaarpotten gestolen

Donderdag 9 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is een diefstal gepleegd in een woning aan de Witte Torenwal in Bree. De dieven gingen met een horloge en twee spaarpotten aan de haal.

Nieuwe vennootschap: Castledale

Donderdag 9 december 2021
Jan Beckers uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Castledale opgericht met zetel aan de Taelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementsactiviteiten en het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

Kubusvormig object op de maan

Donderdag 9 december 2021
Oudsbergen - Kubusvormig object op de maanZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Extra oppassen voor je huisdieren

Woensdag 8 december 2021
Vandaag gelezen
Tijdens de feestdagen is het extra oppassen voor je huisdieren. Chocolade is giftig voor honden en katten, dennennaalden kunnen irritatie veroorzaken en vuurwerk zorgt voor geluids- en vuurwerkangst.
Er is geen specifieke behandeling voor chocoladevergiftiging en ook geen tegengif. De dierenarts kan daarom alleen de symptomen behandelen en het dier laten braken. Het is dus zaak er snel bij te zijn.
Ook de naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk. Zet de eet- en drinkbakjes van (…) Het hele nieuwsbericht

Géén feestbussen dit eindejaar

Woensdag 8 december 2021
Oudsbergen - Géén feestbussen dit eindejaarZoomEr zullen met eindejaar géén feestbussen rijden in onze provincie. Gezien de recente coronamaatregelen en de hoge besmettingscijfers heeft de provincie Limburg (die instaat voor 2/3 van de kosten) aan De Lijn gevraagd om de speciale feestbussen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te annuleren. Men hoopt de feestbussen volgend jaar opnieuw te kunnen laten rijden onder gunstiger omstandigheden.
Oudsbergen - Trainer weg bij Kabouters Opglabbeek BWouter Vandebeek is niet langer trainer van Kabouters Opglabbeek B. Catagna en Traini nemen voorlopig over.

Zachter in het weekend

Woensdag 8 december 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Zachter in het weekendOmvangrijke depressies en de daaraan verbonden storingen schuiven de volgende dagen over onze streken en zorgen voor wisselvallig weer. Bovendien is het vrij koud. Vanaf het weekend bouwt een stevig hogedrukgebied op over het zuiden van Europa en dwingt de storingen naar het noorden. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter.
Vandaag bevindt een krachtige depressie zich nabij Engeland en zorgt bij ons voor veel wind met windstoten tot 50 km/u. Na de regenzone van afgelopen nacht is (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhangwagen in gracht

Dinsdag 7 december 2021
Een vrachtwagenbestuurder is deze namiddag op de Krommendijk in Meeuwen bij het nemen van een bocht met zijn aanhangwagen in de gracht beland. Het ongeval had geruime tijd verkeershinder tot gevolg.

Fietser (65) aangereden

Dinsdag 7 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Toleikstraat in Bree is deze namiddag rond 13.30 uur een 65-jarige fietser uit Bocholt aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Geld weg bij inbraak

Dinsdag 7 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Acaciastraat in As maakten inbrekers geld buit. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Derby tweede keer uitgesteld

Dinsdag 7 december 2021
Oudsbergen - Derby tweede keer uitgesteldDe derby Eendracht Louwel - Kabouters Opglabbeek gaat morgen niet door. De match wordt voor de tweede keer uitgesteld door corona.

Anna Meyers overleden

Dinsdag 7 december 2021
Oudsbergen - Anna Meyers overledenGisteren is Anna Meyers overleden, de echtgenote van Edgard Gielen. Zij was 86 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Storingen bij Telenet

Dinsdag 7 december 2021
Oudsbergen - Storingen bij TelenetSinds deze ochtend zijn er problemen met Telenet. Vooral het mailverkeer en het internet zorgt voor problemen. Er zijn al meer dan 2000 meldingen van storingen.

Murphy's Ladies: winst in Laakdal

Maandag 6 december 2021
Oudsbergen - Murphy's Ladies: winst in LaakdalZoomAfgelopen zaterdag trokken de Murhy’s Ladies/Ladies Oudsbergen, samen met de steeds groeiende supportersclub, naar Laakdal. Deze supporters werden absoluut niet teleurgesteld, want de Lommelse en Oudsbergse dames haalden voor het eerst in het seizoen de winst binnen.
De wedstrijd begon zoals altijd strijdvaardig en de dames zorgden voor de nodig druk. Toch brak Laakdal door en incasseerden de vrouwen al in de eerste helft een eerste try van Laakdal. Ook hun conversie ging tussen de palen (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Oudsbergen - Maandag staking bij De LijnZoomDoor een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Oudsbergen - Skiseizoen heropendZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

H. Wijshagen klopt Lutlommel B

Zondag 5 december 2021
Oudsbergen - H. Wijshagen klopt Lutlommel BHeidebloem Wijshagen heeft vanmiddag thuis met 3-1 gewonnen van Lutlommel B.
Oudsbergen - Kabouters A - Vlijtingen uitgesteldDe wedstrijd Kabouters Opglabbeek A - Vlijtingen die vanmiddag moest worden gespeeld is uitgesteld.

3-0 verlies voor Nevok Gruitrode

Zondag 5 december 2021
Oudsbergen - 3-0 verlies voor Nevok GruitrodeNevok Gruitrode heeft bij HIH Hoepertingen verloren met 3-0.

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Oudsbergen - Pfizer of Moderna?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Oudsbergen - Landbouw boert verder achteruitZoomIn tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Pandoering voor Kabouters B

Zaterdag 4 december 2021
Oudsbergen - Pandoering voor Kabouters BKabouters Opglabbeek B heeft vanavond met 8-0 verloren op het veld van FC Diepenbeek B.

Hoeselt VV - Eendracht Louwel 4-1

Zaterdag 4 december 2021
Oudsbergen - Hoeselt VV - Eendracht Louwel 4-1Eendracht Louwel heeft vanavond met 4-1 verloren op het veld van Hoeselt VV.
In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel Sint-Truiden verslagen met 2-1. De twee doelpunten kwamen van kapitein Hendrikx.

KSK Meeuwen verslaat Boorsem Sport

Zaterdag 4 december 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen verslaat Boorsem SportKSK Meeuwen heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Boorsem Sport. Uitslag: 4-0.

Everzwijn doodgereden

Zaterdag 4 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren heeft een autobestuurder een everzwijn doodgereden. Zijn wagen werd daarbij zwaar beschadigd. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Leo Jansen overleden

Zaterdag 4 december 2021
Oudsbergen - Leo Jansen overledenDonderdag is Leo Jansen overleden, de echtgenoot van Mathilde Thans. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Oudsbergen - 'Inbrakengolf bij apotheken'Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Oudsbergen - SuikerfeestbetogingzuurMet vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Lange overleden

Vrijdag 3 december 2021
Oudsbergen - Rita Lange overledenWoensdag is Rita Lange (62) overleden. Zij woonde in Oudsbergen maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Oudsbergen - Wolven worden toeristische attractieZoomTussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Betrapt met drugs

Donderdag 2 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 0.35 uur controleerde de politie een geparkeerd voertuig op het Kerkplein in Opoeteren. Een 19-jarige inzittende werd in het bezit gevonden van drugs.

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Oud-minister Gabriëls veroordeeld

Donderdag 2 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Oud-minister Gabriëls veroordeeld
8.250 euro: dat is de boete die minister van Staat Jaak Gabriëls, oud-burgemeester van Bree, van de rechtbank in Tongeren heeft gekregen. Hij moest zich verantwoorden voor het opzetten van een systeem van valse facturen. Gabriels ontkende dat hij op de hoogte was van het systeem. (PG)

Catho Vrinssen overleden

Woensdag 1 december 2021
Oudsbergen - Catho Vrinssen overledenZondag is Catho Vrinssen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Leo Oosterbos. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Louwel. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) Molenweg 70 Louwel.

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht

Vanuit de bus wolven kijken

Woensdag 1 december 2021
Vanochtend rond 8u30 konden de passagiers van buslijn 8 (Pelt-Genk) genieten van een wolf die rustig dravend over de akkers zijn eigen route aflegde. Schijnbaar onverstoorbaar kruiste de wolf de bus in het zicht van alle passagiers ergens in Oudsbergen. Dat meldt "Welkom Wolf", dat er aan toevoegt: "Wolven kijken met de bus, dat we daar niet eerder aan gedacht hebben!"
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen