Het overige nieuws

Oudsbergen - Twee nieuwe spelers voor Sp. EllikomSporting Ellikom heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Kenneth Beliën (Helson) en Rik Eerdekens (Hechtel).

Nieuwe vennootschap: Ad Equine

Woensdag 31 maart 2021
Ella Deakin, woonachtig in het Verenigd Koninkrijk, en Brian Aston uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap AD Equine opgericht met zetel aan de Neerhovenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken van paarden, de exploitatie van manèges en de verhuur van stallen.
Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Drie jaar cel voor vechtersbaas

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Drie jaar cel en een boete van 1.800 euro: dat is de straf die een man uit Bree kreeg voor het organiseren van een vechtpartij om zijn 'belager' een lesje te leren. Aan het slachtoffer moet hij ruim 24.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Drugsdealer gestraft

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugsdealer gestraftDe rechtbank in Tongeren heeft vandaag een drugsdealer uit Genk veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor het gedeelte dat de voorhechtenis overtreft. Hij kreeg ook een boete van 8.000 euro met uitstel. De man, een dertiger, moet zich verder ook laten begeleiden voor zijn drugsprobleem. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk zijn twee auto's gebotst. Twee mannen, respectievelijk 23 en 24 jaar, beiden uit Pepinster, raakten daarbij gewond.

Auto gestolen aan woning

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Veertien Septemberlaan in Genk is een auto gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Een 25-jarige man uit Hasselt en een 57-jarige Genkenaar zijn dinsdag in Genk gearresteerd omdat ze zich weerspannig opstelden tijdens de inbeslagname van hun dieren. In totaal zijn 27 dieren in beslag genomen. Niemand raakte gewond. Politie CARMA voerde dinsdag samen met de Inspectiedienst Dierenwelzijn een controle in de woning . Er werden 12 honden, 8 parkieten, 5 valkparkieten en 2 papegaaien in beslag genomen. De dieren leefden in zeer ongeschikte en vuile omstandigheden. De dieren werden door (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in natuurgebied

Woensdag 31 maart 2021
De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos kondigt daarom Code geel af in de natuurgebieden. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten. 

Nachtvluchten Kleine-Brogel

Woensdag 31 maart 2021
Volgende week zullen de nachtvluchten van op de vliegbasis van Kleine-Brogel uitzonderlijk op dinsdag 6 en woensdag 7 april plaatsvinden, dus niet op paasmaandag. Dat meldt de vliegbasis.
Weerbericht
Oudsbergen - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Oudsbergen - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)

Vrachtwagens botsen: man gewond

Dinsdag 30 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree zijn deze namiddag rond 13.45 uur twee vrachtwagens gebotst. Een 29-jarige man raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Extra geld voor Digisprong

Dinsdag 30 maart 2021
De Vlaamse regering heeft extra geld vrijgemaakt om de digitalisering van het onderwijs in een hogere versnelling te brengen. Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Dat relatief lage bedrag maakt dat de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd is, dat digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd zijn en dat veel leerlingen geen toegang hebben tot een ICT-toestel. In totaal investeert de Vlaamse Regering via het project Digisprong 375 miljoen in ICT-toestellen, ICT-opleidingen en ICT-coördinatoren.
Oudsbergen - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.

Marc Meermans

Dinsdag 30 maart 2021
Oudsbergen - Marc MeermansVrijdag is Marc Meermans overleden, de echtgenoot van Margarita Meermans. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Meermans-Tshibola, Groenstraat 70, 3660 Oudsbergen.
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)
Oudsbergen - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Oudsbergen - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Vier gewonden bij ongevallen

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Henri Forirstraat in Genk vond vrijdag rond 15.30 uur een aanrijding tussen twee voertuigen plaats. Een 23-jarige man en vrouw uit Hoeselt en een 56-jarige man uit Heers raakten daarbij gewond. Vrijdag rond 17.30 uur zijn op de Vennestraat een wagen en een bromfietser gebotst. Een 61-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Inbraak in huis: juwelen weg

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Jan Habexlaan in Genk is vrijdagavond een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen aan de haal met juwelen.

Elektrische step gestolen

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Witte Torenwal in Bree is een elektrische step gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Verkeerscontroles

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren controleerde Politie CARMA op drie locaties in Genk en Houthalen-Helchteren 81 voertuigen en werden er evenveel ademtesten afgenomen. Eén bestuurder had teveel alcohol gedronken. Een andere reed onder invloed van drugs en leverde zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen in. Acht personen droegen geen gordel en drie bestuurders konden geen geldig rijbewijs voorleggen. Verder stelden de agenten nog een tiental andere verkeersovertredingen vast voor onder andere inschrijving, keuring, verzekering en technische eisen.
Oudsbergen - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...

Auto en bestelwagen botsen

Zaterdag 27 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kwam het tot een aanrijding tussen een auto en een bestelwagen in de Essenlaan in Genk. Een 20-jarige Genkenaar en een 37-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakten daarbij gewond.
Oudsbergen - Fobie's coronacartoons geëxposeerdZoomNog tot 31 mei is in de gemeentelijke bibliotheek aan de Norbertinessenlaan in Pelt een tentoonstelling van cartoons van onze huiscartoonist Fobie te zien. Het gaat om cartoons die in het eerste jaar van de coronatijd werden getekend. Ze verschenen op de Internetgazet, maar ook op Instagram of Linked.in. Je kan de cartoons zien in de originele setting, en dat is toch nog anders dan de weergave op bijvoorbeeld de Internetgazet. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib, mits inachtname van de coronamaatregelen. Dat betekent: van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 19u, en op zaterdag van 9 tot 12u. Een bezoek waard!

Helena Colaers overleden

Zaterdag 27 maart 2021
Oudsbergen - Helena Colaers overledenDonderdag overleed Helena Colaers, de weduwe van de in 2014 overleden Mathieu Paredis. Zij was 87 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Jef Gielen overleden

Vrijdag 26 maart 2021
Oudsbergen - Jef Gielen overledenWoensdag is Jef Gielen overleden, de echtgenoot van Helena Corstjens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botsten twee auto's op het kruispunt van de Forirstraat en de Torenlaan in Genk. Een 27-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond. Gisterenavond raakte een 86-jarige voetgangster gewond toen zij door een auto werd aangereden op de Noordlaan.

Fikse buit bij inbraak

Vrijdag 26 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Berkenstraat in As zijn een tv, een computer en drie computerschermen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Oudsbergen - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Oudsbergen - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Oudsbergen - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Man (32) gewond bij aanrijding

Woensdag 24 maart 2021
Op de Europalaan in Genk kwam het gisterenavond rond 17.30 uur tot een aanrijding tussen een wagen en een motorfietser. Een 32-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Oudsbergen - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Oudsbergen - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Twee nieuwe spelers voor SP EllikomSP Ellikom heeft twee nieuwe spelers: Klaled M Saloukha van Nevok Gruitrode en Kenneth Roland van Helson Helchteren.
Oudsbergen - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Zware straffen voor brandstichtersDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft tegen drie personen zware straffen uitgesproken voor brandstichting op het parkeerterrein van Garage Modern in Bree. De straffen bedragen veertig maanden, twee en drie jaar. (PG)

Brand in oud slachthuis

Dinsdag 23 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brand in oud slachthuisDe brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een brand in het oude slachthuis van Genk. De brand ging met heel wat rookontwikkeling gepaard. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Oudsbergen - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Oudsbergen - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Oudsbergen - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

Weg met 75 coniferen

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Schootstraat in Bree zijn zaterdagnacht 75 coniferen, samen goed voor zo'n 1.500 euro, gestolen. De daders zijn op camerabeelden vastgelegd.

Maria Van den Broek overleden

Maandag 22 maart 2021
Oudsbergen - Maria Van den Broek overledenVrijdag is Maria Van den Broek overleden, de echtgenote van Raoul De Koninck. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Paul Lecok overleden

Maandag 22 maart 2021
Oudsbergen - Paul Lecok overledenVrijdag is Paul Lecok overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Christine Molenaers. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Vandebeeck-Lecok, Verlengstraat 25, 3660 Oudsbergen.

Twee dertigers gewond

Zondag 21 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de H. Esserslaan in Genk is zaterdagnamiddag rond 14 uur een motorrijder ten val gekomen. De 31-jarige man uit Genk werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Op het kruispunt van de Westerring en de Europalaan botsten gisterenavond rond 19 uur twee auto’s. Een 32-jarige man uit Pelt raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een appartement aan de Grotestraat in Genk zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Oudsbergen - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht

Theodoor Coninx overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Oudsbergen - Theodoor Coninx overledenWoensdag is Theodoor Coninx overleden, de echtgenoot van Mia Gijsen. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats in de parochiekerk van Opglabbeek.
Oudsbergen - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Veertig maanden cel voor wietplantageVeertig maanden cel waarvan de helft met uitstel: dat is de straf die een man uit As heeft gekregen voor de opbouw van een wietplantage aan de Gerhagenstraat in Tessenderlo. De politie stootte in december 2018 op de plantage met ruim 1.100 oogstrijpe planten. (PG)

Inbraak in tuinhuis en woning

Donderdag 18 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een tuinhuis aan de Hasseltweg in Genk zijn een elektrische zaag en een boormachine gestolen. In een woning aan de Wilderkersstraat maakten inbrekers geld en juwelen buit.
Oudsbergen - Minder ongevallen door wildwaarschuwingZoomHet aantal ongevallen met wild op de Kamperbaan tussen Hechtel en Leopoldsburg is met twee derde gedaald. Dat is te danken aan de installatie van wildrasters met twee doorgangen en een wildwaarschuwingssysteem. Dat blijkt uit een analyse van de Vlaamse overheid. Het systeem zal nu in Oudsbergen en later ook in Lommel geïnstalleerd worden.
Uit onderzoek is nu gebleken dat het aantal ongevallen met wild er met tweederde daalde, zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. In 2018 (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Oudsbergen - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Zuster Lucia Kelchtermans overledenGisteren is in Heverlee zuster Lucia Kelchtermans overleden. Zij was 88 jaar, afkomstig uit Meeuwen en lid van de congregatie van de Zusters van Don Bosco. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in beperkte kring plaats. De zuster krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Linde-Peer.
Oudsbergen - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)

Man (39) gewond bij botsing

Woensdag 17 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk zijn deze namiddag rond 14 uur twee wagens gebotst. Een 39-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Wolven waren ook in Stramproy

Woensdag 17 maart 2021
Op 27 januari van dit jaar hebben wolven een schaap gedood in de Nederlandse gemeente Stramproy, buurgemeente van Bree en Kinrooi. Onderzoek bracht de genetische handtekening van het Belgisch-Limburgse wolvenroedel aan het licht, meldt Jan Loos van "Welkom Wolf". Het staat vast dat wolf August betrokken was, samen met een tweede wolf waarvan de volledige identiteit niet achterhaald kon worden, maar uiteraard gaat de verdenking dan uitsluitend naar een ander lid van het Vlaamse wolvenroedel.
Het was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Oudsbergen - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Vandeurzen overleden

Woensdag 17 maart 2021
Oudsbergen - Rina Vandeurzen overledenIn Sint-Truiden is maandag Rina Vandeurzen overleden, de weduwe van de in 1986 overleden Louis Goossens. Zij was 95 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt vrijdag plaats. Zij wordt bijgezet in de familiegrafkelder in Sint-Truiden..

Pleisterwerken Didden failliet

Dinsdag 16 maart 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Andy Didden Pleisterwerken uit Oudsbergen. Schuldvorderingen moeten voor 15 april ingediend worden.
Oudsbergen - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom

Jef Keenen overleden

Dinsdag 16 maart 2021
Oudsbergen - Jef Keenen overledenZaterdag is Jef Keenen overleden, de echtgenoot van Paula Martens. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Opitterkiezel 27 bus 1, 3960 Bree.

Zakkenrollers in vijf winkels

Dinsdag 16 maart 2021
Gisterenvoormiddag werden vijf personen in een supermarkt bestolen door een zakkenroller. De diefstallen vonden plaats in meerdere supermarkten in Houthalen-Helchteren, Genk en As. Het gaat telkens om filialen van Lidl en ALDI. De slachtoffers merkten pas aan het einde van hun winkelronde dat hun handtas geopend werd en dat de portefeuille verdwenen was. Het is nog niet duidelijk of de diefstallen door dezelfde persoon of groep gepleegd werden.

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Oudsbergen - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Twee vrouwen en man gewond

Maandag 15 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk zijn deze namiddag rond 13 uur twee wagens gebotst. Twee vrouwen uit Lanaken van 82 en 89 jaar en een 41-jarige Genkenaar raakten daarbij gewond.

Mia Stappers overleden

Maandag 15 maart 2021
Oudsbergen - Mia Stappers overledenIn Pelt is zaterdag Maria Stappers overleden, de weduwe van Mathieu Bancken. Ze was 91 jaar en afkomstig van Kinrooi. Het afscheid zal plaatsvinden in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware straf voor mishandeling vriendinVier jaar cel waarvan één jaar met uitstel en een boete van 1.200 euro: dat de straf die de rechter in Tongeren vandaag oplegde aan een vijftiger uit Genk voor het mishandelen van zijn vriendin. Aan het slachtoffer moet hij 13.500 euro schadevergoeding betalen. (PG)
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart weer de carpoolparking in Houthalen reinigen. Tijdens de reinigingswerken geldt daar een parkeerverbod zodat de aannemer grondig en efficiënt te werk kan gaan. De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto's kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20 uur en 6 uur.

Lockdownfeestje stilgelegd

Zondag 14 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft de politie een lockdownfeestje stilgelegd in een woning in Genk. Er werden vijf personen aangetroffen waaronder twee minderjarigen.
Op de Lanklaarsesteenweg in As botste vanochtend rond 1 uur een auto tegen een boom. Een 18-jarige jongeman uit As raakte daarbij gewond.

Vrouw (39) gewond bij botsing

Zondag 14 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Filterstraat en de Rieksenstraat in Bree botsten gisterennamiddag rond 17 uur twee auto's. Een 39-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerbaan in Genk botste gisterenmiddag rond 13 uur een 46-jarige bromfietser uit Zonhoven tegen een omgewaaide boom. Hij raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: beau IMMO

Zaterdag 13 maart 2021
Diane Bongaerts (52) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap beau IMMO opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Anjerstraat.

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk raakten gisterenavond rond 18.20 uur een auto en een 66-jarige voetgangster uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Oudsbergen - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gezochte man ingerekend

Donderdag 11 maart 2021
In het centrum van Opglabbeek heeft de politie deze voormiddag een geseinde man opgepakt. Waarom de man gezocht werd, is niet geweten.

Fietser dood aangetroffen

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op 't Hasseltkiezel in Bree een fietser dood aangetroffen. Het gaat wellicht om een natuurlijk overlijden.

Weg met juwelen en horloge

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning in de Driehoevenstraat in Genk zijn juwelen en een horloge gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Drugs gevonden in gestolen auto

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugs gevonden in gestolen autoDe Nederlandse politie achtervolgde gisterenavond een verdacht voertuig dat vanuit Nederland naar België reed. De kentekenplaat stond geseind als gestolen. De bestuurder verliet de afrit in Genk-Oost en kon tot stilstand gebracht worden in De Schom in Genk. De man veroorzaakte hierbij een aanrijding met een voertuig van de Nederlandse politie. De 29-jarige Nederlandse bestuurder vluchtte te voet weg maar kon gearresteerd worden in de Slagmolenweg. In het voertuig werd cocaïne en een grote som geld aangetroffen. De man werd overgebracht naar het commissariaat in Genk en mocht vandaag na verhoor het commissariaat verlaten.

Voetgangster omgekomen in Bree

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval in de Hoogstraat in Bree is vanmiddag een  bejaarde vrouw om het leven gekomen. Toen ze de weg overstak werd ze gegrepen door een vrachtwagen die daar ingezet werd bij de wegenwerken. Het slachtoffer (83) woonde in de buurt.

Omgewaaide boom op straat

Donderdag 11 maart 2021
In de Leemakkerstraat in Wijshagen is door het stormweer een boom omgewaaid. De boom kwam dwars over de weg te liggen.

André Lowet overleden

Donderdag 11 maart 2021
Oudsbergen - André Lowet overledenGisteren is André Lowet overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Mia Bosmans. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk in Meeuwen.

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Oudsbergen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft werkstraffen en een geldboete gevorderd tegen drie magazijniers die hun werkgever in Genk bestalen. De mannen roofden onder meer playstations en games. De meeste diefstallen dateren van 2018. Volgende maand wordt er vonnis geveld in deze zaak.(PG)
Kort nieuws van bij de buren
Een arbeider is vandaag zwaargewond geraakt toen hij van een koeltoren viel van de voormalige elektrische centrale van Langerlo in Genk. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Jan Bijnens overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Oudsbergen - Jan Bijnens overledenZondag is Jan Bijnens overleden, de echtgenoot van Christine Brenkers. Hij was 79 jaar en ere-schepen van de gemeente Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt  in besloten kring plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCAS.

Kinderdagverblijf ontruimd

Dinsdag 9 maart 2021
Deze voormiddag is een kinderdagverblijf ontruimd aan de Takkenbosstraat in Genk. Dat gebeurde nadat de vaatwasser er begon te roken.

Zware straffen voor ramkrakers

Maandag 8 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware straffen voor ramkrakersDe rechter in Tongeren heeft vandaag twee mannen zware straffen opgelegd voor een ramkraak op juwelierszaak Istanbul in Genk. De éne kreeg die jaar cel, de andere 24 maanden. De rechter heeft de onmiddellijke aanhouding van één van hen bevolen.(PG)
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 13.50 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Acacialaan met de Eikenlaan in Genk. Een 34-jarige- en een 23-jarige vrouw, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Silobrand in houtverwerkingsbedrijfVanmiddag rukte de brandweer uit voor een silobrand in het houtverwerkingsbedrijf Renewi in Bree. Het vuur kon snel gedoofd worden. Het is niet de eerste brandweerinterventie in het bedrijf gelegen op het industrieterrein Kanaal-Noord.

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Oudsbergen - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Mia Drykoningen overleden

Maandag 8 maart 2021
Oudsbergen - Mia Drykoningen overledenGisteren is Mia Drykoningen overleden, de weduwe van Mathieu Creemers. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Neerglabbeek.
Oudsbergen - Kern KSK Meeuwen blijft grotendeelsKSK Meeuwen heeft zijn kern voor komend seizoen grotendeels behouden. Seppe Goossens stopt, Milos trekt naar KSAV St.-Dimpna en Thomas Franssen verkast naar KFC Eksel.
Oudsbergen - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Vlaamse overheid is bezig met de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) om een reservatiestrook vast te leggen voor een ondergrondse leidingstraat tussen de Antwerpse haven tot aan de grens met Nederland (Geleen) en verder door tot in het Ruhrgebied.
Een leidingstraat is een zone waarin pijpleidingen gebundeld kunnen worden aangelegd.
Het plan ligt op het grondgebied van 45 gemeenten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. De startnota is nog tot en (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Vanbuel overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Oudsbergen - Willy Vanbuel overledenDinsdag is Willy Vanbuel overleden, de echtgenoot van Hilde Leijssen. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Nieuw: Picobello epoxyvloeren

Zaterdag 6 maart 2021
Luigi Presutto uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Piccobello epoxyvloeren opgericht met zetel aan de Lietenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken, dakwerken, het schilderen van gebouwen, het ontwerpen van tuinen en de installatie van centrale verwarming.

Anna Knevels overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Oudsbergen - Anna Knevels overledenIn Hasselt is de uit Meeuwen afkomstige Anna Knevels overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Maurice Kupers. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Oudsbergen - Eendracht Louwel trekt speler aanTweede provincialer Eendracht Louwel heeft Tom Cox van SLW Maaseik aangetrokken met het oog op komend seizoen.

Drie gewonden bij ongevallen

Vrijdag 5 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Weg naar As en de Bretheistraat in Genk botsten gisterenavond rond 19.10 uur twee auto's. Een 64-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Genk raakten daarbij gewond. Bij een botsing tussen een bromfietsster en een scootmobiel in de Dieplaan werd een 16-jarig meisje uit Lanaken gewond.

Martha Vriens overleden

Vrijdag 5 maart 2021
Oudsbergen - Martha Vriens overledenIn As is woensdag de uit Neerglabbeek afkomstige Martha Vriens overleden, de weduwe van de in 1966 overleden Herman Geebelen. Zij was 88 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Niel-bij-As vinden in besloten kring plaats.

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Oudsbergen - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuws van Nevok Gruitrode

Donderdag 4 maart 2021
Oudsbergen - Nieuws van Nevok GruitrodeAourz Younes (Meeuwen) zal komend seizoen de kleuren van Nevok Gruitrode verdedigen. Vier spelers verlaten de club: Jeroen Houbregs trekt naar Reppel, Seppe Bervoets naar Paal-Tervant, Jorne Smeets naar SDS Opoeteren en Liam Brandts naar Bocholt B.

Drie gewonden bij gasexplosie

Donderdag 4 maart 2021
Bij een gasexplosie in een woning aan de Keinkesstraat in Genk zijn deze voormiddag drie personen lichtgewond geraakt. De slachtoffers zijn de twee bewoners en een thuisverpleegster. De ontploffing deed zich in de keuken voor.

Vrouw (24) gewond bij ongeval

Donderdag 4 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 24-jarige vrouw uit Leuven is vanmiddag rond 13 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Jaarbeurslaan in Genk. Daarbij waren een auto en een fietser betrokken.

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: RCAM

Donderdag 4 maart 2021
Robbert Camps (25) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap RCAM opgericht met zetel aan de Neermolenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer software, websites en videogames en de installatie van visiesystemen.
Oudsbergen - Drie nieuwe spelers bij Sp. EllikomSp. Ellikom heeft drie nieuwe spelers aantrokken: Robby Loos (Termolen), Bryan Voorpijl(Elen) en Noa Mertens (Gruitrode).

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Oudsbergen - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Betonmixer gekanteld

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kompellaan in Genk is vanavond rond 18 uur een betonmixer gekanteld. De brandweer moest de bestuurder bevrijden. De man, een 50-jarige uit Bocholt, liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersactie op vier locaties

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma organiseerde gisteren een verkeersactie op vier locaties op het grondgebied van As, Genk en Zutendaal. Twintig personen droegen hun veiligheidsgordel niet. Eén voertuig bleek niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven te zijn. Verder is onder meer een bestuurder betrapt op drugsbezit.

Twee slachtoffers bij botsing

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterpoort in Bree botsten deze namiddag een auto en een bestelwagen. Een 17-jarige jongen uit Bocholt en een 36-jarige man uit Dilsen-Stokkem raakten daarbij gewond.
Bert Verheyen (26) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap B.V. Montage opgericht met zetel aan de Jan Hubensstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken, asbestsanering, isolatiewerkzaamheden en schrijnwerk.

Charel Knoops overleden

Woensdag 3 maart 2021
Oudsbergen - Charel Knoops overledenOp 27 februari overleed Charel Knoops, de echtgenoot van Alice Quix. Hij was 92 jaar. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek, vinden in besloten kring plaats.

Dieven maken geld buit

Dinsdag 2 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Zomereikstraat in Genk is geld gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Oudsbergen - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsbond zoekt vrijwilligers

Maandag 1 maart 2021
Heb je af en toe wat vrije tijd? Help je graag mensen? Wil je als vrijwilliger tegen vergoeding oppas bieden bij ouderen? Dan is oppas wellicht iets voor jou? Dit kan bij de Gezinsbond! Die wil ervoor zorgen dat iedere "oudere" WAARDIG in zijn/haar EIGEN HUIS kan blijven wonen. De oppas- en gezelschapsdiensten van Gezinsbond Regio Maaseik zoeken vrijwilligers (m/v) voor oppas, gezelschap, assistentie, tuinonderhoud. Ook in jouw gemeente/stad zoeken ze vrijwilligers. Per prestatie krijgt u een vrijwilligersvergoeding en verplaatsingsonkosten. Nieuw is ook de hulp bij tuinonderhoud! Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Luk Remans: 0478/999997. Hij legt je graag uit hoe je mee kan werken aan een mooie thuis voor mensen die zorgbehoevend zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagavond voerde Politie CARMA bij controles in Kinrooi en Genk in totaal 92 ademtesten uit. Twee bestuurders waren onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken. Zij moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. 14 personen kregen een boete wegens het overtreden van de coronamaatregelen. De politie stelde nog andere overtredingen vast: één voertuig was niet verzekerd en werd getakeld. Drie voertuigen waren niet gekeurd, twee (…) Het hele nieuwsbericht

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Oudsbergen - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Eerste telpalen op fietssnelwegenZoomHet provinciebestuur wil méér Limburgers op de fiets krijgen. Niet enkel in het weekend, maar ook voor de dagelijkse functionele verplaatsingen. Daarom investeert het onder meer in comfortabele en veilige fietsroutes, maar het bestuur zet ook in op fietsdata. Zo werden er drie gloednieuwe fietstelpalen geplaatst op de Limburgse fietssnelwegen in Hasselt, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem. De fietstelpaal telt er 24/7 elke fietser die passeert over de fietssnelwegen (…) Het hele nieuwsbericht
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen