Het overige nieuws

Op Breekiezel raakten gisteren rond 11.30 uur een auto en een 21-jarige fietser uit de gemeente in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Weg met watermeters

Maandag 31 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een appartement in opbouw in de Koerlostraat in Genk werden enkele watermeters gestolen. De diefstal werd het voorbije weekend gepleegd.

Zomers zonnig

Maandag 31 mei 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Zomers zonnigEen hogedrukgebied met kern over de Noordzee, nabij Schotland, stuurt droge landlucht vanuit het oosten naar onze streken. De zon domineert het hemelruim en de wolken zijn in de minderheid. Het kwik bereikt aangename waarden. Na het weekend verplaatst de kern van het hogedrukgebied zich naar Scandinavië en wordt de luchtstroming wat meer zuidelijk. Het wordt dan zomers warm.
Vandaag is, op een enkel stapelwolkje na, de zon alleenheerser aan het hemelruim. De oostenwind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 'Week van de Bij' is begonnenZoomIn Bokrijk is vandaag de "Week van de Bij" plechtig geopend door minister Zuhal Demir. Het gaat om een initiatief in samenwerking met de provincie Limburg. “Bijen zijn geen bijzaak in Vlaanderen," zei de minister. "Ze houden ons een spiegel voor over hoe we omgaan met ons ruimtegebruik, het evenwicht tussen beton en groen. Nergens beter om daar aandacht voor te vragen dan in de groene oase rond Bokrijk. Eén derde van het voedsel dat we eten bestaat enkel dankzij bestuiving. Al 62 (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in natuurgebieden

Zondag 30 mei 2021
Oudsbergen - Code geel in natuurgebiedenHet Agentschap Natuur en Bos heeft code geel afgekondigd voor de Limburgse natuurgebieden. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken, is de vegetatie momenteel erg droog en is het brandgevaar reëel. Daarom mag in de natuur geen vuur gemaakt worden of mogen wandelaars niet roken.

Okra Opglabbeek fietst weer

Zondag 30 mei 2021
Oudsbergen - Okra Opglabbeek fietst weerZoomNa ruim een jaar heeft Okra Opglabbeek de activiteiten weer opgestart. Donderdag werd de eerste fietstocht van het seizoen zonder problemen hervat. Alleen maar blije gezichten bij de 16 deelnemers. Onderweg werd er zoals gewoonlijk aan een leuk terrasje gestopt - van fietsen krijg je dorst! (Jan Aerden)
Oudsbergen - Drugsmeldpunt nu ook digitaalOp 17 april 2019 startte het parket Limburg het anoniem drugsmeldpunt op. De balans na twee jaar is uiterst positief te noemen. Het anoniem drugsmeldpunt Limburg is, door de steun van de burgers, een succes in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Maar liefst 28 positieve meldingen leidden tot de ontdekking van onder meer 5 druglabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch afval. Tijdens de afgelopen 2 jaren werden in Limburg in totaal 28 labo’s ontmanteld, 37 dumpingen opgeruimd en 228 cannabisplantages opgerold. Omwille van het succes van de anonieme meldingen, besliste het parket Limburg samen met haar partners om vanaf vandaag digitaal melden mogelijk te maken via deze link. De meldingen worden strikt anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Auto tegen geparkeerde auto

Zondag 30 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Onderwijslaan in Genk botste zaterdagochtend rond 2 uur een auto tegen een geparkeerde auto. Een 24-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree is gisterenavond rond 22 uur een auto op zijn dak beland. De bestuurder verloor de controle over het stuur ​tijdens een inhaalmanoeuvre en botste tegen een verlichtingspaal. Beide inzittenden, een 28-jarige man uit Peer en een 22-jarige vrouw uit Peer, raakten daarbij gewond
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As botsten gisterennamiddag een auto en een 48-jarige motorrijder uit Genk. Deze laatste en zijn 29-jarige duozitter uit As raakten daarbij gewond.

Ongeval op ziekenhuisparking

Vrijdag 28 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van het ZOL in Genk is vanmiddag rond 14.40 uur een voetganger aangereden door een auto. De 72-jarige man uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Overvallers aangehouden

Vrijdag 28 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Overvallers aangehoudenIn de Stalenstraat in Genk werd dinsdagavond een krantenwinkel overvallen. Een overvaller bedreigde de winkeleigenaar en een klant. De eigenaar werd gedwongen om geld te overhandigen, waarbij een gevecht ontstond tussen de drie mannen. De overvaller vluchtte te voet weg met een som geld op zak. De eigenaar van de krantenwinkel raakte gewond. Politie CARMA arresteerde twee dertigers uit Zonhoven en Genk. De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hen aan te houden.
Puur natuur
Oudsbergen - Bloemen in de wegberm (3): klaprozenZoomEen klaproos (Papaver) houdt van bewerkte grond, zoals bermen die gemaaid worden en akkers. Als de bodem een tijdje met rust gelaten wordt, verdwijnt de klaproos weer. Twee soorten klaproos die bij ons veel voorkomen zijn bleke klaproos en gewone of grote klaproos. Bleke klaproos heeft lichte, meer oranje bloemen. Grote klaproos (foto) is intenser rood gekleurd. Klaprozen volgen de zon met hun bloem. ‘s Morgens staan ze naar het oosten, ‘s avonds naar het westen. (Foto Pierre Rutten) 
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zoon krijgt 20.290 euro schadevergoedingEen zestiger uit Bree die zijn zoon met een slagersmes te lijf ging en in april 2019 vijf jaar celstraf onder voorwaarden kreeg moet zijn zoon 20.290 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank nu beslist. Aanvankelijk had de rechter een schadevergoeding van 3.500 euro toegestaan.

Weg met flessen drank

Donderdag 27 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in de kelderruimte van een appartementsgebouw in de Centrumlaan in Genk.Dieven gingen er aan de haal met een aantal flessen drank.

Nes Van Eygen overleden

Donderdag 27 mei 2021
Oudsbergen - Nes Van Eygen overledenDinsdag is Nes Van Eygen overleden, de echtgenote van Jan Indekeu. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Meeuwen.
Oudsbergen - Meetfietser gaat fietspaden testenZoomIn het kader van het interprovinciale project “Fietsbarometer” is de provincie samen met de Fietsersbond gestart met het in kaart brengen van de kwaliteit van de Limburgse fietspaden. De Fietsersbond wierf een extra meetfietser aan die de analyse in Limburg zal voltooien. Concreet zal Niele Geypens - de Limburgse meetfietser - (centraal op de foto) de komende jaren zo’n 2000 km aan functionele fietspaden affietsen met een speciale fiets, om onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht

Gewond bij overval

Woensdag 26 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Gewond bij overvalIn de Stalenstraat in Genk is gisteren rond 20 uur een krantenwinkel overvallen. De overvaller bedreigde de winkeleigenaar en een klant met een wapen en dwong hen om colsonbandjes rond de polsen te doen. De eigenaar werd gedwongen om geld te overhandigen, waarbij een gevecht ontstond tussen de drie mannen. De overvaller vluchtte te voet weg met een som geld op zak. De eigenaar van de krantenwinkel raakte gewond.

Twee ongevallen op Westerring

Woensdag 26 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk zijn twee verkeersongevallen gebeurd: vanmorgen rond 8.45 uur raakte een man uit Peer er gewond bij een kop-staartbotsing. Gisterennamiddag botsten er een auto en een bestelwagen. Daarbij raakten een 6-jarige jongen en een 45-jarige man gewond.
Oudsbergen - Meer startende bedrijven ondanks crisisZoomDe coronacrisis schrikt de Limburgse ondernemers niet af, zo blijkt uit de cijferanalyse van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. In het eerste kwartaal van 2021 schoten maar liefst 2.570 Limburgse ondernemers uit de startblokken. Dat is een stijging van 13,8% en 8,8% procent tegenover de eerdere recordjaren 2019 en 2020.  Uit de analyse van Voka blijkt dat de Limburgse starters tussen 2015 en 2020 maar liefst 41.358 jobs creëerden. Van de 47.000 startende ondernemingen die tussen 2015 en 2020 (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg is prachtig

Woensdag 26 mei 2021
Vandaag gelezen
"Limburg is prachtig en, u moet er eens op letten, vaak in het nieuws. Vorige week de spoorloze militair. Afgelopen weekend werd Genk bijna voetbalkam­pioen. En maandag verloor een renner de Ronde van Limburg door op 500 meter van de finish fout te rijden.
Wedden dat Bob Dylan een tante had die in Limburg opgroeide?"
(Rik Van Puymbroeck in De Tijd)

KSK Meeuwen trekt spits aan

Dinsdag 25 mei 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen trekt spits aanTweedeprovincialer KSK Meeuwen heeft een spits aangetrokken met het oog op komend seizoen: William Niessen van Geleen-Zuid.

Daar staat ie

Dinsdag 25 mei 2021
Oudsbergen - Daar staat ieZoomDeze NASA-foto toont de Marsjeep "Curiosity" die in augustus 2012 door de NASA werd gelanceerd en op de planeet Mars werd gedeponeerd in de 154 km brede Gale-krater. De missie, bedoeld om vast te stellen of het gebied ooit microbieel leven heeft gekend, heeft een positief resultaat opgeleverd: de waarnemingen van de robot op zes wielen hebben aangetoond dat Gale in het verre verleden lange tijd een potentieel bewoonbaar meer- en stroomsysteem heeft gekend. In september 2014 bereikte Curiosity de uitlopers (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Ondertussen, in het Nat. Park Hoge Kempen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Bloemen in de wegberm (2)

Dinsdag 25 mei 2021
Oudsbergen - Bloemen in de wegberm (2)ZoomEen paardenbloem (Taraxacum officinale). Je vindt ze minder in de wegberm dan langs paden. Paardenbloemen hebben een rozet met grote veerdelige bladeren, een onvertakte bladloze stengel en een bloemhoofdje, met daarop honderden lintbloemen. Het zijn planten met wit melksap. De vruchten worden na rijping aan witte uit haren bestaande 'parachuutjes' verspreid. Deze haren noemen we pappus. De naam paardenbloem heeft te maken met de voorkeur die paarden hebben voor deze plant. Ook konijnen (…) Het hele nieuwsbericht

Auto en tractor botsen

Dinsdag 25 mei 2021
Op de Weg naar Niel raakten vanmorgen, even voor 9 uur, een auto en een tractor in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een 48-jarige man uit de gemeente gewond.

Man (20) gewond bij botsing

Dinsdag 25 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoogstraat in Genk botsten gisterenavond rond 23.20 uur twee auto's. Een 20-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 5.40 uur brak brand uit in een veranda van een woning op de Frans Allardstraat in Genk. Zondag rond 20 uur vond een tweede, gelijkaardige brand plaats aan een terras van een woning op de Koning Albertlaan. Brandweer en politie werden rond 22.20 uur opgeroepen voor een derde brand van een tuinhuis in de Venkellaan. Niemand raakte gewond. De schade bleef beperkt. De drie locaties worden onderzocht door het gerechtelijk labo en een branddetectiehond. Er zijn mogelijke aanwijzingen van kwaad opzet.

Auto vliegt over vangrail

Dinsdag 25 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Genk is gisterenavond rond 23 uur een auto over de vangrail gevlogen. De bestuurder raakte daarbij gewond.

Henri Creemers overleden

Dinsdag 25 mei 2021
Oudsbergen - Henri Creemers overledenOp 18 mei overleed in Maaseik Henri Creemers, de echtgenoot van Josée Willen. Hij was 86 jaar en afkomstig van Neerglabbeek. Het afscheid vindt in familiekring plaats.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk zijn gisteren rond 18 uur twee bromfietsers gebotst. Een 16-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Léne Snoeks overleden

Maandag 24 mei 2021
Oudsbergen - Léne Snoeks overledenIn WZC Ter Meeuwen is vrijdag Lène Snoeks overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Henri Voets. Zij was 88 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats.
Oudsbergen - Het is te koud voor de tijd van het jaarZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Federaal procureur Frédéric Van Leeuw heeft in de nieuwsuitzendingen van VRT en VTM vanavond Jürgen Conings, de zwaarbewapende militair die al sinds dinsdag gezocht wordt, opgeroepen om contact op te nemen "met iemand die hij vertrouwt". De procureur wees erop dat de afgelopen dagen bij de zoektocht geen slachtoffers gevallen zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Een 54-jarige fietser uit As is gewond geraakt bij een botsing met een auto op het kruispunt van de Giererijstraat en de Driehoevenstraat in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 13.15 uur.
Oudsbergen - Nationaal defilé in het Nationaal Park...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Weerbericht
Oudsbergen - Te koud voor de tijd van het jaarIn april waren de maxima meestal onder de normale temperaturen en ook mei lijkt af te stevenen op een te koude maand. De temperaturen blijven nog aan de koude kant en echt warm weer zit er voorlopig niet aan te komen. Bovendien zorgen depressies en storingen voor erg wisselvallig weer met geregeld buien of perioden van regen. Tussendoor zijn er wel wat drogere momenten. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt het droger te worden en iets warmer.
Vandaag is het bedroevend gesteld met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra groeide van 6.248 in 2011 tot 9.352 in 2020. In 2021 ligt de capaciteit dan opeens weer lager dan het jaar ervoor: 9.207 woongelegenheden. Tussen 2011 en 2021 groeide de capaciteit van het aantal woongelegenheden in woonzorgcentra in Limburg met 47,4%, in Vlaanderen slechts met 22,1%. (Bron: provincie Limburg).

Nationaal Park terug open

Zaterdag 22 mei 2021
Oudsbergen - Nationaal Park terug openZoomNa overleg met het Nationaal Crisiscentrum en het federaal parket heeft de gouverneur beslist om het Nationaal Park Hoge Kempen opnieuw open te stellen voor het publiek. De intensieve zoekacties in het park zijn afgerond, het is dan ook niet langer noodzakelijk om het park te sluiten voor het publiek. Aan wandelaars in het park wordt gevraagd om verdachte elementen onmiddellijk te melden bij de politie. De gouverneur wenst alle omwonenden te bedanken voor hun begrip en medewerking.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Dragen van mondmasker helpt echtIn een omgeving of ruimte met een lage virusconcentratie kan correct gebruik van een eenvoudig chirurgisch mondmasker het reproductiegetal al duidelijk verlagen. In een omgeving waar meer virusdeeltjes rondwaren, zoals in ziekenhuizen of slecht geventileerde binnenruimten, is een simpel mondkapje volgens de onderzoekers niet genoeg. Daar is betere bescherming nodig, zoals een FFP2- of N95-masker. Dat concluderen wetenschappers van het Duitse Max Planck Instituut en het universitair ziekenhuis Charité in Berlijn na een uitgebreid onderzoek. Daarin stelden ze ook vast dat er in gebieden waar consequent een mondmasker gedragen wordt minder coronabesmettingen zijn.

Bloemen in de wegberm (1)

Vrijdag 21 mei 2021
Oudsbergen - Bloemen in de wegberm (1)ZoomDit is de Grote Muur of de Stellaria Holostea L. Josh Vandijck fotografeerde de bloem in Peer.
Toerisme
Oudsbergen - Op virtuele reis in het Romeinse TongerenZoomIn Tongeren is een nieuw toeristisch project gelanceerd: "Per Pedes". De nieuwe virtuele stadswandeling neemt wandelaars mee langs een gedeelte van de belangrijkste heirbaan die de Noordzee verbond met de Rijn. Deze weg, die ook via Tongeren liep, vergemakkelijkte zowel handel als het transport van troepen en bevoorrading naar de Rijngrens. Wij kennen haar vandaag als de Via Belgica
De Per Pedes-wandelapp begeleidt wandelaars interactief vanaf het toeristisch infopunt naar (…) Het hele nieuwsbericht
Op virtuele reis in het Romeinse TongerenOp virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Op virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Op Opglabbekerzavel in Genk kwam het gisterenavond rond 21.45 uur tot een aanrijding tussen een voetganger en een bromfietser. Een 16-jarige Genkenaar en een 30-jarige vrouw uit Genk raakten daarbij gewond.

Ten strijde tegen zwerfvuil

Vrijdag 21 mei 2021
Oudsbergen - Ten strijde tegen zwerfvuilZoomWie voortaan de straten in Vlaanderen vervuilt, heeft een grotere kans op een boete dan ooit tevoren. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stelt vanaf deze zomer én op kosten van de verpakkingssector 30 extra handhavers aan die zich uitsluitend bezig houden met het controleren op zwerfvuil. Daarnaast krijgen 273 bestaande handhavers van de Vlaamse overheid de bevoegdheid om GAS-boetes uit te schrijven voor zwerfvuil, aangezien dat tot nu niet kon. Het gaat onder meer om bos- en parkwachters en inspecteurs van de VLM en VMM. Nieuw is dat ook werkgestraften voortaan een grotere kans maken om in geschakeld te worden voor zwerfvuilprojecten. De OVAM en Mooimakers slaan daarvoor de handen in elkaar met de Justitiehuizen. “De tijd van vooral sensibiliseren is gedaan. Wie koppig blijft sluikstorten, moet dit in zijn portemonnee voelen. De pakkans vergroten is daarvoor de enige manier”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.
Oudsbergen - Aantal personen met antistoffen stijgtSciensano volgt de evolutie van de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus bij verschillende populaties, meer bepaald bij gezondheidswerkers, schoolkinderen en -personeel en bij de algemene Belgische bevolking. De meest recente resultaten wijzen op een stijging van het aantal mensen met antistoffen in al deze groepen. Bij de algemene bevolking, scholieren en schoolpersoneel vonden we in de periode februari-april 2021 gelijkaardige percentages: ongeveer 1 op 4 à 5 personen heeft al antistoffen. Bij de gezondheidswerkers is de impact van de vaccinatie duidelijk zichtbaar.

Bouwen wordt duurder

Donderdag 20 mei 2021
Oudsbergen - Bouwen wordt duurderZoomDe prijsindex van bouwmaterialen is sinds november vorig jaar gestegen met 4,3%. Op jaarbasis is dit een stijging met 13%. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelt vast dat deze prijsstijging ongezien is en bovendien vele malen groter is dan de consumptieprijsindex. Deze laatste steeg in dezelfde periode met minder dan 1%. (Bron: Bouwkroniek)

Nieuwe vennootschap: Hyperlab

Donderdag 20 mei 2021
Michiel Kempen (26) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Hyperlab opgericht met zetel aan de Oudsbergerweg.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsulantcyactiviteiten en webhosting.
De klopjacht op de zwaarbewapende beroepsmilitair Jürgen Conings heeft voorlopig nog niets opgeleverd. Rond 9 uur vanmorgen reden opnieuw heel wat legervoertuigen aan. Voor het eerst wordt ook beroep gedaan op politiepaarden. Het parket gaat ervan uit dat Conings zich verschanst heeft en dus nog in leven is. Zijn teruggevonden wagen toont aan hoe gevaarlijk deze operatie is: met een granaat en draden had Conings een val gemaakt voor wie het voertuig zou openen. Ondertussen staan de speciale eenheden (…) Het hele nieuwsbericht

Waar zit Jürgen?

Donderdag 20 mei 2021
Oudsbergen - Waar zit Jürgen?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Mercuriuslaan en de Hermeslaan in Genk kwam het tot een aanrijding tussen een42-jarige fietser uit Genk en een auto. De fietser liep daarbij verwondingen op.
Oudsbergen - Deep Fake filmpje voor Rode DuivelsZoomRaymond Goethals en Guy Thijs komen terug tot leven dankzij dit filmpje gemaakt op basis van Deep Fake. Chris Ume uit Paal is een specialist en maakte dit filmpje voor de Rode Duivels. In het filmpje is ook te zien hoe Deep Fake werkt.
Op last van de provinciegouverneur is vandaag het volledige Nationaal Park Hoge Kempen afgesloten omwille van de zoektocht naar de gewapende militair, dit tot nader order. Aan het publiek wordt gevraagd het grondgebied van het Nationaal Park niet te betreden, en de ordediensten hun werk te laten doen. Oudsbergen maakt deel uit van het Nationaal Park.
Oudsbergen - Opsporingsbericht Jurgen ConingsZoomDe Federale Politie verspreidt het volgend opsporingsbericht: Op maandag 17 mei 2021 's morgens verliet de 46-jarige Jurgen Conings zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij begaf zich nog naar zijn werk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Zijn voertuig werd op 18 mei 2021 omstreeks 18u teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As. Jurgen Conings is ongeveer 1m80 lang en is gespierd. Hij is kaal en heeft verscheidene tattoos, onder meer op zijn bovenarmen. Op het (…) Het hele nieuwsbericht

Te koud en wisselvallig

Dinsdag 18 mei 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Te koud en wisselvalligDepressies blijven het weerbeeld in onze streken bepalen en met een westelijke luchtstroming wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperaturen zijn ondermaats voor de maand mei en de neerslagkansen zijn zowel op korte als lange termijn hoog. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er ook ruimte voor wat zon, maar er gaat geen dag voorbij of er valt wel een regenbui. Pas halfweg volgende week is er enig teken van beterschap met hogere temperaturen en wat meer zon.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvluchten, zei u?

Dinsdag 18 mei 2021
In de maand mei zijn er enkele verschuivingen in de nachtvluchten vanop de vliegbasis van Kleine-Brogel.
Morgen/woensdag zullen er extra nachtvluchten uitgevoerd worden ter vervanging van de trainingen die in maart niet plaatsgevonden hebben omwille van een inspectie. 
Er zijn geen nachtvluchten op Pinkstermaandag, wel volgende week dinsdag en woensdag (25 en 26 mei).

Weg met vrachtwagen

Dinsdag 18 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een bedrijfsterrein op het Industrieterrein Kanaal-Noord in Bree is een vrachtwagen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
24 procent van de Limburgers is 65-plusser. 30 procent is tussen de 45 en de 65 jaar, 22 procent tussen 25 en 45 jaar, 11 procent tussen 15 en 25 jaar en 13 procent tussen 0 en 15 jaar. (Bron: provincie Limburg)

Lena Vandael overleden

Dinsdag 18 mei 2021
Oudsbergen - Lena Vandael overledenZondag is Lena Vandael overleden, de weduwe van Martin Paesen. Zij was 95 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Maria Vandervee overleden

Maandag 17 mei 2021
Oudsbergen - Maria Vandervee overledenGisteren is Maria Vandervee overleden, de echtgenote van Emiel Vanden Boer. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Slimme schoen voor blinden

Maandag 17 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Computerwetenschappers van de TU Graz (Oostenrijk) hebben een beeldherkenningssysteem voor een schoen ontwikkeld dat blinden en slechtzienden waarschuwt voor obstakels. Je kijkt als het ware met je tenen. Deze slimme schoen helpt blinden en slechtzienden veilig over straat te lopen, meldt de Eindhovense website innovationorigins.com.

Gezamenlijke controleactie

Maandag 17 mei 2021
De politiezone zones Carma en Kempenland hebben vrijdag een gezamenlijke controleactie gehouden. Beide politiezones voerden aan enkele grenspunten statische en dynamische controles uit. De actie was voornamelijk gericht op gerechtelijke aspecten, maar ook verkeersgerelateerde zaken en de coronamaatregelen werden gecontroleerd. Politie CARMA stelde in totaal 15 overtredingen vast. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs en mocht zijn rijbewijs al meteen voor 15 dagen inleveren. Zeven (…) Het hele nieuwsbericht

Helena Swennen overleden

Maandag 17 mei 2021
Oudsbergen - Helena Swennen overledenOp 13 mei is in Eksel Helena Swennen overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Jaak Eerdekens en de levensgezellin van de in 2014 overleden Fred Schildermans. Zij was 85 jaar. Haar urne wordt op de begraafplaats van Gruitrode begraven na het afscheid in intieme kring.

Fietser (48) gewond bij val

Zondag 16 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.15 uur is een fietser ten val gekomen op de Europalaan in Genk. De 48-jarige man raakte daarbij gewond.

Tractor gestolen

Zondag 16 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een schuur aan de Kempstraat in Bree is een tractor gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.

Code geel: onweer

Zondag 16 mei 2021
Oudsbergen - Code geel: onweer Het KMI waarschuwt met code geel voor deze namiddag: "Deze namiddag en tijdelijk vanavond wordt de atmosfeer opnieuw onstabiel waardoor felle buien tot ontwikkeling komen met lokaal onweer. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 l/m² op 1 uur tijd vallen. Ook hagel en felle windstoten zijn plaatselijk mogelijk".

'Groeizaam' weer

Zaterdag 15 mei 2021
Weerbericht
Oudsbergen - 'Groeizaam' weerNeen, wij mensen worden er niet echt blij van, maar de fauna en flora zijn wel in hun nopjes. Regenbuien afgewisseld met zonneschijn, het kan niet beter om alles te laten groeien. Er komt voorlopig nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Met een op gang komende zonale stroming blijft het de volgende dagen aanhouden. Bovendien zijn ook de temperaturen aan de lage kant.
Vandaag is het al vlug zwaarbewolkt en valt er periodiek regen of zijn er buien. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomDe verkoop van duurzame personenwagens in Limburg is vorig jaar verdubbeld. In 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019.  Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk jaar. In totaal werden vorig jaar in Limburg 28.823 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dit zijn er 18,5% minder dan het jaar voordien. Het aantal ingeschreven hybride personenwagens (benzine en diesel) in Limburg steeg op een jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met planten en bloemen

Vrijdag 14 mei 2021
Op het terras van een woning aan de Varenlaan in Genk zijn vandaag planten en bloemen gestolen. Op een bouwwerf aan de Trichterweg werden vandaag allerlei werkmaterialen gestolen zoals een boormachine en een slijpmachine.
Een 14-jarig meisje uit de gemeente is deze namiddag rond 15.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Breeëerweg in As. Bij het ongeval waren een fietser en een voetganger betrokken.
Stéphane Savelkoul en Jeroen Bloemen, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap J&S Algemene Bouw- en Schrijnwerken opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in de Anjerstraat.
Steven Hurkmans en Hilda Zwerts, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Hurkmans-Zwerts opgericht met zetel aan de Hoogstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van klinkers, het uitvoeren van grondwerken en gyprocwerken.

Auto in kanaal

Donderdag 13 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is aan de Kanaaloever in Genk een auto in het kanaal beland. De 46-jarige bestuurder kon tijdig uit zijn voertuig geraken en raakte lichtgewond. Op de André Dumontlaan is gisterenavond een vrouw gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's en bij een botsing tussen een fietser en een bromfietser op de Europalaan raakten gisteravond een van beiden gewond.

Wisselvallig met buien

Donderdag 13 mei 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig met buienDepressionaire invloeden over de lage landen zorgen bij ons voor erg wisselvallig weer met vrij hoge neerslagkansen. De temperaturen liggen daarbij net iets onder de normale waarden. De volgende dagen komt er een zonale stroming te staan. Daarbij trekken storingen geregeld van west naar oost over onze streken. Er komt voorlopig nog geen einde aan het wisselvallige en iets te koele weer.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. De wolken nemen echter al vlug toe en dan komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

Astrid Brouns overleden

Woensdag 12 mei 2021
Oudsbergen - Astrid Brouns overledenMaandag is Astrid Brouns overleden, de echtgenote van Pierre Paulussen. Zij was 81 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Paulussen-Brouns, Hoeverweg 23, 3660 Oudsbergen.

Jaak Schouteden overleden

Woensdag 12 mei 2021
Oudsbergen - Jaak Schouteden overledenGisteren is Jaak Schouteden overleden, de echtgenoot van Mèneke Verbakel. Hij was 86 jaar. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Meeuwen, vindt plaats in intieme kring.

Vier gewonden bij ongevallen

Woensdag 12 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het Thor Park in Genk botsten deze voormiddag twee fietsers. Een 41-jarige Genkenaar en een 33-jarige man uit Bilzen raakten daarbij gewond. Bij een botsing tussen twee auto's in de Winterslagstraat raakten gisterennamiddag twee personen gewond.

Week van de Groeilamp

Woensdag 12 mei 2021
Oudsbergen - Week van de GroeilampZoomKomende zondag start de Week van de Groeilamp, een Vlaamse actie om opvoeding extra in de belangstelling te plaatsen. De Opvoedingswinkel Noord-Limburg heeft naar aanleiding daarvan een regionale actie georganiseerd (Pelt, Lommel, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree, Peer en Oudsbergen), waarbij inwoners via een inschuifsjabloon iemand die voor hen belangrijk is in de spotlights kunnen zetten. Daarnaast zijn er ook 'fysieke fotokaders' (foto onder) die vrijdag in Pelt, Peer en Lommel geplaatst zullen worden. Via Facebook wordt er een wedstrijd georganiseerd om een weekendje weg te winnen.
Week van de Groeilamp
Zoom

Jetje Braeken overleden

Woensdag 12 mei 2021
Oudsbergen - Jetje Braeken overledenIn het ziekenhuis in Maaseik is gisteren Juliette Jetje Braeken overleden, de echtgenote van Thomas Swennen. Ze was 84 jaar en afkomstig van Wijshagen. De afscheidsdienst en de urnebegraving op begraafplaats De Kluis in Bree zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.. 

Nieuwe vennootschap: GarciaRR

Woensdag 12 mei 2021
Roberto Garecia-Lopez uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap GarciaRR opgericht met zetel aan Breekiezel in Oudsbergen. Het gaat onder meer om een houthandel in de meest ruime zin van het woord.

App ObsIdentify vernieuwd

Woensdag 12 mei 2021
Oudsbergen - App ObsIdentify vernieuwdZoomVandaag lanceert Waarneming.nl de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Welke vlinder zit daar? Welke plant is dat? Maak een foto met je smartphone en ObsIdentify geeft je het antwoord. De app herkent 22.303 soorten wilde dieren en planten.  Op de foto een rozemarijngoudhaantje. Meer info (Foto Frido Van Hertum)
Oudsbergen - Weer vooruitzichten voor kermissenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Drie gewonden bij ongevallen

Dinsdag 11 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Marcel Habetslaan in Genk botste vanochtend rond 0.10 uur een auto tegen een boom. Twee mannen van 37 en 24 jaar uit Genk raakten daarbij gewond. Bij een ongeval op de Oosterring tussen een auto en een vrachtwagen raakte deze voormiddag rond 9.50 uur een 20-jarige vrouw uit Alken gewond.

Maria Loos overleden

Dinsdag 11 mei 2021
Oudsbergen - Maria Loos overledenGisteren is Maria Loos overleden, de weduwe van Henricus Nijs. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Meeuwen.
Oudsbergen - Ondertussen, in Sint-Truiden...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De politie betrapte de voorbije nacht in de Landwaartslaan in Genk een bestuurster die onder invloed van drugs en alcohol achter het stuur zat. Haar rijbewijs is onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk botsten gisterennamiddag rond 16.30 uur twee auto's. Daarbij raakten twee twintigers uit Genk gewond.

Kleding en servies gestolen

Maandag 10 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Nieuwe Kuilenweg in Genk is kleding, een servies en geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Lisa Neyens overleden

Maandag 10 mei 2021
Oudsbergen - Lisa Neyens overledenIn haar woonst in Gruitrode is vrijdag Lisa Neyens overleden, de echtgenote van Hendrik Wevers. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Voetgangster aangereden

Zondag 9 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Veldstraat in Opoeteren is gisterennamiddag een voetgangster aangereden door een fietser. Zij raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Meer toeristen naar LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De meeste wolven die in België en Nederland verschijnen stammen af van wolvenpopulaties uit Oost-Polen en de Baltische staten. En als het een beetje meezit, eten de wolven alle everzwijnen op, zodat we ook van die plaag verlost zijn. Lees dit mooie verhaal bij Nature Today.

Terrassen anno 2021

Zondag 9 mei 2021
Oudsbergen - Terrassen anno 2021Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Vang eens een vis voor de arendZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is op zoek naar grote vissen om zijn zeearenden te voederen. De vogels eten graag vis, geen visfilet van de visboer maar volledige vissen. En die mogen best groot zijn, minstens 30 cm, maar liefst nog groter. Met zijn oproep mikt het Natuurhulpcentrum dan ook in de eerste plaats op vissers: ze kunnen helpen met stevige karpers, forellen, zalmen, kabeljauwen,... "Het gaat om grote vogels die veel voedsel nodig hebben. Ze zitten hier al enkele jaren na een (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree botsten gisterennamiddag rond 15.20 uur een auto en een 52-jarige fietser uit Dilsen-Stokkem. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst," zegt hij. Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"
Oudsbergen - Zuster Anna Clijsters overledenMaandag is zuster Anna Clijsters van de Congregatie van de Zusters van OLV-Vrouw, Moeder van Barmhartigheid, overleden. Zij was 96 jaar en afkomstig van Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Josée Verdonck overleden

Woensdag 5 mei 2021
Oudsbergen - Josée Verdonck overledenOp 2 mei is Josée Verdonck overleden, de echtgenote van Jozef Plessers. Zij was 89 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Leopoldsburg en de bijzetting van de urne op de begraafplaats vinden in intieme kring plaats.
Oudsbergen - Wisselvallig richting zonnig weekendIn het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Damiaens overleden

Dinsdag 4 mei 2021
Oudsbergen - Leo Damiaens overledenZaterdag is Leo Damiaens overleden, de echtgenoot van Lisette Janssen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Rouwadres: fam. Damiaens-Janssen, Weg naar Opoeteren 252, 3660 Opglabbeek.
Oudsbergen - Sigarettendief krijgt 15 maanden celEen 50-jarige man heeft vandaag 15 maanden cel gekregen voor de diefstal van 253 pakjes sigaretten, 98 pakken roltabak en een dertigtal zakjes pistachenoten. Hij sloeg onder meer toe in warenhuizen in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Oudsbergen en Peer.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 38 procent te snel bij werkenOp de Gruitroderlaan in Opoeteren waar wegwerkzaamheden in uitvoering zijn reed gisteren 38 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. In een uur tijd werden er 71 hardrijders betrapt.
Oudsbergen - Minder vrijwilligers door coronaZoomDe Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  

Auto en vrachtwagen botsen

Maandag 3 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevenzavellaan in Genk botsten vanochtend rond 5.40 uur een vrachtwagen en een auto. Een 37-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Oudsbergen - Test-evenement La Boum 2...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Oudsbergen - Noëlla is weer drachtigZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Minister Peeters lanceert fietscampagneZoomVia een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.

Avondklok genegeerd

Zondag 2 mei 2021
Op de Weg naar Zwartberg werd vrijdag- op zaterdagnacht een bestuurder aan de kant gezet voor een een controle in het kader van de avondklok. De dertiger uit Genk had geen geldige reden om zich nog te verplaatsen. Hij was bovendien onder invloed van alcohol, beschikte niet over een geldig rijbewijs en het keuringsbewijs van de wagen was vervallen.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22 uur botste een 42-jarige Genkse automobilist tegen twee verlichtingspalen in de Hoogstraat in Genk. Hij raakte gewond en naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de omstandigheden van het ongeval.
Oudsbergen - Schrijver Pieter Aspe overledenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig en meestal droogStoringen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen