Het overige nieuws

Oudsbergen - Sporting Ellikom verslaat Grote-BrogelSporting Ellikom heeft vanmiddag Sporting Grote Brogel geklopt. Uitslag: 4-3 .
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen - Opoeteren 1-6Heidebloem Wijshagen heeft deze namiddag thuis met 1-6 verloren van SSD Opoeteren. Zondag speelt Heidebloem Wijshagen op verplaatsing bij SV Breugel.

Eendracht Louwel - As-Niel Utd 3-1

Zaterdag 30 oktober 2021
Oudsbergen - Eendracht Louwel - As-Niel Utd 3-1Eendracht Louwel heeft vanavond de buren uit As-Niel verslagen. Uitslag: 3-1. UPDATE Een verslag uit het Louwelse kamp: 
Het begin van de wedstrijd was voor K. Eendracht Louwel dat na 11 minuten op voorsprong kwam na een hoekschop van Bram Vanhees. De bal werd aan de eerste paal doorgekopt door Ruben Cops, waarna Geert Plessers de 1-0 scoorde. In minuut 30 scoorde As/Niel tegen na een verdedigende fout van Louwel.
In de tweede helft nam Louwel de (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: winst voor Louwel

Zaterdag 30 oktober 2021
In het damesvoetbal heeft K. Eendracht Louwel met 1-0 gewonnen van Hasselt. Voor Louwel scoorde Agnetha Corstjens vlak na de rust, zodat de club ongeslagen blijft.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode verliest in VlijtingenNevok Gruitrode heeft vanavond verloren op het veld van Vlijtingen VV. Uitslag:3-1.

Kabouters A kloppen Sparta Kolmont

Zaterdag 30 oktober 2021
Oudsbergen - Kabouters A kloppen Sparta KolmontKabouters Opglabbeek A is vanavond gaan winnen op het veld van Sparta Kolmont. Uitslag: 1-4.

KSK Meeuwen - Hoeselt VV 3-1

Zaterdag 30 oktober 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Hoeselt VV 3-1KSK Meeuwen heeft vanavond thuis Hoeselt VV verslagen. Uitslag: 3-1.

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Oudsbergen - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Paesen overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Oudsbergen - Jaak Paesen overledenOp 25 oktober overleed Jaak Paesen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats. Zijn urne werd begraven op de begraafplaats van Ellikom.
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Roosen overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Oudsbergen - Pierre Roosen overledenOp 26 oktober overleed Pierre Roosen, de echtgenoot van Godelieve Haex. Hij was 88 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Genk-Centrum, vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.
Door corona gaat de wedstrijd Opglabbeek B - Wiemismeer dit weekend niet door.

Tiny Snijders overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Oudsbergen - Tiny Snijders overledenIn Wijshagen is dinsdag Tiny Snijders overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Henk Lutgens. Zij was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring. Rouwadres: Lutgens-Peeters, Soetebeek 5, 3670 Wijshagen.
Op Breekiezel zijn vanmiddag rond 12 uur een auto en een 49-jarige fietsster uit Bree gebotst. De vrouw liep daarbij verwondingen op.
De Ondernemersrechtbank heeft Conditus Chocolate Creations gevestigd aan de Nijverheidslaan in Oudsbergen failliet verklaard. De schuldvorderingen worden op 25 november ingediend.

Thoke Vandewinkel overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Oudsbergen - Thoke Vandewinkel overledenWoensdag is Thoke Vandewinkel overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Giel Reumers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Jef Geussens overleden

Donderdag 28 oktober 2021
Oudsbergen - Jef Geussens overledenIn zijn woonst in Dorne (Opoeteren) is maandag Jef Geussens overleden, de echtgenoot van Ida Amand. Hij was 86 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.
Oudsbergen - Sporting Wijshagen - Grenstrappers 0-5Sporting Wijshagen heeft  zijn inhaalwedstrijd met 0-5 verloren van Grenstrappers Lommel-Kolonie. Aan de rust was de stand 0-3. Voor Grenstrappers miste Lodewijks een strafschop. Krupa (Grenstrappers) pakte geel.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Wuytjens overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Oudsbergen - Thieu Wuytjens overledenIn WZC "Ter Meeuwen" in Oudsbergen is maandag Thieu Wuytjens overleden, de weduwnaar van Mia Schrooten. Hij was 94 jaar en afkomstig van Kaulille. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat 5.
Oudsbergen - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Oudsbergen - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Oudsbergen - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.

Yvonne Wertelaers overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Oudsbergen - Yvonne Wertelaers overledenOp 17 oktober overleed Yvonne Wertelaers, de weduwe van de in 1990 gestorven Mathieu Geusens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Oudsbergen - Politiezone Carma ten strijde tegen radicaliseringDe politiezone Carma krijgt 60.000 euro van Vlaanderen om in de vier gemeenten van de zone een project uit te werken dat radicalisering op sociale media tegengaat. Met dat doel zal onder meer software worden ontwikkeld om extreme standpunten en haatberichten online in kaart te brengen. Tegelijk willen de vier gemeenten positieve en verbindende boodschappen brengen als tegengewicht voor polarisering en radicalisering.
"De bedoeling is dat we de sociale media opvolgen. Dat kan met een tool zijn, (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij ZVK Meeuwen

Maandag 25 oktober 2021
Oudsbergen - Trainer weg bij ZVK MeeuwenDe tegenvallende resultaten hebben geleid tot het ontslag van Karim Nait Oukhebou als trainer van ZVK Meeuwen. T2 Peter Pepels neemt voorlopig over.

Oplossing voor mestoverschot?

Maandag 25 oktober 2021
Oudsbergen - Oplossing voor mestoverschot?ZoomEr is in Noord-Limburg zoveel dierlijk mest voorhanden dat boeren vaak niet meer weten wat ze er mee aan moeten - en dan hebben we het nog niet over Nederlanderse boeren die hier stiekem hun dierlijk mest komen lozen, en over de grote nitraatvervuiling in de Noord-Limburgse zandgrond die door dat mest veroorzaakt wordt. Maar er daagt hoop aan de horizon. In Kerkom (Sint-Truiden) is vandaag op initiatief van het provinciebestuur een reusachtige silo (foto) officieel in gebruik genomen waarin (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: CC CARE

Maandag 25 oktober 2021
Jimmy Casters en Heidi Cramer, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap CC CARE opgericht met zetel aan de Boekweitstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren verpleegkundige activiteiten en overige menselijke gezondheidszorg.

Trilplaat gestolen op werf

Maandag 25 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf van wegwerkzaamheden aan de Nieuwstadstraat in Bree is een trilplaat gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Oudsbergen - Sporting Ellikom - Bocholter B 2-4Sporting Ellikom heeft vanmiddag thuis verloren van Bocholter VV B. Uitslag: 2-4.

Gelijkspel voor Kabouters B

Zondag 24 oktober 2021
Oudsbergen - Gelijkspel voor Kabouters Bin Vierde Provinciale heeft Kabouters Opglabbeek B 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Lanklaar VV.

Louwel wint derby tegen Nevok

Zondag 24 oktober 2021
Oudsbergen - Louwel wint derby tegen NevokEendracht Louwel heeft de derby tegen Nevok Gruitrode gewonnen. Uitslag: 1-2. UPDATE Een verslag vanuit Louwel:
Een derby met veel Louwelse bezoekers. Louwel nam de match in handen die in minuut 5 stilgelegd werd toen Nevok-speler Rik Bongaerts na een duel verkeerd landde en met de ambulance moest worden afgevoerd. De scheids had er zin in en trok vele kaarten, voor de rest had Louwel overwicht in de eerste helft en na een fout op Bram Vanhees, in het (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Meeuwen wint Oudsbergse derby

Zaterdag 23 oktober 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint Oudsbergse derbyKSK Meeuwen heeft de Oudsbergse derby gewonnen. Het ging bij Kabouters Opglabbeek winnen met 0-3.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Aarschot 1-6

Zaterdag 23 oktober 2021
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - Aarschot 1-6In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen thuis verloren van FP Aarschot. Uitslag: 1-6.

Pierre Vaesen overleden

Zaterdag 23 oktober 2021
Oudsbergen - Pierre Vaesen overledenWoensdag is Pierre Vaesen overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Theuwis. Hij was 77 jaar en afkomstig van Wijshagen. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur). Rouwadres: Jodenstraat 156/002, 3800 Sint-Truiden.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.

Jasper Antonissen overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Woensdag is Jasper Antonissen overleden, de zoon van Koen en Marleen Antonissen-Fuchs. Hij was 27 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring. Naar de wens van Jasper werd zijn lichaam afgestaan aan de wetenschap.

Plofkrakers op het matje

Vrijdag 22 oktober 2021
Oudsbergen - Plofkrakers op het matjeVandaag is in Hasselt de rechtszaak van start gegaan tegen vier mannen die verantwoordelijk worden geacht voor plofkraken in Hamont-Achel, Bree en Kinrooi. Het opblazen van de geldautomaat van BNP Paribas Fortis in Hamont-Achel leverde hen meer dan 150.000 euro op. De bende sloeg ook in Wallonië toe. De berichten riskeren tussen de zeven en tien jaar cel. Op 26 november wordt de zaak verder behandeld.(PG)

Nieuwe vennootschap: ChryptoCog

Vrijdag 22 oktober 2021
Christophe Dupont (32) uit Genk heeft de besloten vennootschap CryptoCog opgericht met zetel aan de Weg naar Ellikom in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management en consultancy en productie, handel en huur van software.

Louis Vrijsen overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Oudsbergen - Louis Vrijsen overledenWoensdag is Louis Vrijsen (83), de echtgenoot van Maria Vanhemel overleden. Hij woonde in Meeuwen maar was afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: zondag (17-17.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat in Meeuwen.

Halloweentocht geannuleerd

Vrijdag 22 oktober 2021
Vanwege de recente corona-uitbraak in de gemeente heeft K. Eendracht Louwel de halloweentocht van 31 oktober geannuleerd. Dat is gisteravond bekend geworden. 

Rik Bomans overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Oudsbergen - Rik Bomans overledenDinsdag is Rik Bomans overleden, de partner van Anita Cillen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Eduard Wojciechowski overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Dinsdag is Eduard Wojciechowski (85) overleden. Hij was afkomstig van Opglabbeek en woonde in Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Oudsbergen - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Maria Mulders overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Oudsbergen - Maria Mulders overledenIn WZC Pallieter in As is zondag Maria Mulders overleden, de echtgenote van Jan Nijs. Zij was 91 jaar en afkomstig van Neerglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Nelly Graus overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Oudsbergen - Nelly Graus overledenIn WZC Ter Meeuwen is zondag Nelly Graus overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Michel Corstjens. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Maaseik.

Bestelwagen en ambulance botsen

Woensdag 20 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bestelwagen en ambulance botsenZoomOp de Meeuwerkiezel in Bree botsten deze voormiddag rond 11.40 uur een bestelwagen en een ambulance. De bestuurder van de ambulance, een 58-jaar uit Maasmechelen, raakte daarbij gewond.

Frans Vanderwegen overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Oudsbergen - Frans Vanderwegen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Frans Vanderwegen overleden, de weduwnaar van Treeske Palmaers. Hij was afkomstig van Meeuwen en werd 90 jaar.  De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Frans zal begraven worden op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Maria Reckers overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Oudsbergen - Maria Reckers overledenGisteren is Maria Reckers (96) overleden. Zij woonde in Eksel en was afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer.
Oudsbergen - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.

Barbara Dreezen overleden

Maandag 18 oktober 2021
Oudsbergen - Barbara Dreezen overledenZaterdag is Barbara Dreezen overleden, de echtgenote van Jan Kerkhofs. Zij was 88 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Vrouw (38) gewond bij botsing

Zondag 17 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree botsten gisteren rond 19.40 uur twee auto's. Een 38-jarige vrouw uit Londerzeel raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Winterslag klopt Kabouters Opglabbeek BSporting Winterslag is bij Kabouters Opglabbeek B gaan winnen met 1-4.

Ellikom wint van Molenbeersel

Zondag 17 oktober 2021
Oudsbergen - Ellikom wint van MolenbeerselSporting Ellikom is bij HD Molenbeersel gaan winnen met 1-2.
Oudsbergen - Zware nederlaag voor Nevok GruitrodeIn Tweede Provinciale heeft FC Landen Nevok Gruitrode verslagen met 6-1.

Eendracht Louwel verslaat Vlijtingen

Zaterdag 16 oktober 2021
Oudsbergen - Eendracht Louwel verslaat VlijtingenEendracht Louwel heeft vanavond de drie punten thuis gehouden tegen Vlijtingen VV. Uitslag: 1-0.
Oudsbergen - Kabouters Opglabbeek A winnen van ElenKabouters Opglabbeek A ging vanavond bij Standard Elen winnen met 2-3.

Damesvoetbal: weer winst voor Louwel

Zaterdag 16 oktober 2021
In het damesvoetbal heeft Louwel Diepenbeek verslagen met 3-2. De ruststand was 1-0.

Meeuwen klopt Hoepertingen

Zaterdag 16 oktober 2021
Oudsbergen - Meeuwen klopt HoepertingenKSK Meeuwen heeft vanavond Hoepertingen verslagen met een forfaitscore: 5-0.

FD Juperelle - Meeuwen 3-6

Zaterdag 16 oktober 2021
Oudsbergen - FD Juperelle - Meeuwen 3-6In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen FD Juperelle verslagen. Uitslag: 3-6.
Maarten Corstjens (27) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Corstjens Interieur opgericht met zetel aan de Zijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemeen schrijnwerk, vervaardiging en plaatsen van meubels en inbouwkasten, gyprocwerken en gevelreiniging.

Mia Van Asten overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Oudsbergen - Mia Van Asten overledenWoensdag is Mia Van Asten overleden, de echtgenote van Roger Ruebens. Zij was 85 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van As. Aansluitend is er tot 20.30 uur gelegenheid tot groeten in UCAS aan de Kerkstraat.

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Oudsbergen - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht

Tractor rijdt tegen omheining

Vrijdag 15 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een tractor tegen de omheining van twee woningen gereden aan de Zandstraat in Opoeteren. De tractorbestuurder vervolgde zijn weg maar is geïdentificeerd.

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Croimans overleden

Donderdag 14 oktober 2021
Oudsbergen - Mia Croimans overledenDinsdag is Mia Croimans overleden, de weduwe van Etienne Paulissen. Zij was 81 jaar. Begroeting: vrijdag (15.30-16.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Wolvenoverleg in Lommel... (2)

Donderdag 14 oktober 2021
Oudsbergen - Wolvenoverleg in Lommel... (2)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Oudsbergen - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag en morgen vindt in Lommel een internationaal overleg over de aanwezigheid van wolven in de regio plaats. Daaraan nemen gesprekspartners uit ons land, Duitsland en Nederland deel. Op de agenda staat onder meer het uitwisselen van ervaringen op het vlak van de bescherming van vee tegen de wolf e.d..

Lies Brands overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Oudsbergen - Lies Brands overledenMaandag is Lies Brands overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Jef Wevers. Zij was 78 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opoeteren vinden in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Oplabbeek.

KRC Genk steunt Limburgse jeugd

Woensdag 13 oktober 2021
Oudsbergen - KRC Genk steunt Limburgse jeugdZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. "Daarom lanceert KRC GEnk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Paredis overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Oudsbergen - Elisa Paredis overledenGisteren overleed Elisa Paredis (91), de weduwe van Jan Smeets. Zij woonde vroeger in Meeuwen en was afkomstig van Helchteren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Hasselt. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Korbeek-Lo. Begroeting: vrijdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Stakingsacties bij Lidl

Woensdag 13 oktober 2021
Oudsbergen - Stakingsacties bij LidlZoomOngeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht omdat de werknemers willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt. De winkels die vandaag dicht zouden kunnen blijven: As, Bret (Genk), Bilzen, Kermt, Koersel, Lanaken, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Sint-Truiden (2), Sint-Lambrechts-Herk, Tessenderlo, Tongeren, Maasmechelen (halve dag).

Reiniging carpoolparkings

Dinsdag 12 oktober 2021
Oudsbergen - Reiniging carpoolparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Het is de bedoeling daarbij onkruid, bladeren, veegvuil, enz. te verwijderen. De werken gebeuren in de nacht van vrijdag op zaterdag, dan geldt er een parkeerverbod tussen 20 en 6 uur. Dit weekend komen die van Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen en Paal aan de beurt, in de nacht van 22 op 23 oktober gaat het om Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Maasmechelen.
(foto Kris Van de Sande)

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Oudsbergen - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Agnes Coninx overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Oudsbergen - Agnes Coninx overleden
Zondag is Agnes Coninx overleden, de weduwe van Theo Creemers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de
Lentestraat.
Oudsbergen - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

Linda Dullers overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Oudsbergen - Linda Dullers overledenZaterdag is Linda Dullers overleden. Zij was 56 jaar. Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Waterschei vinden in beperkte kring plaats. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Vrouw bezwijkt na ongeval

Maandag 11 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
De 92-jarige vrouw die zaterdag levensgevaarlijk gewond werd toen zij op de oprit van haar woning aan de Meeuwerkiezel in Bree aangereden werd door een bestelwagen is inmiddels aan de opgelopen verwondingen bezweken.

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

Roza Cardinaels overleden

Maandag 11 oktober 2021
Oudsbergen - Roza Cardinaels overledenZaterdag is Roza Cardinaels overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Jef Schoofs. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Afgelopen weekend was er een infoavond over kuddebeschermingshonden in Hechtel-Eksel, waar Ray Dorgelo van Canine Efficiency, een adviesbureau gespecialiseerd in conflictpreventie tussen mensen en hun vee enerzijds en roofdieren anderzijds, voor een afgeladen zaal een boeiende uiteenzetting gaf.
Hij sprak over het belang dat de honden uit een werklijn komen en dus door hun roedelgenoten opgeleid zijn. Bij voorkeur verblijven de honden minstens 15 weken in hun roedel, tophonden tot twee jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Oudsbergen - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Auto en tractor botsen

Zondag 10 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond raakten een auto en een tractor in een aanrijding betrokken op de Fabrieksweg in Opoeteren. Daarbij is één gewonde gevallen.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Vrouw (92) aangereden door bestelwagenZoomOp de Meeuwerkiezel in Bree is gisteren een 92-jarige vrouw aangereden door een bestelwagen. De vrouw wandelde op de oprit van haar woning toen het ongeval gebeurde. Zij werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Oudsbergen - Kabouters B spelen gelijk in ZutendaalKabouters Opglabbeek B heeft vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld op het veld van Zutendaal VV B.

Ellikom klopt Maasland NO B

Zondag 10 oktober 2021
Oudsbergen - Ellikom klopt Maasland NO BSporting Ellikom heeft vanmiddag thuis de drie punten gepakt tegen Maasland NO B. Uitslag: 4-2. Zondag moet Ellikom naar Molenbeersel.

Lindelhoeven B - Wijshagen 4-1

Zondag 10 oktober 2021
Oudsbergen - Lindelhoeven B - Wijshagen 4-1Lindelhoeven VV B heeft vanmiddag Heidebloem Wijshagen verslagen. Uitslag: 4-1. Voor Wijshagen scoorde Casters, voor Lindelhoeven VV B Tibo Vandael en Dilissen (3)

KSK Meeuwen wint bij Henis

Zondag 10 oktober 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint bij HenisKSK Meeuwen is bij Eendracht Henis gaan winnen met 0-6. De doelpunten werden gescoord door Rogiers (2), Willems (2), Reumers en Leekens.

Gruitrode verliest bij Boorsem

Zondag 10 oktober 2021
Oudsbergen - Gruitrode verliest bij BoorsemNevok Gruitrode heeft thuis verloren van Boorsem Sport. Uitslag: 0-3.

Kabouters verliezen van Hoeselt VV

Zaterdag 9 oktober 2021
Oudsbergen - Kabouters verliezen van Hoeselt VVKabouters Opglabbeek heeft vanavond thuis verloren van Hoeselt VV. Uitslag: 0-1.

Louwel wint van Gravelo

Zaterdag 9 oktober 2021
Oudsbergen - Louwel wint van GraveloEendracht Louwel heeft vanavond de drie punten thuis gehouden tegen RDK Gravelo. Uitslag: 2-1. Een clubverslag:
Een gelijk opgaande eerste helft met veel middenveldspel en stevige duels, een logische 0-0. In de 2e helft had Louwel licht overwicht doch de tegenstander kwam soms scherp uit de hoek. Op het uur een uitbraak over links die door Palaia aan de eerste paal in doel werd gewerkt. Even later was er een fase in de backlijn van Louwel waar Gravelo een strafschop claimde, die niet gegeven (…) Het hele nieuwsbericht

ZVK Meeuwen klopt Wellen

Zaterdag 9 oktober 2021
Oudsbergen - ZVK Meeuwen klopt WellenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen thuis gewonnen van Wellen. Uitslag: 3-1.

Louwel - Lommel Utd WS 10-1

Zaterdag 9 oktober 2021
Oudsbergen - Louwel - Lommel Utd WS 10-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel een klinkende overwinning behaald tegen Lommel Utd WS. Uitslag: 10-1.

Twee auto's beschadigd na fuif

Zaterdag 9 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3 uur zijn aan de Dorperheideweg in Opoeteren twee auto's beschadigd geraakt. Dat gebeurde na een fuif.

Fons Boonen overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Oudsbergen - Fons Boonen overledenGisteren overleed Fons Boonen (66). Hij verbleef in zorgcentrum Sint Oda in Overpelt en was afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in Sint Oda.
Kort nieuws van bij de buren
In de Swennenstraat in Bree botsten gisteren rond 16.30 uur een auto en een 31-jarige fietser uit Bree. Deze laatste raakte gewond.
Oudsbergen - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in keuken

Donderdag 7 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand in een woning aan de Solterveldstraat in Bree. De schade is beperkt gebleven.

Hubert Paulussen overleden

Donderdag 7 oktober 2021
Oudsbergen - Hubert Paulussen overledenGisteren is Hubert Paulussen (80) overleden, de echtgenoot van Suzanne Nouwen. Hij woonde in Genk en was afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans in Genk. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Jaak Gabriëls vervolgd voor fraude

Donderdag 7 oktober 2021
Oudsbergen - Jaak Gabriëls vervolgd voor fraudeVandaag is het proces gestart tegen minister van Staat Jaak Gabriëls en de voormalige top van Open VLD Bree. Zij worden beticht van fraude. Door het overschrijden van de redelijke termijn vraagt het Openbaar ministerie geen celstraffen maar alleen geldboetes. In deze zaak staan vijftien personen terecht. Voor Gabriëls wordt de vrijspraak gepleit. (PG)
Oudsbergen - Acht procent te snel tijdens flitsmarathon
Gisteren vond de nationale flitsmarathon plaats. Ook Politie CARMA ging met de flitswagen op pad. Tussen 6 18 uur werden op vijf verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal controleerde de politie 2.653 voertuigen waarvan 214 bestuurders zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid hielden.

Test BE-Alert

Donderdag 7 oktober 2021
Oudsbergen - Test BE-AlertVandaag doet het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken zijn jaarlijkse test van het alarmsysteem BE-Alert. Daarmee worden waarschuwingen uitgestuurd in geval van een ramp of noodsituatie. Bedoeling van de test is om na te gaan hoe het systeem reageert op een piek van verzonden berichten.

Chris Ferson overleden

Woensdag 6 oktober 2021
Oudsbergen - Chris Ferson overledenZondag is in Dorne Chris Ferson overleden, de echtgenoot van Mia Spreuwers. Hij was 86 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Michel Grondelaers overleden

Woensdag 6 oktober 2021
Oudsbergen - Michel Grondelaers overledenIn Ter Meeuwen is zondag Michel Grondelaers overleden, de echtgenoot van Lisa Schrooten. Hij was 88 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Vrouw (25) gewond bij botsing

Dinsdag 5 oktober 2021
Een 25-jarige vrouw uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding in de Daaleindestraat in Kortessem. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Everzwijnen gaan sterven van de honger'ZoomDe kans is groot dat veel everzwijnen de komende winter gaan sterven van de honger. Door het koude voorjaar en de natte zomer vallen er deze herfst minder eikels en beukennootjes van de bomen - een slecht mastjaar, zoals dat heet. Tegelijkertijd is het aantal zwijnen in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt de Vereniging Wildbeheer Veluwe op Nature Today. Mutatis mutandis kan die situatie misschien ook gelden voor de everzwijnen in Limburg. Meer info. (Archieffoto Emilie Boogers)

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Oudsbergen - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Oudsbergen - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.
Het is maar dat je 't weet
Op 29 oktober vindt in Hasselt de aanbesteding plaats voor de verhoging van de dubbele brug over het Albertkanaal in Hasselt - dat is de brug waar u over moet als u vanuit het noorden Hasselt binnenrijdt. Ze moet worden verhoogd in het kader van het programma van de Vlaamse Waterweg om meer containerverkeer op het kanaal mogelijk te maken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de werken ruim een jaar duren. Wanneer ze van start gaan is nog niet bekend; dat hangt af van de aanbesteding en van de bestudering van de offertes.

Mia Schrooten overleden

Maandag 4 oktober 2021
Oudsbergen - Mia Schrooten overledenVrijdag is Mia Schrooten overleden, de echtgenote van Michel Camps. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats waarna haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: woensdag, (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Oudsbergen - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.

Pierre Moors overleden

Maandag 4 oktober 2021
Oudsbergen - Pierre Moors overledenZaterdag is Pierre Moors overleden, de echtgenoot van Carine Bijnens. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP. Rouwadres: Zagerijstraat 4, 3660 Opglabbeek.

Corry Niesen overleden

Maandag 4 oktober 2021
Oudsbergen - Corry Niesen overledenVrijdag is Corry Niesen overleden, de echtgenote van Bart Schreurs. Zij was 49 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen, Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters.
Oudsbergen - ‘s Herenelderen - Nevok Gruitrode 3-3Nevok Gruitrode heeft deze namiddag op het veld van Victoria‘s Herenelderen 3-3 gelijk gespeeld.

Louwel speelt gelijk in Landen

Zondag 3 oktober 2021
Oudsbergen - Louwel speelt gelijk in LandenEendracht Louwel heeft vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van FC Landen A.

Sp. Ellikom wint in Lutlommel

Zondag 3 oktober 2021
Oudsbergen - Sp. Ellikom wint in LutlommelSporting Ellikom heeft vanmiddag een uitoverwinning behaald op het veld van Lutlommel B. Uitslag: 1-4.

H. Wijshagen - Achel VV B 1-3

Zondag 3 oktober 2021
Oudsbergen - H. Wijshagen - Achel VV B  1-3Heidebloem Wijshagen heeft deze namiddag thuis verloren van Achel VV B. Uitslag: 1-3.

Weer verlies voor ZVK Meeuwen

Zondag 3 oktober 2021
Oudsbergen - Weer verlies voor ZVK MeeuwenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen weer verloren: nu met 4-1 in Grace-Hollogne.

Monsterscore voor Meeuwen

Zaterdag 2 oktober 2021
Oudsbergen - Monsterscore voor MeeuwenKSK Meeuwen heeft vanavond Daring Huvo Jeuk verslagen. Uitslag: 8-1.

Kabouters verliezen van Gravelo

Zaterdag 2 oktober 2021
Oudsbergen - Kabouters verliezen van GraveloKabouters Opglabbeek A verloor vanavond op het veld van RDK Gravelo 1A. Uitslag: 4-1. Kabouters Opglabbeek B verloor thuis met 3-4 van Bokrijk Sport.

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.

'Van mij moet hij niet weg'

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag gelezen
"De wolf wordt Europees beschermd en dat zal niet gauw veranderen. Van mij moet hij niet weg. Europa schrijft ook voor dat de schade van de wolf zo goed mogelijk voorkomen of gecompenseerd wordt, precies om te vermijden dat landen hem weer gaan bestrijden. Daarom ijver ik voor een zo volledig mogelijke compensatie van mijn schade en investeringen: dode dieren, omheining, honden, extra werk."
(Schaapsherder Johan Schouteden, vandaag in De Standaard Magazine)

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Dertig maanden cel voor wietplantageDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een vijftiger veroordeeld tot 30 maanden cel voor het opzetten van een wietplantage in Bree. De man kreeg ook een boete van 12.000 frank. Voor het illegaal aftappen van elektriciteit is hij een schadevergoeding van ruim 6.000 euro verschuldigd aan Fluvius. (PG)
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht

Tino Polo Riva overleden

Vrijdag 1 oktober 2021
Oudsbergen - Tino Polo Riva overledenDinsdag is Tino Polo Riva overleden, de echtgenoot van Godelieve Pironet. Hij was 74 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vandaag (18-19 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen