Het overige nieuws

Asabbane weg bij Kabouters

Maandag 31 januari 2022
Oudsbergen - Asabbane weg bij KaboutersKamal Asabbane trekt de deur achter zich dicht bij Kabouters Opglabbeek. Hij verkast naar Bolderberg.

Michel Haex overleden

Maandag 31 januari 2022
Oudsbergen - Michel Haex overledenGisteren is Michel Haex overleden, de weduwnaar van Nieke Vrolijks. Hij was 90 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Vrouw (42) gewond bij botsing

Maandag 31 januari 2022
Een 42-jarige vrouw uit Oudsbergen is vanmorgen rond 8 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Westerring in Genk.
Kobe Lenders (22) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Stellax Engineering opgericht met zetel aan de Oudsbergerweg 113. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies over informaticaprogramma's en websites, het leveren van webhosting-diensten en het ter beschikking stellen van databanken.

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Oudsbergen - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Horsmans overleden

Maandag 31 januari 2022
Oudsbergen - Mia Horsmans overledenIn WZC Ter Meeuwen is vrijdag Mia Horsmans overleden, de weduwe van de in 1991 gestorven Jef Gonnissen. Zij was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt woensdag plaats.

Aanwinst voor KSK Meeuwen

Zondag 30 januari 2022
Oudsbergen - Aanwinst voor KSK MeeuwenJoris Bollen (Herkol) zal komend seizoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen.
In eerste promo Limburg dames heeft Opglabbeek met 0-3 verloren van Jeval Alken B.

Wijshagen verslaat Bree-Beek B

Zondag 30 januari 2022
Oudsbergen - Wijshagen verslaat Bree-Beek BHeidebloem Wijshagen heeft vandaag GS Bree-Beek B verslagen met 1-0.

Kabouters B wint in Houthalen

Zondag 30 januari 2022
Oudsbergen - Kabouters B wint in HouthalenKabouters Opglabbeek B is bij Eendracht Houthalen gaan winnen met 1-4.

Ellikom verliest van Eksel B

Zondag 30 januari 2022
Oudsbergen - Ellikom verliest van Eksel BSporting Ellikom heeft vanmiddag met 2-0 verloren op het veld van Eksel B.

Bruno Gerrits overleden

Zondag 30 januari 2022
Oudsbergen - Bruno Gerrits overledenIn Pelt is vrijdag Bruno Gerrits overleden. Hij was afkomstig van Tongeren en werd 56 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers, Achelpoort 6 in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerbaan in Bree botsten gisterennamiddag rond 13.45 uur twee auto's. Een 60-jarige vrouw uit Maaseik en een 46-jarige vrouw uit Leopoldsburg raakten daarbij gewond.

Kabouters verliezen met 0-3

Zaterdag 29 januari 2022
Oudsbergen - Kabouters verliezen met 0-3Kabouters Opgabbeek heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van HIH Hoepertingen.

Eendracht Louwel verliest in Boorsem

Zaterdag 29 januari 2022
Oudsbergen - Eendracht Louwel verliest in BoorsemEendracht Louwel heeft vanavond met 3-2 verloren op het veld van Boorsem Sport. UPDATE Een verslag uit Louwel:
K ELO, dat een eerste basisplaats gunde aan Witze Hellings en Jeroen Houben, begon sterk op het veld van Boorsem. Louwel eiste het balbezit op en combineerde goed. De eerste dreiging kwam dan ook van geel-blauw. En na een mooie combinatie in de centrale as en een scherpe doorsteekpas van Maggen stond Palaia plots oog in oog met de Boorsem-doelman. Lorenzo (…) Het hele nieuwsbericht

ZVK Meeuwen wint in Hoei

Zaterdag 29 januari 2022
Oudsbergen - ZVK Meeuwen wint in HoeiIn tweede nationale B van het zaalvoetbal is ZVK Meeuwen met 2-3 gaan winnen bij Inter Hoei.

KSK Meeuwen - As-Niel Utd 2-1

Zaterdag 29 januari 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen - As-Niel Utd 2-1KSK Meeuwen heeft vandaag As-Niel Utd puntenloos naar huis gestuurd. Het won met 2-1.

Auto belandt in middenberm

Zaterdag 29 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree is gisterenavond een auto op zijn kant in de middenberm beland na een uitwijkmanoeuvre voor een ander voertuig. De bestuurster, een 33-jarige vrouw uit Bree, raakte daarbij gewond.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Bewoners thuis: toch inbraak

Zaterdag 29 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een woninginbraak gepleegd in de Eindstraat in Opoeteren terwijl de bewoners thuis waren. Er zou geen buit zijn.

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

Kolmont - Nevok Gruitrode uitgesteld

Zaterdag 29 januari 2022
Oudsbergen - Kolmont - Nevok Gruitrode uitgesteldDe voetbalwedstrijd Kolmont - Nevok Gruitrode wordt dit weekend niet gespeeld omdat Nevok kampt met corona.

Antoon Didden overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Oudsbergen - Antoon Didden overledenDonderdag is Antoon Didden (87) overleden. Hij woonde in Bree maar was afkomstig van Gruitrode. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats De Kluis in Bree vinden in intieme kring plaats.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  

Thieu Van Eygen overleden

Vrijdag 28 januari 2022
Oudsbergen - Thieu Van Eygen overledenWoensdag is Thieu Van Eygen overleden, de echtgenoot van Gerda Schaekers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Oudsbergen - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Oudsbergen - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen bij woninginbraak

Woensdag 26 januari 2022
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Weg naar Zwartberg. Er is geld gestolen.

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Oudsbergen - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Godlief Braekers overleden

Woensdag 26 januari 2022
Oudsbergen - Godlief Braekers overledenGisteren is Godlief Braekers overleden, de weduwe van de in 1979 gestorven Henri Smeets. Zij was 92 jaar en was afkomstig van Ellikom. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Oudsbergen - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.

Paardenvervoer failliet verklaard

Dinsdag 25 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van paardenvervoer Cocos Equine Transport uit Oudsbergen. Schuldvorderingen moeten voor 21 februari ingediend worden.

Belgopilots failliet

Dinsdag 25 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag uitzonderlijk vervoer Belgopilots uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 februari ingediend worden.

SV Breugel - Sporting Ellikom 3-2

Dinsdag 25 januari 2022
Oudsbergen - SV Breugel - Sporting Ellikom 3-2SV Breugel heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen Sporting Ellikom gewonnen. Uitslag: 3-2.
De Belgische bisschoppen hebben Jan Beliên (60) benoemd tot nationale proost van de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten. Beliën, pastoor-moderator in As en Opglabbeek, werd onlangs ook al benoemd tot pastoor-moderator in Meeuwen-Gruitrode in opvolging van Louis Maus.

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Oudsbergen - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Oudsbergen - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Nouwen overleden

Dinsdag 25 januari 2022
Oudsbergen - Martha Nouwen overledenGisteren is Martha Nouwen overleden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Jaak Dreesen overleden

Dinsdag 25 januari 2022
Oudsbergen - Jaak Dreesen overledenGisteren overleed Jaak Dreesen (89). Hij woonde in Eksel en was afkomstig van Ellikom. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Oudsbergen - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.

Bart Van De Maele vermist

Maandag 24 januari 2022
Oudsbergen - Bart Van De Maele vermistVandaag rond 7 uur verliet Bart Van De Maele (44) te voet zijn woning aan de Gruisweg in Genk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Hij is 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donkerbruin haar en blauwe ogen. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een groen-witte trui en een zwarte broek. Er wordt aan Bart Van De Maele gevraagd om contract op te nemen met zijn familie om hen gerust te stellen. Hebt U Bart Van De Maele gezien of weet U waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800-30 300.
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Oudsbergen - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Auto botst tegen verlichtingspaal

Zondag 23 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 20.30 uur botste een auto tegen een verlichtingspaal op de Peerderbaan in Bree. De paal knakte af en belandde op het wegdek. Het verkeer moest omgeleid worden.
Oudsbergen - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Houthalen - Meeuwen 6-6

Zaterdag 22 januari 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal hebben La Baracca Houthalen en ZVK Meeuwen 6-6 gelijkgespeeld.

Kadijk SK - KSK Meeuwen 1-5

Zaterdag 22 januari 2022
Oudsbergen - Kadijk SK - KSK Meeuwen 1-5Kadijk SK heeft zijn oefenwedstrijd tegen KSK Meeuwen verloren. Uitslag:1-5.
Oudsbergen - Sporting Wijchmaal - Nevok Gruitrode 0-4Sporting Wijchmaal heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Nevok Gruitrode verloren. Uitslag: 0-4.

Nicole Croimans overleden

Zaterdag 22 januari 2022
Oudsbergen - Nicole Croimans overledenDonderdag is Nicole Croimans overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht
Lieven Aegten (22) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Quisine Aegten opgericht met zetel aan de Beunisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een cateringbedrijf en traiteurdienst en de organisatie van evenementen, incentives, manifestaties en bedrijfsfeesten.

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Oudsbergen - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Storyline Studios

Vrijdag 21 januari 2022
Gianni en Orlando Votano, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Storyline Studios opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het maken van foto- en videoreportages, het maken en beheren van websites en grafisch design.
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Irma Martens overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Oudsbergen - Irma Martens overledenGisteren is Irma Martens overleden, de echtgenote van Michel Plessers. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Demopiloot F16 laat drie jaar van zich horenZoomIn de komende drie jaar zal het geluid van F16's bij ons weer wat toenemen. Dat heeft te maken met de trainingen van de nieuwe demopiloot. De vorige drie jaar was die demopiloot gelokaliseerd op de vliegbasis van Florennes. Maar om de drie jaar wordt er van vliegbasis gewisseld. Nu wordt dat dus Kleine-Brogel.
De vliegbasis in Kleine-Brogel is van plan om de omliggende gemeenten via de sociale media regelmatig te informeren over de trainingen die de demopîloot - Steven Vrieske De Vries (foto) - in de komende drie jaar gaat uitvoeren: "De trainingszone is vooral boven en in de omgeving van onze vliegbasis. Bij deze willen we dan ook de buurtbewoners op de hoogte brengen dat u mogelijk niet alledaagse vliegbewegingen gaat horen/zien. Over het algemeen zal de training kort maar (soms) krachtig zijn"... (Foto Kleine-Brogel Air Base - Robin Mues) 

Herkol wint bij Opglabbeek

Donderdag 20 januari 2022
Oudsbergen - Herkol wint bij OpglabbeekHerkol is vanavond bij Kabouters Opglabbeek gaan winnen met 2-3. Het ging om een vriendschappelijke wedstrijd.

Zwaar vandalisme in bivakhuis

Donderdag 20 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is vandalisme gepleegd in bivakhuis 't Driege in Opoeteren. Vooral de nieuwe plafonds en de lichtarmaturen moesten het ontgelden. De schade wordt geraamd op zo'n 20.000 euro.

Auto tegen boom in Roesstraat

Donderdag 20 januari 2022
Oudsbergen - Auto tegen boom in RoesstraatIn de Roesstraat botste een auto tegen een boom. Een 50-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7 uur.

Twee vrouwen gewond bij ongeval

Donderdag 20 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 74-jarige vrouw uit Bocholt en een 24-jarige vrouw uit Bree raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Hamonterweg en de Barrierstraat in Bree. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.30 uur.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Oudsbergen - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Nieuwe vennootschap: KF Solutions

Woensdag 19 januari 2022
Koen Franssen uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap KF Solutions opgericht met zetel aan de Stalsbosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen, constructiewerken, isolatiewerkzaamheden, de installatie van garagepoorten en de groot- en kleinhandel in hout en aanverwantre producten.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond starten de voorbereidende nutswerken voor de bouw van de fietsbrug in Helchteren. Tijdens die voorbereidende werken zullen de nutsleidingen zoals elektriciteits-, telefoon- en internetkabels worden verlegd. Er wordt eerst een tiental dagen 's nachts gewerkt om de sleuven te trekken en de leidingen te leggen. Die werken vinden 's nachts plaats omdat de aannemer een deel van de rijweg moet innemen.
Vanaf maart zijn de voorbereidingen achter de rug en start de eigenlijke aanleg van de fietsbrug. Die zal in zes fasen verlopen.

Maria Jakubiak overleden

Woensdag 19 januari 2022
Oudsbergen - Maria Jakubiak overledenIn WZC Ter Meeuwen is op 15 januari Maria Jakubiak overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Herman Mussen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Oudsbergen - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Zes jaar gevorderd voor poging wurgingHet Openbaar ministerie heeft zes jaar opsluiting gevorderd voor een dertiger uit Oudsbergen die zijn ex-vriendin trachtte te wurgen. De feiten dateren van 20 mei 2020. De verdediging pleitte voor een mildere straf met uitstel onder voorwaarden zodat de man iets kan doen aan zijn alcoholprobleem. De rechter nam de zaak in beraad en velt vonnis op 14 februari. (PG)

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Oudsbergen - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be

Alda Verslegers overleden

Maandag 17 januari 2022
Oudsbergen - Alda Verslegers overledenOp 13 januari is Alda Verslegers overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jan Dreezen. Zij was 90 jaar en afkomstig van Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opoeteren.
Oudsbergen - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Maria Paredis overleden

Zondag 16 januari 2022
Oudsbergen - Maria Paredis overledenIn Neerglabbeek is donderdag Maria Paredis overleden, de weduwe van Henri Biesmans. Mia werd ook Mia Lemmens genoemd. Ze zou op 27 januari 99 jaar geworden zijn. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat in Bree. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 

ZVK Meeuwen - FT Borgerhout 2-3

Zaterdag 15 januari 2022
Oudsbergen - ZVK Meeuwen - FT Borgerhout 2-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen thuis van leider FT Borgerhout verloren met 2-3. ZVK Meeuwen staat achtste in de stand.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Mina Saenen overleden

Donderdag 13 januari 2022
Oudsbergen - Mina Saenen overledenGisteren is Mina Saenen overleden, de echtgenote van Jan Martens. Zij was 86 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid en het bijzetten van de urne op de begraafplaats van As vinden in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in UCAS.

Jan Michalik overleden

Donderdag 13 januari 2022
Oudsbergen - Jan Michalik overledenGisteren is Jan Michalik overleden, de echtgenoot van Maria Heylen. Hij was 77 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven bij zijn zoon Jozef op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Oudsbergen - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Auto in gracht na botsing

Donderdag 13 januari 2022
Oudsbergen - Auto in gracht na botsingZoomOp de Weg naar Opglabbeek belandde deze voormiddag rond 11.50 uur een auto in de gracht na een aanrijding door een andere auto. Een 48-jarige vrouw uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Oudsbergen - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Oudsbergen - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht

Clotilde Vandeurzen overleden

Woensdag 12 januari 2022
Oudsbergen - Clotilde Vandeurzen overledenGisteren is Clothilde Vandeurzen uit Opglabbeek overleden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Oudsbergen - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Oudsbergen - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Bloemen overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Oudsbergen - Jaak Bloemen overledenVandaag is Jaak Bloemen overleden, de echtgenoot van Leonie Stinkens. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (19-10.30 uur) in funerarium Witters.

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Oudsbergen - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jos Vanhemel overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Oudsbergen - Jos Vanhemel overledenIn Opglabbeek is zaterdag Jos Vanhemel overleden, de echtgenoot van Irène Swennen. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)

Motorrijder (34) gewond bij val

Maandag 10 januari 2022
Een 34-jarige motorrijder uit Oudsbergen is gewond geraakt toen hij ten val kwam op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.

Julia Vandeurzen overleden

Maandag 10 januari 2022
Oudsbergen - Julia Vandeurzen overledenZaterdag is Julia Vandeurzen overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Theo Maggen. Zij was 90 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Pol Vanhemel overleden

Maandag 10 januari 2022
Oudsbergen - Pol Vanhemel overledenOp 7 januari is Pol Vanhemel overleden, de echtgenoot van Paula Verheyen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters.
Oudsbergen - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in clubhuis

Zondag 9 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kolisboomstraat in Bree is ingebroken in een clubhuis. De daders gingen met drie bakken bier aan de haal. De politie kreeg vrijdag melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
en 62-jarige mountainbiker uit Bree is gisteren gewond geraakt bij een val in de Zandstraat in Opoeteren. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Mario Wouters uit Opglabbeek heeft de besloten vennootschap Theaterkaffee Opglabbeek, verkort Theaterkaffee, opgericht met zetel aan de Gildenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van eetgelegenheden, het organiseren van feesten en banketten, catering en traiteurdienst.

Nieuw: Everts Klinkerwerken

Zondag 9 januari 2022
Kenneth Everts uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Everts Klinkerwerken opgericht met zetel aan de Reyndersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg van tuinen en parken, de plaatsing van zwembaden en jacuzzi's, klinkerwerken, grond-, graaf- en funderingswerken en bouw-, renovatie- en chapewerken.

Carraciolo weg bij Kabouters

Zaterdag 8 januari 2022
Oudsbergen - Carraciolo weg bij KaboutersDe 19-jarige Leandro Carraciolo verlaat op het einde van het seizoen Kabouters Opglabbeek. Hij zal volgend seizoen de kleuren van FC Bolderberg verdedigen.

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Vaesen overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Oudsbergen - Anna Vaesen overledenGisteren is Anna Vaesen overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Jan Corstjens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Jaak Hoydonkx overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Oudsbergen - Jaak Hoydonkx overledenDonderdag is Jaak Hoydonkx overleden, de echtgenoot van Christiane Jonckers. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Oudsbergen - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Inbraak in vakantiewoning

Vrijdag 7 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een vakantiewoning aan de Onze-Lieve-Vrouwestraat in As zijn geld, juwelen en twee geluidsinstallaties gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht

Vogelgriep in Bocholt

Vrijdag 7 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een vogelhandel in Bocholt is vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, bekendgemaakt. Het gaat om de hoogpathogene variant. Rond de uitbraak worden nu een beschermingszone met een straal van 3 km en een bewakingszone met een straal van 10 km afgebakend. Iedereen die gevogelte houdt, of dit nu professioneel of als hobby is, moet zich houden aan de ophokplicht. Morgen wordt het aanwezige pluimvee geruimd door (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Zwakhoven overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Oudsbergen - Lena Zwakhoven overledenIn Opglabbeek is woensdag Lena Zwakhoven overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Jef Schouteden. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Oudsbergen - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Oudsbergen - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  
Oudsbergen - Noord-Zuid: werken aan fietsbrug van startZoomDe aanleg van de fietsbrug in Helchteren gaat van start. Op maandag 10 januari beginnen de voorbereidende werken, zoals het verplaatsen van nutsleidingen langs de Grote Baan en snoeiwerk langs fietssnelweg F74. De werken worden in zes fases uitgevoerd.
Volgens de huidige planning fiets je over de fietsbrug in het voorjaar van 2023. Meer informatie   
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht

Gusta Maggen overleden

Woensdag 5 januari 2022
Oudsbergen - Gusta Maggen overledenGisteren is Gusta Maggen overleden, de weduwe van Jean Kelchtermans. Zij was 91 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Vera Olijnyk overleden

Woensdag 5 januari 2022
Oudsbergen - Vera Olijnyk overledenIn haar woonst in Opglabbeek is gisteren Vera Olijnyk overleden, de echtgenote van Giuseppe Pignanelli. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).
Oudsbergen - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.

Robert Jansen overleden

Woensdag 5 januari 2022
Oudsbergen - Robert Jansen overledenOp 31 december is Robert Jansen overleden, de echtgenoot van Helena Wertelaers. Hij was 87 jaar en afkomstig van Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht
De Natuurpunt-afdelingen Meeuwen-Gruitrode-Peer (kern Peer), Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt gaan samenwerken als "Natuurpunt - regio Dommeldal". Op vrijdag 18 februari wordt die samenwerking geofficialiseerd in De Geer in Hechtel-Eksel. De vijf Natuurpunt-afdelingen zeggen met elkaar de zorg voor meerdere natuurreservaten in het stroomgebied van de Dommel en haar zijbeken te delen, maar ook in de brongebieden van de Zwarte Beek en de Grote Nete die hier aan (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Truyen overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Oudsbergen - Jan Truyen overledenOp 31 december is Jan Truyen overleden, de echtgenoot van Agnes Verslegers. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur)in UCOP aan de Weg naar As.
Commentaar
Oudsbergen - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Oudsbergen - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Nelissen overleden

Maandag 3 januari 2022
Oudsbergen - Yvonne Nelissen overledenOp 30 december is Yvonne Nelissen overleden, de echtgenote van Vito Ponzetta. Zij was 73 jaar. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Oudsbergen - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.
Kerk
Oudsbergen - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Oudsbergen - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Oudsbergen - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Oudsbergen - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomEen nieuw jaar, weer 365 dagen die we zelf mogen vullen en waarin we hopelijk gespaard zullen blijven van ziekte, onheil en andere tegenslagen. En we hopen dat al onze lezers, medewerkers en adverteerders het geluk aan hun zijde zullen hebben. We wensen u allen van harte een gelukkig 2022!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen