Het overige nieuws

Oudsbergen - Unico Tongeren - Kab. Opglabbeek 3-0In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Unico Tongeren Kabouters Opglabbeek geklopt met 3-0.
Oudsbergen - Eendracht Louwel uitgeschakeldIn de eerste ronde van de Croky Cup is Eendracht Louwel uitgeschakeld door Sprimont, dat in derde afdeling speelt. Het verloor met 3-0. Aan de rust leidde Sprimont met 1-0.

Vier gewonden bij botsing

Zondag 31 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren botsten twee voertuigen in de Hoevenstraat in Opoeteren. Daarbij raakten vier personen gewond.
Weerbericht
Oudsbergen - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Bosmans overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Oudsbergen - Paula Bosmans overledenWoendag is Paula Bosmans overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Henri Jaenen. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UCOP in Opglabbeek.

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Oudsbergen - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Oudsbergen - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Oudsbergen - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.
Oudsbergen - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Juwelen en geld weg bij inbraak

Donderdag 28 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op de Maalbosstraat in Bree is de voorbije nacht ingebroken. De buit bestaat uit juwelen en geld.

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Oudsbergen - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Oudsbergen - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)

KSK Meeuwen B - Neeroeteren 4-2

Woensdag 27 juli 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen B - Neeroeteren 4-2In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KSK Meeuwen B met 4-2 gewonnen van Neeroeteren.

Opglabbeek - Opoeteren 6-0

Woensdag 27 juli 2022
Oudsbergen - Opglabbeek - Opoeteren 6-0In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Kabouters Opglabbeek SDS Opoeteren verslagen met 6-0.

Eendracht Louwel - Leut 1-0

Woensdag 27 juli 2022
Oudsbergen - Eendracht Louwel - Leut 1-0Eendracht Louwel heeft in een vriendschappelijke wedstrijd Leut verslagen met 1-0.
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen verliest in HamontHeidebloem Wijshagen heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ex. Hamont verloren met 11-0.
Oudsbergen - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zware nederlaag voor Kabouters

Woensdag 27 juli 2022
Oudsbergen - Zware nederlaag voor KaboutersKabouters Opglabbeek verloor een oefenwedstrijd op het veld van Eendracht Termien met zware cijfers. Uitslag: 9-2.

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 26 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een vrachtwagen op de Weg naar As in Opoeteren zijn vier gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18 uur.

Geld gestolen in woning

Dinsdag 26 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Berkenstraat in As is geld gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Oudsbergen - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - U moet toch niet naar Hasselt? (6)ZoomVolgende week maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer tegelijk op de binnen- en de buitenring. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelwegen op 1 rijstrook in elke rijrichting. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Vlaams minister van Mobiliteit en (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Jeannette Schellingen overledenOp 20 juli is in Opglabbeek Jeannette Schellingen overleden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Oudsbergen - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser en bus botsen

Zondag 24 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Witte Torenwal in Bree raakten vanmiddag een bus en een 74-jarige fietser uit Bocholt in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Oudsbergen - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)
Heemkring Glatbeke wil in het najaar een bijeenkomst organiseren voor oud-KSA-leden. Ondanks het feit dat de KSA niet meer actief is in Opglabbeek, is het volledige archief van deze vereniging met bijna alle foto's en dia's bewaard gebleven. Het heeft een plaats gekregen in het archief- en documentatiecentrum van Heemkring Glatbeke. De heemkring wil nog meer informatie verzamelen over de foto's en dia's die ze in bezit hebben. Daarom wordt in het najaar een bijeenkomst georganiseerd voor oud-KSA-leden. Ken je iemand die ooit lid was van KSA Opglabbeek of ben je zelf lid geweest, laat het dan weten via glatbeke[!]hotmail.com of aan een van de bestuursleden. 

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Alice Quix overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Oudsbergen - Alice Quix overledenOp 19 juli is Alice Quix overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Charel Knoops. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Kaatje Corstjens overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Oudsbergen - Kaatje Corstjens overledenOp 20 juli is Kaatje Corstjens overleden, de echtgenote van Willy Briers. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Alken.

Jan Voortmans overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Oudsbergen - Jan Voortmans overledenOp 19 juli is Jan Voortmans overleden, de weduwnaar van Jeanne Thielens. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats De Kluis in Bree vinden in intieme kring plaats.

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Oudsbergen - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

Zware klap op Europalaan

Vrijdag 22 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware klap op EuropalaanZoomDeze namiddag raakten een tractor met oplegger, een vrachtwagen en een auto in een aanrijding betrokken op de Europalaan in As. De vrachtwagenbestuuder zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij liep zware verwondingen op. In de auto viel een lichtgewonde. De weg werd in de richting van Lanklaar afgesloten tussen de Bilzerweg en de Steenweg op As. Het verkeer werd omgeleid via de E314.
Voorlopig is er geen trajectcontrole meer in Plockroy. Een automobilist heeft er de voorbije nacht de paal met flits- en ANPR-camera omvergereden. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Hilda Houben overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Oudsbergen - Hilda Houben overledenGisteren is Hilda Houben (82) overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Jef Schruers. Zij woonde in Genk en was afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Oudsbergen - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Oudsbergen - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)

Nand Thaens overleden

Woensdag 20 juli 2022
Oudsbergen - Nand Thaens overledenIn WZC Het Perrehof in Peer is maandag Nand Thaens overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Alice Mussen. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Oudsbergen - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Oudsbergen - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Josette Theuwissen overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Oudsbergen - Josette Theuwissen overledenIn Meeuwen is gisteren Josette Theuwissen overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Wijchmaal vinden in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Franken Uitvaartzorg aan de Koerselsebaan in Heusden-Centrum. Online condoleren: www.frankenuitvaartzorg.be

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Oudsbergen - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.
Kort nieuws van bij de buren
Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir trekt via Toerisme Vlaanderen bijna 1 miljoen euro uit voor de verdere uitbouw van de toegangspoort ‘Station As’ tot het Nationaal Park Hoge Kempen (NPHK), op dit moment nog het enige Nationaal Park van Vlaanderen. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,2 miljoen mensen het NPHK en de meeste bezoekers kiezen daarbij één van de toegangspoorten als uitvalsbasis. “Het station van As en haar omgeving ademt nog altijd nostalgie. Zeker als mijnwerkersdochter vind ik het belangrijk dat we ook pittoreskere sites als deze uitbouwen als fietspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen”, klinkt het bij Demir.

Brand in biogasinstallatie

Maandag 18 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brand in biogasinstallatieIn een filterinstallatie van Bio Gas aan de Houterstraat in Bree ontstond deze namiddag brand zodat de brandweer moest uitrukken. Er is beperkte schade.

Oud pand ingestort

Maandag 18 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is in de Bergeindestraat in Opoeteren een oud pand ingestort. Het gebouw zou uit de jaren 1830 dateren. Recent was er een vergunning afgeleverd om het pand af te breken.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Oudsbergen - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.
Oudsbergen - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Imelda Driesen overleden

Maandag 18 juli 2022
Oudsbergen - Imelda Driesen overledenIn Houthalen overleed op 13 juli Imelda Driesen, de weduwe van Fik Jaspers. Zij was 81 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Botsing op Peerderbaan

Zondag 17 juli 2022
Op de Peerderbaan in Oudsbergen raakten zaterdagavond rond 19 uur een motorrijder en een auto in een aanrijding betrokken. Een 22-jarige vrouw uit Peer en een 23-jarige man uit Dilsen-Stokkem raakten daarbij gewond.

Heggenscharen gestolen

Zondag 17 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een garage aan de Muizendijkstraat in Bree zijn heggenscharen gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.

Grote brand op tarweveld

Zondag 17 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Grote brand op tarweveldGisterennamiddag is op een veld in 't Hasselt in Bree zo'n drie hectare tarwe afgebrand. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de aanpalende velden. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Oudsbergen - Vegetatiebrand snel onder controleDe brandweer rukte deze namiddag uit omdat de vegetatie vlam had gevat in de buurt van de Oudsberg in Opglabbeek De brandweer had het vuur snel onder controle.

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht

Betty Baeten overleden

Zaterdag 16 juli 2022
Oudsbergen - Betty Baeten overledenIn WZC De Vierde Wand in Genk is donderdag Betty Baeten overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Gerard Bijnens. Zij was 78 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Papillon Uitvaartzorg in Maasmechelen.

Alice Anthonissen overleden

Zaterdag 16 juli 2022
Oudsbergen - Alice Anthonissen overledenDinsdag is Alice Anthonissen overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Theo Thevissen. Zij was 84 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Barthels in Dilsen.

Lieske Caels overleden

Zaterdag 16 juli 2022
Oudsbergen - Lieske Caels overledenIn  Oudsbergen is woensdag Lieske Caels overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Jaak Plessers. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Kaulille.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Oudsbergen - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Oudsbergen - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Zonnepanelen: wat met de terugverdientijd?ZoomDe hoge energieprijzen nemen een steeds grotere hap uit het budget. Het verklaart ook meteen de toegenomen vraag naar zonnepanelen en thuisbatterijen. Alleen al in de eerste vier maanden van dit jaar verkocht men in Vlaanderen de helft meer zonnepanelen. De hoge energieprijzen zorgen er nu eenmaal voor dat de terugverdientijd van zonnepanelen lager uitvalt. Het is echter niet de enige bepalende factor.

Prijs van zonnepanelen en grootte van de installatie
De terugverdientijd is (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Joeri Eygemans (27) uit Hasselt heeft de besloten vennootschap EJ Engineering opgericht met zetel aan de Vinkenkantstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de reparatie en installatie van machines en apparaten, het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's en dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatie.

Jan Nysen overleden

Donderdag 14 juli 2022
Oudsbergen - Jan Nysen overledenGisteren is Jan Nysen overleden, de echtgenoot van Lia Huysmans. Hij was afkomstig van Neerglabbeek en werd 92 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: dinsdag (20-21u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Waterstandpijp gestolen

Donderdag 14 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Karel Theunissenlaan in As is een waterstandpijp gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Annie Symkens overleden

Donderdag 14 juli 2022
Oudsbergen - Annie Symkens overledenGisteren is Annie Symkens overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Jozef Bijjnens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Louwel. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht
Miet Gijbels (44) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Flex Concepts opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een een kinesistenpraktijk, het verstrekken van diensten in verband met fysiotherapie, ostheopatie en acapunctuur.

Vrouw (73) gewond bij ongeval

Dinsdag 12 juli 2022
Gisterennamiddag rond 15.45 uur is er in de Wiemesmeerstraat in Genk een ongeval gebeurd tussen een golf buggy en een fietser. Een 73-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Lène Brouwers overleden

Dinsdag 12 juli 2022
Oudsbergen - Lène Brouwers overledenOp 8 juli is Lène Brouwers overleden, de echtgenote van Serge Gerenko. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22 uur botste op de Opitterkiezel in Bree een auto tegen een verlichtingspaal nadat de bestuurder de controle over het stuur verloor. Een 21-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Oudsbergen - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Op het Stadionplein in Genk raakte gisterenavond rond 21.15 uur een 18-jarige bromfietser uit Oudsbergen gewond bij een aanrijding met een auto.
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in As botsten vrijdagavond rond 18 uur een auto en een 44-jarige fietser uit Maaseik. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Jozef Geerits uit Bree heeft de besloten vennootschap Guide to Building opgericht met zetel aan de Betonweg in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer van roerend en onroerend vermogen.

St.-Martinus Born wint OLS

Zaterdag 9 juli 2022
UPDATE Op de tweede dag van het Oud-Limburgs Schuttersfeest in het Nederlands-Limburgse Meijel heeft schutterij Sint-Martinus uit het Nederlands-Limburgse Born de "Um" gewonnen. Het OLS zal volgend jaar op de eerste zondag van juli dan ook in Born worden georganiseerd. De twee nog resterende Belgische schutterijen - beide uit Kessenich - waren al vroeg op de dag uitgeschakeld.  
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 35 vaten met drugsafval aangetroffenZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politiezone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verdergezet door de federale politie Limburg. Voor Limburg gaat het om de vijfde dumping van drugsafval dit jaar, naast drie ontdekte labo’s. In 2021 werden dertien dumpingen ontdekt en zeven drugslabo's.
Binnenkort start het zomerse bouwverlof en gaan de aannemers van de werven van de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren er enkele weken tussenuit. De huidige omleidingen, afsluitingen en snelheidsbeperkingen blijven op de route van kracht. De werf van de fietsbrug ligt stil vanaf maandag 11 juli. Op 1 augustus starten de arbeiders hier opnieuw. De arbeiders van de fietspaden en kruispunten langs de Grote Baan werken nog een week langer door en gaan met bouwverlof vanaf maandag 18 (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 35 vaten van drugslabo ontdektZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort aangetroffen door een wandelaar. Die verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een drugslabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door de federale politie Limburg. Voor Limburg gaat het om de vijfde dumping van drugafval dit jaar, naast drie ontdekte labo’s. In 2021 werden dertien dumpingen ontdekt en zeven druglabo’s.
Oudsbergen - Kunstacademies stellen tentoonZoomOnder de titel "VEBEM expo ART 2022" kan u deze zomer een selectie van méér dan 130 kunstwerken van alle Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten gaan bewonderen in de Kunstacademie op Heeserbergen in Lommel, en dit iedere zater- en zondag van 13.30 tot 17.00 uur, tot en met 28 augustus. VeBeM is de vereniging van zeven Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten uit Genk, Heusden-Zolder, Haspengouw, Bilzen, Hasselt, Noord-Limburg en Tongeren.
De (…) Het hele nieuwsbericht
Kunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoon
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).
Oudsbergen - Gratis naar groot coverbandfestival?ZoomNog een kleine vijf weken en dan is het zover: de tweede editie van hét coverband-festival bij uitstek 'Pinopop' in Lommel. Vorig jaar was het nog eerder beperkt (omwille van corona én de kleinere locatie) maar dit jaar gaan ze er hélemaal voor op de festivalweide in het Kristalpark. Twee dagen na elkaar het beste van het beste wat coverbands betreft passeren op zaterdag 13 en zondag 14 augustus de revue. Men start met CCR, gevolgd door Anouk, Metallica, Within (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - E. Louwel opent tegen Turkse RangersVoor zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 3 september (20 uur) ontvangt Eendracht Louwel Turkse Rangers uit Waterschei.
Oudsbergen - Eerste match Kabouters in LindelhoevenTweede provincialer Kabouters Opglabbeek A start de competitie op zaterdag 3 september (19.30 uur) op het veld van Lindelhoeven VV in Overpelt.

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Oudsbergen - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Bosmans overleden

Woensdag 6 juli 2022
Oudsbergen - Henri Bosmans overledenMaandag is Henri Bosmans overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in het uitvaartcentrum.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode opent tegen As-NielTweede provincialer Nevok Gruitrode speelt  zondag 4 september (15uur) zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen As-Niel United.
Oudsbergen - Sporting Ellikom start in NeeroeterenVoor zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 3 september (19.30 uur) maakt vierde provincialer Sporting Ellikom de verplaatsing naar FC Neeroeteren.
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - KSK Meeuwen start tegen EkselKSK Meeuwen A speelt op 3 september zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen KFC Eksel. Op 10 september speelt KSK Meeuwen uit bij Alken. KSK Meeuwen B speelt op 3 september (18 uur) zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Eksel B.
Oudsbergen - Acht nieuwe spelers voor Kabouters BToon Bergs (Louwel), Dennis Grochowzcak (Genk VV), Stijn Houbrechts (Louwel), Sander Marai (Maasland NO), Jorn Paredis (Louwel), Bern Rouffa (Louwel), Bram Vanbuel (Louwel), Thomas Vandeurzen (Louwel): dat zijn de nieuwe aanwinsten van Kabouters Opglabbeek B voor het nieuwe seizoen.

Lieke Symkens overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Oudsbergen - Lieke Symkens overledenIn Bree is op 1 juli Lieke Symkens overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Michel Mortelmans. Zij was 91 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Opitter. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Oudsbergen - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Stationsstraat in As is een veertiger gecontroleerd. Hij had geen rijbewijs en legde een positieve speekseltest af. Zijn voertuig was niet gekeurd en niet verzekerd. De auto is in beslag genomen.

Bromfiets in beslag genomen

Maandag 4 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma heeft in Genk een opgefokte bromfiets in beslag genomen. De agenten stelden ook een pv op voor het vervoeren van een passagier op een bromfiets terwijl de bestuurder geen 18 jaar was. Ook zijn er boetes uitgeschreven voor onaangepast rijgedrag.
Oudsbergen - Inbraak in twee appartementenAan de Royestraat is ingebroken in twee appartementen in hetzelfde gebouw. Er is geld gestolen. De inbraken zijn gisterenavond vastgesteld.

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Oudsbergen - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
UPDATE Schutterij Sint-Sebastiaan uit SHLille is uitgeschakeld op het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Meijel. Hetzelfde lot was de schutterijen St.-Monulphus & Gondulphus uit Rotem en Sint-Catharina uit Bree (Beek) beschoren. De drie schutterijen vielen uit in de derde kavelronde. Volgende week zaterdag wordt er verder geschoten met nog twee schutterijen uit Belgisch-Limburg: Sint-Martinus uit Kessenich en de Breydelzonen uit Kessenich. De overige schutterijen komen allemaal van over de Maas. Het is héél lang geleden dat er nog maar twee Belgisch-Limburgse schutterijen in de tweede kaveldag zaten.
Oudsbergen - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Val met elektrische step

Zondag 3 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond uur 2 uur kwam een 30-jarige man in de Ziepstraat in As ten val met zijn elektrische step. Hij raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Tien nieuwe spelers voor Sp. EllikomSporting Ellikom heeft tien nieuwe spelers aangetrokken : Brecht Eerdekens (Herk Sport), Arne Donne (Herk Sport), Brett Eerdekens (Helson), Wim Martens (Peer SV), Ferre Huypkens (Meeuwen), Wesley Trompert (Wijchmaal), Jeroen Hendrikx (Vrije speler), Tim Mertens( Vrije speler), Nabll Sakhsoukh Vrije speler), Junior Perelli (Wavo).
Oudsbergen - Versterking voor Nevok GruitrodeNevok Gruitrode heeft zich versterkt met vijf spelers: Mats Vanwezemael (Kabouters Opglabbeek), Thijs Martens (Reppel), Seppe Berrevoets (Paal-Tervant, Dieter Bollen (Racing Peer) en Noa Vyslouzil (Bree-Beek).
Oudsbergen - Twee nieuwe spelers voor KSK MeeuwenToby Roex (Bocholt) en Joris Bollen (Herkol) zullen komend seuzoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen. Ferre Huypkens verkast naar Sporting Ellikom en Martijn Leekens hangt de schoenen aan de haak.
Oudsbergen - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'ZoomNog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Versterking voor Kabouters OpglabbeekDit zijn de aanwinsten van Kabouters Opglabbeek: Thomas Brullot (Helson), Salvatore Carlisi (Mechelen a/d Maas ), Christophe Driesen (Mechelen a/d Maas ), Loris Gallo (Mechelen a/d Maas ). Dennis Haesen (Veldwezelt), Jarno Indeherberge (Park Houthalen), Ruben Jaskulski (STA Genk), Stijn Jeurissen (Bregel Sport), Derman Karaagac (Genk VV), Tiro Nayiziga (STA Genk), Rigo Neyens (St. Elen), Omar Nait Oufakir (Park Houthalen), Jarne Rejek (Bocholt), Mariano Spiga (Genk VV), Alexander Van Boven (Bregel Sport), Kyle Vangronsveld (Gestel) , Derman Karaagac (Genk VV) en Diego Asaro (Eendracht Louwel).

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Oudsbergen - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen