Het overige nieuws

Code geel: sneeuw en gladheid

Donderdag 31 maart 2022
Oudsbergen - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI waarschuwt voor vannacht en morgenvroeg met code geel. Er is een grote kans op sneeuw en bijhorende gladheid in delen van Limburg.

Nieuwe vennootschap: GWL Nutsinfra

Donderdag 31 maart 2022
Jan Lauwers uit Hamont-Achel, Wim Lauwers uit Oudsbergen en Martijn Boonen uit Pelt hebben de besloten vennootschap GWL Nutsinfra opgericht met zetel aan het Heikesveld in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het plaatsen van allerhande soorten kabels en leidingen voor de elektriciteit, telecom, gas en water. Dit onder andere voor nutsbedrijven, industrie, steden en gemeenten.

Vlaanderen is er klaar voor

Donderdag 31 maart 2022
Oudsbergen - Vlaanderen is er klaar voorZoom
Laat het nu maar sneeuwen. (Still)

Genieke Bonhomme overleden

Donderdag 31 maart 2022
Oudsbergen - Genieke Bonhomme overledenDinsdag is in Meeuwen Genieke Bonhomme overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jef Winters. Zij was 86 jaar en afkomstig van Klene-Brogel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer.

Sneeuw op komst?

Donderdag 31 maart 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Sneeuw op komst?Op korte termijn geven de weerkaarten erg koud weer. Zonder het over een aprilgrap te hebben: op vrijdag voorzien de weermodellen grote sneeuwkansen in onze streken, zowel in Vlaanderen als in de Ardennen. Voordien kunnen we echter ook al winterse neerslag krijgen.
Vandaag zorgt een storing enige tijd voor regen en sneeuw gemengd of sneeuw. Mogelijk kan er tijdelijk een sneeuwtapijtje ontstaan. Later op de dag gaat de sneeuw meer over in regen. Na een drogere periode, komen er na de (…) Het hele nieuwsbericht

Opglabbeek - Vlijtingen 1-1

Woensdag 30 maart 2022
Oudsbergen - Opglabbeek - Vlijtingen 1-1Kabouters Opglabbeek heeft vanavond in een inhaalwedstrijd tegen Vlijtingen 1-1 gelijkgespeeld.

Gruitrode - 's Herenelderen 2-0

Woensdag 30 maart 2022
Oudsbergen - Gruitrode - 's Herenelderen 2-0Nevok Gruitrode heeft vanavond Victoria 's Herenelderen A verslagen met 2-0.

KSK Meeuwen kampioen

Woensdag 30 maart 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen kampioenKSK Meeuwen promoveert naar eerste provinciale. Het won vanavond zijn inhaalwedstrijd op het terrein van Daring Huvo Jeuk met 1-4.
Een 89-jarige fietser uit Bocholt is gewond geraakt bij een botsing met een auto in de Martinlaan in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.15 uur.

Druk weekend voor rugby Murphy's

Woensdag 30 maart 2022
Oudsbergen - Druk weekend voor rugby Murphy'sZoomDe Murphy’s hebben een druk weekend achter de rug - zowel jeugd, vrouwen en mannen hadden een match op het programma staan. Zaterdag namen de U12 van de Murphy’s deel aan het toernooi georganiseerd door Rugbyclub Hasselt. Het werd een heel mooie dag met mooie resultaten.
De youngsters werden aangevuld met drie spelertjes van Oudsbergen om een volledige ploeg te vormen. Vier kleine matchen van 15 minuten stonden op het programma. De ouders genoten langs de zijlijn van het jeugdige (…) Het hele nieuwsbericht
Druk weekend voor rugby Murphy'sDruk weekend voor rugby Murphy's
Zoom

Frank Awouters overleden

Woensdag 30 maart 2022
Oudsbergen - Frank Awouters overledenZondag is Frank Awouters overleden, de echtgenoot van Marion Schilling. Hij was 57 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in Gebouw 1 van de Corda Campus, Auditorium & Plaza aan de Kempische Steenweg in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Pieter Brebels overleden

Woensdag 30 maart 2022
Oudsbergen - Pieter Brebels overledenOp 26 maart is Pieter Brebels overleden, de echtgenoot van Paula Vantilt. Hij was 86 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid en de verspreiding van de as op de begraafplaats van Schakkebroek vinden in intieme kring plaats.

Minder seks door Netflix

Woensdag 30 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Minder seks door NetflixZoomMaar liefst 27 procent van alle Vlaamse vrouwen kijkt liever een serie dan dat zij seks hebben. Onder mannen bedraagt dit slechts veertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 Vlamingen met een vaste partner, uitgevoerd door Panelinzicht. Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner. Met 37 procent heeft vooral het seksleven van jongeren te lijden onder (…) Het hele nieuwsbericht

'Laat een bos met rust'

Dinsdag 29 maart 2022
Vandaag gelezen
Oudsbergen - 'Laat een bos met rust'Zoom"Bossen uitdunnen, een standaardpraktijk in de bosbouw, is waanzin. Het extra zonlicht doet de bomen wel even sneller groeien, maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat niet goed. Door stikstof, overbemesting en koolstofdioxide groeien bomen vandaag sneller dan gezond voor hen is. (...) Ze sterven dan veel jonger, waatdor ze de opgeslagen koolstof snel weer in de atmosfeer brengen."
De Duitse boswachter en schrijver Peter Wohlleben in De Standaard)
Vandaag gelezen
"De zomertijd is slecht voor de volksgezondheid, en daarom moeten we standaard naar de wintertijd."
Malou Fanchamps van de Nederlandse Hersenstichting 

Het wordt kouder

Dinsdag 29 maart 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt kouderEen storing zorgt voor veel bewolking, waardoor de temperatuur wat getemperd wordt. Vooral in het westen en het zuiden kan een spat regen vallen, maar op veel plaatsen is het droog. Vannacht wordt er meer neerslag verwacht op de passage van een storing. Daarna wordt nog koudere lucht aangevoerd, waarbij morgen het kwik een heel stuk lager uitkomt.
Vandaag/dinsdag zijn de wolken in de meerderheid, maar lokaal is er ook nog wel een streepje zon. Vooral in het westen en het zuiden kan er een (…) Het hele nieuwsbericht

Lies Cardinaels overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Oudsbergen - Lies Cardinaels overledenIn Oudsbergen is zaterdag Lies Cardinaels overleden, de weduwe van de in 1976 gestorven Emiel Craeghs. Zij was 97 jaar en afkomstig van Reppel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Tractor gestolen

Maandag 28 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Maastrichterstraat in As gingen onbekenden met een tractor aan de haal. De diefstal werd de voorbije nacht gepleegd.

Twee gemeenten met schone lucht

Maandag 28 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
De Wereldgezondheidsorganisatie onderzocht 6475 gemeenten op de luchtzuiverheid. In 6253 gemeenten is de lucht vuiler dan de WHO graag zou willen. In België voldoen twee gemeenten aan de richtlijnen: Vielsalm en Habay, beide in Wallonië. Vlaanderen doet het slechter dan de omliggende gebieden. Meer bij IPSnews

Gekende winkel gaat dicht

Maandag 28 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
De gekende winkel Eurosport-Eurotoys in Bree gaat onherroepelijk dicht. Dinsdag start de uitverkoop. De winkel bood onder meer sportartikelen en speelgoed te koop aan.
Oudsbergen - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Op zondag en maandag is het gesloten. Op de andere weekdagen kan men er in de zomer terecht van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u; dinsdag is dat tot 18u, zaterdag tot 16u.

Nieuwe fietsgidsen voorgesteld

Maandag 28 maart 2022
Oudsbergen - Nieuwe fietsgidsen voorgesteldZoomVanmiddag werden in Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe fietsgidsen 2022 voorgesteld. Tips voor Fietsers brengt in 2022 opnieuw twee gratis fietsgidsen uit die verdeeld worden in de provincies Limburg (zevende editie) en Antwerpen (derde editie) via de toeristische diensten en de horecazaken. De fietsgidsen bestaan uit 97 kant-en-klare fietsroutes die lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten). Op deze routes zijn in totaal 151 stopplaatsen (= horecazaken) terug te vinden waar fietsers (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteld
Zoom
Oudsbergen - Keeper Heynen (Koersel) naar LouwelDoelman Dylan Heynen (Koersel) zal komend seizoen de kleuren van Eendracht Louwel verdedigen,
Vanaf volgend schooljaar verdwijnt de minimumleeftijd om te mogen starten aan de lagere school: zo kunnen zeer makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen ook al voor de leeftijd van 5 jaar starten in het eerste leerjaar. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist. Zo kan ook vermeden worden dat hoogbegaafde kinderen schoolmoe worden nog vooraleer ze beginnen aan de lagere school. De kinderen hebben wel toelating nodig van de klassenraad en van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Swinnen overleden

Maandag 28 maart 2022
Oudsbergen - Jaak Swinnen overledenOp 25 maart is Jaak Swinnen overleden, de echtgenoot van Maria Pieters. Hij was 89 jaar en afkomstig van Meeuwen, Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Botsing op Breekiezel

Zondag 27 maart 2022
Bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's op Breekiezel zijn een 35-jarige vrouw uit de gemeente en een 44-jarige man uit Bree gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag rond 10.30 uur.

Wijshagen- Bocholter B: 2-4

Zondag 27 maart 2022
Oudsbergen - Wijshagen- Bocholter B:  2-4Bocholter B is bij Heidebloem Wijshagen gaan winnen met 2-4.
Oudsbergen - Kabouters B winnen bij Umitspor BKabouters Opglabbeek B hebben Umitspor Maasmechelen B verslagen met 0-2. Meers en Theodori waren de doelpuntenmakers.

Henis-Louwel : 1-1

Zondag 27 maart 2022
Oudsbergen - Henis-Louwel : 1-1Eendracht Henis en Eendracht Louwel zijn in Tongeren niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Voor Henis scoorde Dessers, voor Louwel Palaia.

Kabouters verslaan Boorsem Sport

Zaterdag 26 maart 2022
Oudsbergen - Kabouters verslaan Boorsem SportKabouters Opglabbeek A heeft vanavond Boorsem Sport geklopt met 3-1. Merola, Hilven en Garcia scoorden voor de Kabouters.

Achel VV B - Sp. Ellikom 2-0

Zaterdag 26 maart 2022
Oudsbergen - Achel VV B - Sp. Ellikom 2-0Achel VV B heeft vanavond Sporting Ellikom verslagen met 2-0. Bloemen en Soers maakten de doelpunten.

Gruitrode wint van As-Niel

Zaterdag 26 maart 2022
Oudsbergen - Gruitrode wint van As-NielNevok Gruitrode is vanavond met 0-2 gaan winnen op het veld van As-Niel United. Woensdag speelt Nevok thuis tegen Victoria 's Herenelderen A.

KSK Meeuwen verslaat Gravelo

Zaterdag 26 maart 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen verslaat GraveloKSK Meeuwen heeft vanavond met 3-2 gewonnen van RDK Gravelo A. Woensdag speelt KSK Meeuwen uit bij Jeuk.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen verliest in RanstIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen met 3-1 verloren van Solona Ranst.

Komende nacht begint het zomeruur

Zaterdag 26 maart 2022
Oudsbergen - Komende nacht begint het zomeruurKomende nacht schakelen we alweer over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht!

Een fietsbieb voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Oudsbergen - Een fietsbieb voor OekraïneTot Paaszondag 17 april wordt in Limburg ten voordele van de Oekraïense vluchtelingen een grote inzamelactie georganiseerd voor kinderfietsen. Wie een fietsje schenkt krijgt zelf geen waardebon, maar voor elke geschonken fiets in deze periode geeft de Fietsbieb een jaar gratis lidmaatschap aan een kind op de vlucht.
Het verstrekken van gratis lidmaatschappen loopt tot eind juni. Kinderfietsen mogen gedurende deze periode binnengebracht worden in alle 12 Fietsbiebs in Limburg (Beringen, Diepenbeek, (…) Het hele nieuwsbericht

4 miljoen voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Oudsbergen - 4 miljoen voor OekraïneZoomRode Kruis-Vlaanderen zal in overleg met het Internationale Rode Kruis en het Deense Rode Kruis 4 miljoen euro aanwenden voor ondersteuning van de slachtoffers van het conflict. Het bedrag komt uit de opbrengsten van het Consortium 12-12 waar Rode Kruis-Vlaanderen als partner een deel van ontvangt. De organisatie wil opnieuw en uitdrukkelijk iedereen bedanken die een bijdrage gestort heeft. "Alle hulp is en blijft zeer noodzakelijk want de situatie in Oekraïne is dramatisch", zegt het Rode Kruis. (foto Rode Kruis)

90km per uur op meeste snelwegen

Donderdag 24 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 90km per uur op meeste snelwegenZoomAl enkele dagen zij er hoge concentraties fijn stof in de lucht, daarom geldt vanaf morgenvroeg 6 uur smogalarm in ons land. Op een aantal snelwegen mag je vanaf dan, wellicht tot en met zaterdag, niet sneller dan 90 km per uur rijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de E313 die ook hier een stuk passeert. De E314 valt op dit moment buiten de beperking. Wie morgen en overmorgen de baan op moet, ziet op deze kaart van het Vlaams Verkeerscentrum in het blauw de autosnelwegen met een snelheidsbeperking.

Meer controles op zwartrijden

Donderdag 24 maart 2022
Oudsbergen - Meer controles op zwartrijdenZoomDoor corona staat het aantal reizigers op bus en tram dat niet correct betaalt voor zijn rit op een recordhoogte. Het percentage zwartrijders loopt in landelijke regio's op tot 10 à 15 %, in stedelijke tot de helft. En dat heeft uiteraard een grote invloed op de netto-vervoersopbrengsten van De Lijn. Vanaf de paasvakantie gaat De Lijn daarom haar controles opdrijven. Daarnaast loopt er sinds 21 maart een campagne die duidelijk maakt dat een geldig vervoerbewijs verplicht is

Infoavond over drugsproductie

Donderdag 24 maart 2022
Oudsbergen - Infoavond over drugsproductieZoomSinds enkele jaren kampt Limburg met een groot aantal drugslabo’s en drugsdumpingen. In het kader van de opsporing en bestrijding ervan organiseert het Parket Limburg samen met een aantal gemeenten een tweede ‘SMELL IT’, een info-avond over de gevaren van drugsproductie, de detectie van drugslabo’s en drugsdumpingen en vooral de rol die de burger daarin kan spelen. Specialisten van het NICC en van de Federale Gerechtelijke Politie komen er toelichting geven over concrete gevaren en aanwijzingen. De manier waarop de burger kan bijdragen aan het opsporen van drugslabo’s en drugsdumpingen zal tijdens deze avond centraal staan. De info-avond vindt plaats op dinsdag 29 maart om 20u in Pelt, in het cultureel centrum Palethe, Zinnezaal, Jeugdlaan 2. U bent van harte welkom! Wel graag inschrijven via deze link.

Het zal je kat maar wezen

Donderdag 24 maart 2022
Oudsbergen - Het zal je kat maar wezenZoomSinds 1 november 2017 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor katten. Alle katten moeten voor de leeftijd van 12 weken gechipt worden en geregistreerd te zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar 98.537 katten aangemeld in CatID. De totale teller van het aantal geregistreerde katten sinds de opstart van de databank staat daarmee op 354.360.
Dit zijn in theorie alle levende katten in Vlaanderen. Baasjes moeten immers ook het overlijden van hun kat aangeven in CatID, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Nog enkele dagen warm

Woensdag 23 maart 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Nog enkele dagen warmDe kern van het hogedrukgebied dat het weer al dagenlang in onze streken bepaalt, komt vandaag over onze regio te liggen. Hierdoor is het nagenoeg windstil en krijgt de zon alle ruimte. De volgende dagen trekt de kern richting Engeland. Hierdoor wordt de luchtstroming noordelijk en vanaf het weekend wordt er koudere lucht aangevoerd. De maxima komen daarbij een flink stuk lager uit.
Vandaag is het warm en zonnig lenteweer. Het kwik kan oplopen tot 18 of 19 graden. Daarbij is er nauwelijks (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Spreeuwers overleden

Woensdag 23 maart 2022
Oudsbergen - Jef Spreeuwers overledenZondag is Jef Spreeuwers overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Elisa Bijnens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Een nieuwe hEAR DROP van Musica

Woensdag 23 maart 2022
Oudsbergen - Een nieuwe hEAR DROP van MusicaZoom Musica heeft gisteren een nieuwe hEAR DROP gepubliceerd. Deze keer heet hij Paperwork. Het idee achter het filmpje is dat papierwerk helemaal niet saai hoeft te zijn. Je kan zelfs met heel jonge kinderen improviseren en componeren met enkel en alleen papier. De diversiteit aan klank die je bijvoorbeeld uit één blad papier kan krijgen is immens. De kinderen die je hoort zijn van Pelt.

Gewond bij autobrand

Dinsdag 22 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag vatte een auto vlam op het kruispunt van de Maaseikerbaan en de Omselweg in Opitter (Bree). De bestuurder is daarbij gewond geraakt. De auto brandde uit.

Lei Knoops overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Oudsbergen - Lei Knoops overledenZondag is Lei Knoops overleden, de echtgenoot van Rosette Sourbron. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Maria Schouteden overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Oudsbergen - Maria Schouteden overledenOp 18 maart is Maria Schouteden overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Jozef Jonck. Zij was 96 jaar en afkomstig van Ellikom. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rotem.

Arnold Pepermans overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Oudsbergen - Arnold Pepermans overledenZaterdag is Arnold Pepermans overleden, de weduwnaar van Yvonne Denier. Hij was 83 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20) in UCOP aan de Weg naar As.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Kamerplanten zuiveren de binnenluchtZoomHet is nu wetenschappelijk bewezen: kamerplanten zijn heel effectief in het verwijderen van stikstofdioxide binnenshuis, zowel overdag als 's nachts. Dat blijkt uit Brits wetenschappelijk onderzoek. De planten zorgen voor het verwijderen van duidelijk meetbare hoeveelheden overdag en 's nachts zonder extra energiebehoefte, met alle voordelen voor de gezondheid van dien. 
De onderzochte planten zijn een combinatie van de lepelplant (Spathiphyllum wallisii ‘Verdi'), de drakenboom (Dracaena fragrans ‘Golden Coast’ ) en de Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia).

Met de camper op vakantie?

Maandag 21 maart 2022
Oudsbergen - Met de camper op vakantie?ZoomIn de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit de winterslaap. Het laden van dat voertuig kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?
Wil je een antwoord op deze vragen? Ga dan op zaterdag 2 april langs bij de Federale Wegpolitie in Houthalen-Helchteren. Breng je motorhome of caravan mee en zij stellen ook hun weegbrug (asweger) ter beschikking. 
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Oppassen met facturen 'De Watergroep'ZoomEen lezer waarschuwt voor valse facturen die zogenaamd namens De Watergroep zouden zijn verstuurd. "Via e-mail ontving ik een factuur van de Watergroep omtrent "zuiveringsheffing 2021 t.b.v. 84,64 euro," meldt de lezer. Maar de ondertekening klopt niet, de naam niet bekend bij de (echte) Watergroep en het rekeningnummer is ook niet van de Watergroep. Dat rekeningnummer begint met DE, dus is het een Duitse rekening. Pas op en betaal niet, want het gaat om oplichting

Negen hardrijders betrapt

Maandag 21 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
In As heeft de politie negen hardrijders geverbaliseerd. De agenten schreven ook tien pv's uit voor andere verkeersinbreuken zoals het gebruik van de gsm aan het stuur en het niet dragen van de veiligheidsgordel.
Oudsbergen - Twee op drie zeges voor Murphy''s LadiesZoomDe Muphy’s Ladies hebben niet stil gezeten. Ze hebben in drie weken drie matchen gespeeld, waarvan ze er twee met winst konden bekronen. Zaterdag 5 maart deden ze een twee uur lange verplaatsing naar Sur Heure om er na heel wat zwoeg- en zweetwerk te winnen met 20-22. Beide teams liepen gelijk op in score. Ze scoorden allebei 4 try’s, maar de Murphy’s Ladies kickten één van hun conversies door de palen. Op 12 maart dropen de dames, met net genoeg speelsters, af naar een andere (…) Het hele nieuwsbericht

Wijshagen-SV Breugel 2-1

Zondag 20 maart 2022
Oudsbergen - Wijshagen-SV Breugel 2-1Heidebloem Wijshagen heeft thuis SV Breugel verslagen met 2-1.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode wint bij GraveloNEVOK Gruitrode is bij Gravelo gaan winnen met 1-3.
Oudsbergen - 's Herenelderen - K. Opglabbeek: 4-1Victoria 's Herenelderen A heeft Kabouters Opglabbeek A verslagen met 4-1.

Ellikom verslaat Bree-Beek B

Zondag 20 maart 2022
Oudsbergen - Ellikom verslaat Bree-Beek BSporting Ellikom heeft Bree-Beek B verslagen met 4-0. Aan de rust was de stand 2-0. Di Sancarlo maakte drie doelpunten, Mispoulier één.

Kabouters Opglabbeek B - Leut 1-3

Zaterdag 19 maart 2022
Oudsbergen - Kabouters Opglabbeek B - Leut 1-3Kabouters Opglabbeek B heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Leut.
Oudsbergen - Eendacht Louwel - Daring Huvo Jeuk 1-0Eendracht Louwel heeft vanavond Daring Huvo Jeuk geklopt met 1-0.

KSK Meeuwen - St. Elen 2-1

Zaterdag 19 maart 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen - St. Elen 2-1KSK Meeuwen heeft vanavond thuis St. Elen verslagen met 2-1 .
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen klopt ZVK A5 GenkIn tweede nationale B van het zaalvoetbal is ZVK Meeuwen met 4-5 gaan winnen bij ZVK A5 Genk.
In de competitie voor de beker van Limburg in het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vanavond Louwel verslagen met 1-3. 

Jos Ubben overleden

Vrijdag 18 maart 2022
Oudsbergen - Jos Ubben overledenWoensdag is Jos Ubben overleden, de echtgenoot van Anna Coolen. Hij was 84 jaar en woonde in Wijshagen. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Gisteren organiseerde Politie CARMA een controleactie op drie locaties in Genk, Oudsbergen en Zutendaal. In totaal werden 150 voertuigen gecontroleerd. Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs reed zonder een L aan te brengen op de achterruit. Zijn voertuig was niet verzekerd en werd meteen getakeld.Vijf personen droegen geen veiligheidsgordel en vijf bestuurders waren niet in orde met hun rijbewijs. Daarnaast stelde de politie nog overtredingen vast in het kader van technische eisen, verzekering, identiteitskaart en boorddocumenten.

Zonnig maar schrale wind

Vrijdag 18 maart 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig maar schrale windEen krachtig hogedrukgebied trekt met zijn kern naar de Oostzee. Hierdoor wordt droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. Zondag schuift een hoogtelaag over onze streken en is de atmosfeer licht onstabiel met kans op een bui. Na het weekend is het opnieuw het hogedrukgebied dat het weer bepaald.
Vandaag 
is het uitermate zonnig met weinig of geen wolken. Het kwik klimt tot een graad of 15. De noordoostenwind waait matig en voelt best wel schraal aan.
Zaterdag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw hinder door staking

Vrijdag 18 maart 2022
Oudsbergen - Opnieuw hinder door stakingGisteren 17 maart was het busverkeer in de provincie Limburg verstoord door een spontane vakbondsactie in stelplaats Kinrooi. Na het nodige overleg tussen directie en vakorganisaties werden er afspraken gemaakt om de werkdruk door het tijdelijke personeelstekort te verlichten. Hoewel verwacht werd dat het busverkeer in de provincie vanaf vrijdag terug normaal zou verlopen, is dat niet het geval. Ook vanmorgen legden de vakorganisaties het werk neer in de stelplaatsen Kinrooi en Lanaken. Er is hinder op verschillende streeklijnen die in de provincie rijden. Raadpleeg de routeplanner om na te kijken of je geplande rit rijdt of niet.

Agnes Verslegers overleden

Donderdag 17 maart 2022
Oudsbergen - Agnes Verslegers overledenVandaag is Agnes Verslegers overleden, de weduwe van de vorig jar gestorven Jan Truyen. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: zondag (18.30-19.30) in funerararium Witters in Meeuwen.
Op de Weg naar Zwartberg botste vanmorgen rond 6.15 uur een scooter tegen een auto. De 56-jarige scooterrijder uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Donderdag 17 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 52-jarige fietser uit Pelt is gisterenavond rond 18.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Heuvelstraat in Bree.

Haspengouw wacht op de bloesems

Donderdag 17 maart 2022
Oudsbergen - Haspengouw wacht op de bloesemsZoomBij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw volledig open. Miljoenen knoppen aan de fruitbomen ontpoppen langzaam maar zeker. Deze bloesempracht is op verschillende manieren in Haspengouw te beleven. Het totaalaanbod staat daarom opnieuw gebundeld in een digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’. Dit handig e-zine is een samenwerking van 12 Haspengouwse gemeenten en is vanaf vandaag te bekijken via www.visithaspengouw.be. (Foto Toerisme Bilzen)

Busverkeer De Lijn verstoord

Donderdag 17 maart 2022
Oudsbergen - Busverkeer De Lijn verstoordIn heel Limburg is het busverkeer verstoord door een spontane vakbondsactie bij De Lijn. Door een personeelstekort vinden de chauffeurs van de stelplaats in Kinrooi de werkdruk te hoog. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Kabouters verliezen bij As-Niel

Woensdag 16 maart 2022
Oudsbergen - Kabouters verliezen bij As-NielKabouters Opglabbeek A ging vanavond met 4-0 de boot in op het veld van As-Niel Utd.

Broodprijzen gaan stijgen

Woensdag 16 maart 2022
Oudsbergen - Broodprijzen gaan stijgenZoomDe bakkers worden momenteel geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. "De grondstofprijzen stijgen door de coronacrisis en de huidige oorlog met 11,83%. En de energie met maar liefst 257,9%. Globaal zijn in 2022 de kosten met 12,88% gestegen tegenover vorig jaar", becijferde de bakkersfederatie. De bakkers beslissen zelf of ze de kosten doorrekenen maar we zien nu toch al een stijging van de broodprijs van 2,40 euro tot 2,70 euro.

Lange droge en zonnige periode

Woensdag 16 maart 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Lange droge en zonnige periodeNa de doortocht van een storing in de nacht, wordt het weer in onze streken gedomineerd door een krachtig hogedrukgebied. Het ziet er naar uit dat we voor een langere periode droog en erg zonnig weer gaan krijgen. Wel komt er tijdelijk een schrale wind te staan en zijn de nachten koud met grondvorst.
Vandaag is er flink wat zon, maar na de middag komen er hoge wolkenvelden opzetten en wordt de zon wat minder uitbundig. Ook schuift er Saharastof over onze streken, dat ook de zon kan (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Ceyssens overleden

Dinsdag 15 maart 2022
Oudsbergen - Anna Ceyssens overledenGisteren is Anna Ceyssens overleden, de echtgenote van Ronny Colen. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Een halo rond de maan

Dinsdag 15 maart 2022
Oudsbergen - Een halo rond de maanZoomGisteravond was er een mooie halo rond de maan zichtbaar. Een halo ontstaat op ongeveer dezelfde manier als een regenboog. Het verschil is dat bij een regenboog de lichtstralen gebroken worden door vloeibare regendruppels en bij een halo gebeurt dat door ijskristallen. (Foto Peter D'Joos)
Oudsbergen - Liever een wilde patrijs dan een gekweekteZoomGenetisch onderzoek van patrijzen uit een beperkt aantal wildbeheerseenheden, dat uitgevoerd werd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), heeft aangetoond dat er een duidelijk verschil is tussen wilde en gekweekte dieren. Dat meldt het INBO vandaag.
"We stelden regelmatig de aanwezigheid vast van gekweekte dieren, en in sommige gebieden ook genetische vermenging tussen gekweekte en wilde patrijzen," aldus het INBO.
De patrijs is een akkervogel die in heel Europa (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Schoofs overleden

Maandag 14 maart 2022
Oudsbergen - Jacky Schoofs overledenIn Peer is zaterdag Jacky Schoofs overleden, de echtgenoot van Josée Cuypers. Hij was 82 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroering: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Vanmorgen rond 5.30 uur botsten een auto en een 58-jarige fietsster uit Oudsbergen in de Vennestraat in Genk. De fietsster raakte daarbij gewond.

Osvaldo Gagliardi overleden

Maandag 14 maart 2022
Oudsbergen - Osvaldo Gagliardi overledenIn Opglabbeek is vrijdag Osvaldo Gagliardi overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Omegablokkade

Maandag 14 maart 2022
Woord van de week
Oudsbergen - OmegablokkadeZoomHet mooie lenteweer van de afgelopen week is te danken aan een omegablokkade. Dat is een weersituatie waarbij een krachtig hogedrukgebied de weg blokkeert voor lagedrukgebieden. Op weerkaarten kun je er de vorm van de Griekse hoofdletter omega (Ω) in herkennen.
In de lente en de zomer zorgt een omegablokkade voor droog en zonnig weer in de regio’s waar ze boven hangt. In het najaar leidt een omegablokkade vaak tot de vorming van hardnekkige mist. In de regio’s ten westen en ten (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Wevers overleden

Maandag 14 maart 2022
Oudsbergen - Theo Wevers overledenVrijdag is Tho Wevers overleden. Zij was 90 jaar en afkomstig van Ellikom. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Gerdingen vinden in intieme kring plaats.

Motorrijder (57) gevallen

Zondag 13 maart 2022
Een motorrijder is gisterenmorgen rond 8.40 uur ten val gekomen. Bij het ongeval raakte een 57-jarige vrouw uit Pelt gewond Het ongeval gebeurde op de Betonweg in Ellikom.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - Vlijtingen 0-0Nevok Gruitrode is thuis tegen Vlijtingen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.

Verlies voor Wijshagen

Zondag 13 maart 2022
Oudsbergen - Verlies voor WijshagenHeidebloem Wijshagen heeft met 4-0 verloren van SSD Opoeteren. 

Grote-Brogel wint van Ellikom

Zondag 13 maart 2022
Oudsbergen - Grote-Brogel wint van EllikomSporting Grote-Brogel heeft Sporting Ellikom verslagen met 4-1.

Kabouters A - Sparta Kolmont 1-1

Zaterdag 12 maart 2022
Oudsbergen - Kabouters A - Sparta Kolmont 1-1Kabouters Opglabbeek A heeft vanavond thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Kolmont.
Oudsbergen - Kabouters B verliezen in WiemismeerKabouters Opglabbeek B verloor vanavond met 4-0 op het veld van Zwaluwen Wiemismeer

E. Louwel verliest van As-Niel

Zaterdag 12 maart 2022
Oudsbergen - E. Louwel verliest van As-NielEendracht Louwel is vanavond met 3-0 gaan verliezen op het veld vabn As-Niel Utd. UPDATE Een verslag uit Louwel: 
K ELO kende op het veld van As-Niel absoluut zijn dagje niet. De eerste 20 minuten leek geel-blauw de wedstrijd naar zich toe te trekken. Louwel eiste het balbezit op en probeerde diepgang te maken. De aanvallende intenties van de bezoekers werden echter steeds vakkundig gefnuikt door een stevig verdedigend blok van As-Niel. Stilaan knokte de (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Meeuwen verliest in Hoeselt

Zaterdag 12 maart 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest in HoeseltKSK Meeuwen ging vanavond met 3-0 onderuit op het veld van Hoeselt VV.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen klopt KoerselIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen RSC Koersel verslagen met 8-1.

Nieuwe vennootschap: Dries Cumps

Zaterdag 12 maart 2022
Dries Cumps uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Dries Cumps opgericht met zetel aan de Betonweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer audiovisuele producties, de productie van films, de bouw van podia, het snoeien van bomen en het onderhoud en de herstelling van fietsen.

Nieuwe vennootschap: Gielen Ruben

Zaterdag 12 maart 2022
Ruben Gielen uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Gielen Ruben opgericht met zetel aan de Kiëstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings, ambachtelijke vervaardiging van brood en van vers banketbakkerswerk en onderhouds- en herstellingswerken van mechanische aard.

Toenemend bewolkt

Zaterdag 12 maart 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Toenemend bewolktDe invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt af, waardoor storingen vanuit het westen stilaan over onze streken kunnen doordringen. Deze storingen zijn wel erg verzwakt en worden vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag.
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt en de zon komt er maar sporadisch aan te pas. Soms een drupje regen mogelijk, al blijft het meestal droog. Bij een matige zuidzuidwestenwind wordt nog steeds zachte lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Rooske Roex overleden

Zaterdag 12 maart 2022
Oudsbergen - Rooske Roex overledenDinsdag overleed Rooske Roex, de weduwe van de in 1995 gestorven Victor Stas. Zij was 92 jaar Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.
Oudsbergen - Louwelse dames verliezen in PeltIn de Eerste Provinciale van het vrouwenvoetbal heeft Eendracht Louwel vanavond met 5-0 verloren van Esperanza Pelt. Bij de rust was het al 2-0. Louwel is daardoor de titel kwijt en verliest die aan Pelt. UPDATE De talrijk opgekomen supporters zowel van Pelt als van Louwel zorgden voor veel sfeer, zeggen ze bij Eendracht Louwel. "Het mocht echter niet zijn voor K. Eendracht Louwel. Pelt was de betere ploeg vandaag op het plein. Ze vonden telkens de vrijstaande (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Wouters overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Oudsbergen - Jacqueline Wouters overledenWoensdag is Jacqueline Wouters overleden, de weduwe van Pierre Weijtjens. Zij was 81 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Gruitrode na het afscheid in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Oekraïne 12-12: grote tv-show

Donderdag 10 maart 2022
Oudsbergen - Oekraïne 12-12: grote tv-showZoomOp donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - De Lijn te volgen via Google MapsZoomReizigers die dagelijks met de bus in Limburg onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden. (foto De Lijn)
Kort nieuws van bij de buren
In het centrum van Bree reed deze namiddag een automobilist met zijn wagen tegen een gevel. Tijdens de vaststellingen van de politie was de man weerspannig. De agenten hebben hem daarop meegenomen naar het politiekantoor. 
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Een gelukkig varken zegt 'knor'ZoomVarkensgeknor is niet langer onbegrijpelijk voor mensenoren. Onderzoekers hebben ontdekt dat aan de lengte en de toon van de knor kan worden afgeleid hoe een varken zich voelt. Lees bij trouw.nl "Wetenschappers ontrafelen het geknor van varkens". (Foto Mathias Zomer)
Op de Weg naar Gruitrode botsten gisterennamiddag een auto en een 16-jarige bromfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Lentetemperaturen

Dinsdag 8 maart 2022
Weerbericht
Oudsbergen - LentetemperaturenMet de kern van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt aanhoudend droge landlucht naar onze streken gestuurd. De wind krijgt een zuidelijke component, waardoor de aangevoerde lucht een stuk warmer is en de temperaturen lenteachtig worden. Op het einde van de week kunnen verzwakte storingen over ons land schuiven. De wolken nemen toe en een spat regen is mogelijk.
Vandaag schijnt de zon onafgebroken van de ochtend tot de avond. Er komen vrijwel geen wolken voor en de maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Vanaken overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Oudsbergen - Jaak Vanaken overledenIn WZC Gerkenberg in Bree is zondag Jaak Vanaken overleden, de echtgenoot van Carine Swennen. Hij was 90 jaar en afkomstig van Gruitrode. De begraving op de begraafplaats van Gerdingen vindt in intieme kring plaats.

Maria Maesen overleden

Maandag 7 maart 2022
Oudsbergen - Maria Maesen overledenOp 3 maart is Maria Maesen overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jozef Vandervee. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jaak Roex overleden

Maandag 7 maart 2022
Oudsbergen - Jaak Roex overledenZaterdag is Jaak Roex overleden, de echtgenoot van Helena Paulussen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Carina Casters overleden

Maandag 7 maart 2022
Oudsbergen - Carina Casters overledenOp 4 maart is Carina Casters overleden, de echtgenote van Patrick Dautzenberg. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag brak een schouwbrand uit in een woning aan de Opstraat in Opitter (Bree). Door het snelle optreden van de brandweer is er slechts beperkte schade.
Oudsbergen - Dommeltheater met Dommelgemeenten in BoxtelZoomIn het Nederlandse Boxtel vindt op zondag 25 september de vijfde editie van het spectaculaire Dommeltheater plaats. Het eerste lustrum van deze creatieve vaartocht op de Dommel probeert de organisatie een enorme boost te geven. Getracht wordt namelijk om alle dorpen en steden die aan de Dommel liggen een prikkelende plek te geven in deze kleurrijke brok watercultuur. Men rekent op een maximale deelname aan het creatieve theater, waarin ludiek scheppingsvermogen de kunstzinnige (…) Het hele nieuwsbericht

'Doemscrollen'

Maandag 7 maart 2022
Woord van de week
De oorlog in Oekraïne is voor veel mensen een aanleiding om te doemscrollen of doomscrollen. Ze blijven scrollen door slechtnieuwsberichten, ook al wordt hun gemoedstoestand er alleen maar slechter op. Ook tijdens de coronacrisis werd er veel gedoemscrold. Doemscrollers willen niet louter geïnformeerd blijven. Ze volgen het onlinenieuws om een bepaalde situatie te kunnen begrijpen of controleren. Soms doemscrollen ze ook in de hoop om tussen al het negatieve nieuws een beetje positieve informatie te vinden waaraan ze zich kunnen optrekken.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel met 2-4 gewonnen in Diepenbeek, Aan de rust keek Louwel tegen een 2-0 achterstand op.
In tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft Pinanti Opglabbeek Vlietje Ham verslagen met 7-5.

Stip it-actie breidt uit

Zondag 6 maart 2022
Oudsbergen - Stip it-actie breidt uitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Een bestuurder uit Kinrooi moest gisterenavond zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. De dertiger stak op 't Hasseltkiezel in Bree een anonieme politiewagen voorbij aan 180 km per uur.
Oudsbergen - Winst voor Kabouters Opglabbeek BKabouters Opglabbeek B heeft met 4-3 Lanklaar VV verslagen.

Kabouters B kloppen Lanklaar

Zaterdag 5 maart 2022
Oudsbergen - Kabouters B  kloppen LanklaarKabouters Opglabbeek B  won vanavond met 4-3 van Lanklaar VV. 

E. Louwel - N. Gruitrode 1-3

Zaterdag 5 maart 2022
Oudsbergen - E. Louwel - N. Gruitrode 1-3Nog een derby was de wedstrijd tussen Eendracht Louwel en Nevok Gruitrode. Nevok won met 1-3.

KSK Meeuwen - K.Opglabbeek 0-0

Zaterdag 5 maart 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen - K.Opglabbeek 0-0KSK Meeuwen en Kabouters Opglabbeek A hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Aarschot - Meeuwen 8-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen met 8-1 verloren van FP Aarschot.

Bocholt B - Ellikom 2-4

Zaterdag 5 maart 2022
Oudsbergen - Bocholt B - Ellikom 2-4Gisterenavond heeft Bocholter B thuis verloren van Sporting Ellikom met 2-4. Vanheel maakte de twee Bocholtse doelpunten, Di Sancarlo scoorde vier keer voor Ellikom.

Voorliefde voor voeten

Vrijdag 4 maart 2022
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Voorliefde voor voetenVolgens de correctionele rechtbank van Hasselt kon er geen twijfel over bestaan. De man was zot op vrouwenvoeten. In een wasserette had hij de voeten van een dame beroerd. Hij stopte toen ze zei dat ze dat liever niet had, om daarna post te vatten naast een andere dame en zich ook aan haar voeten te wagen, met de vraag of ze sportschoenen droeg. Aan de kassa van een warenhuis zat hij plots aan de benen, enkels en voeten van de dame voor hem in de rij. In een cultureel centrum ging het om de voeten van de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De Duitse groep Altano heeft in Bree de paardenkliniek Via Nova van ondernemer en wetenschapper Jan Spaas en dierenarts Marc Suls overgenomen. Dat meldt De Tijd. Via Nova, dat in 2019 opende, is goed voor 30 werknemers en meer dan 3.000 consultaties per jaar. De kliniek, die een oppervlakte van ruim 8.000 m² beslaat, omvat afdelingen voor orthopedie, chirurgie, medische beeldvorming en hospitalisatie. 
Oudsbergen - Bijna alle coronabeperkingen vallen wegHet overlegcomité heeft beslist dat we overschakelen op code geel. Vanaf maandag moeten er geen mondmaskers meer gedragen worden in bijvoorbeeld middelbare scholen, theaters, bioscopen, in winkels en op het werk. Op het openbaar vervoer blijft het wel verplicht en ook in wonzorgcentra en ziekenhuizen. Ook voor de horeca verandert er wat: ook daar moet het personeel geen mondmasker meer dragen en de coronapas moet vanaf maandag niet meer gecontroleerd worden. De CO2-meters blijven behouden in horeca en theaters. Verder gelden in schouwburgen, sporthallen en voetbalstadions geen beperkingen meer van het aantal toeschouwers. Ook daar valt de coronapas weg.

Boeren starten afficheactie

Vrijdag 4 maart 2022
Vanmorgen hebben landbouwers het eerste bord van hun afficheactie “Stop de waanzin!” in Limburg geplaatst. Dat gebeurde in Peer. Eerder werd een dergelijke campagne al opgestart in de provincie Antwerpen. Met de actie willen de landbouwers hun ontgoocheling en ongenoegen over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering duidelijk maken. 

Oppassen met koppen

Vrijdag 4 maart 2022
Vandaag gelezen
De Nederlandse oud-voetballer Wout Holverda heeft ernstige dementie ontwikkeld door zijn voetbalcarrière. Kopballen hebben daarbij een grote rol gespeeld. Dat is na zijn overlijden, afgelopen december, vastgesteld door specialisten van het Amsterdam UMC, die het brein van de oud-prof van Sparta Rotterdam onderzochten. Niet eerder werd bij een Nederlandse voetballer zo’n sterk verband gelegd tussen de sportcarrière en dementie – met de dood als gevolg. (NRC)

De onderhandelingstafel (3)

Donderdag 3 maart 2022
Oudsbergen - De onderhandelingstafel (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Zonnig, maar koude nachten

Donderdag 3 maart 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig, maar koude nachtenEen hogedrukgebied, uitgestrekt over Denemarken en Scandinavië, voert in een zwakke oostelijke tot zuidoostelijke luchtstroming droge landlucht aan. De zon krijgt hierbij alle kansen. In het westen komen soms wolkenflarden voor van een storing die zich over de Britse Eilanden bevindt. De volgende dagen staan in het teken van hoge luchtdruk. Er is veel zon, maar de nachten zijn koud.
Vandaag wordt het uitermate zonnig met nauwelijks of zelfs geen wolken. Na een koude start met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor Eendracht Louwel

Donderdag 3 maart 2022
Oudsbergen - Aanwinst voor Eendracht LouwelBram Winkels (Boorsem) zal komend seizoen de kleuren van Eendracht Louwel verdedigen.

Goochelshow in 't Heem

Woensdag 2 maart 2022
Oudsbergen - Goochelshow in 't HeemZoomOp zondag 24 april van 14 tot 16u is er in 't Heem aan de Kloosterstraat 5 in Meeuwen een unieke goochelshow voor kinderen en ouders, gebracht door goocheltheater Jahon, en muzikaal begeleid door het jeugdorkest De Heibloem Meeuwen. Tickets kosten 6 euro. Reserveren voor 15 april via e-mail bij deheibloemmeeuwen[!]telenet.be. Info/contact: tel. 0473 170451.

Vogelgriep in Son

Woensdag 2 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Op een vleeskuikenbedrijf in Son, aan de noordkant van Eindhoven,  is vogelgriep vastgesteld. Waarschijnlijk gaat het om een zeer besmettelijke variant. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zal alle circa 170.000 dieren op het bedrijf ruimen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Stropers veroordeeld

Dinsdag 1 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Stropers veroordeeldZoomTwee stropers die op het militair domein Kamp van Beverlo opereerden in de periode dat wolvin Naya verdween zijn vandaag door de rechtbank in Hasselt veroordeeld. Een man uit Hechtel kreeg een werkstraf van 80 uur voor het jagen in wolvengebied. Een trawant, eveneens uit Hechtel, werd met een boete van 8.000 euro bedacht. Twee andere mannen die ook vervolgd worden voor het jagen in wolvengebied kennen pas eind deze maand hun straf.(PG - foto INBO)
Sinds vandaag wordt in opdracht van Elia, de transmissienetbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, gewerkt aan het verwijderen van zo’n 800 bebakeningsbollen aan een hoogspanningslijn in Noord-Limburg. Deze werken gebeuren met een helikopter die regelmatig stil moet blijven hangen. Dit zal enige geluidshinder met zich meebrengen, waarschuwt Elia.
De werken zullen ongeveer twee weken duren, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Ze gebeuren in het kader van het project Massenhoven-Van Eyck. De versterking van deze hoogspanningslijn is essentieel om meer hernieuwbare energie beter te kunnen transporteren via het Belgische elektriciteitsnet. Bovendien verhoogt dit project de import- en exportmogelijkheden van elektriciteit tussen België en Nederland, zegt Elia.
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Maastrichterstraat in As is gisteren een inbraak vastgesteld. De dieven gingen er met juwelen aan de haal.
Het is maar dat je 't weet
Peeters (31.079) is de meest voorkomende familienaam in ons land. Janssens (28.532) staat op twee, Maes (24.594) op drie, Jacobs (19.077) op vier en Mertens (17.906) op vijf. (Bron: StatBel).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen