Het overige nieuws

Zuster Josée Clijsters overleden

Donderdag 31 augustus 2023
Oudsbergen - Zuster Josée Clijsters overledenOp 25 augustus is zuster Josée Clijsters overleden. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Schraepen-Mathijsen aan de Halveweg in Zonhoven.

Vrouw gewond bij kop-staartbotsing

Woensdag 30 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree raakten deze voormiddag rond 11 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij is een 63-jarige vrouw uit Beringen gewond geraakt.

Hond aangereden

Woensdag 30 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren is gisterennamiddag rond 15 uur een hond aangereden. Het dier was uitgebroken. De hond werd naar een dierenarts gebracht maar hulp kon niet meer baten.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Oudsbergen - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Drie procent bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Van 2013 tot 2023 kende Oudsbergen een bevolkingsgroei van 3,19 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)

Nieuwe vennootschap: RT Equestrian

Dinsdag 29 augustus 2023
Rob Tijskens (37) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap RT Equestrian opgericht met zetel aan het Nevenplein in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van evenementen en jumpings, de verhuur van stallen en de verkoop en aankoop van paarden.

KSK Meeuwen - U23 Patro 1-1

Maandag 28 augustus 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen - U23 Patro 1-1KSK Meeuwen en de U23 van Patro Eisden Maasmechelen hebben 1-1 gelijkgespeeld.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Oudsbergen - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'. Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club. In Oudsbergen doen 16 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.
Kort nieuws van bij de buren
Brouwerij Cornelissen uit Opitter heeft zes medailles behaald op de World Beer Awards. De IPA King Mule en Herkenrode Cister behaalden zelfs goud.
Oudsbergen - Reserven Nevok verliezen van OpoeterenDe reserven van Nevok Gruitrode hebben vanmiddag met 1-2 verloren van SSD Opoeteren.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Oudsbergen - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

Ellikom - Opglabbeek B 0-10

Zondag 27 augustus 2023
Oudsbergen - Ellikom - Opglabbeek B 0-10In de Beker van Limburg heeft Sporting Ellikom met 0-10 verloren van Kabouters Opglabbeek B.

Winst voor Eendracht Louwel B

Zondag 27 augustus 2023
Oudsbergen - Winst voor Eendracht Louwel BIn de Beker van Limburg heeft Eendracht Louwel B met 1-6 gewonnen van HO Molenbeersel.

Bokrijk klopt Wijshagen

Zondag 27 augustus 2023
Oudsbergen - Bokrijk klopt WijshagenBokrijk Sport heeft in de Beker van Limburg met 4-0 gewonnen van Heidebloem Wijshagen.

N. Gruitrode - Turkse Rangers 0-3

Zondag 27 augustus 2023
Oudsbergen - N. Gruitrode - Turkse Rangers 0-3Nevok Gruitrode heeft in de Beker van Limburg met 0-3 verloren van Turkse Rangers.

KSK Meeuwen - Kab. Opglabbeek 2-1

Zondag 27 augustus 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen -  Kab. Opglabbeek 2-1In de Beker van Limburg heeft KSK Meeuwen A met 2-1 gewonnen van Kabouters Opglabbeek A.

Hubertina op 't Roodt overleden

Zondag 27 augustus 2023
In Oudsbergen is woensdag Hubertina op 't Roodt overleden, de echtgenote van Jacques Martens. Zij was 84 jaar. Het afscheid heeft in besloten familiekring plaats.

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Oudsbergen - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom

Willem Naumann overleden

Vrijdag 25 augustus 2023
Oudsbergen - Willem Naumann overledenGisteren is Willem Naumann overleden, de weduwnaar van de in 1969 gestorven Louisa Beelen en de echtgenoot van Anny Vrancken. Hij was 90 jaar en afkomstg uit Beverlo. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in UCOP in Opglabbeek.

Ondertussen, op de baan Bree-Peer...

Vrijdag 25 augustus 2023
De asfaltering van de N73 in Peer, Oudsbergen, Bocholt en Bree verloopt volgens planning, meldt het AWV. Normaal gezien - tenzij de regen spelbreker is - zijn straks om 17u de asfaltwerken afgerond en gaat de volgende fase in. Fietsers blijven voorlopig nog de omleidingen volgen.
De N73 is weer open in beide richtingen vanaf de rotonde Laarderheide in Peer tot aan het kruispunt met de Betonweg in Ellikom. Het enkelrichtingsverkeer in de Leyssenhofweg wordt opgeheven. De N73 wordt tussen het kruispunt met de Betonweg in Ellikom en de rotonde in Bree weer éénrichtingsverkeer in de richting van Peer. Er komt een extra bushalte ter hoogte van het kruispunt Grote Baan en Betonweg. Check je route op www.delijn.be Deze verkeerssituatie geldt minstens tot en met 15 september.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Donderdag 24 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Oudsbergen - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)

KRC Peer - Nevok Gruitrode 1-1

Woensdag 23 augustus 2023
Oudsbergen - KRC Peer - Nevok Gruitrode 1-1KRC Peer en Nevok Gruitrode hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

Kabouters B verliezen van Bree-Beek B

Woensdag 23 augustus 2023
Oudsbergen - Kabouters B verliezen van Bree-Beek BKabouters Opglabbeek B heeft vanavond met 1 -2 verloren van GS Bree-Beek B.

Sp. Ellikom klopt Heusden 06

Woensdag 23 augustus 2023
Oudsbergen - Sp. Ellikom klopt Heusden 06Sporting Ellikom heeft vanavond met 4-2 gewonnen van SK Heusden 06.

Turkse Rangers - K. Opglabbeek 1-0

Woensdag 23 augustus 2023
Oudsbergen - Turkse Rangers - K. Opglabbeek 1-0Turkse Rangers heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Kabouters Opglabbeek.

Ria Geuns overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Oudsbergen - Ria Geuns overledenMaandag is Ria Geuns overleden, de echtgenote van Tony Veugen. Zij was 68 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Twee gewonden op Westerring

Woensdag 23 augustus 2023
Oudsbergen - Twee gewonden op WesterringEen 57-jarige vrouw uit Oudsbergen en een 46-jarige man uit Genk zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Weg met 20 bakken leeggoed

Woensdag 23 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Uit de voetbalkantina aan de Dilserweg in Opoeteren zijn 20 bakken leeggoed gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Tips voor reizen naar Australië met peutersZoomEen verre reis met het hele gezin staat voor veel families op de bucketlist. En merk je dat je kinderen het eigenlijk hartstikke goed doen op korte vluchten naar een zonnige bestemming?
Dan kan het zomaar zo zijn dat je meer en meer weg aan het dromen bent over die ene eerste bijzondere reis buiten Europa.
Misschien heb je vrienden of familie in Australië wonen
Of je hebt dit land simpelweg altijd al eens met je partner willen bezoeken. Dan is het een kwestie van aanpakken!
Hoe (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk wint van KSK Meeuwen

Dinsdag 22 augustus 2023
Oudsbergen - Kadijk wint van KSK MeeuwenKadijk SK heeft vanavond thuis met 4-1 gewonnen van Meeuwen. Voor Kadijk scoorden Mannaerts, Molenberghs, Crijns en Ulenaers.

Marcel Dilien overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Oudsbergen - Marcel Dilien overledenZondag is Marcel Dilien overleden, de echtgenoot van Annie Schreurs. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Oudsbergen - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen in café

Zondag 20 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een café aan de Kloosterstraat in Bree is geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nevok Gruitrode - Bocholt VV 2-2

Vrijdag 18 augustus 2023
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - Bocholt VV 2-2Nevok Gruitrode en Bocholt VV hebben in een vriendschappelijke wedstrijd 2-2 gelijkgespeeld.

Bregel Sport - KSK Meeuwen 1-4

Donderdag 17 augustus 2023
Oudsbergen - Bregel Sport - KSK Meeuwen 1-4In de Beker van Limburg heeft Bregel Sport vanavond met 1-4 verloren van KSK Meeuwen.
Oudsbergen - Wolvenwereld: tot dusver één welp gespotZoomNa de dood van wolvenvader August op 25 juli was er de vrees dat het voor moeder Noëlla heel moeilijk zou worden om voor de wolvenwelpen te zorgen. Sindsdien is er nog maar één welp opgedoken, meldt Jan Loos van Welkom Wolf.
"Vorige week is wolvin Noëlla meermaals waargenomen buiten de grenzen van het militair domein in het gezelschap van alvast één welp die er goed doorvoed en volledig gezond uitziet. Die is opgegroeid op een dieet van wild als ree, (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

Reserven Nevok Gruitrode verliezen

Donderdag 17 augustus 2023
Oudsbergen - Reserven Nevok Gruitrode verliezenDe reserven van Nevok Gruitrode hebben met 1-0 verloren van Waterloos-Voorshoven.

Kabouters verslaan Maasland NO

Donderdag 17 augustus 2023
Oudsbergen - Kabouters verslaan Maasland NOKabouters Opglabbeek heeft Maasland NO in een vrienschappelijke wedstrijd geklopt met 1-2.
De dienst burgerzaken werkt vanaf 1 september nog enkel afspraak. De dienst kan zo het dossier beter voorbereiden, luidt het.

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Oudsbergen - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Meeuwen A verslaat RC Hades

Dinsdag 15 augustus 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen A verslaat RC HadesKSK Meeuwen A heeft met 1-0 gewonnen van RC Hades Kiewit. KSK Meeuwen B won met 3-0 van GS Bree-Beek.

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Horecazaak 't Smisje failliet

Dinsdag 15 augustus 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren Yves Vandenreyt (horecazaak 't Smisje) uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldeisers kunnen tot 13 september een vordering indienen.

Jean Desaer overleden

Maandag 14 augustus 2023
Oudsbergen - Jean Desaer overledenVrijdag is in Opglabbbeek Jean Desaer overleden, de echtgenoot van Lène Camps. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)
Oudsbergen - H. Wijshagen verliest van MolenbeerselIn de Beker van Limburg heeft Heidebloem Wijshagen vanavond thuis met 2-5 verloren van HO Molenbeersel.

E. Louwel A - Nevok Gruitrode 1-2

Zaterdag 12 augustus 2023
Oudsbergen - E. Louwel A  - Nevok Gruitrode 1-2In de Beker van Limbuirg heeft Eendracht Louwel A vanavond met 1-2 verloren van Nevok Gruitrode.
Oudsbergen - Sporting Ellikom wint op strafschoppenIn de Beker van Limburg heeft Sporting Ellikom vanavond 0-0 gelijkgespeeld op het veld van FC Opitter. Ellikom won op strafschoppen (3-4).

Zwaar verlies voor reserven Nevok

Zaterdag 12 augustus 2023
Oudsbergen - Zwaar verlies voor reserven NevokDe reserven van Nevok Gruitrode hebben deze namiddag met 5-0 verloren van SLW Maaseik.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Zilver voor Lore Beertens

Vrijdag 11 augustus 2023
De 25-jarige Lore Beertens uit Opglabbeek heeft zilver behaald op het wereldkampioenschap schoonspringen in Japan.

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.

E. Louwel B - KSK Meeuwen B 0-1

Donderdag 10 augustus 2023
Oudsbergen - E. Louwel B - KSK Meeuwen B 0-1Eendracht Louwel B heeft met 0-1 verloren van KSK Meeuwen B.

Eendracht Louwel B speelt eerst uit

Donderdag 10 augustus 2023
Oudsbergen - Eendracht Louwel B speelt eerst uitEendracht Louwel B speelt zijn eerste competitiematch op zondag 3 september op het veld van Lanklaar. Zaterdag 8 september ontvangt Eendracht Louwel B Molenbeersel.

H. Wijshagen start tegen Elen B

Donderdag 10 augustus 2023
Oudsbergen - H. Wijshagen start tegen Elen BHeidebloem Wijshagen speelt zondag 3 september zijn eerste competitiematch thuis tegen Elen B. Zaterdag 9 september speelt Heidebloem Wijshagen uit bij KSK Meeuwen B.

Kabouters Opglabbeek B speelt eerst uit

Donderdag 10 augustus 2023
Oudsbergen - Kabouters Opglabbeek B speelt eerst uitKabouters Opglabbeek B speelt zondag 3 september uit bij Sporting Ellikom. Zaterdag 9 september speelt Kabouters Opglabbeek B thuis tege Maasland NO B.

Sp. Ellikom opent tegen Opglabbeek B

Donderdag 10 augustus 2023
Oudsbergen - Sp. Ellikom opent tegen Opglabbeek BSporting Ellikom speelt zondag 3 september zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Kabouters Opglabbeek B. Zondag 10 september speelt Sporting Ellikom uit bij WAVO.

KSK Meeuwen B eerste speeldag vrij

Donderdag 10 augustus 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen B eerste speeldag vrijKSK Meeuwen moet op de eerste competitiedag niet aan de slag. Op speeldag 2 (9 september) ontvangt KSK Meeuwen B Heidebloem Wijshagen.

Turkse FC - Opglabbeek 3-2

Donderdag 10 augustus 2023
Oudsbergen - Turkse FC - Opglabbeek 3-2Turkse FC heeft vanavond Kabouters Opgiabbeek geklopt met 3-2.

H. Wijshagen - KRC Peer 1-6

Donderdag 10 augustus 2023
Oudsbergen - H. Wijshagen - KRC Peer 1-6Heidebloem Wijshagen heeft vanavond met 1-6 verloren van KRC Peer.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Oudsbergen - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

Straten afgesloten voor Bree Live

Donderdag 10 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vrijdag worden vanaf 17 uur zijn de straten binnen de kleine ring in Bree verkeersvrijnaar aanleiding van het muzikaal evenement Bree Live. Ook uitgaansbuurt ’t Stift is vanaf het kruispunt met de Bocholterstraat en de Witte Torenstraat tot aan huisnummer 42 reeds vanaf de namiddag verkeers- en parkeervrij.

KSK Meeuwen - Boorsem Sport 1-1

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Boorsem Sport 1-1KSK Meeuwen en Boorsem Sport hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

Nevok Gruitrode klopt Lanaken

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - Nevok Gruitrode klopt LanakenNevok Gruitrode heeft vanavond met 3-0 gewonnen van Lanaken VV.

Peer SV - Kabouters Opglabbeek 0-2

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - Peer SV - Kabouters Opglabbeek 0-2Peer SV heeft vanavond met 0-2 verloren van Kabouters Opglabbeek.

KRC Peer - Louwel 5-1

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - KRC Peer - Louwel 5-1KRC Peer heeft vanavond Eendracht Louwel geklopt met 5-1.

Kabouters spelen eerst uit

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - Kabouters spelen eerst uitKabouters Opglabbeek moet zaterdag 2 september voor zijn eerste competitiematch naar Lutlommel VV. Zaterdag 9 september speelt Kabouters Opglabbeek thuis tegen Exc. Hamont.

Eendracht Louwel start in Bocholt

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - Eendracht Louwel start in BocholtEendracht Louwel speelt op zaterdag 2 september zijn eerste competitiematch op het veld van Bocholt VV B. Zaterdag 9 september speelt Eendracht Louwel thuis tegen KFC Kaulille.

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Oudsbergen - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.

Herdenking ramp Marcinelle

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - Herdenking ramp MarcinelleZoomIn het Waalse Marcinelle werd gisteren de grote mijnramp van 8 augustus 1956 herdacht. De jaarlijkse herdenking op de voormalige mijnsite van Bois du Cazier wordt altijd bijgewoond door een ruime Limburgse delegatie. Ook koningin Paola was dit jaar aanwezig. 
Herdenking ramp MarcinelleHerdenking ramp MarcinelleHerdenking ramp Marcinelle
Zoom

KSK Meeuwen speelt eerst uit

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen speelt eerst uitEersteprovincialer KSK Meeuwen opent de competitie zaterdag 2 september met een verplaatsing naar Park Houthalen. Zaterdag 9 september ontvangt KSK Meeuwen Torpedo.

Nevok Gruitrode opent tegen Herkol

Woensdag 9 augustus 2023
Oudsbergen - Nevok Gruitrode opent tegen HerkolNevok Gruitrode moet voor zijn eerste competitiematch op zaterdag 2 september naar SV Herkol. Zondag 10 september speelt Nevok Gruitrode thuis tegen FC Helson.

Grote Brogel - KSK Meeuwen B 1-9

Dinsdag 8 augustus 2023
Oudsbergen - Grote Brogel - KSK Meeuwen B 1-9Sporting Grote Brogel heeft vanavond met 1-9 verloren van KSK Meeuwen B.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Zonwering Decosol uit Oudsbergen failliet verklaard. Als curator is Velkeneers aangeduid.

Twee velgen gestolen uit tuinhuis

Dinsdag 8 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Bosstraat in Bree zijn twee tuning velgen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Godelieve Van Dijcke overleden

Dinsdag 8 augustus 2023
Oudsbergen - Godelieve Van Dijcke overledenGisteren is Godelieve Van Dijcke overleden, de weduwe van Frans Thaens. Ze was geboren in Genk en werd 85 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis in Neerglabbeek zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Oudsbergen - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

Frontale botsing in Opoeteren

Maandag 7 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren botsten vanmorgen rond 9 uur twee auto's frontaal. Daarbij vielen twee gewonden. Eén van de bestuurders moest uit zijn voertuig bevrijd worden.

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Albert Merlo overleden

Maandag 7 augustus 2023
Oudsbergen - Albert Merlo overledenVrijdag is in Genk Albert Merlo (85) overleden, de weduwnaar van de in 1976 gestorven Hubertine Haesen en van de in 2007 overleden Tilly Ghijsen. Hij woonde in Opglabbeek en was afkomstig uit Boorsem. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Pierre Simons overleden

Maandag 7 augustus 2023
Oudsbergen - Pierre Simons overledenIn Opitter is vrijdag Pierre Simons overleden, de echtgenoot van Josée Cornelissen. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Kabouters verliezen van Maaseik

Zondag 6 augustus 2023
Oudsbergen - Kabouters verliezen van MaaseikKabouters Opglabbbeek heeft met 7-4 verloren van SLW Maaseik.
Oudsbergen - Nevok  Gruitrode - Bregel Sport 0-2In de Beker van Limburg heeft Nevok Gruitrode met 0-2 verloren van Bregel Sport.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Oudsbergen - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 

Jaak Broekx wordt vandaag 109

Zondag 6 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Jaak Broekx uit Bree wordt vandaag 109 jaar. Jaak, die in 2020 van Beek verhuisde naar het woonzorgcentrum Gerkenberg, is de oudste man van België.

Genk VV A - K. Opglabbeek A 3-2

Zaterdag 5 augustus 2023
Oudsbergen - Genk VV A - K. Opglabbeek A 3-2In de Beker van Lilmburg heeft Genk VV A met 3-2 gewonnen van Kabouters Opglabbeek A.
Oudsbergen - Sporting Ellikom wint van NeeroeterenIn de Beker van Limburg heeft Sporting Ellikom KFC Neeroeteren geklopt met 3-2.
Oudsbergen - KSK Meeuwen A klopt Eendracht Louwel A.In de Beker van Limburg heeft KSK Meeuwen A Eendracht Louwel A verslagen met 3-1.

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Oudsbergen - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

WJD in het teken van de verzoening

Zaterdag 5 augustus 2023
Oudsbergen - WJD in het teken van de verzoeningZoomDe Wereldjongerendagen in Lissabon bereiken stilaan het hoogtepunt. Gisteren stond in het teken van de verzoening. De Limburgse jongeren kregen de kans om bij onze Limburgse bisschop of bij andere priesters het sacrament van de verzoening te ontvangen. Gisteren was het ook tijd voor bedankwoordjes: voor de organisatie en de begeleiders maar ook voor de vele Portugese vrijwilligers van de parochie Famões die de jongeren hebben opgevangen. Dagelijks zorgden ze voor drank, fruit en heel veel lekker (…) Het hele nieuwsbericht
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
Zoom

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)
Oudsbergen - Eendracht Louwel B wint op strafschoppenIn de Beker van Limburg speelden Waterloos-Voorshoven en Eendracht Louwel B vanavond 3-3 gelijk zodat er strafschoppen aan te pas kwamen. Die won Eendracht Louwel B met 8-9.

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Oudsbergen - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

Kabouters Opglabbeek A - Stokkem 3-1

Donderdag 3 augustus 2023
Oudsbergen - Kabouters Opglabbeek A - Stokkem 3-1In de Beker van Limburg heeft Kabouters Opglabbeek A met 3-1 gewonnen van VV Stokkem.

Fietser (75) aangereden door auto

Donderdag 3 augustus 2023
Een 75-jarige fietser uit Opglabbeek is op het kruispunt van Raam en de Heinestraat in Kinrooi aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Oudsbergen - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 

Kabouters B kloppen Opoeteren

Woensdag 2 augustus 2023
Oudsbergen - Kabouters B kloppen OpoeterenIn de Beker van Limburg heeft Kabouters Opglabbeek B SSD Opoeteren verslagen met 2-0.

E. Louwel verliest van Maasland NO

Woensdag 2 augustus 2023
Oudsbergen - E. Louwel verliest van Maasland NOEendracht Louwel ging vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-0 onderuit bij Maasland NO.

Sporting Ellikom - FC Opitter 1-1

Woensdag 2 augustus 2023
Oudsbergen - Sporting Ellikom - FC Opitter 1-1In een vriendschappelijke wedstrijd hebben Sporting Ellikom en FC Opitter vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Bisschop in dialoog met jongeren

Woensdag 2 augustus 2023
Oudsbergen - Bisschop in dialoog met jongerenZoomDe Limburgse bisschop Patrick Hoogmartens bracht deze voormiddag een bezoek aan de Vlaamse jongeren die in Lissabon aanwezig zijn voor de Wereldjongerendagen. Hij ging er in gesprek met de jongeren om te luisteren naar hun zorgen en verlangens. Vandaag stond in het teken van ecologie. Deze avond is een delegatie uitgenodigd op de Belgische ambassade. Een fotoverslag van de ochtend kan je bekijken via deze link. 

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Oudsbergen - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom

KFC Hechtel - KSK Meeuwen 0-1

Dinsdag 1 augustus 2023
Oudsbergen - KFC  Hechtel - KSK Meeuwen 0-1In een oefenwedstrijd heeft KFC Hechtel vanavond met 0-1 verloren van KSK Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meeuwerkiezel in Bree zijn vamorgen rond 8 uur een 32-jarige fietsster en een auto gebotst. De fietsster raakte daarbij gewond.

Thieu Knoops overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Oudsbergen - Thieu Knoops overledenZaterdag overleed Thieu Knoops, de echtgenoot van Lies Baeten. Hij was 94 jaar en wordt vrijdag op de begraafplaats in Opglabbeek begraven na het afscheid (10.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur). 
De visie van Fobie
Oudsbergen - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Marc Bervoets overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Oudsbergen - Marc Bervoets overledenIn Campus Ter Heide in Tongeren is op 28 juli Marc Bervoets overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Opglabbeek vindt donderdag in intieme kring plaats.

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen