Het overige nieuws

De kans is groot dat er rond middernacht weinig tot geen vuurpijlen te zien zullen zijn vanwege de mist. Er wordt ook motregen voorspeld en een temperatuur boven nul. Voor ijzel wordt niet gevreesd.
Het gaat goed met de katten en honden bij dierenasiel Unco-Jerry in Lommel. Sinds we met de actie "Poezewoefke" van Marcella Stappers zijn begonnen, hebben al verscheidene dieren een nieuwe thuis gekregen - niet alleen alle dieren die we op de site plaatsten, maar ook andere. En daar zijn we blij om.
En omdat het oudejaarsavond is, zetten we vandaag voor één keer zowel een hond als een poes in de kijker. Eerst de hond. Rocky is een boerenfox. Liefst van al gaat hij drie keer per dag (…) Het hele nieuwsbericht
Met eindejaarsgroeten van Rocky en LuccaMet eindejaarsgroeten van Rocky en Lucca
Zoom

Opletten voor ijzel

Vrijdag 31 december 2010
In de vroege ochtend is een ijzelzone vanuit Nederland het land binnengetrokken. Op sommige plaatsen is het gevaarlijk glad, ook al is dat niet te zien. Opletten geblazen!

Verwen uw postbode!

Donderdag 30 december 2010
Morgen/vrijdag, de laatste dag van het jaar, moet u echt uw best doen om uw postbode even te verwennen. Geef hem/haar minstens 1 euro omdat hij u de voorbije weken niet in de steek heeft gelaten. Of doe zoals deze mevrouw van de Kolleberg in Achel: "Wij verwennen ieder jaar de postbode met een lekker flesje wijn. Met een bedankkaart voor de post die hij netjes bezorgt. Wil hij in de loop van het jaar een kopje koffie of thee, dan mag hij aanbellen, dat hebben we hem gezegd. Dat zouden meer mensen mogen doen..."

Teutenbosloop van 2 januari afgelast

Woensdag 29 december 2010
De voor zondag 2 januari geplande Teutenbosloop op de Bosuil in Sint-Huibrechts-Lille gaat niet door. Na een inspectie werd vastgesteld dat het parcours zich in een te slechte staat bevindt; het is onveilig om er een loopwedstrijd op te organiseren.

Jeanne Cornelissen overleden

Dinsdag 28 december 2010
Peer - Jeanne Cornelissen overledenVrijdag is Jeanne Cornelissen overleden, de echtgenote van Louis Delbroek. Ze was 79 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk in Peer-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Luc Ornelis overleden

Dinsdag 28 december 2010
Peer - Luc Ornelis overledenOp kerstdag is Luc Ornelis overleden. Hij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatshebben. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel.

Verwen vrijdag je postbode!

Maandag 27 december 2010
Peer - Verwen vrijdag je postbode!ZoomKent u uw postbode nog? Dat is niet zeker, want sinds de posthervorming komt er - zo lijkt het ons - om de zoveel maand een andere onze post brengen. Vroeger had je met de postbode een vaak kameraadschappelijke band, hij was zo'n beetje de mobiele sociaal assistent voor veel mensen. Nu mag dat niet meer, nu moet hij/zij omwille van de prestatiedruk binnen de zoveel uur en zoveel minuten zoveel brievenbussen kunnen doen. Kijk eens naar bovenstaande foto: al gezien hoeveel tassen die man op zijn fiets (…) Het hele nieuwsbericht

Anne-Marie Dreesen overleden

Maandag 27 december 2010
Peer - Anne-Marie Dreesen overledenIn het Mariaziekenhuis is Anne-Marie Dreesen overleden. Ze was 52 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30) in de kerk van Peer-Centrum.

De bussen rijden

Zaterdag 25 december 2010
De dienstverlening van De Lijn verloopt vandaag/Kerstdag zo goed als normaal en alle trajecten kunnen normaal gereden worden, meldt De Lijn. Er is wel sprake van vertragingen, die tot een kwartier kunnen oplopen.

Een zalige 'witte' Kerstmis!

Vrijdag 24 december 2010
Peer - Een zalige 'witte' Kerstmis!Zoom.

Ha, u gaat skiën?

Vrijdag 24 december 2010
De prijzen in de Europese skigebieden verschillen enorm. Zo kost een skipas van zes dagen voor volwassenen in het Zwitserse St.Moritz 272 euro, terwijl dat in sommige gebieden in Tsjechië of in Litouwen slechts 40 euro is. Dat blijkt uit een vergelijkende studie die uitgevoerd werd door de Oostenrijkse afdeling van het Europees Centrum voor de Consument (ECC). De resultaten staan te lezen in het magazine van Test-Aankoop.
De studie vergelijkt de prijzen van 197 skigebieden in 20 Europese (…) Het hele nieuwsbericht

Rozalie Caymax overleden

Vrijdag 24 december 2010
Peer - Rozalie Caymax overledenWoensdag is Rozalie Caymax overleden, de weduwe van Mathieu Gielen. Ze was 89 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Linde-Peer. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Zaventem: opstijgen heeft voorrang

Vrijdag 24 december 2010
Momenteel wordt op de luchthaven van Zaventem voorrang gegeven aan opstijgende vluchten, waardoor er geen vliegtuigen kunnen landen. Die situatie verandert waarschijnlijk niet in de eerstkomende uren. "Alle landings- en startbanen zijn open, maar het is technisch heel moeilijk om ze telkens gebruiksklaar te maken. Het laden en lossen verloopt uiterst moeizaam. Na een continu gevecht met de sneeuwval, sneeuwt het nu niet meer bij, maar er wordt met man en macht gewerkt
om het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Niet op school? Niet erg

Vrijdag 24 december 2010
Kleuters, en leerlingen van lager en middelbaar onderwijs die door de sneeuwval niet op school raken, zullen beschouwd worden als gevallen van overmacht. Scholen zelf moeten opvang voorzien. Dat heeft een woordvoerder van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet vandaag gezegd. Voor de minister was het geen optie om alle scholen in Vlaanderen vandaag de hele dag te sluiten. Het is immers een normale werkdag en dat zou tot opvangmoeilijkheden kunnen leiden voor de werkende ouders.

Nauwelijks nog busverkeer

Vrijdag 24 december 2010
Op nauwelijks 5 procent van de lijnen en ritten in Limburg rijden momenteel nog bussen van De Lijn. De bussen die wel nog rijden, hebben vertragingen tot een halfuur en meer. Ook staan er op verschillende plaatsen autobussen tijdelijk stil langs de weg omdat het onmogelijk is verder te rijden. Bij De Lijn in Hasselt zegt men te verwachten dat deze situatie voorlopig niet gaat wijzigen. "In alle stelplaatsen blijven de chauffeurs wel stand-by zodat ze onmiddellijk kunnen uitrijden van zodra de situatie op de weg (…) Het hele nieuwsbericht

Dit is Hannah

Vrijdag 24 december 2010
Peer - Dit is HannahZoomSinds we met de actie Poezewoefke van Marcella Stappers zijn begonnen, hebben bij dierenasiel Unco Jerry in Lommel al vijf poezen een nieuwe thuis gekregen. En niet alleen de beagle van vorige week heeft inmiddels een nieuw baasje, ook een andere beagle zal de eindejaarsfeesten in een gezin mogen doorbrengen. Goed zo!
De poes hierboven is Hannah. Ongeveer 11 maanden oud, ontwormd en ontvlooid - zoals het een propere en gezonde kat betaamt - en bovendien gesteriliseerd. Geen risico (…) Het hele nieuwsbericht

Busverkeer zwaar verstoord

Donderdag 23 december 2010
Het busverkeer in Limburg is vanavond zwaar verstoord. Het winterweer zorgt voor vertragingen tot een uur en meer. Veel bussen, vooral in de landelijke regio’s, zijn gestopt met rijden omdat het te gevaarlijk werd.

Opletten op de weg!

Donderdag 23 december 2010
FLASH Het is opletten geblazen op de weg. Het heeft vanavond eerst geijzeld, daarna is het beginnen sneeuwen. Hier en daar is het spekglad!
Nu men zich afvraagt hoe het wegverkeer de komende dagen zal doorkomen als er op wegen niet langer zout gestrooid kan worden, is het tijd voor een nieuw onderwerp op ons Facebookforum. Want vrijwel alle gemeenten zitten door hun zoutvoorraden heen. Hier en daar wil men met zand gaan strooien. Wie heeft een goed idee om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken zonder zout? Surf naar Facebook; zoek de internetgazetpagina en post uw idee(ën)!

Nieuwe sneeuw op komst?

Woensdag 22 december 2010
Peer - Nieuwe sneeuw op komst?ZoomDeze avond - volgens buienradar.be rond 21u - bereikt een nieuwe sneeuwzone onze provincie.  Aanvankelijk zou de neerslag bestaan uit aanvriezende regen, maar later zou er weer sneeuw vallen. De neerslagzone zal pas tegen 5 uur morgenvroeg over getrokken zijn.  Met deze nieuwe sneeuwval krijgen we dus zo goed als zeker een witte kerst.
Voor de kerstnacht worden er trouwens extreme wintertemperaturen verwacht. Het kwik zou sterk kunnen dalen. Wie naar de nachtmis wil gaan - waar wordt die nog opgedragen om middernacht? - zal zich dus extra warm moeten aankleden... (Archieffoto Patrick Rouwet)

Een gewaarschuwd feestbeest...

Woensdag 22 december 2010
Peer - Een gewaarschuwd feestbeest...ZoomDe BOB-campagne, de grote eindejaarsactie tegen rijden onder invloed, draait momenteel op volle toeren. Zo waren er vorig weekend nog zware controles in o.a.. Lanaken en op de Westerring in Genk. De actie startte op 27 november en loopt nog tot 10 januari 2011.
Er zijn al meer dan 80 000 bestuurders gecontroleerd in België en zo'n 4% daarvan blies positief. Dat is volgens de politie een redelijk goed resultaat. Maar nuchter achter het stuur gaan zitten is natuurlijk nog beter. Want sinds 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstspecial bij De Woef

Dinsdag 21 december 2010
Peer - Kerstspecial bij De WoefZoomDit is Kelly, een 13-jarige Cheltie. Morgenavond mag hij mee naar hondenschool De Woef-Eksel voor de kerstspecial die daar voor de eerste keer wordt gehouden. Meetrainen kan Kelly niet meer, maar samen met zijn baasje gaat hij kijken hoe al zijn soortgenoten en hun geleiders er uit zullen zien in hun kerstpakken.
Een en ander vindt morgenavond plaats vanaf 19 u bij De Woef, tijdens en na de lessen. Er is gezorgd voor een mooie sfeer met aangepaste muziek bij warme chocomelk, glühwein, een warm worstenbroodje, een fris borreltje... Iedereen - met of zonder hond - is er welkom! Het terrein ligt in de Bergstraat, en men hoopt dat er veel baasjes en honden - beiden in kersttenue - zullen opdagen... De Woef

Ook komend weekend geen voetbal

Dinsdag 21 december 2010
Er is komend weekend geen provinciaal voetbal. Ook op nationaal vlak zijn alle wedstrijden in 2de, 3de en 4de afdeling afgelast. Hetzelfde geldt voor de nationale afdelingen bij de vrouwen.

Witte kerst waarschijnlijk

Dinsdag 21 december 2010
We krijgen zo goed als zeker een officiële witte kerst. Er lag vanmorgen in Ukkel 14 cm sneeuw en de temperaturen blijven volgens alle weercomputers tot en met Kerstmis rond of hoogstens net boven het vriespunt schommelen. Dat zei weerman David Dehenauw vandaag. Hoewel er een mogelijk lichte dooi komt met plaatselijk natte sneeuw of (aanvriezende) regen, zal het volledig gesloten sneeuwdek in Ukkel op kerstdag tijdens de ochtendwaarneming nog minstens 1 cm zijn, wat nodig is om van een witte (…) Het hele nieuwsbericht

Niet vergeten

Maandag 20 december 2010
Peer - Niet vergetenZoomMorgenvroeg is het maansverduistering! Die vindt plaats tijdens de maansondergang. Vanaf 7.33 uur komt de maan (foto: volle maan) de kernschaduw van de aarde binnen en verdwijnt de eerste "hap" uit de maan. Om 8.41 uur is de verduistering totaal. (Foto Gerard Coenen)  Maansverduistering

Moet kunnen

Maandag 20 december 2010
Griekenland maakt deze dagen ongewoon warm lenteachtig weer mee. In Athene is het kwik vandaag tot 18 graden gestegen. Op Kreta is 20 graden gemeten en daar wordt voor morgen 22 graden verwacht. Oorzaak zijn zuidelijke winden, die warme lucht uit de Sahara meebrengen, aldus weerkundigen op de openbare omroep daar. Zij verwachten met Kerstmis zowat 18 graden.

Vertragingen bij De Lijn

Zondag 19 december 2010
Door de nieuwe sneeuwval kampen de bussen van De Lijn in Limburg met kleine vertragingen. Maar als het zo blijft sneeuwen kunnen die vertragingen wellicht oplopen.

Wie wil Lotte?

Zaterdag 18 december 2010
Peer - Wie wil Lotte?ZoomIn de reeks "Poezewoefkes" van Marcella Stappers komt vandaag het eerste hondje aan de beurt: Lotte.  Dat is een rasechte beagle van 4 of 5 jaar oud. Enkele weken geleden liep ze alleen rond in het bos. Aanvankelijk dachten de medewerkers van het asiel Unco-Jerry in Lommel nog dat het baasje wel zou komen opdagen. Maar het baasje kwam niet. En nu wacht Lotte tot iemand haar bij zich wil (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal afgelast

Vrijdag 17 december 2010
De KBVB heeft een algemene afgelasting bekendgemaakt voor alle officiële wedstrijden voor eerste ploegen in tweede, derde en vierde klasse en nationale vrouwen. Er is ook een algemene afgelasting bij de reserven nationale amateurs. De wedstrijden bij de beloften Pro League gaan voorlopig wel door.
Ook alle officiële wedstrijden bij de nationale jeugd en alle vriendschappelijke wedstrijden op nationaal vlak worden afgelast.
UPDATE Ondertussen heeft het provinciaal comité ook beslist om alle wedstrijden in het provinciaal voetbal, uiteraard ook van jeugd en reserven, uit te stellen.
Op 3 januari wordt de hoofdstartbaan van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel opnieuw in gebruik genomen. De werken aan die startbaan zijn bijna achter de rug. Een en ander betekent dat de 10de Tactische Wing opnieuw met het normale vliegprogramma zal starten, met nachtvluchten op maandag en dinsdag. Tijdens de winterperiode stoppen die vluchten om 21.30uur, maar in de zomer wordt er tot 24uur gevlogen, behalve tijdens de periode van 1juni tot en met 31 augustus.

Drinkwater duurder

Donderdag 16 december 2010
Ons drinkwater wordt duurder op 1 januari. De VMW heeft vandaag van de federale overheidsdienst Economie toestemming gekregen voor een tariefverhoging met 3,11 procent ("aanpassing aan de inflatie"). De jaarlijkse vaste vergoeding wordt 45,39 euro, per kubieke meter kost het 1,47 euro, maar elke inwoner heeft nog altijd recht op 15 kubieke meter gratis drinkwater per jaar.

Limerickwedstrijd: de nieuwe opgave

Dinsdag 14 december 2010
En de nieuwe opgave voor de limerickwedstrijd deze week is:
Een kerstballenmaker uit Rome

Dat is de eerste zin van een nieuwe limerick. U kunt tot zondagmiddag uw limerick posten op de Facebookpagina van de Internetgazet. Let daarbij goed op het metrum en op het aantal lettergrepen, want daar wordt nogal eens tegen gezondigd. Voor de winnaar of winnares ligt weer een mooie dvd klaar!
Peer - 'Een sexy verpleegster uit Voeren...'Dat was de eerste zin van de jongste limerickwedstrijd en Bert Hermans heeft ze gewonnen met volgende limerick:
    Een sexy verpleegster uit Voeren,
    deed ooit met een stel knappe boeren,
    iets extravagant
    in haar ledikant
    het eindigde zelfs op de vloeren.

Gefeliciteerd, Bert! En wat krijgt hij daarvoor, Pierre? Een pracht van een cd-box van National Geographic, met als (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gelezen...

Dinsdag 14 december 2010
 "Mannen mogen wisselende seksuele contacten hebben, maar vrouwen die hetzelfde doen, zijn nog altijd sletten. Het is niet het gedrag waar het ons om gaat, maar wel de manier waarop het benoemd wordt en de ongelijkheid daarin."
Het Vrouwen Overleg Komitee in een reactie op de verkiezing van het woord 'tentsletje' tot woord van het jaar.

Tessenderlo Chemie levert strooizout

Dinsdag 14 december 2010
Omwille van de moeilijke bevoorrading en op vraag van gouverneur Herman Reynders gaat Tessenderlo Chemie een hoeveelheid industrieel zout (NaCl) ter beschikking stellen. Dit industrieel zout - het is eigenlijk keukenzout - kan door de Limburgse gemeenten als strooizout gebruikt worden, zegt het provinciebestuur. Het zout zal dienst doen als kleine buffer tot de volgende winterprik. Vanaf eind deze week kan deze hoeveelheid via de gebruikelijke leveranciers onder de meest zoutnoodlijdende gemeenten verdeeld worden.
Omdat de zoutvoorraden maar moeizaam aangevuld geraken, dringt de provincie er bij de gemeenten op aan om zo zuinig en efficiënt mogelijk te strooien. Natriumchloride

En niemand mocht meevliegen!

Dinsdag 14 december 2010
Op haar al 33 jaar durende reis heeft de Amerikaanse sonde Voyager-1 een punt bereikt waar er geen buitenwaartse beweging meer van de zonnewind is, wat erop wijst dat het verst verwijderde door mensenhanden gebouwde tuig zich aan de rand van ons zonnestelsel bevindt. Dat heeft de NASA bekendgemaakt.
De op 5 september 1977 gelanceerde Voyager-1 heeft al 17,4 miljard kilometer afgelegd en staat op het punt ons zonnestelsel te verlaten. De sonde bezocht Jupiter en Saturnus in 1979 en 1980. Daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Ajax-jeugdtrainers naar Neerpelt

Maandag 13 december 2010
In samenwerking met de gemeentelijke sportdienst organiseert het Jeugdvoetbal Neerpelt op 29 december op de terreinen van Esperanza een “Ajax voetbaltechniekdag”. Het gaat om een koppeling van de “Ajax Online Academy”, waar tientallen up-to-date-oefeningen online staan beschreven, en de praktische toepassing hiervan op het veld, door Ajax-jeugdtrainers. Die demonstreren de oefeningen met de medewerking van spelertjes van de Jeugdsamenwerking. Veel aandacht wordt gegeven aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Bosuil vogel van het jaar

Maandag 13 december 2010
Peer - Bosuil vogel van het jaarZoomDe bosuil volgt de winterkoning op als "vogel van het jaar". Dat heeft Vogelbescherming Vlaanderen vandaag bekendgemaakt. Omdat 2011 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot "internationaal jaar van het bos", waren voor deze editie twaalf bosvogels genomineerd. De groene specht en de goudhaan beten nipt in het zand. In Wallonië won de fitis de onlineverkiezing.
De bosuil heeft een roodbruin tot grijsbruin verenkleed met witte vlekken en fijne strepen. Zijn gezicht is egaal van kleur en (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Biodiversiteit raakt opgesloten in natuurgebiedZoomNaar aanleiding van het einde van het jaar van de biodiversiteit heeft Natuurpunt een stand van zaken opgesteld voor Vlaanderen. Via www.waarnemingen.be, de website voor natuurwaarnemingen, werden op 2,5 jaar tijd 2 miljoen waarnemingen verzameld. Een eerste analyse daarvan toont dat de biodiversiteitscrisis dramatisch is: de laatste 50 jaar verdween de helft van al het leven om ons heen. Hot-spots van biodiversiteit zijn in Vlaanderen beperkt tot de  natuurgebieden. Met slechts 3,3% van (…) Het hele nieuwsbericht

Dit is Anne-Catho

Zaterdag 11 december 2010
Peer - Dit is Anne-CathoZoomMogen wij u voorstellen: Anne-Catho! Anne-Catho is een poesje van bijna 5 maanden. Ze is 2 keer ingeënt, ontwormd, ontvlooid én gesteriliseerd. Ze heeft zeegroene kijkers waar katers in verdrinken, een wild-roos neusje en haar vachtje is sneeuwwit met grijze vlekken. Ze houdt ervan geaaid te worden en... te poseren voor de foto. En ze zou graag een warm nestje hebben tegen de feestdagen.
Waarom schrijven we dat? Omdat we voortaan om de week een kat of een hond in de belangstelling (…) Het hele nieuwsbericht

Fik Luyckx overleden

Zaterdag 11 december 2010
Peer - Fik Luyckx overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Fik Luyckx overleden. Hij was 66 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30 uur) in familiekring in het funerarium.
In een onderzoek naar een drugsbende heeft de federale politie bij een tiental huiszoekingen in Neerpelt, Overpelt, Beringen, Peer en Hechtel-Eksel zeven personen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Vier verdachten werden aangehouden. De spilfiguren zouden twee inwoners van de Plataanstraat in Neerpelt zijn, een 28-jarige man en zijn partner. De politie nam een som geld, een Lamborghini en honderd gram cocaïne in beslag.

Michel Weyen overleden

Woensdag 8 december 2010
Peer - Michel Weyen overledenMaandag is Michel Weyen overleden, de weduwnaar van Catho Evens. Hij was 76 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Erpekom. Morgenavond om 19 uur is er daar een gebedswake.
Premier Yves Leterme wou zich vorig jaar aansluiten bij een Duits-Nederlands-Italiaans initiatief om de Amerikaanse kernwapens uit West-Europa te laten weghalen, maar werd toen teruggefloten door minister van Defensie en partijgenoot Pieter De Crem. Dat schrijft De Morgen vandaag op basis van een door klokkenluiderssite WikiLeaks gelekte nota. Ook Buitenlandse Zaken, eveneens in handen van de CD&V, zou druk op Leterme hebben uitgeoefend.
In een ander door WikiLeaks gepubliceerd memo wordt bevestigd dat zich op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel wel degelijk kernwapens bevinden.

Kevin Gielen overleden

Dinsdag 7 december 2010
Peer - Kevin Gielen overledenIn Valkenswaard is vrijdag Kevin Gielen overleden. Hij was 30 jaar. Donderdag wordt hij in besloten kring gecremeerd in Hasselt. Donderdagavond om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Peer.

Voor bouwers en verbouwers

Maandag 6 december 2010
Morgenvroeg om 9 uur organiseren Meeuwen-Gruitrode, Peer en Hechtel-Eksel samen met WIN een infovoormiddag over premies en subsidies in verband met bouwen en verbouwen. Na de infosessie kunt u met uw persoonlijk dossier een adviseur van WIN raadplegen. De bijeenkomst vindt plaats in CC 't Poorthuis in Peer.

Politiebericht

Maandag 6 december 2010
Op de Wijchmaalsebaan kwam vanmorgen een auto na een slippartij op zijn dak terecht en ramde een verlichtingspaal. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Peer, liep verwondingen op en werd overgebracht naar het Mariaziekenhuis in Overpelt.

Sneeuwval: vertragingen bij De Lijn

Zaterdag 4 december 2010
Door het slechte weer ondervinden de autobussen van De Lijn in heel Limburg vertragingen tot 20 minuten. De verwachting is dat die vertragingen de komende uren nog groter zullen worden door de aanhoudende sneeuwval.

St.-Elisabeth bouwt in Overpelt

Vrijdag 3 december 2010
Peer - St.-Elisabeth bouwt in OverpeltZoomIn de Akkerstraat in Overpelt is in de vooravond de officiële eerste steen (foto) gelegd van het nieuwe woonproject van Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth uit Wijchmaal. Het project past in de vervanging van de appartementen op de campus te Wijchmaal, waarvan de infrastructuur niet meer aangepast is aan de huidige opvangnoden van kinderen en adolescenten met een handicap. Over een jaar moet het gebouw klaar zijn en woonst bieden aan 18 kinderen en jongeren. De kostprijs bedraagt om (…) Het hele nieuwsbericht

25 pv's voor overdreven snelheid

Vrijdag 3 december 2010
 De voorbije week heeft de politiezone Kempenland snelheidscontroles uitgevoerd in de hele zone. In Peer werden op de Meeuwerbaan en de Baan naar Bree 362 voertuigen gecontroleerd; 22 bestuurders liepen tegen de lamp. Op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel werden 3 van de 51 gecontroleerde voertuigen geflitst.

Politie flitst voortaan digitaal

Vrijdag 3 december 2010
Peer - Politie flitst voortaan digitaalZoomDe lokale politie Kempenland zal binnenkort de snelheidscontroles uitvoeren met gesofisticeerde digitale apparatuur. De zone heeft een nieuw anoniem voertuig aangekocht dat uitgerust is met de modernste "flitstechnologie". De aankoop zal grote voordelen opleveren bij het verwerken van de overtredingen, zegt de politie. Met de vroegere analoge apparaten moesten na het flitsen steeds de filmrollen worden ontwikkeld. Het duurde vaak meer dan een week vooraleer de politie de ontwikkelde filmrollen terug (…) Het hele nieuwsbericht

Dit weekend geen voetbal

Donderdag 2 december 2010
Het sportcomité van de Koninklijke  Belgische Voetbalbond heeft in de vooravond beslist alle voetbalwedstrijden in  tweede klasse en lager af te gelasten. Ook op provinciaal vlak zijn alle wedstrijden afgelast.

Maarten Cox TVL-presentator

Donderdag 2 december 2010
Peer - Maarten Cox TVL-presentatorZoomMaarten Cox is vanaf 6 december te zien op TV Limburg. De 25-jarige zanger (foto) maakt maandag zijn debuut als tv-presentator in het live programma Studio TVL. In 2004 werd Maarten bekend door zijn deelname aan het programma "Idool". Sindsdien werkte hij als zanger, presentator en logistiek bediende. Vanaf maandag behoort hij tot het presentatieteam van Studio TVL. Dat wordt elke weekdag van 14 tot 18u uitgezonden. (Foto Jeffrey Gaens)
Peer - Music for Life: ook NIKO geeft signaalZoomStudio Brussel trekt zich dit jaar het lot aan van weeskinderen die hun ouders aan AIDS verloren hebben. Dat werd gisteren uitgebreid bekendgemaakt. Ook het NIKO wil opnieuw een inspanning leveren voor de actie en de pianoleerlingen namen daarom voor het tweede jaar op rij een CD op ten voordele van Music For Life 2010"KidsCoverHits 2 - BEATHOVEN NOT INCLUDED"  is een dubbel-cd die 28 popnummers bevat die 2-, 4- of 6-handig op piano gecoverd worden door 41 leerlingen van (…) Het hele nieuwsbericht

Anke Bergmans overleden

Woensdag 1 december 2010
Peer - Anke Bergmans overledenMaandag is Anke Bergmans overleden, de echtgenote van Joan Eerdekens. Ze was 37 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de parochiekerk van Grote Brogel.
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer