Het overige nieuws

Rugpijn? Blijf bewegen!

Donderdag 28 februari 2013
Peer - Rugpijn? Blijf bewegen!ZoomRugpijn? Blijf bewegen! Zodra men rugpijn heeft, is men nog minder geneigd om te bewegen. Terwijl dat juist erg belangrijk is. De sportdienst van de gemeente organiseert i.s.m. de Provinciale Sportdienst 2 sessies “rugscholing”. Regelmatig bewegen ondanks rugklachten vormt de rode draad in deze samenkomsten. Er wordt gewerkt rond stabilisatie- en mobilisatieoefeningen, versterkende oefeningen voor rug, buik en benen. Ook correcte tiltechnieken staan op het programma. De 2 samenkomsten staan gepland op dinsdagen 5 en 12 maart telkens van 13u30 tot 16u30. Deelnamebedrag is €15,00 en vooraf inschrijven op sportdienst, 011 79 39 33, sport[!]meeuwen-gruitrode.be.

Karate: 5 BK-medailles voor KCAR

Woensdag 27 februari 2013
Peer - Karate: 5 BK-medailles voor KCARZoomAfgelopen weekend vond in Schoten het Belgisch karatekampioenschap plaats. KCAR Eksel/ Peer/ Helchteren/ Overpelt behaalde daar 5 keer brons. Indra Winters vocht zich knap 3de in de categorie preminimen. Een categorie hoger zag Laura Sikorski een finale aan haar neus voorbij gaan door een beslissing van de scheidsrechters. Toch behaalde ze nog een bronzen plak. Mirthe Conen en Marie De Rycke deden het even goed waardoor zaterdag werd afsloten met 4 medailles. Zondag deed Jasper Gielen er nog eentje bij door bij de junioren +68kg zich na een mooi parcours op het podium te knokken.

Klassenwedstrijd rond paddenoverzet

Woensdag 27 februari 2013
Natuurpunt roept scholen op om mee te werken aan de jaarlijkse paddenoverzet. Met steun van Froggy en Jommekeskrant organiseert de vereniging een klassenwedstrijd rond het personage ‘Kikker’ van auteur Max Velthuijs. Natuurpunt gaat op zoek naar de klas die de mooiste ‘Kikker’ tekent, timmert, schildert, boetseert of kleurt.
Daarnaast spoort Natuurpunt klassen aan om mee te werken aan de lokale paddenoverzetacties. De vereniging biedt ook een educatief (…) Het hele nieuwsbericht

Jean-Marie Habraken overleden

Maandag 25 februari 2013
Peer - Jean-Marie Habraken overledenDonderdag is Jean-Marie Habraken overleden, de echtgenoot van Heidi Lenaerts. Hij was 50 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Even dat nestkastje schoonmaken

Zondag 24 februari 2013
De maand maart komt in zicht en dus is het – ondanks de verse sneeuwlaag van vandaag – tijd om de nestkastjes in de tuin klaar te maken voor het komende broedseizoen, zegt vogelbescherming.be.Hoe moeten we dat doen?
Vogelbescherming: "Haal al het nestmateriaal eruit en reinig de kastjes met kokend water en een stevig borsteltje. Op die manier worden alle parasieten onschadelijk gemaakt en loopt een volgend broedkoppel niet het risico zijn jongen te verliezen als gevolg van de aanwezigheid (…) Het hele nieuwsbericht

Geen provinciaal voetbal vandaag

Zondag 24 februari 2013
Het provinciaal comité van de KBVB heeft - het zal niemand verwonderen - alle voetbalwedstrijden in de provincie tot en met woensdag afgelast.

Er zijn 187 pv's in aantocht...

Donderdag 21 februari 2013
Peer - Er zijn 187 pv's in aantocht...De federale wegpolitie Hasselt heeft in januari op grote schaal snelheidscontroles uitgevoerd langs Noord-Zuidverbinding. Dat meldt de lokale politie Kempenland, die een verzoek in die zin had gedaan en zopas de resultaten ontving. 
“Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met onze collega’s van de federale wegpolitie”, zegt perswoordvoerder Eric Cenens. “Op onze vraag voeren zij regelmatig snelheidscontroles uit op het traject van de Noord-Zuidverbinding dat zich (…) Het hele nieuwsbericht

Voorzichtig met je bankgegevens

Donderdag 21 februari 2013
Peer - Voorzichtig met je bankgegevensDe lokale politie Kempenland (Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Peer) kreeg een aangifte van een klant die door een vrouw was opgebeld met de vraag om zijn identificatiegegevens voor internetbankieren te geven, om een update uit te voeren van zijn account. Toen de man wantrouwig reageerde, stelde de dame hem overtuigend gerust door hem zijn persoonlijke kaartnummer, nog enkele andere persoonlijke bankgegevens en zijn naam en adres mee te delen. Hierdoor liet hij zich overhalen om via zijn bankkaartlezer de gevraagde (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... 'Kleine Dagen' ?

Woensdag 20 februari 2013
In zijn boek "Kleine dagen", dat bekroond werd met de Libris Literatuurprijs 2010 en de Inktaap 2011, kijkt schrijver Bernard Dewulf naar zijn dagelijkse omgeving. Hij ziet het huis, de kinderen, de vrouw, de tuin, het licht – een kleine wereld waarin soms grootse dingen gebeuren. Zo kijkend en schrijvend ontstaat stukje bij beetje een kroniek in miniaturen van de gloed van het gewone. Hoofdtonen in deze kroniek zijn verwondering en melancholie.
In deze 'lezing' uit (…) Het hele nieuwsbericht

Groene energie bij Biotechnicum

Woensdag 20 februari 2013
Dit jaar nog wordt op de Bocholtse scholencampus Proef- en Vormingscentrum Landbouw (PVL) - Biotechnicum een houtsnipperverbrandingsinstallatie gebouwd die de scholengebouwen van warmte zal voorzien via een warmtenet. Lokale landbouwers worden ingeschakeld bij het oogsten van houtkanten in de omgeving. Het gaat om een pilootproject dat van de provincie een subsidie van € 180.000 krijgt. Met dit geld zal een lokale coöperatie investeren in de aanleg van een warmtenet en in de verbrandingsinstallatie.

Gratis naar... Absynthe Minded?

Woensdag 20 februari 2013
Zaterdagavond om 20.30u treedt Absynthe Minded op in De Posthoorn in Hamont. De doorbraak van deze band bij het grote publiek werd in 2009 bekroond met een gouden plaat en maar liefst vier Music Industry Awards (MIA’s). Hun muziek wordt gekenmerkt door de aaneenschakeling van invloeden gaande van Led Zeppelin tot Frank Zappa, door het gebruik van akoestische instrumenten (viool, contrabas, ...) en van vintage materiaal, en last but not least door de onweerstaanbare stem van zanger (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Haex overleden

Woensdag 20 februari 2013
Vorige woensdag is Jaak Haex overleden, de echtgenoot van Alice Vanhaeren. Hij was 70 jaar. Vandaag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde Peer.

Maria Theeuwen overleden

Woensdag 20 februari 2013
Peer - Maria Theeuwen overledenMaandag is Maria Theeuwen overleden, de weduwe van Mathieu Driesen. Ze was 97 jaar. Vrijdag om 10.30 uur is er een afscheidsceremonie in 'Aula 't Sant' in Hechtel.

Christ Bieliën overleden

Woensdag 20 februari 2013
Peer - Christ Bieliën overledenZondag is Christ Bieliën overleden, de weduwnaar van Maria Oyen. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.

Finneke Gielen overleden

Woensdag 20 februari 2013
Peer - Finneke Gielen overledenMaandag is Finneke Gielen overleden, de weduwe van Mathieu Loos. Ze was 94 jaar. De afscheidsviering en de teraardebestelling zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Linde-Peer.

Marieke Taens overleden

Dinsdag 19 februari 2013
Peer - Marieke Taens overledenZaterdag is Marieke Taens overleden, de weduwe van Winand Soors. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Even uit de ogen kijken

Dinsdag 19 februari 2013
De lokale politie waarschuwt voor buitenlandse reinigingsbedrijfjes die particulieren aanbieden om daken of gevels te reinigen. De politie kreeg meldingen van personen die op het aanbod ingingen en geconfronteerd werden met een onverwacht hoge factuur. De benadeelden kregen een overeenkomst te ondertekenen die was opgesteld in het Engels.  Bij het afrekenen werden er allerlei extra kosten aangerekend die oorspronkelijk niet waren voorzien.

Maria Kerkhofs overleden

Zaterdag 16 februari 2013
Peer - Maria Kerkhofs overledenWoensdag is Maria Kerkhofs overleden. Ze was 89 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Zondag om 10 uur is er daar een herdenkingsmis.
Het hele nieuwsbericht

Emma Leyssen overleden

Woensdag 13 februari 2013
Peer - Emma Leyssen overledenZondag is Emma Leyssen overleden, de weduwe van Albert Ketelbuters. Ze was 91 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis in de kerk van Peer-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Herman Ramaekers overleden

Dinsdag 12 februari 2013
In het Woonzorgcentrum Sint-Antonius is zaterdag Herman Ramaekers overleden. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum.

Virginie Caubergs overleden

Dinsdag 12 februari 2013
Peer - Virginie Caubergs overledenZaterdag is Virginie Caubergs overleden, de weduwe van Jozef Bollen. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Leo Janssen nieuw voorzitter TRIOC

Dinsdag 12 februari 2013
Tijdens de jaarvergadering van TRIOC, de ondernemersclub van Peer, Bocholt en Meeuwen-Gruitrode, werd Leo Janssen aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij volgt in die functie Dennis Heylen op. Leo Janssen is sinds maart 2007 eigenaar/zaakvoerder van de bedrijven Wegenbouw Martin en Groezarec.

Even die grijze massa laten werken

Dinsdag 12 februari 2013
Aan de hand van Lego-blokjes raadsels oplossen - het is ons vandaag nauwelijks gelukt. U wel? Kijk eens hier naar 55 afbeeldingen van Lego-blokjes die door hun structuur en schikking telkens verwijzen naar een film, liedje, popgroep, kinderverhaal...  Succes!

Ziekenhuis in beklaagdenbank

Vrijdag 8 februari 2013
Op 8 maart velt de rechtbank van Hasselt vonnis in een zaak die door twee gezinnen werd aangespannen tegen het Mariaziekenhuis. Volgens de betrokken ouders zouden hun kinderen letsels hebben opgelopen bij gebrek aan voorzorg in het ziekenhuis toen die, resp. 18 maanden en 16 maanden oud, daar verzorgd werden. Hun advocaat vroeg een schadevergoeding van 1 euro provisioneel en de aanstelling van een gerechtsdeskundige. De verdediging van het ziekenhuis en die van infuusfabrikant Baxter Belgium vroegen de vrijspraak. (RD) UPDATE 8/3: het ziekenhuis is vrijgesproken. (RD)

Helena Loenders overleden

Donderdag 7 februari 2013
Peer - Helena Loenders overledenGisteren is Helena Loenders overleden, de echtgenote van Jan Vanbriel. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel.

Maria Waelburgs overleden

Woensdag 6 februari 2013
Peer - Maria Waelburgs overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Maria Waelburgs overleden, de weduwe van Jaak Willems. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Grote Brogel. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Oppassen op de weg

Dinsdag 5 februari 2013
Het wordt in de komende uren link op de weg, verwacht weerman Ruben Weytjens: "Alles is mogelijk, zelfs tot 10 cm sneeuw. Maar ook smeltende sneeuw of regen, met name in het zuidwesten. 't Is een samenspel van meerdere parameters waarvan er eentje alles kan doen staan of vallen." Voorzichtig zijn dus, ook morgenvroeg.

De vink haalt het van de koolmees

Dinsdag 5 februari 2013
Het 13-de "Grote Vogelweekend" van Natuurpunt is een recordeditie geworden, meldt de organisatie. Afgelopen weekend hebben meer dan 10.000 mensen het aantal en de soorten vogels in hun tuin geteld, in totaal meer dan 390.000 vogels. Dat is meer dan ooit tevoren. Het gaat nog om voorlopige cijfers.
Het vaakst werd in de tuinen de vink waargenomen, gevolgd door de koolmees, de huismus, de merel en de pimpelmees. Gemiddeld werden er 37 vogels per tuin geteld, minder dan de 43 per tuin tijdens de koude winters van 2006 en 2011. In vergelijking met de vriesperiode van de voorbije weken waren de omstandigheden om vogels waar te nemen in de tuin minder gunstig. Bij sneeuw en vorst trekken vogels massaal op zoek naar voedsel in tuinen. Dat was het voorbije weekend minder het geval.

5.000 euro voor het NHC

Dinsdag 5 februari 2013
De Noord-Limburgse afdeling "Teutenland" van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) houdt er mee op. In de kas zat nog een bedrag van 5.000 euro, en dat moest volgens de laatste leden naar het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek gaan, zodat het gespaarde geld een goede eindbestemming kreeg. Sil Janssen van het NHC: "We zijn natuurlijk erg blij met deze steun, zeker nu we op het punt staan aan grote uitbreidingswerken te beginnen om de duizenden dieren die we jaarlijks opvangen een nog betere tijdelijke thuis te bieden!"

Daar komt de maan op...

Maandag 4 februari 2013
Peer - Daar komt de maan op...ZoomHoe zou het zijn, een maansopgang mee te maken van in de ruimte? Zo, blijkt (zie foto boven). De foto vanuit het ruimtestation ISS gemaakt door de Canadese astronaut Chris Hadfield. Daarna postte hij de foto op Twitter. (Foto NASA - Chris Hadfield)

Een mailtje van Akindo

Maandag 4 februari 2013
"Beste lezers,
Akindo richt zich vooral tot mensen uit sociaal kwetsbare milieus en begeleidingshuizen uit Vlaanderen, zodat deze mensen ook een fijne vakantie krijgen. Help Akindo dus met het verzamelen van 'likes'. Vier verenigingen strijden voor de sponsoring van Interlight: een donatie van 15000 euro ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan.
Interlight heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop sympathisanten van de vier verenigingen zich fan kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Heeft uw kind autisme?

Maandag 4 februari 2013
Aanstaande vrijdag  8 februari, van 18 tot 21u, zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.

Lena Jehoul overleden

Maandag 4 februari 2013
Peer - Lena Jehoul overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Lena Jehoul overleden, de echtgenote van Henri Schrooten. Ze was 81 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer.
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer