Het overige nieuws

Jaak Bollen overleden

Maandag 30 juni 2014
Peer - Jaak Bollen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jaak Bollen overleden, de echtgenoot van Ida Severens. Hij zou later deze maand 86 jaar worden. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.

Lambert Lemmens overleden

Maandag 30 juni 2014
Peer - Lambert Lemmens overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Lambert Lemmens overleden. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Grote Brogel.

Catho Gielen overleden

Maandag 30 juni 2014
Peer - Catho Gielen overledenDonderdag is Catho Gielen overleden, de weduwe van Jan Boonen. Ze was 94 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Tribunaliteiten
Een reis start dikwijls op het computerscherm. Wat zoekacties in het digitale heelal, enkele muisklikken en de reis is besteld. Maar hoe geruisloos, smaakloos en kleurloos een reiscontract ook tot stand komt, een latere annulering of wijziging is een ander paar mouwen.
Zelfs jeugdige reizigers, nochtans geboren met de muis, mispakken zich wel eens. Zo bestelde in het Antwerpse een 16-jarige voor zichzelf en drie vrienden een 7-daagse reis naar Frankrijk. Op de factuur zag hij een vergissing en tien dagen (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Fietsroute van het jaar'

Vrijdag 27 juni 2014
Het fietspad langs de Vennbahn is door de Nederlandse toeristenorganisatie ANWB uitgeroepen tot de Fietsroute van het jaar 2014. Het pad is 125 kilometer lang en volgt een historisch treintracé van Aken via de Hoge Venen en de Ardennen naar Troisvierges, in het Groothertogdom Luxemburg. Het fietspad ligt grotendeels vrij van andere wegen zodat je dus echt midden in de natuur fietst.
Kabelkijkers zien de beelden van het WK voetbal tot 3 seconden later dan mensen die kijken via Belgacom TV. Dat meldt Waalsweekblad.be, dat een lezer citeert die aan La Meuse meldde dat hij de buren (Belgacom) al hoorde juichen voor een doelpunt, terwijl bij hem (de kabel) het doelpunt nog niet gemaakt was. Het probleem zit in de verschillende technieken die de diensten gebruiken om de beelden te ontvangen en door te geven, en in de analoge of digitale verspreiding. Ook tonen oudere tv's de beelden vaak eerder dan de moderne, die er eerst nog allerlei kwaliteitsbewerkingen mee uitvoeren, die al snel een seconde kunnen duren.
Morgen/donderdagavond organiseren Rotary Overpelt Noord-Limburg en Fifty One Noord-Limburg samen een concert met internationale topmuzikanten in een mix van Oost-Europese volksmuziek en klassieke muziek. Dat gebeurt in de schouwburg van Dommelhof. Het evenement kadert in het prestigieuze Pressure Cooking Festival en het Festival van Vlaanderen. Aansluitend kunnen de concertgangers in het atrium van Dommelhof bij een hapje en een drankje genieten van de WK-kwalificatiewedstrijd Zuid-Korea – (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Luyten overleden

Dinsdag 24 juni 2014
Peer - Henri Luyten overledenVrijdag is Henri Luyten overleden, de echtgenoot van Maria Symons. Hij was 94 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Peer-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Provincie vernieuwt STROOM

Vrijdag 20 juni 2014
De provincieraad hechtte deze week zijn goedkeuring aan het nieuwe subsidiereglement voor STROOM. Dat is de provinciale subsidielijn die talent een duw in de rug geeft om zich professioneel te ontwikkelen. Bedoeling is te zorgen voor een betere omkadering, begeleiding  en ondersteuning van de aanvragers. STROOM focust op 2 vormen van subsidie: een opleidingsbeurs van maximum 2500 euro voor een workshop, masterclass of opleiding in binnen- of buitenland of een projectbeurs tot 7500 (…) Het hele nieuwsbericht

Jo Knevels overleden

Donderdag 19 juni 2014
Peer - Jo Knevels overledenDinsdag is Jo Knevels overleden. Hij was 65 jaar. Zaterdag om 10.30 uur is er een herdenkingsviering in de decanale kerk van Peer.
De Nederlandse regering heeft een onderzoek aangekondigd naar de winning van schaliegas, een activiteit die gevolgen zou kunnen hebben voor de grondwaterlagen in de grensstreek. Op maandag 23 juni as. om 21 uur wordt in de trouwzaal van het Huis van de Stad in Lommel een infoavond over dat onderwerp georganiseerd. De toelichting wordt gegeven door David Michiels, coördinator klimaatbeleid van de provincie Limburg. Dit infomoment is het enige dat voorzien is in Noord-Limburg. Iedereen is welkom, de toegang is gratis, inschrijven is wél gewenst via milieudienst[!]lommel.be.

Leo Brands overleden

Zaterdag 14 juni 2014
Peer - Leo Brands overledenWoensdag is Leo Brands overleden, de echtgenoot van Lena Daniëls. Hij was 74 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Brogel. Zondag om 19u is er daar een gebedswake.

Vraag op tijd naar de rekening

Zaterdag 14 juni 2014
Tribunaliteiten
Goede afspraken maken goede vrienden. Toch gaat menigeen zonder financiële afspraken in zee met een dienstverlener, of het nu een architect, (auto)hersteller of advocaat is. De klant vindt het fijn dat de dienstverlener al aan het werk schiet zonder over geld te spreken en de dienstverlener is blij met zijn opdracht. Men vertrouwt elkaar. Tot er na de wittebroodsweken een kink in de kabel komt. En daarna een afrekening.
Zo was er een architect in Oost-Vlaanderen die voor een kennis een eerste schets (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Lemmens overleden

Donderdag 12 juni 2014
Peer - Maria Lemmens overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Maria Lemmens overleden, de weduwe van Antoon Maes. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Peer-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Maria Jansen overleden

Donderdag 12 juni 2014
Peer - Maria Jansen overledenZondag is Maria Jansen overleden, de weduwe van Martin Soors. Ze was 93 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Zondagnamiddag vanaf 13u organiseert het Noord-Limburgs Obesitascentrum (NLOC) van het Mariaziekenhuis een ‘Obesitascafé’. Men wil dan de bezoekers informeren over de oorzaak en gevolgen van obesitas, verschillende diëten, de gastric bypass en het nieuwe concept ‘De Obesipas©’.
Na het informatieve gedeelte onder de vorm van een klein symposium kan men verschillende standen bezoeken, verzorgd door de diëtisten (ziekenhuis- en zelfstandige diëtisten). Daarnaast kunnen geïnteresseerden bij een (gratis) gezond hapje en drankje in contact komen met al dan niet geopereerde patiënten en de leden van het obesitasteam.

Emiel Waeben overleden

Zaterdag 7 juni 2014
Peer - Emiel Waeben overledenWoensdag is Emiel Waeben overleden, de echtgenoot van Ghislain Van de Weyer. Hij was 72 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Peer-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Peer - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. De dienst wil immers 24 uur per dag bereikbaar blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg weer een opleiding voor vrijwilligers en de dienst hoopt in heel Limburg een aantal geëngageerde mensen aan te spreken. Ben je sociaalvoelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je eenmaal per week 4 uur naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag de infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.

70 jaar geleden: D-day

Vrijdag 6 juni 2014
Peer - 70 jaar geleden: D-dayZoomVandaag is het precies 70 jaar geleden dat de landing in Normandië plaatsvond, één van de meest spectaculaire oorlogsoperaties ooit. Het was het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog op het Europese vasteland. Heel wat groten der aarde wonen vandaag de herdenking in Normandië bij; onder hen ook de Amerikaanse president Obama en koning Filip. Jan Leijskens was de voorbije dagen al ter plaatse en maakte op Omaha Beach deze foto's. UPDATE Het BBC Magazine heeft een mooi interactief artikel met historische teksten en opnamen van die dag bij de Britse omroep. Oorlogscorrespondent Richard Dimbleby zag in de nacht van 5 op 6 juni hoe de eerste vliegtuigen met parachutisten vertrokken, waarna op 6 juni de eerste - voorgeschreven - nieuwsbulletins over de landingen werden uitgezonden. Het artikel bevat naast audio-opnamen ook scans van notities, compleet met wijzigingen en aanpassingen op het laatste moment.
70 jaar geleden: D-day70 jaar geleden: D-day
70 jaar geleden: D-day70 jaar geleden: D-day
Zoom

Dit weekend SLimcontroles

Donderdag 5 juni 2014
Peer - Dit weekend SLimcontrolesOp initiatief van het provinciebestuur gaan alle lokale politiezones en ook de wegpolitie in het lange pinksterweekend SLimcontroles houden. Daarbij worden heel wat politiemensen ingezet om te controleren op alcohol, drugs en snelheid. Maar ook op papieren e.d..
Om mensen met een ernstige mobiliteitsbeperking te ondersteunen, is zopas de Mobiliteitscentrale voor Aangepast Vervoer Limburg, kortweg MAV Limburg, opgericht. “Personen met een mobiliteitsbeperking verliezen op tal van vlakken kansen en mogelijkheden”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets. “Met dit nieuwe initiatief willen het provinciebestuur en de Vlaamse overheid de zelfstandigheid en het sociaal contact van deze mensen verhogen.”
Heb je een mobiliteitsbeperking en (…) Het hele nieuwsbericht
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer