Het overige nieuws

Nieuwe dienstregeling bij De Lijn

Woensdag 29 april 2015
Vanaf 1 mei wordt de dienstregeling bij De Lijn aangepast. Dat heeft gevolgen voor vrijwel alle buslijnen. Meer details vindt u hier.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 85 verkeersongevallen gemeld, waarvan 32 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 26 lichtgewonden. De politie nam in totaal 62 ademtesten af, waarvan er 11 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Van wie is deze hond?

Zondag 26 april 2015
Peer - Van wie is deze hond?ZoomIn Peer is deze mooie zwervende hond aangetroffen, een kruising van een cocker en een basset. Hij is 7 jaar oud. Zijn chip verwijst naar Nederland maar de eigenaar kon niet worden gevonden. De hond, een reu, is nu opgevangen in het noodasiel in Lommel. Als de eigenaar hem niet komt ophalen, wordt het dier vanaf 11 mei beschikbaar gesteld voor adoptie.

Smiley (44)

Zaterdag 25 april 2015
Peer - Smiley (44)ZoomEen smiley-lieveheersbeestje. Foto ingezonden door Frido Van Hertum.

25 jaar Hubble

Vrijdag 24 april 2015
Peer - 25 jaar HubbleZoomVandaag is het precies 25 jaar geleden dat de ruimtetelescoop Hubble werd gelanceerd. Sindsdien heeft die ruimtebus met haar grote spiegel al miljoenen foto's gemaakt. Bovendien leverden haar waarnemingen zekerheid op over de leeftijd van het heelal: dat is 13,8 miljard jaar oud. Hierboven een van de prachtige Hubble-foto's; hij toont een deel van de Grote Magelhaense Wolk. (Foto Hubble/ NASA - ESA).

Pop-up paaltjes

Vrijdag 24 april 2015
Tribunaliteiten
Dat verzinkbare paaltjes op de rijbaan naar boven komen op het ogenblik dat een auto erover rijdt, is niet normaal. Tot die slotsom kwam de politierechter van Brugge nadat hij zich weer eens moest buigen over het systeem van verzinkbare paaltjes na een verkeersongeval met blikschade. Het ging om een ongeval in Knokke-Heist en de politie tekende op dat een autobestuurder wellicht een andere autobestuurder volgde die een elektronische badge had om het paaltje te bedienen. De palen zouden terug omhoog gekomen zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Teutenroute op zondag 17 mei

Donderdag 23 april 2015
Zondag 17 mei organiseert de Fifty One Club ‘De Teuten’ samen met Defensie de zestiende editie van de fietshappening "De Teutenroute". Deelnemers fietsen niet alleen voor hun eigen plezier maar dragen ook hun steentje bij voor het goede doel, nl. het Revalidatie- en MS-centrum en de MS-Liga Limburg, beide gevestigd in Overpelt.
Ook dit jaar is de Teutenroute gebaseerd op één groene gordel van 96,4 km en 8 rode verbindingsassen, waardoor men vanuit elk teutenhuis afstanden (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Driesen overleden

Donderdag 23 april 2015
Peer - Jaak Driesen overledenMaandag is Jaak Driesen overleden, de echtgenoot van Irène Jannes. Hij was 84 jaar. De uitvaartplechtigheid vond vandaag in familiekring plaats in de Sint-Trudokerk in Peer-Centrum.

Smiley (43)

Woensdag 22 april 2015
Peer - Smiley (43)ZoomIngestuurd door Marie-Josée Van Hertum.
De Provincieraad schaarde zich vanavond achter het nieuwe subsidiereglement voor het onderhoud en de instandhouding van waardevol, niet-beschermd klein historisch erfgoed met een (verdwenen) publieke functie dat mee het karakter van een stad of dorp heeft bepaald. Meer bepaald kan het gaan om kapellen, kiosken, perrons en schandpalen, waterpompen, water- en bronputten,...
 Mits ze voldoen aan de voorwaarden, zullen vanaf morgen zowel publiekrechtelijke als private eigenaars en/of beheerders een aanvraag kunnen indienen om hun waardevol erfgoed beter te beschermen, in stand te houden en te ontsluiten.

Een bijenhotel voor elke school

Woensdag 22 april 2015
Peer - Een bijenhotel voor elke schoolZoomIedere secundaire en basisschool in Limburg krijgt in de komende maanden een gratis starterskit wilde bijen. In die starterskit zit een bijenhotel dat op school kan worden opgehangen. Dat heeft gedeputeerde Vandenhove vandaag bekendgemaakt. Op die manier wil de provincie aandacht vragen voor de populatie van honing- en wilde bijen, die de jongste jaren in snel tempo achteruit is gegaan. De starterskit moet wel worden afgehaald, aldus de provincie.

Fons Gielen overleden

Woensdag 22 april 2015
Peer - Fons Gielen overledenMaandag is Fons Gielen overleden, de  echtgenoot van Maria Loos. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid, voorafgegaan door de crematie, vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde-Peer.

'Tes ka, tes ka'

Woensdag 22 april 2015
‘Tes ka, tes ka, van september tot in maa’, zong Big Bill in het Leuvens. Je zou het een parodie kunnen noemen op de skamuziek waarvan we vandaag de pionier eren. Was hij tien jaar geleden niet gestorven, dan zou Laurel Aitken op deze woensdag 98 zijn geworden. Hier lezen we alles over hem, terwijl we ondertussen vrolijk worden van ‘Bad Minded Woman’ uit 1963.

Henri Gielen overleden

Dinsdag 21 april 2015
Peer - Henri Gielen overledenIn Antwerpen is zaterdag Henri Gielen overleden. Hij was 64 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Peer-Centrum.

Waar is de tijd?

Dinsdag 21 april 2015
‘Who Knows Where The Time Goes?’ Zeg dat wel. Het is vandaag al 37 jaar geleden dat Sandy Denny overleed. De schoonheid met haar heldere stem is vooral bekend als zangeres van Fairport Convention, al was ze enkel in de jaren ’68 en ’69 lid van die Britse band. Lees hier hoe de muzikanten van deze formatie onder haar invloed folkrockpioniers werden.

77 weekendongevallen in Limburg

Maandag 20 april 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

NMBS vreest problemen woensdag

Maandag 20 april 2015
De NMBS vreest dat de aangekondigde staking van woensdag het treinverkeer ernstig zal verstoren. "De NMBS raadt haar klanten aan om niet op de trein te vertrouwen om zich tussen dinsdag 21 april (vanaf 22u) en woensdag 22 april (tot het einde van de treindienst) te verplaatsen," zo wordt gezegd in een mededeling die vanmorgen werd verspreid.

In beweging

Maandag 20 april 2015
Proficiat! Vandaag viert Johnny Tillotson zijn 76ste verjaardag. Zijn grootste succes scoorde hij in 1960 met Poetry In Motion. Hij wordt dichterlijk als hij zijn lief ziet bewegen. ‘See her gently sway. A wave out on the ocean could never move that way.’ Lees hier waar de inspiratie voor deze poëzie vandaan kwam.

Smiley (42)

Zondag 19 april 2015
Peer - Smiley (42)ZoomEen smiley in de pan, ingezonden door Linda Franssen.

Patti's paasei

Zondag 19 april 2015
Patti Smith bracht in 1978 het album Easter drie weken voor Pasen uit. De single Because The Night verscheen drie weken na die kerkelijke hoogdag, vandaag precies zeven jaar geleden. Lees hier hoe het komt dat deze song voor een groot deel het werk van Bruce Springsteen is.
Meer dan 7 op 10 logiesuitbaters in Limburg (72,7 %) geven aan dat ze tijdens de paasvakantie evenveel of meer boekingen hebben in vergelijking met vorig jaar. 82 % van de bevraagde B&B’s stelt het even goed of beter dan vorig jaar. De vier Limburgse vakantieparken noteren een bezettingspercentage tussen de 80 en de 100 %, en zijn daarmee zeer tevreden over deze paasvakantie. Dat blijkt uit een steekproef die Toerisme Limburg uitvoerde tijdens de paasvakantie.

Janis, Kris en Paul

Zaterdag 18 april 2015
Paul A. Rotchild zou vandaag tachtig zijn geworden, maar twintig jaar geleden overleed hij. In de jaren zestig en zeventig heeft hij opmerkelijk werk geleverd achter de schermen van de rockmuziek. Hier lezen we dat hij het vijfde lid van The Doors werd genoemd. En dat hij de producer was van de postume hit ‘Me And Bobby McGee’ van Janis Joplin, geschreven door Kris Kristofferson in de tijd dat hij haar minnaar was.
Zes op de tien Limburgse bedrijven willen en durven (meer) te investeren in het komende jaar. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO-Limburg en VKW Limburg bij 512 Limburgse werkgevers. Voor 7 op de 10 bedrijven die investeren is een duidelijke groeiambitie het vertrekpunt. Bij 1 op 4 bedrijven die investeren in vaste activa worden ook bijkomende jobs gecreëerd. De onzekere economische toestand en de te hoge fiscale en sociale lasten in ons land zijn de (…) Het hele nieuwsbericht
Het schrale weer gecombineerd met de huidige groeisituatie van de vegetatie, maakt het momenteel erg droog in bos- en heidegebieden. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos besloten om vanaf morgen code oranje af te kondigen. Dat is de op één na hoogste alarmfase. Boswachters zullen meer toezicht houden, brandtorens worden bemand, en aan wandelaars wordt gevraagd om zeer voorzichtig te zijn, ook met sigaretten bijvoorbeeld.

Postume pareltjes

Vrijdag 17 april 2015
Vandaag is het 55 jaar geleden dat Eddie Cochran omkwam in een verkeersongeval. Hij was nog maar 21. Je kent hem allicht van ‘C’mon Everybody’ en ‘Summertime Blues’, maar hier leer je nog meer, vooral postuum uitgebrachte, pareltjes van deze rocker kennen.
In de loop van de voormiddag gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N74 in Hechtel-Eksel. De weg is versperd in beide richtingen. Er is een omleiding voorzien. UPDATE De vrachtwagencombinatie is getakeld en het verkeer verloopt weer normaal. Ook de vangrails zijn al vernieuwd.

In de koolmijn

Donderdag 16 april 2015
Op de zestiende draaien we ‘Sixteen Tons’. Hoewel hij er niet uitzag alsof hij uit de koolmijn kwam, had Tennessee Ernie Ford in 1955 wel een wereldhit met de vingerknipversie van dat geëngageerde mijnwerkerslied. Daarin werd de schuldslavernij aangeklaagd, zo lezen we hier. ‘Another day older and deeper in debt.’ De mijnwerkers zagen de huur voor hun slaapplaats afgehouden van hun vergoeding en vonden geen geld in hun loonzakje, maar tegoedbonnen die enkel konden ingewisseld worden voor waren uit de bedrijfswinkel. ‘I owe my soul to the company store.’
Peer - Euro-Cuptornooi: nog één U11-team gezochtZoomVoor het 26ste Euro-Cuptornooi dat op 15 en 16 mei op de terreinen van KFC Hamont 99 plaatsvindt, zoeken de organisatoren nog één U11-team (pre-miniemen) om de reeksindeling op een even aantal te laten uitkomen. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden. Meer info: www.eurocuptornooi.be en euro-cup[!]kfchamont99.be. Op de foto: de deelnemers van vorig jaar.

Verkeersagressie op Noord-Zuid

Woensdag 15 april 2015
De lokale politie heeft een oproep tot getuigen gedaan in verband met een geval van verkeersagressie, vanmorgen op de Noord-Zuidverbinding N74. Rond 10.30u reed een 32-jarige man uit Hechtel-Eksel met zijn Opel Vectra over de N74 in de richting van Nederland. Hij reed op de linker rijstrook omdat hij enkele vrachtauto’s inhaalde. Voor de bestuurder van een donkergroene lichte vrachtauto ging het allemaal niet snel genoeg. Hij begon vlak achter de Opel te rijden en bleef zo geruime tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Trap niet op Greta Garbo

Woensdag 15 april 2015
Het is vandaag vijftien jaar geleden dat Greta Garbo overleed. In ‘Celluloid Heroes’ komen The Kinks haar tegen op Hollywood Boulevard. Het is te zeggen, haar naam staat er in een ster op de grond. Je kan daar beter niet op trappen, raadt songschrijver Ray Davies aan. Ze speelde wel de harde tante, maar ze was erg breekbaar. Hier staan nog meer pop- en rocksongs over deze icoon van de cinema.

Gertrude Smeets overleden

Dinsdag 14 april 2015
Peer - Gertrude Smeets overledenZondag is Gertrude Smeets overleden, de weduwe van Jan Boonen. Ze was 90 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Linde-Peer. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Bespiegelingen

Dinsdag 14 april 2015
Vandaag viert Pat Fairley zijn 69ste verjaardag. Hij was een van de stichters van Marmalade, de Schotse groep die jammer genoeg voornamelijk bekend is van het infantiele niemendalletje Ob-La-Di, Ob-La-Da. Hier houden we hen in herinnering voor sixtiespareltjes als ‘Reflections Of My Life’.

Smiley (41)

Maandag 13 april 2015
Peer - Smiley (41)ZoomIngezonden door Peter Claes.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 46 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. De politie nam in totaal 38 ademtesten af waarvan er 5 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toen ik dertien was

Maandag 13 april 2015
Op de dertiende hebben we het over ‘Thirteen’ van Big Star, in al zijn eenvoud een van de mooiste lofzangen op de adolescentie uit de rockgeschiedenis. Alex Chilton haalt hierin herinneringen op aan een concert dat hij op zijn dertiende meemaakte. Lees hier hoe deze zanger en gitarist al op zijn zestiende wereldhits schreef voor The Box Tops. En hoe hij inmiddels zelf bezongen wordt door The Replacements.
Tribunaliteiten
De politierechter van Vilvoorde was het beu. Het was niet de eerste keer dat de beklaagde een rolstoelgebruiker was, die omwille van trappen niet tot in de rechtszaal kon geraken. Het personeel van de griffie droeg de verdachte dan binnen of de rechter behandelde de zaak op de parking van het gerechtsgebouw. Deze keer was het onmogelijk om de rolstoelgebruiker te dragen en op de parking, waar hij de verdachte zou ontmoeten, bleek het slecht weer te zijn. De politierechter besloot daarom het proces te maken – (…) Het hele nieuwsbericht

Liefde is een kaartspel

Zondag 12 april 2015
Het kaartspel wordt vaak als metafoor gebruikt in pop- en rockmuziek. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘From A Jack To A King van Ned Miller, die vandaag 90 wordt. De single werd eerst uitgebracht in 1957, maar pas bij de re-release in 1963 een hit. Achteraf beschouwd, bevat de tekst van het nummer dezelfde beeldspraak als ‘Liefde Is Een Kaartspel’ van Lisa del Bo. Hier kan je nog meer kaartspelsongs vinden.

Welkom, weekend

Zaterdag 11 april 2015
Op zaterdag een nummer over zaterdag. ‘Almost Saturday Night’ van John Fogerty dateert duidelijk uit de tijd dat het weekend nog niet op donderdagavond begon. Na ‘Rockin’ All Over The World’ was het de tweede single uit de tweede solo-elpee van de zanger en gitarist van Creedence Clearwater Revival. Maar een hit werd het niet. Lees hier hoe Dave Edmunds meer succes had met zijn versie.

Tussen de lippen

Vrijdag 10 april 2015
Met het buisje van de talkbox tussen zijn lippen vervormde Peter Frampton het geluid van zijn gitaar op Show Me The Way’. De hitsingle was een track uit de dubbelelpee ‘Frampton Comes Alive’, die op deze dag in 1976 op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade stond en nog altijd het meest succesvolle live album uit de rockgeschiedenis is. Lees hier hoe Frampton al als tiener aan zijn carrière begon en nog voor hij twintig was op het podium van Jazz Bilzen stond.

Smiley (40)

Donderdag 9 april 2015
Peer - Smiley (40)ZoomIngezonden door Martin Soers.

Haal eens een kip in huis

Donderdag 9 april 2015
Ook dit jaar lanceert de afvalintercommunale Limburg.net weer een kippenactie. Daarmee wil men zoals steeds op een milieuvriendelijke manier de afvalberg terugdringen. Zelf hou je er gezonde eieren aan over en de kippen krijgen een mooi bestaan aangeboden. De actie gaat van start op 25 april en loopt tot 30 september. De kippen kan je afhalen bij de deelnemende handelaars als je een bon van Limburg.net hebt.

Inspiratie op het toilet

Donderdag 9 april 2015
Op deze dag in 1988 kwam Dave Prater om het leven in een verkeersongeval. Van in het begin van de jaren zestig vormde hij samen met Sam Moore het soulduo Sam & Dave. "Hold On, I’m Comin’ is een van hun bekendste hits. En zeggen dat de inspiratie voor dit succes van achter een toiletdeur kwam. “Waar blijf je wel?” was de vraag. “Jaja, ik ko-om”, luidde het antwoord. Lees hier hoe een idee voor een song soms in een klein kamertje schuilt.

Smiley (39)

Woensdag 8 april 2015
Peer - Smiley (39)ZoomDeze smiley gezien tijdens het lopen op de loopband, mailt José Emmers.

Tel de huismussen!

Woensdag 8 april 2015
Volgend weekend worden weer de huismussen in Vlaanderen geteld, een initiatief van Vogelbescherming Vlaanderen. Om de telling gemakkelijk en vlot te laten verlopen, bouwde de vereniging een website. Via een eenvoudig, rechtstreeks in te vullen formulier kan elke huismussenteller zijn of haar waarnemingen doorgeven. De bedoeling is om tijdens het telweekend de tsjilpende huismusmannetjes te tellen. Een tsjilpend (…) Het hele nieuwsbericht

Belgische twisten

Woensdag 8 april 2015
Rond deze tijd in 1962 had Jack Hammer een grote hit met Kissin’ Twist. Dat de Amerikaanse co-auteur van ‘Great Balls Of Fire’ van Jerry Lee Lewis vooral in België succes had met deze single, kan niet verwonderen. Hij woonde toen hier. Hij nam trouwens verschillende variaties van de twist op voor een Belgisch label. Een van die plaatjes was zelfs een duet met niemand minder dan Jo Leemans. Lees maar hier!:
Peer - 93 weekendongevallen in de provincieIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 93 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 29 lichtgewonden. De politie nam in totaal 47 ademtesten af waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 26 gevallen van vluchtmisdrijf.

Frans De Meersman overleden

Dinsdag 7 april 2015
Peer - Frans De Meersman overledenZondag is Frans De Meersman overleden, de weduwnaar van Celina Monsieur. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en het begraven van de urne op de stedelijke begraafplaats vinden in besloten kring plaats.

Vreemde vruchten

Dinsdag 7 april 2015
Vandaag honderd jaar geleden werd Billie Holiday geboren. Toen in de V.S. de rassenscheiding nog van kracht was, doorbrak ze die door met blanke muzikanten op te treden. Ook met haar nummers nam ze overduidelijke standpunten in. Een voorbeeld daarvan is het pijnlijk mooie Strange Fruit, een aanklacht tegen racistische lynchpartijen in de zuidelijke staten. Lees hier over bomen die geen vruchten, maar lijken dragen.

Smiley (38)

Maandag 6 april 2015
Peer - Smiley (38)ZoomEn hier hoeft echt geen tekening bij... (Foto Georges Loenders)

Cover na cover

Maandag 6 april 2015
Op deze dag in 1963 namen The KingsmenLouie Louie’ op. Dat is tot vandaag de meest bekende uitvoering van dat nummer dat duizenden keren werd gecoverd. Wat was het origineel? Welke Vlaamse zanger nam het in het Nederlands op? En welke Belgische zangeres hield deze single van de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade? Alle antwoorden zijn hier te lezen.

Smiley (37)

Zondag 5 april 2015
Peer - Smiley (37)ZoomHet resultaat van een lekkende theepot, aldus een inzendster...

Alex Laenen overleden

Zondag 5 april 2015
Peer - Alex Laenen overledenVrijdag is in Peer Alex Laenen overleden, de partner van Hilde Goelen. Hij was 58 jaar. De afscheidsceremonie vindt plaats in beperkte familiekring.

Zalig Paasfeest

Zondag 5 april 2015
Peer - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooie en zonnige Pasen!

Een duivelse drummer

Zondag 5 april 2015
Het was alsof hij het voorspeld had: “Rijden en drummen doe ik op dezelfde manier. Als een bezetene.” Op deze dag in 1998 stierf Cozy Powell in een verkeersongeval. Zijn cv leest als het telefoonboek van de rockgroepen die graag wat harder gingen. In meer dan twintig bands speelde hij, van Black Sabbath tot Whitesnake. En tussendoor was er nog tijd voor een soloproject, zoals deze instrumentale hitDance With The Devil uit 1973. Hier wordt de trom geroerd!

Smiley (36)

Zaterdag 4 april 2015
Peer - Smiley (36)ZoomIngezonden door Inga Moors.

Hop met de beentjes

Zaterdag 4 april 2015
Op deze dag in 1983 stapte Danny Rapp uit het leven. Met drie andere doo-wopzangers vormde hij Danny and the Juniors. Die namen zeggen u misschien niets, maar u kent ongetwijfeld hun grootste hit, At The Hop, een fuifnummer uit 1958 waarin allerlei dansen worden opgesomd. Zelfs de ‘chalypso’ komt ter sprake. Dat was een mix van de chachacha en de calypso. Hop naar hier!
Communiefoto's bij de brandweer worden enorm gesmaakt. Daarom zetten de Noord-Limburgse brandweerkorpsen de deuren open voor de communicanten. Je kan je foto's laten maken op woensdag 15 april van 13 tot 16 uur.
Post Bree: Bocholterstraat 15
Post Leopoldsburg: Koningin Louisalaan 145
Post Lommel: Norbert Neeckxlaan 52
Post Neerpelt: Heuvelerweg 24
Heb je hiervoor interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven want de plaatsen zijn beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen! >

NMBS schrapt 'Railtime'

Vrijdag 3 april 2015
Vanaf 17 april kan men geen informatie over het treinverkeer meer krijgen via de website en app Railtime. Dat meldt de NMBS vandaag. Alle informatie over de dienstregeling wordt vanaf die dag geïntegreerd in de app en de website van de NMBS. "We weten dat er heel wat mensen gebruik maken van Railtime, dus hebben we er op gelet dat alle functies van Railtime opgenomen zijn in de tools van NMBS", zo wordt nog gezegd in de mededeling.

Slachtoffer van Ddos-aanval

Vrijdag 3 april 2015
De Internetgazet is afgelopen nacht het doelwit geworden van een Ddos-aanval. Daardoor lag de site enkele uren uit. Ddos-aanvallen - of distributed denial-of-service-aanvallen - zijn pogingen om een server onbruikbaar te maken voor de bedoelde gebruiker. Het gaat om het doelbewust overbelasten van de server met een massa externe communicatieverzoeken, zodat de server overbelast wordt en de site onbereikbaar. Sinds vanochtend is alles weer in orde - gelukkig!

Heer, heb medelijden

Vrijdag 3 april 2015
Vandaag viert Billy Joe Royal zijn 73ste verjaardag. Misschien kent u nog zijn hit ‘Down In The Boondocks’ uit 1965. Een vrolijk deuntje, maar een trieste tekst over een onbereikbare liefde. “Heer, heb medelijden met deze jongen uit de ‘boondocks’.” Wat zou dat betekenen, ‘boondocks’? En van waar komt die uitdrukking? Onze popprofessor geeft hier de antwoorden.

Smiley (35)

Donderdag 2 april 2015
Peer - Smiley (35)ZoomIngezonden door Dominik Martin.

Jaak Cornelissen overleden

Donderdag 2 april 2015
Peer - Jaak Cornelissen overledenGisteren is Jaak Cornelissen overleden, de echtgenoot van Lutgart Vrolix. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

Alissa Tielens overleden

Donderdag 2 april 2015
Peer - Alissa Tielens overledenIn het ziekenhuis van Hasselt is zondag Alissa Tielens overleden. Zij was 5 jaar en was zondagnamiddag samen met haar ouders en haar broertje Nathan betrokken in het zware verkeersongeval op de Lillerbaan in Kleine Brogel. De engelenmis vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Daarna wordt Alissa begraven op de begraafplaats van Kaulille.

De naakte keizer

Donderdag 2 april 2015
Het is vandaag 210 jaar geleden dat Hans Christian Andersen werd geboren. "De Nieuwe Kleren Van De Keizer" is een van de vele sprookjes die hij heeft geschreven. In het Engels is dat "The Emperor’s New Clothes", zoals in de song die Sinéad O’Connor 25 jaar geleden uitbracht. Toen een ongehuwde moeder in een katholieke familie en in een conservatief Ierland, zong ze de frustraties van zich af. Ze heeft van niemand raad nodig, ze gaat haar eigen weg. Het rebelse karakter, dat ze later nog ferventer zou tonen, stak toen al de kop op. Zo lezen we hier.

Smiley (34)

Woensdag 1 april 2015
Peer - Smiley (34)ZoomVers uit de oven: de smiley-kaastaart van Rita Schuurmans. 

Aprilse grillen

Woensdag 1 april 2015
Het is maar dat u weet aan welke maand we beginnen. Wrede dagen met grijze luchten en aanhoudend regen. Dat is althans de voorspelling van Deep Purple in het nummer "April". Die Britse hardrockband werd genoemd naar het lievelingsliedje van de oma van gitarist Ritchie Blackmore. Al in de jaren dertig geschreven, raakte de song "Deep Purple" vooral bekend in de sixtiesversie van Nino Tempo en – ja, hoor – April Stevens. En dat is geen aprilgrap. Kijk hier maar!
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer