Het overige nieuws

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Peer - Smiley (62)ZoomGefotografeerd door Lambert Reynders.

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
Peer - 'Om-armen': nieuw jaarthema bisdomOp 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Elke seconde 1 euro

Vrijdag 28 augustus 2015
De anonieme grommelaar
Stel je voor: de anonieme - schrijver dezes - krijgt vanaf nu élke seconde 1 euro. Elke seconde!
Na een uur heeft de anonieme al 3600 euro in z’n portemonnee (= 60 seconden x 60 minuten).
En dat is nog maar het begin, want de kassa blijft rinkelen, dag en nacht. Terwijl hij werkt, terwijl hij slaapt, terwijl hij eet, terwijl hij z’n tanden poetst, terwijl hij op de pot zit… Elke seconde 1 euro erbij. Dat loopt aardig op, toch? En dat gaat zo maar door, ook in het weekend, dag en nacht, zelfs op Pasen, Pinksteren en Offerfeest.
En dat allemaal twee jaar en vijf maanden lang, elke seconde 1 euro. Dan heeft de anonieme net genoeg bijeengegraaid: 76 miljoen euro en nog een klets. Net genoeg om Kevin De Bruyne te kopen…
“Kon ik ook maar een beetje ballen”, gromde de anonieme…

José Snoeks overleden

Vrijdag 28 augustus 2015
Peer - José Snoeks overledenWoensdag is José Snoeks overleden, de weduwe van Frans Van den Heuvel. Zij was 84 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Renovatie linkerrijstrook E314

Woensdag 26 augustus 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van complex 30 “Park Midden-Limburg” 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van complex 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.

Jaak Brebels overleden

Woensdag 26 augustus 2015
Peer - Jaak Brebels overledenGisteren is Jaak Brebels overleden, de weduwnaar van Hubertina Loos en de partner van Mia Knoops. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Linde-Peer.

Wim Maesen overleden

Dinsdag 25 augustus 2015
Peer - Wim Maesen overledenGisteren is Wim Maesen overleden, de vriend van Martine Vrijsen. Hij was 44 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Zwing met de beiaard in Peer

Maandag 24 augustus 2015
Gisteravond klommen de Neerpeltse beiaardier Jan Verheyen en de Noord-Limburgse vocal group Zwing in de toren van de Sint-Trudokerk voor een apart stukje muziek. Ondanks het slechte weer hadden toch enkele tientallen beiaardliefhebbers zich verzameld rond de 'Reus van de Kempen' om te genieten van vooral populaire deuntjes. Met het succes in Hasselt vorige week en gisteren in Peer zijn Zwing én Jan dus goed gewapend voor de fonkelnieuwe Neerpeltse beiaard, die in het late najaar wordt geïnstalleerd.

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

De cumuls van onze burgemeesters

Zondag 23 augustus 2015
Peer - De cumuls van onze burgemeestersZoomHoeveel mandaten zouden onze burgemeesters cumuleren? vroegen wij ons af. Het Rekenhof stelt daar ieder jaar een lijst van op; openbare mandatarissen, hoge ambtenaren, leidinggevenden van ministeriële kabinetten enz… zijn wettelijk verplicht periodiek twee documenten in te dienen bij het Rekenhof, nl. een lijst van hun mandaten, ambten en beroepen, enerzijds, en een vermogensaangifte anderzijds. In principe riskeren politici die dat niet doen een strafrechtelijke vervolging door het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal zorgboerderijen toegenomen

Zondag 23 augustus 2015
Het aantal zorgboerderijen in Limburg is vorig jaar toegenomen. In 2014 waren er 108 actief, 10 meer dan het jaar voordien. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. De bedrijfsactiviteit van de meeste zorgboerderijen is veelteelt, gevolgd door tuinbouw. Diverse sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, gezinszorg en onderwijs werken samen met de zorgboerderijen.
Ondanks de stijging van het aantal zorgboerderijen in onze provincie, blijft het aanbod onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden, zegt het Steunpunt Groen Zorg Limburg.

Asielzoekers krijgen geen geld

Zondag 23 augustus 2015
Het bericht dat momenteel op de sociale media gretig wordt gedeeld en dat zegt dat asielzoekers in ons land tot 40 euro per dag zouden krijgen van de overheid, klopt niet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft dat herhaald. Lees Francken reageert: "Asielzoekers krijgen geen geld"

Hond gevonden

Vrijdag 21 augustus 2015
Peer - Hond gevondenZoomIn de Erperheidestraat is vandaag deze mannelijke yorkshire terriër aangetroffen. Het dier is nu opgevangen in het noodasiel in Lommel, waar de eigenaar het kan ophalen.

Vanavond werken op E314

Donderdag 20 augustus 2015
Komende nacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de linkerrijstrook van de E314 richting Leuven tussen complex 29 “Houthalen-Helchteren” en complex 30 “Park Midden-Limburg” over een lengte van 1.5 km renoveren. Het verkeer kan over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten om 20 uur en moeten ten laatste om 5 uur klaar zijn.

Weer cannabisplantage opgedoekt

Woensdag 19 augustus 2015
In hartje Bree is vanavond weer een cannabisplantage opgedoekt. De plantage met de oogstrijpe plantjes was ondergebracht in een garage aan de Velkuilenstraat.

Smiley (61)

Woensdag 19 augustus 2015
Peer - Smiley (61)ZoomDit is een héél mooie smiley. Roger Dalemans fotografeerde hem boven de Chiemsee in Beieren.

Zingen bij de beiaard

Dinsdag 18 augustus 2015
Peer - Zingen bij de beiaardZoomVrijdagavond klommen stadsbeiaardier Jan Verheyen en vocal group Zwing, allen uit Neerpelt, in de toren van de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt voor een apart stukje muziek. Eerst speelde de voormalige stadsbeiaardier van Utrecht, Arie Abbenes, een bewerking van de volledige opera “De Toverfluit” van Mozart. Daarna bracht Zwing een eigen aangepast programma met beiaardbegeleiding voor het kijk- en luisterpubliek op de begane grond.
Komende zondag 23 augustus om 20 uur zullen beiaardier Jan Verheyen en vocal group Zwing dit combinatieconcert herhalen in de Sint-Trudokerk in Peer met vooral populaire deuntjes. Genieten dus, op de terrasjes aan de Peerse markt!

Albert Wetzels overleden

Dinsdag 18 augustus 2015
Peer - Albert Wetzels overledenIn Lanaken is zondag Albert Wetzels overleden, de echtgenoot van Truus Dautzenberg. Hij zou maandag 85 jaar worden. De uitvaartdienst, gevolgd door de asverstrooiing,  wordt in besloten kring gehouden. Albert Wetzels woonde in Grote Brogel.

Bewakingscamera's op 't Stift

Dinsdag 18 augustus 2015
Het schepencollege van Bree heeft beslist bewakingscamera's te installeren op 't Stift. Daarmee wil het college meer veiligheid in de uitgaansbuurt creëren. De jongste tijd waren er toenemende klachten van buurtbewoners over de overlast veroorzaakt door het uitgaanscentrum. (PG)

Smiley (60)

Maandag 17 augustus 2015
Peer - Smiley (60)ZoomSonja Sleurs fotografeerde deze smiley op de European Indian Motorcycle Rally in Cheltenham, Engeland.

62 ongevallen in weekendverkeer

Maandag 17 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 13%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jan Winters overleden

Zondag 16 augustus 2015
Peer - Jan Winters overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is vandaag Jan Winters overleden, de weduwnaar van Helena Kinable. Hij was 84 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Bertha Elens overleden

Zondag 16 augustus 2015
In WZC Sint-Antonius is Bertha Elens gisteren overleden. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Een interessante nieuwssite

Vrijdag 14 augustus 2015
Als we op het internet iets interessants vinden, dan melden we dat hier even. Zo ontdekten we pas de nieuwe nieuwssite ii.nl. Zeer sober, maar o zo overzichtelijk en goed gemaakt. Bovendien is ze gratis toegankelijk: even registreren en klaar is Kees.

Smiley (59)

Donderdag 13 augustus 2015
Peer - Smiley (59)Zoom                                                         (Foto Bart Timmermans)

Folder 'Pure paardenpracht'

Donderdag 13 augustus 2015
Peer - Folder 'Pure paardenpracht'ZoomTien Noord-Limburgse gemeenten hebben een kleurrijke folder gepubliceerd ter promotie van het ruiter- en mentoerisme in deze regio. De folder, ‘Pure paardenpracht - op ontdekking te paard' is te krijgen bij de toeristische dienst van de betrokken gemeenten. En dat zijn Meeuwen-Gruitrode, Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt en Peer, gemeenten die "een paradijs voor ruitervakanties" worden genoemd.

Smiley (58)

Dinsdag 11 augustus 2015
Peer - Smiley (58)ZoomDe supporters van Esperanza Pelt die zondag met de bus naar de wedstrijd tegen Francs Borains reden, zaten voortdurend tegen deze smiley aan te kijken... (Foto Rob Cuyvers)
Peer - Gratis nachtbussen van Pukkelpop naar huisZoomVijf Noord-Limburgse gemeenten (Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Peer, Neerpelt en Lommel)  leggen opnieuw ieder een 300 euro bij om nachtbussen in te leggen vanuit Pukkelpop. De bussen vertrekken na de laatste optredens tegenover de kerk van Kiewit en doen dan de gebruikelijke halteplaatsen in de deelnemende gemeenten aan. (Foto Kris Verduyckt)

86 weekendongevallen

Maandag 10 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jeanne Ketelbuters overleden

Zaterdag 8 augustus 2015
Peer - Jeanne Ketelbuters overleden
In het WZC Sint-Antonius  is gisteren Jeanne Ketelbuters overleden, de weduwe van Albert  Mertens. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (19 uur) plaats in de kerk van Peer-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Smiley (57)

Donderdag 6 augustus 2015
Peer - Smiley (57)ZoomEen afvalbak op de parkeerplaats van een supermarkt in Zuid-Frankrijk. (Foto Max Braak)

René Vanhout overleden

Donderdag 6 augustus 2015
Peer - René Vanhout overledenDinsdag is René Vanhout overleden, de echtgenoot van Martha Daniels. Hij was 66 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Lucie Deckers overleden

Donderdag 6 augustus 2015
Peer - Lucie Deckers overledenGisteren is Lucie Deckers overleden, de weduwe van Thieu Verschakelen. Zij was 90 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Peer-Centrum.

Oppassen met die televerkoop

Woensdag 5 augustus 2015
Bedrijven en particulieren worden dezer dagen opgebeld door mensen die zeggen te handelen voor de Cliniclowns. Ze bieden wijnpakketten of cava te koop aan en blijven aandringen, ook nadat je ze hebt afgewimpeld. Het gaat om oplichters. Op de website van de échte Clinclowns is een waarschuwing te lezen; daarin staat dat er momenteel mensen opgebeld worden om wijnpakketten te kopen maar dat dat niks met de Cliniclowns te maken heeft, want zij doen nooit aan televerkoop.
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Peer - Smiley (56)ZoomEen smiley van een wasmachine met een héél grote muil...

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Peer - Atalanta leidt in vlindertellingZoomUPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer