Het overige nieuws

Leve halloween

Zaterdag 31 oktober 2015
Peer - Leve halloweenZoomVeel jongeren gaan vanavond op halloweentocht. En daarbij is griezelen - en laten griezelen - de boodschap. Al hopen we voor hen dat ze zo'n vleermuis niet tegenkomen... (Foto Stefan Was)

'Verborgen parels van de bib'

Vrijdag 30 oktober 2015
Peer - 'Verborgen parels van de bib'ZoomIn oktober startte de bibcampagne 'Verborgen parels'. Bij aanvang stemde het bibliotheekpersoneel in heel Vlaanderen mee voor de 'TOP25 Verborgen Parels': Nederlandstalige titels van de 21ste eeuw die niet de nodig aandacht kregen. Vervolgens stemde het publiek op deze 25 'Verborgen parels'. Het resultaat is de gratis 'Verborgen parels-app'. Deze app bevat 15 prachtige boeken. Iedereen, zowel leden als niet-leden van de bibliotheek, kan deze app gratis downloaden en tot 20 januari deze 'Verborgen Parels' lezen.Doen! Verborgen parels
Het is maar dat je 't weet
Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO werd de kankerwaarschuwing, die vorige week werd gelanceerd voor bewerkt vlees, 'verkeerd geïnterpreteerd'. De gezondheidsorganisatie vraagt mensen niet om compleet te stoppen met het eten van vlees en raadt dat zelfs af, omdat vlees voedingsstoffen bevat. Wel kan de consumptie van bewerkt vlees - zoals worst en spek - beter worden beperkt.
Elk jaar past de NMBS haar tarieven aan volgens de bepalingen in het huidige beheerscontract. De prijs van de meest populaire producten blijft ongewijzigd. De prijsstijgingen gaan op 1 februari in:
Treinkaarten (abonnementen): de prijsstijging voor treinkaarten (trajecttreinkaarten, schooltreinkaarten, halftijdse treinkaarten en de formule Railease) bedraagt 1,41%.
Campuskaart: de prijs stijgt met 3,31% om de prijs van dit product opnieuw in evenwicht te (…) Het hele nieuwsbericht

WICO heeft een nieuwe directeur

Vrijdag 30 oktober 2015
Peer - WICO heeft een nieuwe directeurZoomVanaf 1 november wordt Bart Kerkhofs (foto) de nieuwe coördinerend directeur van de Noord-Limburgse scholengemeenschap WICO. Dat is bekendgemaakt na afloop van de samenkomst van de Raad van Bestuur van WICO vzw. Kerkhofs, voorheen de campusdirecteur van WICO campus Sint-Jozef in Lommel, volgt in die functie Koen Wils op. WICO wordt gevormd door zes secundaire scholen, 2 buitengewone secundaire scholen en een internaat, alle gelegen in Hamont-Achel, Lommel, Neerpelt en Overpelt.

Robert Bruyninckx overleden

Donderdag 29 oktober 2015
Peer - Robert Bruyninckx overledenGisteren is Robert Bruyninckx overleden, de echtgenoot van Jeannine Goossens. Hij was 76 jaar en wordt woensdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk van Peer-Centrum.

Winteruur in het recyclagepark

Dinsdag 27 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.

Jean Bosmans overleden

Dinsdag 27 oktober 2015
Peer - Jean Bosmans overledenZaterdag is Jean Bosmans overleden, de levensgezel van Madeleine Didden. Hij was 64 jaar. De afscheidsceremonie vindt donderdag (14 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn assen worden uitgestrooid op de begraafplaats van Peer-Centrum.

64 weekendongevallen in Limburg

Maandag 26 oktober 2015
Peer - 64 weekendongevallen in LimburgZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toneel door 'De Dommelbron'

Zondag 25 oktober 2015
Toneelkring 'De Dommelbron Linde-Wauberg' brengt dit jaar de komedie 'Alfred en Albert' van Carl Slotboom voor het voetlicht. De voorstellingen vinden plaats in 't Poorthuis op 27 en 28 november en 5, 6, 12, 13 en 19 december, telkens om 20 uur. Ticketverkoop start op maandag 2 november (via www.dedommelbron.be of telefonisch 0472 236630).
Met de invoering van de wintertijd komt er traditioneel een piek wat betreft inbraken. Bendes maken dankbaar gebruik van de vroege duisternis om hun slag thuis te halen. De meeste inbraken gebeuren trouwens in de vooravond als de mensen nog op het werk zijn. Extra waakzaamheid kan de komende winter dus zeker geen kwaad, zegt de politie.

Draai de klok een uurtje terug

Zaterdag 24 oktober 2015
Peer - Draai de klok een uurtje terugVannacht begint de wintertijd. Om 2u wordt de klok dus een uurtje teruggezet en meteen mogen we morgen een uur langer slapen.

Echte liefde

Zaterdag 24 oktober 2015
Tribunaliteiten
Het hart heeft zijn redenen die de rede niet kent. Toch moeten ambtenaren van de burgerlijke stand peilen naar de echtheid van de liefde van aanstaande echtparen. Zo was er een ambtenaar in de buurt van Turnhout die weigerde het huwelijk te voltrekken van een Nederlander die wilde trouwen met een Vietnamese. Hij dacht dat het koppel tijdelijk in België woonde om de strengere Nederlandse regels over gezinshereniging te omzeilen. Het ‘schijnkoppel‘ aanvaardde de weigering niet en uiteindelijk was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je zien in het donker!

Vrijdag 23 oktober 2015
Peer - Laat je zien in het donker!ZoomDe overschakeling op het winteruur is het begin van een risicovolle periode in het verkeer. Vooral voetgangers lopen dan meer risico op een ongeval. Van oktober tot november stijgt het aantal zware ongevallen tijdens de avondspits met 53 procent, van oktober tot december met zelfs 84 procent.
Ook de ernst van de ongevallen met voetgangers stijgt na de uurverandering: +180 procent. Meestal gaat het om ongevallen met een voetganger en een auto op een kruispunt. Nochtans (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Brebels overleden

Vrijdag 23 oktober 2015
Peer - Leo Brebels overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is vandaag Leo Brebels overleden, de echtgenoot van Louisa Winters. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken.

Studente valt door dakkoepel

Vrijdag 23 oktober 2015
Peer - Studente valt door dakkoepelZoomEen 21-jarige studente uit Bocholt raakte donderdagavond even voor middernacht zwaar gewond toen ze door de dakkoepel van een studentenhuis in de Windmolenveldstraat in Leuven viel. De studente was op bezoek bij een vriendin en zat samen met nog een aantal andere meisje op diens kot op de eerste verdieping. Het slachtoffer wilde op een gegeven moment een sigaret gaan roken en ging via de trap, langs de keuken naar de binnenkoer. Na het roken ging ze echter niet via de trap terug naar boven, maar (…) Het hele nieuwsbericht

De Lijn verhoogt enkele tarieven

Donderdag 22 oktober 2015
Vanaf 1 februari 2016 past De Lijn enkele tarieven aan. Abonnementen en dagpassen worden duurder. Het gaat om een verrekening van de gestegen levensduurte, aldus De Lijn. Correcties voor lage inkomens en bepaalde leeftijdsgroepen blijven behouden. De prijs van biljetten, lijnkaarten en sms-tickets verandert niet. Voor het DINA-systeem - waarbij mensen die hun auto wegdoen, korting krijgen op een jaarabonnement - wordt een alternatief gezocht.

RIMO op de bres voor minstbedeelden

Donderdag 22 oktober 2015
Peer - RIMO op de bres voor minstbedeeldenRIMO-Limburg heeft een distributieplatform opgericht dat overschotten inzamelt en via sociale organisaties ter beschikking stelt van de minstbedeelden. Het gaat niet alleen om voedingswaren maar ook om schoolartikelen en schoonmaak- en verzorgingsproducten.

20.000 euro noodhulp

Woensdag 21 oktober 2015
Begin september beheerste Aylan, de Syrische kleuter die de overtocht vanuit Turkije niet overleefde, het nieuws. Zijn foto werd een icoon voor de vluchtelingencrisis. Dagelijks zijn er nog mensen op de vlucht naar een veilige omgeving. Met de winter voor de deur worden de levensomstandigheden er niet beter op.
Vandaag besliste de deputatie van het Provinciebestuur Limburg, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10.000 euro vrij te maken. Dat geld wordt overgemaakt aan de vzw (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Brand verwoest houtverwerkend bedrijfVanochtend heeft een felle brand een houtverwerkend bedrijf aan de Galgenbergstraat in Bocholt verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer kon een aanpalend bedrijf en een achtergelegen loods vrijwaren. Door de brand kwam de buurt zonder elektriciteit te zitten.

Het bisdom Hasselt heeft dit jaar één nieuwe priesterkandidaat. Het bisdom Gent ook. Het bisdom Brugge heeft er 3, het bisdom Antwerpen géén. Het tweetalige aartsbisdom Mechelen-Brussel heeft drie nieuwe Nederlandstalige kandidaten.

Erik Hamal overleden

Dinsdag 20 oktober 2015
Peer - Erik Hamal overledenGisteren is in het UZ Gasthuisberg in Leuven Erik Hamal overleden. Hij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
 

'SOS Politiehulp': bel de politie

Maandag 19 oktober 2015
Peer - 'SOS Politiehulp': bel de politieZoomStaat er 'SOS politiehulp' op een van de bussen van De Lijn? Dan heeft de chauffeur op de noodknop gedrukt, meldt De Lijn op haar Facebookpagina. "Verwittig in dat geval meteen de politie en geef de positie van het voertuig en het voertuignummer (4 of 6 cijfers op de voor- of achterkant van het voertuig) door. Zo kan de politie snel reageren," aldus de openbaar vervoermaatschappij. (Foto De Lijn)

59 ongevallen in het weekend

Maandag 19 oktober 2015
Peer - 59 ongevallen in het weekendZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 41 met stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 26 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Peer - Welzijnszorg trapt campagne 2015 afWelzijnszorg geeft woensdag in Hasselt het startschot voor zijn campagne 2015 in Limburg. Slogan van de campagne is 'Een toekomst zonder armoede'. Welzijnszorg pleit onder meer voor middelen voor bewegings- en voedseldeskundigheid op maat van mensen in armoede en voor betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Nog even, voor het slapen gaan

Vrijdag 16 oktober 2015
Uit de ruimte


Want de NASA verspreidde bovenstaand filmpje: de aarde, gezien vanuit het International Space Station. Wat is de aarde mooi! 

Heet u Gijsbers?

Vrijdag 16 oktober 2015
Een mail: "Ik ben op zoek naar familieleden van de Belgische tak Gijsbers. In 1850 heeft een lid van deze familie, Willem Gijsbers, zich vanuit Nederland in Sint-Huibrechts-Lille gevestigd. Afstammelingen van deze Willem Gijsbers wonen o.a. in Hechtel, Helchteren en mogelijk ook in Beringen en in andere buurgemeenten. Nu ben ik samen met twee andere familieleden bezig met het maken van een boek over onze familie. Omdat we ook de familietak Gijsbers in België op de hoogte willen stellen van de komst (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 3000 leerlingen bij het NIKO

Donderdag 15 oktober 2015
Het NIKO heet officieel al vier maanden eigenlijk "Kunstacademie Noord-Limburg", maar dat is zo lang in een titel. In ieder geval, die Kunstacademie heeft dit schooljaar meer dan 2000 leerlingen ingeschreven, meldt ze vanavond. Dat is een record. Het gaat daarbij alleen over de leerlingenaantallen van de afdeling 'podiumkunsten': muziek, theater en dans. Tel daarbij nog meer dan 1000 leerlingen beeldende kunst die ook deel uitmaken van de Kunstacademie Noord-Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Tom Lanoye?

Woensdag 14 oktober 2015
Peer - Gratis naar... Tom Lanoye?Vrijdagavond is auteur Tom Lanoye te gast in CC Palethe in Overpelt. Hij brengt daar 'Niemands Land/ Overkant - gedichten uit de grote oorlog'. Alvast in Nederland maakte hij daarmee veel indruk: "Met dank aan Lanoye – hij heeft al zijn talent, vindingrijkheid en taalgevoel gebruikt om prachtige poëzie over de afschuwwekkende oorlog te maken,” schreef de PZC.
De Eerste Wereldoorlog wordt ook wel ‘the Literary War’ genoemd, omdat er zoveel gedichten (…) Het hele nieuwsbericht

Weer kouderecord

Woensdag 14 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Tussen 11u en 12u liep de temperatuur in Kleine Brogel vandaag terug van +3.6°C naar +3.0°C. Voor 14 oktober is dit een extreem lage waarde, schrijft weerman Ruben Weytjens op zijn website. "Nooit eerder sinds het begin van de waarnemingen was het zo koud rond deze tijd van het jaar. Dit terwijl we wereldwijd gemiddeld genomen het warmste jaar ooit meemaken."

75 weekendongevallen

Maandag 12 oktober 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 17%) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
In Overpelt gaat een man de huizen af waarbij hij zich als deur-aan-deur verkoper voor de beschutte werkplaats Bewel presenteert. Hij is mogelijk ook actief in andere gemeenten. De man verkoopt onderhoudsproducten tegen een zeer hoge prijs. De opbrengst zou naar Bewel gaan. Maar Bewel laat weten dat zij niet aan deur-aan-deurverkoop doen en dat deze persoon geen enkele band met de organisatie heeft.
Als u deze man aan de deur krijgt, of als hij u al opgelicht heeft, kan u contact opnemen met de lokale politie om aangifte te doen. Met deze informatie kan de politie een onderzoek opstarten.
Tribunaliteiten
Na 28 jaar huwelijk verliet een man zijn vrouw, om nooit meer van zich te laten horen. Pas 17 jaar later kwam het tot een echtscheiding en de vrouw eiste van haar ex, die kapitein was geweest op de lange omvaart, een uitkering na echtscheiding van 300 euro per maand. Maar, de man was ondertussen 76 jaar oud en volgens het hof van beroep van Antwerpen was de vrouw economisch sterker dan haar man. Geen onderhoudsgeld dus. Waarop de vrouw een schadevergoeding eiste van 300 euro per maand, omdat de man haar en drie (…) Het hele nieuwsbericht

Willy De Potter overleden

Zaterdag 10 oktober 2015
Peer - Willy De Potter overledenDonderdag is Willy De Potter overleden. Hij was 53 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Grensgevallen
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd dat ze met ingang van februari 2016 vluchten gaat uitvoeren naar München (Duitsland) en Praag (Tsjechië). De route van Eindhoven naar München zal 11x per week worden gevlogen (maandag tot en met vrijdag 2x per dag en één vlucht op zondag) en de vlucht van Eindhoven naar Praag 6x per week (alle dagen behalve zondag). Transavia vliegt beide routes met een moderne Boeing 737-700 (149 stoelen) of Boeing 737-800 (189 stoelen). Start van de routes is vrijdag 19 februari 2016.

15.000 Limburgers extreem arm

Donderdag 8 oktober 2015
In vier haar tijd is de armoede in Limburg met 5 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Rimo Limburg. Eén op zeven Limburgers leeft onder de armoedegrens. 120.000 Limburgers hebben het financieel moelijk. 15.000 Limburgers leven zelfs in extreme armoede. De kinderarmoede in Limburg bedraagt 11 procent.

Jaak Peeters overleden

Donderdag 8 oktober 2015
Peer - Jaak Peeters overledenGisteren is Jaak Peeters overleden, de weduwnaar van Irène Willems. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Hans Eichhorn overleden

Woensdag 7 oktober 2015
Peer - Hans Eichhorn overledenGisteren is Hans Eichhorn overleden, de echtgenoot van Bep Burggraeve. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.

Rudy Schrayen overleden

Woensdag 7 oktober 2015
Peer - Rudy Schrayen overledenGisteren is Rudy Schrayen overleden, de echtgenoot van Irène Slegers. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt  zaterdag (15 uur) plaats in de decanale kerk van Peer. Vrijdag (20.30 uur) is er daar een avondwake.

Het wordt kouder

Woensdag 7 oktober 2015
Een krachtig hogedrukgebied bouwt zich de volgende dagen op over de Scandinavische landen en stuurt na het weekend koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. De maxima komen een heel stuk lager uit en de kans op grondvorst neemt toe. Er is wel meer ruimte voor de zon. Op korte termijn zijn er eerst nog veel wolken met kans op een druppeltje regen.

Met de groeten uit... Voeren

Woensdag 7 oktober 2015


Naar dit filmpje blijf je kijken. Het is gemaakt door Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en het is ondertussen genomineerd voor het Belgisch filmfestival voor natuurfilms. Frederik maakte een mooie reportage over een familie dassen in Voeren die op zoek is naar voedsel. Hoe ze die regenwormen uit de grond trekken! Frederik is bij de 14 genomineerden bij de niet-professionele filmmakers. Zaterdag weten we of hij gewonnen heeft. UPDATE 11/10: de film heeft de prijs "Coup de Pouce" behaald. Proficiat, Frederik!

Truike Taens overleden

Dinsdag 6 oktober 2015
Peer - Truike Taens overledenZondag is Truike Taens overleden, de weduwe van Louis Ceyssens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Alinda Evens overleden

Dinsdag 6 oktober 2015
Peer - Alinda Evens overledenIn Wijchmaal is zaterdag Alinda Evens overleden, de echtgenote van Mathieu Van Helden. Zij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.
Peer - Bibliotheek wordt 'Mijn bibliotheek'ZoomVandaag ging ‘Mijn Bibliotheek’ van start in alle Limburgse bibliotheken die aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dat houdt in dat alle bibliotheekdiensten voortaan online op één plaats kunnen gebruikt worden. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren - vanaf nu doe je dat via deze link, waarbij je je eerst moet registreren. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel . Daarbij vielen 21 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In 8 gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Peer - Woensdag mogelijk staking bij De LijnDe Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.

Jan Lemmens overleden

Maandag 5 oktober 2015
Peer - Jan Lemmens overledenZaterdag is Jan Lemmens overleden, de echtgenoot van Paula Driessens. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Pluto's ovale maantje

Vrijdag 2 oktober 2015
Uit de ruimte
Peer - Pluto's ovale maantjeZoomEigenlijk ziet Charon, de grootste maan van Pluto, er uit als een groot grijs ei. Op 14 juli stond Pluto het dichtst bij de aarde en kreeg de NASA deze foto binnen. Charon heeft een diameter van 1214 kilometer, dat is ongeveer 1/10de van die van de aarde, maar liefst de helft van de diameter van Pluto zelf. Dat maakt Charon de grootste satelliet van de planeten in ons zonnestelsel. Mooi te zien op de foto is de gordel van breuken en canyons die de zuidelijke vlaktes van het noordelijke terrein scheidt. (Foto-credits: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute)
Peer - WICO: nog geen opvolger voor Koen WilsDe scholengroep WICO heeft in eigen rangen geen opvolger gevonden voor coördinerend directeur Koen Wils, die sinds donderdag actief is bij de christelijke onderwijsvakbond COC. De scholengroep heeft nu een advertentie geplaatst in enkele kranten en hoopt vóór 12 oktober sollicitaties binnen te krijgen voor "een leiderstype met moreel gezag die mensen kan motiveren en laten samenwerken".

Liesje Sallaerts overleden

Vrijdag 2 oktober 2015
Peer - Liesje Sallaerts overledenGisteren is Liesje Sallaerts overleden. Zij was 61 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Jaeken.
Het is maar dat je 't weet
Wie werkloos is, maar vrijwilligerswerk uitvoert, is opmerkelijk gezonder dan wie werkloos is, maar geen vrijwilligerswerk uitvoert. Dit kwamen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, Stockholm universiteit, en de Katholieke Universiteit Leuven te weten door 717 personen op te volgen over een periode van twee jaar. Wat bleek uit de studie? Werklozen die vrijwilligerswerk uitvoeren, roken minder, drinken minder alcohol en hebben een minder hoge bloeddruk, in vergelijking met werklozen die geen (…) Het hele nieuwsbericht

Buitenlanders in Limburg

Donderdag 1 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Van de buitenlandse bevolking in Limburg - 82.669 personen, op 1 januari jl. - is meer dan de helft Nederlander (54,1%). In Noord-Limburg vertegenwoordigen de Nederlanders zelfs 80,6% van alle niet-Belgen. In het Maasland is dit 69,7%, in Zuid-Limburg 50,6% en in West-Limburg 24,5%. Hiermee hebben de Nederlanders de Turken, traditioneel het belangrijkst in aantal, naar de tweede plaats verwezen. In  Midden-Limburg hebben de Italianen met 25,8% nog steeds het grootste aandeel van de (…) Het hele nieuwsbericht
Van 10 november tot 3 december heeft in ’t Pelterke in Overpelt opnieuw ‘Budget4life’ plaats, een interactieve tentoonstelling rond budget en koopkracht voor leerlingen van het 6de en 7de secundair onderwijs. Zij leren er de basisprincipes van budgetteren maar ook de gevaren en gevolgen van schuldenlast. Jongeren hebben immers vaak geen idee van wat het kost om op eigen benen te staan. ‘Budget4life’ is als preventie-initiatief in de schuldhulpverlening een organisatie (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer