Het overige nieuws

Peer - Jean-Pierre Vranken overledenGisteren is Jean-Pierre Vranken overleden, de echtgenoot van Rina Camps. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (21-21.30 uur).

Louis Ulenaers overleden

Zaterdag 30 juli 2016
Peer - Louis Ulenaers overledenGisteren is Louis Ulenaers overleden, de weduwnaar van Emma Dillen. Hij was 92 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.
De aanwezigheid van een aantal vermaarde fokkerijen in onze provincie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat heel wat mensen de paardensport, hetzij recreatief, hetzij professioneel beoefenen. Dit maakt dat in Limburg 15 % van het Vlaamse totaal oftewel meer dan 20.000 paarden worden gehouden.
De sterke groei van de paardenhouderij leidt ertoe dat steeds meer stallen en faciliteiten in het landschap verschijnen en dat fokkerijen, africhtingsstallen, rijhallen, dierenartsenpraktijken worden gebouwd om aan deze economische sector gestalte te geven.

Mia Daens overleden

Vrijdag 29 juli 2016
Peer - Mia Daens overledenVandaag is Mia Daens overleden, de echtgenote van Jos Gielen. Zij was 73 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en het begraven van de urne op de begraafplaats van Linde-Peer vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Zander Lemmens overleden

Vrijdag 29 juli 2016
Peer - Zander Lemmens overledenGisteren is de uit Grote Brogel afkomstige Zander Lemmens overleden, de echtgenoot van Anna Brebels. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Peer - Politie wijst op uitrusting motorrijdersDe politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Anna Goossens overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Peer - Anna Goossens overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige Anna Goossens overleden, de echtgenote van Henri Sleurs. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zondag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel.

Liza Houben overleden

Maandag 25 juli 2016
Peer - Liza Houben overledenDonderdag overleed in Balen de uit Grote Brogel afkomstige Liza Houben, de weduwe van Clé Thys. Zij was 87 jaar. De afscheidsdienst gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Lozen vindt in intieme kring plaats. Online condoleren:condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nieuwe bvba: JF Projects

Zondag 24 juli 2016
Joery Foerier uit Peer heeft de bvba JF Projects opgericht. De bvba, met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro, is gevestigd aan de Maastrichterdijk in Peer. Tot het doel van vennootschap behoren onder meer plafonneer-, cementeer- en alle andere pleisterwerken én groot- en kleinhandel in bouwproducten en -materialen.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Peer - EngelenstemZoomVandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Lène Daens overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Peer - Lène Daens overledenIn WZC De Vierde Wand in Genk is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Lène Daens overleden, de weduwe van Eduard Boonen. Ze was 78 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hechtel. Laatste groet: dinsdag van 19 tot 20u in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zware schade na blikseminslag

Vrijdag 22 juli 2016
Aan de Kreyelerstraat in Bocholt sloeg deze voormiddag de bliksem in op een huis, met brand tot gevolg. De woning is zwaar beschadigd. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Bree die assistentie kreeg van de voorpost Neerpelt.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.
Het is maar dat je 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Jansen overleden

Woensdag 20 juli 2016
Peer - Frans Jansen overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Frans Jansen overleden, de echtgenoot van Alice Jansen. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroetingsmoment; vrijdag (19-19.30 uur) in funerarrium Witters in Eksel.

Vier nieuwe handelszaken

Woensdag 20 juli 2016
Peer heeft er vier nieuwe handelszaken bijgekregen: Western Saloon Pony Express in de Aardstraat; Pop-up ijscafé Vanille & Co, Breugelhoeve, Weyerstraat; Zoet & Stoer, kinderkleding, Noordervest én Altroplus en DVV Verzekeringen aan het Drossaardplein.
Peer - Strijkorkest Ponticello in PolenZoomHet strijkorkest Ponticello van Kunstacademie Noord-Limburg is net terug van een concertreis in Polen. Een week met een gevarieerd programma, met vele repetities, maar ook met momenten van ontspanning waaronder een bezoek aan het grootste kasteel van Silezië, slot Fürstenstein. Tijdens deze reis werden er 3 concerten gespeeld, met als hoogtepunt het slotconcert in het kasteel van Lagow, zeer gesmaakt door het Poolse publiek dat de muzikanten bedankte met een staande ovatie. Maar helaas, de geweldige reis zit er ondertussen weer op...

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Peer - Een prettige vakantie!Zoom(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

Inbrekers nee, Pokémon ja

Dinsdag 19 juli 2016
Peer - Inbrekers nee, Pokémon jaZoomOndanks alle negatieve geluiden ziet de politie van Roosendaal de Pokémon Go-rage ook positief in, meldt Omroep Brabant. Sterker nog: de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen. Spelers worden opgeroepen om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémon-jacht verdachte situaties tegenkomen, het nummer 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go-spelers, die tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en/of een signalement van een verdacht persoon", aldus een woordvoerster van de politie in Roosendaal.

Fons Peeters overleden

Dinsdag 19 juli 2016
Peer - Fons Peeters overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Grote Brogel afkomstige Fons Peeters overleden, de echtgenoot van Jeanne Beckers. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een plechtigheid (om 14u) in aula De Sprink, Brogelerweg 24 in Bocholt. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Herent.

Tips bij hitte en ozonpieken

Dinsdag 19 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Momenteel heersen er extreme temperaturen. Op dergelijke dagen blijf je de hitte de baas door voldoende te drinken, lichamelijke inspanning te beperken en voor verkoeling te zorgen. Deze eenvoudige tips kunnen ongemak en gezondheidsrisico’s voorkomen:
- Drink voldoende. Drink meer water dan gewoonlijk: minstens 1.5 liter in rust. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden, gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Drink (…) Het hele nieuwsbericht
Het is vakantie en dat is te merken aan het relatief lage aantal verkeersongevallen afgelopen weekend in de provincie. In totaal telde de politie er 48. Daarbij vielen 1 zwaar- en 16 lichtgewonden. De ongevallen leidden tot 36 ademtesten waarvan er liefst 9 (of 25 procent!) positief uitvielen. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vakantie in Zwitserland?

Maandag 18 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Ha, u gaat op vakantie in Zwitserland? Dat land is geen lid van de EU en dat laat zich merken in de GSM-tarieven. In de EU-landen betaalt u voor surfen op het internet 6,1 cent per megabyte; in Zwitserland is dat liefst 14,52 euro per megabyte of 238 keer zoveel! Bellen in Zwitserland kost 2,75 euro per minuut, in de EU-landen is dat slechts 6,1 cent per minuut. Een smsje sturen in Zwitserland kost 75 cent, in de EU-landen is dat 2,4 cent. Dat scheelt allemaal een slok op een borrel!

Wijn in plaats van melk

Maandag 18 juli 2016
Vandaag gelezen
Jean-François Baele in Bovesse (provincie Namen) deed de koeien weg op de familieboerderij, tien jaar geleden, toen hij 23 was. Hij maakte er een succesvol wijnbouwbedrijf van. Nu produceert hij op 13,5 hectare allerlei wijnen zoals de Ry d'Argent, 145.000 flessen per jaar, die ook prijzen wint. Een daarvan is de rode, van de Dornfelder-druif. Prijsidee: van 10 tot 16 euro. Het klimaat hier is geschikt voor wijnbouw, zegt Jean-François, en er zijn dus goede kansen voor boeren die wat anders willen. Dan moeten ze wel wat willen bijleren en wat extra inspanningen willen doen, maar voor overstappers liggen ook volop subsidies klaar. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Onwetende suikerzieken opgespoord

Donderdag 14 juli 2016
Tegen 2030 zal naar schatting 1 op 10 volwassen Belgen aan suikerziekte (diabetes) lijden. Volgens de Diabetes Liga weet 1 op 3 diabeten niet eens dat hij/zij de aandoening heeft. Daarom lanceerde het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) ‘TakingCare’: een proefproject dat onwetende diabetici trachtte op te sporen.
Dit project werd gedurende drie weken uitgerold in 10 apotheken in Houthalen-Helchteren, met als doel ‘onwetende’ diabetici op te sporen. In totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Minister van Toerisme Weyts investeert meer dan € 340.000 in 13 Limburgse vakantieverblijven. Dankzij deze gerichte steun kunnen Limburgse uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek.De uitbaters kunnen zo de nodige moderniseringswerken laten uitvoeren. Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek bouwt bijvoorbeeld een nieuw sanitair blok, met speciaal verlaagde toiletten en lavabo’s voor kinderen. Jeugdverblijfcentrum Heuvelsven in (…) Het hele nieuwsbericht

Bijen blij met bloemenweiden

Woensdag 13 juli 2016
Peer - Bijen blij met bloemenweidenZoomEnkele jaren geleden legde de stad Peer een aantal bloemenweides aan om de bijen een kans te geven om te overleven. Het initiatief heeft zijn doel niet gemist. (foto: Josh)
Het aantal starters scheert hoge toppen in 2016. Voor de zesde maand op rij kent Limburg het hoogst aantal starters sinds 2011. In juni tikten we af op 283 starters. In totaal ligt het aantal starters voor de eerste helft van 2016 nu al op 2.968. Dat zegt Voka.
Met bijna 3.000 startende ondernemingen in de eerste zes maanden van 2016 ligt het aantal starters maar liefst 26 procent hoger dan de eerste jaarhelft van 2015. In 2016 ligt het aantal starters elke maand hoger dan de cijfers van de voorbije jaren. Een opsteker voor de Limburgse economie. 2015 was al een recordjaar wat het aantal Limburgse starters betreft sinds 2011. In totaal waren er in 2015 5.118 starters.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 20 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 36 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Muziek op de markt

Zondag 10 juli 2016
Peer - Muziek op de marktZoomVanavond was het muziek op de markt met een optreden van The Sham. Het evenement trok veel jongeren. (foto: Josh)
Peer - Western saloon geopend in Grote BrogelZoomJosiane en Guy hebben aan de Aardstraat in Grote Brogel een Western saloon geopend. (foto: Josh)

Bussenproducent EOS Coach in Bree gaat per 15 augustus definitief dicht. 161 werknemers verliezen hun werk. Op 15juli wordt er  in het bedrijf de laatste dag gewerkt.

Peer - Rommelmarkt op Baan naar BreeZoomFotograaf Josh Vandijck schoot dit kiekje op de rommelmarkt op de Baan naar Bree.
Peer - Poes keek recht in camera fotograafZoomTerwijl Jos Vandijck bloemen fotografeerde op de Zuidervest keek deze poes recht in zijn camera. "Mag ik ook op Internetgazet?", liet zij verstaan.

Alex Gijbels overleden

Zaterdag 9 juli 2016
Peer - Alex Gijbels overledenDonderdag overleed de uit Peer afkomstige Alex Gijbels, de echtgenoot van Arlette Drieskens. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kiewit (Hasselt).
Peer - Sint-Jacobskruid bloeit in wegbermenZoomIn de Peerse wegbermen bloeit er momenteel heel wat Sint-Jacobskruid, stelde fotograaf Josh Vandijck vast, die echter niet blij is het maaien van de bermen.

Peer - Natuurpunt voert beheerswerken uitZoomIn de maanden mei en juni werden er door de vrijwilligers van Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode & Peer geen regulaire beheerwerken uitgevoerd. Wel worden er, waar nodig, onderhoudswerken uitgevoerd.
In juli en augustus worden wekelijks op een avond beheerswerken uitgevoerd. Voor dit jaar zal het hoofdzakelijk de bestrijding van reuzenbalsemien zijn. Er werd vertrokken van Vliegeneinde en wekelijks wordt een traject verder stroomafwaarts gedaan. Ook de haag snoeien rond het Monshof (foto) staat op programma.
Peer - Weekend al feestelijk ingezetZoom"Ik heb het weekend alvast ingezet. Niets tegen mijn vrouw zeggen want het was lekker". (Foto: Josh)
Peer - Ook honderdjarige lust nog ijsZoomGisteren was het weer ijsnamiddag in de Schommel. Ook Jaak kon er nog erg van genieten. Hij is inmiddels 100 jaar en drie maanden oud! (Foto: Josh)

Peer - Kamperfoelie in bloei aan PoorthuisZoomWie het Poorthuis binnenloopt zal deze kamperfoelie-lonicea, zien bloeien. (Foto: Josh Vandijck)

Lieske Gijbels overleden

Donderdag 7 juli 2016
Peer - Lieske Gijbels overledenVandaag is de uit Kleine Brogel afkomstige Lieske Gijbels overleden, de weduwe van Toine Baers. Zij was 84 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

De verkoop van woningen en ander vastgoed in Limburg piekt. Het aantal transacuies stijgt in onze provincie met een kwart, meldt TVL. Dat er meer huizen verkocht worden heeft onder meer te maken met de lage rentestanden.

Minder restafafval ingezameld

Donderdag 7 juli 2016
In 2015 zamelde Limburg.net 115.196 ton restafval in (131,5 kg/inwoner). Dit is 776 ton minder restafval dan in 2014. Hiermee blijft Limburg.net ruimschoots onder het streefgewicht van 150 kilo per inwoner dat werd opgenomen in het uitvoeringsplan ‘Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen’.  
Naast restafval werd er 12.619 ton pmd (14,4 kg/inwoner), 58.880 ton papier en karton (67,2 kg/inwoner), 140.736 ton groenafval (160,6 kg/inwoner) en 23.169 ton holglas (26,4 (…) Het hele nieuwsbericht

Klauteren zoals eekhoorntjes

Donderdag 7 juli 2016
Peer - Klauteren zoals eekhoorntjesZoomHet wandelgebied Resterheide kreeg er onlangs weer een troef bij. De avontuurlijke Eekhoorntjeskronkel werd volledig vernieuwd. Zo kunnen de kinderen zich weer veilig uitleven op de prachtige wandelroutes op de grens van Hechtel-Eksel en Peer. Onlangs opende er ook de eerste Peerse hondelosloopzone.
Naast de langere landschapsroutes kan je in natuurgebied Resterheide ook een aantal kindvriendelijke, educatieve routes bewandelen. De recent vernieuwde Eekhoorntjeskronkel (0.5 km), (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Roodborstje wou graag op de fotoZoom"Vanop het terras van de Begijnenvijvers, probeerde dit roodborstje mijn aandacht te trekken. Het wilde zo graag op de foto, voor internetgazet. En zie..het is hem goed gelukt", meldt Josh Vandijck.
Peer - 65 verkeersongevallen in  LimburgIn Limburg gebeurden afgelopen weekend 65 verkeersongevallen waarvan 17 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 44 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 18 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.


Peer - Mariaziekenhuis: 2015 in cijfersZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt waren er vorig jaar 185.485 consultaties en 31.504 dagbehandelingen. Er gebeurden 18.171 ingrepen en er waren 991 bevallingen. In het ziekenhuis verbleven 15.140 patiënten. De gemiddelde verblijfsduur bedroeg 6,5 dagen en de gemiddelde bezettingsgraad van het ziekenhuis bedropeg 80,97 procent. Er waren 22.872 aanmeldingen op spoed. In het ziekenuis boden zich 28 verschillende nationaliteiten aan. Het aantal vrouwelijke patiënten bedroeg 58 procent, het aantal mannelijke- 42 procent.
In vergelijking met juni 2015 is vorige maand de werkloosheid in Limburg met 7,9 procent gedaald. Voor het eerst sinds november 2012 telt Limburg minder dan 30.000 werkzoekenden. Dat meldt TVL.
Peer - Stad verkoopt kasseien: 3000m² in één keerZoomBegin augustus starten de werken voor de aanleg van de fietsstraat in het stadscentrum. De kasseien worden er vervangen door een wegdek in beton. De stad biedt de kasseien in het stadscentrum te koop aan. Het gaat om ruim 3.000 m² die in één lot per opbod verkocht worden.
De inzetprijs bedraagt 7 euro/m², inclusief opbraak, maar exclusief transport. Meer info
Jongeren (van 1ste leerjaar t.e.m. 2de middelbaar) kunnen in Peer deelnemen aan het vakantievoetbal. In kleine ploegen speel je ‘pleintjesvoetbal’ op dinsdag en donderdag 5, 7, 12 en 14 juli en 2, 4, 9 en 11 augustus, telkens van 10 tot 12 uur. Wel vooraf inschrijven bij de Sportdienst in ‘t Poorthuis, tel. 011 61 07 00 of via www.peer.be/sporten. Details: terreinen Racing Peer, Lindebosstraat; kostprijs: 2 euro (administratie + verzekering) + 1 euro per dag (consumptie inbegrepen).
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer