Het overige nieuws

Heropleving Limburgse economie

Woensdag 30 november 2016
Het gaat goed met de Limburgse economie. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Het ongezien hoog aantal starters, de stijging in de niet-residentiële bouw én de automobielsector zorgen ervoor dat 2016 eindigt met een positieve noot. De krimp in onze economie de voorbije maanden wordt zo definitief van tafel geveegd, klinkt het.

Toelating nodig voor vuurwerk

Woensdag 30 november 2016
Voor het afsteken van vuurwerk heb je in Peer de expliciete toelating van de burgemeester nodig, ook als je dat op privédomein wilt doen. In de praktijk wordt zo'n toelating enkel gegeven voor uitzonderlijke evenementen, waarbij men beroep doet op een gespecialiseerde firma die strenge veiligheidsnormen hanteert. Dit verbod geldt het hele jaar door, en is ook van toepassing op lampions (de zogenaamde wensballonnen), voetzoekers, thunderflashes, en knal- en rookbussen.

Roger Welkenhuysen overleden

Woensdag 30 november 2016
Peer - Roger Welkenhuysen overledenZaterdag is Roger Welkenhuysen overleden. Hij was 61 jaar. De afscheidsviering vindt zaterdag (14 uur) plaats in aula Omega in Peer.

Henri Lemmens overleden

Woensdag 30 november 2016
Peer - Henri Lemmens overledenMaandag is Henri Lemmens overleden, de weduwnaar van Jacqueline Cuypers en de levensgezel van Annie Mentens. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Zware brand bij loonwerker

Dinsdag 29 november 2016
In een loods van loonwerker Partoens Agro Service aan de Panhovenstraat in Bree heeft deze namiddag een zware brand gewoed. Meerdere tractoren zijn vernield. Omdat de brand met een felle rookontwikkeling gepaard ging riep de politie omwonenden op ramen en deuren gesloten te houden. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Brons voor Tuinen Hendrix

Maandag 28 november 2016
De Vereniging Betere Tuinaanleggers Limburg heeft de beste projecten van het afgelopen jaar bekroond. In de categorie 250 - 1.000 vierkante meter behaalde Tuinen Hendrix brons.

70 weekendverkeersongevallen

Maandag 28 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 70 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 11 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 36 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
De provinciebelastingen blijven volgend jaar ongewijzigd. De provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing van het Vlaams gewest bedragen 400. Het tarief van de algemene provinciebelasting gezinnen blijft behouden op 35 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering of een leefloon betalen een sociaal tarief van 17,5 euro.  Ook de algemene provinciebelasting voor bedrijven blijft in 2017 dezelfde.

Wat zegt de Sint?

Zondag 27 november 2016
Peer - Wat zegt de Sint?ZoomEr zijn geen zekerheden meer, want al vaak zie je rond deze tijd een versierde kerstboom opduiken, en Sinterklaas is nog niet geweest! Dat is ook cartoonist Stijn Lodewijks niet ontgaan. Maar hij liet één tekstballonnetje open voor de Internetgazetlezers. Hoe reageert Sinterklaas op de opmerking van Zwarte Piet? De inzender van het beste tekstje wint een dvd, of een boek! Mail uw inzending vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com.

Laagste belastingen in Hamont-Achel

Zaterdag 26 november 2016
Van de gemeenten in Noord-Limburg scoort Hamont-Achel het best inzake gemeentebelastingen. Dat blijkt uit een vergelijking die vandaag in Het Nieuwsblad wordt gemaakt. In Hamont-Achel bedraagt de aanvullende personenbelasting 6 procent terwijl de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing op 995 uitkomen. Overpelt staat tweede met resp. 6% en 1176 opcentiemen, Lommel 3de met 6% en 1300 opcentiemen. In Neerpelt gaat het al om 7% en 1250 opcentiemen, in Hechtel-Eksel om 8% en 1100 opcentiemen en in Peer om 8,5% en 1550 opcentiemen.

Hij won de DVD

Zaterdag 26 november 2016
Peer - Hij won de DVDZoomWie won de DVD? Peter Testelmans! Hij vulde het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks in met bovenstaand tekstje. Hij mag van ons dan ook de dvd verwachten. Morgen een nieuwe opgave!

Licht in donkere dagen

Vrijdag 25 november 2016
Peer - Licht in donkere dagenZoomRuim 800 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar waaronder heel wat Noord-Limburgers hebben vanavond deelgenomen aan een fakkeltocht doorheen het centrum van Hasselt. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de advent samen licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.    
De fakkeltocht is een jaarlijks initiatief van IJD Hasselt - de dienst voor jongerenpastoraal van het (…) Het hele nieuwsbericht

Succes voor wetenschapsacademie

Vrijdag 25 november 2016
Kinderen warm maken voor technologie door hen spelenderwijs te leren over techniek. Dat is wat de techniek- en wetenschapsacademie van de hogeschool UC Leuven Limburg nu al drie jaar doet. En met succes, want zopas schreven zij de 35.000ste deelnemer in voor één van hun workshops in Houthalen.

Noliko mag uitbreiden

Woensdag 23 november 2016
Het groentenverwerkend bedrijf Noliko in Bree mag van het provinciebestuur uitbreiden met 7 ha. In december loopt er een openbaar onderzoek over de uitbreidingsplannen. Daarna moet de provincieraad zich definitief uitspreken over de uitbreiding. Noliko stelt nu zo'n 800 personen te werk. Door de uitbreidingsplannen zal de tewerkstelling er wellicht toenemen.

Johan Sieben overleden

Dinsdag 22 november 2016
Peer - Johan Sieben overledenZondag is Johan Sieben overleden, de weduwe van Gertrudis Van Bogaert. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken.
Peer - Ondertussen, tijdens een politiecontrole...ZoomHet aantal inbraken blijft stijgen, las Fobie in de kranten.

Werken op Kempische Steenweg

Dinsdag 22 november 2016
Het is maar dat je 't weet
De werkzaamheden ter hoogte van de vertakking (N74, N72, N715b) in Zonhoven lopen op hun einde. Van vrijdag 25 november tot en met maandag 28 november zal het Agentschap Wegen en Verkeer in de volledige werkzone asfalteringswerken uitvoeren en de verkeerslichteninstallaties op de twee kruispunten plaatsen en in dienst nemen. Om deze werken tijdig af te kunnen ronden, zal de aannemer vanaf vrijdagochtend 04.00 uur tot maandagmiddag 15.00 uur zowel overdag als ‘s nachts werken. Er zal (…) Het hele nieuwsbericht

53 positieve ademtesten

Maandag 21 november 2016
Het afgelopen weekend werd in Limburg in het totaal bij 2.054 bestuurders een ademtest afgenomen. 53 van deze ademtests (of 3 %) waren positief. Er werd van 12 bestuurders een drugstest afgenomen, 8 testen  waren positief.  3.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 18 % procent van de voertuigen of 631 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid. Naast de overtredingen op alcohol, snelheid en drugs werden ook nog 76 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 22 (…) Het hele nieuwsbericht

Eet meer Limburg!

Maandag 21 november 2016
Peer - Eet meer Limburg!ZoomVandaag werd in de hotelschool van Hasselt voor het derde jaar op rij de campagne 'Eet meer Limburg' voorgesteld aan twintig ambassadeurs. De Internetgazet is er daar één van.
"Wie tijdens de eindejaarsfeesten verrassend en lekker uit de hoek wil komen, kan dat met het menu van ‘Eet meer Limburg’. Door producten van een 30-tal producenten op deze smakelijke manier aan te prijzen, geraakt de consument verder vertrouwd met het rijke aanbod aan lokale landbouwproducten in (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vrolix overleden

Maandag 21 november 2016
Peer - Maria Vrolix overledenGisteren is Maria Vrolix overleden, de weduwe van Alfons Coninx. Zij was 97 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmogelijkheid in funerarium Jaeken.

Henri Jehoul overleden

Maandag 21 november 2016
Peer - Henri Jehoul overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Henri Jehoul overleden, de echtgenoot van Nelly Cuyvers. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmogelijkheid in funerarium Convents in Koersel.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 november 2016
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomVoortaan gaan we regelmatig een cartoon van Stijn Lodewijks publiceren waarin één tekstballonnetje leeg is gebleven. Aan u wordt gevraagd voor dat ballonnetje een tekst te verzinnen, liefst een grappige of pertinente tekst. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Vandaag is er bovenstaande cartoon over de 11.11.11-actie. Mail uw inzending tegen uiterlijk vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien komt de dvd of dat boek dan wel uw kant uit!

Herdenkingsviering Kristof Kuppens

Zaterdag 19 november 2016
Peer - Herdenkingsviering Kristof KuppensMaandagnamiddag 21 november om 14.00u houdt het secundair onderwijs St.-Elisabeth een herdenkingsviering voor de overleden Kristof Kuppens in de St.-Trudokerk in Wijchmaal. Zowel de familie en kennissen van Kristof als de leerlingen en alle medewerkers van de koepel St.-Elisabeth zijn welkom, net als oud-leerlingen van de school, meldt de directie.

Schaamte om een geschenk

Vrijdag 18 november 2016
Tribunaliteiten
Peer - Schaamte om een geschenkDe dame die zich in mei van dit jaar bij de vrederechter van Genk aanbood had wel een heel speciaal verzoek. Als thuisverpleegster had zij de zorg over een weduwnaar zonder kinderen. De man was ondertussen gestorven en liet haar zijn have en goed na, met uitzondering van zijn woning en 25.000 euro. Die gingen naar een andere dame en een nicht. De weduwnaar had ook voorzien dat, als zijn verzorgster niet wilde weten van het testament of overleed, alles naar haar kind ging.
De thuisverpleegster huiverde bij (…) Het hele nieuwsbericht
"De Vlaamse regering mag ons niet behandelen als het buitengebied van Vlaanderen en Limburg moet krijgen waar het recht op heeft." Dat hebben de gedeputeerden Jean-Paul Peuskens en Inge Moors vanavond in de provincieraad gezegd, meldt TVL. Op het vlak van mobiliteit is er sprake van stilstand. En als de voorstellen van Vlaanderen het halen, dreigen we ook op vlak van toekomstige ruimtelijke ontwikkeling achterop te hinken, klinkt het. Maar één van de grote uitdagingen voor het provinciebestuur, blijven de problemen in het Limburgse onderwijs.
Peer - Gratis naar... Nightman en Milo Meskens?ZoomMorgen/ vrijdagavond om 20.30u treden Nightman en Milo Meskens op in De Posthoorn in Hamont-Achel. Tijs Delbeke, man van duizend-en-één instrumenten en minstens zoveel projecten, zet zijn band SIR YES SIR even on hold om zijn eerste soloplaat af te leveren. Onder zijn alter-ego NIGHTMAN brengt hij met ‘Chapters’ de rauwe, ongepolijste sound van de 90’s weer tot leven.
Milo Meskens is sinds begin 2014 actief als soloartiest. Onder eigen naam (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Feyen overleden

Donderdag 17 november 2016
Peer - Pol Feyen overledenGisteren is in het WZC Sint-Antonius Pol Feyen overleden, de echtgenoot van Alda Feyen. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Je kan nooit alles weten

Donderdag 17 november 2016
Vandaag gelezen
"Of je nu jong bent of oud, je kunt elke dag iets bijleren. Onwetend zijn is erg, maar mensen die denken alles beter te weten, zijn erger. Het is ook niet omdat je ouder bent, dat je de wijsheid in pacht hebt of weet hoe het leven in elkaar zit."
                                      (Studio Brussel-dj TLP in "De Standaard")

Lena Dreesen overleden

Donderdag 17 november 2016
Peer - Lena Dreesen overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is zondag de uit Houthalen afkomstige Lena Dreesen overleden. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Politiecontroles in héél Limburg

Woensdag 16 november 2016
Peer - Politiecontroles in héél LimburgKomend weekend organiseren provincie en politie het tweede grote SLim-controleweekend. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 6 u., gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Zaterdag afscheid Kristof Kuppens

Woensdag 16 november 2016
Peer - Zaterdag afscheid Kristof KuppensZaterdag (12.30 uur) vindt in aula 't Sant in Hechtel de afscheidsplechtigheid van Kristof Kuppens plaats die maandag plots overleed in de secundaire school Sint-Elisabeth in Wijchmaal. Hij was 28 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nieuwe vennootschap: NoMon

Woensdag 16 november 2016
Pascal Gielen uit Peer en Gwen Franco uit Houthalen-Helchteren hebben de gewone commanditaire vennootschap NoMon opgericht met zetel aan de Eikelbosstraat in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van managementadvies en bijstand in de ruime zin van het woord.
Het is maar dat je 't weet
Voka – KvK Limburg waarschuwt voor goedkope licenties voor Windows 10 Professional OEM en Office 2016 Professional Plus, die worden aangeboden via de website kaufkaufkauf.de. Aanvankelijk lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar zodra men betaald heeft, hoort men niets meer van de firma en is ze ook niet bereikbaar. Aangeraden wordt om zeer voorzichtig om te gaan met dergelijke aanbiedingen.

Smartphone verraadt je levensstijl

Dinsdag 15 november 2016
Het is maar dat je 't weet
Moleculen en microben op je mobiele telefoon verraden je levensstijl. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers vastgesteld. Ze achterhaalden bij hun onderzoek informatie over geslacht, hygiëne, gebruik van cosmetica, voeding, medische toestand, en zelfs de plaats waar de persoon met zijn smartphone kon zijn geweest.
De techniek die bij de studie is gebruikt, kan in de toekomst mogelijk ingezet worden bij de forensische opsporing van misdadigers of vermiste personen. (Bron: ii.nl)

Uitslag openbare verkoping

Maandag 14 november 2016
De openbare verkoop van enkele percelen landbouwgrond t.p. Aen de Pluk Vink, goed voor een oppervlakte van 1ha35a13ca, heeft in eerste roep 20.000 euro opgebracht. Een hoger bod is mogelijk.

94 weekendongevallen

Maandag 14 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 94 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 20 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werden het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 30 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wildplassen is gevaarlijk

Zaterdag 12 november 2016
Wilt u alstublieft niet meer wildplassen langs de snelwegen, want dat is gevaarlijk. Dat staat op grote reclameborden langs de Waalse wegen. Maar de verantwoordelijke minister, Prévot, geeft toe dat er veel te weinig toiletten zijn langs diezelfde snelwegen. De krant "La Meuse" heeft ze op een kaart gezet en constateert dat er soms 132 km. snelweg is zonder toilet. Er loopt nu wel een onderzoek en daarbij worden ook moderne droge toiletten betrokken. Het idee is dat de automobilist uiteindelijk nooit langer dan 10 minuten van een schoon toilet verwijderd moet zijn. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Ruya failliet verklaard

Donderdag 10 november 2016
De rechtbank van Koophandel heeft schilderwerken Ruya met zetel aan de Achtzalighedenstraat in Wijchmaal in staat van faling verklaard. De bvba werd in 2012 opgericht.

Provinciale noodhulp voor Haïti

Donderdag 10 november 2016
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag beslist, 10 000 euro toe te kennen als noodhulp voor het door een orkaan getroffen Haïti. De uitbetaling gebeurt aan de vzw Protos. Twee van de drie werkgebieden van Protos zijn zwaar getroffen: 2 van de 3 drinkwatersystemen zijn defect geraakt. Een groot deel van de bevolking in dat gebied heeft daardoor geen drinkwater. Ook de sanitaire installaties zijn vernield. Een direct gevolg is dat er reeds cholera-uitbraken zijn.
Met de financiële middelen worden kits met zaaigoed voor getroffen landbouwers ter beschikking gesteld. Men kiest voor bonen wegens de snelle groei en de hoge voedingswaarde. Daarnaast worden ook hygiëne-kits voorzien die verspreid worden via de gezondheidscentra.

Pluimvee moet achter slot

Donderdag 10 november 2016
Federaal Minister van Landbouw Willy Borsus legt de ophokplicht op voor alle professionele pluimveehouders in heel België. Aanleiding is het opduiken van het hoogpathogene vogelgriepvirus van het type H5N8 in onze buurlanden en elders in Europa. Dit virus wordt volgens het ministerie verspreid door wilde vogels, in het bijzonder watervogels op weg naar het zuiden. De voorbije weken zijn er in Hongarije, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië en nu ook in Nederland (…) Het hele nieuwsbericht

Nooit zoveel vacatures in Limburg

Woensdag 9 november 2016
De Limburgse bedrijven schreven nog nooit zoveel vacatures uit als in de eerste tien maanden van dit jaar, meldt TVL. In vergelijking met vorig jaar is er een stijging met 30 procent. De VDAB noteerde maar liefst 109.000 vacatures.

Christ Drijkoningen overleden

Woensdag 9 november 2016
Peer - Christ Drijkoningen overledenMaandag is de uit Wijchmaal afkomstige Christ Drijkoningen overleden, de weduwnaar van Jeanne De Backer. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Camiel Debacker overleden

Dinsdag 8 november 2016
Peer - Camiel Debacker overledenIn Peer is de uit Hamont afkomstige Camiel Debacker overleden, de echtgenoot van Maria Truijen. Hij was 90 jaar en wordt begraven na een afscheidsplechtigheid in besloten kring.

Eddy Kenens overleden

Dinsdag 8 november 2016
Peer - Eddy Kenens overledenVrijdag is Eddy Kenens overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Peer-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in Tevona Wooncentrum Drie Linden in Zwartberg.

65 weekendongevallen in Limburg

Maandag 7 november 2016
Peer - 65 weekendongevallen in LimburgHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaar- en 13 lichtgewonden.  De politie nam er in totaal 38 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.  Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Zeer late herfst

Zondag 6 november 2016
Vandaag gelezen
Op basis van satelliet- en grondwaarnemingen blijkt dat we een late tot zeer late herfst hebben. De zeer warme september droeg sterk bij aan de vertraging. Veel zon en vrijwel geen vorst gaf intense kleuren. Door het rustige, droge weer bleef het verkleurde blad lang aan de boom hangen. Het groeiseizoen van 2016 is een van de langste ooit door de zeer vroege start en de late herfst. (Bron: Naturetoday.com)

Openbare verkoping: landbouwgrond

Zondag 6 november 2016
Morgennamiddag worden in ontmoetingscentrum Ima vier percelen landbouwgrond, ter plaatse "Aen de Pluk Vink", openbaar verkocht. In totaal gaat het om 1ha35a13ca.

Vrijwilligers op zolder

Zaterdag 5 november 2016
Tribunaliteiten
Peer - Vrijwilligers op zolderDrie keer moesten ze de secretaris van de KWB opereren, nadat hij door de zolderwering van een oude koeienstal viel. Die koeienstal was het bijgebouw van een woning in een West-Vlaamse gemeente, bekend om haar varkens. De secretaris viel toen hij met een andere KWB-er de panelen van de zolder haalde voor de jaarlijkse KWB-fietstocht. De zoon van die KWB-er huurde de woning met verbouwde koeienstal.
Wie de gewonde secretaris moest vergoeden was onduidelijk en de zaak kwam voor de rechtbank van Gent. De (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Schalley overleden

Zaterdag 5 november 2016
Peer - Jef Schalley overledenMaandag is in Genk de uit Grote Brogel afkomstige Jef Schalley overleden, de weduwnaar van Mia Van Noppen. Hij was 87 jaar en wordt dinsdag in Gruitrode begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk H. Hart in Winterslag. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Nieuwe vennootschap: Alfipro

Vrijdag 4 november 2016
Ala Ramanchuk en Tom Ceyssens, beiden uit Peer, hebben de gewone commanditaire vennootschap Alfipro opgericht met zetel aan de Laarderweg in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van advies met betrekking tot informaticaprogramma's, de aan- en verkoop van hard- en software en het ontwerpen van publicitaire teksten en slogans.

Henri Leekens overleden

Vrijdag 4 november 2016
Peer - Henri Leekens overledenWoensdag is Henri Leekens overleden, de echtgenoot van Maria Deckers. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in zaal Breugelheem.
Peer - Donderdag ticketactie bij Blues PeerZoomKomende donderdag 10 november om 10u. start Blues Peer met een online OP=OP ticketactie. Er zijn dan 600 Combitickets aan voordelig tarief beschikbaar: 450 Combi Weekend Tickets aan €156 en 150 Combi Backstage Tickets aan €271. Er worden geen bank- of reserveringskosten aangerekend en het overschrijven van het geld gebeurt gratis. Bovendien zullen 10 snelle beslissers door loting uitgenodigd worden voor een meet-and-greet met één van de artiesten. Het aanbod is beperkt. De online-verkoop stopt zodra de eerste 600 festivalbezoekers hun Combiticket geboekt hebben.

Azziz Wannous overleden

Woensdag 2 november 2016
Peer - Azziz Wannous overledenMaandag is Azziz Wannous overleden. Hij was 70 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (12 uur) in de kerk van Peer-Centrum.

Even astronaut spelen

Dinsdag 1 november 2016
Peer - Even astronaut spelenZoomAltijd al astronaut willen worden? En eens willen rondkijken in het internationaal ruimtestation, het ISS? Misschien krijg je nog meer goesting als je dit NASA-filmpje bekijkt, dat je het inwendige van het ISS laat zien. Zorg dat je het op het volledige scherm van je pc laat draaien, dan kan je linksboven regelmatig meelezen wat je te zien krijgt. En af en toe duikt er rechtsonder in het rood een schema op, dat aangeeft in welk deel van het ISS de opname gemaakt is. Prachtig gewoon. Nu nog de koptelefoon op en naar die muziek luisteren, terwijl je gewichtloos meezweeft in dat ding dat volgestouwd is met allerhande materiaal, kabels, schermen, slangen, aansluitingen, knoppen, computers,... Geniet ervan, 18 minuten lang! (Video NASA)

Imkers gaan samenwerken

Dinsdag 1 november 2016
Peer - Imkers gaan samenwerkenZoom“Het gaat niet goed met de bijen”. Om de bijenpopulatie in stand te houden is er vorming nodig, en ook de nodige subsidie. Maar minister Joke Schauvliege heeft het lesaanbod en de subsidie voor de imkerij in 2016 met 50% teruggebracht. Dit heeft de Noord-Limburgse Imkersverenigingen niet ontmoedigd. De besturen van Hechtel, Lommel en Overpelt (foto) zijn rond de tafel gaan zitten en gaan voortaan de scholing samen organiseren. Dit betekent geen fusie, maar het lesaanbod zal beter (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatief voor mammografie

Dinsdag 1 november 2016
Onderzoekers aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werken aan een stralingsvrije, borstvriendelijke methode voor het borstonderzoek. Die methode zou de pijnlijke mammografie moeten vervangen. Daardoor wordt de borst tussen twee platen geklemd, een pijnlijke aangelegenheid die bovendien niet zonder risico is. Bij de nieuwe techniek die aan de TU/e is ontwikkeld, ligt de patiënt op een tafel en hangt de borst vrij in een kommetje. Via een speciale echo wordt dan een 3D-beeld gemaakt van de borst. Eventuele kanker is op de beelden duidelijk herkenbaar; de onderzoekers verwachten daarom dat er veel minder verkeerde uitslagen zullen zijn. Maar het kan nog enkele jaren duren voor de vinding op de markt komt.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer