Het overige nieuws

Racing Peer verliest van Zonhoven

Zaterdag 30 september 2017
Peer - Racing Peer verliest van ZonhovenEerste provincialer Racing Peer heeft vanavond thuis verloren van Zonhoven VV. Uitslag: 1-3. Peer staat vijftiende in de stand.

Vzw JoLi opgericht

Zaterdag 30 september 2017
Dak- en thuisloze jongeren tussen 18 en 25 jaar helpen om hun plaats in de maatschappij te vinden: dat is het doel van de vzw JoLi met zetel aan de Boonskuilstraat in Neerpelt. De oprichters zijn:  Huguette Bloemen, Gilbert Mille en Paul Palmans, allen uit Neerpelt; Jeannine Nouwen en Guido Wellens, beiden uit Hechtel-Eksel; Christine Rigtering uit Overpelt en Hubert Reynders en Ingrid Staelens, beiden uit Bocholt; en Gerard Tjoens uit Peer.

Nieuwe bvba: Reworks

Zaterdag 30 september 2017
De nv Breughel Invest, Frank Vandijck en Maarten Eerdekens, allen uit Peer, hebben de bvba Reworks opgericht met zetel aan de Baan naar Bree. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel, leveren en/of plaatsen, studiewerk en invoeren van verlichting en elektrotechnisch materiaal en toebehoren..

Verdachte vaten aangetroffen

Vrijdag 29 september 2017
Peer - Verdachte vaten aangetroffenIn een zandweg aan de Berenheide in Meeuwen zijn deze namiddag rond 16 uur een twintigtal verdachte vaten met een chemische vloeistof aangetroffen. Het gaat vermoedelijjk om drugsafval. Het was een wandelaar die de vaten zag liggen en de politie alarmeerde.

Jaak Custers overleden

Vrijdag 29 september 2017
Peer - Jaak Custers overledenGisteren is Jaak Custers overleden, de echtgenoot van Mia Alders. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Zondag Internationale Dag Ouderen

Vrijdag 29 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Zondag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Op 1 januari 2017 telde België 3.554.728 inwoners van 55 jaar of ouder, waarvan 54% vrouwen. Tussen 2000 en 2017 is het aandeel 55-plussers in de totale bevolking gestegen van 27% naar 31%. Dat aandeel zal volgens de bevolkingsvooruitzichten 35% hebben bereikt tegen 2061. Momenteel is al één vrouw op drie in België 55-plusser.
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 78,8 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekenhuis Bree verhuist patiënten

Donderdag 28 september 2017
In Bree is de verhuizing bezig van 38 patiënten van het ziekenhuis naar het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Bij de voorbereiding van de verhuis is ervoor gekozen om de patiënten met vrachtwagens te verhuizen en niet met ziekenwagens. Dat gebeurt onder politiebegeleiding. In totaal worden er een veertigtal patiënten verhuisd. De vrachtwagen zal zo'n 12 keer op en af rijden.

Weer marmeren blokken met cocaïne

Woensdag 27 september 2017
In het voorjaar van 2016 realiseerden de federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag : in het Paasweekend werd 1500 kg in beslag genomen en op 30 april 928 kilo. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en werd per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden. In België werden in deze zaak vier Limburgse verdachten gearresteerd.
De Limburgse diensten beoogden de volledige ontmanteling van (…) Het hele nieuwsbericht

35 Jaar MS-Liga gevierd

Woensdag 27 september 2017
Peer - 35 Jaar MS-Liga gevierdZoomDe MS-Liga Vlaanderen vierde gisteren haar 35ste verjaardag door 35 ballonnen in de lucht te laten aan het gebouw van het secretariaat MS-Liga Vlaanderen in Overpelt. Dat gebeurde samen met het personeel van MS-Reva. Samen met haar verjaardag herdenkt MS-Liga Vlaanderen ook "de inzet en het engagement van vele honderden vrijwilligers en tientallen personeelsleden die al die jaren ten dienste stonden en nog steeds staan van de personen met MS, hun partner, hun kinderen en hun mantelzorgers". Een op (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Bortels overleden

Maandag 25 september 2017
Vrijdag is de uit Peer afkomstige Willy Bortels overleden, de echtgenoot van Claire Vanbrabant. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
Peer - En wie won de dvd?ZoomHet is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gelijkspel voor Peer SV

Zondag 24 september 2017
Peer - Gelijkspel voor Peer SVPeer SV heeft vandaag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van SK Meldert. Breugel verloor met 4-0 bij Kattenbos. Grote Brogel verloor met 1-4 van Hechtel FC

Bregel - Racing Peer 3-1

Zaterdag 23 september 2017
Peer - Bregel - Racing Peer 3-1Eerste provincialer Racing Peer heeft vanavond verloren op het veld van Bregel. Uitslag: 3-1. Racing Peer staat twaalfde in de stand met 3 punten uit 4 wedstrijden. Sporting Wijchmaal versloeg Excelsior Hamont met 3-2.

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Kippenbedrijf geruimd

Vrijdag 22 september 2017
Aan de Winterdijkweg in Kaulille is gisteren een kippenbedrijf geruimd. Als gevolg van de fipronil-besmetting in de keten was het bedrijf al eerder geblokkeerd door het Federaal Voedselagentschap.

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Peer - Van bomen en burenOverhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Peer - De detectiveZoomOp deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Wandelclub 30 jaar

Donderdag 21 september 2017
Peer - Wandelclub 30 jaarZoomDeze maand vierde wandelcub "Wandel Mee Brueghel vzw" haar 30-jarig bestaan. het bestuur kreeg van het stadsbestuur en van Wandelsport Vlaanderen welgemeende felicitaties.

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Afslag op Noordweg afgesloten

Donderdag 21 september 2017
Peer - Afslag op Noordweg afgeslotenZoomDe afslag aan de Steenweg Wijchmaal (Esmeralda) op de Noordweg (foto) is morgen en van maandag t.e.m. woensdag afgesloten. Men vernieuwt er de verkeerseilanden. Peer-centrum is te bereiken via de rotonde op de Kiezel Kleine-Brogel. Tijdens het weekend is de afslag wel gewoon open.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Krachtbal: Grote Brogel speelt gelijk

Woensdag 20 september 2017
In het krachtbal speelde Grote Brogel gelijk tegen Bree. Uitslag: 20-20. Aan de rust was de stand 9-9.


Nieuwe bvba: Outside Projects

Woensdag 20 september 2017
Erwin Vandael en Linda Verpoorten, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Outside Projects opgericht met zetel aan de Ambachtslaan in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk, interieurwerken, het plaatsen van afsluitingen, het onderhoud van daken én warmte- en geluidsisolatie.
Peer - N.-Limburgs talent op podium in MaastrichtZoomIn het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht

Wolke is provinciaal kampioene

Zondag 17 september 2017
Peer - Wolke is provinciaal kampioeneZoomWolke Van Dael van Peer is op het provinciale ponytornooi van LRV met haar pony Neron provinciaal kampioene geworden in de dressuurklasse DB2. Ze werd ook provinciaal kampioene in de groepsdressuur 8-tal Midden, samen met Lenny Latet, Lien Vandebeek, Julia Schäfer, Freek Schäfer, Nore Vandebosch, Mirthe Vandebosch & Kato Bex. Ze zijn lid van de ponyclub Sint-Trudo Peer.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomDe nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Grote Brogel wint derby

Zondag 17 september 2017
Peer - Grote Brogel wint derby Grote Brogel won de derby tegen Breugel met 1-2. Sporting Wijchmaal heeft vandaag met 4-0 verloren van Kattenbos. Peer SV verloor met 0-2 bij Linkhout.

Racing Peer klopt Hoepertingen

Zaterdag 16 september 2017
Peer - Racing Peer klopt HoepertingenIn Eerste Provinciale heeft Racing Peer vanavond Hoepertingen verslagen met 6-0.
Dit weekend vindt het 23ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Tot en met zondag zullen vrijwilligers azalea’s verkopen. Ook op drukke plaatsen, denk maar aan de lokale supermarkten, zullen vrijwilligers post vatten. Zo’n azalea kost je 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Denk maar aan de Kankerlijn, het Kankerfonds, speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker… Laat je hart spreken en kóóp die azalea!
Volgende week is er in de hele provincie extra aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. Zowel de stadswachten, de handhavende ambtenaren, de lokale politie, de wegpolitie, boswachters, de handhavers van De Lijn als de wegentoezichters van Agentschap Wegen en Verkeer doen de hele week extra controles. Momenteel zijn er 21 acties geregistreerd, verspreid over de volledige provincie. Daarnaast worden ook de doorlopende acties van politiezones en gemeentebesturen volgende week verdergezet.
Gouverneur (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 15 september 2017
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar vielen er op de Limburgse wegen veertien verkeersdoden. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat twintig.

Forse groei van Limburgse economie

Vrijdag 15 september 2017
De Limburgse economie is vorig jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit gegevens van VKW-Limburg, dat vandaag zijn Top 500 bekendmaakte. De tewerkstelling van die 500 grootste bedrijven van de provincie groeide sterk in 2016, met 4,28% ten opzichte van 2015. Samen bieden de Top 500-bedrijven werk aan 82.084 mensen, waarmee het cijfer van 2008, dus vóór de economische crisis, overstegen wordt.
De Top 500 bedrijven samen realiseren een omzet van ruim 32 miljard euro, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

De prijs van een crematie

Donderdag 14 september 2017
Grensgevallen
De prijs van een crematie en alles wat daarbij komt kijken kan  enorm verschillen. In de oktober-editie van Plus Magazine is een prijsvergelijking gedaan van 92 crematoria in Nederland. Het crematorium Weerterland in Weert komt als een van de goedkoopste uit de test, met een prijs van gemiddeld 1250 euro. Daarvoor krijgt men een crematie met aula en koffiekamer. De duurste prijs in Nederland blijkt 1650 euro te zijn. UPDATE In eigen land kan men onder meer terecht op de site www.budget-funerals.be.

Als het weer het toelaat zullen er morgennamiddag op het oldtimertreffen veel kleine auto's te zien zijn. Oldtimerkes dus. We zijn benieuwd!

Win een dvd - of een boek!

Maandag 11 september 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is wat, met die orkanen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt deze man op het ogenblik dat ze naar een opvangplek willen trekken en hun woning moeten achterlaten?
Mail voor zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 11 september 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Annie Thomas. Gefeliciteerd! Kim Jong-un moet populair zijn, afgaande op de vele inzendingen die we afgelopen week kregen. En zeker 50 procent van de inzenders liet hem tegen Trump zeggen dat hij slechts een windje had gelaten - of iets in die aard...
Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Peer - Recordopkomst voor 40ste Sanicole AirshowZoomDe jubileumeditie van Sanicole Airshow boven het vliegveld van Sanicole in Hechtel brak gisteren weer alle records, met zo'n 45.000 toeschouwers. Blijkbaar hadden de wereldvermaarde stuntteams als Frecce Tricolori, Breitling Jet Team, Patrouille Suisse en de Patrouille de France zelf gepolst of ze op deze speciale uitgave aanwezig mochten zijn - het getuigt van de reputatie die Sanicole ondertussen heeft opgebouwd. Doe daar het geweld van de F-16, F-18, Mig-29, Rafale en Gripen bij, afgewisseld met het meer rustige maar niet minder spectaculaire werk, en je weet waarom ook de massa zo graag komt. Volgend jaar géén Sanicole, dan is het weer in Kleine Brogel te doen! (Foto's Marc Faes) Meer foto's

Franky Eerdekens overleden

Maandag 11 september 2017
Peer - Franky Eerdekens overledenOp 4 september overleed Franky Eerdekens. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Bijna een uur onderweg naar het werk

Maandag 11 september 2017
De gemiddelde Limburger is dagelijks 54 minuten onderweg van en naar het werk en hij legt daarbij 29 km af. Dat blijkt uit een studie van SD-Worx. Daarmee zitten de Limburgers zowel qua tijd als afstand onder het Vlaams gemiddelde; alleen de West-Vlamingen wonen nog dichter bij hun werk. Limburgers verkiezen ook in de eigen regio te werken: 81 % werkt in eigen provincie en de bedrijven tellen bijna 93 % Limburgers. En als ze al buiten de regio werken, verkiezen ze de buurprovincies.
Overigens is de (…) Het hele nieuwsbericht

10 jaar Internetgazet Lommel gevierd

Zondag 10 september 2017
Peer - 10 jaar Internetgazet Lommel gevierdZoomOnze collega's van Internetgazet Lommel hebben dit weekend flink gefeest, en dat verdienden ze want de editie Lommel bestaat 10 jaar (Internetgazet zelf 13 jaar). Er stond vrijdag een grote (en moeilijke) quiz op het programma, met een 30-tal deelnemende teams. Gisteravond zat De Adelberg vol voor een praatcafé, optredens van een heleboel artiesten en dat allemaal in het bijzijn van veel lezers, want ook onze Lommelse collega's hebben een trouw lezerspubliek. Van harte proficiat en nog veel succesvolle gazettenjaren gewenst aan onze Lommelaars! Op de foto: Lommels dialectkunstenaar 'Pjèrken'. (Foto Robert Boons)

Racing Peer verliest, Peer SV wint

Zondag 10 september 2017
Peer - Racing Peer verliest, Peer SV wintRacing Peer is vandaag met 0-2 gaan verliezen op het veld van Herk FC. Peer SV won wel: tegen Exc. Hamont werd het 0-2. SV Breugel verloor met 5-1 bij Heusden-Zolder. Grote Brogel verloor thuis met 1-3 van Kattenbos.

Nog één week 'Lens op de mens'

Zondag 10 september 2017
Peer - Nog één week 'Lens op de mens'ZoomVandaag gaat de succesvolle eerste internationale fototentoonstelling van Overpelt de laatste week in. Voor wie er nog niet geweest is: het is de moment! Rond de 500 foto 's die u absoluut gezien moet hebben en die u in de straten aankijken. Een wegwijzertje vindt u bij CC Palethe. 

Sp. Wijchmaal verliest van Ham Utd

Zaterdag 9 september 2017
Peer - Sp. Wijchmaal verliest van Ham UtdSporting Wijchmaal heeft vanavond thuis verloren van Ham Utd. Uitslag: 1-2.

Pak de buxusmot efficiënt aan

Zaterdag 9 september 2017
Peer - Pak de buxusmot efficiënt aanZoomDe buxusmot, waarvan de rups veel schade aanricht aan buxusstruiken, moet doeltreffend worden aangepakt. Dat zegt de Boerenbond in een persbericht:
Buxus is een zeer waardevolle, inheemse tuinplant. Omdat ze gemakkelijk is in onderhoud, immer groen, een groot regeneratievermogen heeft na schade en in diverse vormen te snoeien is, is het een plant die in vele tuinen voorkomt. Sinds kort wordt de plant echter geteisterd door de buxusmot. Gelukkig kan buxus gemakkelijk beschermd worden tegen deze (…) Het hele nieuwsbericht

“Elke seconde telt!”

Zaterdag 9 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Tot 24 september vindt de ‘14-daagse van de Veiligheid’ plaats. Jaarlijks sensibiliseert de FOD Binnenlandse Zaken tijdens die periode rond brandveiligheid in de woning. De slogan van de campagne is: “Elke seconde telt!”. Ze zet in op het plaatsen van rookmelders en op de noodzaak van een evacuatieplan. Dit jaar ligt de klemtoon op brandveiligheid ten behoeve van ouderen.
Opvallend is dat bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden in België er 2 op de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Inspraakmoment over Noord-Zuid

Vrijdag 8 september 2017
Op dinsdag 19 september organiseren het Departement Omgeving en het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid in Houthalen-Helchteren een info- en overlegmoment over het dossier van de Noord-Zuidverbinding Limburg. In mei 2017 vernietigde de Raad van State definitief de plannen voor de omleidingsweg rond de centra van Houthalen-Helchteren. Daarop heeft de Vlaamse Regering beslist om het dossier van de missing link tussen Hasselt en Eindhoven te behandelen als ‘complex (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Een afzetter maakt u niks afhandig met list of bedrog, neemt niks weg en geeft terug wat niet van hem is. Het is geen dief en geen oplichter, zo staat het in de wet. Komt in de buurt van een man van eer, zo lijkt het. Wat doet een afzetter dan verkeerd, dat hij toch voor de strafrechter moet verschijnen? Een uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen maakt een en ander duidelijk. Er stond een man terecht die op negen dagen tijd 24 keer, zelfs voor een verplaatsing van een steenworp ver, de taxi nam, goed (…) Het hele nieuwsbericht

Liplezen kan je leren

Vrijdag 8 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Liplezen - het is niet gemakkelijk, maar veel slechthorenden zijn er mee geholpen. En je kan het leren! Eind september start de vzw Onder Ons in Limburg met cursussen liplezen. De eerste les - een proefles - is gratis. Je kan hier meer informatie vragen of je aanmelden. 

Installateur Bart Brebels failliet

Donderdag 7 september 2017
De rechtbank van Koophandel heeft installateur Bart Brebels uit Peer failliet verklaard.

Nieuw overlegorgaan in Welzijnsregio

Donderdag 7 september 2017
De gemeenteraden van de gemeenten die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg krijgen eerstdaags een voorstel op hun bord dat handelt over de oprichting van een nieuw overlegorgaan. Dat moet de oprichting van een Dienstverlenend Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voorbereiden. Een en ander kadert in de lokale integratie van OCMW en gemeente, die voorzien is door het decreet Lokaal Bestuur.
Maar dat decreet voorziet niet in een scenario waar meerdere gemeenten en OCMW’s (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Donderdag 7 september 2017
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was even schrikken eind vorige week toen de aardbeving in Noord-Korea een test met een waterstofbom bleek te zijn. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt Kim Jong-un als hij daarover geïnterpelleerd wordt door de Amerikaanse president Donald Trump?
Stuur ons uw tekstje voor het tekstballonnetje tegen zondagmiddag via een mail naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wint U wel die dvd!

Wie won de dvd?

Donderdag 7 september 2017
Peer - Wie won de dvd?ZoomNu schamen we ons toch wel een beetje want door de drukte hebben we afgelopen weekend de cartoon van de week over het hoofd gezien. Kunnen we het nog goedmaken? Winnares van de dvd werd Veerle Vreys met bovenstaand tekstje voor de ongeïnteresseerde man. Zo dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Karateclub KCAR naar WK in Curacao

Donderdag 7 september 2017
Peer - Karateclub KCAR naar WK in CuracaoZoomEind september zal het zonnige Curaçao volledig in het teken van Karate staan. Van donderdag 28 september tot zondag 1 oktober wordt daar namelijk het wereldkampioenschap WIKF Karate gehouden. Karateclub KCAR, met leden uit Eksel, Peer, Helchteren en Overpelt mag dit jaar liefst 10 atleten afvaardigen. Huib Fransen, Jolie Fransen en Brecht Evens uit Overpelt, Sidney Van Herreweghe en Sven Vandermeulen uit Peer, Thierry Starinieri uit Helchteren en Daphne Kuipers, Eva Kuipers, Indra Winters en Lars Winters uit Hechtel-Eksel zullen er strijden om een wereldtitel. We wensen hen veel succes!

Tijdelijke verkeerssituaties

Woensdag 6 september 2017
Het stadsbestuur signaleert volgende tijdelijke verkeerssituaties:
- BOVENSTESTRAAT: éénrichtingsverkeer gemotoriseerd verkeer vanaf de Tettelstraat. Dit tot het einde van de werken N73 Noordweg. Er zat veel sluipverkeer van Wijchmaal naar Peer op deze route, wat gevaarlijk werd voor fietsers bij het kruisen;
- STEENWEG LINDE: verkeerslichten aan de herstellingswerken van de betonvakken. De lichten moeten duidelijk maken wie voorrang heeft.

Bezoek die neerslagradartoren eens

Woensdag 6 september 2017
Peer - Bezoek die neerslagradartoren eensZoomVolgend weekend stelt de Vlaamse Milieumaatschappij opnieuw haar neerslagradartoren in Helchteren open voor het publiek. Op zaterdagavond kan je vanop 65m hoogte onbelemmerd het adembenemende uitzicht met de zonsondergang meepikken. Vroege vogels kunnen op zondag zelfs de zonsopgang vastleggen. De radar is op grote hoogte geplaatst en er zijn geen obstakels 360° rondom de toren. Bovenaan heb je dus een adembenemend uitzicht.
De neerslagradatoren meet (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Overes

Woensdag 6 september 2017
Morgennamiddag wordt in de parochiezaal van Linde-Peer de woning Overes 4 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 24a85ca en heeft een K.I. van 611 euro.
Grensgevallen
De Stichting Werkgevers Euregio, die ca. 2600 bedrijven in de Euregio Maas-Rijn vertegenwoordigt, heeft de ‘SWE Euregiolocator’ opgericht, een onlinetool om het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en te bevorderen. De site toont een interactieve bedrijvenlandkaart met de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Openbare verkoping: Teutenlaan

Dinsdag 5 september 2017
Morgennamiddag wordt in Wirix-café in Kleine Brogel een perceel bouwgrond voor open bebouwing, gelegen Teutenlaan, openbaar verkocht na hoger bod. Het perceel heeft een oppervlakte van 9a99ca. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 96.200 euro.

17 procent minder faillissementen

Maandag 4 september 2017
In juli en augustus zijn er in Limburg 57 faillissementen uitgesproken. Dat is 17 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het arrondissement Tongeren daalde het aantal faillissementen zelfs met 30 procent.
Peer - Fluo rugzakcovers voor schoolkinderenZoomLeden van de serviceclub 51 De Dommel hebben vanmorgen in de scholen in Peer gratis fluo rugzakcovers uitgedeeld aan de schoolgaande kinderen. Daarmee wil de serviceclub de verkeersveiligheid van de kinderen verhogen. De serviceclub zamelt jaarlijks geld in voor de ondersteuning van sociale projecten. Elk jaar deelt ze gemiddeld €13.000 uit aan goede doelen.
De garagesector staat momenteel voor de meest ingrijpende transformatie ooit. Technologische innovatie, de groei van online handel en nieuwe maatschappelijke trends inzake sharing en carpooling stellen bijkomende eisen aan de beroepen van koetswerkhersteller, automecanicien en -dealer. Om de sector te ondersteunen, wordt donderdag het Europees Interreg-project Garage 4.0 gelanceerd. Via dat programma wordt er de komende jaren geld vrijgemaakt voor de bijscholing van garage-uitbaters en hun werknemers.

Wat kost een appartement?

Maandag 4 september 2017
De federale overheidsdienst heeft de gemiddelde verkoopprijs van appartementen gepubliceerd. De prijzen voor de elf door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (182.275), Hamont-Achel (206.803), Hechtel-Eksel (165.795), Heusden-Zolder (186.258), Houthalen-Helchteren (205.957), Lommel (205.138), Meeuwen-Gruitrode (geen gegevens beschikbaar), Neerpelt (190.984), Overpelt (224.568), Peer (180.661) én Tongeren (181.949).

Gerda Schildermans overleden

Maandag 4 september 2017
Peer - Gerda Schildermans overledenGisteren is in Peer de uit Lommel afkomstige Gerda Schildermans overleden, de echtgenote van Louis Moons. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in uitvaartcentrum Jaeken in Peer en wordt gevolgd door het begraven van de urne op de begraafplaats van Overpelt. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer.
Peer - Wijchmaal wint derby tegen Grote BrogelSporting Wijchmaal heeft deze namiddag de derby tegen Grote Brogel-gewonnen. Uitslag: 0-2. Breugel Sport verloor met liefst 1-8 van Bolderberg. Peer SV verloor ook: tegen Ham United werd het 0-3.

Meisje zwaar toegetakeld op fuif

Zondag 3 september 2017
Peer - Meisje zwaar toegetakeld op fuifEen 18-jarig meisje uit Maasmechelen heeft afgelopen nacht op een fuif in Kaulille slagen gekregen van enkele jongeren. Het meisje en een vriend kregen het buiten aan de stok met een groepje jongeren. Na een korte woordenwisseling kreeg de jongedame slagen in haar gezicht en op haar lichaam. De Maasmechelse liep hierdoor meerdere kneuzingen op. Politie CARMA voert verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van het incident.

Gemiddelde prijs bouwgronden

Zondag 3 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde prijs van de verkopen van de bouwgronden per vierkante meter gepubliceerd. De cijfers voor de elf door Internet bestreken gemeenten: Beringen (162), Hamont-Achel (119), Hechtel-Eksel (132), Heusden-Zolder (128), Houthalen-Helchteren (150), Lommel (147), Meeuwen-Gruitrode (146); Neerpelt (157); Overpelt (146), Peer (143) en Tongeren (121).

Basket: heren A verliezen

Zaterdag 2 september 2017
Peer - Basket: heren A verliezenIn het basketbal hebben de Heren A van Basket Peer vanavond verloren van Heusden. Uitslag: 59-77. Bij de rust was de stand 36-37 en kon de wedstrijd nog alle kanten op.

RC Peer verliest van Bree-Beek

Zaterdag 2 september 2017
Peer - RC Peer verliest van Bree-BeekEerste provincialer RC Peer heeft vanavond verloren op het veld van Bree-Beek. Uitslag: 3-0.

Gemiddelde woningprijzen

Zaterdag 2 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde verkoopprijzen van huizen gepubliceerd. De prijzen in de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (189.809), Hamont-Achel (191.138), Hechtel-Eksel (201.624), Heusden-Zolder (179.004), Houthalen-Helchteren (186.273), Lommel(189.740), Meeuwen-Gruitrode (224.889), Neerpelt (188.880), Overpelt (192.909), Peer (188.246) en Tongeren (162.449).

Niet niets

Zaterdag 2 september 2017
Peer - Niet nietsZoomHij is al elf jaar niet meer onder ons, maar op deze dag in 1946 werd Billy Preston geboren, een toetsenist met een indrukwekkend palmares. Hij speelde met The Beatles en The Rolling Stones, iets wat weinigen kunnen zeggen. Maar hij is te horen op platen van tal van andere topartiesten. En ondertussen maakte hij nog zelf hits ook, zoals ‘Nothing From Nothing’. Er bestaat zelfs een bekende song die enkel opgebouwd is rond een geijkte uitdrukking van hem. Lees hier heel zijn verhaal.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Weer nachtvluchten vanop Kleine BrogelZoomNa de jaarlijkse zomerpauze bestaat de kans dat er vanop de vliegbasis Kleine Brogel opnieuw nachtvluchten worden uitgevoerd. Dat zou op maandag- en dinsdagavond het geval kunnen zijn. De vluchten kunnen dan duren tot middernacht. UPDATE Om de piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten, zal er in het najaar bij uitzondering op momenten ook op woensdagavond worden getraind, vernemen we.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer