Het overige nieuws

Aanpak georganiseerde misdaad

Maandag 30 april 2018
De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Peer - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Peer - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

Patrick Creemers naar KVO

Woensdag 25 april 2018
Patrick Creemers uit Peer wordt assistent-coach van KVO Oostende. De oud-speler van onder meer Lommel SK en Bocholt VV begon zijn carrière als speler-trainer bij Herkol en was hoofdtrainer van Overpelt alvorens over te stappen naar de nationale jeugdploegen.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Peer - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Vrijsen overleden

Woensdag 25 april 2018
Peer - Jacqueline Vrijsen overledenGisteren is Jacqueline Vrijsen overleden. Ze was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk in Peer. Vrijdag (19.00 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Mia Maes overleden

Dinsdag 24 april 2018
Peer - Mia Maes overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Mia Maes overleden, de weduwe van Michel Desair en de partner van Jos Snoeys. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Peer - Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumorZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Richard overleden

Dinsdag 24 april 2018
Peer - Jos Richard overledenGisteren is Jos Richard overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Van Stichel. Hij was 96 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Peer - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Charel Belmans overleden

Maandag 23 april 2018
Peer - Charel Belmans overledenZaterdag is Charel Belmans overleden, de echtgenoot van Angèle Vleugels. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Bang voor een "nieuwe knie"? Dat hoeft vanaf vandaag niet meer. In het Mariaziekenhuis werd vanmorgen de eerste knieoperatie verricht waarbij artificiële intelligentie werd gebruikt: een intelligente robot werd er ingezet om zelfsturend mee ingrepen te verrichten die anders door de chirurg alleen zouden moeten gebeuren. Zo is een gepersonaliseerde aanpak van elke knieoperatie mogelijk. Gevolg: meer comfort voor de patiënt, minder zwelling in de kniestreek, minder revalidatie nodig (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Racing Peer naar Tweede ProvincialeRacing Peer zakt terug naar Tweede Provinciale. De club won weliswaar met 0-1 van KDH Jeuk, na een doelpunt van Wim Mennes, maar Hoepertingen en Vlijtingen wonnen ook. SV Breugel verloor met 1-5 van Lummen en eindigde vijftiende in de competitie. Sporting Wijchmaal verloor de derby tegen Peer SV met 1-4. Wijchmaal eindigt de competitie op de negende plaats, Peer SV op de twaalfde plaats. Grote Brogel speelde thuis 2-2 gelijk tegen KVV Heusden-Zolder en eindigt de competitie op de zestiende plaats.

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Beloften Racing Peer kampioen

Zaterdag 21 april 2018
De beloften van Racing Peer zijn deze namiddag kampioen geworden in de hoogste provinciale reeks. Ze versloegen eerste achtervolger Jeuk met 2-1.

Mia Schoofs overleden

Zaterdag 21 april 2018
Peer - Mia Schoofs overledenGisteren is Mia Schoofs overleden, de echtgenote van Gerard Beliën. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Jef Waelbers overleden

Vrijdag 20 april 2018
Peer - Jef Waelbers overledenGisteren is Jef Waelbers overleden, de echtgenoot van Jeanne Weltjens. Hij was 77 jaar. Woensdag is er om 10.30u een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Grote Brogel. Dinsdag om 19u is er daar een gebedswake, waarna gelegenheid tot begroeting bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht
Grote Brogel heeft Lozen geklopt met 11-21. Aan de rust was de stand 2-12.

1.820 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
De stad Peer telt 1.820 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er 16.183. Limburg telt er 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Peer - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Escape room in nieuwe jeugdcentrum

Donderdag 19 april 2018
Binnenkort wordt het voormalige politiegebouw op de Markt in Peer omgebouwd tot een jongerencentrum. Voor het zo ver is, heeft De Denktank (DDT) er komend weekend een tijdelijke ‘escape room’ ingericht. "Ontsnap uit De Bak" - onder die naam daagt De Denktank je uit om op zaterdag 21 april en zondag 22 april, telkens van 14 tot 17 uur, deel te nemen aan die escape room. De Denktank bestaat uit jonger en iets minder jonge Perenaars die mee het concept van het jongerencentrum op poten zetten. De escape room is de uitgelezen kans om alle kamers en kelders in het gebouw te ontdekken. Interesse? Schrijf je dan in via www.peer.be/Ontsnap-uit-de-bak of ter plaatse, maar dan moet je mogelijk rekening houden met wachttijden.
Het is maar dat je 't weet
Op de zaterdagen 21 en 28 april rijden er GEEN treinen tussen Mol en Herentals omwille van werken aan het spoor. De NMBS legt dan bussen in tussen Mol en Herentals. Wat betekent dat de reistijd tussen Noord-Limburg en Antwerpen langer zal uitvallen.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Peer - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

Brandstof gestolen

Woensdag 18 april 2018
Uit een geparkeerde vrachtwagen op de Teelestraat in Bree werd brandstof gestolen. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Peer - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

Openbare verkoping: Bomerstraat

Woensdag 18 april 2018
Morgennamiddag wordt in zaal IMA de woning Bomerstraat 84 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 13a27ca en heeft een K.I. van 813 euro. Tijdens dezelfde zitting gaat ook een perceel nabijgelegen landbouwgrond van 79a12ca onder de hamer.

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Peer - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Bovenzonale verkeersactie

Dinsdag 17 april 2018
Peer - Bovenzonale verkeersactieZoomGisteren was er een bovenzonale verkeersactie waarin de politiezones HANO, Kempenland en Lommel in samenwerking met VLABEL van 13 tot 21 uur het verkeer controleerden in Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Daarbij werden 216 voertuigen aan een fysieke controle onderworpen. Er werden verschillende PV's opgesteld (technische eisen, drugs in het verkeer (2), rijden zonder begeleider) en onmiddellijke inningen voor de gordel en een waarschuwing. VLABEL inde voor 10540 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en stelde de niet-inschrijving vast van een buitenlands voertuig dat illegaal in ons land werd gebruikt. De auto werd getakeld. 

Al 7 buurtpreventienetwerken

Dinsdag 17 april 2018
Een jaar geleden ging het eerste Peerse WhatsApp-buurtpreventienetwerk van start. Nu zijn er al zeven netwerken. WhatsApp is een gratis app waarmee buurtbewoners gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Bijvoorbeeld om aan inbraakpreventie te doen of samen dingen op te merken. Wil je weten hoe een WhatsApp-buurtpreventienetwerk precies werkt en hoe je lid kan worden van een netwerk bij jou in de buurt? Of wil je zelf een netwerk oprichten en als vrijwillig coördinator aan de slag? Ga dan zeker naar de infoavond op woensdag 16 mei om 20.00 uur in ’t Poorthuis. Inschrijven kan via info[!]peer.be of aan het klantencontactcenter in ’t Poorthuis.
Peer - 'Gevoel voor Tumor' vandaag in MariaziekenhuisZoomDe fictiereeks ‘Gevoel voor Tumor’ die momenteel te zien is op één, wil mantelzorgers in de kijker zetten. Dat doen ze niet alleen op televisie. Het productiehuis van deze fictiereeks gaat ook langs bij een aantal Vlaamse ziekenhuizen. Vandaag zijn ze in het Mariaziekenhuis. In de inkomhal kan je in hun reizend salon kijken naar een filmpje met getuigenissen van patiënten en hun mantelzorgers.
Mantelzorgers verdienen het om in de bloemetjes gezet te (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Peer - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...
Johny Wans en Helen Verdonck, beiden uit Peer, hebben de bvba Wansj Totaalprojecten opgericht met zetel aan de Peerderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken of gebinten voor de bouw, isolatiewerken en pleister- en stukadoorswerk.

Vanuit Eindhoven naar Wenen

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vrijdag 2 juli gaat Wizz Air, de grootste low-cost carrier van Centraal- en Oost-Europa, tussen Eindhoven en Wenen vliegen. Aanvankelijk zal er tweemaal per week (op maandag en vrijdag) worden gevlogen. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19,99 euro enkele reis en kunnen geboekt worden via www.wizzair.com.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.

Breugel geklopt door Meldert

Zondag 15 april 2018
Peer - Breugel geklopt door MeldertSV Breugel is vandaag bij Meldert gaan verliezen met 2-0. Na 29 wedstrijden staat Breugel vijftiende met 22 punten. Racing Peer versloeg Zepperen Brustem na twee doelpunten van Dieter Kosten met 2-1. In de stand staat Racing Peer vijftiende met 28 punten uit 29 wedstrijden. Grote Brogel verloor met 5-0 bij Bolderberg, de leider in Derde Provinciale A. Grote Brogel staat na 29 wedstrijden zestiende met 13 punten.Sporting Wijchmaal verloor in diezelfde afdeling met 3-2 van KVV Heusden-Zolder en staat negende in de stand met 38 punten. Peer SV versloeg Kaulille met 1-0 en staat twaalfde met 32 punten uit 29 matchen.

Wielertoerist bezwijkt

Zondag 15 april 2018
Deze voormiddag rond 11.40 uur is in de Houterstraat in Bree een wielertoerist onwel geworden en overleden. Het gaat om een 61-jarige Nederlander.

Robert Verheyen overleden

Zondag 15 april 2018
Peer - Robert Verheyen overledenVrijdag is Robert Verheyen overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula Omega aan de Kerkstraat. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Peer - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Peer - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Peer - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Peer - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Peer - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Crematorium opent de deuren

Donderdag 12 april 2018
Peer - Crematorium opent de deurenZoomTijdens het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april wordt de opening van het nieuwe Noord-Limburgse crematorium Stuifduin in Lommel feestelijk gevierd. Op zaterdag is er een officiële openingsplechtigheid en op zondag zet het crematorium de deuren open voor het grote publiek. De inschrijvingen voor deze opendeurdag lopen als een trein. "Al méér dan 1.800 mensen schreven zich in, en er werd een stop op gezet. Maar nu werd er beslist om een grote tent bij te plaatsen, en nu (…) Het hele nieuwsbericht
Crematorium opent de deurenCrematorium opent de deuren
Zoom

Arnold Gielen overleden

Donderdag 12 april 2018
Peer - Arnold Gielen overledenGisteren is de uit Grote Brogel afkomstige Arnold Gielen overleden, de weduwnaar van Gusta Abrahams. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Peer - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Peer - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Peer - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Peer - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Alda Goossens overleden

Maandag 9 april 2018
Peer - Alda Goossens overledenVrijdag overleed de uit Peer afkomstige Alda Goossens, de weduwe van André Janssen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bosland verwelkomt Naya

Maandag 9 april 2018
Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Peer - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Peer - Driemaal gelijkspel, eenmaal winstPeer SV is deze namiddag op het veld van Kadijk niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Peer SV staat dertiende met 29 punten uit 28 matchen. SV Breugel speelde thuis 1-1 gelijk tegen Linkhout en staat vijftiende met 22 punten uit 28 matchen.Grote-Brogel speelde gelijk: thuis werd het 2-2 tegen Lummen VV. Grote Brogel staat na 28 wedstrijden zestiende met 13 punten. Racing Peer ging met 1-5 winnen bij Vlijtingen VV en staat vijftiende met 25 punten uit 28 wedstrijden.

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Peer - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...

Wijchmaal verliest van Kaulille

Zaterdag 7 april 2018
Peer - Wijchmaal verliest van KaulilleSporting Wijchmaal heeft vanavond met 2-4 verloren van Kaulille In de stand staat Wijchmaal zevende met 38 punten uit 28 wedstrijden.

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Peer - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.

Nieuwe bvba: BBS

Zaterdag 7 april 2018
Kelly Thuwis en Roberto Noguera, beiden uit Beringen, hebben de bvba Bubbelfun Baby Spa opgericht met zetel aan de Meeuwerbaan in Peer. Tot het doel van de van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van sauna's en baby-welness.

Gezochte man ingerekend

Vrijdag 6 april 2018
Een 35-jarige man uit Duitsland is gearresteerd na een winkeldiefstal in de Regenboogstraat in Bree. De man bleek geseind te staan. Hij sloeg woensdagavond toe in een supermarkt. Hij nam er enkele goederen mee en probeerde de winkel te verlaten zonder te betalen. Een winkelinspecteur hield de man staande in afwachting tot de politie ter plaatse kwam. Bij nazicht bleek de man in aanmerking te komen voor winkeldiefstallen in andere filialen van de supermarkt. De man werd gearresteerd en verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter in Tongeren die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Peer - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Johan Maesen naar VOKA

Vrijdag 6 april 2018
Peer - Johan Maesen naar VOKAZoomJohan Maesen (40) trekt naar VOKA-Kamer van Koophandel Limburg. Daar wordt hij regioverantwoordelijke en aanspreekpunt voor de nieuwe locatie van deze werkgeversorganisatie in Noord-Limburg. Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Maesen (foto) is nu nog algemeen directeur van Toerisme Lommel.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Peer - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...

Wienen Engineering failliet

Vrijdag 6 april 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren Wienen Engineering met zetel aan de Kerkstraat in Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 5 mei ingediend worden.
Tribunaliteiten
Peer - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Gerda Tellings-Zwart overleden

Donderdag 5 april 2018
Peer - Gerda Tellings-Zwart overledenGisteren is Gerda Tellings-Zwart overleden, de echtgenote van Jacques Tellings. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken.

Nieuwe bvba: Topspan

Donderdag 5 april 2018
Dirk Soors en Natascha Gabriëls, beiden uit Peer, hebben de bvba Topspan opgericht met zetel aan de Herestraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in verwarmingstoestellen, goederenvervoer voor derden én afbraak- en slopingswerken.

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Peer - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Peer - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)

Nieuwe vennootschap: Aerts

Donderdag 5 april 2018
Marie-Jeanne en Elisabeth Aerts, beiden uit Peer, hebben de vennootschap onder firma (VOF) Aerts opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Peer. Het gaat om een markt- en opinieonderzoek én reclamebureau.

Van RC Peer naar Zonhoven VV

Woensdag 4 april 2018
Peer - Van RC Peer naar Zonhoven VVCoach Dirk Daelmans verlaat eind dit seizoen Racing Peer. Hij gaat volgend seizoen aan de slag bij Zonhoven VV.
Peer - Paashappening bij Breugel en HerkolZoomDe samenwerking onderbouw (U5/U6/U7 & U8) van de voetbalclubs SV Breugel en SV Herkol organiseerde deze namiddag een gezamenlijke paashappening aan de voetbalvelden in Kleine Brogel. Meer dan 50 spelertjes gaven het beste van zichzelf in de onderlinge wedstrijdjes en daarna mochten ze zich klaarmaken voor de hoofdattractie: aan het grote A-veld was het drummen geblazen om samen met broertje(s) en/of zusje(s) paaseieren te gaan rapen... Als afsluiter was er een lekker frietje voorzien in de kantine.
Paashappening bij Breugel en Herkol
Zoom

Peer SV wint in Kattenbos

Woensdag 4 april 2018
Peer - Peer SV wint in KattenbosPeer SV heeft vanavond met 2-4 gewonnen op het veld van Sp. Kattenbos. Peer SV staat dertiende in de stand met 28 punten uit 27 wedstrijden.

Elisa Vandenboer overleden

Woensdag 4 april 2018
Peer - Elisa Vandenboer overledenVandaag is de uit Kleine Brogel afkomstige Elisa Vandenboer overleden, de echtgenote van Pierre Berx. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.

Wietplantage opgerold

Woensdag 4 april 2018
Deze namiddag rond 14 uur vielen speurders binnen in een woning in de Hoogstraat in het centrum van Bree. In de kelder trof men een wietplantage met 650 planten aan. De politie stelde ook diefstal van elektriciteit vast. Er was niemand in de woning aanwezig. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit en de Civiele Bescherming zorgde voor de ontmanteling en de opruiming.
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Meer dan 3000 interventies

Dinsdag 3 april 2018
Peer - Meer dan 3000 interventiesDe hulpverleningszone Noord-Limburg werkt vanuit 4 posten: Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. In totaal verwerkten die posten vorig jaar samen 3128 interventies. De zone staat met zes ziekenwagens vanuit vier posten in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio. De teller van ambulanceoproepen eindigde in 2017 op 5328. Een stijging in vergelijking met 2016 met 4024 oproepen die enerzijds te wijten is aan de opstart van de ziekenwagendienst op post Neerpelt. Anderzijds merkt men sowieso jaarlijks een stijging van 10% in oproepen. De ambulancedienst van post Lommel bereikte zelfs de kaap van 2.000 oproepen of bijna één derde van het totaal aantal ritten.

Michel Creemers overleden

Dinsdag 3 april 2018
Peer - Michel Creemers overledenZondag is de uit Peer afkomstige Michel Creemers overleden, de echtgenoot van Germaine Vanherck. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag, (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Motorscreening op 21 april

Maandag 2 april 2018
Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.

Verlies voor Grote Brogel

Maandag 2 april 2018
Peer - Verlies voor Grote BrogelGrote Brogel is deze namiddag met 2-1 gaan verliezen op het veld van KVV Heusden-Zolder. De club blijft laatste in Derde Provinciale A.
Peer - SV Breugel verliest in LummenSV Breugel heeft met 3-1 verloren bij Lummen. Breugel staat na 27 wedstrijden vijftiende in de stand met 21 punten.

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Peer - Een zalige Pasen!Zoom.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer