Het overige nieuws

Peer - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Peer - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Peer - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.

Paula Lemmens overleden

Woensdag 27 februari 2019
Peer - Paula Lemmens overledenMaandag is Paula Lemmens overleden, de echtgenote van Mathieu Broekx. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

'Bosland ATB Challenge' op 28 april

Woensdag 27 februari 2019
Op 28 april vindt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" plaats, een recreatieve toertocht voor ATB-ers/ MTB-ers die een 90km lang traject kunnen afleggen doorheen het prachtige landschap van Bosland.
Het is dus geen wedstrijd - iedereen met een geschikte fiets kan zich inschrijven voor dit nieuwe evenement. Om er toch het sportieve karakter in te houden, worden wel de start- en de aankomsttijd geregistreerd via een scansysteem. Bij aankomst zal men de tijd van de eigen prestatie kunnen raadplegen tijdens de maaltijd die door de organisatie wordt aangeboden. Wie zich geroepen voelt om deze sportieve uitdaging aan te gaan kan zich nog online inschrijven tot 31 maart. Meer info en inschrijven

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Peer - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Peer - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Creemers overleden

Maandag 25 februari 2019
Peer - Theo Creemers overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige Theo Creemers overleden, de echtgenoot van Jacoba Niesen. Hij was 80 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Peer - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Peer - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 
Peer - Verlies voor Breugel, winst voor SV PeerZoomSV Breugel heeft met 1-3 verloren van Verbroedering Lommel, hoewel de aftrap werd gegeven door een prins: carnavalsprins Geert I van Peer (foto). SV Peer versloeg KVV Heusden-Zolder met 2-1. (Foto's Jochen Heyligen)
Verlies voor Breugel, winst voor SV Peer
Zoom

Nieuwe bvba: Garage Rekoms

Zondag 24 februari 2019
Johan en Bram Rekoms, beiden uit Peer, hebben de bvba Garage Rekoms opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Kiezel Kleine Brogel.

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Peer - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...

Wijchmaal speelt gelijk

Zaterdag 23 februari 2019
Peer - Wijchmaal speelt gelijkSporting Wijchmaal heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Kaulille. Racing Peer versloeg Reppel met 2-1, na twee doelpunten van Dieter Bollen.

Woninginbraak in Grote Brogel

Zaterdag 23 februari 2019
Peer - Woninginbraak in Grote BrogelDieven braken binnen in een huis aan de Beckershofweg in Grote Brogel. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Peer - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Team wil schapenhouders helpen

Vrijdag 22 februari 2019
De natuurorganisaties Natuurpunt, Natagora en het WWF zijn een wolffencing-team aan het uitbouwen. Dat team zal eigenaars van schapen helpen om hun dieren goed af te schermen zodat wolven ze niet kunnen aanvallen.
De voorbije dagen en weken zijn er in Noord-Limburg weer verschillende schapen doodgebeten en alles wijst in de richting van een wolf. Het Agentschap voor Natuur en Bos roept de eigenaars van schapen in de buurt van Bosland en het militair domein van Helchteren trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

David Carella overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Peer - David Carella overledenWoensdag is David Carella overleden. Hij was 40 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Peer - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Peer - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Werken op E314

Donderdag 21 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.
Op 11 maart start de uitvoering gedurende een tweetal maanden. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg.  

Fina Timmermans overleden

Donderdag 21 februari 2019
Gisteren is Fina Timmermans overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zaterdag (19-19.30 uur).

Man rijdt in op politie

Donderdag 21 februari 2019
Een twintiger uit Hechtel-Eksel die op 14 oktober vorig jaar in Peer op de politie inreed en agressie pleegde tegen zijn vader heeft 37 maanden celstraf gekregen. Zijn auto, voorwerp van het misdrijf, is door de rechter verbeurd verklaard.PG)

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Peer - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

Twee gewonden bij botsing

Woensdag 20 februari 2019
Peer - Twee gewonden bij botsingDeze namiddag rond 14.30 uur botsten twee auto's op de Baan naar Bree. Daarbij raakten twee personen gewond.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Peer - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Peer - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Peer - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Claes overleden

Maandag 18 februari 2019
Peer - Maria Claes overleden
Zaterdag is Maria Claes overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Paul Reumers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

 

Henri Rutten overleden

Maandag 18 februari 2019
Peer - Henri Rutten overledenGisteren is Henri Rutten overleden, de weduwnaar van Maria Camps. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Peer - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Verlies voor Peer SV

Zondag 17 februari 2019
Peer - Verlies voor Peer SVPeer SV heeft deze namiddag met 1-2 verloren van Thes Sport. Sporting Wijchmaal versloeg Kattenbos met 0-3. SV Breugel ging bij Loksbergen winnen met 2-6. en Grote Brogel speelde thuis 1-1 gelijk tegen Turkse Rangers.
Peer - Paal-Tervant en R.Peer delen de puntenZoom1-1, dat was gisterenavond de eindstand tussen de Beringse ploeg en Racing Peer. Stephan Volders maakte dit fotoverslag.

Ida Beckers overleden

Zondag 17 februari 2019
Peer - Ida Beckers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Grote Brogel afkomstige Ida Beckers overleden, de weduwe van Michel Plessers. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Begroeting: woensdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens.

Gelijkspel voor Racing Peer

Zaterdag 16 februari 2019
Peer - Gelijkspel voor Racing PeerRacing Peer heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Paal Tervant. Voor Peer scoorde Ben Swerts

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Peer - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Jacobs i3

Vrijdag 15 februari 2019
Patrick Moors en Natascha Pirens, beiden uit Peer, hebben de bvba Jacobs I3 opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, de groothandel in bouwmaterialen, elektriciteitswerken en het ruimen van bouwterreinen.

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Peer - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in container

Donderdag 14 februari 2019
Op het terrein van een bedrijf aan de Industrieweg ontstond vanmiddag brand in een container. De brand kon snel geblust worden.

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Peer - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Peer - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Koperdieven op het matje

Woensdag 13 februari 2019
Peer - Koperdieven op het matjeOp het betichtenbankje moesten een Nederlandse man en vrouw plaats nemen voor de diefstal van koperen afvoerbuizen van vijftien Limburgse kerken. Zij sloegen onder meer toe in Overpelt, Opglabbeek, Kaulille en Peer. Het Openbaar Ministerie eiste 18 maanden cel. Op 13 maart wordt er vonnis geveld in deze zaak.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Peer - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Peer - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Peer - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jean Van Gaal overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Peer - Jean Van Gaal overledenIn WZC Sint-Antonius is vandaag Jean Van Gaal overleden, de echtgenoot van Mia Roosen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Peer - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Peer - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Peer - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

René Boonen overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Peer - René Boonen overledenZaterdag is in Bocholt de uit Peer afkomstige René Boonen overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Emelia Achten. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur)  bij Vanhove Uitvaartzorg.

Maria Van Mierlo overleden

Maandag 11 februari 2019
Peer - Maria Van Mierlo overledenGisteren is Maria Van Mierlo overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Louis Scheelen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Peer - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Huisvuilzakken afhalen

Maandag 11 februari 2019
Vanaf vandaag kan je je tegoed huisvuilzakken voor 2019 afhalen bij een handelszaak in je buurt of op het Recyclagepark van Limburg.net. De verschillende afhaalpunten vind je via https://www.peer.be/huisvuilzakken.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Peer - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Grote Brogel

Zondag 10 februari 2019
Peer - Verlies voor Grote BrogelGrote Brogel heeft met 2-1 verloren bij Sparta Lille. Peer SV ging met 0-1 winnen bij WS Linkhout. SV Breugel versloreg Eendracht Houthalen met 5-3, net zoals vorige week werden daar 8 doelpunten gescoord.

Mien Knevels overleden

Zondag 10 februari 2019
Peer - Mien Knevels overledenIn WZC Sint-Antonius is vrijdag Mien Knevels overleden, de weduwe van de in 1985 overleden Henri Waelbers. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Wind velt boom

Zaterdag 9 februari 2019
Aan de Sint-Trudostraat in Wijchmaal is gisterenavond een boom omgewaaid. De boom belandde op het fietspad en de rijbaan.

Gelijkspel voor Racing Peer

Zaterdag 9 februari 2019
Peer - Gelijkspel voor Racing PeerKRC Peer heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Turkse FC. Sporting Wijchmaal versloeg Lummen met 4-3.

Lei Boonen overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Peer - Lei Boonen overledenIn Peer is woensdag Lei Boonen overleden, de weduwnaar van Josée Scheelen. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Laspost gestolen

Vrijdag 8 februari 2019
Bij een bedrijf op de Industrieweg is een container opengebroken. De daders gingen met een laspost aan de haal.
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Peer - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Kenis Automatisation

Donderdag 7 februari 2019
Brecht Kenis en de bvba BK Projects, beiden uit Peer, hebben de bvba Kenis Automatisation opgericht met zetel aan de Erpekommerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwen van stallen voor alle soorten dieren, grondwerken, isolatie van gebouwen en vloer- en tegelwerken.

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Peer - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Peer - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

Door Leen overleden

Donderdag 7 februari 2019
Peer - Door Leen overledenMaandag is de uit Kleine-Brogel afkomstige Door Leen overleden, de echtgenoot van Madeleine Gielen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Zolder-Centrum waarna gelegenheid tot groeten.

Nieuwe bvba: Group C&L

Woensdag 6 februari 2019
Cihan Alacaoglu uit Pelt en Luc Weynen uit Peer hebben de bvba Group C&L opgericht met zetel aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van horecabedrijven en de verhuring van feestzalen.

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Peer - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Peer - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Peer - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Peer - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Peer - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Peer - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Miet Willems overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Peer - Miet Willems overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige Miet Willems overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Louis Vaes. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum waarna gelegenheid tot groeten.
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

35 autobestuurders betrapt

Dinsdag 5 februari 2019
Peer - 35 autobestuurders betraptBij twee acties van politie Kempenland tijdens het afgelopen weekend liepen 35 bestuurders tegen de lamp. 26 daarvan werden betrapt op sturen onder invloed van alcohol of drugs.
De politie controleerde op verschillende plaatsen in Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Peer. 7 bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van illegale drugs. Tegen hen werd proces-verbaal opgesteld en hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Liefst 19 chauffeurs bleken teveel alcohol (…) Het hele nieuwsbericht

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Peer - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Peer - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)
Peer - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

Plofkraak op Argenta-kantoor

Dinsdag 5 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Plofkraak op Argenta-kantoorZoomVanochtend rond 4 uur is een plofkraak gepleegd op het Argenta-kantoor aan de Witte Torenwal in Bree. De daders konden waarschijnlijk geen buit maken. De geldautomaat is volledig vernield. Ook de voorzijde van het kantoor en enkele omliggende gebouwen en voertuigen liepen schade op. De daders waren naar verluidt met drie. Aan het filiaal werd een Audi A6 met Nederlandse nummerplaat achtergelaten, mogelijk omdat deze blokkeerde door de impact van de ontploffing op de airbag (Foto's T.R.) UPDATE Tijdens het onderzoek trof DOVO nog explosieven aan bij de automaat. Daarop werd de buurt over een afstand van 100m geëvacueerd.
Plofkraak op Argenta-kantoor
Zoom

Nieuwe bvba: Woondesign Langens

Maandag 4 februari 2019
Bryan Langens uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Woondesign Langens opgericht met zetel aan de Nijverheidsstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene schrijnwerkerij, dakwerken, plaatsen van vloerbekleding en zink- en isolatiewerkzaamheden.

Thérèse Fransen overleden

Maandag 4 februari 2019
Peer - Thérèse Fransen overledenGisteren is Thérèse Fransen overleden, de weduwe van Alfons Rinkes. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Gertrude Winters overleden

Maandag 4 februari 2019
Peer - Gertrude Winters overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is zaterdag Gertrude Winters overleden, de weduwe van Paul Leen. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Peer - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Peer - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Peer - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Peer - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.

Jacques van Leeuwaarden overleden

Zondag 3 februari 2019
Peer - Jacques van Leeuwaarden overledenIn Genk is gisteren Jacques van Leeuwaarden overleden, ook genoemd "Jaak Vandehoek". Hij was sinds 1981 samen met zijn echtgenote de uitbater van café "Run Inn" in Kleine Brogel. Volgende zaterdag zou hij 71 jaar worden. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: op afspraak. Iedereen is morgen/maandag, dinsdag of woensdag tussen 19u en 22u welkom in de "Run Inn" om bij een drankje afscheid te nemen van Jacques, laat de familie weten.

Breugel wint van Heusden 06

Zondag 3 februari 2019
Peer - Breugel wint van Heusden 06SV Breugel heeft nog eens lekker uitgehaald op het veld van SK Heusden 06. Er vielen liefst 8 doelpunten in die wedstrijd. Uitslag: 3-5. Peer SV ging bij Amandina winnen met 1-4.

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht

KMV Neerpelt wint beker K. Peer BC

Zaterdag 2 februari 2019
Peer - KMV Neerpelt wint beker K. Peer BCZoomGisteravond vond "Bij Pol Kip", het lokaal van biljartclub K. Peer BC, de finale plaats van de ploegenbeker biljarten. Na tal van voorwedstrijden werd de finale betwist door Barrier BC en KMV Neerpelt. In de finale was het uiteindelijk KMV Neerpelt dat zich tot bekerwinnaar mocht kronen. Het winnende team bestond uit Jos Vanbuel, Franky Van Ampting en Luc Janssen. Voor KMV Neerpelt was het al de tweede bekerwinst van het nog prille jaar! 

RC Peer verliest van Elen

Zaterdag 2 februari 2019
Peer - RC Peer verliest van ElenKRC Peer is vanavond met 3-0 gaan verliezen bij Standard Elen. Bij de rust was het al 2-0. M. Geelen kreeg rood. Sporting Grote Brogel verloor met 4-0 bij Racing Boxberg. En Sporting Wijchmaal ging met 1-5 winnen bij SC Donk.

Hubert Hendrix overleden

Zaterdag 2 februari 2019
Peer - Hubert Hendrix overledenVandaag is Hubert Hendrix, ere-secretaris van de stad Peer, overleden, de echtgenoot van Mia Goyens. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Peer - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Rosette Creemers overleden

Zaterdag 2 februari 2019
Peer - Rosette Creemers overledenDonderdag is Rosette Creemers overleden, de echtgenote van Jaak Niessen. Zij was 71 jaar.Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
Vanwege het slechte weer worden vandaag bij KRC Peer alle thuiswedstrijden afgelast. De wedstrijden op verplaatsing gaan voorlopig wel door.

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Peer - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht

Facebook-research in de klas

Vrijdag 1 februari 2019
Peer - Facebook-research in de klasZoomAfgelopen maandag was de wijkagent op bezoek in leefschool De Uitvlinder. Dat gebeurde in het kader van het het MEGA-project. MEGA staat voor "Mijn Eigen Goede Antwoord" (op de uitdagingen in het jonge leven van de leerling).
Tijdens de les kwam ook de omgang met sociale media ter sprake. Om aan te tonen dat informatie snel veel mensen kan bereiken, deden de leerlingen en de lesgever een onderzoek. Enkele leerlingen van het 6de leerjaar postten op Facebook een foto met de vraag om die zoveel mogelijk te delen binnen de 24 uur. Na afloop bleek dat de foto bij meer dan 4200 mensen over het scherm was gerold. Verwijder je de foto later, dan blijven er nog veel mensen die weten dat jij op die foto stond.

Bèr Bosmans overleden

Vrijdag 1 februari 2019
Peer - Bèr Bosmans overledenWoensdag is in Peer de uit Heppen afkomstige Bèr Bosmans overleden, de weduwnaar van Maria Vanhemel. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een korte avonddienst in aula 't Sant waarna gelegenheid tot groeten.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer