Het overige nieuws

Peer - Bosland decor voor nieuwste VTM-reeksZoomVanaf morgenavond brengt VTM GO de tragikomische reeks Gina & Chantal, die zich afspeelt in Bosland. VTM GO, het gratis online videoplatform van VTM, laat elke donderdag twee nieuwe afleveringen in preview zien.
Een villawijk in Bosland vorm het decor voor Gina & Chantal. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina, Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Peer - NHC vangt in beslag genomen dieren opZoomHet Natuurhulpcentrum (NHC) heeft de jongste tijd heel wart dieren opgevangen die afkomstig zijn van inbeslagnames, onder meer vier rode wouwen, een Amerikaanse oehoe en twee bergcaracara's. Op één locatie werden grote vogels aangetroffen die in kleine, haastig opgezette kooien zaten. Ook zijn onder twee servals en zes roodbroekdwergvalkjes (foto) en vijftien tarantula's opgevangen.
Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Peer - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (84) gewond bij botsing

Woensdag 31 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Oudsbergen botsten deze voormiddag een auto en een bestelwagen. Een 84-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Fietser gewond bij botsing

Dinsdag 30 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten een fietser en een auto in de Heidestraat in Houthalen-Helchteren. De fietser, een Nederlander, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Jacqueline Dolders overleden

Dinsdag 30 juli 2019
Peer - Jacqueline Dolders overleden
Vandaag is de uit Peer afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Jacqueline Dolders overleden, de weduwe van Albert Cox en van François Vanbeuren. Zij was 80 jaar en schonk haar lichaam aan de wetenschap.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Peer - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Peer - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.

Kampvuren blijven verboden

Maandag 29 juli 2019
Ondanks de regen van afgelopen weekend blijven open vuren zeer gevaarlijk en dus verboden. Dat meldt de Hulpverleningszone Noord-Limburg aangaande het houden van kampvuren.

Auto geslipt: één gewonde

Zondag 28 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel is vanmorgen rond 6.30 uur een auto geslipt. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

KRC Peer klopt Koersel

Zondag 28 juli 2019
Peer - KRC Peer klopt KoerselIn een bekerwedstrijd heeft KRC Peer vandaag Koersel verslagen. Uitslag: 1-5. Voor KRC scoorden Bollen (2), Gijbels, Van Herck en Snoeks. SV Breugel verloor met 6-1 van KVV Heusden-Zolder.
Kort nieuws van bij de buren
Een 44-jarige man uit Oudsbergen, een 45-jarige man uit Maasmechelen en een 27-jarige Genkenaar zijn gisteren gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Het ongeval gebeurde op de Europalaan in Genk.

Morgen bekervoetbal

Zaterdag 27 juli 2019
Peer - Morgen bekervoetbalZoomMorgen staat er bekervoetbal op het programma. Esperanza Pelt trekt naar ESK Leopoldsburg. Helson ontvangt Kabouters Opglabbeek. Heur-Tongeren speelt thuis tegen Luik. KVK Beringen moet naar De Kempen. Park Houthalen moet naar VK Linden. Koersel ontvangt Houtem VV. Stal trekt naar Witgoor Dessel. SV Breugel maakt de verplaatsing naar Heusden-Zolder.

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Peer - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Peer - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.

Juwelendiefstal op Lillerbaan

Vrijdag 26 juli 2019
Peer - Juwelendiefstal op LillerbaanEr is ingebroken in een woning aan de Lillerbaan. De daders gingen met juwelen aan de haal. De diefstal is gisterenmiddag vastgesteld.

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Peer - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...

René Costermans overleden

Vrijdag 26 juli 2019
Peer - René Costermans overleden
Woensdag is  René Costermans overleden, de echtgenoot van Tineke Vliegen. Hij was 82 jaar. Het verstrooien van de assen op de stedelijke begraafplaats vindt in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Jaeken.
Kort nieuws van bij de buren
De brand van een haag aan het kerkenpaadje in Gruitrode heeft gisterenavond heel wat schade aangericht aan een woning en een chalet. De blussingswerkzaamheden namen geruime tijd in beslag. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Peer - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.
Peer - Kajak: zilver voor Joke Plas op EK kajakmarathonZoomOp het Europees kampioenschap kajakmarathon in het Franse Decize, dat nog doorgaat tot en met 28 juli, is NWC-er Joke Plas erin geslaagd om de zilveren medaille te behalen bij de dames junioren in K1. Er moest 19,6 km gepaddeld worden met daarbij 4 overdragingen. Joke lag vanaf de start in een kopgroep met 7 die tijdens de wedstrijd uitgedund werd tot 3. Op de laatste overdraging maakte Joke een kleine fout en verloor ze de aansluiting met de Hongaarse Sara Makrai die uiteindelijk won in een (…) Het hele nieuwsbericht

Tegen openslaand portier van auto

Donderdag 25 juli 2019
Een 51-jarige fietsster uit Peer reed deze voormiddag in de Stationsstraat in Leopoldsburg tegen het openslaand portier van een auto. Zij werd daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Geld gestolen op camping

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kantoorruimte van de camping op Goolderheide in Bocholt is geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Motorrijder (30) gewond bij val

Donderdag 25 juli 2019
Peer - Motorrijder (30) gewond bij valEen 30-jarige motorrijder uit Peer is gewond geraakt bij een val in de Hermeslaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19.40 uur.

Problemen met treinritten

Woensdag 24 juli 2019
Door de hitte rijden de IC-treinen Antwerpen - Hamont/Hasselt niet tussen Antwerpen en Mol. De NMBS wil op die manier voorkomen dat de dieselmotoren oververhit geraken, is de uitleg. Reizigers moeten dus in Antwerpen een L-trein nemen. In Mol kan men overstappen om de treinrit verder te zetten. Dat meldt de NMBS, die gaat proberen meer L-treinen in te zetten.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Peer - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.

Brigitte Kenens overleden

Woensdag 24 juli 2019
Peer - Brigitte Kenens overledenMaandag is de uit Meeuwen afkomstige en in Peer woonachtige Brigitte Kenens overleden, de echtgenote van Rik Moors. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Peer - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Peer - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).

Radio gestolen

Dinsdag 23 juli 2019
Dieven gingen met een radio aan de haal in een woning aan de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Crossmotor gestolen

Dinsdag 23 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Eksterstraat in Houthalen-Helchteren is een crossmotor gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Peer - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De 51-jarige Peter Winters uit Hechtel die sinds geruime tijd in Engeland woonde, is zondagnamiddag omgekomen toen  zijn tweedekker neerstortte in het Britse graafschap Kent. Hij zat als passagier in het vliegtuig. De piloot raakte lichtgewond. De oorzaak van de crash is nog niet gekend.

Scouts dumpen 'drugsvaten'

Dinsdag 23 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Scouts dumpen 'drugsvaten'ZoomIn de buurt van de kampplaats De Winner, tussen de Gortenstraat en het fietsroutenetwerk, in Overpelt zijn deze voormiddag in het bos vaten aangetroffen. De politie kwam ter plaatse en zette de toegang tot het bos af. De opgeroepen brandweer  nam stalen van de inhoud van de vaten. Al snel bleek dat het niet om de klassieke gedumpte vaten met drugsafval ging, wel om lege vaten die in het kader van een bosspel daar gedumpt waren door een Nederlandse scoutsgroep die aan De Winner op zomerkamp is.
Peer - Herdenkingsdienst Leo VangansewinkelZoomOok dit jaar zal er een herdenkingsdienst doorgaan aan de "Grot" in Lindeveld. Ze is toegewijd aan OLV van Lourdes en werd gebouwd door het echtpaar Hendrik Vangansewinkel-Vanderheyden ter nagedachtenis aan hun zoon Leo, die sneuvelde in de Eerste Wereldoorlog. Deze jongeman van Linde liet het leven voor het vaderland in Oudstuivekenskerke op 29 juli 1915.
De herdenkingsdienst zal op maandag 29 juli worden gehouden aan de grot. Om 20u wordt daar de Last Post geblazen en wordt een korte toespraak (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Peer - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.
Peer - Op fietsdriedaagse naar BatsheersZoom16 Okra-fietsers van Kleine Brogel waren er klaar voor. Fiets was in orde, fietstassen zaten propvol, ontbijt achter de kiezen en heel veel zin om te vertrekken. Het zou een dagtrip worden van 75 km tot aan het verblijf in Batsheers, een deelgemeente van Heers. Een hele trip dus, maar het was dan ook prachtig fietsweer. In Stokrooie was een eerste stop voorzien aan fietscafé “’t Goed leven’”, voor de lunch. Ook kon men er de fietsbatterijen bijladen, want er stonden nog (…) Het hele nieuwsbericht
Op fietsdriedaagse naar Batsheers
Zoom

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Peer - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Albert Broekx overleden

Maandag 22 juli 2019
Peer - Albert Broekx overledenZaterdag is in het WZC Kloosterhof in Oudsbergen Albert Broekx overleden, de weduwnaar van Mia Hillen. Hij was 97 jaar en wordt zaterdag in Grote Brogel begraven na de uitvaartliturgie(10.30 uur) in de parochiekerk van Erpekom. Vrijdag (20 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartverzorging Jaeken in Peer.

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Peer - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Nelis Swennen overleden

Maandag 22 juli 2019
Peer - Nelis Swennen overledenZaterdag is de uit Kleine Brogel afkomstige en in Eksel woonachtige Nelis Swennen overleden, de echtgenoot van Godelieve Paesen. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: donderdag(19.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bejaarde (90) aangereden

Zondag 21 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Eeh 90-jarige vrouw is vrijdagavond gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden op het Sint-Martinusplein in Houthalen-Helchteren. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Peer - Tien spelers verlaten SV BreugelTien spelers verlaten SCV Breugel: Nico Biemans (Hamont 99), Kristof Claes, Fouad El Khalfi (Mol-Wezel), Wouter Jongeneelen (Sp. Lille), Jonas Theunis, Jordy Theunis, Simon Tielen (Gr. Brogel), Wout Trippaers (Hechtel), Senne Vrijsen (Sp. Lille), Glenn Willekens (V. Lommel).
Peer - Ontslagen bij Sporting WijchmaalVoorzitster Roza Devuyst heeft samen met een vijftal bestuursleden ontslag genomen bij Sporting Wijchmaal. Een en ander blijkt onder meer te maken te hebben met een verschil in visie.

Franklin De Wulf overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Peer - Franklin De Wulf overledenGisteren is Franklin De Wulf overleden, de echtgenoot van Ursula Schmidt. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Peer - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Peer - Limburg boven in LourdesZoomDonderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Peer - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Peer - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)
Peer - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

18-jarige steelt tractor

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 18-jarige jongeman uit Oudsbergen is vanochtend gearresteerd na diefstal van een tractor. De jongeman beschikte niet over een geldig rijbewijs en was onder invloed van drank en drugs. Politie CARMA kreeg een melding van een gestolen tractor op een boerderij in de Klein Stukkenstraat in Bree. De eigenaar hoorde omstreeks 6 uur in de ochtend zijn tractor vertrekken en sprong in de wagen om er achteraan te rijden. In de Luytenstraat merkte de dief hem op en stopte hij langs de kant van de weg. Even later (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een interventieploeg van de politie die bijstand leverde aan een deurwaarder, stootte in de Brelaarstraat in Houthalen-Helchteren op een plantage in een woning. In enkele zolderkamers vonden ze een honderdtal plantjes en in de woning waren ook restanten van eerdere plantages aanwezig. Na de nodige vaststellingen en een sporenonderzoek vernietigde Politie CARMA de installatie en de planten. De stroomvoorzieningen van de plantage waren op een uiterst onveilige wijze uitgevoerd. De stroom werd afgesloten wegens brandgevaar.

Twee gewonden bij aanrijding

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Grote Baan en de Linzenstraat in Houthalen-Helchteren zijn gisterenavond twee gewonden gevallen: een man uit Sint-Truiden en een vrouw uit Borgloon.

Weg met mountainbike

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bronstraat in Houthalen-Helchteren is een mountainbike gestolen. De mountainbike stond in de garage van een woning.

Motorboot gestolen

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de jachthaven aan de Schippersstraat in Bocholt is een rubberen motorboot gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Peer - Dag van de verzoening in LourdesZoomDeze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Theo Vanmuysen overleden

Donderdag 18 juli 2019
Peer - Theo Vanmuysen overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Theo Vanmuysen overleden, de echtgenoot van Elisabeth Bollen-Winten. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de patochiekerk van Lanaken.

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Peer - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Peer - Opvallend veel jongeren in LourdesZoomWie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Peer - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Peer - Mariaziekenhuis bij top borstkankercentraZoomHet Mariaziekenhuis in Pelt behoort nog steeds bij de beste van Vlaanderen waar het gaat om borstkankerbehandeling. Dat blijkt uit de gegevens van de borstkankercentra die door het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg zijn verzameld. 91% van de in het Mariaziekenhuis behandelde vrouwen heeft een overlevingskans van meer dan 5 jaar. Dit cijfer is zeer goed en hetzelfde als de voorgaande jaren. 
Wie de website van zorgkwaliteit.be doorspit, krijgt bij een aantal cijfers echter (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Limburgers voorop in internationale vieringZoomDe Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf spelers weg bij Peer SV

Dinsdag 16 juli 2019
Peer - Vijf spelers weg bij Peer SVPeer SV ziet vijf spelers vertrekken: Benji Vrolix trekt naar Opoeteren, Dries Boonen naar RC Peer en Cedrick Kerkhofs naar Wijchmaal. Pieter Geuns en Glenn Loos hangen de schoenen aan de haak.

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Peer - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...
Peer - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Peer - Openingsdag LourdesbedevaartZoomDe Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)

Weg met gereedschap

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Lindelsebaan in Lindel-Hoeven (Pelt) is gereedschap gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Peer - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Peer - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)

Weg met twee auto's

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Halstraat in Houthalen-Helchteren zijn vandaag twee auto's gestolen. In een huis aan de Ahornstraat is gisterenavond geld gestolen.

Vier arrestaties in drugszaak

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Vier arrestaties in drugszaakPolitie CARMA voerde zaterdag een huiszoeking uit in een appartementswoning aan de Reppelerweg in Bocholt. Er werden verdovende middelen gevonden. Vier verdachten werden ter plaatse gearresteerd. Het gaat om drie mannen en een vrouw. Tijdens de huiszoeking werden cannabis, vloeibare drugs en toebehoren aangetroffen. De verdachten werden verhoord. De vrouw mocht na ondervraging beschikken. De drie mannen werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hen aan te houden.
Peer - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomVandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Zoom
Peer - Verkeersborden mikpunt van vandalenIn Peer hebben vandalen meerdere verkeersborden uitgetrokken. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Bertha Vandael overleden

Zondag 14 juli 2019
Peer - Bertha Vandael overledenGisteren is Bertha Vandael overleden, de weduwe van Willem Smeets. Zij was 86 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie in de dekenale kerk in Peer. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.
Peer - Drie spelers weg bij Sporting Grote BrogelCobe Stevens, Wouter Vaesen en Thijs Tielen zullen komend seizoen de kleuren van Sporting Grote Brogel niet meer verdedigen. Stevens trekt naar Maasland NO én Vaesen en Tielen naar Peer SV.

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 

50 jaar AVT

Zaterdag 13 juli 2019
Peer - 50 jaar AVTZoomIn de vooravond was er veel volk present op de viering van de 50ste verjaardag van Atletiekvereniging Toekomst in de Golazo-Arena in Heusden-Zolder. Onder hen veel atleten, ex-toppers, bestuursleden maar ook afgevaardigden van de gemeenten Heusden-Zolder, Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Peer.
Voorzitter Gerry Folens van de Vlaamse Atletiek Liga had in zijn toespraak veel lof voor de werking van AVT. Hij gaf een opsomming van de (…) Het hele nieuwsbericht

De helende kracht van een piano

Zaterdag 13 juli 2019
Vandaag gelezen
"In het revalidatiecentrum werd een patiënt opgenomen die al jarenlang piano speelde. Tijdens zijn maandenlange verblijf kon hij dat niet doen omdat er geen piano was. De pianolerares merkte al snel op dat het welzijn van haar leerling zienderogen achteruitging omdat hij zich niet meer kon bezighouden met zijn grote passie. Het centrum wilde hier iets aan doen en besliste een elektrische piano te kopen. Ook andere patiënten merkten de piano op en genieten nu af en toe van een muzikaal momentje."
(Gelezen in het jaarverslag van het Mariaziekenhuis)

Claudine Moreels overleden

Zaterdag 13 juli 2019
Peer - Claudine Moreels overledenIn Home Monsheide is gisteren Claudine Moreels overleden. Zij was 64 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (10 uur) plaats in de sporthal van Home Monsheide waarna haar urne wordt overgebracht naar het columbarium op de begraafplaats van Averbode.
Peer - Definitieve reeksindeling vierde prov. BZoomVolgende ploegen maken tijdens het komend seizoen deel uit van vierde provinciale B. Dat heeft de Voetbalbond bekendgemaakt: Dilsen-Stokkem B, Ellikom, Grote Brogel, E. Houthalen, Kolonie, Lanklaar, Leut, Molenbeersel, Paal-Tervant B, Termolen, Turkse Rangers, Voorshoven, Waterloos, Wijshagen, Winterslag, HW Zonhoven, Zonhoven United B.

Meijel wint OLS

Zaterdag 13 juli 2019
Grensgevallen
Schutterij Sint-Willibrordus uit het Nederlands-Limburgse Meijel heeft zaterdag het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Sevenum gewonnen door Venray te verslaan. De schutterij uit Meijel mag in 2020 het OLS organiseren. 
Peer - Definitieve reeksindeling derde prov. BZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt: Anadol, Breugel, Gestel, Ham United, Hechtel, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Sp. Lille, Linkhout, V. Lommel, Lummen, Meldert, Peer SV, Wijchmaal, Zelem.
Peer - Peer SV trekt 9 nieuwe spelers aanNegen nieuwe spelers zullen komend seizoen de kleuren van Peer SV verdedigen: Thijs Tielen (Grote Brogel); Arnout Vervaet (Wijchmaal); Wouter Vaesen (Grote Brogel); Kobe Daniëls (Kleine, Brogel); Wouter Hermans (RC Peer); Tom Rooyakers (Kaulille); Jochen Lemmens (Helson) en de Tsjechen Nicola Holecek en Ondrej Saska.

Fietser vrij zwaar gewond

Vrijdag 12 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken op de Hamonterweg in Neerpelt. De fietser werd daarbij vrij zwaar gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Peer - Definitieve reeksindeling 2de Prov. AZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van Tweede Provinciale A bekendgemaakt: As-Niel, Dilsen-Stokkem A, Eksel, Elen, Grote Heide, Nevok Gruitrode, Exc. Hamont, KFC Hamont 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Reppel, Stal, THES B en Turkse FC.

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Peer - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...
Peer - Zestien nieuwe spelers voor Grote BrogelSporting Grote Brogel kan komend seizoen rekenen op zestien nieuwe spelers: Martijn Sourbron (Wijshagen); Simon Tielen (Breugel); Michiel Swinnen (Reppel); Seppe Brebels (Reppel); Maïkel Moors (Ellikom); Michaël Neyens (RC Peer); Joren Schildermans (Reppel) ;Warre Leyen (Lindel-Hoeven); Siemen Kesters (RC Peer);  Bart Kerkhofs (Wijshagen);  Thor Hillen (RC Peer); Remco Gijbels (RC Peer);  Emir Dokumaci (Bocholt); Sander Brands (vrije speler); Chris  Aegten (vrije speler) en Mathiijs Brands (vrije speler).

Jeanne Leyssen overleden

Vrijdag 12 juli 2019
Peer - Jeanne Leyssen overledenIn WZC Sint-Bernardus in Bertem is dinsdag de uit Peer afkomstige Jeanne Leyssen overleden, de weduwe van Theo Janssen. Zij was 90 jaar  Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in aula Eikenveld in Winksele-Delle (Herent) gevolgd door de begraving op de parkbegraafplaats Diestseveld in Kessel-Lo (Leuven).

Ongevallen met everzwijnen

Donderdag 11 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend reed een autobestuurder vijf everzwijnen aan op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De dieren kwamen daarbij om. De chauffeur bleef ongedeerd. Zijn auto werd zwaar beschadigd. Vanavond konden op dezelfde weg drie autobestuurders overstekende evers niet ontwijken. Een paar dieren kwamen om.
Peer - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Overval op tankstation

Donderdag 11 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4 uur is een gemaskerde persoon binnengevallen in een tankstation op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Hij bedreigde de twee aanwezige winkelbedienden met een vuurwapen en eiste het geld uit de kassa. Niemand raakte gewond. Aan de twee medewerkers uit Houthalen-Helchteren werd slachtofferzorg aangeboden door de politie. De verdachte verliet de winkel en vluchtte te voet weg. Politie CARMA kwam ter plaatse en voerde een buurtonderzoek uit. De verdachte kon niet aangetroffen worden.

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht

'Natuuroase' in Bosland

Woensdag 10 juli 2019
Vandaag gezien in Bosland
Midden augustus wordt in Bosland in Pelt een "natuuroase" geopend. Het pad is nu al klaar en toegankelijk voor bezoekers. Het gaat om een traject langs houten objecten die bezoekers, nog meer dan in andere bossen, tot rust moeten laten komen. Het idee komt overgewaaid uit Japan waar de bosbaden of Shinrin-yoku, die in de jaren '80 ontwikkeld werden, een antwoord moesten geven op het gebrek aan natuurbeleving bij stadsmensen.

Brand in achterbouw

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Eekhoornstraat in Oudsbergen ontstond gisterenavond brand bij het wegbranden van een wespennest. Het vuur sloeg over naar een achterbouw. Er is voornamelijk schade aan hetdak.

Diefstal in vakantiehuisje

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hengelhoefdreef in Houthalen-Helchteren zijn een tv en keukenmateriaal gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Isolatie in brand

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer Noord-Limburg moest kort voor de middag uitrukken omdat bij roofingwerken aan een appartementsgebouw aan de Pastoorsdreef in Bocholt isolatie had vuur gevat. De brandweer had er nagenoeg een uur werk.

Auto gestolen

Maandag 8 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Pastorijstraat in Houthalen-Helchteren is een auto gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.

Tapijten gestolen

Maandag 8 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Schutterslaan in Oudsbergen zijn twee tapijten, een tv en badlinnen gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.

Josée Smeets overleden

Maandag 8 juli 2019
Peer - Josée Smeets overledenVandaag is Josée Smeets overleden, de weduwe van de in 1967 overleden Frans Kerkhofs. Zij was 92 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de dekenale kerk in Peer. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Inbraak in handelszaak

Zondag 7 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een handelszaak aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Er is geld gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Herebaan-Oost in Houthalen-Helchteren raakten gisterennamiddag een auto en een 79-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbj verwondingen op.
Peer - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)

Barbara Schaeken overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Peer - Barbara Schaeken overledenIn Achel overleed donderdag de uit Eksel afkomstige Barbara Schaeken, de weduwe van de in 1991 overleden Jan Huskens. Zij was 91 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Peer. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Noël Schepers overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Peer - Noël Schepers overledenOp 27 juni overleed de uit Linde-Peer afkomstige Noël Schepers, de echtgenoot van Chistiane Lijcops. Hij was 67 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Kiewit (Hasselt) vond in besloten familiekring.
Peer - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Een 26-jarige vrouw uit Peer en twee Genkenaars raakten gisteren gewond bij een kop-staartbotsing. Het ongeval gebeurde op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen.

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Peer - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

Ondertussen, in Genk...

Vrijdag 5 juli 2019
Vanaf vrijdagavond 12 juli tot eind augustus renoveert het Agentschap Wegen en Verkeer de oude spoorwegbruggen op de Torenlaan in Zwartberg. In die periode zal het gemotoriseerd verkeer op de N76 slechts over één rijstrook in elke richting kunnen rijden ter hoogte van de werfzone. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat wordt vernieuwd en is niet toegankelijk tot eind augustus. Vanaf eind juli is ook de Cockerillplaats afgesloten van de Torenlaan.

Website 'Processierups.nu'

Vrijdag 5 juli 2019
Peer - Website 'Processierups.nu'ZoomBij ons gaat de provincie in de herfst gemeenten en deskundigen samenroepen om te kijken wat er volgend jaar aan de processierups kan gedaan worden, in Nederland is er op initiatief van het bevoegde ministerie een kennisplatform in oprichting waarin alle partijen samenwerken. Een van de eerste acties is de oprichting van de website Processierups.nu. Daarin geven experts op meer dan 100 vragen antwoord. En zit uw vraag er niet tussen, dan kunt (…) Het hele nieuwsbericht

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Peer - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Peer - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Peer - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Peer - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Peer - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht
De vakantieparken van Center Parcs in Lommel (Vossemeren) en Peer (Erperheide) krijgen, net als vijf andere vakantieparken in Nederland en Duitsland, misschien een nieuwe eigenaar. Volgens het persagentschap Bloomberg onderhandelt de huidige eigenaar, de Blackstone Group LP, met de Duitse groep Aroundtown SA over een overname. De Duitsers willen voor de 7 parken in totaal 1 miljard euro betalen, zegt Bloomberg, dat zich baseert op bronnen die op de hoogte zijn van de onderhandelingen.
Peer - Derde rijstrook E314 klaar tegen bouwverlofZoomDe aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook (foto). Ook de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaan dan opnieuw open.
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. (Foto AWV)
Kort nieuws van bij de buren
Dieven zijn met zestien batterijen van een zendmast op Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren aan de haal gegaan. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Peer - Vestiville: oproep aan leveranciersDe politie Lommel vraagt alle gedupeerde leveranciers van Vestiville 2019 om zich zo snel mogelijk bij de opsporingsdienst te willen melden voor de vrijwaring van hun rechten en de noden van het onderzoek. U kan politie Lommel bereiken tijdens de kantooruren op het algemeen nummer 011 399 899 of via een e-mail aan recherche[!]politie.lommel.be.

Chris Thijs overleden

Woensdag 3 juli 2019
Peer - Chris Thijs overledenGisteren is Chris Thijs overleden, de echtgenote van Luc Jehoul. Zij was 54 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Laarderweg.
Peer - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Peer - Hulptrainer Dierick weg bij Peer SVHulptrainer Dierick trekt de deur achter zich dicht bij Peer SV. Hij trekt naar Witgoor.

Politie zoekt potloodventer

Dinsdag 2 juli 2019
Gisterenavond werd een fietsende dame met een potloodventer geconfronteerd in de Teewisstraat in Opglabbeek. De vrouw negeerde de man en fietste verder maar de man liep haar achterna. De vrouw wist echter te ontkomen. De politie spoort de potloodventer op.
Peer - Vier aanwinsten voor Racing PeerRacing Peer heeft vier spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Cédriec Vanherck (KSK Meeuwen), Mitchell Colemont (Weerstand Koersel), Julien Carpentier (Hades) en Vincent Blancke (Lutlommel VV).

Kind gered uit water

Dinsdag 2 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de zwemzone van de Plas in Kelchterhoef heeft een man een kind (7) uit het water gered. Het kind heeft aan het voorval geen schade overgehouden.

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Peer - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.
"Het Mariaziekenhuis spreekt", een reeks infonamiddagen over veel voorkomende gezondheidsproblemen, voor een breed publiek, gegeven door artsen, is al aan haar zesde seizoen toe. Dit jaar zijn volgende sessies gepland:
· Tintelende handen en brandende voeten - 12 september 2019
· Grootouders en kleinkinderen - 14 november 2019
· Spoed: hoe werkt dat eigenlijk? - 23 januari 2020
· Vertigo: waar draait het om? - (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 'Oerkreeftje' aangetroffen in BoslandZoomIn Bosland heeft boswachter Eddy Ulenaers gisteren de eerste Limburgse waarneming van een kopschildkreeftje gedaan. Deze kreeftensoort heeft een rugschild en kan tot 8cm groot worden. Ze heeft 10 tot 30 bladvormige looppootjes waarvan sommige ook grijpers zijn geworden. Ulenaers noemt het zelf een prehistorisch zoetwaterkreeftje. Het is alleszins een zeer interessante vondst; onderzoekers van de KU Leuven, gespecialiseerd in zoetwaterfauna, organiseerden onlangs zelfs een grootschalige zoekactie om de verloren gewaande oerkreeftjes in de Belgische stilstaande wateren terug te vinden. (Foto Eddy Ulenaers)
Peer - Een videoclip voor gitaar en beiaardZoomGitarist Cedric Honings en beiaardier Jan Verheyen hebben een videoclip gemaakt. Daarnaast spelen ze morgen/woensdagavond om 20u hun programma ‘Guitarillon’ in Peer. De gitaar wordt boven in de toren versterkt en klinkt samen met de beiaard over de daken van Peer. Meer info over het concert: http://www.beiaardpeer.be/
In juli en augustus rijdt de dagelijkse ICT-trein Neerpelt-Blankenberge (en terug) weer. Dat meldt de Facebookpagina "Trein Weert-België". Op weekdagen is de regeling als volgt:
- Neerpelt vertrek 07:47u, Blankenberge aankomst 10:54u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u
Op zaterdag, zon- en feestdagen:
- Neerpelt vertrek 07:58u, Blankenberge aankomst 10:59u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u.
Deze vakantietrein heeft dus niet Hamont als vertrekstation of eindbestemming.
Peer - Mariaziekenhuis lanceert website op kindermaatZoomHet Mariaziekenhuis heeft een website op kindermaat gelanceerd om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun doktersbezoek of opname. Door op voorhand aangepaste informatie te geven over wat het kind ziet en kan ervaren, wil men de drempel verlagen.
De website is bedoeld voor alle leeftijden. Voor kinderen jonger dan zes jaar zijn vooral de visuele aspecten belangrijk: ouders kunnen het (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinsten voor SV Breugel

Maandag 1 juli 2019
Peer - Aanwinsten voor SV BreugelSV Breugel heeft voor het komende seizoen twaalf nieuwe spelers aangetrokken: Lode Thirion (Hamont '99), Robin Van Elsen (Achel), Sander Pulinx (Exc. Hamont), Seppe Agten (Lommel Kolonie), Jasper Belmans (Kadijk), Justin Boonphan en Dries Foqué (Esperanza Pelt), Lennert Diepvens (Grote Heide), Glenn Goossens en Michael Nefkens (Verbroedering Lommel), Joppe Hendrix (Lindel-Hoeven) en Joeri Kwanten (vrije speler).

Eddy Ketelbuters overleden

Maandag 1 juli 2019
Peer - Eddy Ketelbuters overleden
Vrijdag is Eddy Ketelbuters overleden, de echtgenoot van Christiane Maesen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Peer, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

 
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
Aangeboden
Fietsen Badlift
Te koop
Te koop
Te koop