Het overige nieuws

Man gebeten op terras

Zondag 30 juni 2019
Op een terras aan de Markt is vanochtend rond 1 uur een man gebeten door een hond. De politie kwam er bij te pas.
Er leven drie stammen van everzwijnen in onze provincie. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Van de stam die er in 2015 bij kwam, staat vast dat die uit Nederland komt.
Peer - Vijf nieuwe spelers voor Sp. WijchmaalSporting Wijchmaal kan komend seizoen rekenen op vijf nieuwe spelers: Jeroen Vangeneugden (Eksel), Jonas Theunis (SVBreugel), Cedric Kerkhofs (Peer SV), Thomas Postelmans (Bocholter) en Gwen Nijs (Exc. Hamont).
Weerbericht
Peer - Iets minder heet vanaf vandaagHogedrukgebieden domineren aanhoudend het weer in onze streken. De luchtstroming wordt westelijk en gaat later over naar het noorden. Hierdoor wordt wat vochtigere en koelere maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen komen niet meer zo hoog uit en er zijn ook een aantal wolkenvelden. Gisteren liepen de temperatuur flink boven de 30graden.
Vandaag wordt het opnieuw zonnig en warm, bij gemiddeld 27 graden. De wind kiest voor het westen en spant aan tot matig.
Maandag komt er meer bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Auto vat vuur op E314

Zaterdag 29 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Auto vat vuur op E314ZoomOp de E314 in Houthalen vloog gisterenavond een auto in brand, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. Het voertuig is goed voor de sloop. (Foto T.R.)

'De wolvenwelpjes zijn er'

Vrijdag 28 juni 2019
Alles wijst erop dat de wolven August en Naya kleintjes hebben. Dat bevestigt Jan Gouwy van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO). Hoeveel welpjes er zijn, is nog niet bekend. Ze konden ook nog niet op camera vastgelegd worden, maar de onderzoekers van het INBO gaan ervan uit dat er welpen geboren zijn.
Begin mei werd een zwangere Naya op beeld vastgelegd en sindsdien is ze niet meer op camera gezien. “Wanneer een wolvenkoppel jongen krijgt, trekken de dieren zich terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Tennisspeler krijgt hartstilstand

Donderdag 27 juni 2019
Op het tennistornooi van TC De Krekel heeft een tennisspeler dinsdagavond een hartstilstand gekregen. De man moest gereanimeerd worden en is naar het ziekenhuis gebracht.

Brandje in Grote Brogel

Donderdag 27 juni 2019
Aan de Elvenweg in Grote Brogel ontstond vanavond brand in bos. De brandweer deed het nodige.

Veel lokaal verkeer op Noord-Zuid

Donderdag 27 juni 2019
In maart en april het verkeer op en rond de Limburgse Noord-Zuid (N74/N715). Er werd niet enkel gemeten, maar ook gekeken naar de herkomst en bestemming. De uitgebreide meetcampagne leverde enkele opmerkelijke resultaten op. Zo blijkt dat het zuidelijk deel van de N715 aan Houthalen het zwaarst belast segment van de Noord-Zuid is. Opvallend daarbij is het groot aandeel lokaal verkeer. In Houthalen-Helchteren loopt dat aandeel zelfs op tot 50%.
“We brachten niet alleen de intensiteit van (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Veel tijdswinst voor wielrenner achter motorZoomIn wielerwedstrijden rijden veel motoren mee, bijvoorbeeld met cameramannen. Renners in de windluwte achter motoren kunnen flinke tijdswinst behalen. Voor het eerst is wetenschappelijk onderzocht hoe groot dit voordeel precies is – en het blijkt nog veel groter dan gedacht. Met computersimulaties en windtunnelmetingen bracht hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven (TU/e) en de KU Leuven dit in kaart, samen met softwarebedrijf ANSYS. Uit zijn studie blijkt dat een motor (…) Het hele nieuwsbericht

Naar school met De Lijn

Donderdag 27 juni 2019
Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het 1ste secundair? Dan kan je voor hem/haar een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen. Interesse? Vraag dan vóór 30 juni (zondag!) jouw abonnement aan via www.delijn.be/probeeractie.

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Peer - Hitte blijft durenHogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Twee vrouwen gewond bij botsing

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee vrouwen uit Heusden-Zolder zijn deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Guldensporenlaan in Houthalen-Helchteren. Zij zijn respectievelijk 33 en 55 jaar

Dieven stelen hond

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een hond gestolen uit een woning aan de Peerderbaan in Oudsbergen. Het betreft een American Stafford.

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Afwasmachine vat vuur

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.15 uur vatte een afwasmachine vuur in de Overwegstraat in Helchteren zodat de brandweer moest uitrukkenEr is beperkte schade.

Jan Vangeneugden overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Peer - Jan Vangeneugden overledenIn het ZOL in Genk is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Jan Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Yvette Duyck. Hij was 81 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Man verblindde F16-piloot

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Man verblindde F16-pilootDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 67-jarige man uit Hechtel tot zes maanden celstraf met uitstel en tot een boete van 1.200 euro veroordeeld omdat hij vorig jaar een F16-piloot van de basis Kleine Brogel met een laserpen verblindde.
Peer - Schutterswezen nu immaterieel erfgoedZoomVlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft 5 nieuwe elementen toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed. Daaronder het schutterswezen met zijn vele buks- en andere schutterijen.
Schuttersgilden werden eeuwen geleden opgericht om in te staan voor de veiligheid van de plaatselijke bevolking. Vandaag de dag bestaan ze nog steeds in de vorm van sociale verenigingen, waarbij het groepsgevoel primeert. Deze broeder- en zusterschappen houden eeuwenoude tradities (…) Het hele nieuwsbericht

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Peer - Vakantieregeling De LijnZoomVanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Peer - Tips voor warme dagen!ZoomDe Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Peer - Code oranje: hitteHet KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.

Nog 496 landbouwbedrijven

Zondag 23 juni 2019
Noord-Limburg telt 496 landbouwbedrijven. Zij bewerken in het totaal 13.800 ha. Tien jaar geleden waren er in Noord-Limburg nog 607 landbouwbedrijven.
Peer - Leven met de overlast van de processierupsZoomVan de processierups geraken we nooit meer af, lazen we gisteren ergens. Dus moeten we met die overlast leren leven. Nature Today mailde vandaag wat een mens kan doen bij gezondheidsklachten die door de brandhaarden van de vermaledijde rups veroorzaakt worden. Krabben tegen de jeuk is er niet bij.  

4,1 procent in Limburg bebouwd

Zaterdag 22 juni 2019
In Limburg is 4,1 procent van de totale oppervlakte bebouwd. Genk kent met 8,4 procent de grootste bebouwingsgraad, Voeren met 1,2 procent de kleinste. De bebouwingsgraad in Leopoldsburg bedraagt 6,7 procent, in Beringen 5,7 procent, in Pelt 5 procent, in Hamont-Achel 4,4 procent, in Lommel 4,2 procent, in Houthalen-Helchteren 4,1 procent, in Tongeren 3,7 procent, in Bocholt 3,3 procent, in Oudsbergen 2,9 procent, in Peer 2,8 procent en in Hechtel-Eksel 1,8 procent.
Vandaag gelezen
Burgemeester Yzermans van Houthalen-Helchteren heeft vandaag affiches van de extreemrechtse organisatie Voorpost laten verwijderen in Helchteren. De organisatie had affiches opgehangen in de directe omgeving van de kazerne waar tijdelijk asielzoekers worden opgevangen. Daarop stond onder meer te lezen 'Stop de asielinvasie'. De politie stelde proces-verbaal op voor opruiing en het onrechtmatig aanplakken op verlichtingspalen

Bloemen in verstoorde grond

Zaterdag 22 juni 2019
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Bloemen in verstoorde grondZoomOp deze panoramafoto van Pierre Rutten ziet men links de grote klaproos en rechts de korenbloem. Beide soorten groeien op omgewoelde aarde. Daar waar de klaprozen in de wegbermen het zeer goed doen, heeft de korenbloem het erg moeilijk om zich te handhaven in onze korenvelden. (Pierre Rutten)

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Peer - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Wasberen komen en gaan

Vrijdag 21 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Wasberen komen en gaanZoomTwee wasberen van het Natuurhulpcentrumin Opglabbeek mochten gisteren verhuizen naar een Duitse dierentuin, maar tegelijkertijd moest het centrum twee kleine wasbeertjes gaan ophalen in Duffel. Wasberen zijn uitheemse dieren, die normaal gezien in België niet voorkomen. Toch moeten ze geregeld worden opgevangen in het Natuurhulpcentrum. Vroeger kwamen wasberen vooral via inbeslagnames binnen, maar sinds de Zoogdieren-Positieflijst is verschenen in 2001 en wasberen niet meer gehouden mogen worden, is (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Actie tegen straatracers en driftersZoomVerschillende politiediensten in Limburg gaan strenger optreden tegen straatracers en zogenaamde drifters. Dat zijn chauffeurs die met gierende banden door de bochten scheuren. 

Bestrijding reuzenbalsemien

Vrijdag 21 juni 2019
Het Agentschap voor Natuur en Bos probeert een nieuwe methode uit om de reuzenbalsemien te bestrijden langs de Dommel in Peer. Want die exoot verdringt alle inheemse natuur. Een verkenner brengt nu eerst alle planten nauwgezet in kaart, daarna kunnen de arbeiders heel gericht de planten uittrekken. (bron: Radio 2)

Weg met elektrische fiets

Vrijdag 21 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Cipressenstraat in Houthalen-Helchteren is een elektrische fiets gestolen uit de garage van een woning. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een overval gepleegd op een apotheek in Houthalen en daarna ook op een restaurant in Genk. Eén persoon raakte gewond. Er is geen aanwijzing dat de twee feiten verband houden met elkaar. Rond 18.30 uur overvielen twee gemaskerde en gewapende mannen een apotheek op de Lillo Steenweg in Houthalen. Een winkelbediende moest onder bedreiging van een wapen het geld uit de kassa overhandigen. De vrouw raakte niet gewond. De verdachten verlieten de winkel en vluchtten weg op een scooter. (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Katharina Priestersberger overledenGisteren is Katharina Priestersberger overleden, de echtgenote van Jean Hérin. Zij was 85 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.
Peer - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond merkten agenten in Genk een scooter zonder nummerplaat op. De bestuurder gaf geen gevolg aan het bevel van de agenten om te stoppen. Daarop zetten motards van de politie de achtervolging in. Tijdens de achtervolging raakte één van de motards gewond bij een val. De scooterrijder en zijn duozitter kon evenwel ingerekend worden in de Hengelhoefdreef in Houthalen. Zij zijn ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Peer - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht
Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zak naar het recyclagepark brengen, meldt Limburg.net. 
Zoals gewoonlijk moet je je registreren - maar via een speciale knop - via de toegangszuil van het recyclagepark. Als je nog andere fracties bij hebt, rijd je een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden. Je kan enkel tussen 2 juli en 28 september huisvuil in de bordeauxkleurige huisvuilzakken op het park binnenbrengen. Maar als je geen problemen hebt om je huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar je huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan je woning buiten te zetten.  
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Eugeen Vandijck overleden

Donderdag 20 juni 2019
Peer - Eugeen Vandijck overledenIn Hasselt is dinsdag de uit Peer afkomstige Eugeen Vandijck overleden, de echtgenoot van Marie-José Vanderstegen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Auto tegen boom: twee gewonden

Woensdag 19 juni 2019
Peer - Auto tegen boom: twee gewondenZoomOp de Gruitroderkiezel in Bree belandde deze namiddag rond 16.45 uur een sportwagen tegen een boom. Een 22-jarige man uit Peer en een 21-jarige vrouw uit Oudsbergen zijn in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Peer - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een bedrijfspand op het Industrieterrein Kanaal Noord in Bree zijn gistermiddag drie vrachtwagenchauffeurs gearresteerd op verdenking van diefstal. De zaakvoerder had 's ochtends vastgesteld dat er een groot aantal werkmaterialen verdwenen was en zag enkele verdachte vrachtwagens op zijn parking. Toen de vrachtwagenbestuurders de zaakvoerder opmerkten, vertrokken ze onmiddellijk. Daarop verwittigde de zaakvoerder de politie. Die trof na opzoekingen in de omgeving zes vrachtwagens aan. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Peer - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken moeten rijden, voorbij een mobiele werf. Van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 10u worden ook twee lussen van de verkeerswisselaar volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex.

Henri Schoofs overleden

Dinsdag 18 juni 2019
Peer - Henri Schoofs overledenGisteren is Henri Schoofs overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 25 juni (11 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende maandag 24 juni starten op de Kempischesteenweg in Hasselt de werken voor de aanleg van een nieuw fietspad tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Daarna volgen ook op en rond het kruispunt met de Paalsteenstraat nog enkele verbeteringen die het comfortabeler moeten maken voor de fietsers en voetgangers.
De afgelopen weken voerde Fluvius nutswerken uit tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Aansluitend kan het Agentschap Wegen en Verkeer op 24 juni starten met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

Onderhoud met grote gevolgen

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Onderhoud met grote gevolgenEen vrouw uit Oudsbergen zorgde gisteren in Maaseik met haar voertuig voor een oliespoor in meerdere straten. Vorige week kreeg haar voertuig nochtans een grote onderhoudsbeurt. De brandweer heeft het wegdek gereinigd. De politie liet het voertuig takelen.

Drugsafval gedumpt in veldweg

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Drugsafval gedumpt in veldwegOnbekenden hebben een honderdtal zakken met afval van een cannabisplantage gedumpt op een veldweg aan de Weerterweg in Bocholt. Wanneer dat precies gebeurde, is niet geweten. Het afval werd aangetroffen door gemeentepersoneel. De gemeentelijke technische dienst van Bocholt heeft het drugsafval opgeruimd.

Brand aan vuilniswagen

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Als gevolg van een kortsluiting ontstond vanmorgen brand aan de batterijen van een vuilniswagen in de Heideveldstraat in Meeuwen. De ophalers slaagden erin het vuur zelf te blussen.

Overvaller krijgt 7 jaar cel

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Overvaller krijgt 7 jaar celDe correctionele rechtbank heeft een dertiger uit Houthalen tot zeven jaar cel veroordeeld omdat hij vier keer De Voorzorg in Houthalen-Helchteren overviel. De man moet ook een boete van 2.400 euro betalen. (PG)

Jaak Vandekerkhof overleden

Maandag 17 juni 2019
Peer - Jaak Vandekerkhof overledenGisteren is Jaak Vandekerkhof overleden, de echtgenoot van Agnes Swinnen. Hij was 82 jaar. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Grote-Brogel vinden in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Bestelwagen in brand

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Bestelwagen in brandDe brandweer moest vanochtend rond 2 uur uitrukken voor de brand van een bestelwagen in de Springstraat in Houthalen-Helchteren. Mogelijk gaat het om opzettelijke brandstichting. De politie liet het voertuig wegtakelen voor verder onderzoek door het gerechtelijk labo.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Peer - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Fietser gewond op Baan naar BreeOp de Baan naar Bree raakten gisteren een auto en een fietser in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Peer - Reuzenmiereneter geborenZoomIn de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Peer - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Kauwen gered uit toren

Woensdag 12 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum uit Oudsbergen heeft gisteren twee jonge kauwen gered uit een nagenoeg 30 meter hoge toren van het Sint-Jozefsinstituut in Bokrijk. Voor de bevrijding van de vogels moest het Natuurhulpcentrum de hulp inroepen van de brandweer.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.
De Blues Beatles hebben hun komst naar Europa helaas geannuleerd, zodat de organisatie van Blues Peer" een nieuwe naam op de affiche moest zetten: de Amerikaanse "Honey Island Swamp Band", volgens Blues Peer de band die de ons zopas ontvallen Dr. John laat herrijzen. De muziek van de Honey Island Swamp Band wordt beschreven als ‘Bayou Americana’, met tijdloze liedjes van Aaron Wilkinson en Chris Mulé. Denk aan Lowell George & Little Feat, The Band, Taj Mahal, Earl King en zoals gezegd Dr. John.  

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Peer - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Peer - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Rikske Kerkhofs overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Peer - Rikske Kerkhofs overledenGisteren is de in Meeuwen woonachtige en uit Neerglabbeek afkomstige Rikske Kerkhofs in Peer overleden. De uitvaartlitirgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Alda Hermans overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Peer - Alda Hermans overledenGisteren is de in Eksel woonachtige en uit Wijchmaal afkomstige Alda Hermans overleden, de echtgenote van Gerard Cuyvers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Eksel.

Twee mannen gewond bij botsing

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten gisterenavond rond 21.15 uur twee auto's. Bij het ongeval raakten een 39-jarige man uit Beringen en een 29-jarige man uit Heusden-Zolder gewond.

Weg met stroomgroep

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Hengelhoefdreef in Houthalen-Helchteren is een elektrische stroomgroep gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Gisèle De Boom overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Peer - Gisèle De Boom overledenIn haar woning in Wijchmaal is zondag Gisèle De Boom overleden. Zij was 64 jaar. De begroeting en de begraving op de stedelijke begraafplaats in Peer zullen in besloten kring plaatsvinden.
Peer - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.
Peer - Agnetenmars voor het goede doelZoomKlas 5.5 Humane Wetenschappen van het Agnetencollege maakte een wandeling voor het goede doel. Een 100-tal wandelaars nam deel aan de Agnetenmars.  De leerlingen kozen ervoor om de opbrengst van 500 euro te schenken aan Sint-Vincentius. (foto Agnetencollege)

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Peer - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Peer - Noord-Limburse zadenbib op uitstapZoomDe vrijwilligers van de Noord-Limburgse zadenbib waren afgelopen vrijdag samen met hun partners op uitstap in natuurtuin ‘t Loo in Bergeijk. Ze werden er gegidst door Leon Hermans, vrijwilliger in de zadenbib maar ook vrijwillige medewerker in de natuurtuin. Ondanks hun plantenkennis leerden ze toch weer enkele nieuwe dingen. Na het bezoek aan de tuin sloot het gezelschap het werkjaar af met een etentje.
De zadenbib stelt zich tot doel de biodiversiteit van de natuur, en op je bord, (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.
Peer - Reddingsoperatie voor de knoflookpadZoomNatuurpunt gaat het leefgebied van de knoflookpad verbeteren in Peer, Hechtel en Houthalen. Want die soort is één van de meest bedreigde amfibieën in Vlaanderen. Ze komt nog maar op drie locaties voor in Midden-en Noord-Limburg. (Bron: Radio 2)

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Peer - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.
Peer - 'Dagelijkse kunst' in de KunstacademieZoomDonderdag werd in Neerpelt de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" feestelijk geopend. Met deze tentoonstelling tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg niet alleen hun kunnen, maar ook hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, heerlijkste, eerlijkste, meest bizarre en soms ludieke werkjes aangedragen. De tentoonstellende leerlingen komen immers uit Oudsbergen, Peer, Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Wie er niet bij was kan nog gaan kijken tot en met Pinkstermaandag 10 juni in het Dommelhof in Neerpelt.
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
Zoom

Joseph Creemers overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Peer - Joseph Creemers overleden
Vandaag is Joseph Creemers overleden, de echtgenoot van Jeanne Broeckmans. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

 

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Peer - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Peer - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Berberapen naar Planckendael

Donderdag 6 juni 2019
Peer - Berberapen naar PlanckendaelZoomDe grote groep berberapen, die een tijdje geleden in een illegaal Pools kweekcentrum in beslag werd genomen en in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen werd opgevangen is verhuisd naar een splinternieuw verblijf in ZOO Planckendael! Ongeveer op hetzelfde moment moest het Natuuurhulpcentrum alweer een nieuw baby-berberaapje gaan ophalen in Ekeren. In september vorig jaar reisden medewerkers van het Natuurhulpcentrum naar Polen waar een groot aantal exotische dieren in erbarmelijke omstandigheden werden (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met zeven velgen

Donderdag 6 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Damburgstraat in Bocholt gingen dieven met zeven velgen van een vrachtwagen aan de haal. De diefstal is gisteren gepleegd.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Vingerhoedskruid

Donderdag 6 juni 2019
Vandaag gezien in Bosland
Peer - VingerhoedskruidZoomNormaal vingerhoedskruid wordt 1 tot maximum 2 meter hoog. Maar dit exemplaar in Bosland haalt nu al een hoogte van meer dan 3 meter en is zo te zien nog niet volgroeid... (Pierre Rutten)

Afscheid slachtoffers ongeval

Woensdag 5 juni 2019
De komende dagen wordt afscheid genomen van Jordan Moonen (33) uit Helchteren en van Kevin Pareyns (28) uit Wijchmaal die maandag om het leven kwamen toen zij met hun auto op de Ring rond Brussel in het Waals-Brabantse Ohain tegen een vrachtwagen reden die op de pechstrook stond. Het afscheid van Jordan Moonen vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19.30 uur). De afscheidsplechtigheid van Kevin Pareyns vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant. Begroeting:maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Peer - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Peer - Cheque van Bosland Challenge voor Kleine PrinsZoomDe eerste editie van de Bosland ATB Challenge werd met 490 deelnemers, van wie er 433 de eindmeet bereikten, een succes. Ze kregen een uitgestippeld parcours van 87 km door Bosland onder de wielen geschoven. De organisatie had tot doel gesteld de opbrengst te spenderen aan een goed doel en zo kreeg de vzw Kleine Prins, die zich inzet bij moeilijke periodes voor ouders en kinderen, een cheque van 3.000 euro overhandigd. Ronnie Eerdekens van Bosland Challenge: "Dit bedrag werd samengebracht door deelnemers en sponsors. Volgend jaar komt er zeker een tweede editie van dit ATB evenement."
Linda Langens van de vzw Kleine Prins kwam de cheque op de Scoutsrally in ontvangst nemen. Ze bedankte de mensen van Bosland Challenge voor hun inzet. 
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Peer - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom

Engelandreis cursisten Qrios

Woensdag 5 juni 2019
Peer - Engelandreis cursisten QriosZoomTraditiegetrouw trokken cursisten Engels van Qrios (Peer, Maaseik, Hamont, Houthalen) ook dit jaar tijdens het verlengde weekeinde van Hemelvaart richting Londen om weer een ander stuk van de grootstad te ontdekken. Ook enkele Lommelaars tekenden present! Polesden Lacey en Denbies wine Estate stonden donderdag op het programma en het verrassingsdrankje (sparkling wine…) werd erg gesmaakt. De bus reed dan naar het hotel in Croydon, de uitvalsbasis voor de verdere dagen. Het bezoek (…) Het hele nieuwsbericht
Engelandreis cursisten QriosEngelandreis cursisten Qrios
Zoom
Peer - Twee doden bij verkeersongevalKevin Pareyns (28) uit Wijchmaal en Jordan Moonen (33) uit Helchteren zijn gisterenochtend om het leven gekomen bij een ongeval op de Ring rond Brussel in het Waals-Brabantse Ohain. Zij reden met hun auto op een stilstaande vrachtwagen die op de pechstrook stond.

Roza Vrolix overleden

Dinsdag 4 juni 2019
Peer - Roza Vrolix overledenIn het revalidatie en MS centrum in Overpelt is gisteren Roza Vrolix overleden, de echtgenote van Henri Weytjens. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote-Brogel. Mogelijkheid tot laatste groet in zaal Breugelheem, tegenover de kerk, vanaf 9.45 uur.

Jean Deckers overleden

Dinsdag 4 juni 2019
Peer - Jean Deckers overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige en in Wijchmaal woonachtige Jean Deckers overleden, de echtgenoot van Martha Geuns. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Peer - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Peer - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven op pad

Zondag 2 juni 2019
Peer - Dieven op padDe bewoners van een huis aan de Laarderweg merkten gisterenavond twee onbekenden in hun veranda op. Of er iets werd gestolen, is niet geweten.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Trichterweg in Genk is vrijdagavond een scooter in beslag genomen. De patrouille ging tot controle over omdat de bestuurder geen helm droeg en omdat de kentekenplaat ontbrak. De scooter bleek niet ingeschreven te zijn en ook niet verzekerd. Uit nazicht van het chassisnummer bleek ook nog dat de bromfiets in het buitenland geseind stond voor inbeslagname, waarop de tweewieler gerechtelijk getakeld werd. De bestuurder uit Genk werd voor afhandeling meegenomen naar het commissariaat. Er werd een PV (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in café

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een café aan de Stationsstraat in Houthalen-Helchteren is geld gestolen. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Willem Lemmens overleden

Zondag 2 juni 2019
Peer - Willem Lemmens overledenVrijdag is Willem Lemmens overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Mia Vrijsen. Hij was 86 jaar. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel
 waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.
Peer - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Peer - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Peer - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer