Het overige nieuws

Noël Deconinck overleden

Vrijdag 31 mei 2019
Peer - Noël Deconinck overledenWoensdag overleed Noël Deconinck, de echtgenoot van Ginette Van Daele. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula Omega. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Tijgers in Natuurhulpcentrum

Vrijdag 31 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Tijgers in NatuurhulpcentrumZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen vangt sinds vanmorgen twee tijgers op. Ze zijn afkomstig uit Ayamonte in Andalusië. Daar zaten ze in een dierentuin die een tijdje geleden vanwege geldgebrek de deuren moest sluiten. Het NHC werd gecontacteerd door een plaatselijke dierenrechtenorganisatie die na de sluiting van de zoo voor de tijgers zorgde. Volgens Sil Janssen van het NHC gaat het om oude dieren - meer dan twintig jaar oud - en is het wijfje zo goed als blind. De dieren zijn nu voorlopig in quarantaine geplaatst. (Foto's Natuurhulpcentrum)
Tijgers in Natuurhulpcentrum
Zoom
Peer - De Kennedytunnel is een halve eeuw oudZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
U wist het natuurlijk al, maar we brengen het graag nog even in de publiciteit: SV Breugel organiseert morgen/vrijdagavond om 19.30u in O.C. De Groes in Kleine Brogel een unieke veiling waarvan de opbrengst gelijk wordt verdeeld tussen de club en Kleine Prins vzw, een organisatie die zich inzet voor gezinnen met kinderen die lijden aan een levensbedreigende ziekte. Er kan geboden worden op diverse gehandtekende shirts van KRC Genk, Vincent Kompany, Kevin de Bruyne, Elise Mertens, Greg van Avermaet, ex-SV Breugelspeler Sinan Bolat en Thibaut Courtois (peter van Kleine Prins vzw) en loten aangeboden door de lokale handel. Daarnaast veilt de club zowaar de naam van haar eigen stadion voor de duur van drie jaar. Inkomkaarten kunnen verkregen worden bij het bestuur van SV Breugel en bij enkele horecazaken in de buurt. Er kan reeds online geboden worden op de shirts van bekende sporters (via www.sv-breugel-veiling.be).

Een hartje in het zand

Donderdag 30 mei 2019
Peer - Een hartje in het zandZoomDit hartje is een kunstwerkje van zandmieren, voor de meeste mensen een zeer omstreden combinatie. (Pierre Rutten)
Peer - OKRA trok naar Koersels KapellekeZoomOkra Peer ging naar jaarlijkse gewoonte op bedevaart naar Koersel, naar het Koersels Kapelleke. Dat gebeurde zowel met de fiets als per auto. (Mathijs Reumers)

Georges Paredis overleden

Woensdag 29 mei 2019
Peer - Georges Paredis overledenGisteren is Georges Paredis overleden, de echtgenoot van Lisa Loos. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Zomers weekend

Woensdag 29 mei 2019
Weerbericht
Peer - Zomers weekendDe barometer gaat in stijgende lijn en belooft zomerweer voor het weekend. Eerst krijgen we nog te maken met storingen en wolkenvelden, maar vanaf vrijdagnamiddag blijft het droog en is er meer zon. In het weekend is er veel zon met zomerse maxima. Zondagnamiddag neemt de kans op een lokale bui toe.
Vandaag
is het rustig en droog weer met flink wat zon. Er komen ook enkele wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te vaak. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 19 of 20 graden en een zwak briesje (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Ondertussen, in het paleis...ZoomDaar is de koning zijn raadplegingen begonnen. Onze cartoonist Fobie zag dat de partijvoorzitters een cadeau aanboden. Maar wat werd er dan gezegd? Bij het cadeau van Elio Di Rupo suggereert Fobie "Toch geen ontwerp van Delphine Boël?"
Ondertussen, in het paleis...Ondertussen, in het paleis...
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Man verblindt F-16 piloot met laserpenEen 67-jarige man die aan de Overpelterbaan in Hechtel-Eksel woont stond vandaag terecht omdat hij met een laserpen een F16-piloot van de basis Kleine Brogel verblindde. De feiten dateren van april vorig jaar. Het Openbaar ministerie vorderde een jaar cel met probatie-uitstelDe rechter nam de zaak in beraad voor vonnis op 25 juni.(PG)

Morgenavond nachtvluchten

Dinsdag 28 mei 2019
Morgenavond zullen er uitzonderlijk extra nachtvluchten doorgaan vanop vliegbasis Kleine Brogel, zo meldt de vliegbasis. Rond middernacht zullen alle toestellen weer terug aan de grond staan.
Peer - De koning startte zijn consultatieronde...Zoom...en kreeg een cadeautje van Bart De Wever. (Cartoon Fobie)

Kievitbestand gaat achteruit

Maandag 27 mei 2019
Peer - Kievitbestand gaat achteruitZoomHet is de laatste jaren almaar duidelijker geworden: er zijn niet veel kieviten meer, en ook dit jaar is het broedseizoen van deze weidevogel grotendeels mislukt. Experten trekken aan de alarmbel, meldt Natuurpunt in dit verhaal. (Foto Theo Van Vlierden) 

De dag na de verkiezingen...

Maandag 27 mei 2019
Peer - De dag na de verkiezingen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weerDe hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht

Lutgarde Winters overleden

Vrijdag 24 mei 2019
Peer - Lutgarde Winters overledenIn Kleine Brogel is dinsdag de uit Neerpelt afkomstige Lutgarde Winters overleden, de echtgenote van Rudi Vanherck. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Grote accijnsfraude: 14 arrestatiesDe federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht

489 wilde eenden voor de jacht

Donderdag 23 mei 2019
Peer - 489 wilde eenden voor de jachtZoomSinds vorige week vrijdag verblijven er 489 wilde eenden in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogels, qllemaal jonge exemplaren, werden bij een grenscontrole in het noorden van de provincie Antwerpen ontdekt in een wagen met Nederlandse nummerplaat. De chauffeur had geen vervoersdocumenten en het was niet duidelijk voor wie de eenden bestemd waren. Voor het Natuurhulpcentrum is het duidelijk dat het hier gaat om een illegale import van wilde eenden ten behoeve van de jacht. De jonge eendjes worden (…) Het hele nieuwsbericht

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Peer - De wonderen der natuurZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Delbroek overleden

Woensdag 22 mei 2019
Peer - Louis Delbroek overledenIn WZC Den Boogerd in Eksel is vandaag de uit Gruitrode afkomstige Louis Delbroek overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Jeanne Cornelissen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat in Peer.
Maandag is de in Wijchmaal woonachtige Marie-Louise Gabriëls overleden, de weduwe van Paul Peeters. Zij was 62 jaar. Het afscbeid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Gilbert Boudewyn overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Peer - Gilbert Boudewyn overledenZondag is de in W!ijchmaal woonachtige Gilbert Boudewyn overleden, de echtgenoot van Jacqueline Santy. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Strijden tegen de Aziatische hoornaarZoomHet project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Peer - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Linsen overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Peer - Mia Linsen overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Mia Linsen overleden, de weduwe van Frans Schepers. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Baby boom in NatuurhulpcentrumZoomOp de 'materniteit' van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is er sprake van een baby boom. Vooral pas uitgevlogen jonge vogels die in de problemen kwamen, worden momenteel massaal binnengebracht. Zo verzorgt men momenteel meer dan 314 jonge dieren: 40 eekhoorns, 18 bosuilen, 3 ransuilen, 3 kerkuilen, 1 merel, 14 spreeuwen, 35 koolmezen, 20 pimpelmezen, 5 zwarte roodstaarten, 4 witte kwikstaarten, 3 huismussen, 4 roodborstjes, 30 kraaiachtigen, 3 dasjes, 10 konijnen, 1 boomkruiper, 30 hout- en (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Peer - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)
Peer - Opletten bij die trajectcontrolesPolitiezone Kempenland waarschuwt bestuurders voor de trajectcontroles, die nu op de belangrijkste verkeersassen van het grondgebied van de politiezone actief zijn. Het systeem werd geactiveerd op 1 maart, maar de gefaseerde inloopperiode is achter de rug. Bestuurders houden daar best rekening mee door hun snelheid aan te passen.
Trajectcontroles zijn snelheidscontroles met vaste camera’s waarbij de snelheid over een heel traject wordt gemeten in plaats van op één (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Peer - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Peer - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)

Rik Boutsen overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Peer - Rik Boutsen overledenWoensdag is de uit Peer afkomstige Rik Boutsen overleden, de weduwnaar van Julia Luykx. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Berkenbos.

René Wienen overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Peer - René Wienen overledenGisteren is René Wienen overleden, de weduwnaar van Lisa Vanoosterhout en de vriend van Cecilia Verhaert. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Ursula Bernaerdts overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Donderdag is Ursula Bernaerdts overleden, de echtgenote van Toine Wouters. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna haar as wordt verstrooid op de begraafplaats in Wijchmaal.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Peer - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Teutenroute fietsen!

Donderdag 16 mei 2019
Zondag krijgt u weer de kans om de Teutenroute te fietsen. Al meer dan 20 jaar wordt onder impuls van de peterstad Peer en de vliegbasis Kleine Brogel die jaarlijkse MS-actie op het getouw gezet. Nieuw in de 20ste editie zijn de VIP- en culinaire fietsroutes die de fietser niet alleen laten genieten van de Limburgse natuurpracht maar ook de Limburgse streekgerechten even laten proeven. Meer info staat hier
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

Cecile Swinnen overleden

Donderdag 16 mei 2019
Peer - Cecile Swinnen overledenIn WZC Sint-Antonius is gisteren Cecile Swinnen overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Jef Peeters. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote-Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

'Wolven in Limburg' - een expo

Donderdag 16 mei 2019
Hoe herken je een wolf, waarom zijn wolven belangrijk en hoe worden ze beschermd? Of wat doe je als je een wolf ontmoet? En hoe kan je als veehouder je schapen beschermen? Op al die vragen krijg je een antwoord tijdens de reizende tentoonstelling “Wolven in Limburg”. Die is vanaf zaterdag 18 mei te zien in de Commanderij in Oudsbergen. Vervolgens gaat hij naar Lommel, Peer en Bree. De tentoonstelling is een initiatief van het provinciebestuur.
Speciaal voor kinderen zet deze expo in op interactie, educatie en het prikkelen van de zintuigen. Scholen en jeugdbewegingen kunnen deze expo dan ook gratis bezoeken onder begeleiding van een gids. Ook andere groepen kunnen dat doen, maar betalen hiervoor 35 euro voor een groep van maximum 25 personen. Een rondleiding met gids duurt ongeveer een uur.

Airbag gestolen in Wijchmaal

Woensdag 15 mei 2019
Peer - Airbag gestolen in WijchmaalOnbekenden hebben een airbag uit een BMW gestolen in de Sint-Hubertusstraat in Wijchmaal. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Militaire oefening tot 24 mei

Woensdag 15 mei 2019
Nog tot 24 mei houden de militairen van de Information Operations Group (IOG) in Limburg hun jaarlijkse oefening Clever Chameleon. Tijdens deze oefening werken de militairen van de IOG samen met verschillende burgerautoriteiten en hulpdiensten zoals politie en brandweer. Ze krijgen ook steun van collega’s uit Nederland, Denemarken en Duitsland. Samen zullen ze hoofdzakelijk hun specialisten in Civil-Militaire samenwerking en Operationele Communicatie trainen.
De Information Operations (…) Het hele nieuwsbericht

Cecile Ulenaers overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Peer - Cecile Ulenaers overledenZondag is Cecile Ulenaers overleden. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer.
Peer - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.

Rik Geerkens overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Peer - Rik Geerkens overledenDonderdag overleed de uit Peer afkomstige Rik Geerkens, de echtgenoot van Godelieve Smeets. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Proosterbos in Maasmechelen.
Peer - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
Peer - K. Peer BC wint ploegenbeker KMV NeerpeltZoomVrijdagavond vond in OC De Kentings te Neerpelt de finale plaats van de beker van KMV Neerpelt. Het toernooi begon met 43 ploegen waarvan uiteindelijk K. Peer BC en BC De Peel uit Neerpelt streden voor de eerste plaats. Uiteindelijk was het K. Peer BC dat de beker mee naar huis mocht nemen. Het winnende team (foto) bestond uit Leike Gielen (vervanger van Tim Evens), Gert Gielen en kopman Geert Moors. Proficiat aan de finalisten en aan de clubleden van KMV Neerpelt voor hun mooie organisatie! (Erwin Vanbuel)

Fietser (22) verongelukt

Zaterdag 11 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Oudeweg in Lozen (Bocholt) raakten vanochtend rond 1.15 uur een 22-jarige fietser uit Bocholt en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser overleefde de klap niet.

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Peer - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

380 drugsdelicten in 2018

Vrijdag 10 mei 2019
Peer - 380 drugsdelicten in 2018Volgens de criminaliteitsbarometer van de federale politie werden er vorig jaar in de politiezone Kempenland 380 drugsdelicten geregistreerd. In 2017 waren er dat 335. De evolutie in het aantal feiten is niet enkel te wijten aan het meer of minder voorkomen van het probleem. Ook de de inspanningen die de politie doet om feiten vast te stellen en het opsporingsbeleid beïnvloeden sterk het aantal vastgestelde feiten. In de zone Kempenland is het drugsprobleem in al zijn facetten al jaren een prioriteit.
62 leerlingen van de type 9-groepen (kinderen met autismespectrumstoornis) en 17 leerkrachten en therapeuten van St.-Elisabeth uit Wijchmaal waren op bosklassen in Kleine Brogel, kampplaats Heideven. Iedere dag vonden er leuke activiteiten en uitstappen plaats. Bent u benieuwd? Neem dan zeker een kijkje op de schoolwebsite www.st-elisabethschool.be.
Op donderdag mochten de leerlingen naar de vliegbasis van Kleine Brogel gaan. Enkelen schreven volgend verslag: "We kregen de kans om een dagje (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Brydenbach overleden

Donderdag 9 mei 2019
In Herentals is zondag Jef Brydenbach overleden, de echtgenoot van José Peeters. Hij was de vader van wijlen Fons Brydenbach, die destijds in de atletiek hoge ogen gooide. Jarenlang was Jef  bij de rijkswacht brigadecommandant van Peer. Maandag om 10u is er een uitvaartdienst in de parochiekerk van Vorselaar, waarna de begrafenis op het kerkhof in die gemeente.

Charly Geerkens overleden

Donderdag 9 mei 2019
Peer - Charly Geerkens overledenDinsdag is de uit Peer afkomstige Charly Geerkens overleden, de echtgenoot van Stephanie Custers. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zelem.

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Peer - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Priester Piet Lauwers overledenMaandag is priester Piet Lauwers overleden. Hij was 85 jaar en gaf onder meer les aan het college in Beringen en Maasmechelen. Hij was ereburger van de stad Peer. Hij schreef verschillende boeken over de geschiedenis van Beringen en Peer. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Peer - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Minder inbraken, meer ongevallenIn de politiezone Kempenland zijn vorig jaar 56 woninginbraken gepleegd. In 2017 waren er dat 61, in 2016 98. Vorig jaar waren er 12 inbraken in bedrijven of handelszaken, net evenveel als in 2017 In 2016 waren er 29. In de zone werden vorig jaar 166 verkeersongevallen met lichamelijk letsel vastgesteld, 14 meer dan in 2017. Daarbij vielen 4 doden, 11 zwaargewonden en 210 lichtgewonden.
Peer - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Peer - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Peer - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Lieske Evens overleden

Maandag 6 mei 2019
Peer - Lieske Evens overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige Lieske Evens overleden, de weduwe van de in 1970 overleden Louis Nelis. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg (Peer). Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Meeuwerbaan in Wauberg.

Jonge reeën: afblijven !

Zondag 5 mei 2019
Peer - Jonge reeën: afblijven !ZoomVanaf nu kunnen weer reeën geboren worden. Het Natuurhulpcentrum roept mensen op om van de jonge reeën af te blijven omdat de moeder meestal in de buurt is. Wanneer het jong door mensen aangeraakt wordt, bestaat de kan dat de moeder haar eigen jong door de mensengeur niet meer herkent en het in de steek laat. Daarom is het ook belangrijk bij een boswandeling je hond aan de leiband te houden. Niet alleen voor jonge reeën, ook voor uitgevlogen jonge vogels zijn loslopende honden gevaarlijk. (foto Natuurhulpcentrum).

Matteo Camps overleden

Zondag 5 mei 2019
Peer - Matteo Camps overleden
Vrijdag is Matteo Camps overleden, het zoontje van Martin Camps en Kimberly Huysmans. Hij zou eind volgende maand 2 jaar worden. De uitvaartdienst wordt in besloten kring gehouden, waarna de urne in huiselijke kring bewaard wordt. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
Peer - Eindronde: gelijkspel voor BreugelIn de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Breugel SV vanmiddag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Racing Boxberg.

Mathieu Loos overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Peer - Mathieu Loos overledenVandaag is Mathieu Loos overleden, de weduwnaar van de in 1992 overleden Alda Knevels. Hij was 91 jaar. Het afscheid in de aula van uiitvaartcentrum Jaeken en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Linde-Peer vinden in besloten, kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur)

Jef Hoogmartens overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Peer - Jef Hoogmartens overledenIn zijn woning in Linde-Peer is gisteren de uit Meeuwen afkomstige Jef Hoogmartens overleden, de echtgenoot van Mia Hamal. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Peer - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Peer - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Eindronde: verlies voor SV BreugelIn de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft SV Breugel vanmiddag met 1-0 verloren op het veld van Racing Boxberg.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer