Het overige nieuws

Peer - Opnieuw 23 coronapatiënten in MariaziekenhuisVandaag liggen er opnieuw 23 coronapatiënten in het Mariaziekenhuis. Dat zijn er 9 meer dan met Kerstmis en 6 meer dan gisteren. Drie van hen - evenveel als gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

Hoge Venen afgesloten voor toeristen

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Peer - Hoge Venen afgesloten voor toeristenZoomDe Hoge Venen worden vanaf morgen minstens drie dagen afgesloten voor toeristen. Dat heeft gouverneur Jamar van de provincie Luik beslist. Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8 en 17 uur de toegangswegen afgesloten. Hetzelfde geldt voor de parkings. Ook mag er niet overnacht worden in kampeerwagens in het gebied. Een en ander heeft te maken met de enorme drukte, die het gevolg is van de sneeuwval. (Foto Marcella Stappers)
Peer - Na de vaccinaties in de woonzorgcentra...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het jaar van de matras

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 januari geldt er een terugnameplicht voor matrassen. Voor de eerste helft van 2021 is er een overgangsperiode: je kan je afgedankte matrassen al gratis deponeren op het recyclagepark maar ze kunnen nog bij het grofvuil terecht komen. Dan worden ze verwerkt in een verbrandingsinstallatie met energierecuperatie. Ten laatste vanaf juli 2021 worden de matrassen selectief ingezameld: ze belanden dan in een aparte container en worden ontmanteld en gedeeltelijk gerecycleerd. 
Matrassen kunnen ook nog steeds meegegeven worden met de huis-aan-huisophaling van grofvuil. Je betaalt dan wel steeds 20 euro voor de ophaling.  

Recyclagepark zaterdag dicht

Donderdag 31 december 2020
De recyclageparken van Limburg.net zijn voortaan – en dus ook nu zaterdag - gesloten op 2 januari. Voor wie zijn lege drankflessen zolang niet kan bijhouden: je kan ze altijd naar de glasbollen doen. Er staan er altijd wel ergens in je buurt.
Maar ’s avonds na 22.00 uur en ’s morgens vóór 7.00 uur je glas wegbrengen mag niet. Dat is niet alleen verboden – vanaf 1 januari kan je er een GAS-boete voor krijgen – het is ook een kwestie van hoffelijkheid tegenover de mensen die in de buurt van de glasbollen wonen. Je zal 's nachts maar wakker worden door dat lawaai!

De visie van Fobie

Woensdag 30 december 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 30 december 2020
Peer - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag liggen er 17 patiënten met een coronabesmetting in het Mariaziekenhuis in Pelt. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er nu drie patiënten besmet; ze verblijven in quarantaine. 

Poldine Geebelen overleden

Woensdag 30 december 2020
Peer - Poldine Geebelen overledenGisteren is de in Oudsbergen woonachtige Poldine Geebelen overleden, de weduwe van Henri Swennen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zij wordt begraven bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Peer-Centrum.

Marcel Houben overleden

Woensdag 30 december 2020
Peer - Marcel Houben overledenMaandag is Marcel Houben overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Staking De Lijn voorbij

Dinsdag 29 december 2020
Peer - Staking De Lijn voorbijDe vakbonden zijn akkoord om de stakingsactie bij De Lijn vanaf morgen te stoppen. De staking zorgde sinds 21 december in heel Vlaanderen voor hinder bij de reizigers. Aanleiding was onvrede bij de Technische Diensten over onder meer het nieuwe loon- en loopbaanmodel. Daarover loopt overleg. De directie van De Lijn noemde de staking op dit moment dan ook totaal onnodig en onverantwoord.

Populairste babynamen

Dinsdag 29 december 2020
Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. (Radio 2)

Akkoord over Brexit

Maandag 28 december 2020
Peer - Akkoord over BrexitZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Marnix Schouten overleden

Maandag 28 december 2020
Peer - Marnix Schouten overledenZaterdag is Marnix Schouten overleden, de echtgenoot van Sabine Cnudde. Hij was 51 jaar en militair in Leopoldsburg. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Peer-Centrum vinden in intieme familiekring plaats.

Nand Pauwels overleden

Maandag 28 december 2020
Peer - Nand Pauwels overledenVandaag is de in Peer woonachtige en uit Lommel afkomstige Nand Pauwels. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Langs deze weg wil de familie het verplegend en verzorgend personeel van Sint-Antonius Peer extra bedanken.

Anna Cuyvers overleden

Maandag 28 december 2020
Peer - Anna Cuyvers overledenIn Kleine-Brogel is donderdag Anna Cuyvers overleden, de weduwe van Gerard Essers. Ze was 99 jaar. De uitvaartliturgie en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Jeanne Broekx overleden

Maandag 28 december 2020
Peer - Jeanne Broekx overledenIn het Mariaziekenhuis is op kerstdag Jeanne Broekx overleden. Ze was 87 jaar. De afscheidsdienst en de urnebegraving op de begraafplaats van Grote-Brogel zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Yvonne Van den Broeck overleden

Maandag 28 december 2020
Peer - Yvonne Van den Broeck overledenZaterdag is Yvonne Van den Broeck overleden, de weduwe van de in 1983 overleden Jan Kuppens en van de in 2013 overleden Rik Wouters. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Maria Goyens overleden

Zondag 27 december 2020
Peer - Maria Goyens overledenVrijdag is Maria Goyens overleden, de weduwe van Hubert Hendrix. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Peer-Centrum vindt in besloten kring plaats.
Peer - Zoete kerstgroet van OKRA Kleine-BrogelZoomHet jaarlijkse kerstfeest bij OKRA Kleine-Brogel kon dit jaar niet doorgaan om de welbekende reden. Toch wilde het OKRA-team iets voor zijn leden betekenen in deze ongewone tijd. Ze brachten op kerstavond een zoete verrassing bij ieder van hen aan de deur, vergezeld van een korte babbel en beste wensen, op veilige afstand. Het werd zeer geapprecieerd door beide partijen, een deugddoend weerzien! Aan de 80- en 85 jarigen van het voorbije jaar werden bloemen of een goede fles overhandigd vanuit de vereniging. (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Linsen overleden

Zaterdag 26 december 2020
Peer - Marcel Linsen overledenDonderdag is de uit Overpelt afkomstige en in Kleine-Brogel woonachtige Marcel Linsen overleden, de echtgenoot van Josée Schrooten. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats.

Nieuwe vennootschap: Yes Communicatie

Zaterdag 26 december 2020
Ilse Dalemans uit Peer heeft de besloten vennootschap Yes Communicatie opgericht met zetel aan de Hasseltsebaan in Hechtel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes en het ontwerpen van publicitaire teksten en slogans.

Marcel Lenaerts overleden

Zaterdag 26 december 2020
Peer - Marcel Lenaerts overledenWoensdag is de in Pelt woonachtige Marcel Lenaerts overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden José Schreurs. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Linde-Peer.

Kerstmis anno 2020 (3)

Vrijdag 25 december 2020
Peer - Kerstmis anno 2020 (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Anna Cuyvers overleden

Donderdag 24 december 2020
In Kleine-Brogel is Anna Cuyvers, echtg. Essers overleden. Ze was 99 jaar en de oudste inwoonster van het kerkdorp.

Kerstmis anno 2020 (2)

Donderdag 24 december 2020
Peer - Kerstmis anno 2020 (2)ZoomKerstnacht... (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Bakkerij 't Korfje

Donderdag 24 december 2020
Jan Truyens en Kathleen Kirkland, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap Bakkerij 't Korfje opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Hamont-Achel. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 3.000 euro.

Aldi roept producten terug

Donderdag 24 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Peer - Aldi roept producten terugZoomEr werd een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op sesamzaad teruggevonden in de bladerdeeghapjes van het merk Excellence die bij Aldi werden verkocht. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor meer (…) Het hele nieuwsbericht
Aldi roept producten terug
Zoom

Kerstmis anno 2020 (1)

Donderdag 24 december 2020
Peer - Kerstmis anno 2020 (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Nog 16 Covid-patiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er nog 16 patiënten met een Covid-19-besmetting in het Mariaziekenhuis. Twee van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. De situatie in het ziekenhuis lijkt zich aldus stilaan te stabiliseren.  

Kerstmis nadert...

Woensdag 23 december 2020
Peer - Kerstmis nadert...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Covid-voetbal anno 2020

Dinsdag 22 december 2020
Peer - Covid-voetbal anno 2020Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Moestuin voor beginners

Dinsdag 22 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Zelf groenten kweken zit in de lift, maar hoe begin je er aan? Tijdens de workshop "Moestuin voor beginners" krijg je de nodige tips om zelf aan de slag te gaan. Je leert welke plekjes het meest geschikt zijn voor een moestuin, hoe je de bodem voorbereidt, welke groenten je moet zaaien, welke je beter plant,... De workshop is gratis, maar op voorhand aanmelden is verplicht. Dat kan via deze link. De workshop vindt op zaterdag 16 januari van 9 tot 12u plaats in zaal De Kruin van het Domein Kiewit in Hasselt.

Zeven wildcrossers betrapt

Dinsdag 22 december 2020
In het kader van het actieplan ‘Beteugeling wildcrossen’ van het Agentschap Natuur en Bos werden sinds april 2018 al succesvolle acties tegen wildcrossers ondernomen op het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Lommel, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem.
Ook nu weer werden er tijdens twee controleacties, in Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem, door de natuurinspectie zeven motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied. Enkele overtreders gedroegen zich (…) Het hele nieuwsbericht

Coronavirus muteert (1)

Dinsdag 22 december 2020
Peer - Coronavirus muteert (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Via Limburg.net kan je voortaan een grofvuilophaling inplannen en die ook meteen betalen. De grofvuilsticker is hiermee verleden tijd. Nu kies je zelf de dag en kan je deze nog verschuiven indien nodig. Ook ontvang je een e-mail als herinnering van je geplande ophaling. Wie niet over internet beschikt, kan een ophaling telefonisch aanvragen op het gratis nummer 0800 90 720. 
Grofvuil is niet herbruikbaar en te groot voor de huisvuilzak. (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder bij De Lijn

Dinsdag 22 december 2020
Peer - Nog altijd hinder bij De LijnOok vanochtend zijn er weer problemen bij De Lijn door vakbondsacties. In Limburg rijdt naar schatting 70 % van de bussen, dat is al een stuk meer dan gisteren. De vakbonden voeren actie omdat ze een oplossing willen voor de problemen bij de technische diensten van De Lijn, ze eisen ook meer loon. Gisteren na de middag heeft een overleg tussen vakbonden en directie niets opgeleverd, straks komt er een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtmerries over virus en vaccin

Maandag 21 december 2020
Peer - Nachtmerries over virus en vaccinZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Haas op het menu

Maandag 21 december 2020
Vandaag gelezen
"Beide dieren waren ook in prima conditie. Terwijl de maag van de eerste dode welp – toevallig – leeg was, had de tweede welp een goed gevulde maag. De inhoud, 3100g, bestond voor ongeveer 70% uit volwassen haas, 25% schaap en 5% fazant. Verder vonden we nog wat kleinigheden, zoals de restant van een druiventros en van een noot of eikel, wat gras, en een stickertje van op een vrucht." 
(Het INBO over de twee doodgereden wolvenwelpen)

Knuffelcontact...

Maandag 21 december 2020
Peer - Knuffelcontact...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Elza Witters overleden

Maandag 21 december 2020
Peer - Elza Witters overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige en in Peer woonachtige Elza Witters overleden, de weduwe van Marcel Schepers. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum.

Klokken luiden op Kerstdag

Maandag 21 december 2020
Kerk
In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstdag om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. "Als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en al wie hen nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het coronavirus, allereerst de vele mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen."

Hinder bij De Lijn

Maandag 21 december 2020
Peer - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie rijden er vandaag weinig bussen op het hele net. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. In de meeste provincies rijdt op dit moment ongeveer 50% van alle bussen. De directie veroordeelt de vakbondsacties en blijft bereid tot dialoog met de vakorganisaties. Ze erkent dat er nog werk aan de winkel is voor Techniek, maar onderstreept dat er al heel wat initiatieven lopen. "Dat de vakbonden beweren dat er al jaren niets gebeurt voor de Technische Diensten (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Dijkerstraat

Zondag 20 december 2020
Peer - Inbraak in DijkerstraatIn de Dijkerstraat in Wijchmaal hebben onbekenden gisteren een inbraak gepleegd. Of er buit werd gemaakt, is niet bekend.

Op weg naar Bethlehem

Zondag 20 december 2020
Peer - Op weg naar BethlehemZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Een zoekwandeltocht in Erpekom

Zaterdag 19 december 2020
Peer - Een zoekwandeltocht in ErpekomZoomZoek je nog een leuke, coronaproof activiteit in de natuur met jouw bubbel voor tijdens de kerstvakantie? De kinderen van de Pieter Brueghelbasisschool van Erpekom maakten zelf een spannende QR-code zoekwandeltocht in de omgeving van hun school. Een buggy- en rolstoelvriendelijke wandeling van ca 4km brengt je langs alle opdrachten én de kinderspelen van Pieter Brueghel. Je vertrekt aan het poortje aan de Pieter Brueghel basisschool in Erpekom en kan de tocht wandelen wanneer je maar wilt, op eigen (…) Het hele nieuwsbericht
Radio en TV
Peer - Speciale uitzending over coronavaccinZoomHet coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM Nieuwsspecial uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce (…) Het hele nieuwsbericht

Ketnetwrappers komen naar Limburg

Vrijdag 18 december 2020
De Warmste Week
Peer - Ketnetwrappers komen naar LimburgZoomDe Warmste Week gaat vandaag van start. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was 2020 een uitzonderlijk jaar, waarvan ze het beste moesten maken. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie (…) Het hele nieuwsbericht

Wordt de kerstvakantie verlengd?

Donderdag 17 december 2020
Peer - Wordt de kerstvakantie verlengd?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Macrus

Donderdag 17 december 2020
Marc Vandecruys uit Peer heeft de besloten vennootschap Macrus opgericht met zetel aan de Teutenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoort het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, onder meer op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling.

Jet Wienen overleden

Donderdag 17 december 2020
Peer - Jet Wienen overledenGisteren is Jet Wienen overleden, de weduwe van Mathieu Bielen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De coronasituatie in Limburg

Donderdag 17 december 2020
Peer - De coronasituatie in LimburgZoomWie zicht wil krijgen op de actuele situatie rond de coronabesmettingen of op zoek is naar up-to-date cijfermateriaal voor de provincie Limburg, kan vanaf nu terecht op het Corona Dashboard Limburg.

Vliegtuig deed aan metingen

Donderdag 17 december 2020
Peer - Vliegtuig deed aan metingenZoomHet vliegtuigje dat de afgelopen nachten geregeld te horen was boven Limburg vliegt in opdracht van Fluvius. Op de Flight Radar (cfr. afbeelding) is duidelijk te zien hoe het rechtlijnige vluchten heen en weer over de provincie maakt. Ook de rest van de winter zijn nog vluchten gepland boven Limburg, niet noodzakelijk dagelijks - dat hangt van de weersomstandigheden af. De vluchten gebeuren niet toevallig in de winter en 's nachts. Het vliegtuig (…) Het hele nieuwsbericht
Geert Evens uit Peer heeft de besloten vennootschap J & G Schilder- en Decoratiewerken opgericht met zetel aan de Achelmansstraat.

Met soep op de boer

Donderdag 17 december 2020
De Warmste Week
Peer - Met soep op de boerZoomDe Warmste Week bedankt vanaf morgen iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. De zenders Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet en MNM hebben heel wat in petto van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Eén bedankt met soep: alle grote gebaren en kleine attenties verdienen een ongelooflijk luide bedankt, een soeperbedankt. Daarom trekt Dieter Coppens tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. (foto: ©VRT)

Twee jaar cel extra

Woensdag 16 december 2020
Een man uit Peer, de spilfiguur van een drugslabo, heeft in beroep 10 jaar cel gekregen. Dat is twee jaar meer dan in eerste aanleg. De drugs werden aangemaakt in Houthalen. In Pelt werd een loods gebruikt als stockageruimte. (PG)

Een hart van licht voor de zorg

Woensdag 16 december 2020
Peer - Een hart van licht voor de zorgZoomDeze namiddag om 16.30u werden bij het Mariaziekenhuis kaarsen aangestoken die samen een groot hart vormen, dat voor de ingang van het ziekenhuis ligt. Ook de kerstverlichting rond het ziekenhuis werd aangesloten. Tegelijk start een affichecampagne die uit drie posters bestaat met telkens een verschillend campagnebeeld en een inspirerende slogan. In elk beeld staan figuren afkomstig uit Noord-Limburg centraal, zoals een dokter en een verpleegkundige, een oma met haar kleinkinderen en een (…) Het hele nieuwsbericht
Een hart van licht voor de zorg
Zoom

Politie gaat streng optreden

Woensdag 16 december 2020
Peer - Politie gaat streng optredenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

TV Limburg zendt kerstviering uit

Woensdag 16 december 2020
Radio en TV
Peer - TV Limburg zendt kerstviering uitOp Kerstdag kunt u live de eucharistieviering volgen via de lokale zender TV Limburg. Na de druk bekeken live-uitzendingen van de vieringen op Palmzondag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren slaan TV Limburg en het bisdom Hasselt opnieuw de handen in elkaar. De regionale zender zal op Kerstdag de eucharistieviering live uitzenden. Mgr. Hoogmartens gaat dan om 10 uur voor vanuit de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.

Francine Lenders overleden

Woensdag 16 december 2020
Peer - Francine Lenders overledenMaandag is Francine Lenders overleden, de weduwe van Guillaume Dreesen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kleine-Brogel.

Extra pensioen voor mijnwerkers

Dinsdag 15 december 2020
Peer - Extra pensioen voor mijnwerkersDe pensioendienst is gestart met de uitbetaling van de achterstalllige pensioenen van de ondergrondse mijnwerkers. Volgens de KS Vriendenkring zou het gaan om zowat 20.000 gepensioneerden of hun weduwen. Doordat de berekeningen niet zijn gebeurd volgens de akkoorden destijds, kregen die ongeveer 30 jaar lang te weinig pensioen. Het zou om gemiddeld 200 euro per maand gaan. Wel wordt maar 10 jaar terug in de tijd gegaan bij de berekening van de achterstallen. Alle ex-mijnwerkers krijgen een brief met een aantal weken later de betaling. Enkele honderden zouden die al gehad hebben, tegen de lente moeten alle dossiers afgehandeld zijn.

19 coronapatiënten in Noorderhart

Maandag 14 december 2020
Peer - 19 coronapatiënten in NoorderhartMomenteel verblijven er 19 corona-patiënten in Noorderhart Mariaziekenhuis. Daarvan worden er 4 verpleegd op intensieve zorgen.
Peer - 'Herstelplan biodiversiteit dringend nodig'ZoomVandaag overhandigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn Natuurrapport 2020 aan Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. In het rapport wordt gevraagd dringend een Vlaams herstelplan voor de biodiversiteit op te stellen, naar analogie met het Europees biodiversiteitsplan 2030.
Uit het lijvige rapport blijkt nog maar eens dat planten, dieren en habitats in Vlaanderen ondermaats scoren, en in de meeste gevallen nog ver verwijderd zijn van de Europese doelen voor 2020. (…) Het hele nieuwsbericht

Stoken? Hou het gezond!

Maandag 14 december 2020
Peer - Stoken? Hou het gezond!ZoomIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om hun huizen te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Om een duidelijk overzicht te maken van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op de site www.stookslim.be. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Ludo Jansens overleden

Maandag 14 december 2020
Peer - Ludo Jansens overledenVrijdag is Ludo Jansens overleden, de echtgenoot van Bernadette Valkenborgh. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe NMBS-dienstregeling van start

Zaterdag 12 december 2020
Peer - Nieuwe NMBS-dienstregeling van startMorgen/zondag start bij de NMBS de nieuwe dienstregeling 2021. Raadpleeg voor de aanvang van uw treinreis zeker de website www.belgianrail.be of de NMBS-app. In het station, op het perron èn in de trein geldt een mondmaskerplicht.
Peer - Een op vijf haalt vuilniszakken niet afZoomGezinnen in Limburg die een afvalbelasting betalen aan Limburg.net hebben hierdoor recht op een quotum huisvuil in de vorm van rollen huisvuilzakken. Jaarlijks haalt ongeveer 10% van de gezinnen die zakken niet af. Limburg.net stelt nu vast dat voor 2020 bijna dubbel zoveel gezinnen hun quotum nog niet hebben afgehaald en roept iedereen op om dat zeker nog te doen voor 31 december.
Elk gezin dat op 1 januari gedomicilieerd is in het werkingsgebied van Limburg.net en een afvalbelasting betaalt (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Vanbaelen overleden

Zaterdag 12 december 2020
Peer - Paul Vanbaelen overledenDonderdag is de uit Bocholt afkomstige en in Achel woonachtige Paul Vanbaelen overleden, de weduwnaar van Marcella Van Asten. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats waarna hij begeleid wordt naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Kleine-Brogel.

Actie 'Geef boeren ruimte'

Zaterdag 12 december 2020
Peer - Actie 'Geef boeren ruimte'ZoomGisterenavond vond op verschillende plaatsen in Limburg een actie plaats, georganiseerd door de jonge boeren van Groene Kring. Daarbij vormden heel wat verlichte tractoren samen de woorden “#geefboerenruimte”. Met de tractorenactie willen de jonge boeren van Groene Kring een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. Ze zeggen klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier, maar het huidige beleid plaatst hen echter naar eigen zeggen onder een stolp. De jonge boeren reiken dan ook de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Inbraak in flat

Vrijdag 11 december 2020
Peer - Inbraak in flatAan het Driekoningenplein verschaften dieven zich toegang tot een flat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Actieplan tegen eikenprocessierupsen

Donderdag 10 december 2020
Peer - Actieplan tegen eikenprocessierupsenZoomDe partners in het Europese project "LIFE eikenprocessierups" hebben gisteren de officiële start gegeven van dit actieplan waarin men de komende vijf jaar op zoek gaat naar de meest ecologische manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Het Vlaams-Nederlandse project onder leiding van provincie Antwerpen, zal daarbij de natuurlijke vijanden van de rupsen inschakelen. Er zal op grote schaal getest worden met mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen. De partners zijn de provincies Antwerpen en Limburg, de Nederlandse provincies Gelderland  en Noord-Brabant, de gemeente Sittard-Geleen en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO.  

Het is koud

Woensdag 9 december 2020
Weerbericht
Peer - Het is koudMet een koude luchtbel in de hoogte blijven de temperaturen ook aan de grond aan de lage kant. Een mobiel wigje zorgt voor rust in de atmosfeer, maar er is wel veel vochtigheid aanwezig. De volgende dagen trachten Atlantische storingen vanuit het westen door te dringen over onze streken en de neerslagkansen nemen geleidelijk aan toe. Vanaf het weekend wordt het ook gevoelig zachter.
Vandaag is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Er komt wat meer wind opzetten, waardoor de mist (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste prik is gezet

Woensdag 9 december 2020
Peer - De eerste prik is gezetZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Warmste Week
Peer - Zing jij ook mee in het Warmste Koor?ZoomDe Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Eén, Studio (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Hellings overleden

Woensdag 9 december 2020
Peer - Jan Hellings overledenGisteren is de in Grote-Brogel woonachtige en uit Opglabbeek afkomstige Jan Hellings overleden, de weduwnaar van de in 2007 overleden Irma Sixel.  Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Het worden rare feestdagen

Dinsdag 8 december 2020
Peer - Het worden rare feestdagenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Sportclubs trekken aan alarmbel

Dinsdag 8 december 2020
De Vlaamse sportfederaties trekken aan de alarmbel en schreven een open brief gericht aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Initiatiefnemer is Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van alle Vlaamse sportfederaties in Vlaanderen. Alle grote sportfederaties van Vlaanderen hebben de brief ondertekend.
De clubs in Vlaanderen zitten immers met de handen in het haar. Zonder snelle actie is de federale regering goed op weg om de (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Vrijsen overleden

Maandag 7 december 2020
Peer - Jef Vrijsen overledenGisteren is Jef Vrijsen overleden, de echtgenoot van Madeleine Vaesen. Hij was 74 jaar. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Peer-Centrum vindt in besloten kring plaats.

Thérèse Deckers overleden

Maandag 7 december 2020
Peer - Thérèse Deckers overledenZaterdag is de in Houthalen woonachtige en uit Peer afkomstige Thérèse Deckers overleden, de weduwe van Toine Jamers. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren.

Lies Van Mierlo overleden

Maandag 7 december 2020
Peer - Lies Van Mierlo overledenVrijdag is in Bree de uit Grote-Brogel afkomstige Lies Van Mierlo overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Michel Willems. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Gerdingen.

KMI: code geel

Zondag 6 december 2020
Peer - KMI: code geelZondagavond en nacht wordt het op veel plaatsen nevelig met soms vorming van mist die in combinatie met de temperaturen net onder het vriespunt kan aanvriezen. Er is dus kans op beperkt zicht (minder dan 500 m en op sommige plaatsen minder dan 200 m) en rijmplekken.
Peer - Veel lockdownfeestjes vanmorgen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Het heerlijk avondje is gekomen...

Zaterdag 5 december 2020
Peer - Het heerlijk avondje is gekomen...Zoom...en nu al rijdt Sinterklaas met zijn knechten over de (gladde) daken. Marc Faes mocht er getuige van zijn hoe de Sint en zijn Pieten zich klaarmaken voor deze toch wel zware nacht. Nog een geluk dat het niet sneeuwt! Kijk eens naar  De Sint maakt zich klaar

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Peer - Als een factuur te laat komtSchuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Meeuwis overleden

Vrijdag 4 december 2020
Peer - Annie Meeuwis overledenWoensdag is Annie Meeuwis overleden, de weduwe van Jan Schuurmans en de levensgezellin van Michel Breemans. Ze was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Broekkantstraat 11, 3990 Grote-Brogel.

Motorrijder gewond op Zuidervest

Vrijdag 4 december 2020
Peer - Motorrijder gewond op ZuidervestDeze namiddag is een motorrijder gewond geraakt bij een ongeval op de Zuidervest. Hij is naar het ziekenhuis in Overpelt gebracht.

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Peer - Nachtvorst op komstEen omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Nog 14 besmette patiënten in Mariaziekenhuis Vanmorgen verbleven er nog 14 patiënten met een coronavirusbesmetting in het Mariaziekenhuis. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Peer - De lange tocht naar het vaccinZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Gethij

Donderdag 3 december 2020
Gert Thijs uit Peer heeft de besloten vennootschap Gethij opgericht met zetel aan de Nijverheidsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers en advies op het vlak van public relations en communicatie.
Peer - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat onlineVia deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Peer - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Weer minder Covid-19-patiënten

Woensdag 2 december 2020
Peer - Weer minder Covid-19-patiëntenVanmorgen waren er weer minder patiënten met een coronabesmetting opgenomen in het Mariaziekenhuis in Pelt: 14, waarvan 4 op intensieve zorgen. Gisteren waren er dat nog resp. 19 en 6.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Boetes voor eigenaars loslopende hondenZoomNatuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Goed nieuws voor Limburgse pendelaarsZoomNu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Peer - Het wordt kouderEen krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Peer - Bijzondere KerstkaartZoomHet bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)
Peer - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbondenZoomDe vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht

Geen papierophaling in december

Dinsdag 1 december 2020
Peer - Geen papierophaling in decemberIn bepaalde gemeenten wordt het papier en karton, in opdracht van de gemeente, opgehaald door verenigingen. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd deze ophaling sinds begin november niet meer toegelaten. Gezien de verlenging van de maatregelen worden ook de ophalingen voor december geannuleerd, meldt limburg.net.

Aantal coronapatiënten gedaald

Dinsdag 1 december 2020
Peer - Aantal coronapatiënten gedaaldIn het Mariaziekenhuis in Pelt waren vanmorgen 19 patiënten met een coronavirusbesmetting opgenomen, vijf minder dan gisteren. Zes besmette patiënten worden op de afdeling intensieve zorgen verpleegd, en dat zijn er evenveel als gisteren.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer