Het overige nieuws

Code rood voor Noord-Brabant

Woensdag 30 september 2020
Grensgevallen
Peer - Code rood voor Noord-BrabantOns land heeft code rood afgegeven voor de Nederlandse provincie Noord-Brabant, waarin onder meer Eersel, Bergeijk, Eindhoven, Valkenswaard en Cranendonck liggen. Wie er twee dagen of langer heeft verbleven, moet vanwege het hoge aantal coronabesmettingen vanaf vrijdagmiddag bij zijn terugkeer in België een coronatest ondergaan en in quarantaine. Reizen naar en vanuit Noord-Brabant wordt ten zeerste afgeraden. Voor Nederlands-Limburg (met o.m. Weert) geldt nog altijd code oranje.

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Peer - Kunst in coronatijden...ZoomNaar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)

André Schraepen overleden

Woensdag 30 september 2020
Peer - André Schraepen overledenMaandag is André Schraepen overleden, de echtgenoot van Lea Govaerts. Hij was 85 jaar. Begroeting: zaterdag (15 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Peer - Maak jij mee kabaal?Zoom17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.
Peer - Processierupsen verpoppen ook in de grondZoomOp diverse plaatsen werden de afgelopen jaren in juni en soms eind mei eiken aangetroffen die opeens vol zaten met eikenprocessierupsen in het vierde larvestadium, dus met brandharen. Het blad van deze bomen was veel minder aangevreten dan men op basis van het grote aantal ver ontwikkelde rupsen zou verwachten. Ook op locaties waar in het voorjaar preventief gespoten was deed dit verschijnsel zich voor. Op basis van onderzoek is nu onomstotelijk vastgesteld dat men hier te maken had met grondnesten. Met andere woorden: eikenprocessierupsen verpoppen ook in de grond, waar bestrijding veel moeilijker is, schrijft Nature Today.

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Peer - Coronalert app actief vanaf vandaagZoomVandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Peer - Aanhoudend wisselvalligTerwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Peer - Virtuele VOKA Open BedrijvendagZoomZondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Limkra

Dinsdag 29 september 2020
Jo Moors uit Oudsbergen en Steven Hoogmartens uit Peer hebben de besloten vennootschap Limkra opgericht met zetel aan de Broekkantstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer transport van goederen, de vervaardiging en de montage van metalen constructiewerken en landschapsverzorging.

Nieuwe vennootschap: Nelis & Winters

Dinsdag 29 september 2020
De besloten vennootschap Nelis Raf Verzekeringen heeft de besloten vennootschap Nelis & Winters opgericht met zetel aan de Pastorijstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort het beheer van een verzekeringsportefeuille van de NV KBC Verzekeringen met zetel in Leuven.

Horeca in Nederland dicht om 22u

Maandag 28 september 2020
Grensgevallen
Peer - Horeca in Nederland dicht om 22uHorecazaken in Nederland moeten voortaan 's avonds om 22u dicht. Dat heeft premier Mark Ruitte vanavond bekendgemaakt. Het is een van de maatregelen, bedoeld om de verdere uitbreiding van het coronavirus te voorkomen. Andere maatregelen zijn de verplichting om je in een horecazaak en bij een kapper te registreren, het verbieden van publiek bij wedstrijden in het voetbal, het sluiten van sportkantines, het stimuleren van thuiswerken en het advies om in winkels in de Randstad een mondkapje te dragen. Dat laatste advies is overgenomen door voorzitter John Jorritsma van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost; hij roept de detailhandel in zijn regio - dus incl. Eindhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Bergeijk,... - "ernstig en dringend" op om een mondkapjesplicht in te stellen voor personeel en klanten.

U21 Eksel - KRC Peer 3-3

Maandag 28 september 2020
De U21 van KFC Eksel en KRC Peer hebben gelijk gespeeld. Uitslag:3-3.

Kermis Bree geannuleerd

Maandag 28 september 2020
Peer - Kermis Bree geannuleerdDe kermis van komend weekeinde in Bree is vanwege de coronacrisis geannuleerd. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt. "Na overleg met de woordvoerder van de foorkramers werd door onze crisiscel beslist om de kermis in Bree-centrum van 3, 4 en 5 oktober te annuleren. Het stijgend aantal besmettingen laat niet toe dit veilig te laten verlopen, en volksgezondheid is nog altijd onze eerste prioriteit," aldus de mededeling. "We bekijken samen met de foorkramers of een winterkermis kan doorgaan, als de cijfers gunstig evolueren."

Opitter- Peer SV 3-2

Zondag 27 september 2020
Peer - Opitter- Peer SV 3-2Peer SV heeft deze namiddag verloren op het veld van FC Opitter. Uitslag: 3-2 . Aan de rust was de stand 1-2. Voor Peer SV scoorde Tielen in de 9de en 18de minuut.
Peer - SV Breugel speelt gelijk in NeeroeterenSV Breugel heeft deze namiddag gelijk gespeeld op het veld van Waterloos-Voorshoven in Neeroeteren. Uitslag: 0-0.

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

Wijchmaal klopt Kaulille

Zaterdag 26 september 2020
Peer - Wijchmaal klopt KaulilleSporting Wijchmaal hield vanavond de punten thuis door Kaulille te verslaan met 3-1. 

Grote Brogel wint van Paal-Tervant B

Zaterdag 26 september 2020
Peer - Grote Brogel wint van Paal-Tervant BSporting Grote Brogel heeft vanavond Paal-Tervant B verslagen met 0-3. Zondag 4 oktober ontvangt Grote Brogel LS Leut.
Peer - Wedstrijd Turkse FC - KRC Peer uitgesteldDe voetbalwedstrijd tussen Turkse FC en KRC Peer in tweede provinciale A (zondag 15 uur) wordt uitgesteld omwille van enkele coronagevallen.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - 120 leerlingen Breese scholen in quarantaineIn drie middelbare scholen in Bree - de Middenschool Heilig Hart, het Sint-Augustinusinstituut en TISM - zijn 7 leerlingen en 2 leerkrachten besmet bevonden met het coronavirus. Daarom moeten nu 120 leerlingen veertien dagen in quarantaine. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: "De 120 leerlingen werden ervan op de hoogte gebracht dat ze 14 dagen in quarantaine moeten en contact moeten opnemen met de huisarts voor een test. Leerlingen met een laag risicoprofiel mogen wel nog naar school gaan maar gedurende 14 dagen moeten ze naschoolse activiteiten tot het minimum beperken." Ook in de Vrije Basisschool de Vuurvogel in Bree raakten 1 leerling en 1 leerkracht besmet; daar wordt nog bekeken of er klassen in quarantaine moeten.
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Peer - Een echt herfstweekendEen venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Mariaziekenhuis verhuist Covid-screeningDe Covid-screening achter het Mariaziekenhuis in Pelt is gisteren verhuisd naar de overdekte personeelsparking. “Deze verhuis was noodzakelijk omdat we vaststelden dat de patiëntenstroom naar onze spoedafdeling steeds meer in gedrang kwam doordat de Covid-screening van onze huisartsen achter de dienst Spoedgevallen gelegen was," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. "Dankzij de verhuis wijzigt de verkeersstroom naar de screening en wordt de toegangsweg naar onze spoedgevallenafdeling (…) Het hele nieuwsbericht

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Peer - Snel naar de koningZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Vier van de zeven alternatieven voor het "Complex Project Noord-Zuidverbinding Limburg" die tot nog toe op tafel lagen, vallen af. Dat is vanmiddag bekend geworden. In de komende lente wordt uit de drie resterende tracés het voorkeurtraject gekozen.
Het gaat om de westelijke tracés en een uiterst oostelijk tracé langs het militair domein Schietveld richting Park Midden-Limburg. “Uit de eerste fase van het onderzoek leren we dat vier alternatieven de (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de heli's, een hele week

Donderdag 24 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen tot en met vrijdag 2 oktober gaan er helikoptertrainingen door op Kleine-Brogel Air Base. Maandag en dinsdag zijn er ook nachtvluchten. In het weekend vinden er geen trainingen plaats.

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Peer - Nieuwe gezondheidsenquête SciensanoSciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Mia Leurs overleden

Donderdag 24 september 2020
Peer - Mia Leurs overledenMaandag is de uit Grote-Brogel afkomstige Mia Leurs overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Jan Geurts. Zij was 94 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder in Genk vindt in besloten kring plaats.

Nieuwe vennootschap: ELC

Woensdag 23 september 2020
Robby Van Baelen uit Peer heeft de besloten vennootschap ELC opgericht met zetel aan de Lillerbaan in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy aan en management voor vennootschappen, verenigingen, internationale instellingen en ondernemingen.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Peer - Carpoolparkings worden weer gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

Kathleen Woinin wint fotowedstrijd

Dinsdag 22 september 2020
Peer - Kathleen Woinin wint fotowedstrijdZoomKathleen Woinin uit Lommel heeft de fotowedstrijd "Bosland in beeld" gewonnen. Met haar foto "Run Wild" (boven) pakte ze de gouden medaille. Jente Kasprowski uit Hechtel-Eksel werd met "Vogels spotten" tweede en Leon Van Ham uit Lommel met "Chillen in Blekerheide" derde. Die twee foto's staan onder dit bericht.
"'Run Wild' vat Bosland haast in één beeld samen: topnatuur, speelsheid en vooral een avontuur voor kinderen," zegt juryvoorzitter Luc Dalemans. "De (…) Het hele nieuwsbericht
Kathleen Woinin wint fotowedstrijdKathleen Woinin wint fotowedstrijdKathleen Woinin wint fotowedstrijd
Zoom

U17 Grote Brogel - Lindelhoeven 5-1

Dinsdag 22 september 2020
Peer - U17 Grote Brogel - Lindelhoeven 5-1De U17 van Sporting Grote Brogel hebben Lindelhoeven VV geklopt. Uitslag: 5-1.

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Peer - De herfst is daarHoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

U21 Wijchmaal - Eksel 2-4

Dinsdag 22 september 2020
Peer - U21 Wijchmaal - Eksel 2-4De U21 van Sporting Wijchmaal hebben thuis de duimen moeten leggen tegen KFC Eksel. Uitslag: 2-4.

U21 SV Breugel kloppen Kadijk

Dinsdag 22 september 2020
Peer - U21 SV Breugel kloppen KadijkDe U21 van SV Breugel hebben een ruime overwinning behaald tegen Kadijk SK. Uitslag: 7-1 .

Lei Stinkens overleden

Dinsdag 22 september 2020
Peer - Lei Stinkens overledenZondag is Lei Stinkens overleden, de weduwnaar van Lène Smeets. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag in besloten kring plaats in de parochiekerk van Erpekom. Rouwadres: fam. Stinkens, Leyssenhofweg 15,  3990 Erpekom-Peer.

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Peer - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?ZoomVoor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht

245 snelheidspv's tijdens controles

Maandag 21 september 2020
Peer - 245 snelheidspv's tijdens controlesAfgelopen weekend heeft de politiezone Kempenland verkeersacties georganiseerd in samenwerking met de douane en de Vlaamse belastingdienst Vlabel. Er werden gelijktijdig snelheidscontroles met interceptie van motards georganiseerd op verschillende locaties in Peer, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel. 
Dat leverde 245 vastgestelde snelheidsovertredingen op; drie bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Acht bestuurders waren onder invloed van drugs. Ook hun rijbewijs werd (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Grote-Brogel

Zondag 20 september 2020
Peer - Winst voor Grote-BrogelGrote-Brogel heeft vandaag Waterloos-Voorshoven verslagen met 4-1.

KRC Peer verliest van Meeuwen

Zaterdag 19 september 2020
Peer - KRC Peer verliest van MeeuwenKRC Peer heeft vanavond thuis verloren van KSK Meeuwen. Uitslag: 0-1.

SV Breugel verliest van Grenstrappers

Zaterdag 19 september 2020
Peer - SV Breugel verliest van GrenstrappersSV Breugel heeft vanavond thuis verloren van Grenstrappers Lommel Kolonie. Uitslag: 0-3.

Sporting Wijchmaal verliest in Maaseik

Zaterdag 19 september 2020
Peer - Sporting Wijchmaal verliest in MaaseikSporting Wijchmaal heeft vanavond verloren op het veld van SLW Maaseik. Uitslag: 4-2.

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Peer - Zomers weekendOndertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Isolado

Vrijdag 18 september 2020
Zino Verspecht uit Kaulille en Benjamin Kenens uit Peer hebben de besloten vennootschap Isolado opgericht met zetel aan de Oude Hostieweg in Kaulille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer isolatiewerkzaamheden, de montage van serres en veranda's en het waterdicht maken van daken.
Het is maar dat je 't weet
Deze namiddag vindt op de vliegbasis van Kleine-Brogel een bevelsovergave voor de Luchtcomponent van Defensie plaats. Voor de gelegenheid zal daar dan rond 15u een "fly-by" plaatsvinden met toestellen en formaties die buurtbewoners niet dagelijks zien. Bijkomend is het mogelijk dat deze toestellen een niet-standaard route zullen vliegen. Deze vliegactiviteit maakt integraal deel uit van de plechtigheid.

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Peer - Eerste werkdag van de kroonprinses...Zoom...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Soep met babbeltjes

Woensdag 16 september 2020
Dit najaar rijdt de soeptrinette van vzw de Biehal elke woensdagvoormiddag naar een ander kerkdorp van Peer. Aan deze gezellige foodtruck zijn de inwoners welkom voor een tasje soep en een fijne babbel met buren of toevallige passanten. Vandaag ging het project van start op het Kerkplein in Grote Brogel. Met het zonnige weer kwamen al meteen heel wat bezoekers langs voor een tasje soep. “Door corona zijn we lange tijd binnen moeten blijven, het is fijn dat we op deze manier onze buren in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.

Melanie Driesen overleden

Woensdag 16 september 2020
Peer - Melanie Driesen overledenOp 14 september overleed de uit Kleine-Brogel afkomstige en in Bree woonachtige Melanie Driesen, de weduwe van de in 1999 overleden Gerard Vanherk. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Bree. Condoleren[!]begrafenissencremers.be

Zuster Maria Schrooten overleden

Woensdag 16 september 2020
Peer - Zuster Maria Schrooten overledenOp 8 september overleed de uit Grote-Brogel afkomstige zuster Maria Schrooten. Zij was 79 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Maria in Leuven. Van 1967 tot 2006 was zij werkzaam in Hechtel. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) in beperkte kring plaats in de abdijkerk van Kessel-Lo.

Fietsster tegen openstaand portier

Dinsdag 15 september 2020
Peer - Fietsster tegen openstaand portierOp de Steenweg Wijchmaal is een 67-jarige fietsster gewond geraakt toen zij tegen het openstaand portier van een auto reed. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.10 uur. Het was het derde verkeersongeval op deze weg in korte tijd.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Peer - KRC Genk ontslaat zijn trainerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Weer damhert doodgebeten

Maandag 14 september 2020
In Linde is gisteren weer een damhert van Michel Ceyssens doodgebeten. Vorig weekend en in februari sloeg een wolf ook al toe bij Ceyssens.

Martha Broeckmans overleden

Maandag 14 september 2020
Peer - Martha Broeckmans overledenGisteren is in WZC Kloosterhof in Meeuwen Martha Broeckmans overleden, de weduwe van Louis Lecocq. Zij was 86 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats in Peer vinden in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Maria Verheyen overleden

Maandag 14 september 2020
Peer - Maria Verheyen overledenZaterdag is de uit Grote-Brogel afkomstige Maria Verheyen overleden, de weduwe van Nol Haex. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Tijl Swennen wint in Lommel

Maandag 14 september 2020
Tijl Swennen uit Grote Brogel heeft de nieuwelingenwedstrijd in Lommel gewonnen. Hij haalde het in de spurt.

Nieuwe vennootschap: BiniBo

Zondag 13 september 2020
Nicolas Seghers en Birgit Bomans, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap BiniBo opgericht met zetel aan de Acacialaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer over de weg, het slopen van gebouwen, schrijnwerk en de reiniging van gebouwen.

KRC Peer klopt Bolderberg

Zondag 13 september 2020
Peer - KRC Peer klopt BolderbergKRC Peer is vanmiddag  gaan winnen bij FC Bolderberg. Uitslag: 2-4. Zaterdag speelt KRC Peer thuis tegen KSK Meeuwen.

Grote Brogel wint van Grenstrappers

Zondag 13 september 2020
Peer - Grote Brogel wint van GrenstrappersSporting Grote Brogel heeft deze namiddag een uitoverwinning behaald bij Grenstrappers Lommel Kolonie. Uitslag: 1-2. Zondag speelt Sporting Grote Brogel thuis tegen Waterloos-Voorshoven.

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Peer - Het begon op 13 maart...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Eksel B verliest bij SV Breugel

Zaterdag 12 september 2020
Peer - Eksel B verliest bij SV BreugelZoomIn Vierde Provinciale heeft Eksel B vanavond de derby bij SV Breugel nipt verloren met 2-1.(Foto Jochen Heyligen)

Sp. Wijchmaal verslaat Ham United

Zaterdag 12 september 2020
Peer - Sp. Wijchmaal verslaat Ham UnitedSporting Wijchmaal heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen KFC Ham United. Uitslag: 4-1. Zaterdag speelt Sporting Wijchmaal uit bij SLW Maaseik.
Peer - Wedstrijd Peer SV uitgesteld door coronaDe competitiewedstrijd Turkse Rangers - Peer SV van dit weekend wordt uitgesteld op verzoek van Peer SV. Een speler van de Peerse club testte positief op corona.

Kans op hittegolf

Vrijdag 11 september 2020
Weerbericht
Peer - Kans op hittegolfHogedrukgebieden weten de volgende dagen onze streken te vinden en de weerkaarten beloven een stevig nazomertje, sterker nog, de kans op een hittegolf is zelfs aanwezig. Dat het in september nog mooi weer kan worden, is algemeen geweten. Een hittegolf is echter eerder zeldzaam. Na het weekend krijgen we echter minstens 5 dagen met meer dan 25 graden, waarvan er 3 mogelijk tropisch warm kunnen worden.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is de zon flink aanwezig in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geen bedrijven in Groene Delle

Vrijdag 11 september 2020
Peer - Geen bedrijven in Groene DelleZoomMinister Zuhal Demir zet het planningsproces voor bedrijvigheid in de Groene Delle in Lummen stop. “De Groene Delle blijft de groene spons van Limburg”, stelt ze vandaag in een mededeling. Naar eigen zeggen nam ze de beslissing nadat ze zondag zelf in het gebied was gaan wandelen.
Toch zal de Vlaamse regering blijven inzetten op watergebonden bedrijvigheid om ecologische redenen, maar er zal aan andere terreinen worden gewerkt, aldus de minister. "Waterwegen en binnenvaart zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: hoFREca

Donderdag 10 september 2020
Frederik Schriers uit Peer heeft de besloten vennootschap hoFREca opgericht met zetel in Burkel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groot- en de kleinhandel in reinigingssystemen en onderhoudsproducten.

Stanny Maes overleden

Donderdag 10 september 2020
Peer - Stanny Maes overledenVandaag is Stanny Maes overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Schreurs. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerararium Jaeken.

Wolven beginnen zich te wennen

Donderdag 10 september 2020
Peer - Wolven beginnen zich te wennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Op expeditie in de Sahara

Donderdag 10 september 2020
Toerisme
Peer - Op expeditie in de SaharaZoomVanaf nu kan je opnieuw een Sahara Expeditie in Bosland boeken. Elke expeditie mag voorlopig maximaal 10 deelnemers tellen, in casu kinderen van 6 tot 10 jaar onder begeleiding van één of meerdere volwassenen. Reserveren kan hier. (Foto Leon Van Ham)

Rekentool voor berekening alimentatie

Donderdag 10 september 2020
Het gerecht heeft een website ontwikkeld waar mensen in een echtscheidingsprocedure kunnen berekenen hoeveel onderhoudsgeld ze voor hun kinderen moeten bijdragen. De website is in de eerste plaats bedoeld voor familierechters, maar iedereen kan er gebruik van maken. In de tool wordt rekening gehouden met de meest voorkomende criteria: het inkomen en bezit van de ouders, de kosten voor het kind, de verblijfsregeling en het kindergeld. Voor alle duidelijkheid: het gaat om simulaties, niet om een bedrag dat je kunt afdwingen bij de familierechter.

Theresia Cuypers overleden

Woensdag 9 september 2020
Peer - Theresia Cuypers overledenGisteren is Theresia Cuypers overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wachten op de knal

Woensdag 9 september 2020
Peer - Wachten op de knalZoom"Eén van onze testpiloten is net opgestegen voor een controlevlucht," meldt de vliegbasis van Kleine-Brogel. "Dit is noodzakelijk nadat de motor een volledig nazicht kreeg in onze engine-shop. Heel even zal onze piloot supersonisch vliegen, dat wil zeggen dat er gedurende korte tijd aan een snelheid van meer dan Mach 1 (+1200km/u) gevlogen wordt. Mogelijk hoort u dan een doffe knal die we de "Sonic Boom" noemen." (Foto vliegbasis)

Mooie nazomer op komst

Woensdag 9 september 2020
Weerbericht
Peer - Mooie nazomer op komstDe lange termijn ziet er bijzonder gunstig uit. Met een hogedrukgebied ten oosten van ons land kunnen de temperaturen na het weekend zomerse waarden bereiken. Op korte termijn zijn de maxima nog wat bescheiden en zijn er enkele wolkenvelden. Het blijft echter droog en het kwik kan de volgende dagen steeds hogere waarden bereiken. Alleen op zaterdag is er tijdelijk nog een dipje.
Vandaag bevindt zich een zwakke storing over onze streken en is het meestal bewolkt. Neerslag van betekenis wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Regeringsonderhandelingen in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Moors Advice & Consulting

Dinsdag 8 september 2020
Jan Moors uit Peer heeft de besloten vennootschap Moors Advice & Consulting opgericht met zetel aan de Sellestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de activiteiten van verzekeringsbemiddelaar, het maken van foto's en het verlenen van advies en praktische hulp aan bedrijven in verband met public relations en communicatie.
Peer - Onderzoek naar coronabesmettingen in de TourZoomDat gebeurde gisteren, en met de nodige omkadering... (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de Wetstraat...

Maandag 7 september 2020
Peer - Ondertussen, in de Wetstraat...ZoomDaar zijn de plooien tussen de onderhandelaars gladgestreken, dixit Joachim Coens... (Cartoon Fobie)

Woord van de week: acedia

Maandag 7 september 2020
Woord van de week
Peer - Woord van de week: acediaDoor de aanhoudende coronamaatregelen hebben veel mensen een gevoel van stress en overbelasting, van lethargie en een gebrek aan motivatie, van angst en onzekerheid over de toekomst. Voor dat complexe gevoel wordt het woord acedia gebruikt. Acedia (uitspraak: /aaseediejaa/) is niet nieuw. De Griekse dichter Homerus gebruikte het woord al in de betekenis 'verwaarlozing, gebrek aan verzorging'. Later kreeg acedia ook de betekenissen 'lusteloosheid', 'loomheid' en 'inertie'.

U21 KRC Peer - Kattenbos 4-2

Zondag 6 september 2020
Peer - U21 KRC Peer - Kattenbos 4-2De U21 van KRC Peer hebben Kattenbos Sport geklopt. Uitslag: 4-2 .

Ondertussen, op het coronafront...

Zondag 6 september 2020
Peer - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

'Start to run' in Peer

Zondag 6 september 2020
Peer - 'Start to run' in PeerZoomVan 0 tot 5 km in 10 weken? Het kan met het Start to run-trainingsschema. Je traint 3x per week, waarvan 1x met begeleiding. De lessen starten op donderdag 10 september. Schrijf je snel in via www.peer.be/sporten!

SV Peer verliest van LHVV

Zondag 6 september 2020
Peer - SV Peer verliest van LHVVSV Peer heeft vandaag thuis met 0-1 verloren van Lindelhoeven VV. Ook de beloften verloren: 0-3.

Operatie Nachtwacht in Antwerpen

Zondag 6 september 2020
Peer - Operatie Nachtwacht in AntwerpenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

KRC Peer - Zutendaal VV 5-2

Zaterdag 5 september 2020
Peer - KRC Peer - Zutendaal VV 5-2KRC Peer heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Zutendaal VV gewonnen. Uitslag: 5-2.

Sp. Grote Brogel klopt Amandina

Zaterdag 5 september 2020
Peer - Sp. Grote Brogel klopt AmandinaSporting Grote Brogel heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Amandina Schakkebroek gewonnen. Uitslag: 2-0.

Sporting Wijchmaal verslaat Kabouters

Zaterdag 5 september 2020
Peer - Sporting Wijchmaal verslaat KaboutersSporting Wijchmaal heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen de eerste ploeg B van Kabouters Opglabbeek gewonnen. Uitslag: 0-4.

Lieske Waelburgs overleden

Zaterdag 5 september 2020
Peer - Lieske Waelburgs overledenDonderdag is Lieske Waelburgs overleden, de weduwe van Harry Meus. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Waelburgs, p/a Kerkstraat 3, 3990 Peer.

Als twee mensen vechten om een hond

Vrijdag 4 september 2020
Tribunaliteiten
Peer - Als twee mensen vechten om een hondVoor het hof van beroep van Antwerpen streden een man en zijn ex-vriendin om het contact met twee chihuahua’s, zowat het kleinste hondenras ter wereld. De dieren hadden deel uitgemaakt van hun gezin. Na hun split had de man nog tijdelijk contact met de hondjes, maar na een fikse rel moest hij het bijna een jaar zonder hen stellen. Hij maakte zijn beklag bij de familierechtbank van Turnhout, maar die had hem wandelen gestuurd (zonder hond).
De man gaf niet op en tekende dus beroep aan in Antwerpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Kentekenplaten gestolen

Vrijdag 4 september 2020
De voorbije nacht gingen onbekenden met de kentekenplaten van twee auto’s aan de haal in Kleine-Brogel. De auto’s stonden in de Burgemeester Voetslaan.

Anna Deckers overleden

Vrijdag 4 september 2020
Peer - Anna Deckers overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Anna Deckers overleden, de weduwe van Louis Smeets. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Peer SV - Sparta Lille 1-4

Donderdag 3 september 2020
Peer - Peer SV - Sparta Lille 1-4De oefenwedstrijd tussen Peer SV en Sparta Lille is vanavond geëindigd in het voordeel van Sparta Lille. Uitslag: 1-4.

Nieuwe vennootschap: De Markt

Donderdag 3 september 2020
De besloten vennootschap KV Invest & Consulting uit Peer en Waël Azdi-Ahmed uit Overpelt hebben de besloten vennootschap De Markt opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten in de horecasector en de verhuring van Vespa's.

Weg met kentekenplaten

Donderdag 3 september 2020
In de Waubergstraat zijn de kentekenplaten van een auto gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 3 september 2020
Een 77-jarige man uit Peer en een 19-jarige man uit Hasselt raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15 uur op de Westerring in Genk.

Code oranje voor Nederland

Donderdag 3 september 2020
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Covid-19-dreiging in Nederlands-Limburg en Noord-Brabant gewijzigd naar code oranje. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen – ook naar de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland - worden afgeraden. Noodzakelijke verplaatsingen, zoals voor werken in Nederland, zijn wel toegestaan. Hier is wel een speciaal formulier voor nodig. Maar grenscontroles zitten er deze keer niet in.

Ondernemers maken zich zorgen

Donderdag 3 september 2020
Economisch nieuws
Peer - Ondernemers maken zich zorgenZoomUit een ledenbevraging door VKW Limburg blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers aangeeft ernstig bezorgd te zijn over de vraag en de omzet van hun bedrijf. Niet minder dan 4 op 10 ondernemers zijn bekommerd om de financiële situatie van hun bedrijf. Maar ook de praktische en menselijke gevolgen van de huidige crisis bezorgen ondernemers extra kopzorgen. Meer dan 1 op 3 maakt zich ernstig zorgen over het behoud van de bedrijfscultuur en samenhang onder de werknemers. Ook de emotionele gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Voetgangster (28) gewond

Woensdag 2 september 2020
Peer - Voetgangster (28) gewondDeze namiddag raakten een 28-jarige voetgangster uit Oudsbergen en een fietser in een aanrijding betrokken op de Steenweg Wijchmaal in Peer. De voetgangster werd gewond.

Sporting Wijchmaal geklopt

Woensdag 2 september 2020
Peer - Sporting Wijchmaal gekloptSporting Wijchmaal speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen Waterloos-Voorshoven. Uitslag: 1-2.
Peer - Inspraak in het beleidsplan voor ruimte in LimburgZoomDe provincie werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg. Tot eind oktober kan iedereen opmerkingen formuleren i.v.m. klimaat, biodiversiteit, mobiliteit en bereikbaarheid, een kwalitatieve ruimtelijke leefomgeving, erfgoedwaarden en een gezonde en veilige leefomgeving. Via limburg.be/beleidsplanruimte kan de burger reageren.

Meer eerstejaars aan hogescholen

Woensdag 2 september 2020
Er is een duidelijke stijging van nieuwe eerstejaarsstudenten aan de Limburgse hogescholen. De inschrijvingen zijn volop bezig. Hogeschool UCLL noteert een voorlopige stijging van 10 procent, bij Hogeschool PXL gaat het om 13 procent. (Radio 2)

Rustig septemberweer

Woensdag 2 september 2020
Weerbericht
Peer - Rustig septemberweerDankzij de nabijheid van een hogedrukgebied kunnen we genieten van rustig septemberweer met wat zon, maar ook wolkenvelden. In de tweede helft van de week trekt een storing over onze regio en kan er wat neerslag vallen. Het weekend lijkt dan weer overwegend droog te verlopen, maar de temperaturen zijn eerder aan de lage kant. Vandaag kan de zon wat meer doorbreken en voelt het een stuk aangenamer aan. Het kwik bereikt gemiddeld 19 of 20 graden en er is nauwelijks wind.
Morgen komt (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Peer klopt Kadijk

Woensdag 2 september 2020
Peer - KRC Peer klopt KadijkKRC Peer heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Kadijk SK gewonnen. Uitslag: 1-2.

Nieuwe vennootschap: Gecabo

Dinsdag 1 september 2020
Didier Capelle uit Peer en Marc Geutjens uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap Gecabo opgericht met zetel aan de Hasseltsebaan. Het gaat om een algemene bouwonderneming.

Fietsers botsen: één gewonde

Dinsdag 1 september 2020
Peer - Fietsers botsen: één gewondeVanmorgen botsten twee auto's op de Baan naar Bree in Peer. Eén van hen werd daarbij gewond: het betref een vijftiger uit Hechtel-Eksel.

De eerste schooldag

Dinsdag 1 september 2020
Peer - De eerste schooldagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer