Het overige nieuws

Help volwassenen het fietsen leren

Dinsdag 31 augustus 2021
Peer - Help volwassenen het fietsen lerenZoom
Welzijnsregio Noord-Limburg organiseert sinds 2017 jaarlijks fietslessen voor volwassenen. Niet iedereen leerde immers als kind fietsen. Tijdens de praktijklessen begeleidt een team van vrijwillige fietsbuddy’s de deelnemers. 
Wil jij hun vrijwilligersteam vervoegen? Ga dan naar de infosessie op 10 september om 11 u. in zaal De Verbinding (Hoekstraat 70 bus 3, Neerpelt). Geef vooraf integratiemedewerker Goele Kerkhof een seintje via 011 23 87 34 (niet op woensdag- of vrijdagnamiddag) of via een mailtje naar goele[!]welzijnsregio.be. Doen!

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Peer - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Grote bouwplannen bij Noorderhart MariaziekenhuisZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt breidt in de komende jaren fors uit. Er komt een nieuw chirurgisch dagziekenhuis en een nieuw ambulant centrum. Grootschaliger nog is de nieuwbouw voor het Revalidatie- en MS-centrum (de vroegere MS-kliniek) op de site van het ziekenhuis. Last but not least gaat de vzw Kinderpsychiatrisch Centrum uit Hasselt op de site in Pelt een kinderpsychiatrisch dagziekenhuis bouwen. 
Een en ander maakte algemeen directeur Hans Ramaekers vanmiddag bekend tijdens (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Bergmans overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Peer - Leon Bergmans overledenOp 26 augustus overleed Leon Bergmans, de echtgenoot van Maria Daenen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Molhemstraat 35, 3990 Peer.

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Peer - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

Mia Vermeulen overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Peer - Mia Vermeulen overledenOp 26 augustus overleed Mia Vermeulen, de weduwe van de in 2009 gestorven Jef Roets. Zij was 94 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Sophia Vermeulen overleden

Maandag 30 augustus 2021
Op 26 augustus overleed Sophia Vermeulen (94). Zij woonde in Genk en was afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Mia Pareyns overleden

Maandag 30 augustus 2021
Peer - Mia Pareyns overledenVrijdag is Mia Pareyns overleden, de weduwe van Nol Coninx. Zij was 92 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

SV Breugel wint in Koersel

Maandag 30 augustus 2021
Peer - SV Breugel wint in KoerselSV Breugel heeft Weerstand Koersel B geklopt. Uitslag: 2-5.

KRC Peer - RC Reppel 4-1

Maandag 30 augustus 2021
Peer - KRC Peer - RC Reppel 4-1KRC Peer heeft RC Reppel geklopt. Uitslag: 4-1.

Sporting Wijchmaal klopt Turkse FC

Maandag 30 augustus 2021
Peer - Sporting Wijchmaal klopt Turkse FCSporting Wijchmaal heeft met het kleinste verschil gewonnen van Turkse FC. Uitslag: 1-0.

Exc. Hamont - Peer SV 2-4

Maandag 30 augustus 2021
Peer - Exc. Hamont - Peer SV 2-4Exc. Hamont heeft thuis verloren van Peer SV. Uitslag: 2-4.
Peer - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Peer - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Peer - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Meisje gewond bij ongeval

Vrijdag 27 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bochelterkiezel in Bree is een 17-jarig meisje uit Bocholt gewond bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9 uur.

Horecazaak Cazino failliet

Vrijdag 27 augustus 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft horecazaak Cazino uit Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 24 september ingediend worden.

Jos Bleyen overleden

Vrijdag 27 augustus 2021
Peer - Jos Bleyen overledenWoensdag is Jos Bleyen overleden, de echtgenoot van Rosina Mesarosch. Hij was 82 jaar en afkomstig van Wijchmaal. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Maria Leynen overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Peer - Maria Leynen overledenIn Meerhout is vandaag Maria Leynen overleden, de echtgenote van Louis Thys. Zij was 77 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Lène Babeliowsky overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Peer - Lène Babeliowsky overledenDinsdag is Lène Babeliowsky overleden, de weduwe van Henri Berben. Zij was 96 jaar en woonde in Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Zeldzame witte koraalzwam in Bosland

Donderdag 26 augustus 2021
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Zeldzame witte koraalzwam in BoslandZoomIn Bosland heeft Pierre Rutten de zeldzame witte koraalzwam aangetroffen. Het zou de derde waarneming zijn voor Noord-Limburg. Ook op de foto een zeer jonge aardappel bovist,een soort die de voorbije jaren veel te lijden had van de droogte, maar nu met het natte weer massaal terug komt.

Sporting Wijchmaal - SV Breugel 1-2

Woensdag 25 augustus 2021
Peer - Sporting Wijchmaal - SV Breugel 1-2Sporting Wijchmaal en SV Breugel speelden een oefenwedstrijd. Uitslag: 1-2.

KRC Peer - Boorsem Sport 4-0

Woensdag 25 augustus 2021
Peer - KRC Peer - Boorsem Sport 4-0In een oefenwedstrijd heeft KRC Peer thuis Boorsem Sport geklopt. Uitslag: 4-0.

Grote Brogel wint in Opitter

Woensdag 25 augustus 2021
Peer - Grote Brogel wint in OpitterIn een oefenwedstrijd heeft Sporting Grote Brogel de overwinning behaald op het veld van FC Opitter. Uitslag: 3-6.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Peer - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Peer - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.

Vrouw levensgevaarlijk gewond

Dinsdag 24 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree botsten rond 14.30 uur een auto en een vrachtwagen. Een vrouw uit Bree raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De rijbaan is versperd en er wordt tijdelijk een omleiding voorzien. UPDATE Die was rond 17.30u nog altijd van kracht.

Marcel Geysels overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Peer - Marcel Geysels overledenGisteren is Marcel Geysels overleden, de echtgenoot van Anna Vaes. Hij was 82 jaar en afkomstig van Ellikom. Het afscheid vindt plaats in in intieme kring waarna zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Peer - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Houthalen VV - Sp. Wijchmaal 1-1

Maandag 23 augustus 2021
Peer - Houthalen VV - Sp. Wijchmaal 1-1Houthalen VV en Sporting Wijchmaal hebben gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1.

SV Breugel - Sparta Lille 1-3

Maandag 23 augustus 2021
Peer - SV Breugel - Sparta Lille 1-3SV Breugel heeft thuis verloren van Sparta Lille. Uitslag: 1-3.

Achel VV A - KRC Peer 1-1

Maandag 23 augustus 2021
Peer - Achel VV A - KRC Peer 1-1Achel VV A en KRC Peer hebben gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1.

Grote Brogel klopt Achel VV B

Maandag 23 augustus 2021
Peer - Grote Brogel klopt Achel VV BSporting Grote Brogel heeft thuis gewonnen van Achel VV B. Uitslag: 5-2.

Peer SV wint van Ham United

Maandag 23 augustus 2021
Peer - Peer SV wint van Ham UnitedPeer SV heeft KFC Ham United geklopt. Uitslag: 3-2.

Met paard en lasso

Zondag 22 augustus 2021
Peer - Met paard en lassoZoomBij ponyclub Pony Express vond gisteren de "Western Saloon Pony Express" plaats. Er waren paarden en pony's te zien, veel cowboys die met een lasso gooiden en zo. Rudy Luys maakte er dit filmpje. 
Peer - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Peer - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Peer - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

Vier banden auto stukgestoken

Donderdag 19 augustus 2021
In Burkel hebben onbekenden de vier banden van een auto stuikgestoken. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

SV Breugel - FC Kaulille 5-1

Woensdag 18 augustus 2021
Peer - SV Breugel - FC Kaulille 5-1In een oefenwedstrijd heeft SV Breugel gewonnen van FC Kaulille. Uitslag: 5-1.

KRC Peer - KFC Eksel 3-3

Woensdag 18 augustus 2021
Peer - KRC Peer - KFC Eksel 3-3In een oefenwedstrijd hebben KRC Peer en KFC Eksel gelijkgespeeld. Uitslag: 3-3.

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Peer - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Peer - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."
Peer - Covid-19: open prikmomenten in Lommel en PeerDe Eerstelijnzone Noord-Limburg organiseert de komende weken twee OPEN PRIKMOMENTEN in de Vaccinatiecentra van Peer (24/8) en Lommel (30/8). Deze open prikmomenten zijn bedoeld voor wie nog niet gevaccineerd is of wie zijn tweede vaccinatie met AstraZeneca gemist heeft. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het Vaccinatiecentrum, breng wel je identiteitskaart mee.
Open prikmoment Johnson&Johnson en AstraZeneca in het Vaccinatiecentrum in Peer
Wanneer: (…) Het hele nieuwsbericht

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Peer - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Peer - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)
Vanaf vandaag kunnen de tickets worden besteld voor de Burenkijkdag van de Vliegbasis Kleine-Brogel. Ze kosten 10 euro. Ook de inwoners van het Nederlandse Cranendonck zijn uitgenodigd. De burenkijkdag - op vrijdag 10 september - kadert in de Sanicole Airshow van zondag 12 september in Hechtel-Eksel; de meeste toestellen die aan die airshow deelnemen, zijn 's vrijdags al te bekijken op de vliegbasis. Coronavoorwaarden: gevaccineerd zijn of een recente (max. 48u) PCR-test kunnen voorleggen. U kunt de tickets hier bestellen.

Jaak Corten overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Peer - Jaak Corten overledenZondag is Jaak Corten overleden, de weduwnaar van Lena Vanoppen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Eksel, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats in Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - BoslandTrail 2021 gaat op volle kracht doorZoomIn het weekend van 24 en 25 september zal de vierde BoslandTrail plaatsvinden. De organisatie zet na een corona editie alle zeilen bij om weer een unieke beleving aan te bieden! Dankzij het Covid Safe Ticket zullen de deelnemers en bezoekers op een veilige en normale manier kunnen genieten van de BoslandTrail.  Nieuw deze editie is de tussenafstand van 75km. Dieter Vangeneugden vertelt: ‘Er zijn voor deze afstand nu al meer dan 700 deelnemers wat een enorm succes betekent voor ons! De (…) Het hele nieuwsbericht

Jaap Krom overleden

Maandag 16 augustus 2021
Peer - Jaap Krom overledenDonderdag is Jaap Krom overleden, de echtgenoot van Christina van Delft. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Peer - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Betty De Loose overleden

Zondag 15 augustus 2021
Peer - Betty De Loose overledenVrijdag is Betty De Loose overleden, de weduwe van François Verhoeven. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Peer-Centrum.

Morgen finaledag voor beker van Peer

Zaterdag 14 augustus 2021
Morgen/zondag 15 augustus is het de finaledag van de Beker van Peer, een competitie die dit jaar georganiseerd wordt door Sporting Grote-Brogel. De finale wordt om 18u gespeeld tussen die club en Racing Peer. Om 16u spelen SV Breugel en Peer SV voor de 3de plaats en om 14u is er een duel tussen de beloften van Racing Peer en Sporting Wijchmaal.

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Peer - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Triena Tijskens overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Peer - Triena Tijskens overledenVandaag is Triena Tijskens overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Gerard Walbers. Zij was 91 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid heeft in besloten kring plaats, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Liza Ceyssens overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Peer - Liza Ceyssens overleden
Gisteren is Liza Ceyssens overleden, de weduwe van Louis Schrijvers. Zij was 89 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 

SV Breugel - Exc. Hamont 2-4

Woensdag 11 augustus 2021
Peer - SV Breugel - Exc. Hamont 2-4In een oefenwedstrijd heeft SV Breugel verloren van Exc. Hamont. Uitslag: 2-4.
Peer - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Lies Paesen overleden

Dinsdag 10 augustus 2021
Peer - Lies Paesen overledenIn Oudsbergen is vandaag Lies Paesen overleden, de weduwe van Jaak Caymax. Zij was 90 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Inbraak op Burgemeester Dupontplein

Dinsdag 10 augustus 2021
Peer - Inbraak op Burgemeester DupontpleinDieven drongen binnen in een woonst aan het Burgemeester Dumontplein. Of zij er buit konden maken is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

'Opvangnet' vanaf januari

Dinsdag 10 augustus 2021
Vanaf januari 2022 zal een nieuw initiatief, “Opvangnet”, inclusieve kinderopvang op maat voorzien aan het Educatief Centrum op de SyntraPXL-campus in Pelt. De opvang gebeurt door onthaalouders van kinderopvang Gezinsbond. Daarnaast wordt er ingezet op occasionele opvang bij de ouders thuis door de kinderoppasdienst van die vereniging. Dit maakt participatie aan vrije tijd mogelijk. 
“Opvangnet” is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Peer - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

KRC Peer klopt SV Breugel

Maandag 9 augustus 2021
Peer - KRC Peer klopt SV BreugelIn een oefenwedstrijd heeft KRC Peer thuis gewonnen van SV Breugel. Uitslag: 4-1.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Peer - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Drie auto's botsen op kruispunt

Maandag 9 augustus 2021
Deze namiddag raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Witsteenstraat en Burkel. Er vielen geen gewonden maar er was wel verkeershinder.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Peer - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.
Peer - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

Sp. Wijchmaal klopt Stal Sport

Zondag 8 augustus 2021
Peer - Sp. Wijchmaal klopt Stal SportSporting Wijchmaal heeft thuis een klinkende overwinning behaald tegen Stal Sport. Uitslag: 4-0.

Bocholter B - SV Breugel 1-3

Zondag 8 augustus 2021
Bocholter B heeft thuis verloren van SV Breugel. Uitslag: 1-3.

Twee elektrische fietsen gestolen

Zondag 8 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Pannenbakkersstraat in Bree zijn twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Peer - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.
Peer - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Volgend weekend Pinopop in Lommel

Zaterdag 7 augustus 2021
Peer - Volgend weekend Pinopop in LommelZoom
Volgend weekend is het dan eindelijk écht zover... Want zaterdag 14 augustus kan je op de weide achter garage Peppino in de Molsekiezel in Lommel terecht voor Pinopop. Na drie pogingen vorig jaar, die omwille van corona niet konden/mochten plaastsvinden, kan je aanstaande zaterdag vanaf 14 uur terecht voor een vijftal Tribute Bands. Muziek van CCR, REM, AC/DC, De Kreuners en Rammstein gebracht door de beste tribute bands die je je maar kan voorstellen! En afsluitend nog een dikke vette party erbovenop.
Maar dat is niet alles... de organisatoren hebben nog een vooraf én achteraf gepland, nl. op vrijdag 13 augustus een heuse dance-party met meerdere DJ's zoals Zjerre, Alphadogs, Pauline Slangen en 5Napback, en op zondag 15 augustus een Speelparadijs voor de Kids met springkastelen, goochelshow, clown, kinderdisco en veel meer. Meer info.

Kurt Gielen overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Peer - Kurt Gielen overledenWoensdag is Kurt Gielen overleden, de echtgenoot van Angie van Winkel. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats van Peer. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Peer - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Peer - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Mia Vandijck overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Peer - Mia Vandijck overledenIn Meeuwen is dinsdag Mia Vandijck overleden, de weduwe van Denis Jamers. Zij was 82 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring waarna haar asurne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

KRC Peer - SV Herkol 1-1

Donderdag 5 augustus 2021
In een oefenwedstrijd hebben KRC Peer en SV Herkol gelijkgespeeld. Uitslag 1-1.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Peer - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Peer - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gaby Van Waeyenberg overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Peer - Gaby Van Waeyenberg overledenIn Leopoldsburg is vandaag Gaby Van Waeyenberg overleden, de weduwe van Gerard Cavé en de levensgezellin van Louis Boons. Zij was 89 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Peer - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven B - KRC Peer 1-0

Woensdag 4 augustus 2021
Lindelhoeven B heeft de oefenwedstrijd tegen KRC Peer gewonnen. Uitslag: 1-0.

Jean Bollen overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Peer - Jean Bollen overledenMaandag is Jean Bollen overleden, de weduwnaar van de in 2019 overleden Georgette Machiels. Hij was 77 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Peer - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersongeval op Meeuwerbaan

Dinsdag 3 augustus 2021
Op de Meeuwerbaan raakten een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Peer - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Bocholt B - RC Peer 0-5

Maandag 2 augustus 2021
In een oefenwedstrijd heeft Bocholt B thuis verloren van RC Peer. Uitslag: 0-5.

SV Breugel klopt SK Heusden 06

Maandag 2 augustus 2021
Peer - SV Breugel klopt SK Heusden 06SV Breugel heeft thuis gewonnen van SK Heusden 06. Uitslag: 3-0.

Alice Vandyck overleden

Maandag 2 augustus 2021
Peer - Alice Vandyck overledenVrijdag is in Genk Alice Vandyck overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Luigi Cannas. Zij was 87 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de Christus Koningkerk aan de Duinenlaan.

Grote Brogel wint van Bocholter B

Zondag 1 augustus 2021
Peer - Grote Brogel wint van Bocholter BSporting Grote Brogel heeft gewonnen van Bocholter B. Uitslag: 4-2 .
Peer - FC Hechtel klopt Sporting WijchmaalHechtel FC heeft thuis gewonnen van Sporting Wijchmaal. Uitslag: 5-2.

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Peer - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Peer - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer