Het overige nieuws

Vzw Zuma Snooker failliet

Donderdag 31 augustus 2023
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft de vzw Zuma Snooker uit Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 30 september ingediend worden.

Hoornaarnest zat op 1,5 meter hoogte

Woensdag 30 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Hoornaarnest zat op 1,5 meter hoogteZoomIn de Onderwijsstraat in Lommel is vandaag een nest van de Aziatische hoornaar aangetroffen en onschadelijk gemaakt. In tegenstelling tot wat wel eens gezegd wordt hing dat nest niet hoog in een boom, maar werd het door de tuinman aangetroffen toen hij de haag aan het snoeien was. Het nest was uitgebouwd op anderhalve meter hoogte in die haag. Gisteren waren er in de straat nog lokpotten voor de Aziatische hoornaar gehangen. (Foto Guy Weyns)

Catho Bancken overleden

Woensdag 30 augustus 2023
Peer - Catho Bancken overledenIn Mol is gisteren Catho Bancken overleden, de weduwe van Jan Meus. Ze was geboren in Grote-Brogel en werd 92 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in Uitvaartcentrum Severens.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Peer - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Minieme bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Peer kende van 2013 tot 2023 een bevolkingsgroei van 0,87 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent in België 6,02 procent. (Statbel)

Tom Heyndels overleden

Maandag 28 augustus 2023
Peer - Tom Heyndels overledenGisteren is in Peer Tom Heyndels overleden, de zoon van Frank en Kristel Heyndels - Vranken. Hij was 28 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Peer - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'. Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club. In Peer doen 12 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.
Peer - Sporting Grote-Brogel wint in BolderbergIn de Beker van Limburg is Sporting Grote-Brogel met 0-1 gaan winnen bij FC Bolderberg.

Esperanza B - KRC Peer B 2-2

Zondag 27 augustus 2023
Peer - Esperanza B - KRC Peer B 2-2In de Beker van Limburg hebben Esperanza Pelt B en KRC Peer B vnavond 2-2 gelijkgspeeld.

FC Helson - KRC Peer A 0-2

Zondag 27 augustus 2023
Peer - FC Helson - KRC Peer A 0-2In de Beker van Limburg heeft FC Helson vanavond met 0-2 verloren van KRC Peer A.

Peer SV - KFC Hamont 99 1-3

Zondag 27 augustus 2023
Peer - Peer SV - KFC Hamont 99 1-3Peer SV heeft in de Beker van Limburg met 1-3 verloren van KFC Hamont 99 B.

Eksel B - SV Breugel 1-2

Zondag 27 augustus 2023
Peer - Eksel B - SV Breugel 1-2In de Beker van Limburg heeft FC Eksel B met 1-2 verloren van SV Breugel.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Peer - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

Anny Van Helden overleden

Zondag 27 augustus 2023
Peer - Anny Van Helden overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is vrijdag Anny Van Helden overleden, de echtgenote van Marcel Gorrens. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Grote Heide verliest van Wijchmaal

Zondag 27 augustus 2023
Peer - Grote Heide verliest van WijchmaalSporting Grote Heide heeft gisteravond met 1-2 verloren van Sporting  Wijchmaal.

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Peer - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Peer - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom

Cor Wahlen overleden

Vrijdag 25 augustus 2023
Woensdag is Cor Wahlen overleden, de echtgenoot van Philomene Reynders. Hij woonde in Kleine-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Ondertussen, op de baan Bree-Peer...

Vrijdag 25 augustus 2023
De asfaltering van de N73 in Peer, Oudsbergen, Bocholt en Bree verloopt volgens planning, meldt het AWV. Normaal gezien - tenzij de regen spelbreker is - zijn straks om 17u de asfaltwerken afgerond en gaat de volgende fase in. Fietsers blijven voorlopig nog de omleidingen volgen.
De N73 is weer open in beide richtingen vanaf de rotonde Laarderheide in Peer tot aan het kruispunt met de Betonweg in Ellikom. Het enkelrichtingsverkeer in de Leyssenhofweg wordt opgeheven. De N73 wordt tussen het kruispunt met de Betonweg in Ellikom en de rotonde in Bree weer éénrichtingsverkeer in de richting van Peer. Er komt een extra bushalte ter hoogte van het kruispunt Grote Baan en Betonweg. Check je route op www.delijn.be Deze verkeerssituatie geldt minstens tot en met 15 september.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Donderdag 24 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Peer - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)

Peer SV wint in Rauw

Woensdag 23 augustus 2023
Peer - Peer SV wint in RauwPeer SV is vanavond met 0-2 gaan winnen bij Rauw Sp.

Sp. Grote Brogel klopt Sparta Lille

Woensdag 23 augustus 2023
Peer - Sp. Grote Brogel klopt Sparta LilleSporting Grote Brogel heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Sparta Lille.

KRC Peer - Nevok Gruitrode 1-1

Woensdag 23 augustus 2023
Peer - KRC Peer - Nevok Gruitrode 1-1KRC Peer en Nevok Gruitrode hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.
Peer - Sp. Wijchmaal speelt gelijk in StevoortSporting Wijchmaal heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld bij Eendracht Stevoort. Voor Wijchmaal scoorden Martijn Knooren en Kevin Vanhove.

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Peer - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Peer - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

Versterking voor SV Breugel

Maandag 21 augustus 2023
Peer - Versterking voor SV BreugelVierdeprovincialer SV Breugel heeft Jens Spooren aangetrokken. Spooren is 32.

SV Breugel - Sparta Lille 5-1

Zondag 20 augustus 2023
Peer - SV Breugel - Sparta Lille 5-1SV Breugel heeft gisterenavond Sparta Lille verslagen met 5-1.
De visie van Fobie
Peer - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Wolvenwereld: tot dusver één welp gespotZoomNa de dood van wolvenvader August op 25 juli was er de vrees dat het voor moeder Noëlla heel moeilijk zou worden om voor de wolvenwelpen te zorgen. Sindsdien is er nog maar één welp opgedoken, meldt Jan Loos van Welkom Wolf.
"Vorige week is wolvin Noëlla meermaals waargenomen buiten de grenzen van het militair domein in het gezelschap van alvast één welp die er goed doorvoed en volledig gezond uitziet. Die is opgegroeid op een dieet van wild als ree, (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Peer - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Peer - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Geuns overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Peer - Josée Geuns overledenMaandag is in WZC Prinsenpark in Genk Josée Geuns overleden. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Peer - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: CLS-Cargo

Maandag 14 augustus 2023
Kenneth Claes (45) uit Peer heeft de besloten vennootschap CLS-Cargo opgericht met zetel aan de Achterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer personen- en goederenvervoer, de verhuur van vrachtwagens met bestuurder en de opslag in koelpakhuizen.
Peer - Sv Breugel - Eendracht Houthalen 4-3ZoomIn de Beker van Limburg heeft SV Breugel vanavond met 4-3 gewonnen van Eendracht Houthalen.
Sv Breugel - Eendracht Houthalen 4-3
Zoom

KRC Peer A klopt Park Houthalen

Zondag 13 augustus 2023
In de Beker van Limburg heeft KRC Peer A met 5-0 gewonnen van Park Houthalen. (Foto Jochen Heyligen)

Wijchmaal verslaat Bolderberg

Zondag 13 augustus 2023
Peer - Wijchmaal verslaat BolderbergIn de Beker van Limburg heeft Sporting Wijchmaal Bolderberg verslagen met 3-1. Voor Wijchmaal scoorden Tom Segers, Kevin Vanhove en Martijn Knooren.

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)

KRC Peer B - Lommel Kolonie 1-2

Zondag 13 augustus 2023
Peer - KRC Peer B - Lommel Kolonie 1-2In de Beker van Limburg heeft KRC Peer B vanmiddag met 1-2 verloren van Grenstrappers Lommel Kolonie.

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)

Sp. Grote Brogel - Lutlommel VV 1-6

Zaterdag 12 augustus 2023
Peer - Sp. Grote Brogel - Lutlommel VV 1-6In de Beker van Limburg heeft Sporting Grote Brogel vanavond met 1-6 verloren van Lutlommel VV.

Beloften W. Koersel - Peer SV 1-1

Zaterdag 12 augustus 2023
Peer - Beloften W. Koersel - Peer SV 1-1In 'de Beker van Limburg hebben de beloften van Weerstgand Koersel en Peer SV deze namiddag 1-1 gelijkgespeeld.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Auto rijdt tegen verlichtingspaal

Vrijdag 11 augustus 2023
Peer - Auto rijdt tegen verlichtingspaalIn de Overleglaan in Wijchmaal is deze namiddag een auto tegen een verlichtingspaal gereden. De bestuurster raakte daarbij lichtgewond.

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Peer - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.

H. Wijshagen - KRC Peer 1-6

Donderdag 10 augustus 2023
Peer - H. Wijshagen - KRC Peer 1-6Heidebloem Wijshagen heeft vanavond met 1-6 verloren van KRC Peer.

Peer SV opent tegen Sparta Lille

Donderdag 10 augustus 2023
Peer - Peer SV opent tegen Sparta LilleOP zondag 3 september speelt Peer SV zijn eerste competitiematch thuis tegen Sparta Lille.Op zondag 10 september speelt Peer SV uit bij Zelo Halen A

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Peer - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Peer B speelt eerst uit

Donderdag 10 augustus 2023
Peer - KRC Peer B speelt eerst uitKRC Peer B speelt zaterdag 2 september zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Weerstand Koersel B. Op 9 september is er een thuiswedstrijd tegen Eksel B.

SV Breugel opent bij Kadijk B

Donderdag 10 augustus 2023
Peer - SV Breugel opent bij Kadijk BSV Breugel speelt zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 2 september. De club speelt dan uit bij Kadijk SK B. Zaterdag 9 september ontvangt SV Breugel Weerstand Koersel B.

Jaak Braeken overleden

Donderdag 10 augustus 2023
Peer - Jaak Braeken overledenDinsdag is Jaak Braeken overleden. Hij was 84 jaar en wordt woensdag begraven op de begraafplaats van Grote-Brogel na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Erpekom. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Stroompanne in bijna heel N-Limburg

Donderdag 10 augustus 2023
Peer - Stroompanne in bijna heel N-LimburgVanmorgen heeft een stroompanne grote delen van Noord-Limburg getroffen. Bij Fluvius weten ze wat er scheelde. "Iets na 6 uur deze ochtend was er een spontaan defect in een hoogspanningspost in Overpelt. Het euvel was na een kwartiertje van de baan, maar daardoor zat een groot deel van Noord-Limburg inderdaad even zonder stroom," zeggen ze daar.

Breugel verliest van Wijchmaal

Woensdag 9 augustus 2023
Peer - Breugel verliest van WijchmaalIn een oefenwedstrijd heeft SV Breugel vanavond met 0-2 verloren van Sporting Wijchmaal.

Peer SV - Kabouters Opglabbeek 0-2

Woensdag 9 augustus 2023
Peer - Peer SV - Kabouters Opglabbeek 0-2Peer SV heeft vanavond met 0-2 verloren van Kabouters Opglabbeek.

KRC Peer - Louwel 5-1

Woensdag 9 augustus 2023
Peer - KRC Peer - Louwel 5-1KRC Peer heeft vanavond Eendracht Louwel geklopt met 5-1.

Sporting Wijchmaal opent in Stal

Woensdag 9 augustus 2023
Peer - Sporting Wijchmaal opent in StalVoor zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 2 september moet Sporting Wijchmaal naar Stal Sport. Zaterdag 9 september speelt Sporting Wijchmaal thuis tegen Opitter.
Peer - Sporting Grote Brogel speelt eerst uitSporting Grote Brogel speelt op zaterdag 2 september zijn eerste competitiewedstrijd uit bij Achel VV B. Zondag 10 september staat er een thuismatch tegen Sporting Grote Heide op het programma.

KRC Peer start in Heusden-Zolder

Woensdag 9 augustus 2023
Peer - KRC Peer start in Heusden-ZolderZondag 3 september speelt KRC Peer zijn eerste competitiewedstrijd uit bij Heusden-Zolder. Zaterdag 9 september ontvangt KRC Peer Lindelhoeven VV.

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Peer - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Peer - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.

Grote Brogel - KSK Meeuwen B 1-9

Dinsdag 8 augustus 2023
Peer - Grote Brogel - KSK Meeuwen B 1-9Sporting Grote Brogel heeft vanavond met 1-9 verloren van KSK Meeuwen B.
Peer - Schoolcoaches (vrijwilligers) gezochtZoomWelzijnsregio Noord-Limburg organiseert een brugfigurenwerking vanuit het ‘Plan samenleven’ van minister Somers, dit in samenwerking met vzw Arktos en het Agentschap Integratie & Inburgering. Binnen de brugfigurenwerking start binnenkort het project ‘Schoolcoaches’. Dat zet in op het verkleinen van de kloof tussen onderwijs en het gezin. Daarvoor is Welzijnsregio op zoek naar schoolcoaches (vrijwilligers). Ben jij diegene die ze zoeken? Bekijk zeker de flyer hiernaast. Noteer alvast 12 september (19.30u, CC Palethe Pelt) in je agenda, er is dan een infomoment voor alle geïnteresseerde schoolcoaches (vrijwilligers).

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Peer - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

Laat je deze herfst vaccineren

Maandag 7 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf midden september 2023 start een nieuwe COVID-19-vaccinatiecampagne, gevolgd door de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne vanaf midden oktober.

Waar kan je je laten vaccineren?

De vaccinaties zullen tijdens de herfstperiode 2023 worden toegediend via de eerstelijnsgezondheidssector. Huisartsen, maar ook sommige apothekers en thuisverpleegkundigen zullen de vaccinaties toedienen. De eerstelijnszone Noord-Limburg faciliteert het overleg tussen alle betrokken (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zuster Adrienne Eyckens overleden

Zondag 6 augustus 2023
Peer - Zuster Adrienne Eyckens overledenGisteren is zuster Adrienne Eyckens overleden. Zij was 99 jaar en afkomstig uit Peer. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Boodschapkapel van de zusters Annuntiaten aan de Naamsesteenweg in Heverlee.
Peer - Sp. Grote Heide - Sp. Grote Brogel 3-0In de Beker van Limburg heeft Sporting Grote Heide vanavond met 3-0 gewonnen van Sporting Grote-Brogel. De doelpunten werden gescoord door Jonas Theunis, Jarne Verweije en Avouzoa Njoh Placide.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Peer - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 

Achel VV B - Sporting Wijchmaal 2-7

Zaterdag 5 augustus 2023
Peer - Achel VV B - Sporting Wijchmaal 2-7In de Beker van Limburg heeft Achel VV B met 2-7 verloren van Sporting Wijchmaal.

KRC Peer wint van Kadijk B

Zaterdag 5 augustus 2023
Peer - KRC Peer wint van Kadijk BKRC Peer heeft vanavond Kadijk B verslagen met 6-0.

Peer SV - W. Koersel B 1-8

Zaterdag 5 augustus 2023
Peer - Peer SV - W. Koersel B 1-8In de Beker van Limburg heeft Peer SV met 1-8 verloren van Weerstand Koersel B.

KFC Eksel B - KRC Peer B 2-1

Zaterdag 5 augustus 2023
Peer - KFC Eksel B - KRC Peer B 2-1In de Beker van Limburg heeft KFC Eksel B met 2-1 gewonnen van KRC Peer B.

Lindelhoeven VV B - SV Breugel 2-2

Zaterdag 5 augustus 2023
Peer - Lindelhoeven VV B - SV Breugel 2-2In de Beker van Limburg hebben Lindelhoeven VV B en SV Breugel 2-2 gelijkgespeeeld.

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Peer - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Peer - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

WJD in het teken van de verzoening

Zaterdag 5 augustus 2023
Peer - WJD in het teken van de verzoeningZoomDe Wereldjongerendagen in Lissabon bereiken stilaan het hoogtepunt. Gisteren stond in het teken van de verzoening. De Limburgse jongeren kregen de kans om bij onze Limburgse bisschop of bij andere priesters het sacrament van de verzoening te ontvangen. Gisteren was het ook tijd voor bedankwoordjes: voor de organisatie en de begeleiders maar ook voor de vele Portugese vrijwilligers van de parochie Famões die de jongeren hebben opgevangen. Dagelijks zorgden ze voor drank, fruit en heel veel lekker (…) Het hele nieuwsbericht
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
Zoom

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Peer - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Peer - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 
Peer - Lommel Kolonie - Sporting Wijchmaal  3-3In een vriendschappelijke wedstrijd hebben Grentrappers Lommel Kolonie en Sporting Wijchmaal vanavond 3-3 gemijkgespeeld.

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Peer - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Bisschop in dialoog met jongeren

Woensdag 2 augustus 2023
Peer - Bisschop in dialoog met jongerenZoomDe Limburgse bisschop Patrick Hoogmartens bracht deze voormiddag een bezoek aan de Vlaamse jongeren die in Lissabon aanwezig zijn voor de Wereldjongerendagen. Hij ging er in gesprek met de jongeren om te luisteren naar hun zorgen en verlangens. Vandaag stond in het teken van ecologie. Deze avond is een delegatie uitgenodigd op de Belgische ambassade. Een fotoverslag van de ochtend kan je bekijken via deze link. 

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Peer - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom

Jef Vanmierlo overleden

Woensdag 2 augustus 2023
Peer - Jef Vanmierlo overledenZondag overleed Jef Vanmierlo, de echtgenoot van Mia Vanherk. Hij was 98 jaar en afkomstig uit Peer. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Judith Vrijsen overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Peer - Judith Vrijsen overledenOp 27 juli is Judith Vrijsen overleden, de weduwe van Pieter Follon. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.

Leontine Reygel overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Peer - Leontine Reygel overledenGisteren is Leontine Reygel (91) overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Jean Van Bever. Zij woonde in Hasselt en was afkomstig uit Wijchmaal. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
De visie van Fobie
Peer - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer