Het overige nieuws

Er is nog hoop

Maandag 31 juli 2023
De visie van Fobie
Peer - Er is nog hoopZoom(Cartoon: Fobie)
Ook donderdag zal het oldtimertreffen op de Markt in Peer niet doorgaan. Er zouden Ferrari's te zien zijn geweest, maar de weersverwachting zet een streep door het programma, meldt de organiserende vereniging Classic Cars Friends Peer. UPDATE De meeting zal nu op dinsdag 15 augustus worden georganiseerd.

Peer SV - SK Rummen 0-0

Zondag 30 juli 2023
Peer - Peer SV - SK Rummen 0-0In een vrienschappelijke wedstrijd hebben Peer SV en SK Rummen 0-0 gelijkgespeeld.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Koning Boudewijn stierf 30 jaar geledenMorgen is het 30 jaar geleden dat Koning Boudewijn in zijn buitenverblijf villa Astrida in Motril in het zuiden van Spanje overleed ten gevolge van een hartstilstand. Hij was 62 jaar.
Peer - KRC Peer A - Houthalen VV 9-2In de Beker van Limburg heeft KRC Peer A met 9-2 gewonnen van Houthalen VV.
Peer - KRC Peer B - Lindelhoeven VV B 2-4In de Beker van Limburg heeft KRC Peer B met 2-4 verloren van Lindelhoeven VV B.
Peer - Wijchmaal - Verbroedering Lommel 1-1In de Beker van Limburg hebben Sporting Wijchmaal en Verbroedering Lommel 1-1 gelijkgespeeld.

Grote Brogel - Kaulille 2-2

Zondag 30 juli 2023
Peer - Grote Brogel - Kaulille 2-2In de Beker van Limburg hebben Sporting Grote Brogel en KFC Kaulille 2-2 gelijkgespeeld.
Peer - Ondertussen, in de Noordzee...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

When in Rome...

Zaterdag 29 juli 2023
300 woorden van Rudi
Peer - When in Rome..."Koop vooraf tickets", hadden ze ons gezegd. Zo gezegd, zo gekocht, maar in de luchthaven kregen we het bericht dat er iets mis was met onze tickets voor het Colosseum. "Och, we zien wel”, reageerden we onbezonnen.
Op de tweede dag van ons verblijf waren we vroeg op pad. We dachten er als eerste te staan, maar op de verkeersvrije laan naar het Colosseum was het drukker dan op een uitverkocht Rock Werchter. "You want tickets?", sprak een man ons aan. Het leek ons te duur.
Aan het Colosseum (…) Het hele nieuwsbericht

Regen, buien en wind

Vrijdag 28 juli 2023
Peer - Regen, buien en windAan het wisselvallige weer komt voorlopig nog geen einde. Integendeel, de komende dagen mogen we geregeld regen en buien verwachten en er is ook kans op onweer. Alvast tot het einde van volgende week met het weekend inbegrepen is er nog niet dadelijk zomerweer in zicht. Bovendien staat er vaak flink wat wind en zijn de maxima eerder pover met slechts 20 graden.
Vandaag is het vaak zwaar bewolkt, maar af en toe kan ook de zon doorbreken. Er komen na de middag een aantal buien opzetten. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Maan Eyckens overleden

Vrijdag 28 juli 2023
Peer - Maan Eyckens overledenGisteren is Maan Eyckens overleden, de echtgenoot van Gertrude Magchiels. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Wolf August wordt opgezet

Vrijdag 28 juli 2023
Wolf August, die eerder deze week werd aangereden in Oudsbergen, zal worden opgezet. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bekendgemaakt. In een video die het INBO maakte over de autopsie op de wolf, vertelt de dierenarts ook dat het dier opgezet wordt. "Dat maakt bij een autopsie veel verschil, daarom dat dat ook aan bod kwam", zegt Koen Van Muylem van het INBO. "August was een iconisch beest, als stamvader van de Limburgse wolven. We willen hem niet verloren laten gaan." Momenteel is nog niet duidelijk waar of wanneer August te zien zal zijn. "Nu gaat hij de diepvriezer in, er zijn nog geen concrete plannen", besluit Van Muylem. (Bron: VRT)

Arthur Iterbeke overleden

Vrijdag 28 juli 2023
Peer - Arthur Iterbeke overledenGisteren is Arthur Iterbeke overleden, de echtgenoot van Cécile Loncke. Hij was geboren in Wondelgem en werd 87 jaar. Het afscheid en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Op 9 en 10 september zijn er de Belgian Air Force Days op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Inwoners van de buurgemeenten kunnen tegen een voordelig tarief binnen, maar dan moeten ze hun "buurticket" wel kopen vóór 1 augustus. Alle informatie en de link naar de ticketverkoop vind je hier.
Kenneth Bervoets (31) uit Peer heeft de besloten vennootschap Bervoets Consult opgericht met zetel aan de Saliestraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consulting op het gebied van beheer en management en sales en marketingmanagement.

Geen oldtimertreffen vandaag

Donderdag 27 juli 2023
Vanwege de verwachte langdurige regen is er vandaag geen oldtimertreffen in het centrum van Peer. Dat meldt de organiserende Classic Cars Friends Peer.

Iedereen gaat naar 'Barbie'

Woensdag 26 juli 2023
De visie van Fobie
Peer - Iedereen gaat naar 'Barbie'ZoomEn het moet een heel goeie film zijn, met feministische trekjes. Fobie zag in het publiek nog iets anders... 
Peer - Kab. Opglabbeek B - Grote Brogel 1-1Kabouters Opglabbbeek B en Sporting Grote Brogel hebben vanavond in een oefenwedstrijd 1-1 gelijkgespeeld.

Racing Peer wint van Wijchmaal

Woensdag 26 juli 2023
Peer - Racing Peer wint van WijchmaalIn de competitie voor de Beker van Peer is Racing Peer bij Sporting Wijchmaal gaan winnen met 1-2.

Bakkeleien over een ruiterpoort

Woensdag 26 juli 2023
Vandaag gelezen
Peer - Bakkeleien over een ruiterpoortZoom"De doodgereden wolf is wel degelijk August. Wisten we eigenlijk al. Wat we tot gisteren helaas niet wisten, is dat het Agentschap Wegen & Verkeer, Natuur en Bos en de gemeente Oudsbergen al anderhalf jaar bakkeleien over welk type ruiterpoort er moet komen in het metersbrede gat in het ecoraster (foto) langs de N76. Dat gat kostte gisteren het leven aan de stamvader van de Limburgse wolvenroedel." (Jan Loos van Welkom Wolf)
Peer - Autopsie van August achter de rugZoomVanmorgen is in het laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) in Geraardsbergen de autopsie uitgevoerd van de wolf die gisteren op de N76 in Oudsbergen om het leven kwam. Op basis van de forse lichaamsbouw van deze mannelijke wolf kon al onmiddellijk worden uitgesloten dat het om een welp zou gaan. De slijtage van de tanden en een röntgenopname van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek van de (hoek)tanden geven meer informatie over de leeftijd: het gaat met (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Ondertussen, in de wolvenregio...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Landbouwbedrijven enorm groter

Woensdag 26 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1980 is de gemiddelde oppervlakte van de landbouwbedrijven verdriedubbeld. De gemiddelde oppervlakte ging van 12,49 ha in 1980 naar 38,7 ha in 2022. (Statbel)

De zomer is ver weg

Dinsdag 25 juli 2023
Weerbericht
Peer - De zomer is ver wegHet is wisselvallig en het blijft wisselvallig. Met een aanhoudende westcirculatie komt daar de volgende 10 dagen alvast geen verandering in. Wel wordt het op het einde van de week en in het weekend wat warmer, maar donderdag en vrijdag gaat het stevig regenen.
Morgen vallen er enkele buien in de ochtend en voormiddag, maar is er tussendoor ook zon. Na de middag verdwijnen de buien uit het weerbeeld, maar nemen de wolkenvelden wel toe. Het wordt wat warmer bij 22 graden. Ook donderdag wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Peer - Europese primeur: drone vervoerde bloedzakjesZoomVandaag heeft een passagiersdrone (foto) met twee zitplaatsen voor het eerst medische inhoud vervoerd door Europees luchtruim. De dronevlucht, een volledig onbemande en geautomatiseerde missie, vervoerde meerdere bloedzakjes over een afstand van 1 kilometer doorheen het testluchtruim van DronePort in Sint-Truiden. De operatie werd gecoördineerd door het Belgische bedrijf Helicus, dat bekend staat om de ontwikkeling van dronetoepassingen en -technologieën voor medisch transport door de lucht. Lees meer bij de LRM
Peer - Ontdek de ambachtelijke brouwerijen in BoslandZoomOp zaterdag 29 juli en zondag 30 juli organiseren Brouwerij Vandijck, Molder&Coop en De Geiteling het evenement “Achter de schermen van de Boslandse brouwerijen”. Bezoekers kunnen dan tussen 13 en 20u via het fietsroutenetwerk alle drie de brouwerijen bezoeken.
Sinds enkel jaren wordt er in BOSLAND opnieuw op ambachtelijke wijze bier gebrouwen door deze kleine brouwerijen. In Lommel door “Brouwerij Vandijck” (Wagenmakersweg 32), in Pelt door “Microbrouwerij Mølder & Coöp.” (Breugelweg 42) en in Peer “Huisbrouwerij De Geiteling” (Geitelingstraat 3). Hun volledig brouw- en verwerkingsproces gebeurt principieel in BOSLAND met Boslands water. Het ambachtelijke proces staat centraal en sluit aan bij de internationale beweging van CRAFT-BREWING, met in hun aanbod een waaier van bierstijlen.
Je kan bij elke brouwerij starten en de tocht volgt de fietsknooppunten. Bovendien wordt er een mooie bierprijs verloot onder iedereen die de drie brouwerijen dat weekend bezoekt.

Twitter wordt X

Dinsdag 25 juli 2023
Peer - Twitter wordt XZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het afvalwater na een festival

Dinsdag 25 juli 2023
Vandaag gelezen
"Als er een festival in de buurt is, dan zien we dat meteen terug in de hoeveelheid drugsresten die we meten op onze rioolwaterzuiveringen."
(Waterschap De Dommel)

Wolf doodgereden in Meeuwen

Dinsdag 25 juli 2023
Peer - Wolf doodgereden in MeeuwenZoomOp de N76 in Meeuwen is een wolf doodgereden. Het kadaver werd vanmorgen aangetroffen langs de weg, ter hoogte van de Gestelstraat. Mogelijk gaat het om August. Het Agentschap Natuur en Bos laat een autopsie uitvoeren. Het kadaver is opgehaald door het Natuurhulpcentrum. "Als het effectief om August zou gaan, wordt het een moeilijke opdracht voor wolvin Noëlla om de minstens 7 jongen groot te brengen," zeggen ze daar. De jonge wolven die vorig jaar geboren werden, zijn al weg. (Foto's NHC)
Wolf doodgereden in Meeuwen
Zoom

Zandzakjes te koop

Dinsdag 25 juli 2023
Peer - Zandzakjes te koopZoomWe hopen dat je ze nooit nodig hebt, maar wie rekening houdt met wateroverlast rond zijn woning kan nu in het recyclagepark (lege) zandzakjes kopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor € 5,00. Je kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. Je ontvangt bij de aankoop een fiche met info over het gebruik van de zakken.

1.092 faillissementen

Dinsdag 25 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In juni registreerden de Ondernemingsrechtbanken in ons land 1.092 faillissementen. Het aantal banen dat daardoor verloren ging bedroeg 2.726. Dit betekent een stijging met 39,4% in vergelijking met mei van dit jaar (1.955). (Statbel)
Kerk
Peer - Mgr. Hoogmartens op roadtrip naar WJDZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, trekt deze zomer met de wagen door Europa en probeert zo alle Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) te ontmoeten die van 1 tot 6 augustus in Lissabon worden gehouden. Voorafgaand aan het eigenlijke gebeuren in Lissabon nemen de Vlaamse jongeren deel aan zogenaamde voorprogramma’s. Nieuw dit jaar is dat ze in groepjes van ongeveer vijftig verspreid zijn over heel Zuid-West Europa. Van Juignac in Frankrijk, tot Bilbao en Madrid in Spanje en (…) Het hele nieuwsbericht
Zestien Limburgse gemeenten werken aan een strategisch duurzaam vastgoedplan om hun gemeentelijke gebouwen tegen 2050 klimaatneutraal te maken. De opmaak en uitvoering van zo’n plan is geen eenvoudige opgave en vereist veel specialistische kennis. Via het Europees gesubsidieerde project SURE2050 genoten de deelnemende gemeenten de afgelopen drie jaar van de nodige opleiding en begeleiding door specialisten. Het project is nu afgelopen.
SURE2050 staat voor “Sustainable Real Estate (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - SV Breugel start met uitwedstrijdSV Breugel start de competitie met een uitwedstrijd op het veld van Kadijk SK B. Daarna volgen twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Weerstand Koersel B en KVE Zelo Halen. Op 23 september staat er een eerste Peerse derby op het programma en maakt SV Breugel de verplaatsing naar Racing Peer B. De eerste competitiemaand wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen SK Heusden 06.

Albert Meurs overleden

Zondag 23 juli 2023
Peer - Albert Meurs overledenVandaag is Albert Meurs overleden. Hij was geboren in Peer en werd 87 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in vriendenkring. Begroeting: donderdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Martine Tanghe overleden

Zondag 23 juli 2023
Vanochtend  is voormalig VRT-journaliste Martine Tanghe overleden. Zij was 67 jaar en gedurende meer dan 40 jaar journaliste en nieuwsanker aan de Reyerslaan. In 2011 kreeg ze kanker. Enkele jaren geleden stak de ziekte opnieuw de kop op. 
De visie van Fobie
Peer - Ondertussen, in de buurt van Griekenland...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Geslaagd 21 juli-defilé

Zaterdag 22 juli 2023
De visie van Fobie
Peer - Geslaagd 21 juli-defiléZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig en frisser

Vrijdag 21 juli 2023
Weerbericht
Peer - Wisselvallig en frisserIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt onstabiele maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Af en toe zitten daar ook regengebieden in, waarbij we gedurende langere tijd regen mogen verwachten. Alvast tot het einde van de maand blijft het wisselvallige en eerder koele weer aanhouden.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Een buienlijn trekt rond de middagperiode over het land van west naar oost met lokaal enkele stevige buien en kans op onweer. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht

Nationale Feestdag

Vrijdag 21 juli 2023
Peer - Nationale FeestdagZoomNationale Feestdag vandaag, dus een Te Deum in de kathedraal in Brussel. Daar was de koninklijke familie aanwezig. (Foto Robert Boons)
Peer - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomDeze week zijn 385 Limburgse bedevaarders in Lourdes voor de jaarlijkse Lourdesbedevaart. Ook bisschop Patrick Hoogmartens is ter plaatse om samen met de Limburgers te vieren. "Dit jaar zullen wij met het thema vanuit de 13de verschijning 'Ga het zeggen, om hier een kapel te bouwen' op zoek gaan hoe wij vandaag zelf een kapel dienen te bouwen om meer Kerk te zijn", zegt de Limburgse bisschop. Ook zijn de mijnwerkers-brancardiers van verschillende Limburgse afdelingen weer paraat om de zieken ter plaatse te helpen. Gisteren stond de traditionele internationale viering op het programma.

Jef Kelchtermans overleden

Woensdag 19 juli 2023
Peer - Jef Kelchtermans overledenGisteren is Jef Kelchtermans overleden, de echtgenoot van Lieve Daelman. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
Het is maar dat je 't weet
Het tijdelijk onttrekkingsverbod dat in Limburg van kracht is wordt uitgebreid voor alle onbevaarbare waterlopen op het Limburgse grondgebied. Dat heeft het Limburgs Droogteoverleg beslist naar aanleíding van het droge weer van de afgelopen tijd. Het betekent dat er tot nader order geen water uit de onbevaarbare waterlopen mag gehaald worden, behalve met weidepompen voor het vee, door hulpdiensten in geval van nood en door de bevoegde waterloopbeheerder toegelaten onttrekkingen.
Sinds gisteren kunnen er op de spoedgevallendienst en op de consultatie van de pediatrie in Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt zogenaamde POCT CRP-testen afgenomen worden bij jonge kinderen. Het doel van deze test is om sneller ernstige bacteriële infecties bij jonge kinderen te kunnen vaststellen. “Zo'n test kan aan de hand van een eenvoudige vingerprik duidelijk maken of het om een virale of een ernstige bacteriële infectie gaat. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Francis Leyssens overleden

Woensdag 19 juli 2023
Peer - Francis Leyssens overledenZondag is Francis Leyssens overleden, de levenspartner van de in 2018 gestorven Sonia Houben. Hij was 74 jaar en voorzitter van het Filippijnen Nood Fonds. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Peer vinden plaats in intieme kring.
Peer - Hoffelijkheid en 30km per uur op jaagpadenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters doet een oproep voor meer verkeersveiligheid op onze jaagpaden. Met het aanbrengen van de slogan "Hoffelijk Rijden = Veilig Rijden" vestigt de minister de aandacht op het belang van hoffelijkheid en respect tussen de verschillende weggebruikers op het jaagpad.
Bij de slogan wordt ook de snelheidsbeperking van 30 km/u benadrukt, die eens zo belangrijk is nu ook speedpedelecs op termijn zullen worden toegestaan op het (…) Het hele nieuwsbericht

Mireille De Sutter overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Peer - Mireille De Sutter overledenZaterdag is Mireille De Sutter overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Jan Daniëls. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij woonde in Pelt maar haar urne wordt begraven bij haar man op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Luchtvaart herstelt

Dinsdag 18 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 noteerden de Belgische luchthavens een aanzienlijke stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ongeveer 28 miljoen passagiers passeerden de Belgische luchthavens, een stijging van 107% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd.
Ook het aantal vluchten steeg aanzienlijk in 2022, met iets meer dan 260.000 geregistreerde vluchten. Deze stijging van 43% ten opzichte van het voorgaande jaar is significant, maar dit cijfer blijft lager dan de 325.000 vluchten die in 2019 werden geregistreerd. (Statbel)
De visie van Fobie
Peer - De Gentse Feesten zijn begonnenZoomRuim een half miljoen mensen afgelopen weekend op de openingsavond van de Gentse Feesten. Ook dit jaar is er een meldpunt waar bezoekers terecht kunnen, onder meer als ze slachtoffer of getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. (Cartoon: Fobie)
Peer - Noëlla wierp niet 9 maar 10 welpjesZoomDe wolvin Noëlla heeft vorig jaar niet negen maar tien welpen geworpen. Dat heeft het Instituut voor Natuurbehoud (INBO) vastgesteld uit DNA-onderzoek. Op 20 juli 2022 waren al negen welpen geteld. Maar nu blijkt dat er ook in de streek van Wuustwezel en Kalmthout een nakomeling van Noëlla en August rondloopt. "Uiteindelijk komen we voor de worp van 2022 dus uit op tien welpen, waarbij het jongste exemplaar op een leeftijd van iets minder dan 8 maanden gestorven is. De (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Wat te doen als een dier de confrontatie zoekt? Schotse Hooglander: klim ergens in. Zwaan: rustig weglopen. Hond: niet schreeuwen. Wolf: wel schreeuwen. (De Volkskrant)

Geboorten in het ziekenhuis

Maandag 17 juli 2023
Het Noorderhart-ziekenhuis telde in de maand juni 85 bevallingen, waarvan 12 keizersneden. Er werden 36 meisjes en 50 jongens geboren. De drukste dag was 16 juni, met 7 bevallingen. De zwaarste pasgeborene woog 4865 gram, de lichtste 1800 gram.
De visie van Fobie
Peer - Ondertussen, in de politiecel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Barbie-mania slaat weer toe

Zaterdag 15 juli 2023
De visie van Fobie
Peer - Barbie-mania slaat weer toeZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

De vakantie ingezet

Zaterdag 15 juli 2023
300 woorden van Rudi
Peer - De vakantie ingezetWe zouden de vakantie inzetten op een terrasje in de provinciehoofdstad. Dat was het plan en zo geschiedde, maar het ging niet zonder slag of stoot. Al hadden we er rechtstreeks niet veel mee te maken. Het waren eerder de buren. Niet die van thuis, maar de buren aan het tafeltje naast ons. Zij hadden postgevat onder een grote boom. Het was ongetwijfeld de mooiste plek van het terras.
Maar dat was zonder de duif gerekend die in de boom vrolijk zat te roekoeën. Het koppel had net hun bord met een (…) Het hele nieuwsbericht
Op de wegen in Europa wordt het naar verwachting heel druk, omdat mensen naar hun vakantiebestemming reizen. Vooral in zuidelijke richting wordt het filerijden, evenals rond Hamburg en München en voor de Zwitserse en Oostenrijkse tunnels.
Besluit u toch voor uw vakantie naar het buitenland te reizen - het is ook bij ons mooi, lekker en warm - dan wensen we u goeie reis. Hou het veilig!

Meer dan 43 graden op Sicilië

Vrijdag 14 juli 2023
De visie van Fobie
Peer - Meer dan 43 graden op SiciliëZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Op de Oostweg in Peer kwam het vanmiddag tot een frontale botsing tussen twee auto's. Een 41-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 57-jarige man uit Oudsbergen raakten daarbij gewond.
Jasper Philipsen scheert tegenwoordig niet enkel hoge toppen in de Ronde van Frankrijk met (tot dusver) vier knappe etappezeges. Hij is vandaag ook regerend koning van "Fietsen door de bomen" in Hechtel-Eksel, meldt Bosland. Op 7 juni 2021 reed hij het plaatselijke Strava-segment op 23 seconden aan maar liefst 50,6km/u. Chapeau! 

Wisselvallig maar vrij warm

Donderdag 13 juli 2023
Weerbericht
Peer - Wisselvallig maar vrij warmMet een westelijke hoogtestroming wisselen storingen en hogedrukgebieden elkaar af. Er staat geen standvastig zomerweer op het programma, maar na een wat koelere donderdag gaan de temperaturen wel weer omhoog. Na het weekend lijkt er wel een overwegend droge periode aan te breken.
Morgen zijn er veel hoge wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Na de middag wordt de bewolking tijdelijk belangrijker, maar daarna kan de zon meer tevoorschijn komen. Het blijft meestal droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Porsche-dag op oldtimertreffen

Donderdag 13 juli 2023
Peer - Porsche-dag op oldtimertreffenZoomZe laten van zich horen, ze zijn mooi, ze zijn aantrekkelijk en ze zijn (heel) duur: Porsches. Liefhebbers van dat dure speelgoed kwamen vandaag op het oldtimertreffen in Peer-centrum goed aan hun trekken. Een filmpje van Rudy Luys.

Mathieu Cornelissen overleden

Donderdag 13 juli 2023
Peer - Mathieu Cornelissen overledenGisteren is Mathieu Cornelissen overleden, de weduwnaar van de in 2001 gestorven Sylvie Vliegen. Hij was 95 jaar en afkomstig uit Grote-Brogel. Het afscheid en de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt vinden plaats in intieme kring.

Groeten uit Middelkerke

Donderdag 13 juli 2023
Vakantiefoto
Peer - Groeten uit MiddelkerkeZoomMarleen Abeels stuurde ons enkele foto's van het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Meer dan 6000 ton zand is hier gebruikt om twintig sprookjes en personages uit te beelden in het zand: De gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer. Je kan er nog terecht tot 10 september. 
Groeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit Middelkerke
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Ruim een kwart van de werkenden besteedt zo goed als de hele werktijd aan werken met een computer of een smartphone. Uit nieuwe gegevens van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over vaardigheden die verband houden met de job, blijkt dat 25,8% van de werkenden de volledige of bijna volledige werktijd besteedt aan het werken met computer, tablet of smartphone. Voor anderen gaat deze tijd zo goed als helemaal naar het mondeling communiceren met mensen buiten het bedrijf (15,9%) of binnen het (…) Het hele nieuwsbericht

Joseph Driesen overleden

Woensdag 12 juli 2023
Peer - Joseph Driesen overledenGisteren is Joseph Driesen overleden, de echtgenoot van Anny Huibers. Hij was geboren in Peer en werd 82 jaar. De crematiedienst en de urnebegraving op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden.  Begroeting: zondag (19-20u) in het uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

'De wolf is niet boos'

Woensdag 12 juli 2023
Vandaag gelezen
"Wolf, ga terug naar je eigen land. Maar dit is hun land. Dit hele continent is net zo goed van hen als van ons. Nee hoor, zeggen de boeren, dit is ons land. Dit zijn onze dieren. Maar een eenzijdig contract is geen contract. En macht is niet hetzelfde als recht. Daar waarschuwde de La Fontaine ons al voor."
(Eva Meijer in De Groene Amsterdammer)

Tropisch heet in Zuid-Europa

Woensdag 12 juli 2023
Peer - Tropisch heet in Zuid-EuropaZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Nieuwe boeken
Peer - Provinciebestuur Limburg tijdens Wereldoorlog 2ZoomDe provincie Limburg pakt regelmatig uit met mooie en interessante boeken. Zopas verscheen 'Provinciebestuur Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog', een aanrader voor al wie geïnteresseerd is in onze Limburgse geschiedenis.
De Tweede Wereldoorlog had verstrekkende gevolgen voor de hele samenleving. Historici van het Cegesoma onderzochten in opdracht van de Afdeling Erfgoed het Provinciaal Archief Limburg om een licht te werpen op het provinciebestuur en zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. (…) Het hele nieuwsbericht

Robot helpt bij het bidden

Dinsdag 11 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Gabriele Trovato, een 42-jarige computeringenieur uit Livorno (Toscane, Italië) die naar Japan verhuisde, heeft met kunstmatige intelligentie SanTO gecreëerd (waarbij 'To' staat voor theomorfe operator). Het is een machine die vragen over het geloof kan beantwoorden, die de rozenkrans kan bidden en die uit de Schrift kan citeren.
Inmiddels heeft de robot al een praktijktest achter de rug in een zorginstelling in Siegen (Duitsland). De ‘cyberheilige’ heeft er in het Duits (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Het debat over de wolf is weer geopend...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Mia Winters overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Peer - Mia Winters overledenOp 8 juli is in Bocholt Mia Winters overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Hubert Bloemen. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Eugène Claes overleden

Maandag 10 juli 2023
Peer - Eugène Claes overledenDonderdag is Eugène Claes overleden, de echtgenoot van Serafine Lenaerts. Hij was geboren in Wijchmaal en werd 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: woensdag (19-20u) in Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

De Limburgse Pijl

Maandag 10 juli 2023
Peer - De Limburgse PijlZoomZondag 13 augustus wordt een gloednieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen: de Limburgse Pijl. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor juniores. De Limburgse Pijl is een rit in lijn met start en aankomst op de Eeuwfeestwal in Tongeren. Voor en tijdens de rit zullen op een lokaal parcours jeugdwielerwedstrijden plaatsvinden voor miniemen.

Gouden ketting gestolen

Maandag 10 juli 2023
Peer - Gouden ketting gestolenDieven drongen binnen in een pand aan de Zavelstraat in Kleine-Brogel. Zij gingen met een gouden ketting aan de haal. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Gerda Schrooten overleden

Maandag 10 juli 2023
Peer - Gerda Schrooten overledenGisteren is Gerda Schrooten overleden, de weduwe van Jan Van de Goor, die in 1980 stierf. Ze was 76 jaar. Het afscheid en de urnebegraving bij Jan op de begraafplaats van Peer zullen plaatsvinden in intieme kring. Donderdag (19u) is er een gebedswake in de Sint-Trudokerk van Peer, waarna gelegenheid tot groeten in haar woning. Schriftelijk condoleren: familie Van de Goor-Schrooten p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.
De Nederlandse Faunabescherming doet aangifte tegen de boer die zondag in het Drentse Wapse gewond raakte na een incident met een wolf en tegen de burgemeester van de gemeente Westerveld, omdat laatstgenoemde het "recht niet had" de wolf dood te laten schieten. Volgens de Faunabescherming was er, als gekeken wordt naar de rol van de boer, "geen sprake van een aanval van een wolf op een mens, maar van een mens op een wolf".

Toon Vanbaelen overleden

Zondag 9 juli 2023
Peer - Toon Vanbaelen overledenGisteren is Toon Vanbaelen (83) overleden, de echtgenoot van Leni Davits. Hij woonde in Kleine-Brogel en was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De was drogen aan de stoof

Zondag 9 juli 2023
Herinneringen
Peer - De was drogen aan de stoofZoomDe tijd dat de was gedroogd werd aan de stoof is al lang voorbij. Je zou het misschien niet denken, maar de eerste wasdroger verscheen niet veel later dan de eerste wasmachine. Die werden aan het einde van de 17e eeuw op de markt gebracht.
De uitvinding van de wasdroger werd commercieel rond 1800, bedacht door een Fransman, M. Porchon. De droger werd eerst verkocht in Frankrijk en Engeland. Het ging toen om een metalen trommel die boven een vuur met de hand rondgedraaid werd, vergelijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Opleiding tot natuurgids

Zondag 9 juli 2023
Ben je gefascineerd door de natuur? Wil je weten wat er allemaal rondom je groeit en bloeit? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. Zegt Natuurpunt, dat deze cursus organiseert. Meer informatie achter deze link.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Code oranje voor hevig onweerHet KMI geeft voor deze namiddag code oranje in onze provincie. Tussen vanmiddag en vanavond is er een grote kans op felle onweersbuien, laat het KMI weten. "Bij deze onweders kan er plaatselijk 20 tot 40 l/m² vallen op een uur tijd (of zeer lokaal meer). Plaatselijk kunnen er grote hagelstenen (tot 4 of 5 cm doorsnede) vallen en/of kunnen er felle rukwinden (tot 90 km/u of zeer plaatselijk meer) voorkomen. Er kan lokaal hinder/schade veroorzaakt worden door wateroverlast, blikseminslagen, hagel en/of windstoten".
Peer - Overlijdens met 5,5% gestegenZoomIn 2022 werden 116.380 overlijdens geregistreerd in België. Dat zijn er 4.089 meer dan het voorgaande jaar, ofwel een stijging met 3,6% tegenover 2021. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021 gaat het om een stijging van 5,5%. Die stijging is het meest zichtbaar in het Vlaams en Waals Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in de maand april, tijdens de zomer en in de maand december werd een hoger aantal overlijdens dan gewoonlijk geregistreerd. (Statbel)

Marc vervangt Jean

Zaterdag 8 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Marc vervangt Jean als meest voorkomende mannelijke voornaam in België. Jean behoudt zijn status in Wallonië maar maakt plaats voor Marc op nationaal niveau. In 2022 waren er 63.736 personen met Jean als voornaam, tegenover 62.754 personen die Marc heetten. Dit is echter veranderd in 2023: Marc (62.023) overtreft Jean (61.456). En dan hebben we het nog niet over Jef gehad! Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 108.358 vrouwen dragen die voornaam. (Statbel)
Peer - St.-Antonius Nederweert wint OLSSchutterij Sint-Antonius uit Nederweert heeft zojuist het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Born gewonnen. Vanmorgen, op de tweede kaveldag van het schuttersfeest, waren nog 30 schutterijen uit beide Limburgen in de race. In de elfde kavelronde liet schutterij Sint-Urbanus uit Maasniel meerdere bölkes staan, waardoor de overwinning voor Sint-Antonius zeker was.
Het OLS van 2024 zal dus plaatsvinden in Nederweert. 

Zondag mogelijk zwaar onweer

Zaterdag 8 juli 2023
Weerbericht
Peer - Zondag mogelijk zwaar onweerHet is bijzonder spannend op de weerkaarten voor morgen. Een thermische vore of beter gekend als een onweerszone, trekt over onze streken en wordt gevolgd door een koufront. Op de passage van die thermische vore kan het erg onstuimig worden. De volgende dagen gaat de temperatuur omlaag en met een zuidwestelijke luchtstroming wordt het wisselvallig met de doortocht van een aantal buien.
Vandaag wordt het echter tropisch warm. Het is zonnig in de ochtend. Daarna komen er wat wolken voor, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Fietser (30) gewond bij aanrijdingEen 30-jarige fietser uit Peer is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Paalsesteenweg in Beringen. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Deze voormiddag raakte een partij hooi in brand aan de Steenweg Linde. De brandweer was het vuur snel meester.
Sinds enkele jaren moeten landbouwers die schade lijden zelf een melding doen bij het Rampenfonds op het moment van de schade. Bij de erkenning van de droogteramp van 2022 heeft men alle gemeenten waarvoor er meldingen zijn binnengekomen erkend, ongeacht het schadebedrag. Vanuit sommige gemeenten werd er echter geen melding gedaan. De droogte is dus erkend voor de volledige provincie Limburg, behalve voor de gemeenten Bilzen, Diepenbeek, Genk, Herstappe, Hoeselt, Lommel, Lummen, Pelt, Zonhoven en Zutendaal. Getroffen percelen uit deze gemeenten hebben dus geen recht op een tegemoetkoming.
In 2022 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben bij de geboorte een levensverwachting  van 83,8 jaar en voor mannen gaat het om 79,5 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen bleef eerder stabiel ten aanzien van 2021 (+13 dagen, of +0,04 jaar). (Statbel)

Peeters & Janssens

Vrijdag 7 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2023 blijven in  België familienamen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen. Deze top 3 is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen zijn er slechts 181 personen met namen zoals Berkvens, Dehez, Mai, Nahimana, Noteboom of Pâques. (Statbel)

Naar een tropisch weekend

Vrijdag 7 juli 2023
Weerbericht
Peer - Naar een tropisch weekendHet wordt een tropisch weekend. Vandaag draait de wind naar het zuiden en wordt nog warmere lucht dan gisteren aangevoerd. De maxima komen uit op 29 graden. Het wordt een flink zonnige dag, al zijn er ook een aantal stapelwolken.
Morgen is 33 graden mogelijk. Er is veel zon, maar later op de dag is er kans op een warmteonweer.
Zondag wordt het drukkend warm bij maxima rond 28 graden en komen er in de namiddag onweersbuien opzetten. De meest actieve buien worden dan in de avond verwacht.
Michel NULENS

Maria Plessers overleden

Vrijdag 7 juli 2023
Peer - Maria Plessers overledenOp 23 juni is in Sint-Truiden Maria Plessers overleden. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Ronny Brebels overleden

Donderdag 6 juli 2023
Peer - Ronny Brebels overledenGisteren is Ronny Brebels overleden, de echtgenoot van Anja Ceyssens. Hij was geboren in Hasselt en werd 52 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in aula Omega in de Kerkstraat 16. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Jaeken.

Flor Renders overleden

Donderdag 6 juli 2023
Peer - Flor Renders overledenGisteren is Flor Renders overleden, de echtgenote van Marcel Vrijsen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Een oproep

Donderdag 6 juli 2023
Joske Piepers is een doctoraatsstudente aan de universiteit van Tilburg (Ned.). Ze onderzoekt het gebruik van voornaamwoorden in het Limburgs dialect als het gaat om verwijzingen naar vrouwen. “Bijna 2100 Limburgers (NL én BE) vulden onze vragenlijst al in. Zouden we, met nog krap drie maanden te gaan, misschien zelfs de 2500 kunnen aantikken?” We roepen alle Limburgse dialectliefhebbers op om deel te nemen aan de enquête achter deze link. Het invullen van deze enquête zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Moet kunnen!

Groeten uit Brindisi

Donderdag 6 juli 2023
Vakantiefoto
Peer - Groeten uit BrindisiZoomOok onze eigen medewerkers gaan wel eens op vakantie. Hans Put stuurt de groeten uit het Italiaanse Brindisi. Deze trap is het einde van de beroemde Via Appia tussen Rome en de havenstad Brindisi in de hak van Italië. De haven was een belangrijke poort naar het Oosten. Vandaag is het nog een belangrijke haven voor cruiseschepen op de Middellandse zee en ferry's naar Griekenland. 
Het is maar dat je 't weet
Op 29 en 30 juli organiseren microbrouwerij Mølder & Coöp in Pelt, microbrouwerij Vandijck in Lommel en huisbrouwerij De Geiteling in Peer fietstochten tussen deze drie brouwerijen die hun bieren ambachtelijk in Bosland brouwen en de titel "Boslandbrouwerij" dragen. Dat worden lekkere fietstochten!

Louis Gerits overleden

Woensdag 5 juli 2023
Peer - Louis Gerits overledenZondag is Louis Gerits overleden, de weduwnaar van de op 28 mei gestorven Anneliese Hoffmann. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 15 juli (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Peer.

Joske Kelchtermans overleden

Woensdag 5 juli 2023
Peer - Joske Kelchtermans overledenGisteren is Joske Kelchtermans overleden, de weduwnaar van Marie-Jeane Dreesen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrulm Witters in Meeuwen gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: zondag (19-19.30 uur).

Straffe kost

Woensdag 5 juli 2023
Vandaag gehoord
"De twee zien mekaar alleen aan de start en aan de finish."
(TVL over Tourrenner Jasper Philipsen en zijn vriendin, die ook de Tour volgt)
Peer - WK handbal: België vrij in eerste rondeVanmorgen werd er in Wenen geloot voor de kwalificatiecampagne in aanloop naar het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen zal doorgaan. Op basis van de ranking werd België vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde die in november van start gaat. De Red Wolves komen pas in maart 2024 in actie bij deel 1 van de tweede kwalificatieronde. In januari worden de EK-barragewedstrijden gespeeld met als inzet een plaats in de hoofdgroep van de kwalificatiewedstrijden in aanloop van het EK 2026. België neemt het daarin op tegen Cyprus.
Het is maar dat je 't weet
Olivia en Noah blijven de populairste voornamen. Voor het vierde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2022. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens, vóór Arthur en Liam, die Louis op het podium vervangt. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
De consumptie van melk en melkproducten als yoghurt en vla is in Nederland tussen 2005 en 2021 met zo'n 20 procent gedaald, maar die van kaas en kwark ging met circa 40 procent omhoog. (Bron: Univ. Wageningen)

Thieu Custers overleden

Woensdag 5 juli 2023
Peer - Thieu Custers overledenOp 28 juni is Thieu Custers overleden, de echtgenoot van Maria Bertels. Hij was 95 jaar en afkomstig van Grote Brogel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum.
Peer SV opent zondag 3 september de competitie thuis tegen Sparta Lille.
Voor zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 2 september moet KRC Peer B aan de bak op het veld van Koersel B.
SV Breugel speelt zaterdag 2 september zijn eerste competiewedstrijd uit bij Kadijk SK B.
Sporting Grote Brogel opent de competitie thuis tegen Achel VV B. De wedstrijd wordt zaterdag 2 september (19.30 uur) gespeeld.
Sporting Wijchmaal start de competitie op zaterdag 2 september (19.30 uur) met een verplaatsing naar Stal Sport.
KRC Peer moet voor zijn eerste competitiewedstrijd op verplaatsing naar Heusden-Zolder. De aftrap wordt zondag 3 september om 15 uur gegeven.
Het is maar dat je 't weet
Peer - 50 procent Belgen noemt zich katholiekZoomOp vraag van het Jaarrapport van de Katholieke Kerk in België maakte godsdienstsocioloog Wim Vandewiele (KU Leuven) een schatting van het aantal Belgen die zich bekennen tot het katholicisme. Op basis van internationale studies concludeert hij dat anno 2022 50,02 % van de geregistreerde inwoners in België zich rekent tot het rooms-katholicisme. 8,9 % gaat minstens één maal per maand naar de kerk. In België is geen exact cijfermateriaal beschikbaar van het aantal geregistreerde (…) Het hele nieuwsbericht

Zeg niet te gauw...

Maandag 3 juli 2023
De anonieme mijmeraar
Indertijd, toen de dieren nog spraken, zag je op de achterruit van een auto weleens de sticker “Zeg niet te gauw: ’t is weer een vrouw”. Dat was om komaf te maken met een vooroordeel dat toen (?) heerste, dat vrouwen geen verstand zouden hebben van auto’s of van verkeer in het algemeen…
Ik moest donderdagavond onwillekeurig terugdenken aan die sticker, tenminste aan de eerste helft.
Dat zat zo: door een samenloop van omstandigheden was deze ouwe rakker op Werchter (…) Het hele nieuwsbericht
In Born is vanavond de eerste dag van het Oud-Limburgs Schuttersfeest afgesloten. Nog 30 schutterijen hebben zich in de kavelronden in stand kunnen houden; zij mogen volgende zaterdag vanaf 11u verder kavelen voor de "Um". Aan Belgische kant zijn er nog vijf schutterijen in de running: St.-Monulphus & Gondulphus uit Maasmechelen, Sint-Martinus uit Niel-bij-As, Sint-Elisabeth uit Stokkem, St.-Harlindis en Relindis uit Ellikom, en Sint-Servatius uit Raam.
Peer - Zes nieuwe spelers voor SV BreugelSV Breugel heeft zes spelers aangetrokken: Bert Craeghs (SV Herkol), Siebe Beijk (Grenstrappers Lommel Kolonie), Dennis Kuyken (Kattenbos Sport), Brent Driesen (Esperanza Pelt), Senne Vrijsen (Sparta Lille) en Wout Trippaers (vrije speler).

'Wonen in Limburg' van start

Zaterdag 1 juli 2023
Peer - 'Wonen in Limburg' van startZoomIn Genk is vandaag woonmaatschappij “Wonen in Limburg” officieel opgestart. Dat betekent dat er in de 42 Limburgse gemeenten éénzelfde sociale woonmaatschappij actief wordt. ‘Wonen in Limburg’ brengt de 19 huisvestingsmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren van vroeger onder één dak. De fusie kwam er op vraag van de Vlaamse Regering die sociale woonmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren wil samenvoegen tot één woonactor met slechts (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Versterking voor Sporting WijchmaalSporting Wijchmaal heeft zeven nieuwe spelers aangetrokken: Martijn Knooren van Waterloos-Voorshoven, Dries Hendriks (KFC Eksel), Nick Donné (KSK Meeuwen), Matthias en Nicholas Scheelen, beiden van SV Breugel en Brecht Plessers en Yannick Claes, beiden van Peer SV.
Peer - Ook dit kan naar het recyclageparkZoom Deze zomer staan op de beide recyclageparken van Pelt, dat van Lommel, Peer en dat van Hechtel-Eksel nieuwe containers. Hierin kan men gratis de met-de-mond-opblaasbare producten voor waterplezier achterlaten.
Wat kan in de container? Opblaasbaar speelgoed voor zwemplezier, zoals zwembandjes; opblaasbare drijfmaterialen zoals krokodillen, eenhoorns, …; kleine zwembadjes die enkel uit PVC bestaan en niet verzwaard zijn met andere materialen.
Wat mag niet in de container? Luchtmatrassen om op te slapen waarbij bovenop het PVC een coating zit; grote zwembaden die in een beugel vastgemaakt worden of grote zwembaden waarbij enkel de bovenste ring opgeblazen moet worden (randen van het zwembad bestaan uit PVC dat versterkt is met ander materiaal); plastic springballen; plastic hottubs (versterkte wanden en onderkant); rubberen bootjes (versterkte onderkant).

Botermelk op vrijdag

Zaterdag 1 juli 2023
300 woorden van Rudi
Peer - Botermelk op vrijdagEr rest amper één zakje rijst in de voorraadkast. “Daarmee komen we er niet”, zeg ik tegen onze jongste. “Iemand zal naar de winkel moeten.” Kort daarna zit ik op de fiets. Ik parkeer mijn stalen ros aan de supermarkt. Met het zelfscanpistool in de hand heb ik de rijst snel afgerekend. “Ik schiet sneller dan mijn schaduw”, wil ik Lucky Luke-gewijs tegen de winkelmevrouw zeggen. Ze staat er met haar armen over elkaar zoals een sheriff bij. “Tot ziens”, (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer