Het overige nieuws

7500 euro voor dementieafdeling

Donderdag 30 november 2023
Peer - 7500 euro voor dementieafdelingZoomInterservice, de jaarlijkse verbroedering van 15 Noord-Limburgse serviceclubs, georganiseerd door Fifty One Noord-Limburg, vierde maandagavond zijn 30ste verjaardag. Interservice steunt elk jaar een goed doel. Dit jaar doneert de organisatie €7500 aan WZC De Bekelaar in Lommel via Sense Garden. Sense Garden zal in het woonzorgcentrum een belevenisruimte installeren om mensen met dementie en hun familieleden terug te verbinden en Vonkmomentjes te creëren.
Het gedoneerde (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Niesen overleden

Donderdag 30 november 2023
Peer - Jan Niesen overledenMaandag is Jan Niesen overleden. Hij was afkomstig van Peer en werd 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Remans-Lantmeeters in Genk.

Nieuw: gezondheidsrubriek van Anouk

Donderdag 30 november 2023
Gezondheid
Peer - Nieuw: gezondheidsrubriek van AnoukVanaf vandaag gaat Anouk Mertens meewerken aan de Internetgazet. Om de twee weken brengt ze hier als diëtiste een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Dag Anouk!
Hallo allemaal, ik ben Anouk, een gepassioneerde diëtiste. Ik woon in Pelt en werk in het Jessa-ziekenhuis in Hasselt. Iedere twee weken zal er een artikel van mij terug te vinden zijn op internetgazet waarin ik verschillende feiten & fabels alsook weetjes over voeding zal bespreken. Veel leesplezier (…) Het hele nieuwsbericht

KBHB start met handbalacademies

Donderdag 30 november 2023
Peer - KBHB start met handbalacademiesZoomDe Koninklijke Belgische Handbalbond maakt werk van twee handbalacademies, één in Vlaanderen en één in Wallonië, met als doel talentvolle jongens en meisjes in een schoolomgeving betere trainingsbegeleiding te geven met als doel een carrière in het handbal uit te bouwen. Het project krijgt de steun van de Europese Handbalfederatie EHF. Bart Lenders (foto) is aangesteld als projectmanager en zal samen met technisch KBHB-directeur Jonathan Vandeberg (…) Het hele nieuwsbericht

José Schrijvers overleden

Donderdag 30 november 2023
Peer - José Schrijvers overledenMaandag is José Schrijvers overleden, de echtgenote van Jos Bellefroid. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Gemiddeld 820 km file per werkdag

Donderdag 30 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De voorbije twaalf maanden (november 2022 – oktober 2023) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 820 km-uren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 820 kilometer file was gedurende 1 uur.
De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte in juli 2023 een nieuwe recordhoogte. (Vlaams Verkeerscentrum)

5,5 procent meer ondernemingen

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Er waren eind 2022 in het Vlaamse Gewest 714.083 ondernemingen actief. Dat is een stijging van ruim 257.000 of 56 procent tegenover 2008. Sinds dat jaar is het aantal ondernemingen elk jaar gestegen, dus ook in de coronajaren 2020 en 2021. In 2022 ging het om een stijging van 5,5 procent. (Statistiek Vlaanderen)

Meer huwelijken in 2022

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 waren bij de meerderheid van de huwelijken (69%) beide partners nooit eerder gehuwd. Bij bijna 30% van de huwelijken heeft minstens 1 partner een echtscheiding achter de rug. (…) Het hele nieuwsbericht
Zomaar even tussendoor
De hele binnenstad van Maastricht wordt een fietszone, waar de auto alleen nog maar "te gast" zal zijn.

Koud en wisselvallig

Dinsdag 28 november 2023
Weerbericht
Peer - Koud en wisselvalligVanavond is er kans op een regenbui aan de kust, maar elders blijft het droog met bij momenten brede opklaringen. Het kan flink afkoelen bij minima tussen -5 graden in de Hoge Venen en gemiddeld -2 à 1 graden in Vlaanderen. De wind blijft stevig waaien uit noordelijke richtingen.
Woensdag wordt het wisselvallig met kans op enkele regenbuien in Vlaanderen, natte sneeuw of sneeuw in Hoog België. Tussendoor zijn er ook droge perioden en het wordt opnieuw een graadje of twee zachter (…) Het hele nieuwsbericht
De helft van de Limburgse bedrijven wil vlotter talent uit het buitenland kunnen aantrekken. Dat blijkt uit het jaarlijkse arbeidsmarktrapport van VKW Limburg en Unizo Limburg. Arbeidsmigratie makkelijker maken zou volgens hen namelijk een antwoord kunnen zijn op de arbeidsmarktkrapte. Beide werkgeversorganisaties hebben dan ook een tienpuntenplan opgesteld. Achter deze link staan die tien punten opgesomd.
Peer - Noorderhart-gynaecologen 'knippen' het minstHet Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt blinkt uit in het recente rapport van 2022 over bevallingen, met opmerkelijk lage cijfers voor episiotomie-ingrepen, ook wel bekend als de 'knip'. Dat blijkt uit een rapport van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE).
Jaarlijks verzamelt dat SPE gegevens en trends van Vlaamse kraamklinieken, waaronder het aantal bevallingen, complicaties, keizersneden, inleidingen, episiotomie-ingrepen, doorverwijzingen naar neonatale centra, (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De helft van al het plastic afval in België wordt niet gerecycleerd. In 2021 werd 80% van het verpakkingsafval gerecycleerd. In 2001 was dat 71%. Of het nu vandaag is of 20 jaar geleden, plastic blijft de minst gerecycleerde afvalcategorie. Toch is de recyclagegraad sterk gestegen van 28% in 2001 naar 49% in 2021. Wat de andere afvalcategorieën betreft, hadden glas en metaal in 2021 een recyclagegraad van 97%, papier en karton 89% en hout 67%. (Statbel)

Rouwen na zelfdoding

Dinsdag 28 november 2023
Maandag 11 december (19 uur) is er in het Poorthuis een lezing over rouwen na zelfdoding. Er komen nabestaanden aan het woord die het allemaal zelf van heel dichtbij meemaakken. Aansluitend geeft expert Lore Vonck, coördinator van expertisecentrum Werkgroep Verder na Zelfdoding, uitleg over hoe een rouwproces na zelfdoding er uitziet en zal zij een aantal handvatten aanreiken om, na de zelfdoding van een dierbare, het leven weer verder te zetten en dat verlies te verweven in je leven.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die al een opleiding volgen, willen vaker nog meer opleidingen volgen. Dat mattheuseffect is ook duidelijk zichtbaar naar opleidingsniveau: 32,9% van de hoogopgeleiden wilden nog meer opleiding volgen, tegenover 18% van de laagopgeleiden. Een en ander blijkt uit de resultaten van de enquête naar volwasseneneducatie van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dat bevroeg 8274 18- tot 69-jarigen over de opleidingen die ze volgden en hun interesse om bijkomende opleidingen te volgen. Kort (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Winters overleden

Maandag 27 november 2023
Peer - Agnes Winters overledenIn haar woning in Helchteren is zaterdag Agnes Winters overleden, de echtgenote van Maurice Vanhove. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Woninginbraak in Monsstraat

Zondag 26 november 2023
Peer - Woninginbraak in MonsstraatBij de politie liep een melding binnen van een woninginbraak in de Monsstraat. Dat was vrijdgnamidag het geval.

Op wetenschapsavontuur in Bosland

Zondag 26 november 2023
Peer - Op wetenschapsavontuur in BoslandZoomJonge nieuwsgierigaards en oudere ontdekkers konden vandaag, tijdens de Dag van de Wetenschap, ondanks het druilerige weer, volop ontdekken, checken, proberen, creëren, bestuderen en vooral: zich amuseren in het Pijnven in Nationaal Park Bosland.
Het ging natuurlijk allemaal over de boeiende natuur van Bosland.
In een mooie expo in het Bosmuseum kon je kennis maken met de dieren van Bosland. Niet alleen de 'big five' everzwijn, oehoe, ree, vos en niet te vergeten (…) Het hele nieuwsbericht
Op wetenschapsavontuur in BoslandOp wetenschapsavontuur in Bosland
Op wetenschapsavontuur in BoslandOp wetenschapsavontuur in BoslandOp wetenschapsavontuur in Bosland
Zoom

Peer SV wint Peerse derby

Zondag 26 november 2023
Peer - Peer SV wint Peerse derbyPeer SV heeft in Vierde Provinciale de derby tegen KRC Peer B gewonnen. Uitslag: 0-2. Akkermans maakte er in de 43ste minuut op strafschop 0-1 van. Langens legde een kwartier later de eindcijfers vast. Scheidsrechter Bryan Cams trok zeven gele kaarten.

Met de trein door Zwitserland

Zondag 26 november 2023
Peer - Met de trein door ZwitserlandZoomRik Bomans uit Peer publiceerde deze week een tweede reisgids over Zwitserland. Ditmaal verkent hij het land per trein. ‘Met de trein door Zwitserland’ is een mooi (kijk)boek geworden waarbij dochter Stephanie heeft gezorgd voor de fotografie van dit wondermooie Alpenland. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel, internetwinkels en uit te lenen in de bibliotheken.

KRC Peer wint van Houthalen VV

Zaterdag 25 november 2023
Peer - KRC Peer wint van Houthalen VVIn Tweede Provinciale heeft KRC Peer met 3-0 gewonnen van Houthalen VV. De ruststand was 2-0. De doelpuntenmakers waren Coenen, Do Ceu en J.Carpentier.

Kaulille wint bij Wijchmaal

Zaterdag 25 november 2023
Peer - Kaulille wint bij WijchmaalKFC Kaulille is bij Sporting Wijchmaal gaan winnen met 1-3 . Jonkers scoorde voor Wijchmaal. Ceelen, Berben en Eerlings maakten de doelpunten van Kaulille.

Grote-Brogel verliest van Exc. Hamont

Zaterdag 25 november 2023
Peer - Grote-Brogel verliest van Exc. HamontSporting Grote-Brogel heeft vanavond thuis met 1-5verloren van Exc. Hamont. Aourz scoorde voor Grote Brogel. Voor Ex. Hamont scoorden Van Rijswijk (2), Kees, Duijsters en Vandael. Er waren 50 toeschouwers.
Peer - hEARDROP: de geluiden van het universumZoomEr is weer een nieuwe hEARDROP te beluisteren bij Musica. hEARDROP [!]ASTRA gaat over geluiden van het universum en is volledig gelinkt aan de voorstelling [!]ASTRA die vandaag in première gaat in Dommelhof in Pëlt. Dompel je onder in de verschillende energieën van het universum. Laat je inspireren door het muzikale materiaal van een van de planeten en verken, experimenteer en improviseer samen. Hoe klinkt jouw universum? Er zijn waarschijnlijk nog onontdekte planeten. Hoe zouden die klinken en wat zou typerend zijn voor zo'n planeet?
Er zijn nog een paar tickets voor de voorstelling in Dommelhof. 

Een kinderboek van Hans en Caryl

Vrijdag 24 november 2023
Peer - Een kinderboek van Hans en CarylZoomOnze medewerker in Beringen, Hans Put, heeft een prachtig kinderboek geschreven: ‘Ella en de toverklok’. Het is het eerste kinderboek met de Limburgse mijnen als decor en werd geïllustreerd door Lommelaar Caryl Strzelecki. Vandaag werd het gepresenteerd op be-MINE in Beringen voor kinderen van de basisschool. Hans las het voor en Caryl toonde ondertussen de tekeningen (foto boven).
Hans Put groeide op in de schaduw van de Beringse mijn. Het verhaal van (…) Het hele nieuwsbericht
Een kinderboek van Hans en CarylEen kinderboek van Hans en CarylEen kinderboek van Hans en Caryl
Zoom

Naar tweede ronde Chemie-Olympiade

Vrijdag 24 november 2023
Peer - Naar tweede ronde Chemie-OlympiadeZoomPaulien Vrijsen en Lotte Caelen van het Agnetencollege hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Vlaamse Chemie-Olympiade. Op 28 februari zullen zij de kleuren van onze school verdedigen aan de UHasselt.

Meer klanten bij voedselbanken

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De 37 Sint-Vincentiusverenigingen in Limburg helpen momenteel zo’n 11.000 gezinnen met voeding, een toename van 6,5 procent in vergelijking met een jaar geleden. In Genk krijgt Sint-Vincentius 1.600 klanten over de vloer, het hoogste cijfer van alle gemeenten. Lommel staat met 582 klanten op de tweede plaats, Tongeren derde met 494 klanten.

Michel Theuwissen overleden

Vrijdag 24 november 2023
Peer - Michel Theuwissen overledenGisteren is in Eksel Michel Theuwissen overleden, de echtgenoot van Rosa Lenaerts. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafpaats van zijn geboortedorp Wijchmaal. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bree krijgt atletiekpiste

Vrijdag 24 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Minister van Onderwijs Ben Weyts heeft 1,6 miljoen euro uitgetrokken voor de aanleg van een atletiekpiste met bijhorend nieuw gebouw en omgevingswerken in Bree. Die piste is bedoeld voor de ruim 2.000 leerlingen van Middenschool Heilig Hartinstituut, TISM, Sint-Augustinusinstituut ASO, Sint- Augustinusinstituut BSO/TSO en TISM eerste graad.

Vijf procent Belgen niet online

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Het gebruik van internet is blijven stijgen in 2023: 95% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikt internet tegenover 89% in 2018 en 82% in 2013. Dit blijkt uit de laatste resultaten van de enquête naar het ICT-gebruik bij huishoudens die Statbel, het Belgische statistiekbureau, jaarlijks organiseert.
Van de resterende 5% had 2% ten minste drie maanden voor de enquête geen internet meer gebruikt en 3% had nog nooit internet gebruikt. Bepaalde categorieën van de bevolking zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Wandelen in de Duinen

Donderdag 23 november 2023
Peer - Wandelen in de DuinenZoomOkra Peer-centrum ging herfstwandelen in de Hechtelse duinen. Met z’n dertienen waren ze. Als naar goede gewoonte had gids Roger een zeer mooie wandeling uitgestippeld, die de groep zowel door bossen als door de Hechtelse duinen leidde. Soms een heel licht klimmetje, dan een leuke afdaling, of een prachtig stukje bos - het was er allemaal. De Okra-wandelaars zien met plezier het aantal deelnemers gestaag toenemen.
Heb ook jij zin om samen met hen tussen de 7 en de 8 km te gaan wandelen ? Zou je gewoon eens graag uitgenodigd worden op een Okra activiteit, fietstocht, lezing, bedrijfsbezoek,… - of wil je graag meer weten over de activiteiten van Okra Peer-centrum? Kijk dan even op hun website www.okra.be/trefpunt/peer of stuur volledig vrijblijvend een mailtje naar lukalders[!]skynet.be of bel naar 0477/383557 (Luk Alders).

Catering Sestra Food failliet

Donderdag 23 november 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van catering Sestra Food uit Peer. Op 23 december vind het neerleggen van de schuldvorderingen plaats.

Digitale vaardigheden fors gestegen

Donderdag 23 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De digitale vaardigheden van de Belgen zijn de voorbije jaren fors gestegen. Het percentage Belgen (in de leeftijdsklasse 16 tot 74 jaar) dat over minstens basis digitale vaardigheden beschikt, is gestegen van 54 % in 2021 naar 59 % in 2023. Het streefdoel, zoals geformuleerd in het ‘digitale decennium van de Europese Unie’, dat tegen 2030 80% van de volwassenen basis digitale vaardigheden zouden verworven hebben, blijft intussen nog wel veraf.
De digitale vaardigheden zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Pas op voor Quishing

Donderdag 23 november 2023
Cybercriminelen ontwikkelen om de haverklap nieuwe manieren om hun slag te slaan. De laatste trend is Quishing. Ze genereren een kwaadaardige QR-code die ze versturen of op een openbare plaats plaatsen. Als slachtoffers de code scannen, worden ze geleid naar een phishingsite of wordt er kwaadaardige software gedownload op hun apparaat. Opletten! Meer info

Clara Vanbuel overleden

Donderdag 23 november 2023
Peer - Clara Vanbuel overledenOp 18 november is Clara Vanbuel overleden, de echtgenote van Pieter Jansen. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg.
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2017 is in Limburg het aantal hogeschool- en universiteitsstudenten dat tijdens de studies een onderneming opstart verdubbeld: van 368 in 2017 naar 737 in 2022. Dankzij het statuut van student-zelfstandige kunnen ze tijdens hun studies een onderneming opstarten onder een gunstige regeling op vlak van sociale bijdragen.
Het statuut van student-zelfstandige werd in 2017 gecreëerd om jongeren die hogere studies volgen, te motiveren om tijdens hun studie een onderneming op te starten. Zij genieten hierbij van een gunstige regeling voor sociale bijdragen naar analogie met de zelfstandigen in bijberoep. Na afloop van hun studies blijft 45% van de vroegere studenten zelfstandige: 26% in hoofdberoep, 19% in bijberoep.

Nieuwe vennootschap: Noda Interieur

Woensdag 22 november 2023
Joris Sevens (39) uit Peer heeft de besloten vennootschap Noda Interieur opgericht met zetel in Padveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer allerlei schrijnwerk, gevelbekleding, vloer- en tegelwerken, gyprocwerken en het vervaardigen en plaatsen van carports.
Het is maar dat je 't weet
Er komt tegen 2030 geen halvering van het pesticidengebruik in de EU. Dat heeft een stemming in het Europees Parlement vandaag uitgewezen. Vooral de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie, ging op de rem staan. Sara Matthieu (Groen) zei na afloop: "De agro-industrie heeft gewonnen op de kap van onze gezondheid en biodiversiteit. Dit is slecht nieuws voor het milieu, de bijen en onze gezondheid."
Peer - KFC Hamont B - KRC Peer B op 6 januariDe wedstrijd KFC Hamont 99 B - KRC Peer B die vorig weekend werd uitgesteld zal op zaterdag 6 januari (18 uur) gespeeld worden.

Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 22 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Peer - Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezochtZoomEr zijn ruim 200 vacatures voor bus- of vrachtwagenchauffeur in Limburg. De VDAB organiseert daarom op dinsdag 5 december een  job- en initiatiedag over dat beroep bij de VDAB in Bilzen. Wie wil, kan daar ook een testrit maken met een bus of vrachtwagen op de oefenterreinen van VDAB. Ook werkgevers zijn er aanwezig met hun vacatures. Er kan dus meteen gesolliciteerd worden.
Als je nog geen rijbewijs D, C/CE of vakbekwaamheid code 95 hebt, krijg je info over de vele opleidingsmogelijkheden. Iedereen is gratis welkom, maar inschrijven is vereist: het aantal plaatsen is beperkt. 
Concreet: dinsdag 5 december 2023, van 9 tot 14.30 uur, Calvarieberg 6, Bilzen. Inschrijven kan tot 28 november via deze link. Je bent tussen 9 en 12 uur doorlopend welkom. (Foto Craig Adderley - Pexels)

Michel Degens overleden

Woensdag 22 november 2023
Peer - Michel Degens overledenOp 17 november is Michel Degens overleden, de weduwnaar van Marcella Vanoppré. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

De kracht van macht

Dinsdag 21 november 2023
Vandaag gelezen
"Macht is een middelpuntzoekende kracht: waar macht is, stroomt nog meer macht naartoe. Doordat dit land is opgebroken in verschillende structuren en machtscentra, hebben alleen partijvoorzitters nog een overzicht. Alle macht vloeit onvermijdelijk naar hen toe. De enige manier om die macht te breken, is te hervormen."
(De van Lommel afkomstige auteur Joachim Pohlmann in De Morgen)

Helena Gielen overleden

Dinsdag 21 november 2023
Op 12 november is in WZC 't Dorp in Helchteren Helena Gielen overleden, de weduwe van Jan Eerdekens. Zij was 87 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Het wordt kouder

Dinsdag 21 november 2023
Weerbericht
Peer - Het wordt kouderDankzij de invloed van een hogedrukgebied ten westen van Brest (Frankrijk) krijgen we een volledige droge dag op woensdag. Een warmtefront schuift in de nacht naar vrijdag wel over onze streken waarbij er wat lichte motregen kan vallen. Tot dan is het alleszins droog, maar de hoge en middelhoge wolken nemen wel gestaag toe. Na een zachte donderdag en nog een zachte vrijdagochtend, stroomt koudere polaire en vooral ook onstabiele lucht over onze streken. Het wordt dan een stuk kouder en die koude zet zich in het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in bakkerij: geld weg

Dinsdag 21 november 2023
Peer - Inbraak in bakkerij: geld wegDieven drongen binnen in een bakkerij aan de Noordervest. Er is geld gestolen. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Mia Wyers overleden

Dinsdag 21 november 2023
Peer - Mia Wyers overledenZondag is Mia Wyers overleden, de echtgenote van Lei Winters. Mieke was geboren in Grote-Brogel en werd 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna haar urn begraven wordt op de begraafplaats van Grote-Brogel. Donderdag (19u) is er een gebedswake in de Sint-Trudokerk van Grote-Brogel, waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

WK handbal: België tegen Italië

Dinsdag 21 november 2023
Peer - WK handbal: België tegen ItaliëDeze voormiddag werd in Nyon geloot voor de eerste ronde van de tweede kwalificatiefase van het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen plaatsvindt. België neemt het op tegen Italië. De heenwedstrijd wordt op 13 maart gespeeld in Hasselt, de terugwedstrijd is gepland op 16/17 maart.

Yvonne Houben overleden

Dinsdag 21 november 2023
Peer - Yvonne Houben overledenZondag is Yvonne Houben overleden, de echtgenote van Jean Schrooten. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Zuster Magda Ulenaers overleden

Dinsdag 21 november 2023
Peer - Zuster Magda Ulenaers overledenZondag is zuster Magda Ulenaers overleden. Zij was 75 jaar en afkomstig uit Wijchmaal. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boekt-Zolder. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Negen priesterwijdingen in 2022

Maandag 20 november 2023
Kerk
In 2022 vonden in België 9 priesterwijdingen plaats. Er waren ook 14 diakenwijdingen. Het aantal seminaristen bedroeg 45. 23 personen volgden vorig jaar de opleiding tot diaken. (KerkNet)

Morgen weer flitsmarathon

Maandag 20 november 2023
Peer - Morgen weer flitsmarathonMorgenvroeg om 6 uur start weer een 24 uur lange flitsmarathon. In verschillende lokale politiezones wordt er een flitsmarathon gehouden. Let meer dan ooit op je snelheid!

Helena Schreurs overleden

Maandag 20 november 2023
Peer - Helena Schreurs overledenIn WZC Het Perrehof in Peer is zaterdag Helena Schreurs overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Jan Willemse. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Peer-Centrum vinden plaats in besloten kring.

Jos Hendrix overleden

Maandag 20 november 2023
Peer - Jos Hendrix overledenVrijdag is Jos Hendrix overleden. Hij was geboren in Peer en werd 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn urne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Linde Peer. Begroeting: morgen/dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Ivo Goossens overleden

Maandag 20 november 2023
Peer - Ivo Goossens overledenGisteren is Ivo Goossens overleden, de echtgenoot van Betsy Myle. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Lieve Vaes overleden

Maandag 20 november 2023
Peer - Lieve Vaes overledenZaterdag is Lieve Vaes overleden, de echtgenote van Herman Janssen. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Gelijkspel Peer SV - Eksel B

Zondag 19 november 2023
Peer - Gelijkspel Peer SV - Eksel BTijdens de wedstrijd Peer SV - FC Eksel B, in 4de Provinciale, zijn er vandaag geen doelpunten gevallen: 0-0.

Breugel wint van Grenstrappers

Zondag 19 november 2023
Peer - Breugel wint van GrenstrappersSV Breugel is bij Grenstrappers Lommel-Kolonie gaan winnen met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Craeghs en Jongeneelen (2).

Grote-Brogel verliest van Gestel

Zondag 19 november 2023
Peer - Grote-Brogel verliest van GestelIn Derde Provinciale is Sporting Grote-Brogel met 4-1;gaan verliezen bij VK Gestel. Aan de rust leidde VK Gestel met 1-0. Voor Grote-Brogel scoorde Aourz in de 89ste minuut op strafschop.

Jan Driesen overleden

Zondag 19 november 2023
Peer - Jan Driesen overledenGisteren is Jan Driesen overleden, de weduwnaar van Alice Kenens. Jan van Trudo was geboren in Grote-Brogel en werd 95 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Kabouters A - Sporting Wijchmaal 5-1

Zaterdag 18 november 2023
Peer - Kabouters A - Sporting Wijchmaal 5-1Kabouters Opglabbeek A heeft vanavond met 5-1 gewonnen van Sporting Wijchmaal. Voor Opglabbbeek scoorden Haesen (2), Maggen, Tips en Hilven. Snoekx scoorde voor Wijchmaal.

KFC Hamont 99 verliest van KRC Peer

Zaterdag 18 november 2023
Peer - KFC Hamont 99 verliest van KRC PeerIn Tweede Provinciale heeft KFC Hamont 99 vanavond met 2-3 verloren van KRC Peer. De doelpunten: Meli 1-0, Carpentier 1-1, Meli 2-1, Looijmans 2-2, L. Buntinx 2-3. Thijs (KFC Hamont 99)  en Swerts (KRC Peer) pakten rood. Er waren 120 toeschouwers.
Peer - KFC Hamont 99 B - KRC Peer B uitgesteldVanwege de staat van het terrein werd de wedstrijd tussen de tweede ploegen van KFC Hamont 99 en KRC Peer uitgesteld.

22 procent bedienaars eredienst vrouw

Zaterdag 18 november 2023
Kerk
Onder de 2.277 bedienaars van de eredienst in ons land zijn er 509 vrouwen. Dat is 22 procent van het totaal.
De term 'bedienaars van de eredienst" wordt gebruikt voor personen die benoemd zijn door een bisschop en door de overheid worden betaald. 21 procent van de bedienaars van de eredienst is van buitenlandse herkomst. De meeste buitenlandse priesters komen uit Congo (162), Frankrijk (42) en Polen (22).
(Jaarrapport katholieke kerk van België)
Vandaag gelezen
"De mens beweegt als een zombie door een alomtegenwoordige digitale wereld, voortgestuwd door een spookachtig algoritme."
                                                                Éric Sadin in de NRC

Op bezoek in een koffiebranderij

Zaterdag 18 november 2023
Peer - Op bezoek in een koffiebranderijZoomOkra Peer-centrum bracht een geleid bezoek aan de koffiebranderij Java in Rotselaar. Het ontbreken van de dagelijkse files (het verkeer mag ook eens een keertje meezitten) zorgde ervoor dat de bus daar ruimschoots op tijd arriveerde.
Ook in een koffiebranderij begint een bezoekje met een heerlijk kopje koffie. Daarna bracht gids Jan het verhaal van de koffieboon, over het brandproces tot de heerlijk geurende koffie. Nadien werden de bezoekers rondgeleid in de fabriekshal waar zij konden (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Nouwen overleden

Zaterdag 18 november 2023
Peer - Rik Nouwen overledenDinsdag is Rik Nouwen overleden, de echtgenoot van Louisa Cornelissen. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zondag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote-Brogel. waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Rita Schoofs overleden

Zaterdag 18 november 2023
Peer - Rita Schoofs overledenDonderdag is Rita Schoofs overleden, de echtgenote van Louis Leen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Vermist meisje (14) teruggevonden

Vrijdag 17 november 2023
Het 14-jarige meisje uit Genk, dat als sinds 23 oktober vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus, dat geen details geeft.

Staking De Lijn breidt uit

Vrijdag 17 november 2023
Peer - Staking De Lijn breidt uitZoomDe spontane staking die deze ochtend in de stelplaats van Beverlo uitbrak, krijgt navolging in Sint-Truiden, Winterslag en Hasselt. Er is hinder op verschillende lijnen in Limburg. Het is best de app of website van De Lijn te controleren vooraleer je een busreis plant.

De eerste maal in de geschiedenis?

Donderdag 16 november 2023
Om over na te denken
Niet te geloven en toch waar: een partijvoorzitter moet bij een therapeut sessies volgen over de impact van woorden en taalgebruik.
Dat is, voor zover wij weten, nog nooit eerder in de Belgische geschiedenis vertoond.
Het is maar dat je 't weet
De vergunning voor gebruik van het omstreden product glyfosaat is vandaag door de expertencommissie van de EU met tien jaar verlengd. Het actieve bestanddeel van verschillende onkruidverdelgers moet niet als kankerverwekkend of hormoonverstorend worden beschouwd, zegt de Commissie. In België is het gebruik van glyfosaat door particulieren hoe dan ook verboden; landbouwers en tuinders mogen het dan weer wel gebruiken.

Serval ontsnapt in Ned. Limburg

Donderdag 16 november 2023
Peer - Serval ontsnapt in Ned. LimburgZoomIn het Nederlands-Limburgse Herkenbosch is een serval ontsnapt, een soort tijgerkat met opvallend lange poten. Een serval is kleiner dan een tijger maar groter dan een kat. Hij leeft normaliter op de Afrikaanse savanne. Het zijn jachtdieren, zoals alle katachtigen. De serval ontsnapte uit een particulier dierenverblijf.
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Oudsbergen heeft momenteel een paar servals in de verblijven. In ons land is het namelijk verboden om het dier te houden, in tegenstelling tot in Nederland, Duitsland en Frankrijk. (Foto NHC)
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse Rijkswaterstaat voert komend weekend geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A76 ter hoogte van knooppunt Kerensheide. Hierdoor is de E314/A76 tussen oprit Maasmechelen (33) en knooppunt Kerensheide in de richting van Heerlen afgesloten van vrijdag 17 november 21.00u tot maandag 20 november 06.00u. Houd door omleidingen - via Maaseik of Lanaken - rekening met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Als de kraanvogels voorbijtrekken...

Donderdag 16 november 2023
Peer - Als de kraanvogels voorbijtrekken...Zoom...dan nadert de winter. De voorbije dagen is de wintertrek van de kraanvogels op gang gekomen. Aanvankelijk trekken ze naar het Franse Lac du Der, waar men komend weekend tienduizenden vogels zal kunnen waarnemen. En daarna gaat het verder, richting zuiden. (Foto Josh Vandijck)

Frieten gaan weer duurder worden...

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
(...en goedkoper worden ze nooit:)
"Heel wat West-Vlaamse aardappelboeren zitten met de handen in het haar door de overvloedige regen van de afgelopen dagen. Sommige boeren hebben het al opgegeven nog voor het jaareinde te rooien. Als het voor de jaarwisseling nog vriest, is alles wat in de grond zit verloren."
                                                                                      (De Tijd)
Vandaag gelezen
"Men kan niet simpelweg blijven beweren dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het verband tussen glyfosaat en de ziekte van Parkinson. Er is te veel onderzoek dat in die richting wijst en dat zou moeten aanleiding geven tot een verbod op gebruik van het middel."
Neuroloog Patrick Santens van UZ Gent/UGent over het al dan niet verlengen van de vergunning voor het gebruik van glyfosaat (lees Round-Up) in de EU. De experts beslissen daar morgen over.

Dag van de Wetenschap in UHasselt

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Peer - Dag van de Wetenschap in UHasseltZoomNaar aanleiding van de 50ste verjaardag van Universiteit Hasselt, organiseert men daar dit jaar een XL-editie van de Dag van de Wetenschap op de campus in Diepenbeek.
Zondag 26 november ontdekken bezoekers langs een uitgestippeld parcours op de universitaire campus (4km) ál het onderzoek van onze verschillende instituten en onderzoekscentra. Meer dan 200 onderzoekers staan klaar om bezoekers te ontvangen voor proefjes, workshops, lezingen, rondleidingen en veel meer. Er is een (…) Het hele nieuwsbericht

Kan gebeuren

Woensdag 15 november 2023
Zomaar even tussendoor
Een vrachtvliegtuig dat vorige week donderdag onderweg was van New York naar Luik, heeft rechtsomkeer moeten maken omdat een paard was ontsnapt in het laadruim. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News.

Meer op reis

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In het tweede kwartaal van dit jaar werd een recordaantal van 5.770.000 reizen gemaakt in België of naar het buitenland. Het aantal reizen is met 4,2% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019, het vorige recordjaar. In het tweede kwartaal vonden er 1,48 miljoen binnenlandse reizen en 4,29 miljoen buitenlandse reizen plaats. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2019 betekende dit een stijging van 5,1% voor de binnenlandse en van 3,9% voor de buitenlandse reizen. (Statbel)

Een op acht leeft in kansarmoede

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
Momenteel leeft één op de acht Belgen in kansarmoede. Die verhouding blijft al jaren min of meer onveranderd. Maar achter dat cijfer schuilt er nog een ander, en dat doet misschien nog meer slikken. Want mocht de sociale zekerheid niet bestaan, zouden zelfs vier op de tien Belgen in armoede leven. (Visie)

Joran Schildermans 5de op WK Sambo

Dinsdag 14 november 2023
Peer - Joran Schildermans 5de op WK SamboZoomJoran Schildermans uit Kleine-Brogel, maar lid van judoclub Agglorex Lommel, nam afgelopen weekend deel aan het WK Sambo in de Armeense hoofdstad Yerevan en schopte het daar tot de vijfde plek. Hij verloor zijn kamp om het brons maar is toch erg tevreden over het behaalde resultaat. Een derde plaats was natuurlijk mooier geweest, maar hij is bijzonder trots dat hij zich, uit 28 deelnemers, de vijfde ter wereld mag noemen.
Sambo kent zijn oorsprong in Rusland en is een samengestelde stijl van worstelen en judotechnieken. Het is ontstaan uit verschillende stijlen van de vijftien republieken van de vroegere Sovjet-Unie.
(Archieffoto Rik Vander Sanden)

Het is maar dat je 't weet
De bever zet zijn opmars in Limburg verder. Volgens een schatting telt de provincie nu ongeveer 220 bevers. Het zuiden van de provincie is minder populair bij die dieren. 

Drogere intermezzo's

Dinsdag 14 november 2023
Weerbericht
Peer - Drogere intermezzo'sHet wordt de komende dagen wat minder nat, maar geheel droog wordt het nog niet. Ondanks drukstijgingen is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om hier en daar een bui te laten ontstaan. Donderdag gaat het in de late namiddag of avond regenen en vrijdag vallen er enkele buien. Ook in het weekend staat er regen op het programma, maar het zal niet de hele dag regenen. We krijgen tussendoor wat drogere intermezzo's.
Vandaag overheersen de wolken in de namiddag en zijn er perioden met regen. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Zonder woorden...

Dinsdag 14 november 2023
Peer - Zonder woorden...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt in de weekends van 17 en 24 november opnieuw de terreinen van de Limburgse carpoolparkings. Tijdens de reinigingswerken geldt een parkeerverbod.
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Tongeren, Hasselt, Halen en Beringen. Het weekend erop volgen de parkings in Maasmechelen, Heusden-Zolder, Diepenbeek en Lummen.

Maria Weytjens overleden

Maandag 13 november 2023
Peer - Maria Weytjens overledenZaterdag is in WZC Kloosterhof in Oudsbergen Maria Weytjens overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Albert Martens. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Bernard Engelen overleden

Maandag 13 november 2023
Peer - Bernard Engelen overledenDonderdag is Bernard Engelen overleden, de partner van Ghislaine Borkelmans. Hij was geboren in Herk-de-Stad en werd 63 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Jaeken.
Peer - Eendracht Louwel B - Sporting Ellikom 3-3
Eendracht Louwel B en Sporting Ellikom hebben vanmiddag  3-3 gelijkgespeeld.

Sporting Wijchmaal klopt VKGestel

Zondag 12 november 2023
Peer - Sporting Wijchmaal klopt VKGestelIn Derde Provinciale heeft Sporting WIjchmaal met 5-1 gewonnen van VK Gestel.

Gelijkspel KRC Peer - Leopoldsburg

Zaterdag 11 november 2023
Peer - Gelijkspel KRC Peer - LeopoldsburgIn Tweede Provinciale hebben KRC Peer en K ESK Leopoldsburg vanavond niet kunnen scoren: 0-0.

Bocholt B wint van Grote-Brogel

Zaterdag 11 november 2023
Peer - Bocholt B wint van Grote-BrogelSporting Grote-Brogel heeft de derby tegen Bocholter VV B verloren met 0-3. 

SV Breugel verslaat Peer SV

Zaterdag 11 november 2023
Peer - SV Breugel verslaat Peer SVSV Breugel heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Peer SV. De ruststand was 1-0. Voor de thuisploeg scoorden Kuyken (2), voor de bezoekers Langens.

Echt herfstweer

Zaterdag 11 november 2023
Vandaag gezien
Peer - Echt herfstweerZoomDe overvloedige regen van de voorbije week lijkt achter de rug. Vandaag kwam de zon al regelmatig piepen. Ook voor de komende dagen blijft het wisselvallig met veel wolken, een streepje zon en kans op buien, echt herfstweer dus. Gust Ischen kon alvast deze avond genieten van alweer een mooie zonsondergang. 

RC Peer B wint van Helson B

Zaterdag 11 november 2023
Peer - RC Peer B wint van Helson BIn Vierde Provinciale heeft KRC Peer B met 5-0 gewonnen van Helson B.

Hoor de wind waait...

Vrijdag 10 november 2023
Peer - Hoor de wind waait...Zoom...door de bomen. Zou de goede Sint wel komen? Dat is de spannende vraag voor veel kinderen. Want als alles goed gaat, zal Sinterklaas dit weekend op vele plaatsen feestelijk op bezoek komen, wind of geen wind! (Tekening Dirk Van Bun)

Niet bang voor een druppel regen

Vrijdag 10 november 2023
Peer - Niet bang voor een druppel regenZoomAlhoewel Buienradar bakken regen voorspelde, gingen de échte Okra-wandelaars ook woensdag op stap. Hun vaste gids Roger had ook deze keer weer gezorgd voor een prachtig wandelparcours, en met goede moed (en dito schoenen en benen) vertrokken de sportievelingen aan de sporthal van Eksel om er een wandeling van een achttal kilometers te maken. Samen genoten ze van de prachtige natuur in de Ekselse bossen, maar meer nog van de leuke, gezellige babbels onder mekaar. Natuurlijk kon een lekker kopje koffie (…) Het hele nieuwsbericht

Marc Ulenaers overleden

Vrijdag 10 november 2023
Peer - Marc Ulenaers overledenOp 3 november is Marc Ulenaers overleden. Hij was geboren in Siegen (D.) en werd 63 jaar. De uitvaartdienst en de crematie hebben in besloten kring plaatsgevonden. Online condoleren via www.uitvaartzorg-jaeken.be.

Lambert Craeghs overleden

Vrijdag 10 november 2023
Peer - Lambert Craeghs overledenMaandag is in Kleine-Brogel Lambert Craeghs verleden. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetng: zondag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Wees eerlijk over uw huis

Donderdag 9 november 2023
Tribunaliteiten
Peer - Wees eerlijk over uw huisSommige huizen hebben geheimen die alleen de bewoner kent. De bewoner, waar het hier over gaat, wist dat het huis dat hij al tien jaar bewoonde verzakkingen vertoonde door de kanteling van de vloerplaat. Hij kon het echter verkopen voor 395.000 euro.
De nieuwe eigenaar stelde al kort na zijn intrede vast dat de woning niet deugde en eiste voor de rechtbank terugbetaling van de koopprijs. Ten onrechte, vond de verkoper, want het koopcontract bepaalde dat de koper zelf moest opdraaien voor verborgen gebreken (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg sterkste tegelwipregio

Donderdag 9 november 2023
Vlaanderen heeft tijdens het allereerste Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen bijna 3 miljoen tegels ‘gewipt’ of omgerekend bijna 300.000 m² onthard. Limburg is de sterkste regio, met het hoogste aantal gewipte tegels per 1000 inwoners in drie Limburgse gemeenten: Genk, Maasmechelen en Lummen. Brugge spant de kroon in absolute cijfers, met 374.686 uitgebroken tegels. Ambassadeur van de campagne, presentator Bartel van Riet, reikte de prijzen vandaag uit in Lummen. De wedstrijd, die werd (…) Het hele nieuwsbericht

Tweede dag van de treinstaking

Donderdag 9 november 2023
Peer - Tweede dag van de treinstakingZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
De Sittardse cabaretier Cyrille Niël heeft voor zijn theaterprogramma ‘Op zuik nao get gelök’ het Limburgs volkslied hertaald, zoals dat heet. Hij gaat dat nummer nu ook uitbrengen. "Ik wilde een versie maken die meer van nu is en waarin bezongen wordt wat ons op de dag van vandaag verbindt in Limburg", zo vertelt de cabaretier. "Veel mensen herkennen zich ook niet in het lied uit 1909. Neem nu de passage 'Waar de hoorn des herders schalt', ik ben nu 50 maar (…) Het hele nieuwsbericht

Vakbondsactie met busrondrit

Woensdag 8 november 2023
Peer - Vakbondsactie met busrondritZoomVandaag hielden de vakcentrales van het ABVV, BBTK en ACOD LRB, verantwoordelijk voor de zorgsector, een gezamenlijke vakbondsactie. De militanten bezochten een aantal zorginstellingen in Lommel, Hamont-Achel, Pelt en Peer. De actie was gericht naar de federale en Vlaamse overheid en riep op tot een betere ondersteuning van de ouderenzorg in het algemeen. Het was dus geen actie gericht naar de klinieken of woonzorgcentra zelf of de individuele werkgevers die ze bezochten. Integendeel, ze wilden de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Fietser rijdt tegen geparkeerd voertuigDeze namiddag is een fietser tegen een geparkeerd voertuig gereden in de Vrijheidslaan. De fietser, een tachtiger, raakte daarbij gewond.

Weer wolf doodgereden (2)

Woensdag 8 november 2023
De wolvenwelp werd vanmorgen rond 7.15u aangereden. "Aan de manier waarop de wolf lag, was duidelijk te zien dat die langs achter vol geraakt was. Op de röntgenopnamen zagen we dat het bekken volledig verbrijzeld was en dat de poot op meerdere plekken gebroken was. Het moet een enorme klap zijn geweest. Dat dier heeft jammer genoeg geen schijn van kans gehad", aldus Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum vanmorgen.

Kopzorgen om diabetes?

Woensdag 8 november 2023
Gezondheid
Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag lanceert de Diabetes Liga een wetenschappelijk gevalideerde ‘Diabetes distress-test’. Wie diabetes heeft, partners of ouders van tieners met diabetes, kan die test invullen op www.diabetes.be/kopzorgen en krijgt nadien een persoonlijke ‘Diabetes distress-score’. Die score geeft aan hoeveel kopzorgen diabetes met zich mee brengt en hoe zwaar de aandoening mentaal op het gemoed weegt. Wie een verhoogde score kent, krijgt tips en doorverwijzingen naar gepaste hulp.

Weer wolf doodgereden

Woensdag 8 november 2023
Peer - Weer wolf doodgeredenZoomOpnieuw is er vanmorgen een jonge wolf doodgereden. Dat gebeurde op de Grote Baan in Helchteren, nabij een plek waar eerder al drie wolven het slachtoffer werden van het verkeer. Het gaat ook nu weer om een mannelijke welp van Noëlla en August. Het is al de vijftiende welp uit de Limburgse roedel die doodgereden wordt. (Foto Welkom Wolf)
De visie van Fobie
Peer - Ondertussen, in de haven van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Eindhoven Airport stopt vanaf 2026 met commerciële privévluchten. Dat is één van de maatregelen die de luchthaven neemt om in 2030 de doelstelling te halen van 30 procent minder geluidsoverlast en CO₂-uitstoot ten opzichte van 2019. In totaal gaat Eindhoven Airport 1.000 van de 1.560 jaarlijks beschikbare slots voor privévluchten schrappen, waarmee ook het maximale aantal jaarlijkse vluchten wordt ingeperkt tot 40.500.
Privévliegtuigverkeer is buitenproportioneel vervuilend, zelfs in vergelijking met regulier vliegtuigverkeer. Volgens onderzoek van het "Eindhovens Dagblad" duren twee op de vijf privévluchten via Eindhoven korter dan een uur.

Marcel Cyessens overleden

Woensdag 8 november 2023
Peer - Marcel Cyessens overledenOp 4 november is Marcel Ceyssens overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zjin urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

40 extra stuwtjes tegen droogte

Dinsdag 7 november 2023
Peer - 40 extra stuwtjes tegen droogteZoomOpnieuw is er provinciale subsidie uit het Droogte Innovatie Fonds (DIF) voor boeren die stuwen in grachten plaatsen om te kijken of ze hun akkers op die manier beter kunnen beschermen tegen droogte. Met zo'n stuw krijgt het water meer tijd om in de grond te sijpelen. Zo zouden boeren hun akker minder vaak moeten besproeien met grondwater of met opgepompt water uit waterlopen. In een eerste fase kregen in het kader van het "Bocholt Stuwt"-project al 22 stuwtjes financiële steun. De (…) Het hele nieuwsbericht
De visie van Fobie
Peer - Ondertussen, in de Vlaamse politiek...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Dalende verkoop in detailhandel

Maandag 6 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde met 7,3 procent ten opzichte van september 2022. De verkoop in de sector textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalde zelfs met 14,5 procent. (Statbel)
Vandaag start de tweede ronde van de uitkoopregeling voor varkenshouders. Varkensboeren met een impactscore van 0,025 procent kunnen een aanvraag indienen voor de vrijwillige stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. Bij de vorige oproep dienden 236 landbouwers een aanvraag in. Daarbij waren er 47 uit Limburg. (Bron: TVL)

Grote-Brogel verliest van Opitter

Zondag 5 november 2023
Peer - Grote-Brogel verliest van OpitterIn Derde Provinciale heeft Opitter met 2-0 gewonnen van Sporting Grote-Brogel.

Kadijk B verliest bij Peer SV

Zondag 5 november 2023
Peer - Kadijk B verliest bij Peer SVK Peer SV heeft deze namiddag met 1-0 gewonnen van Kadijk SK B. Caerts was de doelpuntenmaker.

Help! Mijn kind gebruikt drugs!

Zondag 5 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Integra organiseert op maandag 20 november van 19 tot 21u een infoavond voor ouders die nood hebben aan informatie over het gebruik van drugs bij hun kind. Die infoavond vindt plaats in Pelt. Inschrijven is noodzakelijk en kan via kelly.jacobs[!]integra-limburg.be of via 011 64 78 11.
Integra ontstond dit jaar uit een fusie van zorGGroep Zin (voorheen CAD Limburg en VGGZ), het centrum voor geestelijke gezondheidszorg DAGG en het centrum voor psychosociale revalidatie Validag.  
Dinsdag vertrekt een Belgische delegatie naar Cyprus om er deel te nemen aan de WIKF Continental Cup karate. Karateclub KCAR uit Eksel, Peer en Pelt vaardigt maar liefst 11 atleten af om deel te nemen aan het tornooi dat van 10 tot 12 november plaatsvindt in de Cypriotische stad Paphos.
Zita Weltens, Amber Oyen, Jari Rovers en Daphne Kuipers uit Hechtel-Eksel, Lotte Tjoens, Sem Tjoens, Sidney Van Herreweghe en Laura Sikorski uit Peer, Gies Leynen en Jolien Fransen uit Pelt en Jula Ruysen uit Genk zullen er strijden voor een Europese titel WIKF in de onderdelen Kata, Kumite en Tanto Dori. Met verschillende podia op het afgelopen WK in Denemarken zijn ook dit jaar de verwachtingen en de ambities weer torenhoog! Karateclub KCAR
Weerbericht
Peer - Het blijft wisselvallig en winderigDe herfst laat zich op korte en lange termijn nog steeds goed voelen. Er staat flink wat wind en het is erg wisselvallig met geregeld regen of buien. Er zijn echter ook droge momenten met wat zon, daar moeten we zeker van profiteren. De temperaturen blijven constant en liggen meestal rond 12 graden. Er is nog geen nachtvorst in het verschiet.
Vandaag domineren wolkenvelden en na wat regen in de ochtend wisselen droge perioden af met buien. Er staat een stevige zuidwestenwind met (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Peer wint bij As-Niel

Zaterdag 4 november 2023
Peer - KRC Peer wint bij As-NielIn Tweede Provinciale is KRC Peer bij As-Niel United gaan winnen met 1-2.
Peer - Lutlommel VV klopt Sporting WijchmaalIn Derde Provinciale heeft Lutlommel met 4-2 gewonnen van Sporting Wijchmaal.

LHVV B wint van SV Breugel

Zaterdag 4 november 2023
Peer - LHVV B wint van SV BreugelDe tweede ploeg van Lindelhoeven VV heeft vanmiddag met 4-1 gewonnen van SV Breugel, na doelpunten van Wout DIlissen, Giel Leën, Dries Dingenen en een owngoal.

Maria Vaes overleden

Vrijdag 3 november 2023
Peer - Maria Vaes overledenWoensdag is Maria Vaes overleden, de weduwe van Jan Ulenaers. Ze was geboren in Peer en werd 92 jaar. De uitvaartdienst en de crematie vinden in besloten kring plaats. De asverstrooiing gebeurt op de begraafplaats van Linde-Peer. Online condoleren via www.uitvaartzorg-jaeken.be.

Noorderhartziekenhuis breidt uit

Vrijdag 3 november 2023
Gezondheid
Peer - Noorderhartziekenhuis breidt uitZoomMaandag starten de werken voor de bouw van het nieuwe revalidatiecentrum en chirurgisch dagziekenhuis op het terrein van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt.
"De aannemer zal eerst aan de slag gaan met het kappen van berkenbomen en het afbreken van de schapenstallen op de site. Daarna starten de grondwerken voor de uitbreiding van de personeelsparking. Verwacht wordt dat de grondwerken van de nieuwbouwprojecten begin 2024 zullen starten,” zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. (Foto Jens Veraa)

Treinen rijden minder snel

Donderdag 2 november 2023
Peer - Treinen rijden minder snelVanwege de storm rijden de treinen momenteel - en zeker tot 20u - aan een snelheid die 20km/u lager ligt dan normaal. Dat meldt Infrabel.

Koersel B - SV Breugel 4-0

Donderdag 2 november 2023
Peer - Koersel B - SV Breugel 4-0In de finales van de regio Noord-West heeft Koersel B SV Breugel verslagen met 4-0. Koersel B mag volgend jaar deelnemen aan de eerste ronde van de Croky Cup.

Renée Pinxten overleden

Donderdag 2 november 2023
Peer - Renée Pinxten overledenDinsdag is Renée Pinxten overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Thieu Loenders. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: dinsdag 7 november 2023 (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Diabetes-infobeurs op 14 november

Donderdag 2 november 2023
Gezondheid
Op dinsdag 14 november organiseren het diabetesteam van Noorderhart Mariaziekenhuis, de Overpeltse sportdienst, de Diabetesliga Noord-Limburg en de Eerstelijnszone Noord-Limburg ter gelegenheid van Werelddiabetesdag een gezamenlijke diabetes infobeurs in het ziekenhuis.
Het evenement wil mensen bewust maken van hoe ze diabetes kunnen voorkomen, gezond kunnen bewegen, goed kunnen eten en hun levensstijl kunnen verbeteren. Ook worden de nieuwste technologieën voor diabetes getoond. De (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - KRC Peer wint Beker van Noord-LimburgKRC Peer heeft vanavond thuis de beker van Noord-Limburg gewonnen. Tegen Achel VV was de uitslag na de reguliere speeltijd 1-1. Maar Achel VV verloor met 5-4 toen er penalty's moesten getrapt worden. Ook tijdens de wedstrijd had Achel al een penalty gemist. KCC Peer mag volgend seizoen deelnemen aan de eerste ronde van de Croky Cup.

Bedelverbod in Eindhoven

Woensdag 1 november 2023
Grensgevallen
Eindhoven gaat een bedelverbod invoeren. Daarmee wil men de bedelbendes een halt toeroepen. Volgens burgemeester Dijsselbloem komen groepjes bedelaars met een busje naar de stad en hebben ze identieke bordjes bij met dezelfde teksten. Volgens de burgemeester is de overlast van daklozen, zwervers en bedelaars in de stad het jongste halfjaar fors toegenomen.

Herfst in de bloemstukken

Woensdag 1 november 2023
Peer - Herfst in de bloemstukkenZoomNiks mooier dan een zelfgemaakt herfststuk, dachten ze bij Okra Peer-centrum. Daarom kwamen geïnteresseerden in het parochiecentrum samen met begeleidster Ghislaine om er hun creatieve ideeën om te zetten in prachtige bloemstukken. Op de foto's zijn enkele mooie creaties te bewonderen.
*Wil je graag meer weten over de activiteiten van Okra Peer-centrum ? Stuur dan een mailtje naar lukalders[!]skynet.be, of bel naar 0477383557 of surf even naar www.okra.be/activiteiten/trefpunt/peer Ook jij bent er van harte welkom!
Herfst in de bloemstukkenHerfst in de bloemstukken
Zoom

Daar is de storm

Woensdag 1 november 2023
Weerbericht
Peer - Daar is de stormDe meest recente weerkaarten zien stormweer op donderdag. De kans dat het inderdaad tot een herfststorm komt, is vrij groot. Windstoten van boven 80 km/u zijn mogelijk in onze provincie en er komt een harde wind te staan. Echt stormweer zal beperkt blijven tot de Noordzee, maar dat het hard of zelfs heel hard gaat waaien, staat nu al buiten kijf.
Vandaag overheersen wolkenvelden in de ochtend. Op een lokaal drupje regen na, is het wel meestal droog. Na de middag komen er echter buien vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer