Het overige nieuws

Rugpijn? Blijf bewegen!

Donderdag 28 februari 2013
Pelt - Rugpijn? Blijf bewegen!ZoomRugpijn? Blijf bewegen! Zodra men rugpijn heeft, is men nog minder geneigd om te bewegen. Terwijl dat juist erg belangrijk is. De sportdienst van de gemeente organiseert i.s.m. de Provinciale Sportdienst 2 sessies “rugscholing”. Regelmatig bewegen ondanks rugklachten vormt de rode draad in deze samenkomsten. Er wordt gewerkt rond stabilisatie- en mobilisatieoefeningen, versterkende oefeningen voor rug, buik en benen. Ook correcte tiltechnieken staan op het programma. De 2 samenkomsten staan gepland op dinsdagen 5 en 12 maart telkens van 13u30 tot 16u30. Deelnamebedrag is €15,00 en vooraf inschrijven op sportdienst, 011 79 39 33, sport[!]meeuwen-gruitrode.be.

Anne-Mie Huisson werd de 15.000ste

Donderdag 28 februari 2013

Overpelt

Anne-Mie Huisson uit Overpelt is vandaag de 15.000ste bezoeker geworden van het belevingscentrum op de abdijsite Herkenrode in Hasselt. Ze werd in de bloemetjes gezet en kreeg een mand vol Herkenrode-producten, met onder andere abdijbier, honing en puzzels met het Herkenrode-symbool, de eenhoorn. Herkenrode bereikte de 15.000ste bezoeker anderhalf jaar na de opening van het belevingscentrum. De abdijsite vertelt het authentieke historische verhaal van de eerste en rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden. De bezoeker volgt een chronologisch parcours doorheen de geschiedenis van 600 jaar.

Catho Plessers overleden

Donderdag 28 februari 2013
Overpelt - Catho Plessers overleden

Overpelt

Gisteren is Catho Plessers overleden. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum.

Karate: 5 BK-medailles voor KCAR

Woensdag 27 februari 2013
Pelt - Karate: 5 BK-medailles voor KCARZoomAfgelopen weekend vond in Schoten het Belgisch karatekampioenschap plaats. KCAR Eksel/ Peer/ Helchteren/ Overpelt behaalde daar 5 keer brons. Indra Winters vocht zich knap 3de in de categorie preminimen. Een categorie hoger zag Laura Sikorski een finale aan haar neus voorbij gaan door een beslissing van de scheidsrechters. Toch behaalde ze nog een bronzen plak. Mirthe Conen en Marie De Rycke deden het even goed waardoor zaterdag werd afsloten met 4 medailles. Zondag deed Jasper Gielen er nog eentje bij door bij de junioren +68kg zich na een mooi parcours op het podium te knokken.

Klassenwedstrijd rond paddenoverzet

Woensdag 27 februari 2013
Natuurpunt roept scholen op om mee te werken aan de jaarlijkse paddenoverzet. Met steun van Froggy en Jommekeskrant organiseert de vereniging een klassenwedstrijd rond het personage ‘Kikker’ van auteur Max Velthuijs. Natuurpunt gaat op zoek naar de klas die de mooiste ‘Kikker’ tekent, timmert, schildert, boetseert of kleurt.
Daarnaast spoort Natuurpunt klassen aan om mee te werken aan de lokale paddenoverzetacties. De vereniging biedt ook een educatief (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Schoemans overleden

Dinsdag 26 februari 2013
Overpelt - Godelieve Schoemans overleden

Overpelt

Vrijdag is Godelieve Schoemans overleden, de echtgenote van Michel Eerdekens. Ze was 73 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Grote Heide. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Thomas Meuris overleden

Dinsdag 26 februari 2013
Overpelt - Thomas Meuris overleden

Overpelt

Zondag is Thomas Meuris overleden, de echtgenoot van Theresia Voets. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.

Leo Alders overleden

Maandag 25 februari 2013
Pelt - Leo Alders overledenVanmorgen is Leo Alders overleden, de echtgenoot van Mia Didden. Hij was pas 75 jaar geworden. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 19u is er een avondwake in de kerk van Hamont-centrum.

NWC: 3 titels op BK rivierafdaling

Zondag 24 februari 2013
Voor de Neerpeltse Watersportclub is het wedstrijdseizoen alvast voortreffelijk begonnen. Op de Vierre in de buurt van het Luxemburgse Suxy werd vandaag het Belgisch kampioenschap rivierafdaling voor miniemen en kadetten gevaren. Van de vier te behalen titels won NWC er drie: Joke Plas (Hamont-Achel) won bij de dames miniemen, Amber Jannis (Neerpelt) was primus bij de dames kadetten en Tom Verduyckt (Overpelt) werd Belgisch kampioen bij de heren miniemen. Verder waren er nog 3 podiumplaatsen voor Amber Van Broekhoven, Hanna Plas en Ruben Verduyckt.

Even dat nestkastje schoonmaken

Zondag 24 februari 2013
De maand maart komt in zicht en dus is het – ondanks de verse sneeuwlaag van vandaag – tijd om de nestkastjes in de tuin klaar te maken voor het komende broedseizoen, zegt vogelbescherming.be.Hoe moeten we dat doen?
Vogelbescherming: "Haal al het nestmateriaal eruit en reinig de kastjes met kokend water en een stevig borsteltje. Op die manier worden alle parasieten onschadelijk gemaakt en loopt een volgend broedkoppel niet het risico zijn jongen te verliezen als gevolg van de aanwezigheid (…) Het hele nieuwsbericht

Geen provinciaal voetbal vandaag

Zondag 24 februari 2013
Het provinciaal comité van de KBVB heeft - het zal niemand verwonderen - alle voetbalwedstrijden in de provincie tot en met woensdag afgelast.

Daar is Kristien weer

Zaterdag 23 februari 2013
Neerpelt - Daar is Kristien weerZoom

Neerpelt

Titi and the German Kid is het kledingmerk van Kristien Follon. Kristien is afkomstig van het Herent en heeft momenteel een eigen modezaak in de Schrijnwerkersstraat in Hasselt. Vanavond showde ze haar (zeer draagbare) lente- en zomercollectie voor een talrijk opgekomen publiek. (Foto Marc Ras)

Er zijn 187 pv's in aantocht...

Donderdag 21 februari 2013
Pelt - Er zijn 187 pv's in aantocht...De federale wegpolitie Hasselt heeft in januari op grote schaal snelheidscontroles uitgevoerd langs Noord-Zuidverbinding. Dat meldt de lokale politie Kempenland, die een verzoek in die zin had gedaan en zopas de resultaten ontving. 
“Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met onze collega’s van de federale wegpolitie”, zegt perswoordvoerder Eric Cenens. “Op onze vraag voeren zij regelmatig snelheidscontroles uit op het traject van de Noord-Zuidverbinding dat zich (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... 'Kleine Dagen' ?

Woensdag 20 februari 2013
In zijn boek "Kleine dagen", dat bekroond werd met de Libris Literatuurprijs 2010 en de Inktaap 2011, kijkt schrijver Bernard Dewulf naar zijn dagelijkse omgeving. Hij ziet het huis, de kinderen, de vrouw, de tuin, het licht – een kleine wereld waarin soms grootse dingen gebeuren. Zo kijkend en schrijvend ontstaat stukje bij beetje een kroniek in miniaturen van de gloed van het gewone. Hoofdtonen in deze kroniek zijn verwondering en melancholie.
In deze 'lezing' uit (…) Het hele nieuwsbericht

Groene energie bij Biotechnicum

Woensdag 20 februari 2013
Dit jaar nog wordt op de Bocholtse scholencampus Proef- en Vormingscentrum Landbouw (PVL) - Biotechnicum een houtsnipperverbrandingsinstallatie gebouwd die de scholengebouwen van warmte zal voorzien via een warmtenet. Lokale landbouwers worden ingeschakeld bij het oogsten van houtkanten in de omgeving. Het gaat om een pilootproject dat van de provincie een subsidie van € 180.000 krijgt. Met dit geld zal een lokale coöperatie investeren in de aanleg van een warmtenet en in de verbrandingsinstallatie.

Fons Reijnders overleden

Woensdag 20 februari 2013
Neerpelt - Fons Reijnders overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Fons Reijnders overleden, de echtgenoot van Antoinette Willems. Hij was 86 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Donderdag om 18.30u is er daar een avondmis waar voor hem zal worden gebeden.

Gratis naar... Absynthe Minded?

Woensdag 20 februari 2013
Zaterdagavond om 20.30u treedt Absynthe Minded op in De Posthoorn in Hamont. De doorbraak van deze band bij het grote publiek werd in 2009 bekroond met een gouden plaat en maar liefst vier Music Industry Awards (MIA’s). Hun muziek wordt gekenmerkt door de aaneenschakeling van invloeden gaande van Led Zeppelin tot Frank Zappa, door het gebruik van akoestische instrumenten (viool, contrabas, ...) en van vintage materiaal, en last but not least door de onweerstaanbare stem van zanger (…) Het hele nieuwsbericht

Station Eindhoven wordt verbouwd

Dinsdag 19 februari 2013
Vanaf 13 maart wordt het station van Eindhoven gerenoveerd. Er komt meer ruimte voor reizigers en passanten en er is ook een nieuwe tunnel gepland met liften. Tijdens de werken blijft het station in gebruik. In de zomer van 2016 moet de klus zijn geklaard. Dan zullen naar verwachting dagelijks 115.000 reizigers door de tunnel wandelen.

414 chauffeurs geflitst in januari

Maandag 18 februari 2013
Pelt - 414 chauffeurs geflitst in januariAfgelopen maand heeft de lokale politie HANO 3743 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. 424 chauffeurs bleken te snel te rijden, dat is 11,33% of één op negen. De hoogst gemeten snelheid was 131 km/u, snelheid die gereden werd op de Peerderbaan in Neerpelt, waar men max. 70 km/u mag rijden. Snelheidscontroles januari

Het PWA zoekt tuinmannen

Maandag 18 februari 2013
Het PWA is op zoek naar gemotiveerde tuinmannen. Voor werkzoekenden is een mooie tussenoplossing bedacht: ze kunnen tijdelijk voor het PWA werken tijdens hun zoektocht naar een geschikte job. Wanneer ze die gevonden hebben, kunnen ze onmiddellijk stoppen met werken voor het PWA.
Het PWA betaalt iets extra bovenop het stempelgeld, en dat volledig belastingvrij. Daarbij mag de tuinman zijn taken zelfstandig plannen en uitvoeren. 
Meer informatie geeft het PWA:
PWA NEERPELT vzw - Stationsstraat 76 bus 2 - 3910 Neerpelt - 011/39.86.30 – pwa.neerpelt[!]skynet.be - www.pwa-neerpelt.be
PWA HAMONT-ACHEL vzw - Michielsplein 1 – Bus 2 - 3930 Hamont-Achel – 011/44.89.85
pwa[!]hamont-achel.be - www.hamont-achel.be (rubriek: werken)

Neerpelt wint derby

Zaterdag 16 februari 2013
Esperanza Neerpelt heeft vanavond de derby tegen Overpelt VV gewonnen. Uitslag: O-1. In de rangschikking klimt Esperanza naar de 7de plaats. UPDATE Lees het wedstrijdverslag bij de Esperanzaboys.

Anneke Hoeben overleden

Zaterdag 16 februari 2013
Neerpelt - Anneke Hoeben overleden

Neerpelt

Woensdag is Anneke Hoeben overleden, de weduwe van Arnold Plessers. Ze was 84 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Herent. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Het PWA kan uw afval ophalen

Donderdag 14 februari 2013
Pelt - Het PWA kan uw afval ophalenZoomAls u zelf niet in staat bent om het huishoudelijk afval naar het recyclagepark te brengen, dan wil het PWA dat wel voor u doen. Ga er eens langs of bel die dienst even. De PWA-beambte legt onmiddellijk een afspraak met u vast waarna het afval op het afgesproken tijdstip opgehaald en vervoerd wordt naar het recyclagepark. U betaalt na de ophaling het ticket van het recyclagepark en een factuur van het PWA waarvan de basisprijs 5,00 € bedraagt. Voor dat bedrag kunt u niet sukkelen! En nog iets (…) Het hele nieuwsbericht

Tilleke Andelhofs overleden

Woensdag 13 februari 2013
Overpelt - Tilleke Andelhofs overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Tilleke Andelhofs overleden, de echtgenote van Jef Maes. Ze was 77 jaar. Tilleke zal worden begraven op het kerkhof van Overpelt-Fabriek, na een uitvaartdienst in intieme kring.

Daar komen de houthakkers

Dinsdag 12 februari 2013
Pelt - Daar komen de houthakkersZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat binnenkort op de Noord-Zuid tussen de Wijchmaalsebaan in Eksel en de afrit naar het Mariaziekenhuis houthakbeheer toepassen. Dat komt er op neer dat bomen en struiken tot op 15 à 20 cm boven de grond worden afgezaagd om ze weer te laten uitgroeien tot een jong, dicht en vitaal groenscherm. In het voorjaar komen al nieuwe scheuten tevoorschijn uit de stompen. Binnen enkele jaren komt er een meer gesloten groenscherm.
Hakhoutbeheer wordt uitgevoerd om te beletten dat zich op bermen en taluds bomen gaan ontwikkelen die bij hevige wind of in nattere periodes kunnen uitwaaien of omvallen waardoor ze een gevaar vormen voor de weggebruiker. Hakhoutbeheer zorgt er ook voor dat verkeersborden zichtbaar blijven. Bovendien is het goed voor de natuur. UPDATE De werken zijn gestart, zoals uit de foto blijkt. (Foto Marcella Stappers)

Even die grijze massa laten werken

Dinsdag 12 februari 2013
Aan de hand van Lego-blokjes raadsels oplossen - het is ons vandaag nauwelijks gelukt. U wel? Kijk eens hier naar 55 afbeeldingen van Lego-blokjes die door hun structuur en schikking telkens verwijzen naar een film, liedje, popgroep, kinderverhaal...  Succes!

Gratis naar... Decibelz?

Maandag 11 februari 2013
Pelt - Gratis naar... Decibelz?ZoomRock ’n Roll en Rockabilly vieren hoogtij op  22 februari in de Zwarte Doos van Dommelhof in Neerpelt. Want dan opent Decibelz zijn werkjaar met een optreden van drie bands.
Het 4-koppige combo Vanmachine uit Bornem bijt de spits af met swingende rockabilly en stevige psychobilly.
Daarna is het de beurt aan de Gerasene Pigs uit Hamont-Achel. Ze stellen in primeur hun nieuwe album “Dry Hopping”  aan het publiek (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Lemmens overleden

Zondag 10 februari 2013
Overpelt - Paul Lemmens overleden

Overpelt

Op vrijdag 1 februari is Paul Lemmens overleden, de levensgezel van Adrienne Abrahams. Hij was 74 jaar. De uitvaartdienst heeft in intieme kring plaatsgevonden.

Franz Berben overleden

Vrijdag 8 februari 2013
Pelt - Franz Berben overledenIn Leuven is gisteren Franz Berben overleden, de echtgenoot van Magd Beliën. Hij was 54 jaar. Op zaterdag 16 februari om 15u is er een afscheidsplechtigheid in het Michielshof in Achel. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Morgen/zaterdag en overmorgen/zondag kan men tussen 18 en 20u een laatste groet brengen in het funerarium Bex in Hamont. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Ziekenhuis in beklaagdenbank

Vrijdag 8 februari 2013
Op 8 maart velt de rechtbank van Hasselt vonnis in een zaak die door twee gezinnen werd aangespannen tegen het Mariaziekenhuis. Volgens de betrokken ouders zouden hun kinderen letsels hebben opgelopen bij gebrek aan voorzorg in het ziekenhuis toen die, resp. 18 maanden en 16 maanden oud, daar verzorgd werden. Hun advocaat vroeg een schadevergoeding van 1 euro provisioneel en de aanstelling van een gerechtsdeskundige. De verdediging van het ziekenhuis en die van infuusfabrikant Baxter Belgium vroegen de vrijspraak. (RD) UPDATE 8/3: het ziekenhuis is vrijgesproken. (RD)

Oppassen in Aalst-Waalre

Woensdag 6 februari 2013
Het is oppassen geblazen op de Eindhovenseweg in Aalst-Waalre.  De politie heeft daar nieuwe digitale flitspalen neergezet die zowel op snelheid als op rood licht controleren. In de voorbije week kregen tientallen mensen 5 tot 10 verkeersboetes in de brievenbus, allemaal van die nieuwe flitspalen. Een inwoner van Valkenswaard is op Facebook een actie tegen de bonnenregen begonnen, meldt Omroep Brabant.

Henri Geerts overleden

Woensdag 6 februari 2013
Overpelt - Henri Geerts overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Henri Geerts overleden, de weduwnaar van Maria Franssen. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Op vrijdag 8 maart houden de voormalige personeelsleden van de fijnmechaniek van Overpelt-Fabriek een reünie. Dat prachtige bedrijfje begon destijds als een afdeling van de vroegere Métallurgie, verhuisde later naar de andere kant van de weg en kreeg nog later een andere naam: GMO, Gereedschapsmakerij Overpelt.
De organisatoren van de reünie hebben al veel mensen aangeschreven en er zijn ook al veel toezeggingen, maar misschien werd er hier of daar iemand vergeten. Vandaar deze oproep op de Internetgazet. Wie vroeger bij de Fijnmechaniek of de GMO werkte en graag naar de reünie komt, is bij deze uitgenodigd. U kunt zich inschrijven bij Paul Hendrickx, p.hendrickx[!]hotmail.com.

'De Lorax en het verdwenen bos'

Dinsdag 5 februari 2013
Pelt - 'De Lorax en het verdwenen bos'ZoomIn het kader van Ciné Pelt kunnen kinderen morgennamiddag om 14u in CC Palethe gaan kijken naar de animatiefilm "De Lorax en het verdwenen bos". De korte inhoud:
Wanneer Ted erachter komt dat een harteloze ondernemer van plan is om alle omliggende bomen in de bossen neer te halen - en daarmee ook alle dieren die in, op, onder of tussen de bomen wonen te laten verdwijnen - gaat-ie op zoek naar de Lorax , een wezentje dat het opneemt voor deze bossen. Ondertussen moet Ted ook omgaan met zijn droommeisje Audrey. Een mooie animatiefilm - Nederlands gesproken – op een mooie winterse woensdagnamiddag... Tickets kan je kopen voor 3 euro (of Knipoogcheques) aan de balie van CC Palethe (tel. 011/64 59 52 of reservaties[!]palethe.be).

Oppassen op de weg

Dinsdag 5 februari 2013
Het wordt in de komende uren link op de weg, verwacht weerman Ruben Weytjens: "Alles is mogelijk, zelfs tot 10 cm sneeuw. Maar ook smeltende sneeuw of regen, met name in het zuidwesten. 't Is een samenspel van meerdere parameters waarvan er eentje alles kan doen staan of vallen." Voorzichtig zijn dus, ook morgenvroeg.

De vink haalt het van de koolmees

Dinsdag 5 februari 2013
Het 13-de "Grote Vogelweekend" van Natuurpunt is een recordeditie geworden, meldt de organisatie. Afgelopen weekend hebben meer dan 10.000 mensen het aantal en de soorten vogels in hun tuin geteld, in totaal meer dan 390.000 vogels. Dat is meer dan ooit tevoren. Het gaat nog om voorlopige cijfers.
Het vaakst werd in de tuinen de vink waargenomen, gevolgd door de koolmees, de huismus, de merel en de pimpelmees. Gemiddeld werden er 37 vogels per tuin geteld, minder dan de 43 per tuin tijdens de koude winters van 2006 en 2011. In vergelijking met de vriesperiode van de voorbije weken waren de omstandigheden om vogels waar te nemen in de tuin minder gunstig. Bij sneeuw en vorst trekken vogels massaal op zoek naar voedsel in tuinen. Dat was het voorbije weekend minder het geval.

5.000 euro voor het NHC

Dinsdag 5 februari 2013
De Noord-Limburgse afdeling "Teutenland" van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) houdt er mee op. In de kas zat nog een bedrag van 5.000 euro, en dat moest volgens de laatste leden naar het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek gaan, zodat het gespaarde geld een goede eindbestemming kreeg. Sil Janssen van het NHC: "We zijn natuurlijk erg blij met deze steun, zeker nu we op het punt staan aan grote uitbreidingswerken te beginnen om de duizenden dieren die we jaarlijks opvangen een nog betere tijdelijke thuis te bieden!"

De krokusvakantie nadert

Dinsdag 5 februari 2013
Voor de kinderen tussen 6 en 10 jaar die dinsdag 12 februari van 14u tot 17u nog niet weten wat te doen: er is dan een superleuke workshop 'Spelen met maskers' in CC Palethe. Je maakt zelf je eigen masker en daarna leer je er zelfs mee te spelen. Hoe beweegt een vrolijk masker? Hoe gedraagt een chagrijnig masker zich? Deelname: 8 euro. Voor meer info en inschrijvingen kan je terecht in CC Palethe, Jeugdlaan 2, 3900 Overpelt of reservaties[!]palethe.be of 011/64.59.52.

Daar komt de maan op...

Maandag 4 februari 2013
Pelt - Daar komt de maan op...ZoomHoe zou het zijn, een maansopgang mee te maken van in de ruimte? Zo, blijkt (zie foto boven). De foto vanuit het ruimtestation ISS gemaakt door de Canadese astronaut Chris Hadfield. Daarna postte hij de foto op Twitter. (Foto NASA - Chris Hadfield)

Helpende handen gezocht

Maandag 4 februari 2013

Neerpelt

Van 27 februari tot en met 3 maart is er het Babelut Festival in Dommelhof, een kunstenfestival voor baby’s en peuters. Zoals vele festivals rekent ook Babelut op vele helpende handen. Naar zulke handen wordt nog gezocht: naar vrijwilligers voor ticketcontrole, logistieke ondersteuning, kinderopvang, publieksbegeleiding, … 
Interesse? Meld je dan aan via info[!]musica.be, tel. 011 610 510 of via het inschrijvingsformulier op www.musica.be.

Drie positieve alcoholtesten

Maandag 4 februari 2013
Pelt - Drie positieve alcoholtestenZaterdagnacht heeft de politiezone HANO een alcoholactie gehouden. Die kaderde in de provinciale SLIM-acties. Er werden 71 voertuigen gecontroleerd. Van alle chauffeurs werd een alcoholtest afgenomen. Drie testen waren positief, één leverde een "alarm" op. Daarop werd in overleg met het parket van Hasselt één rijbewijs ingehouden voor 15 dagen; twee andere chauffeurs moesten hun rijbewijs voor de duur van 6 uur inleveren en één autobestuurder voor de duur van 3 (…) Het hele nieuwsbericht

Een mailtje van Akindo

Maandag 4 februari 2013
"Beste lezers,
Akindo richt zich vooral tot mensen uit sociaal kwetsbare milieus en begeleidingshuizen uit Vlaanderen, zodat deze mensen ook een fijne vakantie krijgen. Help Akindo dus met het verzamelen van 'likes'. Vier verenigingen strijden voor de sponsoring van Interlight: een donatie van 15000 euro ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan.
Interlight heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop sympathisanten van de vier verenigingen zich fan kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Rik Renckens federatiepastoor in ZonhovenZoom

Overpelt

Op 13 januari werd Overpeltenaar Rik Renckens aangesteld tot nieuwe pastoor-moderator voor de federatie Zonhoven. Dat gebeurde in aanwezigheid van zijn familie en van o.a. een afvaardiging van de oud-leiding van Chirojongens en Chiromeisjes van Overpelt-centrum. Namens de Overpelste priestergroep was Giel Hendriks aanwezig. Veel succes gewenst, Rik!
Rik Renckens federatiepastoor in Zonhoven
Zoom

Heeft uw kind autisme?

Maandag 4 februari 2013
Aanstaande vrijdag  8 februari, van 18 tot 21u, zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.

Kadijk verliest van Achel

Zaterdag 2 februari 2013
Kadijk heeft vanavond in Achel VV zijn meerdere moeten erkennen. Uitslag: 4-3. Zeven doelpunten in één match! Daar kikkert een supportershart van op...
Pelt - Veel belangstelling voor kunstonderwijsZoomNaar aanleiding van de dag van het Deeltijds Kunstonderwijs stelde het NIKO, de academie voor Beeldende Kunst van Noord-Limburg, zijn ateliers open. Met als thema 'kunstkramers' was er een gezellige marktsfeer gecreëerd met tal van workshops voor alle leeftijden. Alle ateliers konden bezocht worden en toonden ook werken van leerlingen. In de kamers en in de hall van het Mariaziekenhuis werd er gemusiceerd en gedanst; ook werden er gedichten voorgedragen. (Foto's Marc Ras) Meer foto's
Veel belangstelling voor kunstonderwijsVeel belangstelling voor kunstonderwijs
Veel belangstelling voor kunstonderwijsVeel belangstelling voor kunstonderwijs
Veel belangstelling voor kunstonderwijsVeel belangstelling voor kunstonderwijsVeel belangstelling voor kunstonderwijs
Zoom

Amelie Vanderbiesen overleden

Zaterdag 2 februari 2013
Overpelt - Amelie Vanderbiesen overleden

Overpelt

Donderdag is Amelie Vanderbiesen overleden, de echtgenote van Zjang Knevels. Ze was 70 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Jozef Vanderlooy overleden

Vrijdag 1 februari 2013
Neerpelt - Jozef Vanderlooy overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zondag Jozef Vanderlooy overleden, de weduwnaar van Alice Bekkers. Hij was 84 jaar. Zaterdag wordt hij begraven; na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt