Het overige nieuws

Gratis naar... Xander De Rycke?

Woensdag 30 september 2015
Pelt - Gratis naar... Xander De Rycke?ZoomZaterdagavond om 20.30u treedt Xander De Rycke op in de Walburg. Deze ‘Best of’-voorstelling is een viering van zijn eerste trilogie voor de fans van het eerste uur en een instapmodel voor nieuwe fans die Xander De Rycke nog maar onlangs mochten ontdekken. ‘Het zal spannend zijn om mijn eerste stukken comedy weer vanonder het stof te halen en er met vernieuwde blik en enkele jaren ervaring naar te kijken," zegt hij. YouTube en sociale media dragen bij tot de verspreiding van (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: voorbeschouwing

Woensdag 30 september 2015
Neerpelt - Handbal: voorbeschouwing

Neerpelt

Zaterdag staat Sporting NeLo voor een lastige verplaatsing naar Merksem. Een voorbeschouwing van Sven Spooren: 
Aanstaande zaterdag wacht Sporting NeLo de eerste echte test van dit nieuwe seizoen in en tegen Olse Merksem. Olse, dat zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt, bleef in het tussenseizoen niet bij de pakken zitten en ging bij de buren van Sasja een groot aantal spelers weghalen. Zo maakten Dennis Thijs, Jeffrey Jacobs, Wouter Sas, Jasper De Pillecyn, Dimitri (…) Het hele nieuwsbericht
Zebracinema bestaat  dit jaar twintig jaar en dat wordt gevierd. Tot en met 11 oktober komt er een (lange) filmfeestweek die voor iedereen gratis toegankelijk is. Op elk van de zeven partnerlocaties van Zebracinema wordt een film vertoond die de afgelopen twintig jaar in het oog sprong. Iedereen is welkom om een hapje en drankje te delen en van de film te genieten. Bovendien maakt op elke locatie één gelukkige kans om twintig jaar lang gratis film bij Zebracinema te winnen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Steensels overleden

Dinsdag 29 september 2015
Neerpelt - Fien Steensels overleden

Neerpelt

Donderdag is Fien Steensels overleden, de weduwe van Giel Schildermans. Ze was 81 jaar. Haar uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden.

Gordel wel gebruiken, gsm niet

Dinsdag 29 september 2015
Pelt - Gordel wel gebruiken, gsm nietDe nieuwe provinciale politieactie draait rond het verplichte gebruik van de autogordel en het niet-toegestane gebruik van een gsm achter het stuur. De thema-actie, die vandaag door de gouverneur werd bekendgemaakt, loopt van 1 tot 15 oktober.
Bedoeling van de thema-actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (ook achterin) en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig, aldus de mededeling.

Extra snelheidscontroles

Dinsdag 29 september 2015
Pelt - Extra snelheidscontrolesDe lokale politiezone HANO meldt dat er deze week extra snelheidscontroles zullen plaatsvinden in:
- Hamont-Achel: Stationsstraat
- Neerpelt: Peerderbaan
- Overpelt: Haltstraat.

Gewonde bij verkeersongeval

Dinsdag 29 september 2015

Overpelt

Bij een verkeersongeval op het kruispunt van N71 en Astridlaan is vanmorgen een autobestuurder gewond geraakt. Het ongeval gebeurde bij een botsing tussen een vrachtwagen en een personenwagen.

Nog even open deur bij de brandweer

Maandag 28 september 2015

NeerpeltJe kan met foto's een uitstekend beeld brengen van een opendeurdag bij de brandweer, maar op video lijkt het nog échter! (Video Stef Jaenen)
De gemeente Valkenswaard gaat enkele dagen maximaal tweehonderd vluchtelingen opvangen in een sporthal in deelgemeente Dommelen. Morgenmiddag komen de vluchtelingen aan. Ze zullen er tot vrijdagmiddag blijven. Het gaat om crisisopvang die 72 uur duurt. Na de noodopvang in Dommelen zullen de vluchtelingen naar reguliere opvanglocaties worden overgebracht.

Weer een 'Praatcafé deMENSie'

Maandag 28 september 2015
Over dementie hoor je meer en meer praten. ‘Dementie is de ziekte van deze tijd’. Mantelzorgers en familie hebben veel vragen over de ziekte en zoeken naar antwoorden wanneer het omgaan met een persoon met dementie moeilijker wordt. Om de familie te ondersteunen is er het praatcafé deMENSie. Een bijzonder theaterstuk is ‘Va’ , het brengt dementie en de ziekte van Alzheimer in beeld. Op dinsdag 6 oktober om 19.30u in cinema Walburg, Kerkstraat 28 in Hamont-Achel.

86 verkeersongevallen in weekend

Maandag 28 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 28 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. De politie nam in dat verband in totaal 53 ademtesten af,waarvan er 7 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Pelt - Cannabisplantage opgedoekt in KaulilleAfgelopen week trof de politie tijdens een huiszoeking in Kaulille een recent geoogste cannabisplantage aan in de kelder van een vrijstaande woning. Er werden 220 recent geoogste planten aangetroffen. Deze werden opgeruimd en vernietigd. Er konden twee verdachten worden geïdentificeerd en verhoord. Zij werden niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar zullen zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank, meldde de politiezone Noordoost Limburg vandaag.

Door Dilissen overleden

Maandag 28 september 2015
Neerpelt - Door Dilissen overleden

Neerpelt

Gisteren is Door DiIissen overleden, de echtgenoot van Paula Louwers. Hij was 86 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum.

Neerpelt

Op de tweede dag van het Belgisch kajakkampioenschap in Hazewinkel is de Neerpeltse Watersportclub vandaag verder gegaan op het elan van gisteren. De kajakkers van NWC behaalden op de 1000-meter wedstrijden en de K4 500m voor dames maar liefst 20 van de 26 te behalen nationale titels. De andere kampioenstitels waren voor Zwevegem (4), Kasterlee (1) en Turnhout (1). Hiermee bewees de Neerpeltse Watersportclub dat ze de sterkste Belgische kajakclub is die in alle leeftijdscategorieën haar mannetje kan staan.
Overpelt - Belgische volleyploeg verliest van FinlandZoom

Overpelt

In Maaseik heeft de Belgische volleybalploeg gisteravond met 0-3 verloren van Finland. In die Belgische ploeg een héél bekende: Pieter Verhees. Hij vroeg aan fotograaf Rik Vander Sanden dat hij via de Internetgazet toch zijn groeten zou overmaken aan de kinderen van Overpelt-centrum. Bij deze! (Foto's Rik Vander Sanden)  Meer foto's
Belgische volleyploeg verliest van FinlandBelgische volleyploeg verliest van FinlandBelgische volleyploeg verliest van Finland
Zoom

Valkenswaard urenlang zonder stroom

Zaterdag 26 september 2015
Een groot deel van Valkenswaard en omgeving heeft deze namiddag urenlang zonder stroom gezeten. De stroomuitval trof grote delen van Valkenswaard, Leende, Dommelen, Aalst en Waalre. Niet alleen bewoners, maar ook winkeliers en ondernemers kwamen uren zonder elektriciteit te zitten en moesten noodgedwongen de deuren sluiten. Veel verkeerslichten deden het niet. Pas rond half vijf kwam de stroomvoorziening hier en daar weer op gang.

Mariette ter-Haar overleden

Zaterdag 26 september 2015
Overpelt - Mariette ter-Haar overleden

Overpelt

Vandaag is Mariette ter-Haar overleden, de echtgenote van Jan Grootenboer. Zij was 58 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring.
De werknemers van DAF in Eindhoven gaan volgende week opnieuw in staking. De vakbond FNV heeft hen opgeroepen om van maandag tot en met woensdag het werk neer te leggen. Bij DAF is al eerder gestaakt voor een nieuwe cao. De stakende werknemers hebben aangekondigd dat ze hun ‘vrije tijd’ zullen invullen met vrijwilligerswerk.

Steekpenningen zonder omkoperij

Vrijdag 25 september 2015
Tribunaliteiten
Sinds deze eeuw bestaat er in België naast publieke omkoping ook omkoping in de privésector. Voordien was het omkopen van een voetballer of een aankoopdirecteur niet strafbaar. Toch blijft een proces over private omkoping zeldzaam. Het hof van beroep van Antwerpen kreeg te maken met zo’n onalledaagse zaak van actieve omkoping. De verdachte was een projectmanager die in een bouwbedrijf zorgde voor de opvolging van de werven. Hij bekende steekpenningen te hebben betaald aan een afdelingshoofd van een (…) Het hele nieuwsbericht

Persoon verdronken in kanaal

Donderdag 24 september 2015

Neerpelt

Rond 19.30u is vanavond in het kanaal, ter hoogte van de brug in de Broesveldstraat, een persoon verdronken. De brandweer van de post Neerpelt en duikers van de brandweer Lommel konden het slachtoffer niet meer tot leven brengen. Het parket van Hasselt werd ingelicht.

'Weekend van de klant' in het zwembad

Donderdag 24 september 2015
Pelt - 'Weekend van de klant' in het zwembadZoomZwembad Dommelslag plant zaterdag en zondag een ‘Weekend van de Klant’. Reden genoeg om met de hele familie te komen ravotten, zwemmen en ploeteren.“We zijn een familiezwembad, we vinden het dan ook belangrijk om activiteiten aan te bieden voor alle leeftijden”, aldus centrummanager Bert Thijs. “Tijdens de schoolvakanties lanceren we steevast een programma boordevol activiteiten voor de jongeren. Maar ook tijdens de weekends organiseren we regelmatig speciale (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Faassen overleden

Donderdag 24 september 2015
Pelt - Annie Faassen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Annie Faassen overleden, de echtgenote van Harrie Jansen. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Maandag is er van 19 tot 20 uur gelegenheid tot begroeting in het uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
Om de versnippering in het waterbeheer tegen te gaan (Limburg telt maar liefst 56 waterbeheerders!), heeft de provincie de steden en gemeenten in het kader van de interne Vlaamse staatshervorming aangeboden om hun waterlopen over te dragen aan het provinciale niveau. Op die vraag zijn 37 van de 44 gemeenten ingegaan. Onder meer Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode deden dat niet. Meer dan 500 km waterlopen worden nu geherklasseerd van categorie 3 (gemeenten) naar categorie 2 (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Sporting ontvangt Doornik

Dinsdag 22 september 2015
Neerpelt - Handbal: Sporting ontvangt Doornik

Neerpelt

Komende zondag ontvangt Sporting NeLo de mannen van Estudiantes uit Doornik. Een voorbeschouwing van Sven Spooren: "Net zoals NeLo heeft ook Doornik de voorbije wedstrijden winnend afgesloten; zo werd op speeldag 1 gewonnen in en tegen Sasja2 met 20-29 en werd er op speeldag 2 thuis gewonnen van Beyne met 37-26. De ploeg van Doornik is wel wat gewijzigd tov vorig seizoen. Boegbeeld en nationale doelman Jens Lievens en international Ruben Mathijs verlieten de club, maar tevens werd de ons (…) Het hele nieuwsbericht

Vliegactiviteiten Kleine Brogel

Dinsdag 22 september 2015
Pelt - Vliegactiviteiten Kleine BrogelZoomHet commando van de Vliegbasis Kleine Brogel - 10e Wing heeft bijgaande informatie bekendgemaakt voor de inwoners van Peer en omstreken. Het gaat om afspraken inzake vliegactiviteiten. Deze afspraken gelden al enkele jaren, in overleg met het Peerse stadsbestuur en de omliggende gemeenten. 
De periodes en uren van mogelijke oefenvluchten van de F-16’s:  
Van 01 september tot 31 oktober
·         Elke (…) Het hele nieuwsbericht
In Valkenswaard is protest gerezen tegen de mogelijke komst van asielzoekers hoewel er in de gemeente geen opvanglocatie is voorzien. Op een info-avond over hulp aan vluchtelingen klonk er alvast duidelijk tegenkanting. Op spandoeken was te lezen 'Geef ons Nederland terug ' en 'Zeg NEE tegen economische vluchtelingen'.

'10 jaar Klankenbos' op 18 oktober

Dinsdag 22 september 2015

Neerpelt

Op zondag 18 oktober viert Musica een decennium klankkunst in openlucht. Dat gebeurt tussen de bomen van  Dommelhof. Verschillende klankkunstenaars, vertegenwoordigd in Klankenbos, zullen die dag een performance verzorgen. Rozalie Hirs (NL) begeeft zich op de grens tussen klank en poëzie, Tony di Napoli (FR) gaat aan de slag met lithofonen (resonerende stenen), Peter Jacquemyn (B) bespeelt een snaarinstallatie tussen de bomen, Erwin Stache (D) brengt een speelse performance met zelfgemaakte (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Evens overleden

Dinsdag 22 september 2015
Overpelt - Michel Evens overleden

Overpelt

Gisteren is Michel Evens overleden, de echtgenoot van Angelina Antonissen. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Holheide.

53 ongevallen op Limburgse wegen

Dinsdag 22 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 53 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 35 met blikschade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 19 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 7 gevallen van vluchtmisdrijf.

Frieda Rabijns overleden

Dinsdag 22 september 2015
Neerpelt - Frieda Rabijns overleden

Neerpelt

Zaterdag is Frieda Rabijns overleden, de weduwe van Jan Hermans. Zij was 80 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Lena Claes overleden

Maandag 21 september 2015
Neerpelt - Lena Claes overleden

Neerpelt

Gisteren is Lena Claes overleden, de weduwe van Toon Severens. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Jacqueline Loos overleden

Maandag 21 september 2015
Overpelt - Jacqueline Loos overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jacqueline Loos overleden, de echtgenote van René Donders. Zij was 79 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring.

Zondag opendeur in voorpost brandweer

Maandag 21 september 2015
Pelt - Zondag opendeur in voorpost brandweerZondag zet de brandweerpost Neerpelt haar deuren open voor het grote publiek. Om de twee jaar probeert de brandweer daar een opendeurdag te houden zodat het publiek kennis kan maken met het toch wel typische materiaal van de brandweer.
Buiten het door de mensen 'gekende programma' zullen er dit jaar enkele speciale demonstraties zijn. Naast een spectaculaire demo brandbestrijding, zal er een zijn van het duikteam van brandweer Lommel en brandweer Bree in het kanaal bij de brug van (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... 'Game Face'?

Maandag 21 september 2015
De stedelijke sportraad brengt morgenavond de film "Game Face" in Cinema Walburg. Het is een documentaire van Neerpeltenaar Michiel Thomas. Regisseur en producent Michiel Thomas zal aanwezig zijn op de voorstelling en de film inleiden. Twee jaar lang volgde hij professionele sporters en student-atleten in de VS die tijdens hun carrière uitkwamen als homo en/ of transseksueel. "Game Face" wordt gesteund door de afdeling Gelijke Kansen van de Vlaamse Overheid om de samenleving gevoeliger te maken voor dit thema. De documentaire heeft in 2015 al verschillende publieksprijzen gewonnen op internationale filmfestivals in o.a. San Francisco, Toronto en Halifax, een juryprijs in Philadelphia en een nominatie voor het filmfestival van Oostende.
Tickets kosten 6 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen vijf vrijkaarten weggeven. Wie mailt naar sport[!]hamont-achel.be maakt er kans op. De winnaars krijgen daarvan via mail bericht. Succes!
Het Europees hoofdkantoor van de Shimano-groep wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Shimano kiest voor de High Tech Campus vanwege de aanwezigheid van veel jong talent en een sterke focus op innovatie. Ook de internationaal georiënteerde businessomgeving is voor het bedrijf belangrijk.
Het Japanse Shimano-concern is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van fietscomponenten en de productie van vishengels en molens. Daarnaast produceert (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Karateclub KCAR naar EK in DenemarkenZoomKomend weekend zal het Deense Holstebro volledig in het teken van karate staan. Van vrijdag tot zondag zal daar namelijk het Europees kampioenschap WIKF Karate plaatsvinden. Karateclub KCAR mag dit jaar 12 atleten afvaardigen. Van op Zaventem vertrekt woensdag een Belgische delegatie richting Denemarken met onder hen verschillende leden van de Limburgse karateclub KCAR. Huib Fransen, Jolie Fransen en Brecht Evens uit Overpelt, Sidney Van Herreweghe, Mirthe Conen, Laura Sikorski en Sven Vandermeulen (…) Het hele nieuwsbericht
In een mededeling zeggen de Noord-Lmburgse burgemeesters "met ontzetting" kennis genomen te hebben van de uitspraken van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vandaag rond de haalbaarheid van de sneltram Hasselt-Maastricht. Bourgeois liet verstaan dat de sneltram er alleen kan komen als Maastricht die tot het station laat lopen. In het andere geval moet het uitgespaarde geld geinvesteerd worden in andere mobiliteitsdossiers: de Spartacuslijn van Hasselt naar Maasmechelen, de spoorlijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gemeente telt 15.009 inwoners

Zaterdag 19 september 2015

Overpelt

Volgens gegevens van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken telde Overpelt op 1 juli 2015 15.009 inwoners: 7532 mannen en 7477 vrouwen.

Gemeente telt 16.922 inwoners

Zaterdag 19 september 2015

Neerpelt

Op 1 juli 2015 telde Neerpelt 16.922 inwoners: 8.461 mannen en 8.461 vrouwen. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

Stomme jogger!

Zaterdag 19 september 2015
De anonieme grommelaar

Neerpelt

Bericht aan de kerel die donderdagavond, iets na 22.30 u., aan het joggen was langs de weg van Peer naar Kleine Brogel, net voorbij “Op de Kippen”.
OK, toegegeven, ik reed tamelijk rechts op de rijweg, vlak naast het fietspad. OK, toegegeven, ik was ietsje verstrooid. En OK, toegegeven, ik reed een ietsje (maar nauwelijks) te snel.
Wel, pipo, ik hoop dat je minstens zo hard geschrokken bent als ik. Ik zag je pas toen het leek alsof ik je ging meescheppen. Als dat gebeurd was, was ik misschien wel in fout, misschien niet, dat weet ik nog niet zo zeker. Zou dat ertoe doen? Schiet je daarmee op?
Hoe haalt een mens het in zijn hoofd om in een donkere uitrusting, zonder één stripje fluo, in het pikkedonker, vlak naast de grote weg te gaan lopen, met het verkeer mee? Je doet dat toch voor je ‘gezondheid’, nee?
Godver de godver!

OZV organiseert Bokkerijderwedstrijd

Vrijdag 18 september 2015

Overpelt

Dit weekend organiseert zwemclub OZV haar jaarlijkse Bokkerijderwedstrijd in zwembad Dommelslag. Gevolg is dat het sportbad dit weekend niet toegankelijk zal zijn voor publiek. Het recreatiebad blijft gewoon geopend. 
Pelt - EK kajaksprint: weer NWC-ers naar A-finaleZoomOp de tweede dag van het EK kajaksprint in het Roemeense Bascov kwam één NWC-boot aan de start. Junioren Neel Broekx en Daan Cox (foto) dienden de halve finale in de K2 1000 meter af te werken. Ze gingen in deze wedstrijd behoedzaam van start en kwamen stelselmatig voorin post vatten. Zij wonnen de halve finale en stoten daarmee door naar de A-finale die morgen wordt gevaren. Daarmee varen allen Neerpeltse boten op dit EK één of twee finales gezien Lize Broekx, Hermien Peters en Artuur Peters zich gisteren al rechtstreeks geplaatst hadden voor de A-finales.

Top-500 van VKW-Limburg is er weer

Vrijdag 18 september 2015
VKW Limburg presenteerde vandaag de 30ste editie van de Limburgse Top 500. Het referentieboekwerk laat de recentste bedrijfsresultaten zien van de 500 grootste ondernemingen qua omzet in Limburg. Aangevuld met een handige ‘wie is wie’ per bedrijf.
Deze allereerste ‘officiële’ cijfergegevens van 2014 vormden opnieuw de basis voor een grondige analyse. Het merendeel van de Top 500-bedrijven heeft een positief jaar van groei achter de rug. Indicatoren zoals omzet, (…) Het hele nieuwsbericht

Warmte uit snippers van houtkanten

Donderdag 17 september 2015
In Bocholt is vandaag het eerste Vlaamse warmtenet, gestookt op houtsnippers uit lokale houtkanten, in gebruik genomen. De coöperatie ‘Landschapsenergie’ pakt zo uit met een win-winsysteem voor landbouwers, gebruikers én de biodiversiteit en biedt meteen een antwoord op de problematiek rond fossiele brandstoffen.
Vorig jaar werd in Bocholt de coöperatie ‘Landschapsenergie’ opgericht door de gemeente Bocholt, basisschool De Driehoek, PVL, Biotechnicum, (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen in TAKT: 'Liefdesverklaring'

Donderdag 17 september 2015
Morgenavond is er in Dommelhof een heel speciale voorstelling te zien tijdens TAKT#18, want "Liefdesverklaring", de voorstelling van fAbuleus & NBProjects, is geselecteerd voor het prestigieuze Theaterfestival 2015. Nicole Beutler en Magne van den Berg draaien Peter Handkes "Publikumsbeschimpfung" om in zijn tegendeel: een open uitnodiging naar de zaal, in plaats van een zoveelste confrontatie, met aan die open armen zes breekbare jonge mensen tussen puberteit en universiteit. Verwacht je aan een verleidelijke en verwarrende lofzang aan het theater en het publiek, uitgesproken, gedanst en gebeatboxt door zes jonge spelers en voortgestuwd door de onweerstaanbare elektronische beats van DJ/componist Gary Shepherd. 20.15u, €5/avond, TAKT-maten gratis.
De gemeente Valkenswaard voelt zich betrokken bij het vluchtelingenvraagstuk, net zoals de Valkenswaardse gemeenschap. Via sociale media ontvangt de gemeente vragen van bewoners over wat ze kunnen doen om de vluchtelingen te helpen. Tegelijkertijd is er een tekort aan vrijwilligers. De gemeente wil vraag en aanbod graag bij elkaar brengen en organiseert daarom op maandag 21 september van 19 tot 21 uur een informatiemarkt in de hal van Cultuurcentrum De Hofnar.
Multiple sclerose (MS) treft meer dan 1 op 1.000 personen in België, vooral jonge vrouwen. Door een ontregeling van onbekende oorsprong tast het immuunsysteem de hersencellen aan, waardoor er zich ontstekingsplaques vormen in de hersenen en het ruggenmerg. De symptomen zijn divers: zintuiglijke, gezichts-, bewegings- en/of spierstoornissen,… Multiple sclerose is nog altijd ongeneeslijk en er is nog maar weinig over geweten. Wel kan de ziekte op verschillende fronten bestreden worden. (…) Het hele nieuwsbericht

NWC-ers slaan toe op EK kajak

Donderdag 17 september 2015
Vandaag zijn in het Roemeense Bascov de Europese kajakkampioenschappen sprint voor junioren en U23 van start gegaan. Vijf leden van de Neerpeltse Watersportclub treden er aan. Vandaag zijn de reeksen gevaren met een groot succes voor NWC. Artuur Peters (Hechtel-Eksel)ging er van start in de K1 over 500 meter en K1 over 1000 meter. In beide afstanden won hij telkens zijn reeks met de snelste tijd van alle deelnemers. Artuur (U23) klokte af in 1'40" in de K1 500 meter en in 3'38" in de K1 1000 (…) Het hele nieuwsbericht

Maarten Cox aan de slag bij Radio2

Donderdag 17 september 2015

Neerpelt

Maarten Cox, de Neerpeltse zanger die in Beverlo zijn nieuw stekje heeft gevonden, gaat nu ook aan de slag bij Radio 2. Hij zal samen met Jelle Cleymans het middagprogramma gaan presenteren bij Radio 2 Antwerpen.

Nieuwe website voor De Linde

Donderdag 17 september 2015
Het is maar dat je 't weet
Overpelt - Nieuwe website voor De LindeZoom

Overpelt

De website van Basisonderwjs De Linde steekt vanaf vandaag in een nieuw kleedje. De website is te bezoeken via volgende link:http://www.delinde-overpelt.be/

Yorkshire terriër gevonden

Woensdag 16 september 2015
Neerpelt - Yorkshire terriër gevondenZoom

Neerpelt

Bij de lokale politie is vandaag een verlaten Yorkshire terriër binnengebracht. De hond (foto), een volwassen teefje, was in Neerpelt gevonden. Het dier is niet gechipt en men weet dus niet wie de eigenaar is. Het hondje werd opgevangen in het Noodasiel in Lommel. Als de eigenaar het daar niet komt ophalen, mag het vanaf 23 september geadopteerd worden.

Bisdom trapt nieuw werkjaar af

Woensdag 16 september 2015
Pelt - Bisdom trapt nieuw werkjaar afZoomVanavond trapt het bisdom Hasselt het nieuwe werkjaar af in Cultuurcentrum Hasselt. Het nieuwe jaarthema 'Om-armen' gaat over de sociale dimensie van de verkondiging. Naast het podiumprogramma met het verkennen van het  jaarthema is er een informatiemarkt. Voor de startavond zijn alle priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorgsector, teamleden van parochiefederaties, leden van diaconale werkgroepen als Broederlijk Delen en Welzijnszorg, catechisten en jongerenbegeleiders.

Jerry Franssen overleden

Woensdag 16 september 2015
Neerpelt - Jerry Franssen overleden

Neerpelt

Maandag is in Zutendaal de uit Neerpelt afkomstige Jerry Franssen overleden, de echtgenoot van Olga Jacobs. Hij was 37 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers

Dinsdag 15 september 2015
In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011 22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be. www.tele-onthaal.be

Morgenavond start TAKT#18

Dinsdag 15 september 2015
Neerpelt - Morgenavond start TAKT#18Zoom

Neerpelt

Morgenavond gaat in Dommelhof TAKT#18 van start. Een van de voorstellingen in het programma is Quicksand Valley, de eerste voorstelling van Mr.&Mrs. Fox, met spel van Tania Van Der Sanden, Mark Verstraete, Tom Van Bauwel en Marieke Dilles. In Quiksand Valley keert een zoon na lange tijd terug naar het naturistenkamp van zijn ouders dat in economisch troebel vaarwater vertoeft. Een slim geschreven, wervelend gespeelde tragikomedie die het nudisme haast tot een metafoor maakt van de opkroppende mens.
Morgenavond 21.45u, €5/avond, TAKT-maten gratis

Thuistest voor baarmoederhalskanker

Dinsdag 15 september 2015
Deze maand start in zes Vlaamse gemeenten, waaronder Lommel, Neerpelt en Overpelt, een experiment met een thuistest voor het humaan papillomavirus (HPV). HPV is de belangrijkste oorzaak van baarmoederhalskanker. Als het experiment positief is, dan kan het in de komende jaren uitgebreid worden tot heel Vlaanderen. Met de HPV-zelfafnametest kunnen de geselecteerde vrouwen zelf een staaltje slijm uit de vagina nemen en dit opsturen naar het labo voor verdere analyse. Ze moeten dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Antoinette Willems overleden

Dinsdag 15 september 2015
Neerpelt - Antoinette Willems overleden

Neerpelt

Gisteren is Antoinette Willems overleden, de weduwe van Fons Reijnders. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Eén op zes te snel

Dinsdag 15 september 2015
Pelt - Eén op zes te snelin de maand juli reed in de politiezone HANO gemiddeld één auto op zes te snel. Dat blijkt uit de gegevens van de snelheidscontroles van juli, die vandaag online zijn gezet. De politie controleerde op zeven dagen in juli 9970 voertuigen, waarvan er 1724 geflitst werden wegens overdreven snelheid - dat is 17,29 procent. De hoogste snelheid werd gemeten op 't Lo, waar een snelheidslimiet van 70km/u geldt en waar een autobestuurder geflitst werd toen hij aan 127km/u reed. De lijst van de snelheidscontroles die in juli werden uitgevoerd staat hier.

Inbrekers op de vlucht

Dinsdag 15 september 2015

Neerpelt

In de Buizerdstraat zijn afgelopen nacht twee onbekenden op de loop gegaan nadat ze betrapt werden door een bewoner in wiens huis ze via het raam wilden binnenbreken. De man was gewekt door gekras op de ruit. Toen hij het licht aanstak en naar buiten ging, zag hij twee mannen wegvluchten.

Agnes Dolders overleden

Maandag 14 september 2015
Neerpelt - Agnes Dolders overleden

Neerpelt

Vandaag is Agnes (Neske) Dolders overleden, de weduwe van Joseph Willems. Zij was 92 jaar en wordt maandag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
Pelt - Bisschop neemt het op voor vluchtelingenIn een brief die vandaag verstuurd werd naar de federatieteams, de kerkraden en de algemene oversten van religieuze congregaties heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een dringende oproep gedaan in verband met het onthaal van vluchtelingen en hun huisvesting. Hij roept individuele christenen op om zich op een of andere manier aan te sluiten bij lokale opvanginitiatieven. Verantwoordelijken  van parochiefederaties, kerkraden en congregaties roept hij op om na te gaan of (…) Het hele nieuwsbericht

Controles aan Nederlandse grens

Maandag 14 september 2015
De Nederlandse marechaussee gaat meer controles uitvoeren in het grensgebied. Dat heeft de Nederlandse staatssecretaris voor asielzaken Klaas Dijkhoff vanmiddag gezegd in Brussel. Hij zei daar ook dat mobiele teams gaan bijhouden of er meer vluchtelingen naar Nederland komen. Voorlopig worden de grensovergangen niet afgesloten.

58 weekendongevallen

Maandag 14 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel waarbij 1 persoon zwaar en 13 anderen licht werden gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lieske Daens overleden

Maandag 14 september 2015
Pelt - Lieske Daens overledenVandaag is Lieske Daens overleden. Ze was 72 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Men kan woensdag van 18 uur tot 18.30 uur nog een laatste groet brengen in het funerarium Severens in Overpelt.

Marthe Kenis overleden

Maandag 14 september 2015

Overpelt

Zaterdag is Marthe Kenis overleden, de echtgenote van Hubert Jutten. Zij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Overpelt

"Overpelt komt op tegen Kanker" verkoopt op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 september van 10u tot 20u plantjes ten voordele van Kom op tegen Kanker in de inkomhal van het Mariaziekenhuis Noord-Limburg. Op zondag 20 september gebeurt dat van 9u tot 12u aan de Proxy Delhaize in 't Lindel en de Carrefour (Leopoldlaan).

'TastiVoce' stelt zich voor

Zondag 13 september 2015
Neerpelt - 'TastiVoce' stelt zich voorZoom

Neerpelt

TastiVoce - letterlijk "toets en stem" - is de naam van een nieuw liedduo dat zich graag wil voorstellen aan muziekliefhebbers en iedereen die bezig is met muziekprogrammatie. Wie geïnteresseerd is kan op zondag 27 september om 10.30u gaan luisteren naar Duitse hoogromantische liederen die het duo - Anja Van Engeland en Toon Spaepen -  ten gehore zal brengen in de Toonzaal van de Kunstacademie Noord-Limburg, in de Toekomstlaan. Men kan gratis plaatsen reserveren via het e-mailadres info[!]tastivoce.be.

WK kajakmarathon in Györ

Zondag 13 september 2015
Op de laatste dag van het WK kajakmarathon in Györ is William Peters samen met zijn Gentse bootpartner Dries Corrijn 14de geworden in de K2 heren senioren over 30 km met 7 portages. In een tijd van 2u01'44" eindigden ze op 7'36" van de Hongaarse winnaars Adrian Boros en Laszlo Solti. Jammer genoeg konden de beste NWC-ers niet aan dit WK deelnemen omdat ze volgend weekend van de partij zullen zijn op het EK kajaksprint in het Roemeense Bascov.

Maryse Vanstapel overleden

Zondag 13 september 2015
Overpelt - Maryse Vanstapel overleden

Overpelt

Gisteren is Maryse Vanstapel overleden, de echtgenote van Theo Hendriks. Zij was 71 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Over geweren en pistolen

Zondag 13 september 2015
De anonieme grommelaar
We hebben het voor de zekerheid nog eens opgezocht in de dikke Van Dale. En ja hoor, een geweer is een "draagbaar vuurwapen bestemd om door één persoon met twee handen bediend te worden, ongeveer 1 à 1,5 m lang". Een geweer is dus zo'n ding van de schietkraam op de kermis, zo'n buks van de schutterij, zo'n wapen waarmee jagers het bos intrekken. Of waar die kerels van de biatlon mee rondskiën. Een geweer is dus écht wel iets heel anders dan een pistool ("vuurwapen met korte loop dat met één hand wordt afgeschoten"), revolver, colt of weet ik wat je in je jaszak of op je heup of zo opbergt.
Jaszak? Riem? Holster? Wat lazen we deze week in de krant: "Vrouw verstopt geladen geweer in vagina"… Een geweer? Het kan dus altijd nóg erger...

Mooie prestatie NWC-ers op WK

Zaterdag 12 september 2015
Pelt - Mooie prestatie NWC-ers op WKZoomOp de tweede dag van het WK kajakmarathon in het Hongaarse Györ hebben de junioren van de Neerpeltse Watersportclub voor een prachtprestatie gezorgd. Hanna Plas (Hamont-Achel) en Roos Broekx (Neerpelt) (foto) werden in de K2 bij de dames junioren vierde in een tijd van 1u23'25" over de 18,3 km met 4 portages. De wedstrijd werd gewonnen door Hongarije gevolgd door een tweede Hongaarse boot en Denemarken. Bij de heren junioren in K1 werd Overpeltenaar Nick Verduyckt 16-de. Hij moest 22 km varen met 5 overdragingen. Morgen komt William Peters nog aan de beurt in de K2 heren senioren samen met Gentenaar Dries Corrijn.

NWC op WK kajakmarathon

Vrijdag 11 september 2015

Neerpelt

Op de eerste dag van het WK kajakmarathon in Györ kwamen drie NWC-ers aan de start. Bieke Van Broekhoven behaalde bij de dames junioren in K1 over 18 km een 13de plaats. Bij de U23 werd William Peters 17de en Baud Kums 24ste over 26 km. Voor Bieke en Baud was deze wedstrijd hun eerste internationaal optreden voor de nationale marathonploeg.

Astronomische telefoonrekeningen

Vrijdag 11 september 2015
Tribunaliteiten
Mag een werkgever waken over de gsm die hij aan zijn werknemer ter beschikking stelt?  Of hoeft de baas niet te weten met wie zijn medewerker telefoneert? Die vraag stelde zich voor het arbeidshof van Gent omdat een bedrijfsleider de terugbetaling eiste van de telefoonkosten van zijn medewerkster met een astrolijn. De dame spendeerde 90 euro per dag aan haar GSM. In het begin telefoneerde ze één of twee keer naar de 090-lijn, maar de ‘telefonade’ ging in crescendo en bereikte in de (…) Het hele nieuwsbericht

Michiel Thomas op Canvas

Donderdag 10 september 2015
Op Canvas is morgenavond tijdens "De afspraak" onder meer een gesprek met Neerpeltenaar Michiel Thomas te zien naar aanleiding van de selectie van zijn film-docu "Game Face" (over homo-en heterosexualiteit in de sport) op het filmfestival van Oostende. Dinsdag 22 september om 20.15 uur is deze film ook te zien in de Walburg in Hamont.
Overpelt - Afscheid van Roger Schonkeren en Anita DesairZoom

Overpelt

Zoals eerder gemeld zijn bij een verkeersongeval, zondag in het Oostenrijkse Wiesing, Roger Schonkeren en Anita Desair om het leven gekomen. Dinsdag om 19u is er voor hen een avonddienst in Aula 't Sant op het Rode Kruisplein in Hechtel. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de crematie, zal in beperkte kring plaatsvinden, waarna de urnen worden begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Overpelt-centrum.

Met z'n allen in de file

Donderdag 10 september 2015
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus 2015 bedroeg het aantal privévoertuigen in ons land 5.623.579, waarvan 3.457.526 dieselwagens en 2.091.327 benzinewagens. België telt bovendien 16.094 autobussen en autocars, 770.508 voertuigen voor goederenvervoer, 44.851 trekkers, 186.334 landbouwtrekkers, 67.910 speciale voertuigen en 465.786 motorrijwielen. Daarmee bedraagt het voertuigenpark 7.175.062 eenheden. Dat meldt de algemene directie Statistiek van de FOD Economie vandaag.

TodM start ticketverkoop

Donderdag 10 september 2015
Neerpelt - TodM start ticketverkoopZoom

Neerpelt

De ticketverkoop van Theater op de Markt (30/10 - 3/11) is gestart. Vanaf vandaag kan je je tickets voordelig online kopen en zeker zijn van je plaatsje in een van de vele voorstellingen. Het programma staat hier.

Priester Fons Scheelen overleden

Donderdag 10 september 2015
Pelt - Priester Fons Scheelen overledenVandaag is priester Fons Scheelen overleden. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30 uur plaats in de Sint-Niklaaskerk. Zondag 20 september om 11 uur is er een herdenkingsviering in dezelfde kerk. UPDATE Fons Scheelen is afkomstig van Grote Brogel. Hij werd in 1954 priester gewijd en op 14 augustus van dat jaar benoemd tot kapelaan in Achel. Op 1 augustus 1976 werd hij pastoor in Lozen.

Jan Bormans overleden

Donderdag 10 september 2015
Pelt - Jan Bormans overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren, op zijn 70ste verjaardag, Jan Bormans overleden. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Damesvolleyclub zoekt speelsters

Woensdag 9 september 2015

Neerpelt

Damesvolleybalclub Livoc zoekt speelsters (met enige ervaring). "Wij zijn een tof ploegske, zowel op als naast het veld," zeggen ze in een mail aan onze redactie. "Wij trainen op woensdag van 20u45 tot 22u15 in de sporthal van het college in Neerpelt. Zin om mee te doen, kom dan eens langs of contacteer Martine (0472/66.53.23) of Christel (0475/39.27.66)."

Barbecueteams strijden voor beker

Woensdag 9 september 2015
Komend weekend dingen de vijftien beste barbecueteams van het land in Oudenaarde naar de Black Box BBQ Cup. Het is de eerste keer dat het “Black Box BBQ”-principe in ons land wordt toegepast. Dit betekent dat niemand van de deelnemers vooraf weet welke gerechten men op de grill zal moeten bereiden. De vijf hoofdingrediënten worden pas zaterdagnamiddag in Beringen bekendgemaakt. De deelnemende teams kunnen dus op voorhand niets inoefenen. Ze moeten ook bepalen welke bieren het best (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Schepers overleden

Woensdag 9 september 2015
Overpelt - Alice Schepers overleden

Overpelt

Vandaag is Alice Schepers overleden, de weduwe van Louis Meuris. Zij was 89 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring.

Met Vueling naar Barcelona

Dinsdag 8 september 2015
De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat met ingang van april 2016 vluchten uitvoeren tussen de luchthaven Barcelona El Prat (Spanje) en Eindhoven Airport. Die route zal 4x per week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag worden gevlogen met een Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start is vrijdag 29 april 2016. 
Vueling is onderdeel van IAG (International Airlines Group SA), een Brits-Spaanse multinationale luchtvaartonderneming die ontstaan is uit de fusie van British Airways (…) Het hele nieuwsbericht

Zin om te leren handballen?

Dinsdag 8 september 2015
Neerpelt - Zin om te leren handballen?Zoom

Neerpelt

Wil je absoluut leren handballen, dan kan je deze maand gratis meetrainen met Sporting Nelo. Dat gebeurt in de Hubertushal van het college in de Stationsstraat. Wanneer?
WOENSDAG 15.30-16.30u: jongens en meisjes 8 (-8 jaar/1e& 2e leerjaar)
16.30-17.30u:  jongens en meisjes 10 (+8 jaar/3e& 4e leerjaar)
VRIJDAG 16.00-17.00u: jongens en meisjes 10 (+8 jaar/3e& 4e leerjaar)
17.00-18.00u: jongens en meisjes 8 (-8 jaar/1e& 2e leerjaar)
WOENSDAG 17.30-18.30u:  jongens en meisjes 12 (5e & 6e leerjaar)   
DONDERDAG 17.00-18.00u:  jongens en meisjes 12 (5e & 6e leerjaar DOMMELHOF).
Meer info: communicatie[!]sporting-nelo.be.
Pelt - 'Radiohuis in Hasselt wordt gesloten'Het uitgelekte besparingsplan van de VRT voorziet onder meer de sluiting van het Radiohuis in Hasselt. Radio 2 zal wel nog regionaal verankerd blijven, luidt het. In het avondnieuws van 17.30 uur heeft Radio 2 Limburg uit protest enkel het bericht over het besparingsplan gebracht. De sluiting, die nog door de raad van bestuur bekrachtigd moet worden, is een gevolg van de besparingen die de Vlaamse regering via minister Sven Gatz aan de VRT heeft opgelegd.

62 weekendongevallen

Maandag 7 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 9 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 42%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Flitsers deze week

Maandag 7 september 2015
Pelt - Flitsers deze weekDe lokale politie meldt dat er deze week extra aandacht voor snel rijdend verkeer zal zijn in de Bevrijdingsstraat in Hamont-Achel, De Roosen in Neerpelt en de Sellekaertsstraat in Overpelt. In het kader van de actie "Veilig schoolverkeer" wordt het verkeer in de omgeving van de scholen in de gaten gehouden. Dinsdag werd er daar nog iemand geflitst die aan 70 km/u reed in plaats van maximaal 30km/u.

Smiley (66)

Zondag 6 september 2015
Pelt - Smiley (66)ZoomZelfs in de tuin zie je vaak een smiley... Een foto van Pol Gijbels.

Heeft het skateboard afgedaan?

Zondag 6 september 2015


De online winkel Hammacher Schlemmer heeft onlangs een nieuw soort skateboard gelanceerd dat het klassieke skateboard naar de prullenmand verwijst. De nieuwste versie bestaat uit twee afzonderlijke wielen met een voetplatform. De truc bestaat er in dat men het rubberen wiel rond de voeten in een slangachtige beweging roteert. Op het eerste gezicht is het niet moeilijk, maar in werkelijkheid zal je zien dat het ook niet gemakkelijk is...

Hond aangetroffen

Zondag 6 september 2015
Overpelt - Hond aangetroffenZoom

Overpelt

In de Vlasrootstraat is vandaag deze verlaten hond aangetroffen. Het is een American Stafford. Het dier werd overgebracht naar het Noodasiel in Lommel. Daar stelde men vast dat de hond wel gechipt werd, maar zijn chip werd niet geregistreerd, zodat men niet kan nagaan wie de eigenaar is. Als die eigenaar hem niet komt ophalen, mag de hond vanaf 18 september geadopteerd worden. (Foto Noodasiel)
Neerpelt - Diamanten bruiloft van René en NellyZoom

Neerpelt

Gisteren vierden René Thirion en Nelly Stalmans, uit de Egstraat in Lommel, hun diamanten bruiloft. Ze trouwden in SHLille op 25 augustus 1955. René werkte op het stadhuis in Lommel als bouwkundig tekenaar en Nelly regelde het huishouden. Ze hebben geen kinderen. Het diamanten paar werd op het stadhuis ontvangen en daar werd er geklonken op de fiere jubilarissen.

Tjeu Schreurs overleden

Zondag 6 september 2015
Neerpelt - Tjeu Schreurs overleden

Neerpelt

Vandaag is Tjeu Schreurs overleden, de echtgenoot van Alice Creijns en vader van pastoor-moderator Staf. Hij was 93 jaar.

Jaak Vandael overleden

Zaterdag 5 september 2015
Pelt - Jaak Vandael overledenGisteren is Jaak Vandael overleden, de weduwnaar van Odilia Thijs. Hij was 74 jaar. De  uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Bisschop start pastorale bezoeken

Vrijdag 4 september 2015
Pelt - Bisschop start pastorale bezoekenVanaf oktober start mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, pastorale bezoeken van telkens een viertal dagen aan de dekenaten. Het dekenaat Bree komt als eerste aan de beurt. Het dekenaat Lommel volgt in november. In het voorjaar brengt de bisschop een bezoek aan de dekenaten Maaseik, Herk-de-Stad, Sint-Truiden, Hamont en Vlijtingen-Voeren.

Dode door instortende lift

Vrijdag 4 september 2015
Op het terrein van de Technische Universiteit (TU/e) in Eindhoven zijn deze namiddag een dode en een zwaargewonde gevallen toen in een pand, dat gesloopt zou worden, een lift van zeven hoog naar beneden viel. Een van de slachtoffers werd doodgedrukt. Het andere slachtoffer lag enige tijd bekneld onder de lift en is zwaargewond. De twee slachtoffers waren aan het werk in het pand. Ze zouden bovenop de lift hebben gestaan toen die in de schacht naar beneden viel.

Bisdom bekommerd om vluchtelingen

Vrijdag 4 september 2015
Pelt - Bisdom bekommerd om vluchtelingenZoomHet bisdom Hasselt heeft vandaag de pastorale medewerkers in parochies en zorginstellingen, de kerkfabrieken en de centrale kerkbesturen opgeroepen om binnen hun kring uit te kijken naar woningen of appartementen die in aanmerking komen voor de opvang van migranten. Het bisdom steunt daarmee de actie van Caritas International België die huiseigenaars recent opriep woongelegenheden ter beschikking te stellen voor de opvang van migranten nu die nood zo erg toeneemt. “We hopen dat de brede (…) Het hele nieuwsbericht
In een gesprek met TVL heeft gouverneur Herman Reynders een oproep gedaan aan alle Limburgers, alle Limburgse burgemeesters en alle Limburgse verenigingen om vluchtelingen op te vangen. Hij vraagt gemeenten en OCMW's een extra inspanning te leveren. De gouverneur verwacht ook inspanningen van grote organisaties zoals vakbonden en ziekenfondsen. Ook de individuele Limburger kan zijn steentje bijdragen, aldus de gouverneur.

Smiley (65)

Donderdag 3 september 2015
Pelt - Smiley (65)ZoomDe zon is weg maar deze smiley willen we U echt niet onthouden. (Paul Vanhecke)

Smiley (64)

Woensdag 2 september 2015
Pelt - Smiley (64)ZoomHmmm. Een erg originele maar ook een zeer smakelijke smiley.

Truda Tielens overleden

Woensdag 2 september 2015
Overpelt - Truda Tielens overleden

Overpelt

Vandaag is in Marieziekenhuis Truda Tielens overleden, de weduwe van Jozef Voets. Zij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring.

Limburgse economie versnelling hoger

Woensdag 2 september 2015
Begin derde kwartaal van 2015 begon de Limburgse economie opnieuw aan te trekken.Tijdens de zomer werd daar zelfs een schepje bovenop gedaan. Tot en met oktober groeit de conjunctuurbarometer naar een niveau van 86 punten. Het is geleden van juli 2011 dat we zulke hoge toppen gescheerd hebben. Grote stuwende kracht is de binnenlandse vraag, stelt VOKA Limburg.
De eerste maanden van 2015 bewoog de Limburgse economie weinig tot niets. Deze langgerekte stagnatie hield aan tot het derde (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg krijgt koninklijk bezoek

Woensdag 2 september 2015
Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen op 10 september een bezoek aan de provincie Limburg. De Koning en de Koningin bezoeken eerst te Hasselt de Corda In campus en ontmoeten er jonge ondernemers van start-ups. Nadien begeven de Koning en de Koningin zich naar Maasmechelen waar zij het Vakantiehuis Koningin Fabiola zullen bezoeken dat ondertussen 50 jaar bestaat. Vervolgens bezoeken ze Connecterra. Dit is de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.  Het programma word afgesloten met een ontvangst in het stadhuis van Maasmechelen.

Bisdom organiseert pelgrimswandeling

Woensdag 2 september 2015
Bij het begin van het nieuwe werkjaar organiseert het bisdom Hasselt op 5 september een pelgrimswandeling in Overpelt Holheide.
Het nieuwe jaarthema van bisdom Hasselt is: “Om-armen… de vreugde van het Evangelie!”. De mooie natuur, fijne tochtgenoten en enkele inhoudelijke opstapjes nodigen uit om ons te bezinnen over dit thema, luidt het. "We stappen langs betekenisvolle sociale plaatsen zoals het Valkenhof, het Revalidatie & MS Centrum, domein Hobos, … en heel wat (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (63)

Dinsdag 1 september 2015
Pelt - Smiley (63)ZoomDeze smiley ontdekte Ingrid Schuurmans uit Overpelt in haar lavabo.

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 1 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 84 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel en 57 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In negen gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt