Het overige nieuws

Jeanne Moelans overleden

Zaterdag 31 december 2022
Pelt - Jeanne Moelans overledenGisteren is Jeanne Moelans overleden, de echtgenote van Jos Geys. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van 't Lindel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Tom Snoekx overleden

Zaterdag 31 december 2022
Pelt - Tom Snoekx overledenGisteren is Tom Snoekx overleden. Hij was 46 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Mooie foto van een wolf

Vrijdag 30 december 2022
Pelt - Mooie foto van een wolfZoomLeo Delcroix overleed enkele weken geleden, maar ooit, toen hij nog minister van Defensie was, zei hij dat het aan dat ministerie te danken was dat er nog zoveel natuur in Limburg is. Want Defensie heeft er altijd voor gezorgd dat de militaire terreinen niet betreden mogen worden door onbevoegden, en Limburg heeft veel militaire terreinen. Die uitgestrektheid van de natuur is ook de reden waarom de wolf zich hier thuis voelt, en waarom we eigenlijk blij zouden moeten zijn dat Limburg nog zoveel natuurgebied heeft. Op zondag 11 december fotografeerde Yente De Maesschalck deze Limburgse wolf toen die op weg was naar zijn roedel. Prachtfoto! (Foto Welkom Wolf - Yente De Maesschalck)

Wijziging in openingsuren bibs

Vrijdag 30 december 2022
Vanaf 1 januari worden de openingsuren van de gemeentelijke bibliotheken aangepast: bib Neerpelt sluit vrijdagmiddag en bib Palethe is niet meer open op maandagvoormiddag.

Jeanne Ceelen overleden

Vrijdag 30 december 2022
Pelt - Jeanne Ceelen overledenGisteren is Jeanne Ceelen overleden, de weduwe van Jan Bancken. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Annij Schalleij overleden

Vrijdag 30 december 2022
Pelt - Annij Schalleij overledenIn WZC Sint-Jozef is woensdag Annij Schalleij overleden, de weduwe van Jos Buteneers. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intime kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Severens in Overpelt.

Miel Ulenaers overleden

Vrijdag 30 december 2022
Pelt - Miel Ulenaers overledenGisteren is Miel Ulenaers overleden, de echtgenoot van Catho Steensels. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van 't Lindel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bromfietsster gewond bij botsing

Vrijdag 30 december 2022
Pelt - Bromfietsster gewond bij botsingDeze namiddag is een 18-jarige bromfietsster uit de gemeente gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op de hoek van de Leopoldlaan en de Selllekaertsstraat in Overpelt.

Autobrand in Holvenstraat

Vrijdag 30 december 2022
Pelt - Autobrand in HolvenstraatGisterenavond vattte een auto vlam in de Holvenstraat in Overpelt zodat de brandweer moest uitrukken. De wagen stond op de oprit van een woning. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.
Pelt - Goed gesorteerd? Punten van Limburg.netVanaf 13 februari beloont afvalintercommunale Limburg.net slimme sorteerders met spaarpunten. Meer info

Het hoofd van Mars

Vrijdag 30 december 2022
Pelt - Het hoofd van MarsZoomBen je aan Mars gewoon als een ver geel bolletje aan de hemel, dan is deze Mars andere koek. De planeet is gefotografeerd door de James Webb-telescoop die in de ruimte op zoek gaat naar alles wat we nog niet weten - maar wel willen weten. Kijk eens goed naar deze foto, klik er eens op, dan zie je het groter. Als je er lang naar kijkt  zie je er vanalles in: een mond, een neus, ogen, een vogelbek... Prachtige foto! (Credit: NASA)

Fernand Scheelen overleden

Vrijdag 30 december 2022
Pelt - Fernand Scheelen overledenWoensdag is Fernand Scheelen overleden, de echtgenoot van Yolande Theunkens. Hij was 72 jaar. Donderdag om 13.15u is er een uitvaartplechtigheid in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen. Begroeting: woensdag 4 januari (18.30-19.30u) in het funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Buurtfeestje op het Broeseind

Donderdag 29 december 2022
Pelt - Buurtfeestje op het BroeseindZoomWeer en wind hielden de buurtgenoten van het Broeseind niet thuis. Een super geslaagde avond bracht vele buren samen voor een leuke babbel, een hapje en een drankje. Vele verhalen van het voorbije jaar werden opgehaald en met nieuwe buurtgenoten werd enthousiast kennisgemaakt. Wat een geweldige buurt is het Broeseind, je zal er maar wonen! (Werner Mentens)
Buurtfeestje op het BroeseindBuurtfeestje op het Broeseind
Zoom

Nostalgie in de herinneringsdoos

Donderdag 29 december 2022
Herinneringen
Pelt - Nostalgie in de herinneringsdoosZoomOnlangs werd Peltenaar Joey Laing 71 jaar. Zijn vader heette Joe en was afkomstig van Schotland. Joey's grootvader kwam hier tijdens de Eerste Wereldoorlog dienst doen; in de Tweede  Wereldoorlog was het Joey's vader die op D-day in Normandië aan land kwam.
Naar aanleiding van Joey's verjaardag ging zijn gezin eens snuisteren in een herinneringsdoos die al jaren werd bewaard. Daarin vond men een verjaardagskaart van 70 jaar geleden, die destijds door Uncle Jimmy vanuit Schotland aan de eenjarige Joey werd gestuurd. Een mooie herinnering!
Nostalgie in de herinneringsdoos
Nostalgie in de herinneringsdoos
Zoom

Jozef Stappers overleden

Donderdag 29 december 2022
Pelt - Jozef Stappers overledenGisteren is Jozef Stappers overleden, de echtgenoot van Rina Geunes. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Stappers, p.a. Houtmolenstraat 4 3900 Overpelt.

Nieuwe vennootschap: Connexa

Donderdag 29 december 2022
Patrick Hagers (41) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Connexa opgericht met zetel aan de Populierenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer webhosting, gegevensverwerking en computerconsultancy-activiteiten.

Over vuurwerk

Donderdag 29 december 2022
Vandaag gelezen
"Het moet toch onderhand mogelijk zijn zo'n belevenis (vuurwerk - red.) virtueel aan te bieden? Middels bril en koptelefoon? Hebben de anderen er geen last van, blijft de lucht schoon, de dieren relaxt en het scheelt een massa ziekenhuisopnames."
(Arnoud Cornelissen in Innovation Origins)
Vanaf 1 januari moeten werkloze sociale huurders zich verplicht inschrijven bij de VDAB. Dat meldt het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele. Ook zal men voortaan strenger controleren op de kennis van het Nederlands. De maatregel geldt voor bestaande en nieuwe sociale huurders, en voor zowel de hoofdhuurder als voor de eventuele inwonende partner. Sociale huurders die arbeidsongeschikt zijn of ouder dan 64 jaar zijn van de regel vrijgesteld.

Motorrijder (21) gewond

Woensdag 28 december 2022
Pelt - Motorrijder (21) gewondBij een botsing tussen een personenwagen en een motorrijder op het kruispunt van Stationsstraat en Saxbylaan in Pelt is deze namiddag een 21-jarige motorrijder uit Hechtel-Eksel licht gewond geraakt. Hij moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht. De personenwagen werd bestuurd door een 54-jarige man uit Pelt.

Nieuwjaarsborrel op 8 januari

Woensdag 28 december 2022
Pelt zet het nieuwe jaar feestelijk in. Op zondag 8 januari organiseert het gemeentebestuur van 10.30 tot 12.30 uur een stemmige nieuwjaarsborrel voor alle Peltenaren in sporthal Dommelhof. Het gemeentebestuur wil samen met alle Peltenaren klinken op het nieuwe jaar. Naast lekkere hapjes en drankjes zal men er kunnen genieten van sfeervolle optredens. Er is ook kinderanimatie voorzien.
Het gemeentebestuur roept iedereen op om zoveel mogelijk met de fiets of de bus te (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Kinderen enthousiast maken voor natuurZoomWerkgroep Isis organiseert voor klassen in Lommel, Pelt, Hamont-Achel, Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Oudsbergen en Kinrooi belevingsvolle natuureducatie. "We hebben activiteiten in bossen, op de heide, aan poelen en beken," zegt Kristine Zels van Isis. "In de winter organiseren we speelse tentoonstellingen, met veel educatieve materialen en leerrijke opdrachtjes. Dit jaar is het thema 'De eik'."
Al 500 schoolkinderen schreven zich in voor deze interactieve tentoonstelling, die (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Bieliën overleden

Dinsdag 27 december 2022
Pelt - Michel Bieliën overledenGisteren is Michel Bieliën overleden, de echtgenoot van Jacqueline Vandebeek. Hij was 67 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-10.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Regen en wind

Dinsdag 27 december 2022
Weerbericht
Pelt - Regen en windMet een strakke westcirculatie gaat het erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan. Daarbij staat er erg veel wind met soms zware windstoten. Het blijft wel de hele periode erg zacht en het ziet ernaar uit dat het jaar wordt afgesloten met uitzonderlijk hoge maxima. Vandaag is de enige droge dag van we week. Het is ook de koudste dag met maxima rond 6 of 7 graden, maar de zon is wel aanwezig. Na de middag spant de zuidwestenwind aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Plessers overleden

Dinsdag 27 december 2022
Pelt - Jos Plessers overledenZaterdag is Jos Plessers overleden, de echtgenoot van Mia Gielen. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsrumte van aula 't Sant.

Sporza zendt WK-handbal uit

Dinsdag 27 december 2022
Pelt - Sporza zendt WK-handbal uitSporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza-website aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. De Belgen plaatsten zich in maart voor het wereldkampioenschap.

Jeanne Jacobs overleden

Dinsdag 27 december 2022
Pelt - Jeanne Jacobs overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is op Kerstdag Jeanne Jacobs overleden. Ze was 82 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

De groene long Limburg

Dinsdag 27 december 2022
Pelt - De groene long LimburgZoomIn Limburg is er voor de bevolking meer toegankelijke, groene ruimte ter beschikking om in te ontspannen dan in heel Vlaanderen. Ook hebben verhoudingsgewijs meer Limburgers dan Vlamingen toegankelijk groen in hun nabijheid.
Verder is Limburg een groene long wat bomen betreft: Limburg heeft procentueel veel meer oppervlakte aan bomen dan Vlaanderen, terwijl Vlaanderen procentueel beduidend meer oppervlakte aan groen in landbouwgebruik heeft. Binnen Limburg is toegankelijk groen vooral in het noordwesten voor het hoogste aandeel inwoners nabij; en het aandeel van de oppervlakte aan bomen is het hoogst in een regio van het noordwesten via het westen en het centrum naar het oosten.
(Bron: limburg.incijfers.be)
Pelt - Eindejaarsfeestje aan de TongersvenwegZoom
De buurt van de Tongersvenweg op het Hènt hield vrijdag haar eindejaarsbuurtborrel. Aan de Tongersvenweg wonen niet veel mensen - het is maar een kort straatje - maar de buurt hangt heel goed aan elkaar. Er werd vrijdagavond goed gevierd, zowel met het oog op Kerstmis als op het naderende eindejaar; tot in de vroege uurtjes klonken kerstliederen op de achtergrond. (Arno Elen)
 

Lotte Van Gestel overleden

Maandag 26 december 2022
Pelt - Lotte Van Gestel overledenIn Leuven is vrijdag Lotte Van Gestel overleden, het dochtertje van Mario Van Gestel en Nele Dreesen. Ze was geboren in Overpelt en werd 8 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Overpelt-Centrum. Vrijdag (18.30u) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Severens

Lucie Gielkens overleden

Maandag 26 december 2022
Pelt - Lucie Gielkens overledenZaterdag is Lucie Gielkens overleden, de weduwe van Gust Saenen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 't Lindel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Ondertussen, in het Heesakkerpark...

Maandag 26 december 2022
Pelt - Ondertussen, in het Heesakkerpark...ZoomDaar zagen we vorige week deze reuzenrups tussen de bomen...

Janneke en Mieke

Maandag 26 december 2022
Pelter Hükske
Pelt - Janneke en MiekeZoomMieke zit tigge Janneke dezze toch nie mè heum kan trouwe. Hoe kumt dä? vrugt Janneke… Lüstert.
En nog de bèèste wense vur óch en die van öllie vur e gezoond en hieël gelukkig joar!
Dewwe ter nog lang mei kunne laache…
Düget goed eh! En tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Inschrijven voor Lourdesbedevaart

Maandag 26 december 2022
Pelt - Inschrijven voor LourdesbedevaartZoomWie volgend jaar met het bisdom Hasselt op bedevaart naar Lourdes wil gaan, kan zich nu al inschrijven. De bedevaart gaat door van 17 tot 22 juli en staat in het teken van de 13de verschijning aan Bernadette. Inschrijven kan via deze link.
Pelt - Duivenbond huldigde zijn kampioenenZoomDe duivenbond Verbroedering Overpelt-Neerpelt sloot het werkjaar af met de viering van het 125-jarig bestaan. Verbroedering werd volgens de annalen in 1897 opgericht en heeft zijn lokaal sedert 1989 in de oude school aan de Zavelstraat. "We tellen nog een 40-tal actieve duivenmelkers", zei secretaris Henri Vos. Aangroei zit er evenwel niet meer in. Verbroedering klasseert zich qua oprichting en bestaan in de top-tien van de Limburgse duivenbonden.
Voorzitter Leo Van Eynde vormt met Henri Vos, (…) Het hele nieuwsbericht

We wensen u een mooie Kerst

Zaterdag 24 december 2022
Pelt - We wensen u een mooie KerstZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers in binnen- en buitenland, alle adverteerders, alle medewerkers en hun familieleden een prachtige Kerstmis. Op de foto: een spiraalsterrenstelsel dat zich op 214 miljoen lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Delphinus bevindt. Het is een foto gemaakt door de Hubble-telescoop. (Fotocredits: NASA, ESA en D. Jones - Universiteit van Californië - Santa Cruz).

Zeer zacht met Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Weerbericht
Pelt - Zeer zacht met KerstmisAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze regio aan. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar erg lang duren die niet. Alvast tot en met Kerstmis is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het iets koeler, zonder evenwel van winterweer te spreken.
Vandaag is de luchtmassa licht onstabiel, maar op een lokale regenbui na is het wel meestal droog. Wolken domineren en de zon kan maar mondjesmaat doorbreken. Na de middag nemen de wolken nog toe. Het is vrij (…) Het hele nieuwsbericht

Rook onderbreekt kerstdiner

Zaterdag 24 december 2022
Pelt - Rook onderbreekt kerstdinerIn restaurant Rodeo aan de Hamonterweg werden de gasten vanavond gevraagd naar buiten te gaan omdat er rookontwikkeling was in de kelder. Ze mochten een halfuurtje later weer naar binnen nadat de brandweer had vastgesteld dat de situatie weer veilig was.

René van Geneijgen overleden

Zaterdag 24 december 2022
Pelt - René van Geneijgen overledenIn WZC Immaculata is vandaag René van Geneijgen overleden, de weduwnaar van Marleen Sleven. Hij was geboren in Weert (Ned.) en werd 78 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Jan van de Wiel overleden

Zaterdag 24 december 2022
Pelt - Jan van de Wiel overledenGisteren is Jan van de Wiel overleden, de echtgenoot van Annie Hoeks. Hij was geboren in Valkenswaard en werd 79 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Vragen stellen, mag het?

Zaterdag 24 december 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Vragen stellen, mag het?“Als je iets niet weet, of als je iets niet meteen begrijpt, vraag het dan!” Hoe vaak zouden we dat gehoord hebben toen we nog school liepen? En hoe vaak zouden we zelf al diepe spijt gevoeld hebben omdat we iets niet gevraagd hadden toen de gelegenheid zich voordeed?
Gisterenavond, in ‘De afspraak op vrijdag’ had ik dat gevoel weer. Ik hoorde en zag de vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid bezig op onze nationale TV. Ik moet eigenlijk niet meer naar dat soort (…) Het hele nieuwsbericht

Verzoeknummers en kerstmuziek

Zaterdag 24 december 2022
Pelt - Verzoeknummers en kerstmuziekVorige week werd met het project Jukebells van beiaardier Jan Verheyen 210€ voor De Warmste Week opgehaald. De beiaardtoren veranderde toen in een grote jukebox. Mensen konden op de grond een verzoeknummer aanvragen en even later weerklonk het dan vanuit de toren. Door het grote succes waren er meer liedjes aangevraagd dan er op dat moment gespeeld konden worden. Daarom komen die liedjes deze week nog aan bod. Zo kan u de volgende liedjes herkennen: Ik hou van u (Noordkaap), Blauw (The Scene), Pastorale (Shaffy en List), Het dorp (Wim Sonneveld) en I want to break free en Bohemian Rhapsody van Queen. Daarnaast hoort u nog een laatste keer een hele rist kerstliedjes. Vrolijk Kerstfeest!

Petronella Bloemen overleden

Zaterdag 24 december 2022
Pelt - Petronella Bloemen overledenIn Heusden-Zolder is woensdag Petronella Bloemen overleden, de weduwe van Eduard Verlinden. Ze was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag om 13.15u plaats in de aula van Uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: dinsdag (18.30-19u) in het funerarium Convents.
Promotekst
Pelt - Kerstliedjes van 'Timbre' in de DelhaizeZoomDe klanten van Delhaize Neerpelt kunnen morgenvoormiddag van 9u tot 12u genieten van een verrassend muzikaal optreden door 23 enthousiaste koorleden van het jeugdkoor "Timbre" uit Pelt.  "Timbre" (foto) wil volgende zomer deelnemen aan ‘Musica Eterna Roma’, een internationale festivalcompetitie voor koren in Italië. Met hun kerstconcert willen ze geld inzamelen voor de reis. Delhaize-klanten kunnen hen al vanaf 50 SuperPlus-punten steunen. Daarnaast kunnen klanten tijdens het optreden een vrije bijdrage geven. 

Wees niet bang voor de wolf

Vrijdag 23 december 2022
Vandaag gelezen
"Niet de wolf is beangstigend, maar het feit dat weldenkende mensen nog steeds zó te manipuleren zijn."
(Maria Quist in De Volkskrant)

Toon Van Houdt overleden

Vrijdag 23 december 2022
Pelt - Toon Van Houdt overledenVandaag is Toon Van Houdt overleden, de levenspartner van Rita Pellens. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Groepsrevalidatie voor mensen met ParkinsonZoomOp 10 januari start Noorderhart Revalidatie & MS met een groepsrevalidatieprogramma voor personen met Parkinson en hun mantelzorger.
Dr. Griet Gysemberg, revalidatiearts: “De ziekte van Parkinson heeft impact op meerdere aspecten van het dagelijkse leven. Het doel van ons programma is meer informatie aan te bieden over alle facetten van de ziekte van Parkinson, het aanzetten tot meer bewegen, het verwerven van kennis over hulpmiddelen in het dagelijkse leven, het (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Verduyckt overleden

Vrijdag 23 december 2022
Pelt - Mia Verduyckt overledenWoensdag is Mia Verduyckt overleden, de weduwe van Victor Geens. Ze was 92 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Limburgers die in de oudejaarsnacht buitenshuis gaan vieren, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar 2023. “Na twee jaar afwezigheid slaan de provincie, De Lijn en heel wat Limburgse gemeenten de handen terug in elkaar om zo veel mogelijk feestvierders veilig te vervoeren op oudejaarsnacht”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens, die tijdelijk Bert Lambrechts, bevoegd voor Mobiliteit, vervangt. 
In totaal rijden dit (…) Het hele nieuwsbericht

De wolf in de bioscoop

Donderdag 22 december 2022
Pelt - De wolf in de bioscoopZoomNatuurfilmer Cees van Kempen maakte de prachtige film WOLF, waarin het verhaal van de terugkeer van de wolf naar de Lage Landen wordt verteld. Samen met zijn team vertoefde hij meer dan duizend dagen in de natuur om het verborgen leven van de wolf vast te leggen. In WOLF leer je hoe wolven leven en met welke uitdagingen ze geconfronteerd worden, niet in het minst tijdens hun zwerftochten door heel Europa. In Nederland was deze unieke film al in de bioscoop. In Vlaanderen komt de herwerkte versie - met een (…) Het hele nieuwsbericht

Kevin Ulenaers verlengt contract

Donderdag 22 december 2022
Pelt - Kevin Ulenaers verlengt contractKevin Ulenaers heeft zijn contract bij tweedeprovincialer Kadijk SK met een jaar verlengd. In de overeenkomst is echter een clausule opgenomen dat hij een vrijgeleide krijgt als zich een club uit een hogere reeks meldt. Trainer Ulenaers is zijn derde seizoen bezig bij Kadijk.

Louis Scheelen overleden

Donderdag 22 december 2022
Pelt - Louis Scheelen overledenGisteren is Louis Scheelen overleden, de echtgenoot van Regine Houben. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Ook op feestdagen luistert Tele-Onthaal

Donderdag 22 december 2022
Pelt - Ook op feestdagen luistert Tele-OnthaalZoomHet aftellen naar de feestdagen is begonnen. Niet iedereen kijkt evenwel hoopvol uit naar deze periode. Heb je het moeilijk? Tele-Onthaal luistert naar je. Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

Nieuwe vennootschap: RDR Immo

Woensdag 21 december 2022
Rick Grejmans (28) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap RDR Immo opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Leon Bekaertlaan.

Viaduct Boorsem: even wachten nog

Woensdag 21 december 2022
Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Sporting wint bij Panningen

Woensdag 21 december 2022
Pelt - Sporting wint bij PanningenSporting Pelt is gisteravond bij Bevo in het Nederlands-Limburgse Panningen gaan winnen met 18-28. Een verslag van Sven Spooren:
  Een midweekmatch, een slechte serie, zonder Robin Schoenaker in de dekking… Het vertrouwen was zeker niet top… Maar het Neerpelter publiek was massaal aanwezig in Panningen. Wellicht zelfs meer dan de thuisploeg, met dank aan onder andere de J14 en hun entourage die met vlag, wimpel en trommels aanwezig waren! Vocaal was het (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de winter!

Woensdag 21 december 2022
Pelt - Daar is de winter!ZoomVanavond om 22.48 uur begint de astronomische winter. Het is overdag al zo donker en somber en we beleven nu ook de kortste dagen van het jaar. De zon komt vanmorgen op om 8.39 uur en ze gaat onder om 16.34 uur. Maar één troost: vanaf Kerstmis beginnen de dagen te lengen.

Zacht en erg wisselvallig

Dinsdag 20 december 2022
Weerbericht
Pelt - Zacht en erg wisselvalligAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze streken aan en zorgen geregeld voor regen of buien. Samen met de storingen schuift ook erg zachte lucht over onze regio. De volgende dagen blijven de temperaturen erg hoog, maar is het winderig en wisselvallig.
Morgen verlaat een regenzone in de vroege ochtend de regio. Een volgende storing bereikt ons in de late namiddag. Daartussen zijn er opklaringen, maar kan hier en daar ook een bui vallen. De matige zuidwestenwind voert zachte (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Woningen en appartementen werden het voorbije jaar in Limburg gemiddeld 7,3 procent duurder. De woningprijzen in België stegen het voorbije jaar met 5,6 procent. De laatste maanden lijken de prijsstijgingen af te zwakken. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.490 euro per vierkante meter en een huis 1.769 euro.

Vakantieregeling bij De Lijn

Dinsdag 20 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Vakantieregeling bij De LijnVanaf morgen/woensdag rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Reizigers kunnen hun busrit plannen via de routeplanner.

Jean Peeters overleden

Dinsdag 20 december 2022
Pelt - Jean Peeters overledenZondag is Jean Peeters overleden, de weduwnaar van Ingeborg Stanislaus. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Vaccinatiecentra eind dit jaar dicht

Dinsdag 20 december 2022
Pelt - Vaccinatiecentra eind dit jaar dichtOp 31 december sluiten de vaccinatiecentra van Lommel en Peer. Daarna kan je voor je COVID-19-vaccinatie enkel nog terecht bij je huisarts of bij een gekwalificeerde apotheek bij jou in de buurt. Let op: niet elke apotheek is hiervoor gekwalificeerd. Check www.apotheek.be en geef je adres, postcode of woonplaats in. Zo kan je opzoeken welke apotheken in jouw buurt COVID-19-vaccins kunnen en mogen toedienen. Vergeet bovenaan geen vinkje te zetten bij “COVID-vaccinatie”.
Heb je recent nog (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Handbal: Waasmunster - Overpelt 24-23In Liga 2 mannen landelijk van het handbal heeft Overpelt met 24-23 verloren van Waasmunster. Na negen wedstrijden staat Overpelt achtste in de stand met zeven punten.
Pelt - Handbal: Montegnée - Sporting Pelt 30-27In tweede nationale van het handbal heeft Sporting Pelt met 30-27 verloren van Montegnée. Na vijftien wedstrijden staat Sporting Pelt voorlaatste in de stand met vier punten.

Puur natuur in 't Hènt

Maandag 19 december 2022
Pelt - Puur natuur in 't HèntZoomDaar zag Jean Bloemen nu eens geen wolf, maar vier volwassen reeën die daar rustig stonden te grazen.
Het is maar dat je 't weet
De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Meteen na de kerstvakantie start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dan met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het wegdek van de snelweg in de rijrichting Lummen met geluidsreducerend asfalt. Dit tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek.
Zoals aangekondigd heeft de Nederlandse staatssecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen, vandaag een werkbezoek gebracht aan het station van Weert. Ze wilde met eigen ogen komen kijken naar de obstakels die er nog zouden zijn om de spoorlijn tussen Weert en Hamont in dienst te laten nemen. Ook federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters waren daarbij, net als burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, die zich al jaren inzet voor de heropening van de lijn. In april zou duidelijk worden wat de resultaten zijn van een studie die de minister heeft besteld. Op basis van die resultaten neemt ze in de loop van volgend jaar een beslissing.

Nico van Dooren overleden

Maandag 19 december 2022
Pelt - Nico van Dooren overledenVandaag is Nico van Dooren overleden, de weduwnaar van Paulien Slot. Hij was geboren in Velsen (Ned.) en werd 87 jaar. Begroeting: donderdag 22 december van 18 tot 20u aan de Burgemeester Van Lindtstraat 5/9 in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Het is maar dat je 't weet
Het wordt vanaf vandaag gemakkelijker om de inspectieverslagen van een kinderdagverblijf op te vragen. De zorginspectie van de Vlaamse overheid zet de inspectierapporten van de opvangcentra online. Lees meer bij VRT-Nieuws.

Halve finales bekerhandbal geloot

Maandag 19 december 2022
Vanmorgen werd in het bondsgebouw in Zelem geloot voor de halve finales van de Beker van België in het handbal.
Bij de dames neemt Eupen het in de eerste halve finale op tegen Sprimont. In de andere halve finale staan Uilenspiegel en Sint-Truiden tegenover elkaar.
Bij de heren neemt bekerwinnaar Bocholt het op tegen Hubo Handbal en speelt Sprimont thuis tegen Pelt.
De halve finales worden gespeeld op 14, 15 of 16 februari; de finales worden op zaterdag 1 april gespeeld in Hasselt.

Plekken om rustig te blokken

Maandag 19 december 2022
Pelt - Plekken om rustig te blokkenZoomStudenten die een rustige plek zoeken om te blokken, kunnen van maandag 26 december tot en met vrijdag 3 februari terecht op verschillende locaties dicht bij huis: in De Vliering (Neerpelt), den Drossaerd (Lindel-Hoeven) en OC Sint-Hubertus (Sint-Huibrechts-Lille). Dankzij de medewerking van de ontmoetingscentra kan de gemeente op de drie locaties verspreid over Pelt in totaal meer dan 60 studieplekken aanbieden.
Binnen deze periode kan je elke dag – van maandag tot zondag - de (…) Het hele nieuwsbericht

Zebracinema: 'Close'

Maandag 19 december 2022
Pelt - Zebracinema: 'Close'Zoom"Close" - Lucas Dhondt - België, Nederland, Frankrijk - 105'
'Close' is een zorgvuldig opgebouwde film over twee tienerjongens. Ze gaan aanvankelijk zo close met elkaar om dat ze door andere middelbare scholen als homoseksueel worden bestempeld.
Net als in zijn vorige film 'Girl' bewijst Lucas Dhont zijn enorm talent als een auteursregisseur. Hij observeert en en tovert met stiltes, maar speelt ook meesterlijk met seizoenen en kleuren. Deze film won in Cannes de Grand Prix en is de Belgische Oscar-inzending.
Morgen om 20.15u in Dommelhof.

Zjefke kan goe rèkene

Maandag 19 december 2022
Pelter Hükske
Pelt - Zjefke kan goe rèkeneZoomDe miester van Zjefke zèn klas verjört. En hij vrugt de jung vur te roje hoe aauwd dettie now wèrd. Lüstert mer es hoe goe dä Zjefke kan rèkene!
En had ullie goe! Tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Kerstfeest bij Samana Holheide

Zondag 18 december 2022
Pelt - Kerstfeest bij Samana HolheideZoomGisteren vierde Samana Holheide zijn kerstfeest. 54 leden konden aanschuiven aan mooi gedekte tafels in zaal Holheide. De leden werden verwelkomd door de voorzitster en dan kon iedereen aan tafel voor een lekker middagmaal. Enkele kernleden en vrienden hebben daarna een opvoering gebracht van een klein toneelstuk, een kersttafereel bewerkt door Ronny Cochet, dat heel wat bijval kende. Van deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om Mia Theunissen en Mia Roemers te vieren. Meer dan 40 jaren al (…) Het hele nieuwsbericht
Kerstfeest bij Samana HolheideKerstfeest bij Samana Holheide
Zoom

Extra opletten op de weg!

Zondag 18 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Extra opletten op de weg!ZoomVanavond is het extra opletten op de weg met kans op aanvriezende regen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daar waar de weg nat is en de temperaturen onder nul gaan, kan er ijzel ontstaan. Afstand houden en snelheid matigen zijn de belangrijkste adviezen. Onze strooidiensten volgen op en rijden uit waar nodig." (foto Marleen Abeels)

Kerstfeest OKRA Centrum / Fabriek

Zondag 18 december 2022
Pelt - Kerstfeest OKRA  Centrum / FabriekZoomAfgelopen week hield OKRA Overpelt Centrum/Fabriek in de grote zaal van ’t Pelterke het jaarlijks kerstfeest. 123 leden waren daarvoor van de partij - tenslotte was het twee jaar geleden dat het kerstfeest nog eens kon doorgaan.
Na een bezinning van pastoor-deken Philippe werden de goed belegde broodjes en een lekkere krentenbol genuttigd. Ook de koffie werd gesmaakt. Een ontspanning met zang onderbroken door de verplichte mededelingen vulde de namiddag. Als afsluiter werd er nog een heerlijk kerstgebakje aangeboden.(Lambert Loenders)
Pelt - Kerstfeest bij Samana Lindel-HoevenZoomDonderdag kwamen 111 leden van Samana Lindel-Hoeven samen voor een kerstfeestje. Na het welkomstwoord volgde een eucharistieviering verzorgd door pastoor-deken Philippe met aansluitend een feestmaaltijd. Voor de animatie werd beroep gedaan op talent van eigen bodem. Na de koffie met kerstgebak werd de dag afgesloten met een tombola. Afsluitend met wensen voor een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar ging iedereen tevreden naar huis! (Alda Weckx)

E. Houthalen - Grote Heide 0-2

Zondag 18 december 2022
Pelt - E. Houthalen - Grote Heide 0-2In  Derde Provinciale is Sporting Grote Heide bij Eendracht Houthalen gaan winnen met 0-2

Gruitrode - Lindelhoeven 1-2

Zondag 18 december 2022
Pelt - Gruitrode - Lindelhoeven 1-2LHVV heeft op het veld van Nevok Gruitrode gewonnen met 1-2. Aan de rust was de stand 0-0. Op een moeilijk bespeelbaar veld maakte Jonas Meeus de twee doelpunten, waarmee LHVV een gouden zaak doet in het klassement. Voor Gruitrode scoorde Van Den Broek. Zowel Gruitrode als Lindelhoeven kregen een strafschop die telkens werd omgezet. Scheidsrechter Huls trok zes gele kaarten.

Mooie winst voor DHCO

Zaterdag 17 december 2022
Pelt - Mooie winst voor DHCOVanavond speelde de beloften en de 1ste ploeg van DHCO in Waasmunster hun laatste wedstrijd van het jaar. En ze kwamen met winst terug: de beloften wonnen met 11-17 en de 1ste ploeg met 24-29. Laat de feesten maar komen!
Pelt - Handbal: Sporting verliest bij Hurry-UpIn de BENE-league van het handbal is Sporting Pelt bij het Nederlandse Hurry-Up gaan verliezen met 32-30. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
In Zwarte Meer werd het een spannende wedstrijd. Sporting nam de beste start (5-6 na 10m) maar Hurry-Up had een hele goeie periode tussen de 10e en 20e minuut. Het nam zo over met 13-9 na 20m. Deekens viel goed in voor Denert in doel, maar ook aan de andere kant was doelman Tot weer in grote doen. Sporting knokte zich terug (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstmarkt in de Regenboogschool

Zaterdag 17 december 2022
Pelt - Kerstmarkt in de RegenboogschoolZoomGisterenavond organiseerde de Regenboogschool in Grote Heide een kerstmarkt. De kinderen hadden allerlei kunstwerkjes gemaakt en die werden er verkocht. Met de opbrengst zal er materiaal voor in de klas aangekocht worden.
Het was koud maar wel gezellig en er was veel volk. Er was ook animatie voor de kinderen voorzien. (Foto Leon Alders) Meer foto's

Kadijk - Turkse Rangers 1-1

Zaterdag 17 december 2022
Pelt - Kadijk - Turkse Rangers 1-1ZoomKadijk en Turkse Rangers hebben vanavond in Pelt de punten moeten delen: 1-1. Voor Kadijk scoorde Kenneth Ulenaers. (Foto Albert Loos)

SV Herkol - KSK Meeuwen 1-3

Zaterdag 17 december 2022
Pelt - SV Herkol - KSK Meeuwen 1-3Zoom
In mistige omstandigheden heeft Herkol vanavond met 1-3 verloren van KSK Meeuwen. Bij de rust was het 0-1. Voor Herkol scoorde Foque. Niessen en Reumers scoorden voor Meeuwen. (Foto's Rik Vander Sanden) 
SV Herkol - KSK Meeuwen 1-3SV Herkol - KSK Meeuwen 1-3
SV Herkol - KSK Meeuwen 1-3SV Herkol - KSK Meeuwen 1-3SV Herkol - KSK Meeuwen 1-3
Zoom
Pelt - Beiaard speelde voor 'De Warmste Week'ZoomBeiaardier Jan Verheyen speelde vandaag tijdens de weekmarkt in Neerpelt voor “De Warmste Week”. Mensen konden - ook tijdens het beiaardspel in Hasselt - voor 5 euro een liedje aanvragen, dat dan door Jan op de beiaard werd gespeeld. In Neerpelt werd 208 euro opgehaald en in Hasselt 125 euro voor het goede doel. Op de foto het team dat de verzoeken in ontvangst nam en doorgaf.

Voetbalwedstrijden afgelast

Zaterdag 17 december 2022
Pelt - Voetbalwedstrijden afgelastVanwege de slechte staat van het veld omwille van het winterweer heeft de scheidsrechter de wedstrijd tussen LHVV B en Sparta Lille afgelast. UPDATE Om diezelfde reden gaat ook de wedstrijd tussen KVK Beringen en Esperanza Pelt niet door
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar zijn er 800.000 volgers van paus Franciscus op Twitter bijgekomen. Er zijn nu 53,5 miljoen volgers. De Twitterberichten van de paus zijn vandaag beschikbaar in negen talen: het Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits, Italiaans, Pools, Arabisch en Latijn. De pausberichten in het Engels en het Spaans tellen bijna 19 miljoen volgers, die in het Italiaans en het Portugees meer dan 5 miljoen. In het door de coronapandemie uitzonderlijke jaar 2020 werden de tweets van de paus ruim 27 miljard keer bekeken. (Kerknet)

Damesvoetbal: Kadijk wint in Stokkem

Zaterdag 17 december 2022
Pelt - Damesvoetbal: Kadijk wint in StokkemIn de Tweede Provinciale B van het damesvoetbal is Kadijk in Stokkem gaan winnen met 5-1.

Oppassen voor gladde wegen

Zaterdag 17 december 2022
Pelt - Oppassen voor gladde wegenZoomOp secundaire wegen is het nog opletten voor gladheid. Ook voetgangers en fietsers moeten uitkijken voor ijsplekken op de weg. Het KMI geeft nog altijd code geel voor mist en gladheid.

Open deur bij het Rode Kruis

Vrijdag 16 december 2022
Pelt - Open deur bij het Rode KruisZoomDe afdeling Pelt van het Rode Kruis bestaat 85 jaar. En dat wordt dit weekend uitgebreid gevierd. Niet alleen is er die fantastische verjaardag, ze hebben eindelijk ook een nieuw onderkomen gevonden in de oude gebouwen van de Carrefour aan de Leopoldlaan. Iedereen die wil, mag zondag tussen 14 en 18u een kijkje komen nemen in het nieuwe lokaal. Je maakt er kennis met enkele vrijwilligers en met diensten die het Rode Kruis aanbiedt. Natuurlijk kan dit niet zonder een natje en een droogje!

Kerstfeest bij Ferm SHLille

Vrijdag 16 december 2022
Pelt - Kerstfeest bij Ferm SHLilleZoomKerstmis nadert, dus de kerstfeestjes vliegen ons om de oren. Bovenstaande foto werd genomen tijdens het kerstfeest van Ferm SHLille. "En we hebben er van genoten!" signaleert de inzendster...

Kerstfeest bij OKRA Grote Heide

Vrijdag 16 december 2022
Pelt - Kerstfeest bij OKRA Grote HeideZoomDinsdag kon OKRA Grote Heide na twee jaar weer eens een kerstfeestje organiseren voor 62 leden. Na het welkomstwoord van afscheidnemend voorzitter Jackie Alders, die zich 17 jaar lang inzette voor de vereniging, was er een korte bezinning. Dan werden de aanwezigen verwend met een feestmaaltijd en vervolgens werden de 95-jarige, de 90-jarigen en de 80-jarigen in de bloemetjes gezet of met een flesje wijn bedacht.
Jackie Alders neemt afscheid als voorzitter; hij kreeg een passend geschenk terwijl (…) Het hele nieuwsbericht
Kerstfeest bij OKRA Grote Heide
Zoom

Kerstfeest bij OKRA SHLille

Vrijdag 16 december 2022
Met 100 leden was OKRA Lille samengekomen om hun jaarlijks kerstfeest te vieren. In een mooi verzorgde en lekker warme parochiezaal werden ze welkom geheten door voorzitter Piet Triki, waarna ze konden genieten van een dampende heerlijke kop koffie aangevuld met een ferm stuk echte Limburgse vlaai. In de goed beluisterde kerstbezinning werd de hoop uitgesproken dat ondanks de huidige wereldsituatie er toch kans bestaat op vrede. Na de uitwisseling van de kerst- en nieuwjaarswensen werden de 80- en (…) Het hele nieuwsbericht
Kerstfeest bij OKRA SHLilleKerstfeest bij OKRA SHLille
Zoom

Oekraïners moeten naar de VDAB

Vrijdag 16 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De Vlaamse regering heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd om hen versneld toe te leiden naar de arbeidsmarkt. In totaal zijn vandaag 6.000 (of 1 op 3) Oekraïense vluchtelingen op beroepsactieve leeftijd in Vlaanderen aangemeld bij de VDAB. Daarom wordt aan een regelgevend kader gewerkt om Oekraïense tijdelijk ontheemden verplicht in te schrijven bij de VDAB. Werken zal de maatschappelijke positie van Oekraïense ontheemden versterken, zeggen de ministers Brouns en Diependaele.
Pelt - Ook Esperanza start met B-ploeg in competitieOok Esperanza Pelt start volgend seizoen met een tweede ploeg in competitie. De B-ploeg zal van start gaan in Vierde Provinciale.
Op 1 januari 2023 voert Vlaanderen de motorfietskeuring in, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact. Daarmee wordt ingegaan op een Europese richtlijn.
Concreet gaat het om motorfietsen, driewielers en vierwielers (zoals quads) met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc; en om elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.
De keuring start niet in alle keuringsstations tegelijk. Alken, As en Diest starten op 1 januari, Hechtel-Eksel vermoedelijk vanaf 1 maart.

Nieuwe vennootschap: Hydraupelt

Vrijdag 16 december 2022
Roel Beliën en Silke Voets, beiden uit Hamont-Achel, hebben de besloten vennootschap Hydraupelt opgericht met zetel aan de Peerderbaan in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van hydraulische apparatuur en van hijs-, hef- en transportwerktuigen; elektrotechnische installatiewerken en groothandel in ijzerwaren.

Het geluid van basketballen

Vrijdag 16 december 2022
Pelt - Het geluid van basketballenZoomMusica heeft een Youtubekanaal waar ze korte filmpjes publiceren die rond muziek en geluid werken. Voor dit filmpje moesten ze vanuit Pelt naar Lommel rijden om geluidsopnames van een basketbaltraining te maken. In deze aflevering staan ballen centraal om als instrument te gebruiken. Kijk naar het filmpje, bespreek eens even op welke manier het je inspireert (in de klas, in het gezin of met de jeugdbeweging) en maak vervolgens je eigen ballenmuziek. Musica is niet verantwoordelijk voor gebroken kerstballen!

De dode wolf is onderzocht

Vrijdag 16 december 2022
Pelt - De dode wolf is onderzochtZoomIn het INBO-laboratorium in Geraardsbergen vond woensdag de autopsie (foto) plaats van de wolf die zaterdagnacht slachtoffer werd van het verkeer op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel.
Het onderzoek wees uit dat het gaat om een gezonde vrouwelijke wolf van 26 kilogram. De laatste definitieve tanden waren aan het doorkomen, wat wijst op een jong dier; dit bevestigt in combinatie met de plaats van het ongeval dat dit een van de negen welpen van 2022 van de roedel van Hechtel-Eksel is. Het dier (…) Het hele nieuwsbericht

Werk helpt migranten bij integratie

Vrijdag 16 december 2022
"Mensen met een migratieachtergrond zijn interessant voor de arbeidsmarkt, maar ze kunnen op hindernissen botsen in de zoektocht naar een baan: gebrek aan kennis van de taal en van de sociale en culturele codes, gebrek aan zelfvertrouwen of een netwerk, vooroordelen… De kloof in de werkzaamheidsgraad van een persoon van Belgische origine en een Belg van de tweede generatie loopt op tot bijna 20%, en deze kloof is nog groter voor personen van buiten de EU en vooral voor vrouwen."
(Koning Boudewijnstichting)

Verkeer onveilig voor minderjarigen

Vrijdag 16 december 2022
Pelt - Verkeer onveilig voor minderjarigenZoomIn Limburg lieten vorig jaar 5 minderjarigen het leven in het verkeer. Dat is het hoogste aantal in vergelijking met alle andere provincies, zo blijkt uit cijfers op basis van een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA). Meer dan 500 Limburgse minderjarigen raakten vorig jaar gewond na een verkeersongeval. Bijna de helft van hen waren met de fiets of te voet. Daarmee presteert onze provincie het slechtst wat betreft veiligheid in het verkeer voor minderjarigen.
“Ondanks de inspanningen die worden geleverd om schoolomgevingen en -routes veiliger te maken, ligt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in onze provincie hoger dan in het pre-corona jaar 2019”, betreurt Moors. Volgende week wordt in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement ook de voortgang van het Vlaams Verkeersveiligheidsplan besproken.
Pelt - Nationale staking: hinder bij De LijnZoom
Door een nationale staking is er vandaag hinder bij De Lijn, wie het openbaar vervoer nodig heeft, controleert best eerst de app of de website.

Broeder Gérard Kwanten overleden

Vrijdag 16 december 2022
Pelt - Broeder Gérard Kwanten overledenOp 13 december is in Bouge (Namen) broeder Gérard Kwanten overleden. Hij was 95 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Dinsdag wordt hij in Ciney begraven na de uitvaartliturgie in Bouge.

Eerste sneeuw!

Vrijdag 16 december 2022
Pelt - Eerste sneeuw!ZoomEr is afgelopen nacht een dun laagje sneeuw gevallen, idyllisch om te zien maar het is opletten op de weg. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De strooidiensten zijn volop in actie.

Wandel met hond op warmere momenten

Donderdag 15 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Verplaats de dagelijkse wandelingen met je hond naar de warmere momenten van de dag en wandel – waar mogelijk – in de zon. Let op met strooizout. De combinatie van koude en zout kunnen wonden, irritaties of zelfs brandwonden veroorzaken aan de poten van je hond.  Knip de overtollige haren tussen de kussentjes van zijn poten, zo blijft er minder zout aan kleven. Smeer de poten voor het buitengaan in met vaseline en spoel ze na de wandeling af met lauw water. Zo verwijder je de zoutresten. (…) Het hele nieuwsbericht

Robbe en Serge Spooren in WK-selectie

Donderdag 15 december 2022
Robbe Spooren (Sporting Pelt) en Serge Spooren (Sezoens Bocholt) zijn de enige Noord-Limburgers die door handbalcoach Yérime Sylla geselecteerd zijn voor het WK-handbal dat van 11 tot 29 januari plaatsvindt in Zweden en Polen.
Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische handbal dat de Red Wolves zich voor het WK kwalificeerden. België zit in een poule met Denemarken, Tunesië en Bahrein. Drie van de vier landen stoten door naar de tweede ronde. België speelt zijn openingswedstrijd op 13 januari tegen wereldkampioen Denemarken.

Bertha Paesen overleden

Donderdag 15 december 2022
Pelt - Bertha Paesen overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Bertha Paesen overleden. Ze was geboren in Neerpelt en werd 62 jaar. De uitvaartliturgie, de crematie en de bijzetting van de as in het graf bij haar ouders op de begraafplaats in Neerpelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Kadijk SK start met tweede ploeg

Donderdag 15 december 2022
Pelt - Kadijk SK  start met tweede ploegTweede provincialer Kadijk SK start komend seizoen met een tweede ploeg in vierde provinciale.

Bestelwagen ramt juwelierszaak

Woensdag 14 december 2022
Grensgevallen
In Valkenswaard heeft een witte bestelwagen die in ons land was gestolen, maandagnacht rond 2.30u getracht het rolluik van juwelierszaak Bax aan de Eindhovenseweg te vernielen. Dat is vandaag bekend geworden. Tot zes keer toe werd met de camionette op het rolluik ingereden. Maar dat hield stand. Uiteindelijk sloegen de daders op de vlucht en lieten de bestelwagen achter. Bij de actie werd niets buitgemaakt.
Naast Sporting Pelt gaat ook ook Sezoens Bocholt naar de halve finales van de Beker van België handbal. De club versloeg vanavond gemakkelijk Estu met 23-36. De andere halvefinalisten zijn Hubo Handbal en Sprimont. De trekking voor de volgende ronde vindt plaats op maandag om 9u.
Pelt - Jonge Tuinhierders leerden kerststukjes makenZoomTuiniersvereniging De Tuinhier leerde in het Pelterke 12 toekomstige Tuinhierders een kerstbloemstuk maken. Mia, Lut, Jos en Theo hadden heel de week groene takjes verzameld voor het kerstbloemschikken. Ook hadden ze voor allerlei kerstdecoratie gezorgd, zodat de tuinhierdertjes naar eigen smaak een mooi kerststuk in elkaar konden knutselen. Ze waren allemaal erg tevreden en vooral heel fier over het eindresultaat - ze weten nu hoe het moet!
Pelt - De beiaard speelt voor de Warmste WeekZoomBeiaardier Jan Verheyen doet zaterdag van 11 tot 12u een actie voor de Warmste Week, namelijk "Juke Bells". Vanaf kwart voor elf kan je dan voor 5 euro op de begane grond rond de beiaardtoren je verzoeknummer doorgeven aan de vrijwilligers. Even later wordt het dan vanuit de toren gespeeld!

Femma-Boseind vierde kerstfeest

Woensdag 14 december 2022
Pelt - Femma-Boseind vierde kerstfeestZoomGisteren vierden 39 dames van Femma Boseind het nakende kerstfeest. Zaal De Kentings was in kerstsfeer. Het zag er allemaal zo mooi uit. De leden werden verwelkomd door de voorzitster. Nadien werden ze verrast op een muzikaal intermezzo dat op cello en viool gebracht werd door de kinderen van beiaardier Jan Verheyen. Deken Jan Philippe riep op tot enige kerstbezinning. Daarna was het tijd voor een gezellig samenzijn met lekker eten. Het feest werd afgesloten met een leuke samenzang van kerstliederen. (Lea Lamers)

Waarom hulst zo populair is met kerst

Woensdag 14 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Waarom hulst zo populair is met kerstZoomIn menig interieur duikt in deze periode Ilex aquifolium op. Welke betekenis zit er achter dat prikkende takje hulst?
Wie heeft als kind geen kerststukjes gemaakt in de klas waarin takjes spar en hulst verwerkt zaten? Ook vandaag is hulst, met zijn donkerrode besjes, een dankbaar stukje kerstdecoratie. De winterharde, groenblijvende struik is een taai stukje natuur dat vijftien meter hoog en meer dan honderd jaar oud kan worden. Hulst is tweehuizig: het zijn de vrouwelijke planten die besjes dragen. Behalve voor vogels zijn die overigens giftig voor mens en dier. Meer info (Foto pexels)

Kabels zonnepanelen gestolen

Woensdag 14 december 2022
Pelt - Kabels zonnepanelen gestolenOp het industrieterrein zijn de kabels van zonnepanelen losgeknipt en gestolen. In totaal hebben ze een lengte van enkele honderden meters. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend, maar vermoedelijk gebeurde dat in de nacht van 6 op 7 december.

Ivo Hendrikx overleden

Woensdag 14 december 2022
Pelt - Ivo Hendrikx overleden
In Wilsele is op 11 december Ivo Hendrikx overleden, de echtgenoot van Ingrid Liesenborghs. Hij werd geboren in Hamont,  was afkomstig van Neerpelt en werd 60 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in aula Eikenveld in Herent (Winksele-Delle).

Eenzaam en verlaten

Woensdag 14 december 2022
Pelt - Eenzaam en verlatenZoomVanmorgen zag een lezer een ooievaar eenzaam en verlaten boven op een lichtmast zitten, op de Lillerbaan tussen Kaulille en SHLille. In deze vrieskou! Zou die vergeten zijn dat hij eigenlijk een trekvogel is?

Handbal: Visé - Pelt 26-30

Dinsdag 13 december 2022
Pelt - Handbal:  Visé - Pelt 26-30In de kwartfinale van de Beker van België handbal heeft Sporting Pelt vanavond met 26-30 gewonnen van Visé. Aan de rust was de stand 15-13. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Sporting begon het beste aan de wedstrijd en nam met 4-8 de leiding. De time-out van Visé werkte en door wat teveel in ondertal te moeten spelen keerden Danesi en Vancosen de score waardoor Visé met een 15-13 voorsprong mocht gaan rusten.
In de tweede helft (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering deelt 12,7 miljoen euro uit aan 33 lokale actoren uit 11 gebiedscoalities om Vlaanderen beter te beschermen tegen droogte en wateroverlast. In zo'n gebiedscoalitie werken verschillende lokale betrokkenen, zoals lokale besturen, watermaatschappijen en natuurverenigingen, maar ook bedrijven, landbouwers en bewoners samen om tussen 2023 en 2025 concrete maatregelen uit te voeren op het terrein.
Een van die gebiedscoalities is deze van de gemeenten (Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe 'gastheren' voor Bosland

Dinsdag 13 december 2022
Pelt - Nieuwe 'gastheren' voor BoslandZoomIn Bosland werden vandaag alweer 9 ondernemers uit de Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt erkend als Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland. Ze hebben ook folders e.d. in huis.
Er zijn nu al 61 Gastheren. De nieuwe uit Pelt zijn Vespa Verhuur Pelt, Natuur-like en Franciscushof. In Hechtel-Eksel vervoegen Roompot Eksel, E-Step-Rides en Goalfland het lijstje. Voor Lommel is het Vespa Verhuur Lommel. Ten slotte worden vanuit stad Peer Huisbrouwerij De Geiteling en In Houte Velden als nieuwe ambassadeurs verwelkomd.

Doctoraat voor Rob Tielemans

Dinsdag 13 december 2022
Pelt - Doctoraat voor Rob TielemansZoomPeltenaar Rob Tielemans (foto) heeft donderdag zijn doctoraat in de theoretische fysica behaald aan de faculteit Wetenschappen van de KU Leuven. Hij verdedigde daar met succes zijn proefschrift 'Eggs, Bubbles, and Wormholes in semi-classical quantum gravity’. Proficiat Rob! 

Denk ook aan de vogels!

Dinsdag 13 december 2022
Pelt - Denk ook aan de vogels!ZoomWinter... Wij blijven binnen, de meeste dieren moeten buiten blijven. En daar is het koud en vriest het. Geen slecht idee dus om ook eens aan hen te denken, vooral aan de vogels! Zorg daarom voor een tafeltje buiten met wat strooivoer en zo. Ze zullen je dankbaar zijn. En je krijgt gegarandeerd boeiende vogels te zien! Op de foto een roodborsttapuit in het Hageven. (Foto Marco Vanoppen)

Jongeren in het tweedekanswinkeltje

Dinsdag 13 december 2022
Pelt - Jongeren in het tweedekanswinkeltjeZoomDeze namiddag kreeg het tweedekanswinkeltje in de Dommelgalerij in de Kerkstraat het bezoek van een aantal leerlingen van het tweede jaar van de Wico Juniorcampus. Ze brachten spulletjes mee om te ruilen tegen geschenkjes die ze in de winkel konden vinden, of ze konden er een kleinigheid kopen. De cadeautjes zullen aan hun klasgenoten uitgedeeld worden tijdens hun kerstfeestje op school.

14-jarige fietser aangereden

Dinsdag 13 december 2022
Pelt - 14-jarige fietser aangeredenEven na 8u vanmorgen werd in Overpelt op het kruispunt van Rodenbachlaan en Ursulinenstraat een 14-jarige fietser aangereden toen hij op weg was naar school. De jongen werd daarbij licht gekwetst en werd met de ziekenwagen ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De auto die hem aanreed werd bestuurd door een 34-jarige man uit Pelt. Hij bleef ongedeerd.

Erg koud tot zondagavond

Dinsdag 13 december 2022
Weerbericht
Pelt - Erg koud tot zondagavondHet blijft nog tot en met het weekend erg koud met in de nacht matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt of slechts enkele graden daarboven. Woensdag is er een kleine kans op een sneeuwvlokje, vrijdag is er veel zon. Zondagavond wordt de winterkou verdreven en is er een overgang naar zacht weer, waarbij sneeuwval vlug overgaat in regen.
Morgen is het bewolkt en een lokaal sneeuwvlokje is niet helemaal uitgesloten. Meestal is het echter droog en het blijft koud bij maxima rond -1 graad. (…) Het hele nieuwsbericht

Campagne: Stop agressie

Dinsdag 13 december 2022
Pelt - Campagne: Stop agressieZoom
De Lijn lanceerde vandaag een campagne tegen agressie. 
"De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we vandaag echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. 
Het aantal agressiegevallen ten opzichte van chauffeurs van De Lijn, van partners-exploitanten en controleurs steeg met een stevige 22 % in 2022 (cijfers tot en met november) ten opzichte van het jaar 2021. Maar liefst 2 250 keer onderging een medewerker van De Lijn of een exploitant fysieke of verbale agressie.

Marcel Van Broekhoven overleden

Dinsdag 13 december 2022
Pelt - Marcel Van Broekhoven overledenGisteren is Marcel Van Broekhoven overleden, de echtgenoot van Rita Leppens. Hij was 66 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring; Begroeting: zondag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens.

Sterke prestatie van judoteam Okami

Dinsdag 13 december 2022
Pelt - Sterke prestatie van judoteam OkamiZoomAfgelopen weekend heeft de jeugd van judoteam Ōkami weer sterk uitgehaald. Ze behaalden maar liefst 17 medailles op het Bèrke Bemelmans-toernooi in Dilsen-Stokkem. Gezien het sterke deelnemersveld, met judoka's uit België, Nederland en Duitsland, is dit een prestatie die kan tellen!

Yves Bogers weg bij Sparta Lille

Maandag 12 december 2022
Pelt - Yves Bogers weg bij Sparta LilleYves Bogers gaat volgend seizoen (2023-2024) weg bij Sparta Lille. Hij gaat dan bij KFC Hamont 99 deel uitmaken van de trainersstaf van de B-ploeg van KFC. Het nieuws van die B-ploeg - en van het vertrek van Bogers naar Hamont - is vanavond bekend geworden.

François Kwanten overleden

Maandag 12 december 2022
Pelt - François Kwanten overledenIn Mol is gisteren François Kwanten overleden, de echtgenoot van Mariette Meuris. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 79 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Mia Vandeweyer overleden

Maandag 12 december 2022
Pelt - Mia Vandeweyer overledenVandaag is Mia Vandeweyer overleden, de echtgenote van André Theunissen. Ze was geboren in Neeroeteren en werd 86 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Zebracinema: 'Nostalgia'

Maandag 12 december 2022
Pelt - Zebracinema: 'Nostalgia'Zoom
"Nostalgia" - Mario Martone - Italië - 90'
Felice Lasco keert terug naar zijn geboortestad Napels om voor zijn doodzieke moeder te zorgen. Hij is meer dan veertig jaar weggeweest. Nu hij terug is, herontdekt hij plaatsen uit zijn verleden, leert hij nieuwe gebruiken en regels in de stad, maar ook dat iets uit zijn jeugd aan hem lijkt te knagen.
De regisseur levert een uitbundig portret van Napels. Je kan als het ware de geuren ruiken van de markten, het afval, de vervallen gebouwen, de uitlaatgassen en af en toe de zuivere lucht van kerken inademen. Deze film is uitstekend gecomponeerd en knap geacteerd. 
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Broeder Leopold Vlemmix overleden

Maandag 12 december 2022
Pelt - Broeder Leopold Vlemmix overledenOp 6 december is broeder Leopold Vlemmix overleden. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11 uur) plaats in de kapel van woonzorgcentrum Sint-Jan in Zelzate. Hij wordt begraven op de begraafplaats van de Broeders van Liefde in Lummen.

De schepping van Eva

Maandag 12 december 2022
Pelter Hükske
Pelt - De schepping van EvaZoom
Tün God nò zeuven daag mènde dettie kloar waës, tün trok Adam ‘m nog es ón zènne mòuw. Lüstert. En had ullie goe. Tot tekomede wèèk!
(Fons Tuyaerts)
In tweede nationale mannen van het handbal heeft Sporting Pelt met 31-20 verloren van Lebbeke. Na 14 wedstrijden staat Sporting Pelt voorlaatste in de stand met 4 punten.

Koude nachten, zonnige dagen

Zondag 11 december 2022
Weerbericht
Pelt - Koude nachten, zonnige dagenDe straalstroom ligt ver ten zuiden van ons land waardoor koude, polaire lucht nog een tijdje kan domineren. De wind draait wel stilaan naar het oosten waardoor wat drogere lucht wordt aangevoerd met meer kans op zon. ’s Nachts betekent dit wel dat het verder kan afkoelen met matige vorst. De storingen blijven vrij ver weg waardoor de kans op sneeuw eerder klein is, maar niet onbestaande.
Zondagavond wordt het vrij helder in het hele land waardoor het flink kan afkoelen. De minima (…) Het hele nieuwsbericht

Ronny Stappers overleden

Zondag 11 december 2022
Pelt - Ronny Stappers overledenGisteren is Ronny Stappers overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.30-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Pelt. Rouwadres: Sjanie Stappers, Kettingbrugweg 13, 3950 Kaulille. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Pelt - Sparta Lille verliest van KRC Peer BSparta Lille heeft thuis met 0-1verloren van KRC Peer B.

Esperanza wint nipt van Kampenhout

Zondag 11 december 2022
Pelt - Esperanza wint nipt van KampenhoutEsperanza Pelt is bij Kampenhout gaan winnen met 0-1. Niet het mooiste voetbal was daar te zien, maar de extra bemande defensie gaf niks weg. Pelt zag twee doelpunten terecht afgekeurd worden en Tuur Rijkers kopte nog een uitstekende kans naast. Het enige doelpunt viel op het halfuur toen Jasper Jacobs gehaakt werd in de zestien. Maxim Goossens faalde op de stip maar Johan Ella Ella was goed gevolgd.
Na de pauze kreeg de thuisploeg de enige kans van de wedstrijd, gelukkig was doelman Swinkels alert. (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV klopt Heusden-Zolder

Zondag 11 december 2022
Pelt - LHVV klopt Heusden-ZolderLindelhoeven VV is bij KVV Heusden-Zolder gaan winnen met 0-4.

Grote Heide verliest bij Opitter

Zondag 11 december 2022
Pelt - Grote Heide verliest bij OpitterSporting Grote Heide is bij Opitter gaan verliezen met 2-1.
In eerste promo mannen van het volleybal heeft VC Pelt A Diepenbeek A geklopt met 3-1. VC Pelt A staat vierde in de stand.

Kerstmarkt in het Lindel

Zaterdag 10 december 2022
Pelt - Kerstmarkt in het LindelZoomNog twee weken en het is Kerstmis. Vanavond was er in het Lindel een kerstmarkt. Daar hoort eigenlijk sneeuw bij, en voor de gelegenheid heeft Rudy Loos bij dit filmpje van die kerstmarkt maar wat sneeuw toegevoegd. Wordt het meteen nóg gezelliger...

Kadijk speelt gelijk

Zaterdag 10 december 2022
Pelt - Kadijk speelt gelijkZoomIn Tweede Provinciale heeft Kadijk thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Standard Elen. Voor Kadijk scoorden Molenberghs en Ulenaers. (Foto Albert Loos)  Meer foto's

LHVV B - Ellikom 3-4

Zaterdag 10 december 2022
Pelt - LHVV B - Ellikom 3-4In Vierde Provinciale is Ellikom bij Lindelhoeven B gaan winnen met 3-4. Voor LHVV scoorden Thijs, Van Bocxlaer en Vandael.

W. Koersel - SV Herkol 3-2

Zaterdag 10 december 2022
Pelt - W. Koersel - SV Herkol 3-2In de Eerste Provinciale heeft Weerstand Koersel thuis SV Herkol verslagen met 3-2. Aan de rust was de stand 2-1. Voor Koersel scoorden Asnong, Coenen en Putzeys,voor Herkol Houben en Evens.

Handbal: Bocholt wint nipt van Pelt

Zaterdag 10 december 2022
In de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond Sporting Pelt verslagen met 27-26.
In de eerste helft liep Bocholt 12-8 uit maar in dubbel ondertal kwam Pelt op één doelpunt: ruststand 13-12. In de 2de helft ging het van 18-19 naar 22-19 maar Pelt kwam weer terug en nam in de 26ste minuut voorsprong: 25-26. Pelt maakte enkele technische fouten en Sezoens Bocholt scoorde wel 2 keer. Eindstand: 27-26.

Damesvoetbal: Kadijk - THES 5-0

Zaterdag 10 december 2022
Pelt - Damesvoetbal: Kadijk - THES 5-0In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Kadijk een 5-0 overwinning behaald tegen THES Sp. Na 11 wedstrijden staat Kadijk aan de leidng met 31 punten, 3 punten meer dan St. Elen en Zonhoven Utd en met een wedstrijd minder gespeeld.

Het zit niet altijd mee

Zaterdag 10 december 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Het zit niet altijd mee“Zeg, hoe loop jij erbij?”, verweet me gisteren een goede kennis. Ik speurde meteen de zichtbare delen van mijn kleren af naar vlekken of scheuren of zo. Maar ze leken me proper en heel. Ook de kleurencompatibiliteit (ja, bekijk dat woord nog maar eens) leek me wel in orde. Misschien had hij het niet over mijn kleding, maar over mijn manier van stappen. Ik dacht er even aan dat ik een lichte, nauwelijks hinderlijke ‘dropfoot’ heb, waardoor ik wel eens rare passen schijn te zetten. Maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Lily Bergs overleden

Zaterdag 10 december 2022
Pelt - Lily Bergs overledenGisteren is Lily Bergs overleden, de echtgenote van Arthur Vandekerkhof. Ze was 56 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Kerstfeestje bij Okra Haspershoven

Vrijdag 9 december 2022
Pelt - Kerstfeestje bij Okra HaspershovenZoomWIJ moeten er nog ruim twee weken op wachten, maar bij Okra Haspershoven hebben ze het kerstfeest al achter de rug. In feestzaal Pallieter kwamen afgelopen woensdag 45 leden samen voor dat stemmige kertsfeestje. Het werd een goed gevulde namiddag. Na het feest met een lekker diner en ambiance verzorgd door Rudi Schoofs werd de namiddag afgesloten met koffie en gebak. Iedereen ging tevreden naar huis met een klein presentje. (Louis Pellens)

Ferm Lindelhoeven (100) is op zoek

Vrijdag 9 december 2022
Pelt - Ferm Lindelhoeven (100) is op zoekZoomVolgend jaar, in de zomer van 2023, viert de Ferm-afdeling van Lindelhoeven feest. Ze bestaan dan exact één eeuw.
In het begin kende men deze vereniging nog als Boerinnenbond, later KVLV en nu als Ferm. In al die jaren is het leven van de vrouw fundamenteel veranderd. Terwijl ze zich vroeger enkel mochten bezighouden met het huishouden en ‘Ons kookboek’, is hun positie in de afgelopen honderd jaar gelukkig fel verbeterd.
Om die hele geschiedenis ook in (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijven in Limburg zijn absoluut geen vragende partij om premies bovenop de index - zoals een loonpremie -  in te voeren. Dat blijkt uit een enquête van Voka – KvK Limburg. Volgens de werkgeversorganisatie zou 80% van de ondernemingen in de provincie de premie niet toekennen, mochten ze daar zelf over kunnen beslissen.
De federale regering bereikte recent een akkoord over het loonkader voor de komende twee jaar. Dat behelst onder meer de mogelijkheid voor bedrijven die winst (…) Het hele nieuwsbericht

Full Frontal failliet

Vrijdag 9 december 2022
De bvba Full Frontal uit de Dorpsstraat in Pelt is gisteren failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 7 januari.

Dirk Larivière overleden

Vrijdag 9 december 2022
Pelt - Dirk Larivière overledenGisteren is Dirk Larivière overleden, de echtgenoot van Linda Leijnen. Hij was geboren in Merchtem en werd 58 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Jan Vangerven overleden

Vrijdag 9 december 2022
Pelt - Jan Vangerven overledenGIsteren is oud-schoenmaker Jan Vangerven overleden, de echtgenoot van Mène Meuris. Hij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

'Een dier is (g)een cadeau'

Donderdag 8 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister Ben Weyts lanceert in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen ervan bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’ wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. De campagne zal zowel offline te zien zijn - zoals bijvoorbeeld op bussen van De Lijn - als online op allerlei sociale mediakanalen. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar (…) Het hele nieuwsbericht

'Wolven zijn bang voor mensen'

Donderdag 8 december 2022
Vandaag gelezen
"Wolven zijn van nature bang voor mensen. Ze zullen mensen dan ook zoveel mogelijk mijden. Dat betekent overigens niet dat ze niet worden gezien in gebieden waar mensen wonen. Wolven maken graag gebruik van onze infrastructuur, zoals wegen. Dat zien ze niet als iets menselijks."
(Job van der Plicht op nu.nl) Meer info

Jules Cuyvers overleden

Donderdag 8 december 2022
Pelt - Jules Cuyvers overledenGisteren is Jules Cuyvers overleden, de weduwnaar van Truda Thijs. Hij was 92 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Provincie investeert 78 miljoen

Woensdag 7 december 2022
Het provinciebestuur gaat volgend jaar 78 miljoen euro investeren: 52 miljoen in eigen projecten, 26 miljoen als investeringssubsidies aan derden. Dat is vandaag gezegd in de beleidsverklaring van de bestendige deputatie.
Belangrijke investeringsprojecten in 2023 zijn fietspaden en fietssnelwegen, infrastructuurwerken in de provinciale scholen, de uitbouw van thematische campussen, be-MINE, het PLOT en de waterlopen. Ook de herbestemming van het begijnhof in Hasselt krijgt concreet vorm en in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: KinxSound Worldwide

Woensdag 7 december 2022
Jasper Coninx (33) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap KinxSound Worldwide opgericht met zetel aan de Loksvaartdijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in audio-, studio- en lichtapparatuur en het organiseren van evenementen en concerten.

Nieuwe vennootschap: TVPW

Woensdag 7 december 2022
Tom Vandebriel (37) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap TVPW opgericht met zetel aan de Houtmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer oppervlaktebehandeling van metalen en het uitwerken van projecten op gebied van klimaatbeheersing, koeltechniek, zuivering en voorkomen van pollutie en akoestiek.

Inbraakpoging mislukt

Woensdag 7 december 2022
Pelt - Inbraakpoging misluktAfgelopen nacht is geprobeerd binnen te dringen in een bedrijf aan de Industrielaan in Pelt. Even na middernacht werd de omheining op vier plaatsen doorgeknipt. Maar de daders zijn niet in het bedrijf zelf geraakt, zegt de politie HANO.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Grensoverschrijdende oefening met C-130ZoomTot 16 december vindt het grensoverschrijdende evenement "Orange Bull" plaats. Dit is een grootschalige oefening van de Nederlandse luchtmacht die plaatsvindt in het Nederlandse en Belgische luchtruim. Tijdens deze oefening zullen Nederlandse C-130-transportvliegtuigen op lage hoogte en ook in het donker gaan vliegen op nachtzichtapparatuur.
De oefening vindt vanaf vrijdag ook plaats in de regio van de Kempen (dropgebied Hechtel en vliegveld Weelde), in de Ardennen (luchthaven van Bertrix) en (…) Het hele nieuwsbericht

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.

Sint was in Pelle Melle

Dinsdag 6 december 2022
Pelt - Sint was in Pelle MelleZoomEn wij die dachten dat Sinterklaas alweer op weg was naar Spanje... Mis! Want vandaag moet hij in de gaten hebben gekregen dat hij vergeten was langs te gaan bij Pelle Melle. En dus kregen ze daar, zij het met een dag vertraging, ook het bezoek van de Sint en zijn helper. En snoepjes natuurlijk... (Foto Paul Smeets)
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)

U17 van Herkol kampioen

Dinsdag 6 december 2022
Pelt - U17 van Herkol kampioenZoomAfgelopen zondag zijn de U17 van Herkol kampioen geworden in hun reeks. De laatste thuiswedstrijd tegen Kattenbos, de rechtstreekse titelconcurrent, moest gewonnen worden en dat gebeurde na een spannende en sportieve strijd: Kattenbos werd verslagen met 4-2.
Op de foto: de spelerskern met hun trainers Gilbert Biesmans en Jack Karsmakers.

Joep Molemans overleden

Dinsdag 6 december 2022
Gisteren is Joep Molemans overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Sinterklaas bij De Bokkerijder

Dinsdag 6 december 2022
Pelt - Sinterklaas bij De BokkerijderZoomZondag maakten de Sint en zijn pieten - ze zijn inmiddels terug naar Spanje - toch weer even tijd om een bezoekje te brengen aan de jonge knapen van badmintonclub ‘De Bokkerijder’. Naast de kinderen werden ook de trainers weer serieus op de proef gesteld. Maar uiteindelijk kwam dan toch het heuglijke nieuws dat er dit jaar géén stoute badmintonspelers zijn, en werden alle brave kinderen beloond met een pietendiploma en een snoepzak!

Vertraging in treinverbindingen

Dinsdag 6 december 2022
Pelt - Vertraging in treinverbindingen
Even na 15u is er een persoonsongeval gebeurd ter hoogte van een overweg op de spoorlijn Antwerpen-Mol. Dat gebeurde even voor een trein uit Antwerpen het station in Mol binnen zou rijden.
De trein staat stil en voor de reizigers is het wachten tot ze verder kunnen. Verwacht wordt dat er in de loop van de vooravond nog aanzienlijke vertraging op de verbindingen Mol-Hasselt en Mol-Hamont zal zijn.
Pelt - Expeditie Natuurpunt is er weer in 2023ZoomDe inschrijvingen voor Expeditie Natuurpunt zijn weer geopend. Er is plaats voor 175 teams om op 24 en 25 juni 2023 door de Vlaamse natuur te trekken. Ze kunnen kiezen uit acht spectaculaire routes met de Gravelroute en Beleefroute als opvallende nieuwkomers. Wie deelneemt, geniet niet alleen van twee dagen avontuur in topnatuur, maar steunt ook zijn favoriete natuurgebied. Dankzij de 1500 euro die je als team inzamelt, help je duizenden vrijwilligers om hun doelen te bereiken en de natuur in jouw (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)
Jan Pinxten (38) en Els Kwanten (35), beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap Janneke Pinxten opgericht met zetel aan de Boemerangstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer electriciteitswerken en het installeren van warmtepompen, koelinstaltaties en laadpalen.

Lander won de Pietencross

Dinsdag 6 december 2022
Pelt - Lander won de PietencrossZoomPeltenaar Lander Elen (8) heeft in Valkenswaard de Pietencross gewonnen, een veldrit voor kinderen. Het was zijn eerste overwinning. Lander gaat daarmee zijn papa achterna, Sander Elen, die de voorbije jaren talrijke mountainbike-koersen won. Mooie bijzonderheid: Lander reed op zijn nieuwe fiets! 

Jacqueline Vande Broek overleden

Dinsdag 6 december 2022
Pelt - Jacqueline Vande Broek overledenOp 1 december is Jacqueline Vande Broek overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Jan Neyens. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Krist Bloemen overleden

Dinsdag 6 december 2022
Pelt - Krist Bloemen overledenZaterdag is Krist Bloemen overleden, de echtgenoot van Mariette Vanherck. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Pelt - LRM wil meer start-ups aantrekkenZoomDe zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link
Grensgevallen
Pelt - Spectaculair verkeersongeval op N69
Bij een verkeersongeval op de N69 - de weg tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard - zijn rond 16u twee auto's en een trekker met oplegger met elkaar in botsing gekomen. De vrachtwagencombinatie geraakte van de weg.  De bestuurder van één personenauto moest worden bevrijd. De weg is voorlopig afgesloten voor het verkeer.
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval gebeuren kon.

U15 van Sparta Lille kampioen

Maandag 5 december 2022
Pelt - U15 van Sparta Lille kampioenZoomNa een spannende nek-aan-nek race met titelconcurrent Grote-Brogel, die duurde tot de voorlaatste wedstrijd, zijn de U15 van Sparta Lille kampioen! Een topprestatie waarvoor de inzet en volharding van het hele team nodig was. Afgelopen zondag speelde het team een inzetloze maar daarom niet minder spannende slotwedstrijd in Hamont waar de kers op de taart werd gezet. Het werd een felbevochten 1-2 overwinning, waarna een verdiend feestje losbarstte!
De dag begon voor het team al met een gezellig (…) Het hele nieuwsbericht

ACV huldigde trouwe leden

Maandag 5 december 2022
Na de huldiging van trouwe ACV-leden uit Overpelt in oktober waren gisteren die van Neerpelt aan de beurt. Ook hier werd de draad opnieuw opgepakt na enkele moeilijke coronajaren. Na een welkom door plaatselijk voorzitter Gerard Fransen werd de gebruikelijke speech gehouden door provinciaal coördinator Beweging Bart Gerets, die het vooral had over de actualiteit. Daarna werden de gouden (+45 jaar lid) en de speciale (+50 jaar lid) eretekens overhandigd. Nadien volgden nog een kleine brunch en een gezellige babbel.
ACV huldigde trouwe ledenACV huldigde trouwe leden
Zoom
De afgelopen drie weekends vond, voor de 39ste keer, de Najaarsactie van het Steunfonds Filipijnen Overpelt (SFO) plaats: de verkoop van speculaas bij Noord-Limburgse kerken ten voordele van de organisatie Bidlisiw in de Filipijnen. Bidlisiw begeleidt, samen met Filipijnse technische scholen en lokale kleine bedrijven, kansarme jongeren naar een baan en geeft deze jongeren zo de kans om uit de groeien tot actieve burgers die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling.
De actie aan de 14 parochiekerken (…) Het hele nieuwsbericht
De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht

Zebracinema: 'Holy Spider'

Maandag 5 december 2022
Pelt - Zebracinema: 'Holy Spider'Zoom
"Holy Spider" - Ali Abassi - Iran - 115′
Een journaliste uit Teheran waagt zich in de meest beruchte buitenwijken van de heilige stad Mashhad om er een reeks moorden op vrouwelijke prostituees te onderzoeken. Ze beseft al snel dat de lokale autoriteiten zich niet haasten om de zaak op te lossen. De misdaden zouden het werk zijn van één man, die de stad van zijn zonden wil zuiveren.
Een film die boeit van begin tot einde. Het lijkt bijna te gruwelijk om te geloven (en om te bekijken), maar de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De opnames vonden plaats in Jordanië, omdat het onderwerp te beladen was om in Iran te verfilmen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Hoog bezoek bij Helibel Lille

Maandag 5 december 2022
Pelt - Hoog bezoek bij Helibel LilleZoomHet heerlijk avondje is gekomen! Dat weten ze ook bij de basisschool Helibel Lille, want daar kregen de leerlingen vorige week bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet. Na twee jaar mocht het feest nog eens doorgaan in de parochiezaal van Lille. En maar goed, want een schoenendief en hacker had de schoenen van Sinterklaas meegenomen. Aan de hand van filmpjes kregen de kinderen, alle Zwarte Pieten en leerkrachten de kans om die schoenen terug te verdienen. Zelfs drie leerkrachten op rust kwamen helpen. Na een middagje dansen, zingen en spelen was alles in orde. En aan het eind had Sinterklaas een heel speciaal cadeau voor alle juffen en meesters!

Die van de pòòst, die deuge nie

Maandag 5 december 2022
Pelter Hükske
Pelt - Die van de pòòst, die deuge nieZoomDó’s en êrm vrouwke, en weef, die kriegt heur rèkeninge nie mieër betáld. Mè dees prijs van gaës en ellentriek, wa dingde? Lüstert wa ze düt - en hoe dettet aaflupt. Had ullie goe, en… we gön stillekesoan nò Kòòrsmis. Tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Grote Heide verliest van V. LommelSporting Grote Heide heeft thuis met 1-2 verloren van Verbroedering Lommel

De 50-jarigen van Grote Heide

Zondag 4 december 2022
Pelt - De 50-jarigen van Grote HeideZoom
Afgelopen zaterdag kwamen de 50-jarigen van de Grote Heide weer eens samen. Eerder deden ze dat ook al toen ze pas 30 en 40 waren, dus 50 jaar is een logisch vervolg en het deed deugd om de mensen van 1972 nog eens terug te zien en wat bij te kunnen praten over wat er in die tien jaar allemaal gebeurd is. Het werd een leuke avond met veel hapjes, genoeg drank en een korte quiz over de Grote Hei. Al bij al een mooie en gezellige avond (en nacht)! (Bart Daens)

Dubbelconcert van de ZwarteDoos

Zondag 4 december 2022
Pelt - Dubbelconcert van de ZwarteDoosZoomDe luisteraars van de Zwartedoos kregen gisteravond een dubbelconcert voorgeschoteld. Voor de pauze Nederlandstalige kleinkunst van Johannes Wannyn en band met een ode aan de twijfel met mooie teksten over onder meer de mist van dementie, de race van Sinterklaas en de kerstman en een ode aan de trage wegen. Na de pauze een veelbelovende jonge dame Rosa Butsi (winnares Soundtrack 2020) op gitaar ondersteund door Trui Amerlinck op bas en Jordi Geuens op drum. Met haar warme stem en wondermooi gitaarspel wist zij het weer talrijk opgekomen publiek een uur lang te boeien. Volgend concert: 28 januari 2023: Dayna Kurtz (VS). (Peter Habraken - foto Leon Alders). Meer foto's

Sinterklaas was bij Vospo

Zondag 4 december 2022
Pelt - Sinterklaas was bij VospoZoomAfgelopen zaterdag kwam Sinterklaas met wat lekkers langs bij de kindgroepen van Vospo. Dat gebeurde in De Bemvoort. Ze vonden het allemaal keileuk dat hij geweest was! (Cindy Van Empten)
Grensgevallen
In het baanwielrennen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel de zege in het sprintklassement van de Champions League moeten afstaan aan Matthew Richardson uit Australië. De Nederlander, regerend wereldkampioen, olympisch kampioen en titelverdediger in de Champions League, werd in de afsluitende wedstrijd op het onderdeel keirin geklopt door de Australiër, die daarmee het klassement won.

IJzige wind

Zondag 4 december 2022
Weerbericht
Pelt - IJzige windHet weekend staat in het teken van een ijskoude oosten- tot noordoostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daarbij tussen -5 en -10 graden, hoewel de maxima boven 0 graden uitkomen. Er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer, waarbij vooral op zondag de zon afwezig blijft. Na het weekend wordt het tijdelijk wat minder koud, maar de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag domineren lage wolkenvelden. Ook na het opruimen van nevel en mist in de ochtend kleurt de lucht eentonig grijs. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Esperanza

Zaterdag 3 december 2022
Pelt - Gelijkspel voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft weer gelijkgespeeld. Thuis werd het 0-0 tegen Houtvenne, de ex-ploeg van trainer Geert Van Dessel.  In de 96ste (!) minuut trapte Jan Smolders de bal tegen de paal.

Dameshandbal: verlies voor DHCO

Zaterdag 3 december 2022
Pelt - Dameshandbal: verlies voor DHCOIn het dameshandbal is DHCO vanavond gaan verliezen van leider Sint-Truiden. Uitslag: 42-15. De ruststand was 25-8. 
Pelt - Sparta Lille verliest van NeeroeterenIn Vierde Provinciale heeft Sparta Lille met 4-2 verloren van Neeroeteren.

KRC Peer - Kadijk 0-1

Zaterdag 3 december 2022
Pelt - KRC Peer - Kadijk 0-1Kadijk is bij KRC Peer gaan winnen met 0-1, na een doelpunt van Stijn Molenberghs. Peer eindigde de wedstrijd met negen spelers.

SV Herkol - KFC Helson 2-0

Zaterdag 3 december 2022
Pelt - SV Herkol - KFC Helson 2-0In eerste proviciale heeft SV Herkol de punten thuis gehouden tegen KFC Helson. Het won met 2-0.

LHVV wint van Mechelen a/d Maas

Zaterdag 3 december 2022
Pelt - LHVV wint van Mechelen a/d MaasLindelhoeven heeft vanavond Mechelen a/d Maas verslagen met 3-0. Het was een vlotte overwinning tegen de Maaslanders. Ogun Demirci scoorde, net als in de vorige thuiswedstrijd, drie keer, waarvan twee keer met het hoofd.

Voertuigen botsen: één gewonde

Zaterdag 3 december 2022
Pelt - Voertuigen botsen: één gewondeDeze namiddag botsten twee voertuigen op het kruispunt van de Zeldertstraat en de Sint-Jansstraatin Overpelt. Daarbij is één gewonde gevallen. Het slachtoffer moest niet naar het ziekenhuis.

KRC Peer B - LHVV B 2-0

Zaterdag 3 december 2022
Pelt - KRC Peer B - LHVV B 2-0In Vierde provinciale heeft de tweede ploeg van Linderlhoeven VV vanavond de duimen moeten leggen tegen die van KRC Peer: 2-0.
Pelt - Ook bij basisschool Boseind kwam de SintZoomDonderdag brachten de Sint en zijn Pieten een bezoek aan Basisschool Boseind, waar 530 kinderen en heel wat ouders en grootouders hem feestelijk verwelkomden op de speelplaats. Na een leuk welkomstdansje ging het feest verder in de turnzaal, waar elke klas een leuk cadeau kreeg. Ook dit jaar waren er geen stoute kinderen bij!
Ook bij basisschool Boseind kwam de Sint
Zoom

Veerle Van Lommel overleden

Zaterdag 3 december 2022
Pelt - Veerle Van Lommel overledenOp 27 november overleed Veerle Van Lommel, de verloofde van Koen Verboven. Zij was 49 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zondag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Sinterklaas was op Grote Heide

Vrijdag 2 december 2022
Pelt - Sinterklaas was op Grote HeideZoom
Sinterklaas en zijn Pieten brachten vandaag een bezoek aan de Regenboogschool op Grote Heide. Leon Alders was er ook. En hij maakte daar 374 foto's! Die staan nu allemaal online!
 

Fleetwood Mac en Sinterklaas

Vrijdag 2 december 2022
Pelt - Fleetwood Mac en SinterklaasDeze week overleed Christine McVie, bekend van Fleetwood Mac. Zij schreef ook liedjes voor die band. Enkele van deze liedjes zullen op de beiaard te horen zijn: Little Lies, Don’t stop en Everywhere.
Daarnaast komen we niet onder Sinterklaas uit dit weekend. Er staan weer heel wat sinterklaasliedjes op de playlist van de beiaard. Een hele eer voor beiaardier Jan Verheyen, die deze liedjes vanuit de toren van de goedheilige man zelf mag spelen: de Sint-Niklaaskerk! Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Het geheime medicijn

Vrijdag 2 december 2022
Tribunaliteiten
Pelt - Het geheime medicijnAl meer dan 30 jaar was zij verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis, toen zij tijdens haar weekendshift een telefoontje kreeg van een persoon die zich voorstelde als de partner van een patiënt. Eerder vernam zij van de dokter van die patiënt dat hij de medicatie van de patiënt (HIV? aids?) nodig had en de dokter vroeg haar dit in orde te brengen. Zij vroeg de persoon aan de telefoon daarom de aidsmedicatie bij een volgend bezoek mee te brengen. Geconfronteerd met de reactie van de (…) Het hele nieuwsbericht

Clara Habraken (101) overleden

Vrijdag 2 december 2022
Pelt - Clara Habraken (101) overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Clara Habraken overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Mathieu Van Herck. Zij was 101 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Auto tegen poort hondenschool

Vrijdag 2 december 2022
In de Leukenstraat in Overpelt-Fabriek is gisteren een auto tegen de poort van de hondenschool gereden. De poort is zwaar beschadigd.

Minder huwelijken sinds jaren '70

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2019 werden er 44.270 huwelijken afgesloten in België (3,9 huwelijken per 1000 inwoners). In het jaar 2020 lag dit een stuk lager (2,9) omwille van de COVID-19-crisis. Negentig jaar voordien, in 1929, trouwden er 71.811 Belgische koppels of 9,0 huwelijken per 1000 inwoners.
In de jaren vlak na beide Wereldoorlogen piekte het aantal huwelijken: bijvoorbeeld 14,1 huwelijken per 1000 inwoners in 1920 en 10,9 in 1946. Sinds de jaren '70 gaat het aantal huwelijken per 1.000 inwoners gestaag (…) Het hele nieuwsbericht

Wie was de échte Sinterklaas?

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Wie was de échte Sinterklaas?ZoomHoe werd een 4de-eeuwse bisschop een populaire kindervriend? Waarom komt hij uit Spanje en niet uit Italië? En hoe zit dat met die lekkende graftombe?  Op wie is Sinterklaas gebaseerd? 
De oorspronkelijke ‘Sint-Nicolaas’ was Nicolaas van Myra. Hij leefde van ca. 270 tot 342 en was bisschop van Myra, in het toenmalige Lycië. Dat ligt nu langs de zuidkust van Turkije, maar behoorde op dat moment toe aan het Romeinse rijk. Nicolaas werd op 19-jarige leeftijd tot priester (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Vierde verlies op rij voor SportingSporting Pelt - Visé: 29-33
Een verslag van Sven Spooren:
Aan de rust stond Sporting al met 10-20 achter: 10 doelpunten waarvan 5 penalty’s, dus maar 5 velddoelpunten (balverlies) en maar liefst 20 in ons eigen doel in die eerste helft. Balverlies en te weinig grinta; heel raar om dat te zien. Dezelfde spelers die de eerste helft van het seizoen de pannen van het dak speelden, moesten nu de kelk helemaal tot de bodem ledigen. Visé wist niet wat er gebeurde want zoveel rode (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: DSV

Donderdag 1 december 2022
Danny Swinnen uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Danny Swinnen Vloerwerken, verkort DSV, opgericht met zetel aan het Veltenhof. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloertegels, klinkers en stoepdallen; het bouwrijp maken van terreinen en activiteiten van elektrotechnisch installateur.

Postzegel gaat 17% duurder worden

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Postzegel gaat 17% duurder wordenZoomOp 1 januari 2023 maakt bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks weer duurder "om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren".
De Non-Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10). De Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op WK voetbal

Donderdag 1 december 2022
Pelt - België uitgeschakeld op WK voetbalBelgië is al uiitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. De beslissende wedstrijd tegen Kroatië eindigde op een 0-0 gelijkspel. Marokko is groepswinnaar.  
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, zegt het AWV.

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.

Marcel Dirckx overleden

Donderdag 1 december 2022
Pelt - Marcel Dirckx overledenGisteren is Marcel Dirckx overleden, de echtgenoot van Ida Maes. Hij was geboren in Lommel en werd 72 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Pelt - Kastaars!: nieuwe mediaprijzenZoomKastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht
08/04

Het was een mooie viering van je vormsel gisteren. Het feest was gezellig en de tent,die stond er gewoon bij. Stralende dag en stralende gasten konden zalig genieten in de tuin.

Oma en opa Laing Vanmierlo
07/04

Aaliyah, hartelijk gefeliciteerd met je achttien-de verjaardag. Het is een super dag vandaag. Je hoort nu bij de volwassenen. Geniet van deze mooie dag. Een super dikke PROFIAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt