Het overige nieuws

De visie van Fobie

Woensdag 31 oktober 2012
Tongeren - De visie van FobieZoomDe orkaan Sandy heeft veel schade aangericht aan de oostkust van de V.S....
1

Rosa Schoubben overleden

Woensdag 31 oktober 2012
Tongeren - Rosa Schoubben overledenDinsdag is Rosa Schoubben overleden, de weduwe van Julien Neven. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 13.30 uur) in de Basiliek.
1

Ivan Jordens overleden

Woensdag 31 oktober 2012
Tongeren - Ivan Jordens overledenMaandag is Ivan Jordens overleden, de echtgenoot van Lucienne Mombers. Hij was 61 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in alle intimiteit plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Piringen.
1

Alice Michiels overleden

Woensdag 31 oktober 2012
Tongeren - Alice Michiels overledenZondag is Alice Michiels overleden, de echtgenote van Victor Neesen. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 11.30 uur) in de Basiliek. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
1

Alfons Reners overleden

Woensdag 31 oktober 2012
Tongeren - Alfons Reners overledenVrijdag is Alfons Reners overleden, de echtgenoot van Nieke Reggers. Hij was 88 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van 's Herenelderen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
1

76ste Boekenbeurs geopend

Dinsdag 30 oktober 2012
In Antwerpen is vanavond onder massale belangstelling de 76ste Boekenbeurs officieel geopend. Nog tot 11 november kan men in Antwerp Expo terecht bij 98 standhouders waar 60.000 werken in allerlei genres terug te vinden zijn. 
1

François Philippeth overleden

Maandag 29 oktober 2012
Tongeren - François Philippeth overledenIn Widooie is zaterdag François Frens Philippeth overleden, de echtgenoot van Gaby Nijs. Hij was 83 jaar. De uitvartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.
1

Vannacht een uurtje langer slapen...

Zaterdag 27 oktober 2012
Tongeren - Vannacht een uurtje langer slapen...Vannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uurtje langer slapen, een uurtje langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uurtje langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...
1
Hoewel de actie van Nederlandse en Duitse politieagenten was aangekondigd werden woensdag ongeveer 30.000 automobilisten in de Nederlands-Duitse grensstreek betrapt op overdreven snelheid. Dat meldt Der Spiegel op gezag van de Duitse politie. In totaal werden door zowat 4000 politieagenten uit beide landen meer dan 820.000 auto's op hun snelheid gecontroleerd.
1
Uitwisselingsorganisatie WEP (World Exchange Program)  is op zoek naar 11 Vlaamse gezinnen "die vanaf eind december/begin januari hun hart willen openen voor het ontvangen van een Waalse of Brusselse jongere (van 12 tot 19 jaar) voor één schoolsemester. De jongeren gaan naar een school in de buurt en maken een volwaardig deel uit van het gezin. Ze zullen gedurende hun uitwisseling niet naar huis terugkeren." Meer informatie via info[!]wep.org.
1
Tongeren - Actief in het GRM tijdens de herfstvakantieZoomNaar traditie organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren tijdens de herfstvakantie (week van 27 oktober tot en met 4 november) activiteiten voor kinderen en jongeren. Volgende activiteiten staan op stapel om de herfstvakantie nog mooier te maken:
- ‘Archeoloog voor één dag’: hierbij nemen kinderen van 6 tot 12 jaar deel aan een workshop rond archeologie. Gewapend met meetlint, schopje en truweel graven ze naar schatten uit het verre verleden. Zodra ze (…) Het hele nieuwsbericht
1

Weer een leeuw in het NHC

Donderdag 25 oktober 2012
Tongeren - Weer een leeuw in het NHCZoomSinds vanavond zit er weer een leeuw in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek. Het NHC is het dier in het Franse Auxerre gaan halen, nadat een dierentemmer er daar afstand van had gedaan. Een nieuw Simba-verhaal, dus, want het is de bedoeling dat deze volwassen mannetjesleeuw, eens opgeknapt en klaar voor een zonnige toekomst, net als zijn bekende voorganger naar een park in Zuid-Afrika wordt overgebracht. (Foto NHC)
1

Richard Swerts overleden

Woensdag 24 oktober 2012
Tongeren - Richard Swerts overledenZondag is Richard Swerts overleden, de weduwnaar van Jenny Vaes. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Paspoel. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
1

Alfred Janssens overleden

Woensdag 24 oktober 2012
Tongeren - Alfred Janssens overledenMaandag is Alfred Janssens overleden. Hij was 81 jaar. Donderdag wordt hij herdacht tijdens een uitvaartplechtigheid (om 17 uur) in uitvaartcentrum Debay.
1

Ford Genk: de visie van Fobie

Woensdag 24 oktober 2012
Tongeren - Ford Genk: de visie van FobieZoom.
1
Aanstaande vrijdag van 18 tot 21u zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.
1

Lucienne Noben overleden

Dinsdag 23 oktober 2012
Tongeren - Lucienne Noben overledenZondag is Lucienne Noben overleden. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 11 uur) in de kerk van Berg. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
1
Hebt u onlangs een zoekertje op de Internetgazetsite toegevoegd? Dan moet u dat even opnieuw doen. Het zoekertjessysteem op de site is immers gewijzigd. Bij het toevoegen van zo'n zoekertje wordt voortaan eerst een bevestigingsmail gestuurd. In die mail moet u klikken op een link om het zoekertje te publiceren; pas dan verschijnt het op de site. Dat hebben we gedaan om er zeker van te zijn dat de mails aankomen. Dat was blijkbaar niet altijd het geval: soms stond er een foutje in het adres of werden de berichten afgevangen door een spamfilter. Door de opsteller van het zoekertje eerst een bevestigingsmail te sturen, zijn we zeker dat alle zoekertjes op de site werkende mailadressen hebben. Sorry voor de overlast, maar voortaan werkt alles (nog) beter!
1
Het provinciebestuur informeert de (Lim)burger vanaf nu via een volledig vernieuwde website, met heel wat meer mogelijkheden. Doel is om de burger optimaal te informeren over wat de provincie allemaal doet, enerzijds, maar ook om de burger beter te betrekken bij het provinciaal beleid door een aantal interactieve elementen in te bouwen en in te zetten op het gebruik van sociale media.
Gedeputeerde voor communicatie Jean-Paul Peuskens. “De nieuwe website is heel intuïtief en thematisch (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jef Jorissen overleden

Donderdag 18 oktober 2012
Tongeren - Jef Jorissen overledenZondag is Jef Jorissen overleden, de echtgenoot van Gertrude Marting. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
1

Fina Froyen overleden

Woensdag 17 oktober 2012
Tongeren - Fina Froyen overledenZaterdag is Fina Froyen overleden, de weduwe van Jean Van Damme. Ze was 82 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Berg. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
1
Bij een inbraak in de Kunsthal in Rotterdam zijn afgelopen nacht zeven beroemde schilderijen gestolen. Dat meldt de politie in die stad. De afbeeldingen van de gestolen schilderijen zijn inmiddels gepubliceerd. U kunt ze op deze NRC-pagina bekijken.
1
Nu zondag 21 oktober stellen in het Panishof in Bommershoven een twintigtal heemkundige kringen, dialectverenigingen, archiefdiensten, musea en andere erfgoedvrijwilligers uit zes Haspengouwse gemeenten zich aan elkaar en aan het grote publiek voor tijdens de eerste "erfgoedjaarmarkt". Belangstellenden kunnen er kennismaken met hun werking en ervaringen, met hun brochures en tijdschriften. Erfgoed Haspengouw zal er zijn nieuwe projecten ‘Kasteelbewoners’ en ‘Kerkelijk Erfgoed’ (…) Het hele nieuwsbericht
1

Uit een mail

Zondag 14 oktober 2012
"En willen die politieke partijen nu als de bliksem al die verkiezingsborden opruimen?"
1

Laurens Barthels overleden

Vrijdag 12 oktober 2012
Tongeren - Laurens Barthels overledenDinsdag is Laurens Barthels overleden, de echtgenoot van Maria Lambrix. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Henis. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
1
Om te vermijden dat mensen die deeltijds in de zorgsector werken bij gebrek aan voltijdse werkaanbiedingen uit de zorg stappen, wil de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzoeken of ze meerdere deeltijdse functies in de zorg kunnen combineren tot één fulltime job.
Volgens de POM zijn er in de provincie 6.732 mensen deeltijds aan de slag in de zorgsector, maar gebeurt dat in vele gevallen onvrijwillig. Deze mensen zouden met andere woorden best voltijds aan de slag (…) Het hele nieuwsbericht
1

Marguerithe Delcour overleden

Donderdag 11 oktober 2012
Tongeren - Marguerithe Delcour overledenDinsdag is Marguerithe Delcour overleden, de weduwe van Constant Vanhove. Ze was 78 jaar. De uitvaartdienst zal in alle intimiteit plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Lauw.
1

Vragen over je pensioen? Bel 1765

Woensdag 10 oktober 2012
Iedereen die vragen heeft over zijn pensioen kan voortaan terecht op één nummer, 1765, of het nu gaat om een werknemers-, ambtenaren- of zelfstandigenpensioen.
1

Merels bedreigd door virus

Woensdag 10 oktober 2012
Merels worden bedreigd door het Usutu-virus, meldt Vogelbescherming Vlaanderen. Dit jaar stierven in Duitsland al zo'n driehonderdduizend merels aan dat virus, dat onschadelijk is voor mensen. In sommige Duitse steden maakte het virus zodanig veel slachtoffers dat er in hele wijken bijna geen merel meer in de tuinen te vinden was. Het lijkt wellicht een kwestie van tijd voordat het Usutu-virus in ons land opduikt.
Het Usutu-virus vindt zijn oorsprong in Afrika en het wordt overgebracht door muggen. (…) Het hele nieuwsbericht
1

Laurent Gielis overleden

Woensdag 10 oktober 2012
Tongeren - Laurent Gielis overledenZondag is Laurent Gielis overleden, de echtgenoot van Liliane De Batselier. Hij was 67 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.
1

Hubert Proesmans overleden

Maandag 8 oktober 2012
Tongeren - Hubert Proesmans overledenDonderdag is Hubert Proesmans overleden, de echtgenoot van Jenny Vandenreydt. Hij was 80 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de Basiliek. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
1

Liliane Wijnants overleden

Zaterdag 6 oktober 2012
Tongeren - Liliane Wijnants overledenMaandag is Liliane Wijnants overleden, de echtgenote van Henri Achten. Ze was 68 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
1

Europese wilde kat in Bocholt

Woensdag 3 oktober 2012
Voor het eerst in 150 jaar is er een "Europese wilde kat" gefilmd in Vlaanderen. Dat meldt Natuurpunt. Het dier werd op 24 september gefilmd in het moerasgebied Smeetshof in Bocholt, waar eerder dit jaar al een otter werd gefilmd, ook zo'n spectaculaire waarneming.
Alhoewel ze op elkaar lijken, behoren de wilde kat (Felis sylvestris) en de huiskat (Felis catus) niet tot dezelfde soort -  zowel hun genetische achtergrond als hun gedrag verschillen sterk. Qua uitzicht heeft een (…) Het hele nieuwsbericht
1

Manifesta 9 sloot de deuren

Maandag 1 oktober 2012
Tongeren - Manifesta 9 sloot de deurenZoomManifesta is voorbij. Wie in de mijngebouwen van Waterschei was, zal dit beeld nooit vergeten: de Chinese kunstenaar Ni Haifeng maakte het object Para-Production, volkomen nutteloos maar o zo indrukwekkend in die enorme lege hal van het ooit zo fiere mijngebouw. Een gids vertelde dat veel mensen de associatie maakten met de mijnwerkers die fleurig naar beneden gingen maar daar alle kleur kwijt raakten.
De catalogus zegt: "In Para-Production zijn tonnen flarden en overblijfsels van (…) Het hele nieuwsbericht
1
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen