Het overige nieuws

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Geuens overleden

Donderdag 28 augustus 2014
Tongeren - Paul Geuens overledenMaandag is Paul Geuens overleden, de echtgenoot van Jacqueline Boyen. Hij was 58 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jotty Fouwé overleden

Donderdag 28 augustus 2014
Tongeren - Jotty Fouwé overledenDinsdag is Jotty Fouwé overleden, de weduwnaar van Marcelle Vannerem. Hij was 92 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan.

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.

Georges Proesmans overleden

Dinsdag 26 augustus 2014
Tongeren - Georges Proesmans overledenZaterdag is Georges Proesmans overleden. Hij was 71 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een afscheidsdienst (om 11 uur) in de aula van Uitvaartzorg Driesen, Rutterweg 12.

Armand Boiten overleden

Maandag 25 augustus 2014
Tongeren - Armand Boiten overledenVrijdag is Armand Boiten overleden, de weduwnaar van Antoinette Liesens. Hij was 86 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Millen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox-papier aan George Eastman van Kodak. In de 175-jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzameld, een schat om te koesteren.

Zo snoei je fruitbomen

Maandag 18 augustus 2014
Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak: de boomgaard bij domein Meylandt in Heusden-Zolder, van 9 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of via tel. 011 78 52 59.

Jeanne Geraerts overleden

Woensdag 13 augustus 2014
Zaterdag is Jeanne Geraerts overleden, de weduwe van Roger Oris. Ze was 66 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Willy Stulens overleden

Dinsdag 12 augustus 2014
Tongeren - Willy Stulens overledenZaterdag is Willy Stulens overleden, de echtgenoot van Irène Slegers. Hij was 62 jaar. Donderdag om 14 uur is er een afscheidsdienst in de aula van Uitvaartzorg Driesen, Rutterweg 12 in Tongeren.

Mathijs Haiverlain overleden

Woensdag 6 augustus 2014
Woensdag is Mathijs Haiverlain overleden. Hij was 78 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.
Tongeren - 100 jaar geleden startte de Eerste WereldoorlogZoomVandaag is het 100 jaar geleden dat hier de Eerste Wereldoorlog begon. In het archief van de Liller Heemkundige Kring vonden we een tekening van de Duitse keizer Wilhelm II en onze koning Albert I. Ook vonden we daar cijfers over het aantal Belgische gesneuvelden. In “De Groote Oorlog” sneuvelden volgens die bron 34.396 Belgische soldaten waarvan 4 luitenant-generaals, 3 generaal-majoors, 11 kolonels, 14 luitenant-kolonels, 58  majoors, 109 kapitein-kommandanten, 146 tweede kapiteins, 293 luitenanten, 623 onderluitenanten, 15 aalmoezeniers en 53 krijgsgeneesheren. Vandaag werd bekend dat het aantal slachtoffers wellicht zwaar werd onderschat. Lees ook eens op knack.be: "5 schrijvers over WO I: Wij kinderen zijn blij dat het oorlog is"
Tongeren - Vlindertelweekend: kleine vos het vaakst gezienZoomGisteren en vandaag, tijdens het vlindertelweekend van Natuurpunt, is de "kleine vos" (foto) het vaakst gezien in de Vlaamse tuinen. Dat heeft Natuurpunr vanavond bekendgemaakt. Op de tweede plaats komt de atalantavlinder, gevolgd door het oranje zandoogje. (Foto Hans Claes)
Tongeren - 'Kleine verhalen in een Groote Oorlog'ZoomNaar aanleiding van de herdenking van 100 jaar W.O. I  start de provincie met een online verhaal over “Kleine verhalen in een Groote Oorlog". Zoals velen vandaag hun leven delen met anderen via sociale media en filmpjes, zo zal de jonge Mathilde Paukens haar leven vanaf de vooravond van WO I delen op haar Facebookpagina en Twitter-account. Het fictieve verhaal wordt verteld aan de hand van tekst, afbeeldingen en videofragmenten. De acteurs keren terug in een opvallende multimediale tentoonstelling, die van 19/9 tot 14/11 in C-mine Genk loopt en in 2015 neerstrijkt in Hasselt en Bokrijk. Om het verhaal te volgen gaat u naar www.limburg1914-1918.be of naar Facebook.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop