Het overige nieuws

Tribunaliteiten
Een reis start dikwijls op het computerscherm. Wat zoekacties in het digitale heelal, enkele muisklikken en de reis is besteld. Maar hoe geruisloos, smaakloos en kleurloos een reiscontract ook tot stand komt, een latere annulering of wijziging is een ander paar mouwen.
Zelfs jeugdige reizigers, nochtans geboren met de muis, mispakken zich wel eens. Zo bestelde in het Antwerpse een 16-jarige voor zichzelf en drie vrienden een 7-daagse reis naar Frankrijk. Op de factuur zag hij een vergissing en tien dagen (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Fietsroute van het jaar'

Vrijdag 27 juni 2014
Het fietspad langs de Vennbahn is door de Nederlandse toeristenorganisatie ANWB uitgeroepen tot de Fietsroute van het jaar 2014. Het pad is 125 kilometer lang en volgt een historisch treintracé van Aken via de Hoge Venen en de Ardennen naar Troisvierges, in het Groothertogdom Luxemburg. Het fietspad ligt grotendeels vrij van andere wegen zodat je dus echt midden in de natuur fietst.
Kabelkijkers zien de beelden van het WK voetbal tot 3 seconden later dan mensen die kijken via Belgacom TV. Dat meldt Waalsweekblad.be, dat een lezer citeert die aan La Meuse meldde dat hij de buren (Belgacom) al hoorde juichen voor een doelpunt, terwijl bij hem (de kabel) het doelpunt nog niet gemaakt was. Het probleem zit in de verschillende technieken die de diensten gebruiken om de beelden te ontvangen en door te geven, en in de analoge of digitale verspreiding. Ook tonen oudere tv's de beelden vaak eerder dan de moderne, die er eerst nog allerlei kwaliteitsbewerkingen mee uitvoeren, die al snel een seconde kunnen duren.

Provincie vernieuwt STROOM

Vrijdag 20 juni 2014
De provincieraad hechtte deze week zijn goedkeuring aan het nieuwe subsidiereglement voor STROOM. Dat is de provinciale subsidielijn die talent een duw in de rug geeft om zich professioneel te ontwikkelen. Bedoeling is te zorgen voor een betere omkadering, begeleiding  en ondersteuning van de aanvragers. STROOM focust op 2 vormen van subsidie: een opleidingsbeurs van maximum 2500 euro voor een workshop, masterclass of opleiding in binnen- of buitenland of een projectbeurs tot 7500 (…) Het hele nieuwsbericht

Vraag op tijd naar de rekening

Zaterdag 14 juni 2014
Tribunaliteiten
Goede afspraken maken goede vrienden. Toch gaat menigeen zonder financiële afspraken in zee met een dienstverlener, of het nu een architect, (auto)hersteller of advocaat is. De klant vindt het fijn dat de dienstverlener al aan het werk schiet zonder over geld te spreken en de dienstverlener is blij met zijn opdracht. Men vertrouwt elkaar. Tot er na de wittebroodsweken een kink in de kabel komt. En daarna een afrekening.
Zo was er een architect in Oost-Vlaanderen die voor een kennis een eerste schets (…) Het hele nieuwsbericht

Constance Reynders overleden

Donderdag 12 juni 2014
Tongeren - Constance Reynders overledenZaterdag is Constance Reynders overleden, de weduwe van Remy Vanhees. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 12 uur) in de kerk van Sint-Jozef. Vrijdag om 18 uur is er daar een gebedswake.

Pol Vanoppen overleden

Donderdag 12 juni 2014
Tongeren - Pol Vanoppen overledenMaandag is Pol Vanoppen overleden, de echtgenoot van Madeleine Lambrechts. Hij was 79 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jozef. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Mima Rigo overleden

Woensdag 11 juni 2014
Tongeren - Mima Rigo overledenDonderdag is Mima Rigo overleden, de echtgenote van Piet Thysen. Ze was 70 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Lutgard. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Paul Noben overleden

Woensdag 11 juni 2014
Tongeren - Paul Noben overledenZondag is Paul Noben overleden, de echtgenoot van Alda Fransen. Hij was 69 jaar. Zaterdag om 10.30 uur zal er een afscheidsdienst plaatsvinden in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de Basiliek.

Fernand Hansen overleden

Zaterdag 7 juni 2014
Tongeren - Fernand Hansen overledenVorige zondag is Fernand Hansen overleden, de echtgenoot van José Raets. Hij was 76  jaar. Volgens zijn wens heeft het afscheid in alle intimiteit plaatsgevonden.
Tongeren - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. De dienst wil immers 24 uur per dag bereikbaar blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg weer een opleiding voor vrijwilligers en de dienst hoopt in heel Limburg een aantal geëngageerde mensen aan te spreken. Ben je sociaalvoelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je eenmaal per week 4 uur naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag de infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.

70 jaar geleden: D-day

Vrijdag 6 juni 2014
Tongeren - 70 jaar geleden: D-dayZoomVandaag is het precies 70 jaar geleden dat de landing in Normandië plaatsvond, één van de meest spectaculaire oorlogsoperaties ooit. Het was het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog op het Europese vasteland. Heel wat groten der aarde wonen vandaag de herdenking in Normandië bij; onder hen ook de Amerikaanse president Obama en koning Filip. Jan Leijskens was de voorbije dagen al ter plaatse en maakte op Omaha Beach deze foto's. UPDATE Het BBC Magazine heeft een mooi interactief artikel met historische teksten en opnamen van die dag bij de Britse omroep. Oorlogscorrespondent Richard Dimbleby zag in de nacht van 5 op 6 juni hoe de eerste vliegtuigen met parachutisten vertrokken, waarna op 6 juni de eerste - voorgeschreven - nieuwsbulletins over de landingen werden uitgezonden. Het artikel bevat naast audio-opnamen ook scans van notities, compleet met wijzigingen en aanpassingen op het laatste moment.
70 jaar geleden: D-day70 jaar geleden: D-day
70 jaar geleden: D-day70 jaar geleden: D-day
Zoom

Dit weekend SLimcontroles

Donderdag 5 juni 2014
Tongeren - Dit weekend SLimcontrolesOp initiatief van het provinciebestuur gaan alle lokale politiezones en ook de wegpolitie in het lange pinksterweekend SLimcontroles houden. Daarbij worden heel wat politiemensen ingezet om te controleren op alcohol, drugs en snelheid. Maar ook op papieren e.d..
Om mensen met een ernstige mobiliteitsbeperking te ondersteunen, is zopas de Mobiliteitscentrale voor Aangepast Vervoer Limburg, kortweg MAV Limburg, opgericht. “Personen met een mobiliteitsbeperking verliezen op tal van vlakken kansen en mogelijkheden”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets. “Met dit nieuwe initiatief willen het provinciebestuur en de Vlaamse overheid de zelfstandigheid en het sociaal contact van deze mensen verhogen.”
Heb je een mobiliteitsbeperking en (…) Het hele nieuwsbericht

Gusta Parthoens overleden

Dinsdag 3 juni 2014
Tongeren - Gusta Parthoens overledenVrijdag is Gusta Parthoens overleden, de weduwe van Jean Boussier. Ze was 95 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van 's Herenelderen.
In Maastricht is vrijdag in de vooravond een 27-jarige studente uit het Nederlandse Nieuwegein vermoord in haar appartement aan het Oranjeplein. Een getuige zag een man wegvluchten die vermoedelijk op een scooter is weggekomen. De studente woonde nog maar pas in Maastricht. Ze werd in haar woning zwaar gewond aangetroffen door haar vader, maar die kon haar niet meer redden. In het kader van het onderzoek is vandaag in Borgworm een 28-jarige man opgepakt. Hij wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Luik. Nederland gaat om zijn uitlevering vragen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen