Het overige nieuws

Theo Driesen overleden

Woensdag 29 oktober 2014
Tongeren - Theo Driesen overledenZondag is Theo Driesen overleden, de echtgenoot van Georgette Loyen. Hij was 74 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 13 uur) in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Hoe mooi de natuur bij ons is

Woensdag 29 oktober 2014

Met dit filmpje "This is Our Home" heeft Tim Janssens de wedstrijd gewonnen die door A.S. Adventure was uitgeschreven om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken over de schoonheid van de Belgische of Luxemburgse natuur. Prachtig! Let ook op de begeleidende muziek, die door Tim zelf werd geschreven. Tim werkte drie maanden aan zijn inzending. Hij gebruikte 3 GoPro-toestellen, 1 drone, 2 visstokken en héél véél geduld.

Gezond, ook binnen in huis

Dinsdag 28 oktober 2014
De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert de actieweek "Gezond binnen". Daarbij wordt de focus gelegd op een zuivere lucht in huis. Gemiddeld brengen we in Vlaanderen 85% van onze tijd binnenshuis door, waarvan het grootste deel in onze eigen woning. De binnenlucht die we gedurende al die tijd inademen kan een invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de lucht binnen in gebouwen vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Daarom kan het geen kwaad deze "Gezondheidsinfo" eens te lezen...

69 weekendongevallen

Maandag 27 oktober 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 positief bleken (of 11 %). Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Een uurtje langer slapen

Zaterdag 25 oktober 2014
Tongeren - Een uurtje langer slapenZoomDit weekend moeten we onze klok weer terugzetten op winteruur. Vannacht -  zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 03:00 naar 02:00 uur.  Voor sommigen een uurtje langer slapen, voor anderen een uurtje langer 'stappen'. De keuze is aan u!

Biechten bij een brandpolis

Vrijdag 24 oktober 2014
Tribunaliteiten
Wie deel uitmaakt van de bewoonde wereld sluit vroeg of laat meer dan één verzekeringspolis af. In een recente uitspraak maakte het hof van beroep van Antwerpen duidelijk dat wie een polis ondertekent best op zijn tellen past als hij de voorgedrukte vragenlijst van de verzekeringsmaatschappij invult. Zelfs wie alles invult, moet zich afvragen of hij alles vertelde wat de verzekeringsmaatschappij moet weten.
Voor het hof ging het over een man wiens woning afbrandde. De verzekeringsmaatschappij (…) Het hele nieuwsbericht

Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschop

Donderdag 23 oktober 2014
Tongeren - Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschopZoomOp 25 oktober is het precies 10 jaar geleden dat mgr. Patrick Hoogmartens tot derde bisschop van het bisdom Hasselt werd benoemd. Hoogmartens werd op 19 mei 1952 in Tongeren geboren en op 4 juli 1982 priester gewijd. Hij behaalde een licentiaatsdiploma in de filosofie, de theologie en de rechten. Op 1 oktober 1993 werd hij benoemd tot bisschoppelijk vicaris en op 8 juli 1977 tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging.
"Door de maatschappelijke veranderingsprocessen zijn er zorgen voor de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Joseph Schepers overleden

Donderdag 23 oktober 2014
Tongeren - Joseph Schepers overledenZaterdag is Joseph Schepers overleden, de weduwnaar van Mariette Franssen. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

N-VA kiest nieuw provinciaal bestuur

Woensdag 22 oktober 2014
Overpeltenaar Bart Schepens is zondag verkozen tot provinciaal voorzitter van N-VA Limburg. Ondervoorzitter wordt Frieda Gijbels; Jan Vochten werd herverkozen als secretaris.

José Neven overleden

Woensdag 22 oktober 2014
Tongeren - José Neven overledenMaandag is José Neven overleden, de weduwe van Jean Neven. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Berg. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Tongeren - Meer dan 1.000 jongeren verwacht voor FakkeltochtZoomIJD-Hasselt verwacht meer dan duizend jongeren voor de 20ste editie van de Fakkeltocht 2014 die op 28 november in Tongeren plaatsvindt. Vorig jaar vond de Fakkeltocht in Zonhoven plaats.
Met hun deelname willen de jongeren uit heel Limburg de Advent, dat is de voorbereidingstijd op Kerstmis, inzetten. Het initiatief kan onder andere rekenen op de medewerking van het dekenaat en de stad Tongeren.
De jongeren verzamelen om 19 uur op het Stadhuisplein in Tongeren. Na de Fakkeltocht is er een (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Hollanders overleden

Dinsdag 21 oktober 2014
Tongeren - Rita Hollanders overledenDonderdag is Rita Hollanders overleden, de echtgenote van Paul Hougardy. Ze was 59 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Gustin Nelissen overleden

Maandag 20 oktober 2014
Tongeren - Gustin Nelissen overledenin het AZ Vesalius is donderdag Gustin Nelissen overleden, de weduwnaar van Liske Noelmans. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in alle intimiteit plaatsvinden. Dinsdag om 19u is er een gebedswake in de parochiekerk van Riksingen.

78 weekendongevallen

Maandag 20 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 78 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief waren. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Limburg telt momenteel nog 634 kloosterzusters. Dat blijkt uit gegevens van het bisdom Hasselt. De meeste vrouwelijke religieuzen zijn hoogbejaard en er zijn nog weinig actieven. Bovendien noteert men nauwelijks nog intredes. De zusters verblijven op 129 locaties. De jongste tien jaar werden er heel wat kloosters gesloten.
In het bisdom Hasselt zijn 16 buitenlandse priesters werkzaam. Ze zijn afkomstig uit Oekraïne, Benin, Italië, Polen en India. Dat meldt het weekblad Tertio.
In het bisdom Antwerpen zijn 17 buitenlandse priesters werkzaam, in het bisdom Gent 6, in het bisdom Brugge 3 en in het aartsbisdom Mechelen-Brussel 220.

Minstens 120.000 Limburgse armen

Donderdag 16 oktober 2014
Minstens 120.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens. Met andere woorden: bijna één op zeven leeft in grote bestaansonzekerheid. Dat blijkt uit de publicatie 'Armoede in beeld - Limburg 2014' van de provincie Limburg. De cijfers zijn slechts een benadering van de sociale werkelijkheid. Niet alles kan immers gemeten worden.
Economisch krijgt onze provincie zware klappen. Vorig jaar waren gemiddeld 32.000 Limburgers op zoek naar werk. Daartegenover stonden slechts 25.000 vacatures. Vooral laaggeschoolden zijn een heel kwetsbare groep op de arbeidsmarkt. Zij maken vandaag bijna de helft uit van de werkzoekenden.

Rita Brulmans overleden

Woensdag 15 oktober 2014
Tongeren - Rita Brulmans overledenMaandag is in het verzorgingstehuis Ter Heide, Rita Brulmans overleden. Ze was 56 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30 uur) in het verzorgingstehuis Ter Heide in Tongeren. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de Sint-Gertrudiskerk in Beverst.

82 weekendongevallen

Maandag 13 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 22 met lichamelijk letsel en 60 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaar- en 17 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 54 ademtesten afgenomen, waarvan er 15 positief bleken (28 %). Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Albert Dumont overleden

Maandag 13 oktober 2014
Vrijdag is Albert Dumont overleden, de echtgenoot van Hélène Lorent, strijder en gepensioneerd rijkswachter in Tongeren. Hij was 97 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Saint-Jacques in Harzé.

Liske Arckens overleden

Zondag 12 oktober 2014
Gisteren is Liske Arckens overleden, de weduwe van Frans Proesmans. Ze was 105 jaar en meteen de oudste inwoner van de stad. Woensdag wordt ze gecremeerd; om 13u is er dan een uitvaartplechtigheid in Uitvaartcentrum Debay.

Klussen uit liefde

Zaterdag 11 oktober 2014
Tribunaliteiten
“Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is 't leven zoet, waar men stil en ongedwongen alles voor elkander doet”, dichtte Guido Gezelle. Maar wat als een huwelijk op de klippen loopt en de man, verwoed klusser als hij is, een deel van zijn huwelijksleven wijdde aan de afbraak en heropbouw van een woning die al voor zijn huwelijk van hem was? Hoezeer een dame in het Antwerpse de inspanningen van haar man ook waardeerde, na de echtscheiding vond zij dat al dat geklus 162.000 euro waard was en (…) Het hele nieuwsbericht

Fruit- en hoogstamhappening

Donderdag 9 oktober 2014
Zaterdag, zondag en maandag, telkens van 10 tot 18u. organiseert de Nationale Boomgaardenstichting haar 6de internationale EUROPOM®-tentoonstelling. Deze fruit- en hoogstamhappening vindt plaats in het kasteel en de omgeving van het domein Alden Biesen, in Rijkhoven. Daar passeren meer dan 1000 appel- en perenrassen de revue. In het verlengde daarvan kan men ook nog kennis maken met kersen-, pruimen-, druiven- en notenrassen.
Ook alle vormen van fruitverwerking krijgen de nodige aandacht, zoals: opleggen, inleggen, wecken, drogen, pasteuriseren, konfijten, stroopbereiding, de vele thuisbereidingen, gerechten en recepten … met Europese achtergrond.

Campagne Welzijnszorg gelanceerd

Woensdag 8 oktober 2014
Tongeren - Campagne Welzijnszorg gelanceerdZoomVandaag vond in Hasselt de Limburgse startavond van de campagne Welzijnszorg 2014 plaats.  Met de campagne “Iedereen beschermd tegen armoede?” vraagt Welzijnszorg aandacht voor het sociale onrecht dat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving treft.
In ons land leeft 1 op 7 mensen in armoede. Dit betekent dat de sociale bescherming niet goed werkt. Sociale bescherming zou ons moeten beschermen als een grote paraplu tegen sociale uitsluiting. “Wanneer je ziek (…) Het hele nieuwsbericht
Dinsdag is in Tongeren erepastoor-deken Paul Kuypers overleden. Hij werd op 12 mei 1922 in Opoeteren geboren en op 29 juli 1947 in Luik priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Edward Vranken overleden

Woensdag 8 oktober 2014
Tongeren - Edward Vranken overledenMaandag is Edward Vranken overleden. Hij was 75 jaar. Vrijdag om 14 uur is er een uitvaartdienst in de aula van uitvaartzorg Driesen, Rutterweg 12.

88 weekendongevallen

Maandag 6 oktober 2014
In het afgelopen weekend waren er in heel Limburg 88 verkeersongevallen, waarvan 15 met lichamelijk letsel en 73 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 positief bleken (of 16 %). Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lutgart Collas overleden

Maandag 6 oktober 2014
Tongeren - Lutgart Collas overledenZaterdag is Lutgart Collas overleden, de weduwnaar van Jean Knapen. Ze was 94 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Lutgart.

Elza Verbruggen overleden

Zaterdag 4 oktober 2014
Tongeren - Elza Verbruggen overledenDonderdag is Elza Verbruggen overleden, de weduwe van Chrétien Digneffe. Ze was 87 jaar. Haar lichaam werd naar haar wens aan de wetenschap geschonken.
Dit weekend bezetten vogelkijkers in meer dan dertig Europese en enkele Centraal-Aziatische landen heuvelruggen, rivierdalen en andere open ruimte om de vogeltrek in kaart te brengen. Het is al de veertiende keer in 21 jaar tijd dat BirdLife de Europese simultaantelling organiseert. Ook in ons land wordt op tientallen telposten - onder meer Maatheide in Lommel - meegeteld. Natuurpunt en Natagora coördineren de telactie in België. Met de gunstige weersvoorspelling worden dit jaar extra veel (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Vaes overleden

Donderdag 2 oktober 2014
Tongeren - Jeanne Vaes overledenZaterdag is Jeanne Vaes overleden, de weduwe van Raymond Boosten. Ze was 89 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Guy Zomers overleden

Donderdag 2 oktober 2014
Tongeren - Guy Zomers overledenMaandag is Guy Zomers overleden, de echtgenoot van Emma Bielen. Hij was 77 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.

Rita Gilissen overleden

Donderdag 2 oktober 2014
Tongeren - Rita Gilissen overledenZaterdag is Rita Gilissen overleden, de echtgenote van Jo Codden. Ze was 57 jaar. Het afscheid zal vrijdag in alle intimiteit plaatsvinden. 
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop