Het overige nieuws

Denk straks ook aan hen

Donderdag 31 december 2015
Tongeren - Denk straks ook aan henZoom.

Hubert Croughs overleden

Donderdag 31 december 2015
Maandag is Hubert Croughs overleden, de echtgenoot van Mariette Daenen. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Zondag (18 uur) is er een gebedswake in de parochiekerk Sint-Gillis.

Biddend van oud naar nieuw

Donderdag 31 december 2015
De voorbije jaren hebben heel wat mensen de overgang van het oude naar het nieuwe jaar 'gevierd in gebed en aanbidding. Dat zal vanavond niet anders zijn in Hasselt, Heusden, As en Tongeren. In de Ambiorixstad begint de gemeenschap Zaden van het Woord het nieuwe jaar met een eucharistieviering in het klooster Oorzaak onzer Blijdschap. Geïnteresseerden zijn er al vanaf 21 uur welkom om te bidden. De eerste mis vindt er plaats om middernacht.
In meerdere Limburgse parochies is er ook een eucharistieviering op Nieuwjaarsdag. Dat is onder meer het geval in de kerkeb  van Overpelt-Centrum en Lindel-Hoeven.

Parochies omarmen het Zuiden

Woensdag 30 december 2015
Zaterdag 9 januari om 9 uur wordt in de school Kindsheid Jesu aan de Kempischesteenweg in Hasselt de nieuwe campagne van Broederlijk Delen gelanceerd die op 10 februari van start gaat. Thema van de campagne: 'Met een leven speel je niet'. De nieuwe campagne focust op Colombia en krijgt vorm in alle Limburgse parochies.
Tongeren - Parochies op de bres voor vluchtelingenZoomDe oproep die mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, half september lanceerde om  vluchtelingen concreet te helpen is bij de Limburgse parochies niet in dovemansoren gevallen. Er blijkt een grote bereidheid te bestaan om iets te doen voor de vluchtelingen, zo blijkt uit een eerste inventaris. Het bisdom zelf koopt samen met vier congregaties een woning aan in Hasselt om er de komende tien jaar vluchtelingen op te vangen.
In Overpelt heeft men niet op de oproep van de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsdrink op 3 januari

Dinsdag 29 december 2015
Het stadsbestuur nodigt alle Tongenaren uit op de feestelijke nieuwjaarsreceptie. Die vindt dit jaar plaats op zondag 3 januari 2016 van 11 tot 13 uur op de Grote Markt. "Het is een ideale gelegenheid om in een ontspannen sfeer het glas te heffen op het nieuwe jaar met de buren, de burgemeester, de schepenen en de leden van de gemeenteraad", luidt het.
De Tongerse bakkers en slagers bieden gratis belegde boterhammen aan. De winkels zijn open van 13 tot 17 uur.  De Tongerse handelaars bieden een glaasje cava aan.

Geld om géén melk te leveren

Maandag 28 december 2015
Vandaag gelezen
De Nederlandse zuivelgroep FrieslandCampina heeft vandaag aangekondigd dat ze melkboeren zal betalen om géén melk te leveren. De grootste melkverwerker van Nederland kan de toevoer niet meer aan. In november werd er namelijk 14% méér melk geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Begin 2015 werden de Europese melkquota afgeschaft, waardoor boeren nu veel meer melk produceren. De verhoogde productie komt ook door het warme weer:  koeien geven minder melk wanneer het erg koud is. De maatregel geldt alvast tot april. (Bron: ii.nl)

José Rouffart overleden

Maandag 28 december 2015
Tongeren - José Rouffart overledenDonderdag is José Ruffart overleden, de echtgenote van Romain Kersten. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
De vluchtelingencrisis op Lesbos en andere Griekse eilanden heeft de noodlijdende Griekse overheid dit jaar zo'n 500 miljoen euro gekost. De toerismesector werd hard geraakt, maar veel kleine bedrijfjes op de eilanden profiteren van de instroom. "In de drukste periode verdienden we tot 2000 euro per dag. Nu ongeveer 500 euro. Vóór de vluchtelingenstroom verdienden we slechts 50 euro per dag," aldus de lokale eigenaar van een foodtruck.(Bron: Al Jazeera)

Smiley (70)

Zondag 27 december 2015
Tongeren - Smiley (70)ZoomGefotografeerd door Dominik Martin.

Maria Schreurs overleden

Zondag 27 december 2015
Tongeren - Maria Schreurs overledenGisteren is Maria Schreurs overleden, de weduwe van Antoine Nijst. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de basiliek.

Om stil van te worden

Vrijdag 25 december 2015
Uit de ruimte
Tongeren - Om stil van te wordenZoomDe NASA heeft deze foto vrijgegeven die de Lunar Reconaissance Orbiter op 12 oktober maakte. Hij toont hoe de aarde achter het maanoppervlak opkomt. De foto is gemaakt toen de Lunar Reconaissance Orbiter 134 kilometer boven de maankrater Compton vloog. (Foto NASA)

We wensen u een zalige Kerstmis

Donderdag 24 december 2015
Tongeren - We wensen u een zalige KerstmisZoom.

Jefke Delanoy overleden

Donderdag 24 december 2015
Tongeren - Jefke Delanoy overledenDinsdag is Jefke Delanoy overleden, de echtgenoot van Hilda Houbrechts. Hij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Smiley (69)

Woensdag 23 december 2015
Tongeren - Smiley (69)Zoom(Foto Patrick Vanderheijden)

Dolly Petitjean overleden

Woensdag 23 december 2015
Tongeren - Dolly Petitjean overledenZondag overleed Dolly Petitjean, de echtgenoot van Gabby Nyst. Hij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Koe is persoonlijkheid van het jaar

Dinsdag 22 december 2015
Vandaag gelezen
In India is de koe verkozen tot 'persoonlijkheid van het jaar'. Dat meldt Yahoo, dat de verkiezing organiseerde in het kader van zijn jaarlijkse 'Year in review'. De nederige koe heeft haar verkiezing te danken aan de controverse rond koeienvlees in India. Ook werd de koe het symbool van discussies over intolerantie. (Bron: hindustantimes.com)

'Een andere Kerstmis'

Dinsdag 22 december 2015
Tongeren - 'Een andere Kerstmis'"Dit jaar zal een andere Kerstmis zijn. In onze gemeenschappen en in onze kerken zullen we Kerstmis niet kunnen vieren zonder te denken aan de wereld van dreiging en geweld die ons omgeeft, en aan de honderdduizenden op de vlucht." Dat schrijft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn vandaag gepubliceerde 'Brief voor Kerstmis'. Misschien kunnen we rond Kerstmis al een vreemdeling opzoeken of uitnodigen in onze gemeenschappen en in onze families, aldus de bisschop. "Zeker kunnen we niet anders dan vanuit Kerstmis de vreemdeling meer toelaten in ons hart en in ons leven".

Jean Cuypers overleden

Dinsdag 22 december 2015
Tongeren - Jean Cuypers overledenVandaag is Jean Cuypers overleden, de weduwnaar van Madeleine Sekula. Hij was 87 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart.

De paarden van Turkmenistan

Maandag 21 december 2015
Vandaag gelezen
De Akhal-Teke paarden zijn het nationaal symbool van Turkmenistan. President Gurbanguly Berdymukhammedov heeft nu verordend dat de namen van de paarden worden bijgehouden in een register, en niet gewijzigd mogen worden. Daarnaast gaat de regering vastleggen waar de paarden mogen worden begraven. De Turkmeense president is een fervent paardrijder. Hij doet vaak mee aan wedstrijden en wint dan altijd, omdat andere jockeys hem niet durven in te halen.(Bron: ii.nl)

Journalist ontslagen

Zondag 20 december 2015
Vandaag gelezen
Dagblad Limburger/Het Limburgs Dagblad in Nederlands-Limburg heeft een journalist ontslagen omdat hij heimelijk geluidsopnamen van een besloten gemeenteraadsvergadering van Kerkrade had gemaakt. Over de inhoud van de bijeenkomst schreef hij vervolgens in de krant. De journalist maakte de opnamen zonder anderen bij de krant dat te vertellen en tegen de richtlijnen van de krant in, aldus de hoofdredactie. Na de publicatie deed de burgemeester van Kerkrade aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie. Hij vermoedde dat raadsleden uit de school hadden geklapt over een reddingsplan voor de voetbalclub Roda JC. (Bron: villamedia.nl)

Risicorijden

Vrijdag 18 december 2015
Tribunaliteiten
Op een parking voor mindervaliden, vlak voor een kerk in de Voerstreek, vertrok een BMW in volle vaart, ramde vier voertuigen, verbrijzelde de arm van een bejaarde dame en reed in op een woning. In de BMW zat een 87-jarige man die – ten onrechte, zo bleek later – uitlegde dat het gaspedaal was blijven hangen. Vijf dagen later liet de zoon van de chauffeur op jaren, in een zelf geschreven verklaring en eerlijk als hij blijkbaar was, weten dat de BMW eigendom was van zijn garagebedrijf, maar dat zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Is toch niet moeilijk?

Vrijdag 18 december 2015
Ha, u verveelt zich! Dan moet u er eens goed voor gaan zitten en deze kerstpuzzel downloaden. Nooit eerder zo'n moeilijke puzzel gezien (en we hebben er al veel gezien). Kan ook niet anders, want hij is gemaakt door leden van de Nederlandse AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, iets zoals de Staatsveiligheid, zeg maar. U bent er gegarandeerd een paar dagen mee bezig. En als u hem kunt oplossen, horen we graag hoe u dat gedaan hebt! Kerstpuzzel

Guillaume Paulus overleden

Vrijdag 18 december 2015
Dinsdag overleed Guillaume Paulus. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Theo Croonenborghs overleden

Donderdag 17 december 2015
Gisteren is Theo Croonenborgs overleden, de echtgenoot van José Neys. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit.

Sluiting stadsdiensten

Donderdag 17 december 2015
Op 24, 25 en 31 december en op 4 januari zijn alle stadsdiensten gesloten vanaf 12 uur (ook bibliotheek, containerpark, buitenschoolse opvang 'Kinderparadijs', Toerisme Tongeren, Sociaal Huis 'De Semper' en dienstencentrum 'De Piepel'). Maar op 24 december en 31 december is de buitenschoolse opvang 'Kinderparadijs' pas gesloten vanaf 13.30 uur. Op 4 januari zijn het containerpark en de buitenschoolse opvang 'Kinderparadijs' de hele dag gesloten. Op 2 januari is de buitenschoolse opvang 'Kinderparadijs' gesloten en (…) Het hele nieuwsbericht

Rosita Van Meel overleden

Woensdag 16 december 2015
Tongeren - Rosita Van Meel overledenGisteren is Rosita Van Meel overleden, de echtgenote van Hocine Sahed. Zij was 60 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren.

Albert Lakay overleden

Woensdag 16 december 2015
Zaterdag is Albert Lakay overleden, de weduwnaar van Francine Hermans. Hij was 75 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Het kan altijd nog gekker

Woensdag 16 december 2015
Vandaag gelezen
In Nieuw-Zeeland mag de kerk van het Vliegende Spaghettimonster huwelijken voltrekken. Dat meldt stuff.co.nz. De aanhangers van het "pastafarianisme" strijden wereldwijd voor de erkenning van hun geloof in het Vliegende Spaghettimonster. Op hun hoofd dragen ze een omgekeerd vergiet. Hun kerk is een reactie op het creationisme in de V.S.. (Bron: ii.nl)
“Armoede is een structureel probleem maar toch kunnen we persoonlijk en als vereniging of parochie heel wat doen”. Dat stelt de pastorale raad van het bisdom Hasselt. ”Het minste wat we kunnen doen is een goedendag zeggen. Dat leidt vaak tot een persoonlijk contact waarin eventueel zorgen en noden kunnen uitgesproken worden”, luidt het. “We moeten de waardigheid van elk mens zien. Respect houdt in dat we weerstanden en vooroordelen in onszelf loslaten.”
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht

Myriam Geeraerts overleden

Woensdag 16 december 2015
Op 9 december overleed de uit Tongeren afkomstige Myriam Geeraerts, de echtgenote van Patrick Van den Berghe. Zij was 42 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Oudegem-Dendermonde.

Een speelgoedscanner, net echt

Zondag 13 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
Het Citadelle-ziekenhuis in Luik is het eerste in België met een speelgoedachtige MRI-scanner-simulator. Vorig jaar moesten in dat ziekenhuis nog 597 kinderen met een lichte verdoving tot rust gebracht worden omdat ze in paniek raakten toen ze beseften dat ze die grote scanmachine met zijn walvismond in moesten. Nu gaat het kind eerst 20 minuten in de speelgoedscanner (net zo lang als (…) Het hele nieuwsbericht

Drie dodelijke weekendongevallen

Zondag 13 december 2015
Tongeren - Drie dodelijke weekendongevallenIn Limburg zijn dit weekend drie dodelijke ongevallen gebeurd. Op de Kinrooiersteenweg in Maaseik kwam vrijdagavond een 20-jarige om toen hij met zijn auto tegen een boom belandde. Zondagochtend liet een 20-jarige het leven toen hij tegen een boom reed op de Weg naar Opoeteren in Neerglabbeek (Meeuwen-Gruitrode). En vanavond kwam een fietsster om toen zij door een auto werd aangereden op de Hoevenzavellaan in Genk.

Vang eens een drone

Vrijdag 11 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De politie van de Japanse hoofdstad Tokio gaat een drone met een groot net inzetten om andere drones in gesloten luchtruim neer te halen. Het net is drie bij twee meter groot en hangt onder de op afstand bestuurbare masterdrone. Volgens de politie is er geen risico dat gevangen drones naar beneden vallen en op de grond schade veroorzaken. (Bron: nu.nl)

Astrid Vanlessen overleden

Donderdag 10 december 2015
Tongeren - Astrid Vanlessen overledenVandaag is Astrid Vanlessen overleden, de weduwe van Albert Detré. Zij was  83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.

Caesar was ook in Nederland

Woensdag 9 december 2015
Vandaag gelezen
De Romeinse keizer Julius Caesar zou in 55 voor Christus twee Germaanse stammen (Tencteris en Usipetes) hebben verslagen nabij het Nederlandse dorpje Kessel. Dat claimen Nederlandse archeologen. Die stelden de locatie van de veldslag vast met behulp van historische, archeologische en geochemische gegevens. In de grond nabij Kessel zijn bovendien skeletresten, zwaarden, speerpunten en een helm gevonden. De Germaanse stammen, die uit het gebied ten oosten van de Rijn kwamen, vroegen Caesar om asiel, maar die weigerde dat en slachtte hen allen - inclusief vrouwen en kinderen, in totaal ca. 200.000 man - af. In "De Bello Gallico" zou hij de veldslag uitvoerig hebben beschreven. Als het waar is, dan is dit de eerste keer dat de aanwezigheid van Caesar en zijn troepen op Nederlands grondgebied is aangetoond. (Bron: ii.nl)

Vermeulenstraat afgesloten

Woensdag 9 december 2015
Van vrijdag 11 tot en met vrijdag 18 december zijn het AC Praetorium en de parking aan het stadsarchief tijdens werkdagen  via de Vermeulenstraat aan de kant van de Ringlaan niet bereikbaar voor voertuigen, voetgangers en fietsers. U kan de Maastrichterstraat en het AC Praetorium bereiken via de Hemelingenstraat en Schuttersgang.

André Dewaele overleden

Woensdag 9 december 2015
Zaterdag is André Dewaele overleden, de echtgenoot van Jacqueline De Mulder. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Veel plastic in de Rijn

Dinsdag 8 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Rijn is zwaar vervuild met microplastic. Onderzoekers van de Universiteit van Basel ontdekten dat het water van de stroom tussen Basel en Rotterdam gemiddeld 892.777 deeltjes plastic per vierkante kilometer bevat. Daarmee behoort de Rijn tot de meeste vervuilde rivieren ter wereld op het gebied van microplastic. Vooral in het Ruhrgebied is de stroom sterk vervuild. En al die plastic deeltjes belanden met het Rijnwater in de zee. (Bron: idw-online.de)

Verkeerslichten nu energiezuinig

Dinsdag 8 december 2015
Tongeren - Verkeerslichten nu energiezuinigZoomAlle verkeerslichten in Limburg zijn nu uitgerust met energiezuinige ledlampen. De verkeerslichten werden ook grondig gemoderniseerd. De hele operatie heeft zomaar eventjes twee miljoen euro gekost maar volgens Wegen en Verkeer betaalt die investering zichzelf terug.

Alice Stoffels overleden

Dinsdag 8 december 2015
Tongeren - Alice Stoffels overledenGisteren is Alice Stoffels overleden, de weduwe van Jozef Biesemans. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Gillis.

Jeanne Oosterbosch overleden

Dinsdag 8 december 2015
Zondag is Jeanne Oosterbosch overleden, de weduwe van Antoine Hamal. Zij was 93 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Melissa Hofmans overleden

Dinsdag 8 december 2015
Tongeren - Melissa Hofmans overledenZondag is Melissa Hofmans overleden, de echtgenote van Ibrahim Diallo. Zij was 31 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (15 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Gerookt maar waakzaam

Maandag 7 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Angu-stam in Papoea Nieuw-Guinea heeft de morbide traditie om overleden stamleden te roken en vervolgens in vreemde posities in bamboe te exposeren. De stam gelooft dat de mummies hun dorpen bewaken. Gerespecteerde strijders worden na hun overlijden in gerookte toestand op strategische uitkijkposten geplaatst. Officieel is de traditie sinds 1975 verboden, maar in afgelegen gebieden doen de stammen het toch. (Bron: BBC.com)

Palmyre Cloes overleden

Maandag 7 december 2015
Tongeren - Palmyre Cloes overledenVandaag is Palmyre Cloes overleden, de echtgenote van Lambert Leroi. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Henri Erlich overleden

Maandag 7 december 2015
Tongeren - Henri Erlich overledenZaterdag is Henri Erlich overleden, de echtgenoot van Agnes Valles. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Gillis in Tongeren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jenny Adams overleden

Maandag 7 december 2015
Tongeren - Jenny Adams overledenDonderdag is Jenny Adams overleden, de echtgenote van Joseph Voets. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Anita Daenen overleden

Maandag 7 december 2015
Vrijdag is de uit Tongeren afkomstige Anita Daenen overleden, de echtgenote van Ludo Baeten. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Louwel-Opglabbeek.
Vandaag gelezen
Nederland krijgt er 14 hectare grond van Visé bij. Daar wordt al 30 jaar over gesproken, nu is er een akkoord. De grens liep ter plaatse in het midden van de Maas maar de rivier verschoof wat en door aanslibbing ontstond een schiereilandje vanaf de Nederlandse wal, maar op Belgische bodem. Daar werden volop drugs verhandeld. Want het was Belgische grond, dus de Nederlandse politie mocht niets doen, en de Belgische politie had geen boot dus men moest via het Nederlandse Eijsden te voet. Als de politie (…) Het hele nieuwsbericht

De wraak van het hert

Vrijdag 4 december 2015
Vandaag gelezen
Een jager is gewond geraakt, vorige week, toen een hert hem van achteren aanviel en op het gewei nam. Dat gebeurde tijdens een jachtpartij in Stavelot. De brandweer heeft de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hij verkeert niet meer in  levensgevaar. Het hert is spoorloos. (Bron: Waalsweekblad.be)

Liefde in tijden van elektronica

Vrijdag 4 december 2015
Tribunaliteiten
Hoeveel sms’jes moet een mens verdragen? Op die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen antwoorden. Voor dat hof stond een dakwerker terecht, pas opnieuw vader en gehuwd. Tien jaar eerder had hij een relatie met een andere dame. Zij had de relatie beëindigd en hij had het er moeilijk mee. Twee maanden aan één stuk stuurde hij haar sms-berichtjes, meestal niet bedreigend, soms over een paard en spullen die hij nog terug wou. Wellicht wilde hij ook de dame zelf terug. Hij volgde haar doen (…) Het hele nieuwsbericht

Monique Verbeelen overleden

Vrijdag 4 december 2015
Tongeren - Monique Verbeelen overledenGisteren is Monique Verbeelen overleden. Zij was 76 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in parochiekerk Sint-Jozef.

Emilienne Saren overleden

Vrijdag 4 december 2015
Tongeren - Emilienne Saren overledenWoensdag is Emilienne Saren overleden, de echtgenote van Jean-Pierre Vanbellingen. Zij was 57 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek.

Eerste drijvende boerderij ter wereld

Donderdag 3 december 2015
Vandaag gelezen
Deze maand start in Rotterdam de bouw van een drijvende koeientuin en drijvende zuivelverwerking. De Floating farm is open voor het publiek zodat jong en oud weer kan zien waar de melk vandaan komt. Hoe worden de koeien gemolken en wat gebeurt er met de melk? De melk die de drijvende boerderij produceert wordt gewoon commercieel verkocht. Zo komt er Rotterdamse stadsmelk, stadsyoghurt, stadsboter en stadskaas. (Bron: bright.nl)

Typisch mannelijk

Donderdag 3 december 2015
Maak dat mee!


Nog nooit een mannelijke springspin gezien die een vrouwtje het hof maakt? Dan moet u bovenstaand filmpje eens bekijken. Het geeft mooi aan hoe mannen zich soms uitsloven om een vrouwtje binnen te halen... Dit is de Australische Peacock Spider, zeg maar pauwenspin. Prachtig hoe hij tekeer gaat. En als hij dan aan het einde zich heel voorzichtig naar het vrouwtje beweegt, lijkt het er op dat alle moeite vergeefs is geweest... Een scène uit het dagelijkse leven!

Band zonder naam

Donderdag 3 december 2015


Het is vandaag vijftig jaar geleden dat The Beatles de elpee ‘Rubber Soul’ uitbrachten. Voor het eerst stond de naam van de band niet op de hoes. Lees hoe John Lennon de teksten van Paul McCartney herschreef, welke vreemde geluidseffecten werden opgenomen en nog meer leuke weetjes over deze opmerkelijke productie op de Jukeboxkalender.

Akkers moeten zich kunnen herstellen

Woensdag 2 december 2015
Vandaag gelezen
In de voorbije 40 jaar heeft de aarde één derde van vruchtbaar land verloren. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Sheffield, dat het verlies "catastrofaal" noemt en de onderzoeksresultaten presenteert op de klimaattop in Parijs. Bijna 33 procent van 's werelds akkerland is verloren gegaan aan landdegradatie, gronderosie of -vervuiling. Dat heeft mogelijk grote gevolgen, aangezien de vraag naar voedsel in 2050 met 60 procent zal zijn gestegen ten opzichte van 2005, volgens schattingen (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Merken overleden

Woensdag 2 december 2015
Tongeren - Jean Merken overledenGisteren is Jean Merken overleden, de weduwnaar van Mieke Zegers en de echtgenoot van Lutje Vandenrul. Hij was 68 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek.
Tongeren - Wie moet Limburgse Cultuurprijs winnen?ZoomKen jij in je gemeente een vereniging of organisatie met een vernieuwende en frisse blik? Heeft een organisatie een ongelooflijke indruk nagelaten of is deze van onschatbare waarde gebleken binnen de sector? Nomineer haar dan voor de Limburgse Cultuurprijs 2015. De vereniging maakt zo niet alleen kans op de felbegeerde titel, maar kan ook een geldprijs t.w.v. 5000 euro winnen.

Baksteen van fijnstofdeeltjes

Dinsdag 1 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)
Het noorden van China is al enkele dagen in een dikke - bijna ondoordringbare - laag smog gehuld doordat de op kolen draaiende stadsverwarmingssystemen massaal zijn aangezet. Maar ook buiten het winterseizoen hebben de meeste Chinese steden last van smog. Om aandacht te vragen voor de luchtvervuiling heeft de Chinese kunstenaar 'Brother Nut' de afgelopen honderd dagen met een stofzuiger smogdeeltjes opgezogen bij iconische gebouwen in Beijing. Het resultaat: een vuistdikke grijze baksteen, vervaardigd uit fijnstof. (Bron: People's Daily Online)

Ad Van Gaal overleden

Dinsdag 1 december 2015
Tongeren - Ad Van Gaal overledenVandaag is Ad Van Gaal overleden, de partner van Jenny Jeurissen. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren.

Met de feestbus het jaar uit...

Dinsdag 1 december 2015
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar worden er bij de jaarwisseling weer feestbussen ingezet. Dat is een initiatief van De Lijn, de provincie en 16 gemeenten. Deze laatste fungeren als derdebetaler: hun inwoners kunnen vanaf medio december een gratis feestbusbiljet afhalen bij de verdeelpunten in die gemeenten. Andere busgebruikers kunnen een feestbiljet kopen aan 3 euro (geldig op oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag). 
Inwoners van Bilzen, Bocholt, Bree, Diepenbeek, Genk, Hamont-Achel, Hasselt, Heusden-Zolder, (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop