Het overige nieuws

Wat bracht 2016 voor de natuur?

Zaterdag 31 december 2016
Het afgelopen jaar was voor de natuur bij ons in heel wat opzichten bijzonder, meldt Natuurpunt. Niet alleen in negatieve, ook in positieve zin. Een lezenswaardig artikel.

Het recht om niet bereikbaar te zijn

Zaterdag 31 december 2016
Vandaag gelezen
"In Frankrijk is een wet goedgekeurd die een werknemer het recht geeft om 'niet bereikbaar' te zijn. Bedrijven met meer dan 50 werknemers worden wettelijk verplicht aan te geven wanneer werknemers hun telefoon kunnen uitzetten. Met de maatregel, die op 1 januari ingaat, moet er een eind komen aan de cultuur van 'altijd bereikbaar zijn'. Het is een toenemend probleem van deze tijd, het leidt tot veel onbetaalde overuren en tot een overdosis aan informatie. Dat alles kan gezondheidsklachten geven, zoals slapeloosheid en een burn-out." (Bron: ii.nl)

En wie won de dvd?

Zaterdag 31 december 2016
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomEn wie won deze week de dvd met zijn inzending voor de tekstballon? Het is Yvo Maes! Hij vond dat Thérèse een bon voor een wel heel bijzondere vakantie kreeg... 

Nieuwe norm 70 km/u

Zaterdag 31 december 2016
Vanaf morgen 1 januari 2017 geldt in Vlaanderen een snelheidslimiet van 70 km/u op iedere weg buiten de bebouwde kom die geen autosnelweg of 2x2-weg met middenberm is. Buiten de bebouwde kom is er vaak al een 70 km/u-limiet. De verkeersborden die dat aangeven, zullen verdwijnen, alleen waar een andere snelheid geldt, zal er een bord staan.

330 euro als parkeerboete

Vrijdag 30 december 2016
Het is maar dat je 't weet
In een poging de foutparkeerepidemie in Luik in te dammen heeft de gemeenteraad de maximale boete voor foutparkeerders opgetrokken tot 330 euro. Het minimum (genre 2 wielen op trottoir) is 55 euro, het dubbele wordt gerekend voor parkeren op een zebra- of een fietspad. De nieuwe bedragen gaan op 1 april volgend jaar in - en dat is géén grap.(Bron: Waalsweekblad.be)

Milieuvignet nodig

Vrijdag 30 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie na 15 januari met de auto of motor naar Parijs gaat moet een milieuvignet op de voorruit hebben. Het heet Certificat qualité de l’air (populair heet het: Crit'Air), het moet online besteld worden en kost binnen Frankrijk 4,18 euro incl. porto. De levertijd is 1 maand. Belgen die er een bestelden stuitten op een probleem: de computer accepteert geen buitenlandse nummerplaten. Daar had de programmeur even niet aan gedacht. Maar vanaf januari zou het wel kunnen, dan is ook het bedrag voor België bekend, incl. porto. Er zijn 6 versies, bedoeld voor verschillende soorten vervuilers. Boeren hoeven geen vignet te hebben, auto's van voor 1997 evenmin.
Ook voor Aken, Eschweiler en Keulen is er een milieuvignet nodig. Dat kan men hier online bestellen.
Op tweede Kerstdag hebben de diakens van het bisdom Hasselt in Tongeren het feest van de H. Stefanus, hun patroonheilige, gevierd. Op het programma stond een optreden van jeugdkoor 't Basikliekje, een bezoek aan het Teseum en een gebedsmoment met mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt.
Het bisdom Hasselt telt een tachtigtal diakens. Zij dienen onder andere het sacrament van hert doopsel toe en treden als getuige op bij een kerkelijk huwelijk. Zij hebben ook een diaconale taak.

Voor een goedkeurend grimasje

Vrijdag 30 december 2016
De anonieme grommelaar
Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, Oudejaar en Nieuwjaar. De feestelijkheden volgen elkaar op en we hollen maar voort: straks moet allicht ook Driekoningen in ere hersteld en "iets speciaals" worden. Op naar Valentijn en Carnaval. Ik schrijf ze bewust allemaal met hoofdletters want het zijn stuk voor stuk Hoogdagen voor de mensen. De mensen zijn gek, ik heb het altijd al gezegd. Hordes radelozen schuimen de curiosa- en prullariawinkeltjes af, op zoek naar "leuke cadeautjes" voor Mie en klein Pierke. Wist ik nu maar (…) Het hele nieuwsbericht

Al vergeten?

Vrijdag 30 december 2016
Tongeren - Al vergeten?ZoomVandaag is het 85 jaar geleden dat Skeeter Davis werd geboren. Ben je haar al vergeten? Zij vreesde dat al in ‘Am I That Easy To Forget’, haar nummer 1 uit 1958 dat je waarschijnlijk kent in de latere uitvoering van Engelbert Humperdinck. Hier vinden we nog meer wetenswaardigheden over deze zangeres.

Hoogtevrees verboden

Donderdag 29 december 2016
Maak dat mee!
Tongeren - Hoogtevrees verbodenZoomChina heeft de Beipanjiang-brug geopend. Ze verbindt de bergachtige provincies Guizhou en Yunnan en hangt 565 meter boven de rivier Beipan. De brug is 1341 meter lang; het bouwen ervan duurde drie jaar en kostte ongeveer 137,5 miljoen euro. Als u het filmpje hierboven bekijkt, valt het op dat er zoveel mensen zonder enige bescherming op die brug (toen nog in aanbouw) werken. En zonder hoogtevrees! Het filmpje is een time-lapse, wat betekent dat de beelden aanzienlijk versneld zijn.

Feestelijke nieuwjaarsreceptie

Woensdag 28 december 2016
Het stadsbestuur nodigt alle Tongenaren uit op de feestelijke nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari van 11 tot 13 uur op de Grote Markt. Naar jaarlijkse traditie bieden de Tongerse bakkers en slagers ook dit jaar weer gratis belegde boterhammen aan.

Limburg overspoeld door dampshops

Woensdag 28 december 2016
Dampshops schieten als paddenstoelen uit de grond, meldt TVL. Volgend jaar wordt Limburg nog meer overspoeld met dampshops en de elektronische sigaretten. Want het was één van de hypes in 2016. Vooral mensen die willen stoppen met roken, passeren in de dampshops.

Al ingestuurd voor 'Lens op de Mens'?

Woensdag 28 december 2016
Tongeren - Al ingestuurd voor 'Lens op de Mens'?ZoomKomende zomer organiseert CC Palethe in Overpelt met 'Lens op de mens' de eerste editie van een tweejaarlijks internationaal fotofestival. Alle fotografen - professionele en gedreven amateurs - uit de hele wereld zijn welkom om hun meest fotogenieke werken te tonen aan een groot publiek. Voor deze editie staat het menselijk portret centraal. 
Tijdens het fotofestival zullen in het centrum van de gemeente langs een parcours van ongeveer 2 km foto’s van fotografen getoond worden. Ook op enkele binnenlocaties zal men kunnen kennismaken met diverse fototentoonstellingen.
Nog tot 23 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Nadien zal een internationale jury bestaande uit ervaren vakmensen de foto’s selecteren.

Jenny Vandenbriele overleden

Woensdag 28 december 2016
Tongeren - Jenny Vandenbriele overledenGisteren is Jenny Vandenbriele overleden, de echtgenote van Eddy Vangenechten. Zij was 63 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Jean Pansar overleden

Dinsdag 27 december 2016
Tongeren - Jean Pansar overledenGisteren is Jean Pansar overleden. Hij was 78 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Colette Hendrick overleden

Dinsdag 27 december 2016
Tongeren - Colette Hendrick overledenZaterdag is Colette Hendrick overleden, de echtgenote van Gerard Ignoul. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Yvonne Mercken overleden

Dinsdag 27 december 2016
Tongeren - Yvonne Mercken overledenGisteren is Yvonne Mercken overleden, de echtgenote van Albert Hubrechts. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Maternus. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.
Vandaag gelezen
In de Egyptische Sahara hebben Italiaanse onderzoekers tijdens een expeditie naar plaatsen tussen de Nijlvallei en het Gilf Kebir-plateau in een soort kelder een tekening ontdekt die mogelijk de oudste geboortetekening is die ooit werd aangetroffen. Ze moet ca. 5000 jaar oud zijn. De tekening, gemaakt in roodbruin oker, toont een boreling tussen zijn ouders, en twee dieren - een leeuw zonder hoofd en een soort baviaan. En in het oosten is een ster afgebeeld. Lees meer (Engels)

Vierduizend liedjes

Dinsdag 27 december 2016
Tongeren - Vierduizend liedjesZoomHet is vandaag tien jaar geleden dat Pierre Dalanoë in Parijs overleed. Lees hier dat hij ‘L’homme de quatre mille chansons’ werd genoemd. Deze grote mijnheer uit het Franse chanson heeft letterlijk duizenden liedjes van een tekst voorzien. En daar zijn veel wereldhits bij, onder meer van Gilbert Bécaud.

Geen vakantie in moslimlanden

Maandag 26 december 2016
Limburgers schrappen moslimlanden als vakantiebestemming tijdens de kerstvakantie. Dat blijkt uit een rondvraag van de redactie van TV Limburg bij enkele reisbureaus. Dat betekent trouwens niet dat de Limburger minder op vakantie gaat, hij kiest gewoon voor verdere bestemmingen. De belangrijkste parameter: het moet er lekker warm zijn.

Let it snow...

Maandag 26 december 2016
Uit de ruimte
Tongeren - Let it snow...ZoomEen week geleden viel er sneeuw in de Sahara-woestijn - het stond in alle kranten. Het verschijnsel werd vanuit de ruimte gefotografeerd door de Landsat 7-satelliet van de NASA. De foto hierboven toont het landschap van zandduinen aan de grens van de sneeuwval. Rechtsboven staat aangegeven waar in de Sahara het gebied ligt waarvan de foto gemaakt werd, in de buurt van de grens van Marokko en Algerije. Het was van februari 1979 geleden dat er nog sneeuw viel in de Sahara. (Foto NASA)

Paul Stas overleden

Maandag 26 december 2016
Tongeren - Paul Stas overledenGisteren is Paul Stas overleden, de echtgenoot van Paulette Brimeyer. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Een bon voor Thérèse...

Maandag 26 december 2016
Tongeren - Een bon voor Thérèse...ZoomDe cadeautjes hebben we inmiddels gekregen. Ook Thérèse kreeg er een, meldt cartoonist Stijn Lodewijks. Wat voor geschenkbon zat er in haar pakje? U kunt een dvd of een boek winnen als u uw inzending voor het lege tekstballonnetje vóór zaterdagmiddag mailt naar wineendvd[!]gmail.com. Vermeld daarbij ook uw postadres !

We wensen u een zalige Kerstmis

Zondag 25 december 2016
Tongeren - We wensen u een zalige KerstmisZoomRedactie en medewerk(st)ers van de Internetgazet wensen aan alle lezers een mooie Kerstmis!

Kerstboodschap bisschop Hoogmartens

Zaterdag 24 december 2016
Tongeren - Kerstboodschap bisschop HoogmartensAls christenen mogen wij niet helemaal opgaan in de commerciële sfeer die rond Kerstmis wordt geschapen. Dat zegt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn Kerstboodschap. Het is goed om met Kerstmis de arme, de eenzame en de gebroken mens voor ogen te hebben, aldus de bisschop.

En wie wint de dvd?

Zaterdag 24 december 2016
Tongeren - En wie wint de dvd?ZoomHet is Jos Vaneerdewegh, die het tweede tekstballonnetje met bovenstaande tekst vulde. Hij krijgt van ons een DVD toegestuurd, maar dan moet hij ons wel eerst zijn postadres bezorgen. Morgenavond de volgende opgave!

Uitslag openbare verkoping

Zaterdag 24 december 2016
De openbare verkoop van de woning aan de Luikersteenweg 545 heeft in eerste roep 92.000 euro opgebracht. Men kan nog een hoger bod doen.
Het afsteken van vuurwerk is in Tongeren enkel toegestaan tijdens oudejaarsnacht. Dit is bepaald in het stedelijk GAS-reglement.
De meerderheid van de zelfstandige handelaars is tevreden over de verkoop in aanloop van de eindejaarsfeesten. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg bij 150 handelaars.
Meer dan de helft van de bevraagde handelaars meldt dat ze evenveel of meer verkocht hebben in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Meer dan 30% deed het beter in vergelijking met vorig jaar, 25% deed het even goed en voor 4 op de 10 ondervraagden was de verkoop in aanloop naar kerst minder in vergelijking met vorig jaar.

Louis Museyck overleden

Vrijdag 23 december 2016
Tongeren - Louis Museyck overledenVandaag is Louis Museyck overleden, de echtgenoot van Jeanine Kreemers. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Geen antiekmarkt op feestdagen

Donderdag 22 december 2016
Vanwege de feestdagen is er geen antiekmarkt op zondag 25 december en zondag 1 januari.

Middernachtmis vanuit Tongerse basiliek

Donderdag 22 december 2016
In de kerstnacht zendt de VRT de middernachtmis in Eurovisie uit vanuit de basiliek in Tongeren. Dat betekent dat alle Europese televisiezenders de viering kunnen uitzenden. In ons land zal de middernachtmis te zien zijn op Canvas en RTBF. Het is van 2010 geleden dat er nog een Eurovisieviering vanuit het bisdom Hasselt was. Toen werd op 15 augustus een viering uitgezonden vanuit de Hasseltse kathedraal naar aanleiding van de Virga Jessefeesten. Aanleiding nu zijn de Tongerse Kroningsfeesten. Mgr. (…) Het hele nieuwsbericht

Farmaline genomineerd

Woensdag 21 december 2016
Online apotheek Farmaline uit Tongeren is genomineerd voor de onderscheiding van Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar. Daarnaast zijn er nog drie andere genomineerden. Op 22 maart is geweten wie de onderscheiding krijgt.

Linda Renaers overleden

Woensdag 21 december 2016
Tongeren - Linda Renaers overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Linda Renaers overleden. Zij was 50 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Kerniel.

Jean Thewissen overleden

Dinsdag 20 december 2016
Tongeren - Jean Thewissen overledenIn het AZ Vesalius is gisteren Jean Thewissen overleden, de echtgenoot van Anny Vaes. Hij was 88 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kapel van Ketsingen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Energiepremies in 2017

Dinsdag 20 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Wat verandert er op het vlak van premies bij duurzaam (ver)bouwen in 2017? Dubolimburg maakte een handig overzicht van de energiepremies.

Louise Schoenaers overleden

Dinsdag 20 december 2016
Tongeren - Louise Schoenaers overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige Louise Schoenaers overleden, de weduwe van Martin Stokmans. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diepenbeek-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Federale politie weg uit Tongeren

Maandag 19 december 2016
De federale politie verlaat Tongeren en trekt naar Hasselt. De federale politie was nog maar sinds 2012 in de Ambiorixkazerne gevestigd waar toen voor ruim 9 miljoen verbouwingen werden gedaan om de politie te huisvesten.

Jacqueline Huybrechts overleden

Maandag 19 december 2016
Tongeren - Jacqueline Huybrechts overledenGisteren is Jacqueline Huybrechts overleden, de weduwe van Karel Falize en de levenspartner van Theo Lenaerts. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (18 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. De bijzetting van de urne vindt in besloten familiekring plaats.

Sluitingsdagen stadsdiensten

Maandag 19 december 2016
Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 26 december (tweede kerstdag) en op maandag 2 januari.
Extra sluitingsdagen zaterdag 24 en zaterdag 31 december:
- Toerisme Tongeren is beide dagen gesloten
- Bibliotheek Tongeren is beide dagen gesloten vanaf 12 uur
- Teseum is beide dagen gesloten vanaf 13 uur
- Kinderopvang Kinderparadijs is op beide dagen gesloten
Het containerpark heeft maandag zijn wekelijkse sluitingsdag. Op zaterdag 24 en zaterdag 31 december is het (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Angel Garitacelaya Costales overledenVrijdag is Angel Garitacelaya Costales overleden, de echtgenoot van Mariette Candrix. Hij was 89 jaar. De afscheidsdienst vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Wie wint de dvd, of het boek?

Maandag 19 december 2016
Tongeren - Wie wint de dvd, of het boek?ZoomNog even de feestperiode als thema van de cartoon van Stijn Lodewijks, deze week. Wat zegt Thérèse tegen de politieman die haar tijdens een controle aanspreekt? Mail uw tekst tegen uiterlijk zaterdagmorgen 10u naar wineendvd[!]gmail.com en u kunt een dvd of een boek winnen!

Gilbert Duchateau overleden

Maandag 19 december 2016
Tongeren - Gilbert Duchateau overledenVrijdag is de uit Tongeren afkomstige Gilbert Duchateau overleden, de partner van Lisette Janssens. Hij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in Diepenbeek en wordt gevolgd door de teraardebestelling in Lanaken.

Een veilig kijkje in de hel

Zondag 18 december 2016
Vandaag gelezen
"Het hele landschap van nieuwsbeelden, leed waar we vaak bijna live naar kijken, woede, verontwaardiging en algemene lelijkheid is niet te doen. De stroom van nieuwsbeelden heeft iets pervers: op een veilige manier krijgen we een kijkje in de hel, in dat waar we bang voor zijn en tegelijkertijd nieuwsgierig naar. Het komt verschrikkelijk dichtbij, en tegelijkertijd is het leed van anderen, wat een passief schuldgevoel creëert waar niemand iets aan heeft, en dat werkt dan weer verlammend."
(Wieteke van Zeil in De Volkskrant)
Taalvirtuose Miet Ooms heeft het hele Woordenboek van de Limburgse Dialecten online gezet. Via www.e-wld.nl kunt u er niet alleen op trefwoord of begrip zoeken, maar ook op plaats. Het e-WLD bevat de inhoud van de drie delen van het Woordenboek van de Limburgse dialecten die in druk in 39 afleveringen zijn verschenen tussen 1983 en 2008. In het e-WLD kunnen geïnteresseerden de Limburgse trefwoorden opzoeken voor bepaalde begrippen, zoals ‘appelstroop’...

Wie heeft gewonnen?

Zaterdag 17 december 2016
Tongeren - Wie heeft gewonnen?ZoomDeze week is dat Jozef Umans. Hij bedacht bovenstaande reactie van een kerstbal en krijgt van ons een DVD thuisbezorgd. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Silvano Venturini overleden

Zaterdag 17 december 2016
Tongeren - Silvano Venturini overledenMaandag overleed Silvano Venturini. Hij was 47 jaar. De uitvaartliturgie vond gisteren plaats.

Greta Stevens overleden

Zaterdag 17 december 2016
Tongeren - Greta Stevens overledenDonderdag overleed de uit Tongeren afkomstige Greta Stevens, de echtgenote van Chris Moermans. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Rosmeer.

Nieuwe regels voor pasfoto’s

Vrijdag 16 december 2016
Maandag start de dienst burgerzaken met het digitaliseren van de identiteitskaarten.  Pasfoto’s moeten vanaf dan ook voldoen aan dezelfde regels als bij de internationale paspoorten:
- een neutrale gezichtsuitdrukking: mond gesloten, geen glimlach
- hoofd en schouders recht(op) houden, recht vóór het objectief
- het aangezicht volledig vrijmaken: het voorhoofd, kin en de aanzet van uw oren moet zichtbaar zijn
- de ogen moeten goed zichtbaar zijn: geen weerkaatsing op brilglazen, geen getinte glazen, geen te grote montuur, maar ook geen montuur die vlak langs de ooglijn loopt
De fotografen van Tongeren zijn op de hoogte van de nieuwe regels.

De naakte suikertante

Vrijdag 16 december 2016
Tribunaliteiten
Tongeren - De naakte suikertanteVoor de arbeidsrechtbank van Gent stond een 89-jarige, kinderloze en alleenstaande dame. Zij had zich voor het slapengaan uitgekleed. Het is te zeggen. Toen zij al op leeftijd was, verkocht zij haar huis voor een habbekrats aan de zoon van haar nicht. Ze mocht er blijven wonen, maar vijf jaar na de verkoop was een opname in een woonzorgcentrum aangewezen. Omdat ze de opname niet kon betalen met een pensioentje en een zorgpremie, klopte ze aan bij het OCMW. Het OCMW weigerde bij te passen en de dame ging in beroep (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Verdin overleden

Vrijdag 16 december 2016
Tongeren - Annie Verdin overledenIn de Kleine Kasteeltjes overleed op 10 december Annie Verdin, de echtgenote van Valère Maenhout. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in besloten familiekring plaats.

Het zwarte Woodstock

Donderdag 15 december 2016
Tongeren - Het zwarte WoodstockZoomVandaag vijftien jaar geleden overleed Rufus Thomas. Hier zien we de soullegende in 1972 aan het werk tijdens een concert dat de geschiedenis ingaat als ‘het zwarte Woodstock’. Lees hier dat veel van zijn songtitels met ‘do the’ begonnen omdat ze bij een bepaald dansje pasten.

Mathieu Duchateau overleden

Dinsdag 13 december 2016
Tongeren - Mathieu Duchateau overledenZondag is Mathieu Duchateau overleden, de levensgezel van Godelieve Arckens. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Amélie Louwette overleden

Dinsdag 13 december 2016
Tongeren - Amélie Louwette overledenVrijdag is Amélie Louwette overleden, de weduwe van Christiaan Vanherck. Zij was 80 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in aanwezigheid van haar familie bij uitvaartzorg Driesen.

Nieuwe bvba: Mojickx

Dinsdag 13 december 2016
Jarno Moermans uit Tongeren heeft de bvba Mojickx opgericht met zetel in de Vrerenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van diensten op het vlak van bedrijfsbeleid, sales, marketing en informatica.

Liefdesnest

Dinsdag 13 december 2016
Tongeren - LiefdesnestZoomVandaag twaalf jaar geleden brandde een afgelegen huis in de buurt van Athens (Georgia) af. Dat zo’n fait divers wordt opgerakeld op de Jukeboxkalender wijst op een verband met de rockgeschiedenis. Lees er hoe het afgebrande liefdesnest de inspiratiebron werd voor ‘Love Shack’, de meest succesvolle single van The B-52’s.

Openbare verkoping: Luikersteenweg

Dinsdag 13 december 2016
Morgennamiddag wordt in café Lido de woning Luikersteenweg 545 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 2a40ca en heeft een K.I. van 379 euro.
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof de woning Maastrichtersteenweg 95 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 2a75ca en heeft een KI van 541 euro.

Openbare verkoping: Genoelsweg

Dinsdag 13 december 2016
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof de woning Genoelsweg 4 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 12a01ca en heeft een KI van 1267 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 176.200 euro.

Bouwmaterialen Group DVL in faling

Maandag 12 december 2016
De rechtbank van Koophandel heeft het dossier van faling van Bouwmaterialen Group DVL geopend. De maatschappelijke zetel van de firma is gevestigd aan de Maastrichterstraat.

Wilma Martin overleden

Maandag 12 december 2016
Tongeren - Wilma Martin overledenVrijdag is Wilma Martin overleden, de weduwe van Pierre Cilissen. Zij was 90 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Berg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in aanwezigheid van de familie bij uitvaartzorg Driesen.

Win een dvd, of een boek!

Zondag 11 december 2016
Tongeren - Win een dvd, of een boek!ZoomHet is uiterst makkelijk: u bezorgt ons een tekstje voor in dat tekstballonnetje hierboven, en de beste inzending wint een boek of een dvd. Wat zegt die kerstbal nadat Thérèse haar nieuwe kerstboom aan het optuigen is? Mail uw tekst vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail com, en u maakt kans! De cartoon is van Stijn Lodewijks.

En wie won de dvd?

Zaterdag 10 december 2016
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomWinnaar deze week is Hilde Van Eepoel. Zij bedacht bovenstaande tekst in het lege tekstballonnetje en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Morgen de nieuwe opgave!

Uitslag openbare verkoping

Zaterdag 10 december 2016
De openbare verkoop van een appartement aan de Achttiende Oogstwal heeft in eerste roep 82.000 euro opgebracht. Men kan nog een hoger bod uitbrengen.

Ondertussen, in de ruimte...

Zaterdag 10 december 2016
Vandaag gelezen
Japan heeft gisteren een onbemand ruimteschip gelanceerd dat onder andere ruimteafval moet gaan opruimen. Een 700 meter lange kabel van aluminium strengen en staaldraad, gemaakt door een Japans visnettenfabrikant, moet objecten vertragen en uit hun baan duwen, waarna ze in de atmosfeer verbranden. Volgens een schatting bevinden zich meer dan 100 miljoen stukken ruimteafval in een baan om de aarde, waaronder afgedankte apparatuur van oude satellieten, gereedschappen en stukjes raket. Deze objecten kunnen schade toebrengen aan telecommunicatienetwerken. (Bron: ii.nl)

Praat eens met een aap

Vrijdag 9 december 2016
Maak dat mee!
Tongeren - Praat eens met een aapZoomUit onderzoek van wetenschappers, onder andere van de Vrije Universiteit Brussel, is gebleken dat apen aan de fysieke voorwaarden voldoen om te kunnen praten. Dat is vandaag bekendgemaakt. Volgens het onderzoek is de aap anatomisch gemakkelijk in staat om genoeg verschillende spraakklanken te maken voor verstaanbare spraak, goed voor duizenden verschillende woorden. De onderzoekers beweren overigens niet dat het precies zou klinken als bij mensen. Professor Bart De Boer van het Artificial Intelligence Lab aan de Vrije Universiteit Brussel bootste het spraakvermogen van de apen na met een computermodel. Waarom apen dan niet kunnen praten? Waarschijnlijk omdat hun hersenen daarvoor niet geschikt zijn, volgens de wetenschappers.

Pierre Licki overleden

Vrijdag 9 december 2016
Tongeren - Pierre Licki overledenVandaag is Pierre Licki overleden, de echtgenoot van Elisabeth Opsteegh. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Irma De Prest overleden

Vrijdag 9 december 2016
Tongeren - Irma De Prest overledenDinsdag is Irma De Prest overleden, de weduwe van Jean-Louis Juveyns. Zij was 93 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartlitirgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.
Hoe kunnen we de dramatische achterstand van het onderwijs in Limburg ten opzichte van de rest van Vlaanderen wegwerken?  Dat is de centrale vraag in de lang verwachte Staten-Generaal over het Limburgs onderwijs die maandag plaatsvindt op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Politie kreunt onder hoge werkdruk

Vrijdag 9 december 2016
De Limburgse politiezones kreunen onder de hoge werkdruk. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg bij de grootste politiekorpsen in Limburg. Het is zelfs zo erg dat heel wat politiemensen vragen om een andere functie te krijgen omwille van de werkdruk. Procureur van Limburg Guido Vermeiren noemt de situatie problematisch.

Kerstsamenzang in Maternuskerk

Donderdag 8 december 2016
Het Davidsfonds organiseert zondag 18 december (16 uur) de zevende Kerstsamenzang in de Maternuskerk. De samenzang wordt ondersteund door het Okrakoor en muzikaal begeleid door Guido Krieken. Na de samenzang wordt koffie met een versnapering aangebiden in de zaal onder de kerk.

Victorine Schoubben overleden

Donderdag 8 december 2016
Tongeren - Victorine Schoubben overledenDinsdag is de uit Riksingen afkomstige Victorine Schoubben overleden, de echtgenote van Maurice Vanderleyden. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoelbeek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Annelies Simons overleden

Donderdag 8 december 2016
Tongeren - Annelies Simons overledenMaandag is Annelies Simons overleden, de echtgenote van Atef El Galai. Zij was 34 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (13.30 uur) in de Sint-Lutgardiskerk in Tongeren.

Henriette Wijnen overleden

Woensdag 7 december 2016
Tongeren - Henriette Wijnen overledenMaandag is Henriette Wijnen overleden, de weduwe van Jef Dumoulin. Zij was 82 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Maternus. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Germaine Muziek overleden

Woensdag 7 december 2016
Gisteren is Germaine Muziek overleden, de weduwe van Jozef Ramaekers. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Alberte Delvigne overleden

Woensdag 7 december 2016
Tongeren - Alberte Delvigne overledenGisteren is de uit Widooie afkomstige Alberte Delvigne overleden, de weduwe van Richard Rosmeulen. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerharen.

Hoera! Meer dan 100.000 berichten

Dinsdag 6 december 2016
Tongeren - Hoera! Meer dan 100.000 berichtenZoomU kunt dat niet zien, maar wanneer wij een bericht maken krijgt dat bericht een volgnummer. Dit bericht heeft het nummer 100037, zoals u op de afbeelding hierbij kunt zien. Dat betekent dat wij, redactie en medewerkers, sinds de start van de Internetgazet, al 100.037 berichten - dit inbegrepen - online hebben gezet. Reden voor enige fierheid! De Internetgazet bestaat nu 12,5 jaar en we gaan onverdroten door -  geen evidentie als we zien hoeveel websites er in die tijd al het loodje hebben gelegd...

Kentekenplaat voor bromfietsen

Dinsdag 6 december 2016
Sinds 31 maart 2014 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven en een nummerplaat dragen. Er was een regularisatieperiode voorzien en deze loopt af op 11 december.  Meer info vind je op FOD Mobiliteit.
Vandaag en morgen worden hoge fijnstofconcentraties verwacht in Vlaanderen. Daarom doet de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep aan de bevolking om vandaag en de komende dagen geen hout te stoken in haarden of kachels. De impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen.
Bij de verbranding van hout komen er immers schadelijke stoffen vrij zoals fijn stof, dioxines en PAK. Deze stoffen hebben aanzienlijke gezondheidseffecten: zo zorgen PAK voor (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Lambrix overleden

Dinsdag 6 december 2016
Gisteren is Jef Lambrix overleden, de echtgenoot van Lisette Haling. Hij was 82 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Nieuwe vennootschap: Aviatrix

Dinsdag 6 december 2016
Pascal De Mieter uit Tongeren is de beherende vennoot van de pas opgerichte gewone commanditaire vennootschap Aviatrix met zetel in Verhenis in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een douaneagentschap; het vervoer van alle producten te land, ter zee en jn de lucht en het huren en verhuren en bevrachten van alle vervoermateriaal.

Nieuwe bvba: LIFWorks

Dinsdag 6 december 2016
Jeroen Philippeth en Crista Vossen, beiden uit Tongeren, hebben de bvba LIFWorks opgericht met zetel aan de Mombeekstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer landschapsverzorging, reinigen van gebouwen én bouwwerkzaamheden.

Alda Fransen nieuwe voorzitter TKK

Maandag 5 december 2016
De Koninklijke Tongerse Kunstkring (TKK) heeft een nieuwe voorzitter. Het is Alda Fransen. Zij volgt Peter-Paul Custers op. Volgend jaar viert TKK zijn 65-jarig bestaan.
Een delegatie van de provincie Limburg is vertrokken op handelsmissie naar de Chinese zusterprovincie Guangdong, in het zuiden van China. Dat meldt TVL. Limburg wil zichzelf op de kaart zetten in één van de belangrijkste handelsprovincies van China.

Gastama zoekt nieuwe voorzitter

Maandag 5 december 2016
Binnenkort legt Monique Borgs, voorzitter en drijvende kracht achter Gastama, een vereniging die zich inlaat met de opvang en begeleiding van vluchtelingen, het voorzitterschap neer. De organisatie zoekt nu een nieuwe voorzitter. Kandidaten kunnen bellen  naar 012 / 23.41.76 of mailen naar gastama.tongeren[!]telenet.be.

Irène Vanhaeren overleden

Maandag 5 december 2016
Tongeren - Irène Vanhaeren overledenGisteren is Irène Vanhaeren overleden, de echtgenote van Nico Haiverlain. Zij was 85 jaar en wordt zaterdag in Overrepen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerrepen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

77 weekendverkeersongevallen

Maandag 5 december 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 57 ademtesten af, waarvan er 12 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Leon Carolus overleden

Maandag 5 december 2016
Tongeren - Leon Carolus overledenZaterdag is Leon Carolus overleden. Hij was 77 jaar. De teraardebestelling op de begraafplaats van Tongeren-Berg vindt donderdag (14 uur) plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof een appartement gelegen Achttiende Oogstwal 25 openbaar verkocht. Het heeft een oppervlakte van 3a60ca en een K.I. van 830 euro.

Wie wint de dvd, of het boek?

Zondag 4 december 2016
Tongeren - Wie wint de dvd, of het boek?ZoomKerstmis nadert en dat blijkt alweer uit de cartoon die Stijn Lodewijks ons bezorgde. Maar wat zegt Thérèse tegen haar man als ze thuis komt van de markt?
Stuur uw tekstje - dat we eind deze week in dat tekstballonnetje zetten - vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com. Vergeet daarbij uw adres niet te vermelden! Zaterdag verneemt u welke tekst gewonnen heeft. Succes!

En wie won de dvd?

Zaterdag 3 december 2016
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomGeorges Bleyen! Hij liet de Sint zeggen dat er weer twee werklozen bij komen als mensen almaar vroeger de kerstboom zetten. Georges krijgt van ons een mooie dvd toegestuurd. Morgen een nieuwe opgave!

Norbert Wirix overleden

Zaterdag 3 december 2016
Tongeren - Norbert Wirix overledenWoensdag is Norbert Wirix overleden, de echtgenoot van Jeanne Molenaers. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Nieuwe bvba: I-Care Immo & Services

Zaterdag 3 december 2016
Yin Yeh uit Ans en C-Business Consulting Solutions hebben de bvba I-Care Immo & Services opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 150.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verwerven, beheren en verbouwen van gebouwen tot multidisciplinaire centra.

Gemiddeld inkomen 17.850 euro

Vrijdag 2 december 2016
Het gemiddelde inkomen van de Limburger bedroeg in 2014 17.850 euro, terwijl het nationaal gemiddelde toen 17.684 euro was. Dat blijkt uit gegevens die de FOD Economie vandaag bekendmaakte. In Vlaams-Brabant was het gemiddelde inkomen 20.749 euro. Ook in Waals Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen lag het gemiddeld inkomen hoger dan in Limburg. Maar in Limburg lag het inkomen dan weer hoger dan in de provincies Namen, Luxemburg, Luik, Henegouwen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gemiddeld één beknelde per dag

Vrijdag 2 december 2016
In Limburg moeten de brandweer en het MUG-team gemiddeld één keer per dag een bekneld slachtoffer uit een voertuig bevrijden. Dat meldt TVL.

De barmhartige huurder

Vrijdag 2 december 2016
Tribunaliteiten
Tongeren - De barmhartige huurderLow cost onderdak verschaffen is van alle tijden. Denk maar aan de bedevaarders naar Compostela die voor een appel en een ei, of zelfs gratis, onderdak kregen omdat het een bijna religieuze plicht was. Dat zei de vrederechter van Brugge toen hij te maken kreeg met een huurder die zijn huurwoning in Brugge aanbood op Airbnb. Maar, mag iemand die een woning huurt om er in te wonen die woning aanbieden via Airbnb? De huurbaas die zijn opwachting maakte voor de vrederechter van Brugge vond alleszins van niet. (…) Het hele nieuwsbericht

Kaatje Weinberg overleden

Vrijdag 2 december 2016
Tongeren - Kaatje Weinberg overledenIn WZC Sint-Franciscus is woensdag Kaatje Weinberg overleden, de weduwe van Frans Noben. Zij was 87 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop